فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:16 Issue: 3, Mar 2018

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:16 Issue: 3, Mar 2018

  • تاریخ انتشار: 1397/02/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سحر مقبلی نژاد، حسین مزدارانی*، پگاه قرائیان، ریحانه اسدی صفحات 131-148

    ناباروری مردان 50% موارد ناباروری را به خود اختصاص می دهد. دلیل بروز ناباروری مردان ناشناخته بوده و می تواند مادرزادی یا اکتسابی باشد. در میان عوامل مختلفی که در ناباروری مردان با علت ناشناخته دخالت دارند، عوامل ژنتیکی یکی از فاکتورهای مربوطه می باشد. با توجه به شیوع بالای ناباروری مردان در ایران، و همچنین نقش مهم عوامل ژنتیکی در بروز آن در این مطالعه مروری، تجربه 17 ساله از مطالعات پایه و کلینیکال در زمینه ژنتیک ناباروری مردان مورد بررسی قرار گرفته است. بدین منظور، یا استفاده از پایگاه های پاب مد و سایر پایگاه های اطلاعات علمی (SID) مقالات مربوط به ژنتیک ناباروی مردان در ایران منتشر شده طی سال های 2000 تا 2016 با استفاده از کلمات کلیدی ژنتیک، سیتوژنتیک، ناباروری مردان، جمعیت ایران مورد بررسی قرار گرفت. نتایج این مطالعه مروری نشان داد که ریز حذف بازوی بلند کروموزم Y و ناهنجاری های کروموزومی دو فاکتور ژنتیکی مهم در بروز ناباروری مردان هستند. در کنار این دو فاکتور کمبود پروتامین (به ویژه پروتامین 2) نشان داده شده است که در باروری و نتایج حاملگی نقش دارد. بیشترین میزان آسیب به DNA اسپرم در میان مردان آستنواسپرم بوده است. در مطالعات متعددی ارتباط بین جهش ها و پلی مورفیسم های ژن های مختلف با ناباروری مردان نشان داده شده است. شناسایی عوامل ژنتیکی درگیر در ناباروری مردان ایرانی می تواند در تشخیص و درمان این افراد موثر واقع شود.

    کلیدواژگان: ناباروری مردان، ژنتیک، سیتوژنتیک، ایران
  • مهناز قوسی، همایون خزعلی*، سجاد سی سخت نژاد صفحات 149-158
    مقدمه

    مطالعات درباره وضعیت اکسیداتیو در بیماران سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) محدود و نتایج آنها متناقض است. اثرات رزوراترول به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی بر وضعیت اکسیداتیو در این سندرم مشخص نیست.

    هدف

    این مطالعه اثرات رزوراترول بر استرس اکسیداتیو در کبد و سرم موش های صحرایی با تخمدان پلی کیسستیک را بررسی کرد.

    موارد و روش ها

    پانزده موش صحرایی ماده نژاد ویستار (21 روزه) به سه گروه تقسیم شدند (تعداد=5): گروه Control، گروه PCO-Control، و گروه PCO-Resveratrol. برای القا فنوتیپ تخمدان پلی کیستیک، تستوسترون انانتات mg/kg 10 به مدت 35 روز به صورت زیرجلدی تزریق شد. سپس به حیوانات گروه PCO-Resveratrol، رزوراترول mg/kg 10 به صورت داخل صفاقی به مدت 28 روز تزریق شد. برش های تخمدان با هماتوکسیلین/ ایوزین رنگ آمیزی و سطوح سرمی گلوکز، انسولین و سطوح مالون دی آلدهید (MDA) و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل (TAC) در سرم و کبد اندازه گیری شد.

