فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:14 Issue: 11, Nov 2016

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:14 Issue: 11, Nov 2016

  • تاریخ انتشار: 1395/09/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صفحات 677-686

    اختلالات تیرویید مانند کم کاری، پرکاری و ندول های تیرویید ممکن است در دوران بارداری منجر به سقط جنین، جدایی جفت، پره اکلامپسی، زایمان زودرس و عملکرد ذهنی کاهش یافته در فرزندان شود. مطالعات اپیدمیولوژیک نقش مهم هورمون تیرویید مادر در تکوین عصبی جنین و سلامت مادر را نشان داده اند. اثرات مخرب اختلال عملکرد تیرویید نیز می تواند فراتر از دوران بارداری و زایمان بوده و بر روی تکوین عصبی ذهنی در اوایل زندگی کودک نیز تاثیر بگذارد. بارداری یک چالش مهم برای غده تیرویید مادر به حساب می آید به نحوی که هورمون مورد نیاز در طول بارداری به دنبال افزایش در اتصال تیرویید-گلوبولین ، اثر تحریکی هورمون hCG بر گیرنده TSH و افزایش نیاز محیطی به هورمون تیرویید، افزایش می یابد. اختلال عملکرد تیرویید مادر با افزایش خطر ابتلا به سقط زودرس، زایمان زودرس و بیماری نوزادان همراه است. تشخیص زود هنگام برای اختلال عملکرد تیرویید در زنان باردار و درمان اختلال عملکرد تیرویید در دوران بارداری برای جلوگیری از عوارض مادری و جنینی ثانویه به اختلال عملکرد تیرویید مهم و مقرون به صرفه است. بنابراین هدف از این بررسی ارزیابی تغییرات عملکرد تیرویید در دوران بارداری، اختلالات مختلف در ارتباط با مادر و پیامدهای جنین و شیوه های تشخیص آزمایشگاهی در این زمینه، و بهترین راه برای مدیریت این شرایط بود.

    کلیدواژگان: هورمون تیروئید، بارداری، گوندر، اتیوپی
  • مریم افتخار، سپیده میرج*، مریم فریدمجتهدی، نصرت نقاب صفحات 687-690
    مقدمه

    شکست مکرر لانه گزینی ناشی از کیفیت پایین آندومتر، رحم، لوله های فالوپ می باشد. GCSF یک گلیکوپروتیین محرک رشد سایتوکاین و محرک سیستم ایمنی می باشد.

    هدف

    در این مطالعه هدف بررسی توان GCSF در بهبود نتایج باروری در زنان با سابقه شکست مکرر لانه گزینی بود.

    موارد و روش ها

    مطالعه به روش کارآزمایی بالینی در مرکز تحقیقاتی-درمانی ناباروری یزد انجام شد. زنان با سابقه شکست مکرر لانه گزینی و سن زیر 40 سال وارد مطالعه شدند. در نهایت 90 زن واجد شرایط ورود به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. تمامی شرکت کنندگان پروتکل آنتاگونیست را دریافت کردند و سپس گروه مداخله 5/0 میلی لیتر GCSF به صورت تزریق داخل رحم دریافت کردند. نتایج باروری در دوگروه مورد مقایسه قرار گرفت.

    نتایج

    در این مطالعه 90 شرکت کننده وارد و مطالعه را به پایان بردند. میانگین سن شرکت کنندگان 71/4± 95/31 سال بود. خصوصیات و تاریخچه درمان ناباروری و دموگرافیک شرکت کنندگان دو گروه تفاوت آماری معنی داری نداشت. نتیجه باروری در گروه مداخله به صورت معناداری از گروه کنترل بالاتر بود.

    نتیجه گیری

    در این مطالعه کارآزمایی بالینی اثر درمانی GCSF بر نتایج باروری بدست آمد. این مداخله می تواند نتایج باروری را در زنان با سابقه سقط مکرر بهبود بخشد.

