فهرست مطالب

پاتوبیولوژی مقایسه ای - سال پانزدهم شماره 62 (زمستان 1397)

فصلنامه پاتوبیولوژی مقایسه ای
سال پانزدهم شماره 62 (زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/10/22
  • تعداد عناوین: 7
|
  • هادی افتخاری، علیرضا جهاندیده*، احمد اصغری، ابوالفضل اکبرزاده، سعید حصارکی صفحات 2635-2644
    از دست دادن قطعات استخوانی که اغلب ناشی از ضربه، عفونت، برداشت توده و یا حتی عدم بازسازی کامل استخوان پس از شکستگی های پیچیده می باشد یکی از چالش های همیشگی در پزشکی و دامپزشکی محسوب می شود. طی دهه های اخیر تلاش های فراوانی به منظور دست یابی به موادی که توانایی بازسازی استخوانی بالایی داشته باشند و بتوانند جایگزین مطمئن پیوندهای اتوگرافت یا زنو گرافت شوند، انجام شده است. در این مطالعه از 45 سر خرگوش نر بالغ نیوزلندی 8-6 ماهه با وزن 5/0±3 کیلوگرم که بطور تصادفی به 3 گروه 15تایی تقسیم شدند استفاده شده است. طی جراحی انجام شده بر روی استخوان ران هر خرگوش نقیصه ای بصورت دو طرفه و به قطر 6 میلی متر ایجاد شد. درگروه اول (شاهد) از هیچ ماده ای استفاده نشد، در گروه دوم از نانوکامپوزیت هیدروکسی آپاتیت و در گروه سوم از نانو کامپوزیت تری کلسیم فسفات برای پر کردن نقیصه استفاده شد. نمونه های استخوانی طی روزهای 15، 30 و 45 جهت ارزیابی های هیستوپاتولوژی برداشت شدند و برای ارزیابی از 4 شاخص جوش خوردن، اسفنجی شدن، کورتکس و مغز استخوان استفاده شد. نتایج نشان داد که میزان التیام در گروه نانوکامپوزیت تری کلسیم فسفات در مقایسه با سایر گروه ها بصورت معنی داری بیشتر بوده است. بنابر این با توجه به نتایج حاصل می توان اذعان نمود داربست استخوانی نانوکامپوزیت تری کلسیم فسفات تاثیر مثبتی بر روند التیام داشته و قدرت استخوان سازی مطلوبی دارد، بنابراین می تواند استفاده گسترده ای در جراحی های ارتوپدی و همچنین مهندسی بافت داشته باشد.
    کلیدواژگان: نانوکامپوزیت تری کلسیم فسفات، هیدروکسی آپاتیت، نقیصه استخوان ران، التیام استخوان، خرگوش
  • جلیل پورحاجی موتاب *، سید رشید هاشمی، عباس علایی نوین صفحات 2645-2655
    مرغ مروارید از خانواده قرقاول می باشد. دستگاه تولیدمثل آن شامل تخمدان و اویداکت می باشد. اویداکت باعث اتصال تخمدان به کلواک شده و از قسمت های قیف، مگنوم، تنگه، رحم و واژن تشکیل شده است. از آنجایی که تفاوت های آناتومیکی در این اعضا در پرندگان گزارش شده است و نیز بدلیل اینکه بر روی اویداکت مرغ مروارید تاکنون مطالعه آناتومیکی و بافت شناسی صورت نگرفته بود، این مطالعه انجام شد. برای این پژوهش 10 عدد مرغ مروارید بالغ ماده تهیه و اویداکت آنها مورد مطالعه کالبدشناسی قرار گرفت. سپس نمونه بافتی آماده و با روش هماتوکسیلین ائوزین رنگ آمیزی شدند. نتایج بطور کلی مشابه سایر پرندگان بود. ویژگی کالبدشناسی قابل ذکر اویداکت مرغ مروارید این بود که طول اویداکت با طول بدن تقریبا برابر و تمامی نواحی اویداکت بجز ناحیه رحم از نظر رنگ مشابه یکدیگر بود. نتایج آزمون آماری با استفاده از آزمون Tukey نشان داد که میانگین اندازه قسمت های مختلف اویداکت فعال بیشتر ازاویداکت غیر فعال بوده و این اختلافات در مگنوم، تنگه و رحم بصورت معنی دار و در قسمت قیف و واژن معنی دار نمی باشد. یافته بافت شناسی قابل توجه نیز این بود که اپیتلیوم در اویداکت به شکل استوانه ای شبه مطبق مژه دار دیده شده و بجز ناحیه قیف در سطح داخلی مجرای اویداکت بر روی چین های اولیه، چین های ثانویه قرار گرفته بود. در پارین نیز غدد لوله ای دیده شد که از گردن قیف شروع شده و در قسمت واژن کاملا ناپدید می شوند.