    نتایج

    مورفولوژی تخمدان در گروه کنترل طبیعی بود و حیوانات PCO-Control فولیکول های کیستیک داشتند. سطوح کبدی TAC در بین گروه های مختلف تفاوت معناداری نداشت. سطوح سرمی(MDA (p=0/034 و (HOMA-IR (p=0/014 در گروه PCO-Control بالاتر از گروه کنترل بود. سطح کبدی MDA گروه PCO-Control بیشتر از گروه کنترل بود (0/001=p). سطوح سرمی (MDA (p=0/006 و HOMA-IR (p=0/008)در گروه PCO-Control بالاتر از گروه PCO-Resveratrol بود. سطح سرمی TAC در گروه PCO-Resveratrol بالاتر از گروه(PCO-Control (p=0/022 و MDA کبدی بیشتر از گروه کنترل بود (0/01=p).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد که القاء سندرم تخمدان پلی کیستیک در موش های صحرایی پراکسیداسیون لیپیدی و مقاومت به انسولین را افزایش و رزوراترول این عوارض را بهبود داد.

    کلیدواژگان: استرس اکسیداتیو، سندرم تخمدان پلی کیستیک، رزوراترول، کبد
  • فخرالدین مصباح، حسین بردبار*، طاهره طلایی خوزانی، فرزانه دهقانی، حسین میرخانی صفحات 159-174
    مقدمه

    تکوین فولیکول های تخمدان ممکن است تحت تاثیر سوء داروها قرار گیرد. ناندرلون دکانوات یکی از داروهای استروییدی است که می تواند موجب آسیب مورفولوژی بافت و عمل تخمدان و در نتیجه نارسایی تولید مثل گردد.

    هدف

    این مطالعه به منظور ارزیابی اثرات تجویز هم زمان و غیر هم زمان hMG با ناندرلون دکانوات بر بافت تخمدان و سطح هورمون های جنسی در موش صحرایی ماده بالغ طراحی شده است.

    موارد و روش ها

    تعداد 40 موش صحرایی ماده بالغ از نژاد Sprague Dawley به طور تصادفی و مساوی به هشت گروه تقسیم گردید. پنج گروه آزمایش به ترتیب به میزان 3 و 10 میلی گرم به ازای یک کیلو گرم وزن بدن موش صحرایی داروی ناندرلون دکانوات به طور هم زمان و غیر هم زمان با 10 واحد hMG و یا به تنهایی hMG دریافت کردند. دو گروه شاهد و گروه کنترل حلال ناندرلون دکانوات و hMG دریافت کردند. وزن و هورمون های LH،FSH ، استروژن و پروژسترون موش های صحرایی و وزن، حجم و ابعاد تخمدان ها اندازه گیری شد. تخمدان ها برای بررسی میزان آپوپتوز و مطالعه فراساختاری آماده گردید.

    نتایج

    حجم تخمدان و هورمون های جنسی در گروه های آزمایش، کاهش داشت اما وزن و ابعاد تخمدان تغییری نیافت. میزان آپوپتوز در گروه های آزمایش به صورت زیر افزایش یافت: در گروه دوز پایین و بالای ناندرولون همراه با مصرف همزمان hMG، 18/70±48/80 و 14/20±65/20 در مقایسه با گروه های شاهد 1 ،17/80±33/20، و دوز پایین و بالای ناندرولون، در گروه غیر همزمان، 17/20±55/80 و 14/30±75/20 در مقایسه با شاهد 2، 32/40±31/60 (0/01p˂). سلول های فولیکولار و استروما در گروه های آزمایش به جز گروه hMG آسیب دیده بودند.

    نتیجه گیری

    تجویز ناندرولون باعث کاهش سطح سرمی LH، FSH، استروژن و پروژسترون و آسیب غیر قابل برگشت و جبران ناپذیر به بافت تخمدان می گردد و hMG نمی تواند از تخریب فولیکول ها جلوگیری نماید. این یک هشدار جدی برای زنانی است که ناندرولون مصرف می کنند.

    کلیدواژگان: آپوپتوز، ناندرلون دکانوات، hMG، فولیکول تخمدانی، موش صحرایی
  • صفحات 175-182
    مقدمه

    هورمون لوتیینه کننده (LH) جهت تولید فولیکول نرمال و رشد اووسیت اساسی می باشد. تغییرات LH بخصوص در فاز فولیکولار اثرات مشخصی بر روی تغییرات مرفولوژیک و عملکردی اووسیت داشته و مشخص کننده وضعیت میوتیک و توانایی باروری آن می باشد.

