فهرست مطالب

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:15 Issue: 2, Feb 2017

  • تاریخ انتشار: 1395/11/19
  • تعداد عناوین: 7
|
  • تهمینه فرج خدا* صفحات 67-74

    انجام مطالعات با استفاده از سلول های بنیادی لازم است دستاوردهای ارزشمندی را برای جامعه در بر داشته باشد. تحقیقات سلول های بنیادی فرصت های مناسبی را برای دستیابی به پیشرفت های علمی و درمان های جدید فراهم نموده است اما با این وجود بعضی از مسایل اخلاقی لازم است به منظور اطمینان حاصل کردن از این که این مطالعات به روشی اخلاقی انجام می شوند، مورد توجه قرار بگیرند. هدف این مطالعه مروری بررسی اهمیت تحقیقات سلول های بنیادی، کدهای اخلاقی پژوهش بر سلول های بنیادی در ایران و ارایه توصیه های اخلاقیست. نحوه استحصال سلول های بنیادی به منظور انجام تحقیقات از سلول های جنینی یا بالغ انسانی، ذخیره سازی، نگهداری و نحوه استفاده از آن ها از مهم ترین دغدغه های اخلاقی، قانونی و فقهی در ایران به شمار می آید. در استحصال سلول های بنیادی از سلول های بالغ انسانی مباحثی چون شبیه سازی انسانی، نقض شان انسانی، دستکاری های ژنتیکی و احتمال تومور زایی مطرح است. تخریب جنین به منظور ایجاد سلول های جنینی به منظور انجام تحقیقات نیز موضوع بسیار مهمی تلقی می شود. به منظور جلوگیری از تخریب جنین می توان از جنین های اهدایی مازاد بر درمان ناباروری بهره جست. راهکارهای اخلاقی، قانونی و فقهی ارایه شده در خصوص استفاده از سلول های بالغ نیز شامل تعیین حق مالکیت سلول های بنیادی، ممنوعیت تجارت بدن انسان، نظارت بر زیست بانک ها و تشکیل کمیته نظارت بر تحقیقات سلول های بنیادیست. سایر توصیه های ارایه شده در خصوص حل مسایل اخلاقی این مطالعات در ایران شامل طراحی مناسب تحقیقات سلول های بنیادی، رعایت کدهای ملی اخلاق در پژوهش در مطالعات زیست پزشکی (کدهای اختصاصی پژوهش بر سلول های بنیادی، کدهای اختصاصی کارآزمایی بالینی و کدهای اختصاصی پژوهش بر حیوانات)، همکاری مناسب با کمیته های اخلاق و رعایت حقوق شرکت کنندگان در پژوهش اعم از انسان و حیوان می باشد. علاوه بر این توسعه شبکه جهانی اخلاق زیست پزشکی به منظور تقویت ارتباطات سازمانی در سطوح منطقه ای و بین المللی، ارتقاء نظام قانون گذاری و طراحی و اجرای برنامه های همکاری در جهت آموزش در سطوح مختلف پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: سلول درمانی، جنین، اخلاق، سلول های بنیادی، توصیه ها، ایران
  • بهناز مولایی، فرزانه محمدیان*، مریم افتخار، ربابه حاتمی، عاطفه تیرکان، مهسا کیانی صفحات 75-82
    مقدمه

    بیماری های منتقله از راه جنسی (STD) نشان دهنده یک بار قابل توجه بهداشت جهانی و یک مشکل عمده بهداشتی در جوامع مختلف می باشد. کلامیدیا تراکوماتیس (CT) و نایسریا گونوره (NG) شایع ترین باکتری های مسبب عفونت های منتقله جنسی در زنان هستند.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی شیوع عفونت های گنوکوکی و کلامیدیایی و تعیین عوامل خطر آن در زنان متاهل با شکایت در مورد ترشحات واژن مراجعه کننده به درمانگاه بیماری های زنان در زنجان در سال 1393-1392 بود.

