فهرست مطالب

پاتوبیولوژی مقایسه ای - سال پانزدهم شماره 60 (تابستان 1397)

فصلنامه پاتوبیولوژی مقایسه ای
سال پانزدهم شماره 60 (تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/03/09
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • احسان استبرقی، تقی زهرایی صالحی*، کیومرث امینی، محمود جمشیدیان صفحات 2469-2478
    کلبسیلا پنومونیه، از جمله پاتوژ نهای فرصت طلب و عامل عفونت در انسان و حیوانات می باشد. مقاومت به آنتی بیوتیک در جدایه های کلبسیلا پنومونیه در حال افزایش است. تست حساسیت ضد میکروبی قبل از تجویز آنتی بیوتیک ها، لازم به نظر می رسد. هدف از مطالعه حاضر تعیین تایپ جدایه های بالینی و دامی کلبسیلا پنومونیه و ارزیابی حساسیت آنتی بیوتیکی بود. در مجموع 100 جدایه بالینی و دامی کلبسیلا پنومونیه از شهرستان بابک جمع آوری شد. حساسیت آنتی بیوتیکی با روش کربی بائر با توجه به دستورالعمل CLSI انجام شد. سپس، استخراج DNA ژنومی با استفاده از کیت DNA انجام و واکنش زنجیره ای پلیمراز با پرایمر ERIC1 و ERIC2 انجام گردید. نتایج نشان داد که تمامی سویه های تحت مطالعه (100%) به آنتی بیوتیک های آمپی سیلین و آمیکاسین مقاوم بودند. بیشترین و کمترین میزان مقاومت مریوط به تتراسیکلن (53 سویه؛ 3/88%) و ایمی پنم (8 جدایه؛ 3/13%) بود. نتایج حاصل از تجزیه خوشه ایو ترسیم دندروگرام بر اساس شباهت های ژنتیکی، نمونه های مورد مطالعه را به هفده گروه مجزا تفکیک نموده است. با توجه به یافته های این مطالعه، مقاومت به آنتی بیوتیک در بین جدایه های کلبسیلا پنومونیه در حال افزایش می باشد. علاوه بر این، توال های ERIC دارای جفت بازی هستند که حاوی تکرارهای معکوس و مرکزی به شدت حفاظت شده بوده و در نواحی خارج ژنی ژنوم باکتری ها قرار گرفته اند و در تعیین تنوع ژنتیکی میان تمامی جدایه پیچیدگی کمتری دارند اما تفکیک خوبی در سطح سویه ایجاد می کنند.
    کلیدواژگان: کلبسیلا پنومونیه، ERIC-PCR، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • محمود اکبریان، عباس وشکینی*، مجید مسعودی فرد، پژمان مرتضوی صفحات 2479-2486
    هدف از انجام تحقیق حاضر مطالعه قابلیت تشخیصی دو روش رادیوگرافی آنالوگ و کامپیوتری در بررسی الگوی بینابینی ریوی و مقایسه این دو روش با آسیب شناسی بافتی بود. 20 قلاده گربه اهلی مو کوتاه، بدون در نظر گرفتن وزن، سن و جنسیت پس از انجام معاینات بالینی در حالت گماری های جانبی و شکمی پشتی قفسه سینه توسط رادیوگرافی آنالوگ و کامپیوتری مورد مطالعه قرار گرفتند. سپس سه رادیولوژیست به طور جداگانه رادیوگراف ها را مطالعه کردند. در این مطالعه روش استاندارد طلایی آسیب شناسی بافتی جهت تایید تشخیص الگوی ریوی بینابینی استفاده گردید. نتایج آماری این تحقیق توسط آزمون های کاپا کوهن، حساسیت و ویژگی بررسی گردید. توافق الگوی ریوی بینابینی بر اساس شاخص کاپا برای هر دو سیستم بیطرفانه بود، اما رادیوگرافی کامپیوتری در مقایسه با رادیوگرافی آنالوگ از حساسیت بیشتری بر خوردار بود. نتایج تحقیق حاضر نشان داد، رادیوگرافی کامپیوتری در بررسی الگوی ریوی بینابینی به خوبی رادیوگرافی آنالوگ بوده و در نمایش جزئیات نسبت به روش آنالوگ برتر است. همچنین، با در نظر گرفتن سایر مزایای روش کامپیوتری از جمله حذف تاریک خانه، محدوده دینامیک وسیع، کنتراست رزولوشن بالا و بهبود کیفیت تصاویر، این سیستم می تواند جایگزین مناسبی برای روش سنتی باشد.