    هدف

    در این مطالعه اثرات میزان LH در فاز فولیکولار بر روی بلوغ اووسیت و نتایج IVF در روش های ثابت و متغیر بررسی شد.

    موارد و روش ها

    زنان با تخمک گذاری نرمال با زیر 39 سال سن (213 نفر) به دو گروه تحت درمان با پروتکل ثابت یا متغیر GnRH تقسیم شدند. LH فاز فولیکولار و پروفیل استرادیول و پروژسترون اندازه گیری شد. تعداد اووسیت های بدست آمده لانه گزینی شده و میزان حاملگی ثبت شد.

    نتایج

    پروفیل LH در هر دو گروه مشابه بود. میزان کمتر LH در انتهای تحریک تخمک گذاری به طور معنی داری در هر دو پروتکل با میزان بالاتری از حاملگی ارتباط داشت (0/0261=p). میزان استرادیول به طور معنی داری در زمان های مشخص در یک گروه متفاوت بود (0/0001p<) و در بین دو گروه تفاوتی نداشت (0/4314=p)و همچنین با نتیجه حاملگی نیز ارتباطی نداشت (0/2595=p). پروفیل پروژسترون در بین گروه ها تفاوتی نداشت. تفاوتی در تعداد اووسیت های به دست آمده، میزان باروری و یا تعداد جنین ها نبود. سن جوانتر و تعداد بالاتر فولیکول های آنترال به طور معنی داری یا نتایج مثبت ارتباط داشت.

    نتیجه گیری

    پروتکل های ثابت یا متغیر GnRH تفاوت معنی داری در میزان LH مرتبط با نتایج تحریک تخمک گذاری ایجاد نمی نماید.

    کلیدواژگان: لقاح آزمایشگاهی، هورمون لوتئینه کننده، تحریک تخمدان، نتیجه
  • مریم ظهور سلیمانی، فریده جلالی مشایخی، مرتضی موسوی حسن زاده، مریم باعزم* صفحات 183-190
    مقدمه

    ژن CatSper که عضوی از خانواده کانال های کاتیونی اسپرم می باشد، نقش اساسی در حرکت اسپرم و باروروری مردان دارد. به دنبال واریکوسل، پارامترهای اسپرم بویژه حرکت آن کاهش می یابد. به همین دلیل فرض را بر این دانستیم که میزان بیان ژن CatSper ممکن است بعد از القای واریکوسل در مدل های حیوانی کاهش یابد.

    هدف

    هدف از این مطالعه ارزیابی بیان ژن های CatSper 1 & 2، پارامترهای اسپرم و بافت شناسی بیضه به دنبال القای آزمایشگاهی واریکوسل می باشد.

    موارد و روش ها

    30 سر رت نر نژاد ویستار به صورت تصادفی به سه گروه تقسیم شدند (هر گروه 10 رت): کنترل، شم و واریکوسل. واریکوسل به صورت آزمایشگاهی با بستن جزیی ورید کلیوی چپ القا شد. دو ماه بعد از القای واریکوسل، پارامترهای اسپرم به دست آمده از اپیدیدیم، بیان ژن های CatSper 1 & 2 و بافت شناسی بیضه مورد ارزیابی قرار گرفت.

    نتایج

    نتایج نشان داد که تحرک (%16/41±32/73)، مورفولوژی (%17±48/80) و زنده مانی (%9/82±31/23) اسپرم ها به میزان معنی داری بعد از القای واریکوسل کاهش می یابد. علاوه بر این ما کاهش معنی داری را در تعداد سلول های اسپرماتوگونی (5/3±43/63) و قطر لوله های سمی نفروس (19/23± mm190/51) در رت هایی که به صورت آزمایشگاهی واریکوسلی شده بودند نشان دادیم. سطح بیان ژن های CatSper 1 & 2 که با ریل تایم اندازه گیری شده بود به صورت معنی داری دو ماه بعد از القای واریکوسل کاهش یافت.

    نتیجه گیری

    نتایج ما نشان داد القای واریکوسل به صورت تجربی اثرات مخربی بر پارامترهای اسپرم، ساختار بیضه و همچنین بیان ژن های CatSper 1 & 2 دارد.