    موارد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی تحلیلی، 100 نفر از زنان 49-18 ساله با ترشحات واژینال جهت وجود علایم و نشانه های عفونت گنوکوکی و کلامیدیایی از طریق مصاحبه مورد بررسی قرار گرفتند. سپس نمونه ترشحات دهانه رحم و نمونه خون از هر فرد برای تشخیص نایسریا گنوره توسط کشت سلولی و کلامیدیا تراکوماتیس توسط تست های سرولوژی جمع آوری شد. اطلاعات حاصل از پرسشنامه همراه با بررسی های سلولی و تست های سرولوژی مورد آنالیز آماری قرار گرفت.

    نتایج

    شیوع کلی کلامیدیا تراکوماتیس و نایسریا گنوره به ترتیب 16% و 4% بود. ارتباط معنی داری بین سابقه باروری و زایمان، روش های جلوگیری از بارداری، سابقه عفونت های واژن، سابقه عفونت های دستگاه ادراری، تعدادی دفعات مقاربت در هفته و علایم گزارش شده توسط خود بیماران (خارش، سوزش، درد شکم) با بروز NG و CT وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده از طریق تست های آزمایشگاهی، شیوع عفونت گونوکوکی و کلامیدیایی افزایش پیدا کرده است و نیازمند تاکید بیشتر بر آموزش و افزایش برنامه های پیشگیری و درمانی می‏باشد.

    کلیدواژگان: ترشحات واژینال، نایسریا گونوره، کلامیدیا تراکوماتیس
  • اشرف آل یاسین، مرضیه آقاحسینی، لیلی صفدریان، مریم نورزاده، پروین فلاحی، زهرا رضاییان* صفحات 83-86
    مقدمه

    روش های متفاوتی برای آماده سازی آندومتر در انتقال جنین منجمد ذوب شده وجود دارند.

    هدف

    هدف از این مطالعه مقایسه میزان تولد زنده در روش Artificial (استرادیول؛ پروژسترون و آگونیست GnRH) و روش لتروزول باضافه HMG بود.

    موارد و روش ها

    این کارآزمایی بالینی تصادفی؛ شامل 100 زن 18 تا 42 سال بود که به صورت تصادفی بر اساس توزیع برنولی در یکی از دو گروه آماده سازی آندومتروارد شدند. گروه Artificial از اواسط فاز لوتیال سیکل قبل، اگونیست GnRH دریافت نمودند؛ سپس از روز دوم عادت، استرادیول والرات روزانه شروع شده و تا مشاهده ضخامت اندومتر 8 میلی متر افزایش داده شد؛ سپس پروژسترون 800 میلی گرم روزانه شروع شد. گروه لتروزول؛ از روز دوم سیکل لتروزول برای پنج روز دریافت کردند سپس 75 واحد آمپول HMG در روز هفتم تزریق شد. پس از مشاهده فولیکول 18 میلی متری 10000واحد hCG به منظور القای تخمک گذاری تزریق شد. انتقال جنین از طریق سرویکس در دو گروه انجام شد. پیامد اصلی میزان تولد زنده بود. میزان لانه گزینی، حاملگی شیمیایی وکلینیکی ، سقط و کنسل شدن بین دو گروه مقایسه شد. p<0.05معنی دار بود.

    نتایج

    میزان لانه گزینی به طور معنی داری در روش Artificial بالاتر بود. میزان تولد زنده در روش Artificial اندکی بالاتر بود اما اختلاف معنی دار نبود (30% در مقایسه با 26%). میزان حاملگی شیمیایی و کلینیکی در دو گروه مشابه بود. میزان سقط در روش لتروزول کمتر بود اما از نظر آماری معنی دار نبود. میانگین ضخامت اندومتر بین دو گروه تفاوتی نداشت.