    کلیدواژگان: GCSF، نتیجه باروری، شکست مکرر لانه گزینی
  • محسن اربابی*، مهدی دلاوری، زهره فخریه کاشان، محسن تقی زاده، حسین هوشیار صفحات 691-698
    مقدمه

    تریکوموناس واژینالیس یک تک یاخته تاژکدار و عامل ایجاد کننده تریکومونیازیس می باشد . این بیماری یکی از شایع ترین بیماری های انگلی قابل انتقال جنسی غیرویروسی است. درمان بیماری با مترونیدازول صورت می گیرد که مواردی از بروز مقاومت دارویی مورد تایید قرار گرفته است. با توجه به شیوع مقاومت به مترونیدازول استفاده از داروهای جایگزین برای درمان موفقیت آمیز ضروریست. ارزیابی محصولات طبیعی به عنوان منابع داروهای جدید در درمان تریکومونیازیس یکی از موضوعات پژوهشی قابل توجه است. با توجه به شیوع و عوارض واژینیت تریکومونایی و نقش گیاهان دارویی در درمان عفونت، این تحقیق با هدف تعیین اثر عصاره الکلی زنجبیل بر رشد و القاء آپوپتوز درتریکوموناس واژینالیس صورت گرفت.

    هدف

    این تحقیق با هدف تعیین اثر غلظت های مختلف عصاره الکلی گیاه زنجبیل در مقایسه با مترونیدازول بر رشد تریکوموناس واژینالیس جدا شده از مبتلایان به واژینیت تریکومونایی در شرایط in vitro و اثر آپوتوتیک آن ها صورت گرفته است.

    مواد و روش ها

    تحقیق با طراحی تجربی به منظور تعیین سمیت غلظت های مختلف عصاره الکلی زنجبیل، اثرات آنها روی ماکروفاژهای موش و تکرار 3 بار آزمایش با روش MTT صورت گرفت. IC50 زنجبیل و مترونیدازول بعد از 24 ساعت تعیین گردید. اثر عصاره الکلی زنجبیل بر القاء آپاپتوز بااستفاده از فلوسایتومتری مشخص و نتایج با نرم افزار Flow Jo آنالیز و درجه آپاپتوز تعیین گردید.

    نتایج

    IC50 زنجبیل و مترونیدازول به ترتیب µg/ml 8/93 و µg/ml 0326/0تعیین گردید. سمیت عصاره الکی زنجبیل برای ماکروفاژهای موش در غلظت های µg/ml 800-25 بعد از 12، 24 و 48 ساعت به ترتیب 19/0، 11/0، 26/0، 15/0 و 31/0، 18/0 تعیین گردید. با استفاده از فلوسایتومتری، درصد آپوپتوز بعد ازدرمان تروفوزوییت های انگل با غلظت های 25، 50، 100، 200، 400 و 800 میکروگرم برمیلی لیتر به ترتیب 17، 5/28، 1/42، 8/58، 3/76 و 100% تعیین درحالی که این رقم برای گروه کنترل 9/2 بود. به این ترتیب نشان داده شد عصاره زنجبیل با عث مرگ سلول می شود.

    نتیجه گیری

    تحقیق حاضر نشان داد عصاره الکلی زنجبیل باعث مرگ برنامه ریزی تریکوموناس واژینالیس می شود . ازاین رو توصیه می شود با توجه به اثر شناخته شده تراتوژنیک مترونیدازول از زنجبیل به عنوان داروی جایگزین در درمان تریکومونیازیس استفاده شود .

    کلیدواژگان: تریکوموناس واژینالیس، عصاره زنجبیل، آپوپتوزیس، روش IC50، MTT، شرایط برون تنی
  • ساناز فتحی زاده، رضا امانی*، محمدحسین حقیقی زاده، راضیه هرمزی صفحات 699-704
    مقدمه

    سندرم پیش از قاعدگی (PMS) یکی از مشکلات پزشکی-بهداشتی مهم با شیوع بالا در زنان جوان است و این احتمال مطرح شده است که کمبود برخی مواد مغذی نظیر روی و آنتی اکسیدان های بدن شیوع سندرم پیش از قاعدگی را افزایش می دهد.

    هدف

    هدف اصلی این پژوهش، مقایسه و تعیین همبستگی بین سطح روی و وضعیت آنتی اکسیدانی سرم خون با سندرم پیش از قاعدگی بوده است.

    مواد و روش ها

    چهل و هشت دختر جوان از میان 110 دانشجوی ساکن خوابگاه ، مورد بررسی قرار گرفتند و بر اساس پرسش های مربوط به سندرم پیش از قاعدگی به دو گروه تقسیم شدند: گروه دچار سندرم (23 نفر) و افراد سالم (25 نفر). پرسشنامه مواد غذایی مصرفی و نمونه خون افراد جمع آوری و سطح سرمی آنتی اکسیدانی تام و غلظت روی سرم اندازه گیری شد.