    کلیدواژگان: واریکوسل، CatSper، پارامترهای اسپرم، رت
  • سیده فاطمه حکمت زاده، فاطمه بازرگانی پور، نازآفرین حسینی، هلن الن، سمیه جلالی، زهرا عباسیان، اکرم بارانی، فرشته بلوچی، سعیده خادمی، طاهره محمودی، رقیه نیکنام، زهرا خشاوی، سید عبدالوهاب تقوی* صفحات 191-198
    مقدمه

    ارزیابی بالینی کیفیت زندگی جهت سنجش مشکلات باروری باید به عنوان یک اولویت در مشاوره پزشکی در ویزیت های اولیه و متناوب بیماران نابارور مدنظر قرار گیرد. هدف از پژوهش حاضر، ارزیابی جامع ویژگی های روان سنجی نسخه ایرانی پرسش نامه کیفیت زندگی مرتبط با ناباروری (FERTIQOL) می باشد چرا که استفاده از این ابزار به علت شیوع بالای ناباروری در ایران و اهمیت ارزیابی کیفیت زندگی در این بیماران می تواند مدنظر قرار گیرد.

    هدف

    ارزیابی جامع ویژگی های روان سنجی نسخه ایرانی پرسش نامه کیفیت زندگی مرتبط با ناباروری (FERTIQOL) می باشد.

    موارد و روش ها

    مطالعه حاضر از نوع مقطعی جهت ارزیابی ویژگی های سایکومتری پرسشنامه مذکور بر روی 300 زن مراجعه کننده به کلینیک ناباروری هرمزگان، ایران انجام گردید. پس از روایی linquistic، مصاحبه نیمه ساختار یافته جهت ارزیابی روایی صوری انجام گردید. متعاقبا آنالیز عاملی اکتشاف جهت ارزیابی ساختار سازه انجام گردید. روایی همگرایی توسط ارزیابی هم بستگی بین محتوای مشابه پرسشنامه SF12، پرسشنامه افسردگی و اضطراب HADS و FERTIQOL ارزیابی گردید. هم چنین آنالیز پایایی با استفاده از هم بستگی درونی آزمون گردید.

    نتایج

    پایایی نسخه ایرانی FERTIQOL در تمام حیطه ها رضایت بخش بود. شش عامل (روان، ذهن/بدن، روابط، اجتماعی، محیطی و تحمل پذیری) از نتایج آنالیز عاملی اکتشافی استخراج گردید. روایی افتراقی نشان داد که پرسش نامه مذکور می تواند بین زنانی که از نظر تعداد فرزندان و مدت نازایی متفاوت بودند افتراق قایل شود. همچنین نتایج روایی همگرایی دال بر هم بستگی مطلوب بین حیطه های مشابه این پرسش نامه با ابعادSF12 و HADS بود.

    نتیجه گیری

    نسخه ایرانی FERTIQOL ابزاری دارای روایی و پایایی مناسب جهت ارزیابی مشکلات ناباروری و اثرات درمان بر کیفیت زندگی بیماارن نابارور مراجعه کننده به کلینیک های ناباروری می باشد.

    کلیدواژگان: ناباروری، ابزار کیفیت زندگی ناباروری، روایی، پایایی، ایران
  • هدی فضائلی، فائزه داودی، ناصر کلهر، رضا طباطبایی قمی* صفحات 199-208
    مقدمه

    یکی از مهمترین فاکتورهای دخیل در وقوع حاملگی به دنبال تلقیح داخل رحمی (IUI)، آماده سازی نمونه مایع منی است. اخیرا نشان داده شده است که روش محصول سوپرناتانت سلول های بنیادی مزانشیمال مشتق از چربی (SPAS) پارامترهای مایع منی را بهبود می بخشد.

    هدف

    مقایسه اثر روش های آماده سازی نمونه اسپرم به منظور IUI، SPAS و سانتریفیوژ شیب غلظت (DGC).