    کلیدواژگان: رادیوگرافی کامپیوتری، رادیوگرافی آنالوگ، آسیب شناسی بافتی، الگوی ریوی بینابینی
  • شیلا امیدظهیر*، رقیه خدابنده لو، فاطمه کاردل، فاطمه علمی صفحات 2487-2496
    تولید روز افزون نانوذرات و کاربرد آن در صنایع مختلف، نگرانییی هایی هایی را در رابطه با سمیت و خطر آن ها در محیط زیست مطرح کرده است. اما اطلاعات کمی در مورد سمیت و میزان سطوح ایمن آن ها شناخته شده است. این مطالعه به بررسی میزان تجمع زیستی و آسیب شناسی ناشی از نانوذرات اکسیدآهن (Fe2O3) در بافت کبد ماهی کپور معمولی پرداخته است. به این منظور ماهی های کپور معمولی (Cyprinus carpio) پس از تهیه به آزمایشگاه منتقل و بعد از سازش در شرایط آزمایشگاهی به مدت یک هفته، به 4 تیمار تقسیم شدند. تیمار اول به عنوان شاهد در نظر گرفته شد و سایر تیمارها به ترتیب مقادیر 50، 75 و 100 میلی گرم در لیتر از نانوذرات اکسید آهن (Fe2O3) را دریافت کردند. نمونه گیری از تیمارها در روزهای 14، 21 و 28 به صورت تصادفی صورت گرفت و بافت کبد جداسازی گردید و از نظر میزان تجمع زیستی و آسیب شناسی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از آزمون آماری، غلظت بالاتری از آهن در تیمار 75 میلی گرم در لیتر در روز 21 در مقایسه با سایر تیمارها نشان داد (05/0>p). در بررسی آسیب شناسی، بیشترین جراحات در روز 28 در تیمار 100 میلی گرم بر لیتر به صورت دژنرسانس شدید واکوئولی و نکروز شدید هپاتوسیست ها، نفوذ سلول های آماسی و پرخونی در بافت کبد مشاهده گردید. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد با افزایش غلظت و مدت زمان رویارویی ما هی ها با نانوذرات اکسیدآهن آسیب های واردشده به بافت کبد افزایش و میزان تجمع آهن در بافت کبد کاهش یافته است.
    کلیدواژگان: آسیب شناسی بافتی، تجمع زیستی، کبد، کپورمعمولی، نانوذرات اکسیدآهن (Fe2O3)
  • محسن ایمان دار، سیدعلی پوربخش*، محمود جمشیدیان، تقی زهرایی صالحی صفحات 2497-2506
    مایکوپلاسما بویس از گونه های بیماری زای اصلی و شایع ترین عامل ایجاد پنومونی، ورم پستان و آرتریت در گاو می باشد. هدف از این مطالعه، ارزیابی اپیدمیولوژی مولکولی (سن، میزان تولید، اندازه گله، نوع ترشحات بافت پستان، میزان افت تولید و سابقه ورم پستان بالینی) سوش های مایکوپلاسما بویس جدا شده از عفونت های ورم پستان بالینی در گاو بود. نمونه گیری از 328 گاو مبتلا به ورم پستان بالینی (Purposive sampling) در گله های شیری صنعتی انجام شد. نمونه ها در کنار یخ و تا 24 ساعت به آزمایشگاه مرجع مایکوپلاسمای موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، ارسال شدند. جداسازی و شناسایی توسط روش های کشت وPCR در حد جنس و گونه انجام گرفت و 31 جدایه با روش تعیین توالی نوکلئوتیدی تایید شدند. یکی از جدایه ها با سویه رفرانس مایکوپلاسما بویس PG45 ATCC25523 قرابت ژنتیکی 100% داشت. یکی از جدایه ها از نظر توالی نوکلئوتیدی متفاوت با بقیه بود و سایر جدایه ها، همولوژی 7/99% داشتند. بیشترین موارد مثبت متعلق به گروه سنی 6-4 سال و گله های با اندازه 800 راس به بالا بود و از این نظر، اختلاف آماری معنی داری وجود داشت (05/0>P). بر حسب میزان تولید و افت تولید متعاقب با عفونت، اختلاف معنی داری بین نمونه های مثبت مشاهده نگردید (05/0 کلیدواژگان: مایکوپلاسما بویس، اپیدمیولوژی، PCR، گاو، ورم پستان بالینی
