فهرست مطالب

فصلنامه پاتوبیولوژی مقایسه ای
سال چهاردهم شماره 57 (پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/05/23
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سمیه حامدی، طهورا شمالی، رضا زینعلی تاجانی صفحات 2231-2238
    به منظور تعیین تاثیر نعناع فلفلی (Mentha piperita) به عنوان یک گیاه تحریک کننده ایمنی بر ویژگی های بافتی بورس فابریسیوس، لوزه سکومی و تیموس، تعداد 40 قطعه جوجه گوشتی نر یک روزه نژاد راس 308 با استفاده از طرح کاملا تصادفی به 5 گروه 8 تایی تقسیم شدند. چهار گروه اول، گروه های آزمایش و گروه آخر، گروه شاهد درنظر گرفته شد. پودر خشک نعناع در گروه های آزمایشی به ترتیب به میزان 40،20،10 و 80 گرم به ازای هر کیلوگرم دان مصرفی به مدت 6 هفته به جیره اضافه گردید. پس از پایان دوره و کشتار جوجه ها از اندام های مذکور نمونه بافتی اخذ و مقاطعی با روش معمول رنگ آمیزی هماتوکسیلین ائوزین تهیه گردید. پارامترهای هیستومورفومتریک هر ارگان توسط گراتیکول خطی اندازه گیری و داده ها با روش آماری ANOVA مقایسه شدند. مصرف نعناع فلفلی در بورس فابریسیوس به صورت وابسته به دوز سبب افزایش معنی دار طول پلیکا و تعداد فولیکولهای لنفاوی در گروه های آزمایشی در مقایسه با گروه شاهد شد. همچنین مصرف جیره حاوی نعناع در لوزه سکومی سبب افزایش معنی دار تراکم واحدهای فولیکولی و ضخیم و کوتاه شدن کرک ها گردید و در تیموس نیز موجب افزایش معنی دار ضخامت لوبول ها در گروه های آزمایشی نسبت به گروه شاهد شد. نتایج نشان داد، اضافه نمودن گیاه نعناع فلفلی در جیره غذایی در طول دوره پرورش بخصوص در دوزهای بالاتر می تواند سبب تحریک و توسعه ساختارهای بافتی مربوط به سیستم ایمنی در جوجه های گوشتی شود.
    کلیدواژگان: بافت شناسی، نعناع فلفلی، جوجه گوشتی، بافت های لنفاوی
  • ارکیده حیدرنژاد، شهاب الدین صافی، نادر مصوری، روح الله کشاورز صفحات 2239-2246
    مایکوباکتریوم آویوم تحت گونه پاراتوبرکلوزیس عامل بیماری یون در نشخوار کنندگان بوده و از انسان نیز جداشده است. در مورد شیوع بیماری در مناطق مختلف کشور، اطلاعات آماری دقیقی در دسترس نیست. هدف از این مطالعه بررسی میزان شیوع بیماری یون تحت بالینی در گله های گاو شیری در استان تهران می باشد. آگاهی از شیوع بیماری و خسارات ناشی از آن، می تواند نقش مهمی درمدیریت مزارع درگیر داشته باشد. در این مطالعه که در سال های 1391 تا 1393 انجام گردید، به 14 گاوداری شیری در استان تهران مراجعه و 338 نمونه سرمی و مدفوع اخذ گردید. بررسی سرمی بیماری با کیت الایزای جذبی (PARACHEK2) در بخش توبرکولین موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی انجام شد. جهت تایید تشخیص، کشت مدفوع و Nested-PCR انجام گرفت. میزان شیوع بیماری بر اساس الایزا 5/9% (23/13-66/6:CI 95%) و بر اساس کشت، 6/3% محاسبه گردید (27/7-69/1:CI 95%). همچنین میزان شیوع گله ای بیماری بر اساس کشت، 6/28% (99/57-85/9: CI 95%) و الایزا 14/57% محاسبه شد (19/81-65/29: CI95%). به منظور ارزیابی ارزش تشخیصی آزمون الایزا، نتایج الایزا با کشت باکتریایی مدفوع به عنوان آزمون استاندارد طلایی مقایسه گردید. با توجه به نتایج بدست آمده، الایزا به دلیل سهولت نمونه گیری، سرعت و قیمت مناسب، آزمون غربالگری مطلوبی برای تشخیص پاراتوبرکلوزیس می باشد. همچنین پیشنهاد می گردد برنامه های دقیق کنترلی بر اساس میزان شیوع بیماری در استان تهران انجام گردد.