    نتایج

    سطح سرمی آنتی اکسیدان تام و غلظت روی در گروه مبتلا نسبت به دختران سالم پایین تر بود (به ترتیب 01/0˂p و 05/0˂p). افراد سالم روغن هیدروژنه کمتری مصرف می کردند (05/0˂p). ارتباط منفی بین سطح آنتی اکسیدان تام و امتیاز سندرم پیش از قاعدگی وجود داشت (05/0˂p و 39/0-=r). همچنین ارتباط منفی بین غلظت روی سرم و امتیاز سندرم پیش از قاعدگی دیده شد (05/0˂p و 36/0-=r).

    نتیجه گیری

    سطوح پایین تر سرمی روی و آنتی اکسیدان تام با خطر ابتلا به سندرم پیش از قاعدگی ارتباط دارد. مصرف منابع غذایی اسیدهای چرب ترانس در مبتلایان PMS بالاتر از افراد سالم است.

    کلیدواژگان: سندرم پیش از قاعدگی، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی، غلظت روی سرم، دختران جوان
  • اشرف جمال، مریم کاظمی*، وجیهه مرصوصی، لاله اسلامیان صفحات 705-708
    مقدمه

    مایع آمنیوتیک نرمال پیشگویی کننده عملکرد طبیعی جفت، رشد و سلامت جنین می باشد.

    هدف

    هدف از انجام مطالعه، تعیین پیامدهای نامطلوب بارداری در شاخص مایع آمنیوتیک بینابینی بود.

    مواد و روش ها

    زنان باردار40-37 هفته با شاخص مایع آمنیوتیک بینابینی بین دسامبر 2012 و آگوست 2014 شناسایی شدند. اطلاعات قبل و حین زایمان و اطلاعات نوزاد جمع آوری شد و با زنان باردار با شاخص مایع آمنیوتیک نرمال مقایسه گردید. شاخص مایع آمنیوتیک کمتر از 8 سانتی متر و بیش تر از cm 5 به عنوان مایع آمنیوتیک بینابینی مشخص شد. پیامدهای بارداری شامل سزارین به علت ضربان قلب غیر اطمینان بخش جنین، مایع آمنیوتیک آغشته به مکونیوم، نمره آپگار دقیقه 5 کمتر از 7، وزن کم حین تولد، pH خون بند ناف در زمان تولد و بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان، بود.

    نتایج

    سن بارداری در زمان زایمان در بارداری های با شاخص مایع آمنیوتیک بینابینی به صورت قابل توجهی کمتر از شاخص مایع آمنیوتیک نرمال بود. سزارین به علت ضربان قلب غیراطمینان بخش جنین در زنان با شاخص مایع آمنیوتیک بینابینی به طور قابل توجهی بیش تر از زنان با شاخص مایع آمنیوتیک نرمال بود و در گروه با شاخص مایع آمنیوتیک بینابینی، شیوع وزن تولد کمتر از صدک 10 برای سن بارداری، افزایش یافته بود. در بارداری های با شاخص مایع آمنیوتیک بینابینی به صورت قابل توجهی شیوع نمره آپگار پایین و pH شریان نافی پایین از زنان با شاخص مایع آمنیوتیک نرمال بیش تر بود. هیچ تفاوتی در میزان بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان و دفع مکونیوم بین دو گروه وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    تفاوت قابل توجهی در پیامدهای نامطلوب بارداری شامل سزارین به علت ضربان قلب غیراطمینان بخش جنین، وزن تولد کمتر از صدک 10 برای سن بارداری، نمره آپگار پایین و pH شریان نافی پایین بین بارداری های با شاخص مایع آمنیوتیک بینابینی و نرمال وجود دارد.

    کلیدواژگان: پیامدهای پریناتال، بارداری، اندکس مایع آمنیوتیک بینابینی
  • شیوا حدادیان پور*، معصومه فلاحیان صفحات 709-712
    مقدمه

    دهانه رحم بسته مانع ورود به حفره رحم در زمان پروسیجرهای داخل رحمی می باشد. باز نمودن مکانیکی کانال سرویکس ممکن است منجر به عوارض ناخواسته شود.

    هدف

    مقایسه جایگزینی روش مکانیکی باز نمودن دهانه رحم با درمان شیمیایی تجویز هیوسین به بیماران.

    مواد و روش ها

    شصت خانم غیر حامله، 70-20 ساله با دهانه رحم بسته که کاندید پروسیجر داخل رحمی بودند، به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه الف) به عنوان گروه مورد، دو دوز هیوسین واژینال و گروه ب) به عنوان گروه شاهد، دو دوز ویتامین ب6 واژینال (8 ساعت و 2 ساعت قبل از پروسیجر) دریافت نمود و اثر این دو دارو روی دیلاتاسیون و قوام سرویکس مطالعه گردید.