    نتیجه گیری

    بین دو روش لتروزول و Artificial جهت آماده سازی اندومتر در انتقال جنین های منجمد ذوب شده تفاوت واضحی وجود نداشت.

    کلیدواژگان: انتقال جنین، اندومتر، لتروزول، برون ده حاملگی
  • نسرین قاسمی*، راضیه دهقانی فیروزآبادی، شهناز احمدی صفحات 87-92
    مقدمه

    سندرم تخمدان بیش از حد تحریک شده یکی از مهمترین عوارض درمان های کمک باروری است. مواد بسیاری باعث افزایش نفوذپذیری عروق می شود که در نهایت منجر به این سندرم می گردد. فاکتور رشد اندوتلیال عروق به عنوان یکی از عوامل مهم رگ زایی شناخته شده است که می تواند مسیول افزایش نفوذپذیری عروق باشد.

    هدف

    این مطالعه جهت بررسی ارتباط بین پلی مورفیسم +405و -460 ژنVEFG و این سندرم انجام شده است.

    موارد و روش ها

    در این مطالعه مورد-شاهدی که در پژوهشکده طب تولید مثل یزد در طی یک سال انجام شده است تعداد 160 بیمار تحت درمان تحریک تخمک گذاری مورد بررسی قرار گرفته اند. هشتاد و پنج بیمار با پاسخ طبیعی تخمدان به عنوان کنترل و 75 بیمار با تحریک بیش از اندازه تخمدان به عنوان مورد بررسی شدند. بعد از استخراج DNA از خون به روش نمکی فراوانی الل های مربوط به پلی مورفیسم های 405+ و 460- با روش RFLP_PCR بررسی شد.

    نتایج

    تفاوت معنی داری در فراوانی ژنوتیپ های 460- بین گروه مورد و شاهد یافت نشد (85/0=p) اما فراوانی ژنوتیپ GC پلی مورفیسم 405+ در کروه مورد به طور معنی داری بیشتر از کروه کنترل است (82/4-23/1=CI 95%، 44/2=OR، 03/0=p).

    نتیجه گیری

    در زنان مبتلا به سندرم تخمدان بیش از حد تحریک شده پلی مورفیسم 405+ ژن VEGF می تواند نقش داشته باشد. در پلی مورفیسم 405+ و 460- در گزارشات گذشته باعث افزایش فاکتور رشد اندوتلیال عروقی می شود. البته تنها ژنوتیپ GC پلی مورفیسم 405+ با فراوانی معنی دار بیشتر در موردها تاثیر اساسی آن را نشان می دهد.

    کلیدواژگان: سندروم تحریک بیش از حد تخمدان، فاکتور رشد اندوتلیال عروقی، پلی مورفیسم چندشکلی ژن
  • عباسعلی گائینی، محمدرضا باغبان اسلامی نژاد، سیروس چوبینه، سیده ندا موسوی، صادق ستاری فرد، لیلا شفیعی نیک* صفحات 93-100
    مقدمه

    بر اساس مطالعات مختلف نشان داده شد که ورزش یک عامل مهم در قبل و حین حاملگی و مراقبت های دوران بارداری است.

    هدف

    بر اساس اهمیت تمرینات ورزشی در مراقبت های پیش از لقاح و تولد، هدف مطالعه حاضر تعیین اثر تمرینات ورزشی منظم پیش از لقاح همراه با یا بدون فعالیت ورزشی هنگام بارداری بر کاهش اثرات مخرب رژیم غذایی پرچرب مادری بر سلامت استخوان زاده های ماده بود.