  • پویا دینی، مهران فرهودی مقدم*، محمد هاشم فاضلی، قاسم اکبری صفحات 2507-2514
    هدف از این مطالعه بررسی رابطه غلظت پروژسترون وتعداد نوبت زایش با درصد سلول های چند هسته ای (PMN) اندومتریوم رحم و در نهایت تشخیص اندومتریت تحت بالینی در گاو در 30 روز پس از زایمان می باشد. مطالعه حاضر در دو گله ی گاوشیری در تهران انجام شده است (گله اول :1200راس گاوشیری، گله دوم :800 راس گاوشیری). گاو ها بعد از زایمان از نظر بالینی و از نظر اختلالات تولید مثلی مورد بررسی قرار گرفته اند و 150 راس گاو که از نظر تولید مثلی سالم بودند وارد مطالعه شده اند. نمونه سیتولوژی اندومتریوم به روش لاواژ رحم با استفاده از سرم نرمال سالین در روز30 و40 پس از زایمان تهیه گردید و درصد PMNها در هر اسلاید توسط دو کارشناس مشخص گردید. همچنین نمونه سرم از گاوها تهیه وغلظت پروژسترون در اندازه گیری گردیدد. تحلیل داده ها با استفاده از برنامه SAS انجام شد. درمطالعه حاضر ارتباط منفی معناداری بین غلظت سرمی پروژسترون و درصد سلول های چند هسته ای مشاهده گردید( 58/0-=r و 001/0P< ). همچنین تعداد نوبت زایش بالاتر از 2 و غلظت سرمی پروژسترون بالای 1 نانوگرم در میلی لیتر به صورت معناداری همراه با در صد کمتر PMN در نمونه سیتولوژی رحم همراه بوده است (05/0P<). این نتایج نشان داده است که گاوهای دارای غلظت پروژسترون بالاتر از یک نانوگرم در میلی لیتر، شانس کمتری در ابتلا به اندومتریت تحت بالینی دارند، که این می تواند به دلیل شروع سریعتر چرخه تولید مثلی در این گاوها باشد که درادامه باعث پاک شدن زود هنگام رحم می شود.
    کلیدواژگان: گاو شیری، شکم زایش، پروژسترون، سلول های پلی مورفونوکلئار
  • الهام رحمانیان، سعیده نعیمی*، بابک رسولی، فاطمه طهماسبی صفحات 2515-2522
    آترواسکلروز یکی از مهمترین بیمار ی های قلبی عروقی است. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر عصاره پسته بر شدت ضایعات ناشی از هیپرکلسترولمی در آئورت خرگوش می باشد. بدین منظور، 25 سر خرگوش بالغ ماده پس از طی دوران سازش پذیری به 5 گروه 5 تایی شامل شاهد، کنترل مثبت 1، کنترل مثبت 2، تیمار و کنترل منفی تقسیم شدند. گروه شاهد جیره غذایی معمولی، گروه کنترل مثبت 1 روغن ذرت و گروه کنترل مثبت 2 کلسترول به میزان مشابه با گروه تیمار دریافت کردند. عصاره پسته با مقدار 1000 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن، به گروه تیمارهمراه با 1% وزن غذای مصرفی کلسترول و 1 میلی لیتر بر کیلوگرم وزن بدن روغن ذرت به صورت گاواژ تجویز شد. به گروه کنترل منفی، مقدار 1000 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن پسته از راه خوراکی تجویز شد. در پایان، تغییرات مربوط به بافت آئورت مطالعه و میزان رسوب چربی تعیین شد. در پژوهش حاضر هیچ تغییری در بافت آئورت درگروه شاهد مشاهده نشد.در گروه کنترل مثبت 1 (دریافت کننده روغن ذرت) رسوبی دیده نشد. گروه تیمار در مقایسه باگروه کنترل مثبت 2 (دریافت کننده کلسترول) رسوبات کمتری در بافت آئورت نشان داد. در گروه کنترل منفی (دریافت کننده عصاره پسته) نیز هیچ گونه رسوب چربی مشاهده نشد. ئمطالعه حاضر نشان می دهد که عصاره پسته در بهبود کاهش عوارض آترواسکلروز و همچنین کاهش رسوبات چربی در لایه های اینتیما و مدیا در بافت آئورت، در خرگوش های هیپرکلسترولمیک موثر می باشند.