    کلیدواژگان: شیوع، بیماری یون، الایزا، مایکوباکتریوم آویوم تحت گونه پاراتوبرکلوزیس، گاو
  • مینا فلاح، آرش خاکی، بهبود جعفری صفحات 2247-2256
    بیماری های عفونی دستگاه تناسلی شامل میکروب ها و ویروس هایی است که از طریق ارتباط جنسی منتقل می شوند. سفلیس و سوزاک عفونتهای قدیمی تناسلی هستند، اما امروزه بیماری های دیگری مانند ایدز و آنتی ژن هایی که از طریق رابطه جنسی منتقل می شوند نیز مطرح هستند. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر باکتری اشرشیا کلی بر بافت بیضه و لوله های اسپرم ساز و پارامترهای مربوط به اسپرم بود. تعداد 16 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار با وزن متوسط 200 تا 220 گرم با سن 5/2 تا 3 ماه به دو گروه 8 تایی تقسیم شده و در طی 60 روز دوره مطالعه، حیوانات در معرض 12ساعت تاریکی و 12ساعت روشنایی قرار گرفتند. سوش اشرشیاکلی انتروتوکسیژنیک (سروتایپ-0114) از آزمایشگاه مرجع بوعلی تهران تهیه و جهت عفونی نمودن موش ها استفاده شد. پس از ایجاد عفونت از بافت اسپرم نمونه آسیب شناسی تهیه و با رنگ آمیزی هماتوکسیلین ائوزین بررسی شد. همچنینن میزان تحرک، قابلیت زیست و تعداد اسپرم ها نیز ارزیابی گردید. نتایج مطالعه بافتی نشان داد در گروه شاهد تمامی لوله های اسپرم ساز به همدیگر چسبیده و تمامی رده های سلولهای زاینده جنسی قابل مشاهده بود. درحالیکه در گروه دریافت کننده اشرشیا کلی، لوله های اسپرم ساز از هم گسیخته شده و رده های سلولی جنسی از بین رفته اند. نتایج بررسی پارامترهای اسپرم نشان داد، که میزان تعداد اسپرم، قابلیت زیست اسپرم و تحرک اسپرم بصورت معنی داری در گروه آلوده به باکتری ای کلی نسبت به گروه شاهد کاهش می یابد. نتایج مطالعه نشان داد که باکتری اشرشیا کلی بصورت مشخصی بر میزان باروری و بافت بیضه تاثیر نامطلوب داشته و می تواند باعث کاهش باروری گردد.
    کلیدواژگان: باکتری اشرشیا کلی، ناباروری، بافت بیضه، پارامترهای اسپرم
  • مهدیه رئیس زاده، پژمان مرتضوی، نادیا خادمی، محمد مهدی فلاح صفحات 2257-2266
    با توجه به ایجاد آسیب کلیوی توسط کادمیوم، هدف از این مطالعه ارزیابی تاثیر حفاظتی عصاره آبی مرزنجوش در آسیب کلیوی توسط کادمیوم در موش صحرایی بود. 30 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به 5گروه برابر شامل کنترل و گروه های تیمار 1 تا 4 (T1-T4) تقسیم شدند. گروه T1 کلرید کادمیوم (mg/kg2) را بطور داخل صفاقی و گروه های T2، T3 و T4 به ترتیب علاوه بر کادمیوم، عصاره آبی مرزنجوش را با دوزهای mg/kg 500 و125،250 از طریق تزریق داخل صفاقی دریافت کردند. در روز آخر حیوانات وزن کشی شده و نمونه خون آنها برای تهیه سرم جدا گردید، سپس با دوز بالای تیوپنتال سدیم آسان کشی شدند. کلیه های چپ برای اندازه گیری مالون دی آلدئید، و کلیه راست برای انجام مطالعات آسیب شناسی در فرمالین بافر 10% پایدار شدند. در پایان دوره، کمترین وزن متوسط متعلق به گروه T1 بود و این اختلاف با سایر گروه ها معنی دار بود. اختلاف آماری معنی داری از لحاظ میزان مالون دی آلدئید بافت کلیه بین گروه T1 با گروه های کنترل و T4 وجود داشت (041/0P=). غلظت آنتی اکسیدان سرم در گروه T4 بیشترین میزان (45/51±91/1198) و در گروه T1 با کمترین مقدار (76/40±41/796) میکرومول بر میلی لیتر مشاهده شد که دارای اختلاف معنی دار بودند (036/0P=). در آسیب شناسی بافتی ضایعاتی شامل دژنراسیون توبول ها، نکروز و تجمع سلولهای التهابی مشاهده شد. در گروه های T1، T2، T3، کنترل و گروهT4 آسیب وارده به کلیه ها به ترتیب با شدت زیاد تا درجات کمتر آسیب، مشاهده شد. بنابراین، نتایج مطالعه نشان داد عصاره مرزنجوش با دوز mg/kg 500 می تواند به میزان قابل توجه از آسیب های کلیوی ناشی از کلریدکادمیوم در موش صحرایی جلوگیری کند.