    موارد و روش ها

    24 موش ماده نژاد C57BL/6 با رژیم غذایی پرچرب (35%) تغذیه شدند و به صورت تصادفی به 4 زیر گروه تقسیم شدند: تمرین ورزشی پیش از لقاح و فعالیت ورزشی دوران بارداری (TE)، تمرین ورزشی پیش از لقاح و بدون فعالیت ورزشی دوران بارداری (TC)، بدون تمرین ورزشی پیش از لقاح و با فعالیت ورزشی هنگام بارداری (CE)، بدون تمرین ورزشی پیش از لقاح و فعالیت ورزشی هنگام بارداری (CC). پروتکل تمرین ورزشی استقامتی در موش های گروه تمرین 4 هفته پیش از بارداری اجرا شد. تجزیه و تحلیل ها بر روی زاده های ماده در حالی که در هیچ کدام از دوره های زندگی تمرین ورزشی نداشتند انجام شد.

    نتایج

    نمونه های استخوانی جمع آوری شد و بیان نسبی ژن ها β-catenin، PPARƴ، OPG و RANKL سنجیده شد. فعالیت ورزشی هنگام بارداری به تنهایی هیچ اثری بر ژن های مورد نظر نداشت با وجود این، اجرای همزمان آن در پیش و هنگام بارداری بر روی تمام ژن ها موثر بود. تمرین ورزشی پیش از بارداری به تنهایی موجب افزایش بیان ژن های β-catenin و OPG و کاهش PPARƴ، RANKL و نسبت RANKL/OPG شد (001/0p<).

    نتیجه گیری

    مطالعه حاضر نشان داد که تمرین ورزشی مادری پیش و/یا هنگام بارداری می تواند خطر بروز اختلالات استخوانی ناشی از رژیم غذایی پرچرب مادری را در زاده ها تعدیل کند.

    کلیدواژگان: مراقبت پیش از بارداری، فعالیت ورزشی، رژیم غذایی پرچرب، زاده ها، استخوان
  • مهبد ابراهیمی*، فیروزه اکبری اسبق، مژگان قلندر عطار صفحات 101-108
    مقدمه

    پروتکل آنتاگونیست GnRH به عنوان یک گزینه بالقوه مناسب برای بیماران مبتلا به محدودیت ذخیره تخمدان می باشد. با این وجود، تفاوت معنی داری از نظر حاملگی بین پروتکل آنتاگونیست GnRH و آگونیست وجود ندارد. استفاده از مهارکننده های آروماتاز مانند لتروزول توسط برخی از مطالعات نشان داده شده است.

    هدف

    موضوع این مطالعه، بررسی تاییراضافه نمودن لتروزل به پروتکل آنتاگونیستی GnRH در تحریک تخمدان بیماران با پاسخ گویی ضعیف تخمدانی که تحت سیکل تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI) قرار گرفته اند، بود.

    موارد و روش ها

    این مطالعه یک بررسی کنترل شده ، تصادفی و دو سو کورشده بر روی 70 زن نابارور که براساس معیار bologna پاسخ گویی ضعیف تخمدانی داشته اند، بود. این بیماران به دو گروه تقسیم شدند : گروه لتروزل/ آنتاگونیست - GnRH(گروه LA) و گروه دارو نما/ انتاگونیست - GnRH (گروه PA). در هر گروه 35 بیمار قرار گرفتند. در گروه LA، بیماران 5/2 میلی گرم لتروزل برای 5 روز به همراه هورمن تحریک کننده فولیکول (r-FSH) با دوز شروع کننده (225 IU) دریافت کردند و در گروه PA، دارونما برای 5 روز و هورمن تحریک کننده فولیکول (r-FSH) با دوز مشابه با گروه LA تجویز شد. در زمانی که قطر یک و یا چند فولیکول به 14 میلی گرم و یا بیشتر رسید، آنتاگونیست GnRH شروع گردید. در این مطالعه، پیامدهای اندازه گیری شده این مطالعه: تعداد تخمک های بدست آمده، میزان لقاح، میزان لانه گزینی، میزان سیکل های کنسل شده و میزان بارداری بالینی بود.