    موارد و روش ها

    این کارآزمایی بر روی 80 زوج مبتلا به ناباروی با علت مردانه که تحت تحریک تخمدانی و سیکل IUI قرار داشتند و به مرکز درمان ناباروری جهاد دانشگاهی استان قم مراجعه کرده بودند، انجام شد. پارامترهای مختلف مایع منی شامل حرکت، تعداد، فرگمنتاسیون DNA و ظرفیت پذیری، پیش و پس از آماده سازی مورد ارزیابی قرار گرفتند. اثر روش های آماده سازی و تاثیر پارامترهای مختلف مایع منی بر وقوع حاملگی، با استفاده از نرم افزار SPSS مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    میزان کلی حاملگی کلینیکال به ازای هر بیمار 5/17%، بدون هیچ سقطی بود. میزان حاملگی برای DGCو SPAS، به ترتیب 5% (2 از 40) و 30% (12 از 40) بود. به علت عدم وجود تفاوت معنی دار در بهبود پارامترهای حرکتی بین دو گروه (بجز ریکاوری تعداد کل اسپرم های متحرک)، به نظر می رسد که این پارامترها به تنهایی برای پیش بینی نتایج حاملگی IUI کافی نیستند.، بطوریکه در نمونه هایی با >25 میلیون اسپرم متحرک در تلقیح، گرایش آشکار برای میزان حاملگی بالاتر در نمونه های پروسس شده به روش SPAS وجود داشت.

    نتیجه گیری

    در نظر گرفتن SPAS به عنوان روشی موثر و جدید که منجر به فراهم آمدن ترکیبی از دتستجات متفاوت پارامترهای بهبود یافته مایع منی می شود، در آینده ای نزدیک قابل پیش بینی است.

    کلیدواژگان: SPAS، روش آماده سازی، حاملگی، IUI
  • علیرضا میرزایی، سولماز پیری، کاوه قرنی زاده، مژده ذبیحی یگانه* صفحات 209-212
    مقدمه

    شکستگی دوطرفه گردن لگن به دنبال بارداری یکی از عوارض نادر می باشد. در این مقاله، یک مورد از شکستگی دوطرفه گردن لگن به دنبال بارداری را گزارش می شود که از مصرف بیش از اندازه کورتیکواسترویید، بارداری دوقلو، عدم تحرک و کمبود ویتامین دی ناشی شده است.

    مورد: 

    بیمار یک خانم 32 ساله بود که پنج روز پس از زایمان سزارین اورژانسی ناشی از وضع حمل زودتر از موعد نوزادان دوقلو و سابقه سزارین قبلی در 33 هفتگی، با شکستگی دوطرفه فمور ناشی از عدم کفایت استخوانی مراجعه نمود. دوره های مکرر مصرف بتامتازون پیش از زایمان به منظور بلوغ ریه جنین، مصرف روزانه پردنیزولون به واسطه سابقه سقط جنین در بیمار، عدم تحرک و کمبود ویتامین دی به عنوان فاکتورهای مهم دخیل در سابقه بالینی و آزمایشگاهی بیمار شناسایی شدند. آزمایش سنجش تراکم استخوان نیز تراکم استخوان پایین برای سن مورد نظر را نشان داد.

    نتیجه گیری

    پزشکان، بخصوص آن ها که با زنان باردار سرو کار دارند، باید شکستگی دوطرفه فمور ناشی از عدم کفایت استخوانی را در هر زن بارداری که درد لگن دارد در نظر داشته باشند. آگاهی از ریسک فاکتورهای این عارضه می تواند به کاهش رخداد آن منجر شود.

    کلیدواژگان: استئوپورز، پس از زایمان، شکستگی گردن لگن، دوقلو، بارداری
|
  • Sahar Moghbelinejad, Hossein Mozdarani *, Pegah Ghoraeian, Reihaneh Asadi Pages 131-148