    نتایج

    در امار بدست امده اثر هیوسین بر دیلاتاسیون و قوام سرویکس قابل توجه بود اما هیچ تاثیر مهمی از هیوسین واژینال برای (603/0=p) خانم های منوپوز قبل از عمل مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    هیوسین یک انتخاب خوب برای مناسب نمودن دهانه رحم قبل از پروسیجر داخل رحمی در خانم های پره منوپوز است.

    کلیدواژگان: Butylscopolammonium Bromide، کانال سرویکس، باز نمودن دهانه رحم
  • مژگان کریمی زارچی، نجمه دهشیریزاده*، لیلی سخاوت، فهیمه نصوحی صفحات 713-718
    مقدمه

    اندومتریوز یک بیماری شایع ژنیکولوژیک می‌باشد که از تظاهرات آن درد های مزمن لگنی و ناباروری می باشد. یکی از شاخص های زیستی تشخیصی برای این بیماری اندازه گیری سطح سرمی CA-125 است.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی ارتباط سطح سرمی CA-125 بامیزان چسبندگی و شدت درد و سایز ضایعات و مرحله بیماری در زنان مبتلابه اندومتریوز بود. موارد و

    روش ها

    در این مطالعه مقطعی 87 بیمار مبتلا به اندومتریوزبرای بررسی سطح سرمی CA-125 وارد مطالعه شدند. وجود و وضعیت اندومتریوز شامل مرحله بیماری براساسAFS ، اسکور چسبندگی براساس AMFS و نمره درد براساس VAS Pain با دقت مورد بررسی قرار گرفت. قبلا از عمل CA-125 در افراد مبتلا به اندومتریوز اندازه گیری شد.

    نتایج

    رابطه معنی داری بین سطح سرمی CA-125 و چسبندگی (04/0=p، 429/0=R) ،اندازه (02/0=p، 114/0=r) و stage بیماری (001/0≥p، 384/0=r) بین زنان مبتلابه اندومتریوز می باشند مشاهده شد. Cut-off بدست آمده در بین زنان یایسه و قبل از یایسگی به ترتیب U/ml 32 و 37 بدست آمد. حساسیت و ویژگی CA-125 برای تشخیص اندومتریوز در بین زنان یایسه به ترتیب 70% و 59% و در زنان پیش از یایسگی 57%و 50%بود.

    نتیجه گیری

    یافته های این مطالعه رابطه معنی داری بین سطح سرمی CA-125 و چسبندگی، سایز و مرحله بیماری در بین زنان مبتلا به اندومتریوز نشان می دهد. بنابراین، در اندومتریوز، سطح سرمی CA-125 یک مارکر با ارزش در بیماران بر اساس اسکور چسبندگی، اندازه و مرحله بیماری می باشد.

    کلیدواژگان: اندومتریوز، انتی ژن CA-125، چسبندگی بافتی
|
  • Aynadis Alemu, Betelihem Terefe, Molla Abebe, Belete Biadgo * Pages 677-686

    Thyroid dysfunctions such as hypothyroidism, thyrotoxicosis and thyroid nodules may develop during pregnancy leading to abortion, placental abruptions, preeclampsia, preterm delivery and reduced intellectual function in the offspring. Epidemiological data have shown the significant role of maternal thyroid hormone in fetal neurologic development and maternal health. It has been suggested that the deleterious effects of thyroid dysfunction can also extend beyond pregnancy and delivery to affect neuro-intellectual development in the early life of the child. Pregnancy poses an important challenge to the maternal thyroid gland as hormone requirements are increased during gestation as a result of an increase in thyroid- binding globulin, the stimulatory effect of HCG on TSH receptors, and increased peripheral thyroid hormone requirements. Maternal thyroid dysfunction is associated with increased risk for early abortion, preterm delivery, neonatal morbidity and other obstetrical complications. Early diagnosis for thyroid dysfunction of pregnant women and treatment of thyroid dysfunction during pregnancy is important and cost effective to avoid both fetal and maternal complications secondary to thyroid dysfunction. Therefore the aim of this review was to assess the thyroid function changes occurring during pregnancy, the different disorders with their maternal and fetal implications, the laboratory diagnosis and the best ways of management of these conditions.