    نتایج

    ویژگی های جمعیت شناسی هر دو گروه یکسان بود. اختلاف معنی داری در مورد تخمک های بدست آمده (72/1 to 12/2-؛ CI %95؛ 81/0=p، 51/1±6/2 vs. 09/1±8/2)، تعداد جنین های انتقال یافته (41/0 to 35/0-؛ CI %95؛ 82/0=p، 74/0±23/1 vs. 75/0±2/1)، میزان لقاح (225/0=p، %3/69 vs. %2/72)، میزان لانه گزینی (72/0=p، %5/9 vs. %9/11)، میزان سیکل های کنسل شده (08/0=p، %9/22 vs. %20) و میزان بارداری بالینی (12/0=p، %4/11 vs. %3/14) دیده نشد.

    نتیجه گیری

    اضافه نمودن لتروزل به سیکل آنتاگونیستی GnRH در بیماران با پاسخ گویی ضعیف تخمدانی که تحت (ICSI) قرار گرفته اند، پیامدهای بالینی را بهبود نمی بخشد.

    کلیدواژگان: آنتاگونیست GnRH، تزریق درون سیتوپلاسمی اسپرم، لتروزل، پاسخ گو ضعیف تخمدانی
  • معصومه عباسی، زهرا مظلوم خراسانی، کبری اطمینانی*، رسول رحمن وند صفحات 109-114
    مقدمه

    شیوع دیابت بارداری در 14سال اخیر افزایش معنی داری داشته است. این بیماری عوارضی برای مادر و فرزندش به دنبال دارد. غربالگری فرصتی برای جلوگیری از ابتلای به این عوارض فراهم می سازد.

    هدف

    این مطالعه با هدف تعیین مهم ترین ریسک فاکتورهای دیابت بارداری در ایران از دیدگاه متخصصین و با روش فرآیند تحلیل سلسله مراتبی گروهی انجام شد.

    موارد و روش ها

    این مطالعه از نوع بررسی مقطعی می باشد که در آن مقالات مرتبط با شیوع و ریسک فاکتورهای دیابت بارداری در ایران از سال 1992 تا 2015 استخراج و مرور گردید. با بررسی متون و پایگاه دادهUptoDate ، 10 ریسک فاکتور دیابت بارداری استخراج شد. از این 10 مورد، ریسک فاکتورهایی که در ایران معنی دار شده بود برای انجام فرآیند تحلیل سلسله مراتبی انتخاب شدند. پرسشنامه فرآیند طراحی و بین متخصصین توزیع گردید.

    نتایج

    8 مورد از ریسک فاکتورهای دیابت بارداری در ایران معنی دار شده بودند. تحلیل دیدگاه های متخصصین نشان داد که "سابقه دیابت بارداری یا هرگونه عدم تحمل گلوکز در بارداری" بالاترین اهمیت را در ابتلای فرد به این بیماری دارد (7/40%). دومین و سومین ریسک فاکتورهای مهم به ترتیب اهمیت عبارت بودند از ریسک فاکتورهای "سابقه تولد ماکروزومی" (2/20%) و "سابقه دیابت در افراد درجه یک" (7/10%).

    نتیجه گیری

    دانش درست از شیوع دیابت بارداری و ریسک فاکتورهای آن برای برنامه ریزی درست موثر است. پیشنهاد غربالگری براساس اهمیت این ریسک فاکتورها می تواند هزینه و استرس را در زنان باردار کاهش دهد و بیماریابی را تسریع بخشد.

    کلیدواژگان: دیابت بارداری، تصمیم گیری، ریسک فاکتور
|
  • Tahmineh Farajkhoda* Pages 67-74