    The male factor contributes to 50% of infertility. The cause of male infertility is idiopathic and could be congenital or acquired. Among different factors which are involved in idiopathic male infertility, genetic factors are the most prevalent causes of the disease. Considering, the high prevalence of male infertility in Iran and the importance of genetic factors in the accession of it, in this article we reviewed the various studies which have been published during the last 17 yr on the genetic basis of male infertility in Iran. To do this, the PubMed and Scientific information database (SID) were regarded for the most relevant papers published in the last 17 yr referring to the genetics of male factor infertility using the keywords „„genetics‟‟, “cytogenetic”, „„male infertility”, and “Iranian population”. Literatures showed that among the Iranian infertile men Yq microdeletion and chromosomal aberrations are two main factors that intervene in the genetics of male infertility. Also, protamine deficiency (especially P2) is shown to have an influence on fertilization rate and pregnancy outcomes. The highest rate of sperm DNA damages has been found among the asthenospermia patients. In several papers, the relation between other important factors such as single gene mutations and polymorphisms with male infertility has also been reported. Recognition of the genetic factors that influence the fertility of Iranian men will shed light on the creation of guidelines for the diagnosis, consultation, and treatment of the patients."

    Keywords: Iran, Male infertility, Genetics, Cytogenetic, Peripheral blood, Sperm
  • Mahnaz Ghowsi, Homayoun Khazali *, Sajjad Sisakhtnezhad Pages 149-158
    Background

    Studies of oxidative status in polycystic ovarian syndrome (PCOS) patients are limited with inconsistent results. The effects of resveratrol as a natural antioxidant on oxidative status in PCOS aren’t clear.

    Objective

    This study evaluated effects of resveratrol on oxidative stress in the liver and serum of the PCOS rats.

    Materials And Methods

    Fifteen female Wistar rats (3 wk old) were divided into 3 groups (n=5/each e): Control group, PCO-Control group, and PCO-Resveratrol group. For induction of polycystic ovary phenotype, testosterone enanthate 10 mg/kg was injected for 35 days subcutaneously. Then, resveratrol 10 mg/kg was injected intraperitoneally for 28 days to rats of the PCO-Resveratrol group. Ovarian sections were stained with hematoxylin/eosin. The serum glucose and insulin and the levels of malondialdehyde (MDA) and total antioxidant capacity (TAC) in serum and liver were measured.

    Results

    Control animals showed normal ovarian morphology and PCO-Control animals exhibited cystic follicles. There were no significant differences in liver TAC between groups. The serum MDA (p=0.034), and homeostatic model assessment insulin resistance (HOMA-IR) (p=0.014) levels in PCO-Control rats were higher than the controls. The liver MDA in PCO-Control rats was more than that of controls (p=0.001). The HOMA-IR (p=0.008) and serum MDA (p=0.006) levels in PCO-Control rats were more than those of PCO-Resveratrol rats (p=0.008). In PCO-Resveratrol group, serum TAC was higher than that of PCO-Control group (p=0.022) and liver MDA was more than controls (p=0.01).

    Conclusion

    Results indicated that the induction of PCOS in rats increased lipid peroxidation and insulin resistance and resveratrol improved these complications.

    Keywords: Oxidative stress, Polycystic ovary syndrome, Resveratrol, Liver
  • Fakhroddin Mesbah, Hossein Bordbar *, Tahereh Talaei Khozani, Farzaneh Dehghani, Hossein Mirkhani Mirkhani Pages 159-174
    Background

    The follicular growth and development may be affected by abused drugs. Nandrolone decanoate (ND) as an anabolic androgenic steroid can damage the morphological and functional features of the ovary and may lead to reproductive failure.

    Objective

    This study was designed to evaluate the effects of synchronized and non-synchronized administration of Human Menopausal Gonadotropins (hMG) with ND on ovarian tissue and level of sex hormones in the adult female rat.

    Materials And Methods

    Forty adult female Sprague Dawley rats were divided into eight groups. The five experimental groups received 3 and/or 10 mg/kg of ND synchronized and non-synchronized with 10 IU of hMG and hMG alone. The two shams and control groups received solvents of ND and hMG. The animal's serum levels of Follicle-stimulating hormone, Luteinizing hormone, progesterone and estrogen and the weight, volume and dimensions of the ovaries were measured. The ovaries were prepared for apoptosis assessment and morphological study.