  • قائم سرگزی زاده، نگار پناهی، حمیدرضا اشراقی صفحات 2267-2274
    اثرات فارماکولوژیک گیاه Trachyspermum ammi در مطالعات قبلی مورد بررسی قرار گرفته است. این اثرات شامل شل کنندگی برونش، ضد فشار خون و شل کنندگی عضلات صاف دستگاه گوارشی می باشند. این در حالی است که تاکنون عمل این گیاه بر روی آئورت در شرایط برون تنی مورد بررسی قرار نگرفته است. هدف از این مطالعه بررسی فعالیت آنتاگونیستی اسانس Trachyspermum ammi بر کانال های کلسیم عضله صاف آئورت می باشد. اسانس گیاه توسط سیستم کلونجر به میزان 5/4% حجمی وزنی بدست آمد. جهت ارزیابی فعالیت اسانس Trachyspermum ammi در شل کردن آئورت موش صحرایی، اثر غلظت های مختلف اسانس بر روی آئورت منقبض شده توسط فنیل افرین (1میکرومول) و کلرید پتاسیم(60 میلی مول) ارزیابی شد. غلظت تجمعی اسانس T. ammi (20-100 میکروگرم بر میلی لیتر) پس از ایجاد انقباض ناشی از فنیل افرین و کلرید پتاسیم با فواصل استاندارد به حمام ارگان افزوده شد و توانست این انقباضات را بطور معناداری کاهش دهد که این اثرات وابسته به دوز ارزیابی گردید. همچنین اثر مهاری اسانس T. ammi روی حلقه های آئورت پیش انقباضی با کلرید پتاسیم و فنیل افرین بطور معناداری در حضور نیفدیپین (1 میکرومول بر میلی لیتر) کاهش یافت که نشان دهنده ی اثر آنتاگونیستی این اسانس روی کانال های کلسیم و رقابت نیفدیپین با اسانس برای اتصال به این جایگاه است. بر اساس نتایج فوق این فرضیه مطرح می گردد که مکانیسم اثرشل کنندگی اسانس T. ammi روی آئورت موش صحرایی وابسته به مهار ورود کلسیم خارج سلولی از طریق مسدود کردن کانال های کلسیم وابسته به ولتاژ صورت می گیرد.
    کلیدواژگان: زنیان، شل کنندگی عضلانی، آئورت، موش
  • مجید مروتی شریف آباد، الهام صالحی صفحات 2275-2280
    کلیه ها مانند اکثر اعضای بدن پستانداران در دوره جنینی شروع به تشکیل نموده و در امتداد ستیغ ادراری مراحل پرونفریک، مزونفریک ومتانفریک راطی کرده تا به رشد نهایی برسند. هرچند کلیه ها در هر دو جنس در آغاز در مجاورت بسیار نزدیکی با گنادها قرار دارند لیکن برعکس گنادها سیر صعودی را پیموده و به موقعیت نهایی خود می رسند. هدف از مطالعه حاضر نشان دادن مراحل رشد وتکامل و روند صعود این اعضاء درجنین بزهای سانن است. به منظور انجام این مطالعه تعداد 106 جنین بز در اندازه های متفاوت به طور تصادفی از کشتارگاه های استان یزد جمع آوری گردید و با توجه به تاثیر عوامل مختلف بر رشد جنین که تشخیص سن دقیق را مشکل می سازد، با استفاده ازپارامترCRL (طول فرق سری دمی) در 10 گروه از 1CRL= سانتی متر تا 5/31CRL= سانتی متر، گروه بندی شدند. نتایج به دست آمده نشان می دهد در نمونه های با 7/16-5/14CRL= سانتی متر بخش قدامی مزونفروز دژنره گردیده بود. پدیده اخیر در26CRL= سانتی متر به اوج خود رسیده بود. در این نمونه متانفروز ابتدایی (کلیه نهایی) به صورت یک توده سلولی در انتهای مجرای مزونفریک کاملا قابل تشخیص بود. درجنین های با 31CRL= سانتی متر در زیر استریو میکروسکوپ متانفروز به حالت تکامل یافته قابل رویت بود. براین اساس می توان نتیجه گرفت که در بزهای سانن مراحل نهایی رشد وتکامل متانفروز از 26CRL= سانتی متر تا 5/30CRL= سانتی متر رخ می دهد. درجنین های با 31 CRL=سانتی‏متر کلیه ها تدریجا به صورت لوبیایی شکل که شکل عادی کلیه بز است، درآمده بودند. در جنین‏های با 5/31 CRL= سانتی متر (جنین های فول ترم) کلیه های چپ از موقعیت پیشین یعنی محدوده L4-S3 به محدوده مهره ای L2-L5، ولی در کلیه راست ازL3-S2 به L1-L4 صعود کرده بودند. نتایج این مطالعه نشان داد که رشد طولی، عرضی و ضخامت کلیه با رشد و افزایش طول جنین متناسب بوده و افزایش وزن کلیه با افزایش وزن جنین تناسب دارد.