    کلیدواژگان: آناتومی، بافت شناسی، اویداکت، مرغ مروارید
  • سحر حسن پور، منصور بیات، آرش چایچی نصرتی *، محمود قرآن نویس، سیدجمال هاشمی صفحات 2657-2664
    مایکوتوکسین ها متابولیت های ثانویه قارچ های رشته ای می باشند و از نظر ساختمانی غالبا هیدروکربن های حلقوی می باشند. هدف از این مطالعه بررسی اثرات از بین برندگی پلاسما جت سرد آرگون بر اکراتوکسین A تولید شده توسط سویه های آسپرژیلوس نیگری می باشد. از محصولات گندم، ذرت، جو دوسر، آرد و برنج از شمال کشور ایران نمونه گیری انجام شد. گونه های قارچی جهت شناسایی روی محیط چاپکس و جهت استخراج اکراتوکسین A روی محیط های سابورو دکستروز براث همراه با عصاره مخمر (SB + YE) و سابورو دکستروز براث بعلاوه عصاره مالت (SB + ME) کشت داده شدند. از گاز آرگون جهت ایجاد پلاسما و به منظور پاکسازی مایکوتوکسین ها استفاده شد. میانگین غلظت اولیه اکراتوکسین A در محیط ME+SB از μg/kg 23/22 در زمان های 60 و 360 ثانیه به ترتیب به غلظت های 36/38 و 82/4 μg/kg رسیده است و در محیط YE+SB از μg/kg 34/38 به غلظت های 88/25 و 47/2 μg/kg رسیده است. در مقایسه Log/Lin با Lin/Log میزان غلظت اولیه اکراتوکسین A در محیط ME+SB از μg/kg 224/39 در زمان های 60 و 360 به ترتیب به غلظت های 26/22 و 414/8 μg/kg رسیده و در محیط YE+SB از 50/31 به ترتیب به غلظت های 68/22 و 95/8 μg/kg رسیده است. بررسی آماری کاهش تغییرات اوکراتوکسین تولید شده از سوی جدایه های قارچی به طور معنی دار را نشان داد. این اتفاق تا افزایش 360 ثانیه تیمار با پلاسما جت در محیط (YE+SB) تغییرات کاهشی مقدار اکراتوکسین همچنان معنی دار بوده است. لذا از سیستم پلاسما جت می توان جهت از بین بردن مایکوتوکسین های قارچی در جهت افزایش کیفیت مواد غذایی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: آسپرژیلوس، اکراتوکسین A، پلاسما جت سرد
  • فرزانه عزیزی، محمد نصرالله زاده ماسوله *، سیامک مشهدی رفیعی، سعید بکایی . صفحات 2665-2672
    هدف از انجام این مطالعه تعیین شاخص های داپلر سرخرگ های آئورت شکمی و اینترارنال در گربه های سالم و بالغ از نژاد مو کوتاه اهلی بود. اندازه گیری ها توسط اولتراسونوگرافی داپلکس داپلر صورت پذیرفت. در این بررسی 20 گربه مو کوتاه اهلی (10 عدد نر و 10 عدد ماده) مورد مطالعه قرار گرفتند. با استفاده از روش بیوپسی سوزن هسته ای، تحت گاید سونوگرافی نمونه های بافتی از کلیه راست و چپ حیوانات، جهت تعیین سلامت کلیه ها اخذ شد. سپس با استفاده از سونوگرافی مد روشنایی، داپلر رنگی و داپلر موج ضربانی کلیه های راست و چپ حیوانات مورد بررسی قرار گرفتند و شاخص های داپلر سرخرگ های اینترارنال محاسبه و ثبت گردید. در مرحله بعدی، قطر لومن آئورت شکمی اندازه گیری شد و شاخص های داپلر این سرخرگ نیز ثبت گردید. میانگین و انحراف معیار شاخص مقاومتی و ضربانی سرخرگ های اینترارنال کلیه راست و چپ به ترتیب 03/0±58/0، 02/0±6/0 و 09/0±02/1، 07/0±04/1 بود. میانگین و انحراف معیار قطر لومن آئورت شکمی در جمعیت مورد مطالعه 06/0±37/0 سانتی متر بود. میانگین شاخص مقاومتی و ضربانی آئورت شکمی به ترتیب 05/0±79/0 و 37/0±93/1 بود. نتایج حاصل از مطالعه حاضر می تواند به عنوان دامنه مرجع شاخص های داپلر آئورت شکمی و سرخرگ های اینترارنال کلیوی در نژاد گربه مو کوتاه اهلی به حساب آید. همچنین می توان از این مقادیر برای مقایسه با شرایط پاتولوژیک کمک گرفت.