    Keywords: Thyroid hormone, Pregnancy, Gondar, Ethiopia
  • Maryam Eftekhar, Sepideh Miraj *, Maryam Farid Mojtahedi, Nosrat Negha Pages 687-690
    Background

    Although pregnancy rate in in vitro fertilization-embryo transfer (IVF-ET) cycles has been increased over the preceding years, but the majority of IVF-ET cycles still fail. Granulocyte colony stimulating factor (GCSF) is a glycoprotein that stimulates cytokine growth factor and induces immune system which may improve pregnancy rate in women with history of implantation failure.

    Objective

    The aim of this study was to evaluate GCSF ability to improve pregnancy rate in women with history of implantation failure

    Materials And Methods

    0.5 ml (300 μg/ml) GCSF was infused intrauterine in intervention group. Pregnancy outcomes were assessed based on clinical pregnancy.

    Results

    The mean age of participants was 31.95±4.71 years old. There were no significant differences between demographic characteristics in two groups (p>0.05). The pregnancy outcome in GCSF group was improved significantly (p=0.043).

    Conclusion

    GCSF can improve pregnancy outcome in patients with history of implantation failure.

    Keywords: GCSF, Pregnancy rate, In vitro fertilizat
  • Mohsen Arbabi *, Mahdi Delavari, Zohre Fakhrieh Kashan, Mohsen Taghizadeh, Hossein Hooshyar Pages 691-698
    Background

    Trichomoniasis is the most common sexually transmitted protozoan diseases in the worldwide. Metronidazole is the choice drug for trichomoniasis treatment, however, metronidazole resistant Trichomonas vaginalis (T.vaginalis) has been reported. Natural products are the source of most new drugs, and Zingiber officinale (Ginger) is widely used ingredient in the traditional medicine.

    Objective

    The aim of the present study was to determine the effect of different concentrations of the ginger ethanol extract on the growth of T.vaginalis trophozoites in vitro.

    Materials And Methods

    In this experimental study, 970 women who were attend in Kashan health centers were examined for T. vaginalis. Of them, 23 samples were infected with T.vaginalis. Three T. vaginalis isolates were cultured in a TYI-S-33 medium. The effect of ginger ethanol extracts and its toxicity in different concentrations (25, 50, 100, 200, 400, 800 μg/ml) on mouse macrophages were measured in triplicate exam by MTT [3-(4,5-dimethylthiazol-2-yl)-2,5-diphenyltetrazolium bromide] assay. The effect of ginger on apoptosis induction was determined by Flow cytometry.

    Results

    The IC50 of ginger and metronidazole were 93.8 and 0.0326 μg/ml, respectively. 12, 24 and 48 hr after adding different concentrations of extract on mouse macrophages, fatality rates in maximum dose (800 μg/ml) were 0.19, 0.26 and 0.31 respectively. Flow cytometry results showed the apoptosis rate following treatment with different concentrations of the extract after 48 hr were 17, 28.5, 42.1, 58.8, 76.3 and 100% respectively, while in the control group was 2.9%.

    Conclusion

    Ginger ethanol extract induces programmed death in T. vaginalis. It is recommended that due to the known teratogenic effect of metronidazole, ginger can be considered as an alternative drug for metronidazole.

    Keywords: Trichomonas vaginalis, Ginger, Zingiber officinale, Extract, Apoptosis, 3, (4, 5, dimethylthiazol, 2, yl), diphenyl tetr azolium bromide assay, IC 50, In vitro
  • Sanaz Fathizadeh, Reza Amani *, Mohammad Hossein Haghighizadeh, Razieh Hormozi Pages 699-704
    Background

    Premenstrual syndrome (PMS) is one of the important health problems with high incidence in young women. The exact cause of this syndrome is not clear and some theories have been declared from hormonal factors to nutritional disorders.

    Objective

    We investigated the correlation between serum zinc and antioxidant status with PMS.

    Materials And Methods

    In this case-control study, forty eight young girls were selected from a total sample of 110 students residing at university dormitories including PMS (n=23) and healthy (n=25) groups based on PMS questionnaire. Dietary intake questionnaire and blood samples were collected from all participants. Serum total antioxidant capacity (TAC) and zinc concentrations were also measured.

    Results

    Serum TAC and zinc concentrations were lower in PMS patients compared with healthy groups (p

    Conclusion

    This study shows that higher TAC and zinc serum levels are associatedwith lower risk of PMS. PMS cases have more hydrogenated oils than their normalcounterparts

    Keywords: Premenstrual syndrome, Total antioxidant capacity, Serum zinc concentrations, Young women
  • Ashraf Jamal, Maryam Kazemi, Vajiheh Marsoosi, Laleh Eslamian Pages 705-708
    Background

    Normal amniotic fluid predicts normal placental function, fetal growth and fetal well-being.