    کلیدواژگان: بز سانن، کلیه، ریخت زایی، صعود کلیه، تکامل
  • حامد مومیوند، سیدعلی پوربخش، محمود جمشیدیان صفحات 2281-2288
    در شتر مرغ ها، مایکوپلاسماها غالبا با بروز بیماری های تنفسی همراه بوده و موجب بروز رینوتراکئیت، التهاب کیسه های هوایی، و التهاب سیستم تنفسی فوقانی می شوند. هدف از مطالعه حاضر جداسازی و ارزیابی مایکوپلاسماهای بیماریزای شترمرغ در ایران می باشد. در این مطالعه تعداد 100 نمونه از ریه ها، نای، و کیسه های هوایی شترمرغ های دارای علائم بالینی بیماری تنفسی، در زمان کشتار اخذ گردید. نمونه ها با استفاده از آزمایش سریع، کشت میکروبی و آزمایش مولکولی مورد ارزیابی قرار گرفتند. 05/21% نمونه ها در آزمایش واکنش زنجیره پلیمراز مثبت بوده اند که به ترتیب 89/7% و 14% آنها به ترتیب مایکوپلاسما گالی سپتیکوم و مایکوپلاسما سینوویه بوده اند. در بررسی کشت باکتریایی، 14/6% نمونه ها از نظر مایکوپلاسما گالی سپتیکوم و 01/7% نمونه ها از نظر مایکوپلاسما سینوویه مثبت بودند. همچنین براساس ارزیابی بالینی بیشترین میزان موارد مثبت کشت به ترتیب مربوط به ریه، کیسه های هوایی و نای بود. با توجه به شیوع مایکوپلاسماهای ماکیان در شترمرغ ها، بررسی دقیق بیماریزایی آن ها در شترمرغ ضروری می باشد، تا اهمیت پیشگیری مشخص شود.
    کلیدواژگان: مایکوپلاسما، شترمرغ، کشت، واکنش زنجیره پلیمراز
|
  • Hamedis., Shomalit., Zeinali Tajani, R Pages 2231-2238
    To evaluate immunostimulatory effects of Mentha piperita on histological characteristics of bursa of Fabricius, cecal tonsils and thymus of broilers 40 male one-day old Ross 308 chickens were randomly allocated into 5 groups of 8 birds in separate cages. Four groups received dried M. piperita powder at 10, 20, 40 and 80 g/kg of diet while group 5 birds were kept as control and fed with standard diet. After 6 weeks all birds were slaughtered and samples of bursa, cecal tonsils and thymus were removed. Six-micrometer thick slides were made and stained with H&E for evaluation of histomorphometrical parameters by a linear graticule under light microscope. Data analysis was performed by ANOVA method. Consumption of diet supplemented with M. piperita resulted in a dose-dependent significantly increase in number of follicles and height of plicae in bursa. Villi became shorter and wider in cecal tonsils while the density of follicular units significantly increased. Lobular thickness increased in thymus. The results of this study demonstrate that dietary consumption of M. piperita during rearing period is associated with expansion and stimulation of histological immune structures of bursa, cecal tonsils and thymus in broiler chickens.