    Results

    The ovarian volume and sex hormones in the experimental groups were decreased, but ovarian weight and dimensions didn’t change. The rate of apoptosis was increased in the experimental groups as follows; a low and high dose of ND synchronized with hMG 48.80±18.70 and 65.20±14.20 respectively vs. Sham 1, 33.20±17.80, a low and high dose of ND non-synchronized with hMD 55.80±17.20 and 75.20±14.30 respectively vs. Sham 2, 31.60±32.40 groups, p˂0.01. Follicular and stromal cells were damaged in the experimental groups except for the hMG group.

    Conclusion

    Administration of ND decreased the serum level of Luteinizing hormone, Follicle-stimulating hormone, progesterone and estrogen and damaged ovarian tissue irreversibly and irreparably and hMG cannot prevent the destruction of the follicles in the adult female rats. This can be a serious warning to women who abuse ND.

    Keywords: Apoptosis, hMG, Nandrolone decanoate, Ovarian follicle, Rat
  • Raffaella Depalo, Paolo Trerotoli, Annarosa Chincoli *, Margherita Patrizia Vacca, Giuseppina Lamanna, Ettore Cicinelli Pages 175-182
    Background

    Luteinizing hormone (LH) is essential for normal follicular development and oocyte maturation. In particular, fluctuations of LH during the follicular phase have a significant impact on morphological and functional changes of the oocyte and determine its meiotic status and ability to be fertilized.

    Objective

    This prospective randomized controlled trial examined effects of endogenous follicular phase LH levels on oocyte maturity and IVF outcomes in fixed vs. flexible in vitro fertilization.

    Materials And Methods

    Normo-ovulatory women age

    Results

    LH profiles were similar in both protocols. A lower trend of LH values at the end of ovarian stimulation correlated significantly with a higher pregnancy rate, regardless of protocol (p=0.02). Estradiol levels were statistically different with respect to time points within treatment groups (p

    Conclusion

    Fixed and flexible GnRH antagonist protocols did not produce an oscillation of endogenous LH values correlated to the outcome of ovarian stimulation.

    Keywords: In vitro fertilization, Luteinizing hormone, Ovarian stimulation, Outcome
  • Maryam Zohour Soleimani, Farideh Jalali Mashayekhi, Morteza Mousavi Hasanzade, Maryam Baazm * Pages 183-190
    Background

    CatSper gene, a member of cation channel sperm family, has an essential role in sperm motility and male fertility. Following varicocele, sperm parameters especially sperm movement decreases. For this reason, we hypothesized that CatSper gene expression might be reduced after varicocele induction in an animal model.

    Objective

    The aim of this study was to evaluate the expression of CatSper 1 and 2 genes, sperm parameters and testis histology following varicocele induction.

    Materials And Methods

    A total of 30 Wistar male rats were randomly divided into three following groups (n=10/ each): control, sham, and varicocele group. Experimental varicocele was induced by partial ligation of the left renal vein. The epididymal sperm parameters, CatSper1 and 2 genes expression, and testes histology were studied two months after varicocele induction.

    Results

    Our results revealed that motility (32.73±16.14%), morphology (48.80±17%) and viability (31.23±9.82%) of sperms significantly reduced following varicocele induction. In addition, we showed a significant decrease in the number of spermatogonia (43.63±5.31) and seminiferous tubules diameters (190.51±19.23 mm) in experimental varicocele rats. The level of CatSper1 and 2 genes expression evaluated using real-time polymerase chain reaction was significantly downregulated 2 months after varicocele induction.

    Conclusion

    Our data indicated that experimental varicocele has deleterious effects on sperm parameters, testis structure as well as the expression of CatSper 1 and 2 genes.

    Keywords: Varicocele, CatSper, Sperm parameters, Rat
  • Seyedeh-Fatemeh Hekmatzadeh, Fatemeh Bazarganipour, Nazafarin Hosseini, Helen Allan, Somayeh Jalali, Zahra Abbasian, Akram Barani, Fereshteh Balochi, Saeideh Khademi, Tahereh Mahmoudi, Roghayeh Niknam, Zahra Khashavi, Seyed Abdolvahab Taghavi * Pages 191-198
    Background

    Clinical measurement of quality of life (QoL) for assessing reproductive problems should be considered as a standard investigation at the initial and continuing medical consultations with infertile people.