    کلیدواژگان: پسته، آئورت، هیپرکلسترولمی، خرگوش
  • علی طاهری*، نسیم ساکی، سعیده پولادی، الهه شریفی ترکسلویه، سمیرا جلالی نژاد صفحات 2523-2530
    با توجه به افزایش مقاومت باکتری ها نسبت به آنتی بیوتیکها، نیاز به مواد جدید با خواص ضد باکتریایی بیش از بیش احساس می شود. از جمله این مواد، می توان به ترکیبات زیست فعال با خواص ضد باکتریایی استخراج شده از موجودات دریایی از قبیل مرجان ها اشاره کرد. این پژوهش به منظور بررسی اثر ضد باکتریایی عصاره های متانولی، هیدرو اتانولی و هگزانی دو مرجان دریاییMadracis sp. و Palythoatuberclosa انجام گردید. بعد از نمونه برداری، عصاره های هگزانی، متانولی و هیدرو اتانولی از دو گونه مرجانMadracis sp. و Palythoatuberclosa تهیه شد. سپس میزان فعالیت ضد باکتریایی عصاره ها علیه سه سویه باکتری گرم منفی Vibrio cholerae، Proteus vulgaris و Escherchia coli، همچنین دو سویه باکتری گرم مثبت Staphylococcus aureusو Listeria monocytogenes به روش انتشار دیسک مورد آزمون قرار گرفت و نتایج به دست آمده با آنتی بیوتیک اریترومایسین مقایسه شدند. تجزیه وتحلیل نتایج با استفاده از آنالیز واریانس یک طرفه در نرم افزار SPSS صورت گرفت. عصاره های متانولی و هیدرو اتانولی مرجان Madracis sp. به ترتیب با قطر هاله ی عدم رشد 9/0±94/12 و53/0±58/16 بیشترین تاثیر را بر باکتری E.coli داشتند. در کلیه ی عصاره های تهیه شده از مرجان Palythoatuberclosa آنتی بیوتیک استاندارد اثر معنا دار بیشتری در برابر باکتری ها داشت. نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره ی مرجانMadracis sp.دارای خواص ضد میکروبیبالایی است.
    کلیدواژگان: مرجان دریایی، عصاره، ضد میکروبی
  • صدیقه قویدل، سیده آیدا داوری*، مهدی راسخ صفحات 2531-2540
    آسپارتام یکی از رایج ترین شیرین کننده های مصنوعی با مصرف جهانی می باشد. هدف از مطالعه حاضر مقایسه اثر آنتی اکسیدانی ویتامین E و عصاره زردچوبه بر آسیب شناسی بافتی ناشی از مصرف آسپارتام در موش صحرایی بود.32 موش صحرایی نر ویستار به صورت تصادفی به 4 گروه مساوی 1- کنترل، 2- دریافت کننده mg/kg350 آسپارتام به صورت خوراکی، 3- دریافت کننده mg/kg350 آسپارتام به صورت خوراکی و mg/kg400 ویتامین E به صورت تزریق داخل صفاقی 4- دریافت کننده mg/kg350 آسپارتام و mg/kg200 عصاره زردچوبه به صورت خوراکی به مدت یک ماه تقسیم شدند. در پایان آزمایش، پس از آماده سازی نمونه های بافتی کبد و کلیه موش ها، جراحات آسیب شناسی آنها مورد بررسی قرار گرفتند و توسط آزمون کروسکال والیس آنالیز شدند. بررسی آسیب شناسی کبد موش های گروه 2 نشان دهنده بی نظمی طناب های هپاتوسیتی، دژنرسانس واکوئولر و وجود مواد نکروزه داخل هپاتوسیت ها بود. همچنین ارزیابی بافت کلیه، دژنرسانس مجاری پیچیده نزدیک و دور، آتروفی گلومرولی و افزایش فضای ادراری را نشان داد. ضایعات مذکور به طور معناداری در گروه های 3 و 4 در مقایسه با گروه 2 بهبود یافت (001/0>P). علاوه بر این، ویتامین E و عصاره زردچوبه اثرات درمانی بالاتری در بافت کبد در مقایسه با بافت کلیه داشتند و نیز درمان با ویتامین E سبب کاهش معنادار ضایعات پاتولوژیکی در مقایسه با عصاره زردچوبه شد (001/0>P). این نتایج نشان دهنده اثرات آنتی اکسیدانی ویتامین E و عصاره زردچوبه بر ضایعات ناشی از مصرف آسپارتام بود و این اثر حفاظتی در گروه دریافت کننده ویتامین E بارزتر بود.