    Keywords: Histology, Menthea piperita, Broiler, Lymphatic organs
  • Heidarnejhado., Safi, Sh, Mosavarin., Keshavarz, R Pages 2239-2246
    Mycobacterium avium subspecies paratuberculosis causes Johne's disease in ruminants and have been also isolated from humans. Accurate statistical information about the disease prevalence in different regions of Iran is not available. The objective of the present study was to evaluate the prevalence of subclinical Johne's disease in dairy cattle herds of Tehran province, Iran. Knowing the disease prevalence and its damages could have an important role to manage the disease in the farms involved. In the present study which was conducted in the years 1391 to 1393, 338 serum and fecal samples from cows older than 18 months, were obtained from 14 dairy farms in Tehran province, Iran. Antibodies against Johne's disease were assayed using PARACHEK2 absorbed ELISA kit (ParaCheck, Prionics AG, Zurich, Switzerland). Fecal culture and Nested-PCR assays were performed to confirm the disease. The prevalence of the disease determined by ELISA and culture were 9.5% (95% CI: 6.66 - 13.23) and 3.6% (95% CI: 1.69 - 7.27), respectively. Furthermore, the herd prevalence of the disease was calculated using culture as 28.6% (95% CI: 9.58- 57.99) and ELISA as 57.14% (95% CI: 29.65- 81.19). To evaluate the diagnostic value of the test, ELISA results were compared to bacterial fecal culture as the gold standard test. According to the obtained results, ELISA can be considered as a suitable screening test for the diagnosis of paratuberculosis due to the convenient sampling, high speed and low price. It is suggested that precise control programs to be performed based on the prevalence of the disease in Tehran province.
    Keywords: Prevalence, Johne's disease, ELISA, Mycobacterium avium subspecies paratuberculosis, Cattle
  • Fallahm., Khakia., Jafari, B Pages 2247-2256
    There is more kind of reproductive infectious diseases. Viruses and bacterial agents can cause to presents this disease that occurs by sexual contact. Syphilis and Gonorrhea are the most common old known diseases that affects urogenital tract system, in nowadays HIV and transmitted Antigens by sexual contacts are the others reasons of urinary infectious diseases. The aim of current study was to investigate the effects of E. coli on testis tissue, seminiferous tubules and semen parameters.
    Materials And Methods
    sixteen mature male Wistar rats with 200-220 grams’ weight and 2.5- 3 months’ ages, distributed to two of 8 rat’s groups and for 60 days of study period the lightning program was 12 hours’ light and 12 hours’ dark. Entro-toxigenic E coli (0114 serotype[n1] [PB2] ) was gained from Tehran Bouali reference laboratory for infect rats. After infection, samples were taken from testis tissue and Hematoxylin-eosin was used for histopathology. The motility, viability and semen count was evaluated.
    Results
    Histopathology studies indicated that in control group all seminiferous tubules were adhere together and all sexual germinal cells was seen. In E. coli infected group, seminiferous tubules were inconsecutive and germinal cells was not seen. Semen parameters evaluation showed that total count of sperm, viability and motility was decreased significantly in E. coli infected group in comparison to control group. The results indicated that the E. coli has undesirable effects on fertility rate and testis tissue and could decrease fertility rate.
    Keywords: E. coli, Infertility, Testis tissue, Semen parameters
  • Raeeszadehm., Mortazavip., Khademin., Falah, M.M Pages 2257-2266
    Due to kidney damage cadmium, this study was an attempt to investigate the protective effect of aqueous extracts of marjoram cadmium in kidney. 30 male Wistar rats divided into 5 equal groups randomly: control and treatment groups 1 to 4 (T1-T4), respectively. T1 group was administrated at 2 mg/kg cadmium chloride intraperitoneal and T2, T3 and T4 groups in addition to cadmium aqueous extract of marjoram at a dose of 125, 250, 500 mg/kg, respectively. On the last day, the animals were weighed and blood samples for serum preparation were isolated. So that the animals were euthanized with overdose of thiopental. The right kidney was used to measure malondialdehyde and the left one was fixed in formalin-buffer 10% to pathologic studies. The results showed that the T1 group had the lowest average body weight. The different weight between the T1 group and control, 250 and 500 mg/kg of extract was significant. The MDA difference between T1 Group, T4, and control group was significant (P=0.041). The TCA concentration in T4 group was the highest of 1198.91 ± 51.45 and in T1 was the lowest average 796.41 ± 40.76 µmol/ml and the difference was significant (P=0.036). The pathological damage was graded with the degeneration of tubules of kidney, necrosis and accumulation of inflammatory cells. The high to low scoring damage was found in Group T1, T2, T3, C and T4 respectively. According to the findings, 500 mg/kg of O. vulgaris extract can prevent kidney damage caused by cadmium chloride in rats.