    Conducting research on the stem cell lines might bring some worthy good to public. Human Stem Cells (hSCs) research has provided opportunities for scientific progresses and new therapies, but some complex ethical matters should be noticed to ensure that stem cell research is carried out in an ethically appropriate manner. The aim of this review article is to discuss the importance of stem cell research, code of ethics for stem cell research in Iran and ethical recommendation. Generation of stem cells for research from human embryo or adult stem cells, saving, maintenance and using of them are the main ethical, legal and jurisprudence concerns in Iran. Concerns regarding human reproduction or human cloning, breach of human dignity, genetic manipulation and probability of tumorogenisity are observed in adult/somatic stem cells. Destruction of embryo to generate stem cell is an important matter in Iran. In this regards, obtaining stem cell from donated frozen embryos through infertility treatment that would be discarded is an acceptable solution in Iran for generation of embryo for research. Ethical, legal, and jurisprudence strategies for using adult/somatic stem cells are determination of ownership of stem cells, trade prohibition of human body, supervision on bio banks and information of Oversight Committee on Stem Cell Research. Recommendations to handle ethical issues for conducting stem cell research are well-designed studies, compliance codes of ethics in biomedical research (specifically codes of ethics on stem cell research, codes of ethics on clinical trials studies and codes of ethics on animals studies), appropriate collaboration with ethics committees and respecting of rights of participants (including both of human and animal rights) in research. In addition, there is a necessity for extending global networks of bioethics for strengthening communications within organizations at both the regional and international level, strengthening legislation systems, designing and establishing convenient collaborative educational courses at ifferent levels.

    Keywords: Cell therapy, Embryo, Ethics, Stem cells, Recommendation, Iran
  • Behnaz Molaei, Farnaz Mohmmadian, Maryam Eftekhar, Robabeh Hatami, Atefe Tirkan, Mahsa Kiani Pages 75-82
    Background

    Chlamydia trachomatis and Neisseria gonorrhoeae are the most prevalent bacterial sexually transmitted diseases in women.

    Objective

    The purpose of this study was to investigate the prevalence of gonorrheal and chlamydial infections and determination of related risk factors in married women with vaginal discharge attending gynecological outpatient department (OPD) in Zanjan in 2013-2014.

    Materials And Methods

    In this cross sectional study, 100 married women aged 18-49 years with vaginal discharge were evaluated for signs and symptoms of gonococcal and chlamydial infections. Then cervical discharge samples and blood samples were collected from each subject for the detection of Nisseria gonorrhea and Chlamydia trachomatis by bacterial culture and serological tests, respectively.

    Results

    The overall prevalence of Chlamydia trachomatis and Nisseria gonorrhoeae were 16% and 4%, respectively. There was no significant relationship between the contraception methods, previous history of vaginal infections, previous history of urinary tract infections, number of coitus per week and self-reported symptoms (itching, burning, abdominal pain) with prevalence of Nisseria gonorrhoeae and Chlamydia trachomatis.

    Conclusion

    According to our results, the prevalence of gonococci infection in Zanjan was remarkable and relatively was higher than other parts of Iran, therefore it is necessary to put emphasis on education and further preventive and therapeutic programs.

    Keywords: Vaginal discharge, Nisseria gonorrhea, Chlamydia trachomatis, Prevalence
  • Ashraf Aleyasin, Marzieh Aghahosseini, Leili Safdarian, Maryam Noorzadeh, Parvin Fallahi, Zahra Rezaeian, Sedighe Hoseinimosa* Pages 83-86
    Background

    There are different methods in endometrial preparation for frozen-thawed embryo transfer (FET).

    Objective

    The purpose of this study was to compare the live birth rate in the artificial FET protocol (estradiol/ progesterone with GnRH-agonist) with stimulated cycle FET protocol (letrozole plus HMG).

    Materials And Methods

    This randomized clinical trial included 100 women (18-42 years) randomly assigned to two groups based on Bernoulli distribution. Group I received GnRH agonist [Bucerelin, 500μg subcutaneously] from the previous midlutea lcycle, Then estradiol valerat [2 mg/ daily orally] was started on the second day and was increased until the observation of 8mm endometrial thickness. Finally progesterone [Cyclogest, 800 mg, vaginally] was started. Group II received letrozole on the second day of the cycle for five days, then HMG 75 IU was injected on the7th day. After observing [18 mm folliclhCG10000 IU was injected for ovulation induction. Trans cervical embryo transfer was performed in two groups. The main outcome was the live birth rate. The rate of live birth, implantation, chemical, and clinical pregnancy, abortion, cancellation and endometrial thickness were compared between two groups.