    Objective

    To determine adverse pregnancy outcomes in borderline amniotic fluid index (AFI).

    Materials And Methods

    Pregnant women (37-40 wks) with diagnosis of borderline AFI between December 2012 and August 2014 were identified. Antepartum, intrapartum and neonatal data were collected and compared with those of pregnant women with normal AFI. An AFI less than 8 and more than 5 cm was defined for borderline AFI. Pregnancy outcomes included Cesarean section for non-reassuring fetal heart rate, meconium stained amniotic fluid, 5-min Apgar score

    Results

    Gestational age at delivery in pregnancies with borderline AFI was significantly lower than normal AFI. Cesarean section rate for non-reassuring fetal heart rate in women of borderline AFI was significantly higher and there was an increased incidence of birth weight less than 10PthP percentile for gestation age in borderline AFI group. Incidence of low Apgar score and low umbilical artery pH in pregnancies with borderline AFI was significantly higher than women with normal AFI. There were no significant difference in the rate of NICU admission and meconium staining in both groups.

    Conclusion

    There are significant differences for adverse pregnancy outcomes , such as Cesarean section due to non-reassuring fetal heart rate, birth weight less than 10PthP percentile for gestation age, low 5 min Apgar score and low umbilical artery pH between pregnancies with borderline and normal AFI

    Keywords: Perinatal Outcomes, Pregnancy, Borderline Amniotic Fluid Index
  • Shiva Hadadian, Masoumeh Fallahian Pages 709-712
    Background

    Unripe cervix prevents entering the endometrial cavity during intrauterine procedures. Mechanical dilatation of cervical canal might cause undesirable complications.

    Objective

    To investigate the substitute of mechanical intervention with chemical treatment by administering hyoscine to patients.

    Materials And Methods

    Sixty non-pregnant women, 20-70 years of age, with a closed cervix who were scheduled for an intrauterine procedure, were randomly divided into two groups. Group A as experimental (received two doses of hyoscine) and group B, as control group (received two doses of vitamin B6) in the vagina (8 hrs and 2 hrs before procedure) and the effect of these two drugs on dilatation and consistency of cervix were studied56T.

    Results

    Statistics resulted from Mann-Whitney U test (p=0.027) and χP2P(p=0.002) indicated that in premenopausal women, the priming effect of hyoscine on dilatation and consistency of uterine cervix was significant, but there were no significant benefits from giving vaginal hyoscine to menopausal women preoperatively (p=0.603).

    Conclusion

    Hyoscine proved a good choice for inducing cervical priming before intrauterine procedures in premenopausal women.

    Keywords: Butylscopolammonium bromide, Cervical dilatation, Cervical ripening
  • Mojgan Karimi Zarchi, Najmeh Dehshiri Zadeh*, Leili Sekhavat, Fahime Nosouhi Pages 713-718
    Background

    Cancer antigen 125 (CA-125) is a glycoprotein biomarker that is used in women with pelvic masses such as endometriosis and maybe is useful in practice of patients suspicious to endometriosis.

    Objective

    The aim of this study was to evaluate the association between preoperative serum CA-125 levels and clinic pathological characteristic in women with endometriosis, and find out the best serum CA-125 levels cut-off in pre and post menopause women.

    Materials And Methods

    Serum CA-125 levels in 87 women aged 21-54 years suspected to endometriosis with pelvic pain, dysmenorrhea, or dyspareunia were measured preoperatively. Also the association between clinic pathological characteristic and serum CA-125 level were analyzed.

    Results

    The mean age of women was 32.22±6.91. The mean serum CA-125 level was 49.93±4.30 U/mL. There was a significant correlation between the endometriosis stage, lesion size, adhesion score and preoperative CA-125 plasma concentration. However, we did not found significant differences in age, marital status, patient’s complaints, and pelvic pain associated to Ca125 serum level. The suggested preoperative serum cut-off levels in premenopausal and postmenopausal patients were 37 U/ml and 35 U/ml, respectively.

    Conclusion

    According to the results, preoperative serum CA-125 is an important predictor for patients with endometriosis and it should be taken into consideration when surgical management is suspected, especially if stage of disease, lesion size and adhesion score are undertaken.

    Keywords: CA125, Endometriosis, Pelvic pain, Stage, Mass size, Adhesion score