  • Sargazizadeh, Gh, Panahin., Eshraghi, Hr Pages 2267-2274
    Several pharmacological activities of the essential oil of Trachyspermumammi seeds (TAEO) have been previously studied. These include antitussive, antihypertensive and antispasmodic effects. However, its action on isolated aorta has not yet been studied. This study was aimed to investigate calcium channel blockade activity of TAEO on rat aorta. Extraction of T. ammi seeds was performed using Clevenger-type apparatus with the final content of 4.5% (v/w). To evaluate some probable mechanisms of action of TAEO, the action isometric tension was then measured in the aortic rings from Wistar rats which were precontracted with phenylephrine (1µM) or KCl (60 mM). The cumulative concentrations of TAEO (20-100µg/ml) reduced precontraction caused by phenylephrine and KCl significantly(p
    Keywords: Trachyspermumammi, Vasorelaxant, Aorta, Rat
  • Morovatisharifabadm., Salehi, E Pages 2275-2280
    Kidneys, like most mammalian body organs, start forming and pass Pronephric, Mesonephric and Metanephric stages along the crest of the urinary tract until final growth. Although kidneys are at first, in close association with gonads in both sexes, ascend and reach their final location, on the contrary of gonads. The aim of present experiment was to reveal developmental stages and sites in which kidney pass during ascent in embryonic and fetal periods in sannen goat. For this purpose, 106 goat fetuses in various sizes where collected from yazd slaughter houses randomly, and due to affection of different factors on fetal growth which makes accurate age estimation difficult, CRL parameter was utilized. Samples were divided into 10 groups from CRL=1cm to CRL=31.5cm. The result showed that in samples with CRL=14.5-16.7cm, cranial part of mesonephrose was degenerated. The latter phenomenon had reached to pick point in CRL=26cm. In this case, primitive metanephrose (definitive kidney), as a cell mass well seen at terminal part of mesonephric duct. In fetuses with CRL=31cm, metanephrose was seen in a developed state under stereomicroscope. so, it could be concluded that final stages of development of metanephrose takes place from CRL=26cm to CRL=30.5cm in sannen goat. In fetuses with CRL=31cm kidney shave gained bean shape, which is normal in goat. In fetuses with CRL=31.5cm (full term), the left kidney was ascended from previous location that's mean, vertebral limit L4-S3 to L2-L5, but in right kidney from L3-S2 to L1-L4. It was also concluded that longitudinal length, transverse, and thickness of kidney correlate with increasing whole body of fetus and also weight increase of kidney correlates with increase of fetus growth itself.
    Keywords: Sannen Goat, Kidney, Morphogenesis, Ascent of kidney, Development
  • Moomivandh., Pourbakhsh, S.A., Jamshidian, M Pages 2281-2288
    In ostriches, mycoplasmas are generally, related with respiratory diseases and causes rhino-tracheitis, airsacculitis and inflammation of the upper respiratory tract. The aim of current study was to isolation of pathogenic mycoplasmas in ostrich farms of Iran using PCR and culture methods.
    Materials And Methods
    In this study, 100 samples were taken from lung, trachea and air sacs of ostriches with respiratory disease at slaughter time. Samples was evaluated by culture, rapid serum test and PCR. Results and
    Conclusions
    The PCR tests results indicated 21.05% of samples was positive, which 7.89% and 14% was M. gallisepticum and M. synoviae, respectively. In culture method, 6.14% of samples was positive in view of M. gallisepticum and 7.01% of M. synoviae. Also according to clinical evaluation highest rate of positive cases was in lungs, air sacs, and trachea, respectively. According to prevalence of poultry mycoplasmas in ostriches, it is essential to exact evaluation of their pathogenesis in ostriches, to determine the importance of prevention.
    Keywords: Mycoplasma, Ostriches, Culture, PCR, Pathogenesis