    Results

    Implantation rate was significantly higher in group I. Live birth rate was slightly increased in group I without significant difference (30% vs. 26%). The rate of chemical and clinical pregnancy was similar in two groups. The abortion rate was lower in letrozole protocol but the difference was not statistically significant. The mean endometrial thickness was not different between two groups.

    Conclusion

    Letrozole plus HMG method cannot improve pregnancy outcomes in frozen-thawed embryo transfer but it has only one injection compare to daily injections in artificial method.

    Keywords: Frozen, thawed embryo transfer, Endometrial preparation, Freeze embryo
  • Nasrin Ghasemi*, Razieh Dehghani Firouzabadi, Shahnaz Ahmadi Pages 87-92
    Background

    Ovarian hyperstimulation syndrome (OHSS) is one of the most important complications of assisted reproduction treatment. Many substances are involved in the regulation of the vascular permeability, which have been concerned to cause OHSS. Vascular endothelial growth factor (VEGF) has emerged as one of the main angiogenic factors, which could be responsible for increased vascular permeability.

    Objective

    In this study the association of vascular endothelial growth factor -460C/T and  G/C polymorphisms and susceptibility to ovarian hyperstimulation syndrome was evaluated.

    Materials And Methods

    In this cross sectional study, VEGF gene polymorphisms were amplified by Polymerase chain reaction- Restriction Fragment Length Polymorphism in 75 women with established OHSS (case group) and 85 normoresponder (control group) which received conventional ovarian stimulation regimen.

    Results

    There was no significant difference in the frequency of -460 C/T polymorphism between cases and controls (p=0.85). The frequency of  G/C polymorphism was significantly higher in the OHSS women (p=0.03, OR=2.44; 95% CI=1.23-4.82).

    Conclusion

    In women who developed OHSS, VEGF gene polymorphism  could be effective. Two of the polymorphisms -460 C/T and  G/C were reported to be associated with increased VEGF basal promoter activity. However, only  G/C gene polymorphisms were more frequent in cases than controls.

    Keywords: Ovarian hyperstimulation syndrome, Vascular endothelial growth factor, Gene polymorphism
  • Abbasali Gaeini, Mohamadreza Baghaban Eslaminejad, Siroos Choobineh, Neda Mousavi, Sadegh Satarifard, Leila Shafieineek* Pages 93-100
    Background

    Based on different studies it was shown that exercise training is an important factor in preconception and prenatal care.

    Objective

    The aim of this study was to determine whether regular preconception exercise training with or without exercise training during pregnancy decreases detrimental effects of maternal high fat diet on female offspring bone health.

    Materials And Methods

    Twenty-four C57BL/6 female mice were fed high-fat diet (35%) and were randomly divided into four groups: trained in preconception period and exercised during pregnancy (TE); trained in preconception periods but unexercised during pregnancy (TC); untrained in preconception periods but exercised during pregnancy (CE); untrained and unexercised (CC). Trained mice were subjected to a protocol of moderate endurance exercise training over a period of 4 weeks before pregnancy. TE and CE Dams groups had access to wheels throughout pregnancy until delivery. Analyses were performed on the female offspring that did not have access to running wheels or exercise training during any portion of their lives. The relative expression levels of β-catenin, Peroxisome proliferator-activated receptor ƴ (PPARƴ), osteoprotegerin (OPG), and Receptor activator of nuclear factor NF-kB ligand (RANKL) were determined by Quantitative RT-PCR (qPCR).