    Objective

    The purpose of this study was comprehensive testing the psychometric properties of the Iranian version of fertility quality of life (FertiQoL).

    Materials And Methods

    This cross-sectional study was conducted on300 women referred to infertility clinic. After linguistic validation, a semi-structured interview was conducted to assess face validity. Consequently exploratory factor analysis was performed to indicate the scale constructs. Discriminate validity was assessed using the known groups comparison. Convergent validity was evaluated by assessing the correlation between similar content on the 12-Item Short Form Health Survey (SF12), Hospital Anxiety and Depression Scale and FertiQol. In addition, reliability analysis was carried out with internal consistency.

    Results

    The reliability of the Iranian version of the FertiQoL was satisfactory in all dimensions (0.77-0.83). Six factors (emotional, mind/body, relational, social, environmental, and tolerability) were extracted from the results of exploratory factor analysis. Discrimination validity showed that FertiQoL can differentiate between female patients with differing duration of infertility and number of children. Moreover, the results of convergent validity showed a favorable correlation between the related dimensions of SF12 (0.43-0.68), Hospital Anxiety and Depression Scale (0.47-0.52) and FertiQoL.

    Conclusion

    The Iranian version of FertiQoL is valid and reliable for assessing infertility problems and the effects of treatment on QoL of infertile patients referred for diagnosis and treatment at infertility clinic.

    Keywords: Fertility, Quality of life, Validity, Reliability, Iran
  • Hoda Fazaeli, Faezeh Davoodi, Naser Kalhor, Reza Tabatabaii Qomi * Pages 199-208
    Background

    One of the most important involved factors in pregnancy occurrence following intrauterine insemination (IUI) is semen sample preparation. Recently, supernatant product of adipose tissue derived mesenchymal stem cells (SPAS) method has been shown to improve semen parameters.

    Objective

    To compare the effect of preparation methods in order to IUI, SPAS and density gradient centrifugation (DGC).

    Materials And Methods

    This trial was done on 80 couples with male factor infertility who attend jihad daneshgahi infertility treatment center of Qom province, undergoing ovarian stimulation and IUI cycle. Various semen parameters including motility, count, DNA fragmentation and capacitation were evaluated before and after preparation. The effect of semen preparation methods and influence of various semen parameters on pregnancy occurrence were examined.

    Results

    The overall clinical pregnancy rate was 17.5% per patient with no miscarriage. The pregnancy rate for DGC and SPAS were 5% (2 of 40) and 30% (12 of 40) respectively. Since there is no significant difference in improving motion parameters between two groups (except recovery of total number of motile spermatozoa), it seems that these parameters alone are not sufficient to predict IUI pregnancy outcome whereas in samples with >25 million motile spermatozoa in inseminate, there was a clear trend for a higher pregnancy rate for the sample processed using SPAS.

    Conclusion

    Considering SPAS as a new and effective method leading to provide a combination of various improved semen parameters, is expected in near future.

    Keywords: SPAS, Preparation method, Pregnancy, IUI
  • Alireza Mirzaei, Solmaz Piri, Kaveh Gharanizadeh, Mozhdeh Zabihiyeganeh * Pages 209-212
    Background

    Postpartum bilateral femoral neck fracture (BFNF) is a rare condition. We here report a case of BFNF due to excessive corticosteroid consumption, twin pregnancy, immobility, and vitamin D deficiency.

    Case: 

    This is a report of a 32-yr-old woman with bilateral femoral insufficiency fracture five days after emergency cesarean section due to preterm labor, twin pregnancy, and the history of a previous cesarean section at 33 wk. Antenatal repeated courses of betamethasone injections for fetal lung maturity, daily oral use of prednisolone for the history of miscarriage, immobilization, and vitamin D deficiency were the important contributing factors in her past medical history and lab investigations. The bone mineral density examination showed low bone density for the expected age.

    Conclusion

    Clinicians, who deal with pregnant women, should consider the diagnosis of bilateral femoral insufficiency fracture in any pregnant women with pelvic pain. Awareness of risk factors of BFNF might help to reduce the rate of this complication.

    Keywords: Osteoporosis, Postpartum, Femoral neck fracture, Twin, Pregnancy