    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، ویتامین E، زردچوبه، آسپارتام، کبد، کلیه
  • |
    • Estabraghi E., Zahraei Salehi T.*, Amini K., Jamshidian M Pages 2469-2478
      Klebsiella pneumoniae, is an opportunistic pathogens and cause infections in humans and animals. Drug resistant K. pneumoniae is rising. Therefore, antimicrobial susceptibility testing before prescribing antibiotics, it seems necessary. The aim of present study was to survey typing of clinical and animal K. pneumoniae isolates and evaluation of antibiotic susceptibility. A total 100 clinical and animal K. pneumoniae isolates were collected from Babak city. Antibiotic susceptibility was performed with Kirby-Bauer method according to CLSI guidelines. Then, DNA genomic extraction was done using DNA kit and PCR amplification was performed with ERIC1 and ERIC2 primer. Our results were shown that all strains (100%) were resistant to the ampicillin and amikacin antibiotics. The most and least resistance belong to tetracycline (53 strains; 88.3%) and imipenem (8 isolates; 13.3%), respectively. The results of cluster analysis and drawing dendrogram based on genetic similarities for 100 isolates was separated to seventeen distinct groups. According to our finding indicated an increasing resistance to antibiotics amongst K. pneumoniae. Additionally, the ERIC sequences have a pair of games that contain highly reversed and central reps and are located in the outermost regions of the bacterial genome and have less complexity in determining the genetic diversity of all isolates, but the separation good at the strain level.
      Keywords: Klebsiella pneumoniae, ERIC-PCR, Antimicrobial resistance
    • Akbarian M., Veshkini A.*, Masoudifard M., Mortazavi P Pages 2479-2486
      The aim of current study was comparing the diagnostic performance of computed radiography with that of analog radiography in evaluation of interstitial lung pattern based on histopathology as a gold standard. Twenty domestic shorthair cats apart from weight, age and gender differences after clinical examination were studied in lateral and ventrodorsal projections with both computed and analog radiography. Then, three radiologists independently evaluated the radiographs. Histopathology investigation used as gold standard to confirm the interstitial lung pattern detected on the radiographs. Statistical data of two radiologic approaches were analyzed by Cohen’s Kappa test and the sensitivity and specificity of each approach were also calculated. The agreement for the interstitial lung pattern was fair for both systems, but computed radiography was more sensitive. In current study the ability of computed radiography was equivalent or superior to conventional radiography for evaluation of interstitial lung pattern, since displaying more radiographic details. Accordingly, it can be a proper substitute for analog radiography considering its advantages including elimination of dark room, high contrast resolution and wide dynamic range.