    Results

    Exercise during pregnancy in isolation had no effect on any measure genes but exercise both before and during pregnancy affected all genes. Exercise only before pregnancy increased β-catenin and OPG and decreased PPARƴ, RANKL, and RANKL/OPG ratio (p

    Conclusion

    This study demonstrated that maternal exercise training before and during pregnancy may modulate the risk of bone disorders in offspring of mothers fed a high-fat diet.

    Keywords: Preconception care, Exercise, High, fat diet, Offspring, Bone
  • Mahbod Ebrahimi*, Firouzeh Akbari Asbagh, Mojgan Ghalandar Attar Pages 101-108
    Background

    Gonadotropin-releasing hormone (GnRH) antagonist protocol has been proposed as a potentially proper option for the patients with limited ovarian reserve. Nevertheless, there is no significant difference in terms of clinical pregnancy between the GnRH antagonist and agonist cycles. The use of aromatase inhibitors such as letrozole was suggested by some studies.

    Objective

    The object of this study was to evaluate the efficacy of letrozole co-treatment with GnRH-antagonist protocol in ovarian stimulation of poor responder patients undergoing intracytoplasmic sperm injection.

    Materials And Methods

    A double-blinded randomized control trial was conducted on 70 infertile women with poor ovarian response based on Bologna criteria in two groups: letrozoleᩴantagonist (LA) group and placeboᩴantagonist (PA) group (n=35/each). The LA group involved at letrozole 2.5 mg daily over 5 days and recombinant human follicle stimulating hormone 225 IU/daily. The PA group received placebo over 5 days and recombinant human follicle stimulating hormone at the same starting day and dose, similar to LA group. GnRH-antagonist was introduced once one or more follicle reached ≥14 mm. The main outcome measures were the number of oocytes retrieved, fertilization rate, implantation rate, cycle cancellation rate, and clinical pregnancy rate.

    Results

    There were no significant differences in demographic characteristics between groups. There were no significant differences between groups regarding the number of oocytes retrieved (p=0.81), number of embryos transferred (p=0.82), fertilization rate (p=0.225), implantation rate (p=0.72), total cycle cancelation rate (p=0.08), and clinical pregnancy rate (p=0.12).

    Conclusion

    The use of letrozole in GnRH-antagonist cycles does not improve clinical outcomes in poor responder patients undergoing intracytoplasmic sperm injection.

    Keywords: GnRH, antagonist, Intracytoplasmic sperm injections, Letrozole, Ovarian reserves
  • Masoumeh Abbasi, Zahra Mazloum Khorasani, Kobra Etminani*, Rasool Rahmanvand Pages 109-114
    Background

    The outbreak of gestational diabetes has a significant increase during recent years. This disease has complications for mother and her baby. Screening is an opportunity for preventing of gestational diabetes complications.

    Objective

    The aim of this research was to determine the most important risk factors for Gestational Diabetes Mellitus (GDM) in Iran according to the expert's views by Group Analytical Hierarchy Process.

    Materials And Methods

    In this cross-sectional study, papers related to the prevalence and risk factors of GDM in Iran from 1992-2015 were reviewed. By studying texts and Up to Date databases, 10 risk factors for gestational diabetes were collected. Among these 10 items, the risk factors that have become significant based on studying literature in Iran were selected for analysis. Group Analytical Hierarchy Process (GAHP) questionnaire distributed among all experts.

    Results

    8 risk factors of gestational diabetes were significant in Iran. The analysis of expert's views showed that "History of GDM or disorder in glucose tolerance in pregnancy" is the most important risk factor for developing GDM (40.7%). The second and third most important risk factors were "History of macrosomia (infant birth weight > 4.1 Kg)" (20.2%) and" History of diabetes in first degree relatives" (10.7%).

    Conclusion

    Suggesting screening based on the determined order of these risk factors can reduce the cost and stress in pregnant women. Also, it makes patient identifying faster. The healthcare sector can consider these priorities determined in expert's views to prevent gestational diabetes.

    Keywords: Gestational diabetes, Decision making, Risk factors