      Keywords: Computed radiography, Analog radiography, Histopathology, Interstitial lung pattern
    • Omidzahir Sh*, Khodabandehloo R., Kardel F., Elmi F Pages 2487-2496
      Increasing production of nanoparticles and its usage in different industries has led concerns about its dangers and toxicity in the environment, but there is not enough information about their toxicity effects, and their safety is unknown. This study tried to evaluate the bioaccumulation and histopathology of iron oxide nanoparticles (Fe2O3) in liver tissues of Common carp (Cyprinus carpio). To this aim, Common carp fishes were prepared from a fish farm and transferred to the laboratory. After adapting to the laboratory conditions for a week, the fishes were divided into 4 treatments. The first treatment was considered as control and the other treatments received 50, 75 and the 100 milligrams per liter of iron oxide nanoparticles. In the days 14, 21 and 28, the fishes were randomly selected from each treatment and the liver tissues were separated and were examined for bioaccumulation and histopathology. In the present study the result of the statistical analysis showed in the day 21 of the experiment, the concentration of Iron was significantly higher than other treatments in the liver. Histopathological examination in liver showed the most lesions in treatment 4 in day28 included severe necrosis and vacuolar degeneration, infiltration of inflammatory cells mild and hyperemia. The results of present study showed by increasing of dose and exposure time of iron oxide nanoparticles (Fe2O3) the lesions in hepatocytes increased and iron concentration in liver decreased.
      Keywords: Iron oxide nanoparticles, Cyprinus Carpio, Bioaccumulation, Histopathology, Liver
    • Imandar M., Pourbakhsh Sa*, Jamshidian M., Zahraeisalehi T Pages 2497-2506
      Mycoplasma bovis is one of the main pathogenic species and the most common cause of pneumonia, mastitis and arthritis in cattle. The aim of this study was to evaluate the epidemiological factors (age, level of production,herd size, type of discharge, drop in production and a history of clinical mastitis) in isolated Mycoplasma bovis strains from clinical mastitis infection in cattle. Samples from 328 cows with clinical mastitis were taken by purposive samplingmethod, and were sent with ice and up to 24 hours to Mycoplasma reference laboratory, Razi Vaccine and Serum Institute of Karaj. Isolation and identification by culture and PCR methods was done, Mycoplasma bovis was isolated and 31 isolates were confirmed by nucleotide sequencing method. One of the isolates had 100 percent genetic relationship with reference strain of Mycoplasma bovis PG45 ATCC25523. Also, one of the isolates was different in nucleotide sequence with other isolates and the rest had 99.7% homology. Most positive cases were present in the age group 4-6 years and 800 cattle herd size and in this sense there was a statistically significant difference between samples (P0.05). The results showed that the mammary secretions could not be definitivediagnosis of this type of mastitis. Also, more positive samples had one of mastitis in their history. The results showed the presence of Mycoplasma bovis in milk samples is significant in clinical mastitis of cows in Iran and principles of biosecurity and quarantine should be at the top of Mycoplasma bovis infection control programs.
      Keywords: Mycoplasma bovis, Epidemiology, PCR, Cattle, Clinical mastitis
    • Dini P., Farhoodimoghadam M.*, Fazeli Mh, Akbari G Pages 2507-2514
      The objectives of this study were to assess the association between progesterone concentration and lactation number with the percentage of endometrial polymorphonuclear cells (PMN) obtained by low volume lavage (LVL) for the diagnosis of subclinical endometritis in dairy cows. Dairy cows at 30days in milk (DIM), were clinically examined and reproductive tract were evaluated for any abnormality. Cows (n=150) with sound reproductive tract were included in this study. Endometrial cytology (LVL) and blood (tail vessels) samples were obtained at 30 DIM and at 40 DIM, and used for measuring percentage of PMN and Progesterone concentration, respectively. Two-blinded operators determined the percentage of PMN obtained by cytology. Data were analyzed with PROC FREQ, PROC CORR and PROC GLIMIX, in SAS 9.1. There was a significant negative correlation between serum progesterone concentration and percentage of PMNs (r = -0.58, P2 and peripheral progesterone concentrations >1 ng/mL were significantly associated with lower PMN percentages at 40 DIM (P = 0.0041, 0.0187, respectively). According to the current study, cows with higher serum progesterone level, had lower chance of displaying subclinical endometritis assessing with the evaluation of PMNs% in the uterus at 40 DIM. This finding can be explained by the fact that the cows with higher serum progesterone level start estrous cycle earlier, which is prerequisite step for cleaning the postpartum uterus.
      Keywords: Dairy Cows, Lactation, Progesterone, Subclinical Endometritis
    • Rahmanian E., Naeimi S.*, Rassoli B., Tahmasebi F Pages 2515-2522
      Atherosclerosis is the leading cause of cardiovascular diseases. The aim of this study is evaluating the effect of Pistacia Vera L. extract of Pistacia Vera L. on the severity of hypercholesterolemia lesions in rabbit aorta. For this purpose, 25 adult female rabbits passed adaptation period and they have been divided in to 5 treatment groups of 5 rabbits each, included: scheme, positive control 1, positive control 2, treatment and negative control. Scheme group was fed with normal diet. Positive control 1 and 2 were fed by corn oil and cholesterol as the same amount of treatment respectively. Treatment was fed with Pistachios extract with the amount of 1,000 mg/kg. Furthermore, corn oil with the amount of 1 ml/kg with adding 1 percent cholesterol of total consuming food weight were administrated to treatment by gavage. Negative control was prescribed with 1000 mg/kg oral administration of Pistachios. In this study, no change in aortic tissue was observed in the scheme group. In the positive control 1 (receiving corn oil), there was no precipitation. The treatment compared with negative control (receiving cholesterol) indicated less amount of fatty deposits in aortic tissue. In the negative control (receiving pistachio extract) there was also no precipitation. This study indicates that pistachio extract can help in reduction of atherosclerosis side effects and reducing fat deposits in aortic tissue layer intima and media in hypercholesterolemic rabbits.
      Keywords: Pistachio, Aorta, Hypercholesterolemia, Rabbit
    • Taheri A.*, Saki N., Pouladi S., Sharifi Torksalooye E Pages 2523-2530
      Nowadays due to the bacterial resistance to antibiotics, the need to new materials with antibacterial properties, including bioactive compounds from marine organisms such as corals with antibacterial properties, is more notable. So this study was conducted to evaluate the antibacterial effects of the methanolic, hydroethanolic and n-hexanic extracts of two soft marine coral Madracis sp. and Palythoa tuberculosa. After sampling, n-hexanic, methanolic and hydroethanolic extracts of two coral species of Madracis sp. and Palythoa tuberculosa was prepared. Then the disk diffusion method was used in order to determination the antibacterial activity against the three strains of Gram-negative bacterium include Vibrio cholera, Proteus vulgaris and Escherichia coli and two Gram-positive bacteria, Staphylococcus aureus and Listeria monocytogenes, and the results were compared with the standard antibiotic erythromycin. The analysis of the results was conducted by using one-way ANOVA whit SPSS software. The methanolic and hydroethanolic extracts of Madracis sp. corals had the highest effect on E. coli bacteria, with the inhibition zone of 12.94±9.0 and 16.58±0.53 mm, respectively. In all the extracts prepared from Palythoa tuberculosa Coral, standard antibiotic had more significant effect against the bacteria. The extracts of Madracis sp. coral has high antimicrobial properties.
      Keywords: Marine coral, Extract, Antimicrobial properties
    • Ghavidel S., Davari Sa*, Rasekh M Pages 2531-2540
      Aspartame is one of the most widely used artificial sweeteners in worldwide. The aim of this study was comparison of the antioxidant effect of vitamin E and Curcuma Longa L. extract on the histopathological lesions of aspartame consumption in rat. 32 males adult Wistar rats were randomly divided into four equal groups as follows: (1) control, (2) receiving aspartame (350 mg/kg) orally, (3) receiving aspartame (350 mg/kg) orally and vitamin E (400 mg/kg) by peritoneal injection, (4) receiving aspartame (350 mg/kg) and Curcuma Longa L. extract (200 mg/kg) orally for 1 month. At the end of the experiment, after tissue processing of livers and kidneys of rats, histopathological changes were examined and analyzed by using the Kruskal-Wallis test. Histopathological examination of liver in group 2 showed disruption of the hepatic cords, vacuolar degeneration and accumulation of necrotic materials in hepatocytes. Furthermore, renal tissue evaluation revealed degeneration of proximal and distal convoluted tubules; glomerular atrophy and increasing of urinary space. Above-mentioned lesions were significantly improved in groups 3 and 4 in comparison to group 2 (P
      Keywords: Antioxidant_Vitamin E Curcum Longa L_Aspartame_Liver_Kidney