    کلیدواژگان: سونوگرافی داپلر ضربانی، آئورت شکمی، سرخرگ کلیوی، گربه
  • شاهین گل کار، داریوش مهاجری *، رامین کفاشی الهی صفحات 2673-2684
    مخاط روده به شدت توسط ایسکمی بازخونرسانی (IR) تحت تاثیر قرار می گیرد. نشان داده شده است که هسپرتین در برابر آسیب ایسکمی بازخون رسانی در ارگان های مختلف دارای اثرات محافظتی می باشد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر هسپرتین بر آسیب ایسکمی بازخونرسانی روده موش صحرایی می باشد. بدین منظور، 40 سر موش صحرایی نر ویستار به طور تصادفی به چهار گروه شاهد (گروه 1) ، شاهد جراحی (گروه 2) ، ایسکمی بازخونرسانی (گروه 3) و ایسکمی بازخونرسانی به علاوه تیمار با هسپرتین (گروه 4) تقسیم شدند. آسیب ایسکمی بازخونرسانی با 30 دقیقه ایسکمی روده و 60 دقیقه خون رسانی مجدد ایجاد شد. موش های گروه 4، هسپرتین (U/kg1000) را 120 دقیقه قبل از القاء ایسکمی از طریق تزریق زیرجلدی دریافت کردند. پس از انجام آزمایشات، قسمت کولون روده خارج و جهت آسیب شناسی بافتی آماده گردید. فعالیت تام آنتی اکسیدانی سرم و مقادیر مالون دی آلدئید، سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز، گلوتاتیون پراکسیداز و گلوتاتیون ردوکتاز در بافت کولون اندازه گیری شد. آسیب شناسی بافتی ارتشاح شدید سلول های آماسی، پرخونی و خونریزی لامینا پروپریا، نکروز سلول های بافت پوششی کولون و کاهش ضخامت مخاط را در گروه ایسکمی بازخونرسانی نشان داد. مطالعه آسیب شناسی، نشان دهنده کاهش آسیب بافتی بدنبال مصرف هسپرتین در بافت کولون موش های گروه 4 بود. فعالیت تام آنتی اکسیدانی سرم و مقادیر سوپراکسید دیسموتاز، کاتالاز، گلوتاتیون پراکسیداز و گلوتاتیون ردوکتاز در گروه ایسکمی بازخونرسانی به طور معنی داری (05/0>p) کاهش، ولی در گروه ایسکمی بازخون رسانی به علاوه تیمار با هسپرتین، افزایش نشان داد. هسپرتین مقدار مالون دی آلدئید را که در اثر ایسکمی بازخون رسانی افزایش یافته بود، به طور معنی داری (05/0>p) کاهش داد. نتایج مطالعه نشان داد، هسپرتین می تواند روده بزرگ موش های صحرایی را از آسیب ایسکمی بازخون رسانی محافظت نماید.
    کلیدواژگان: روده، ایسکمی بازخون رسانی، هسپرتین، موش صحرایی
  • میلاد محمدی، مجید غلامی آهنگران *، عزت الله فتحی هفشجانی صفحات 2685-2690
    بیماری برونشیت عفونی یکی از بیماری های مهم عفونی در صنعت طیوراست. ویروس برونشیت عفونی دارای سروتیپ های متعدد است که ایمنی علیه هر یک از سروتیپ ها اختصاصی است. حفاظت علیه هر سروتیپ با واکسیناسیون علیه همان سروتیپ قابل انتظار است. در ایران، سروتیپ های ماساچوست و 91/4 شایع هستند و واکسن های تجاری مختلف علیه این سروتیپ ها استفاده می شود. با توجه به عدم وجود تداخل بین سویه های مختلف از سروتیپ های مختلف ویروس برونشیت عفونی به نظر می رسد استفاده از واکسن های مختلف برونشیت عفونی به طور هم زمان و یا با فاصله اندک از یکدیگر برای افزایش دامنه حفاظت می تواند موثر باشد. لذا در این مطالعه واکنش بعد از واکسیناسیون به دنبال استفاده هم زمان از دو سروتیپ مجزا با روش پاتولوژی بررسی شد. به همین منظور در فارم های تجاری از واکسن 120H و 91/4 به شکل مجزا و توام استفاده شد. به دنبال اجرای برنامه های مختلف واکسیناسیون، ضایعات پاتولوژی در نای پرندگان بررسی و مقایسه شد. نتایج نشان داد استفاده توام از واکسن 120H و 91/4 می تواند باعث القای جراحات بافتی در نای بیش از واکسن های منفرد شود. با توجه به بروز واکنش های واکسیناسیون بیشتر به دنبال استفاده توام از واکسن H120 و 91/4، توصیه می شود در موارد واکسیناسیون علیه برونشیت عفونی حتی الامکان از واکسن های متعلق به سروتیپ های مختلف با فاصله زمانی استفاده شود و نسبت به مصرف توام آن ها خودداری گردد.
    کلیدواژگان: برونشیت عفونی، جوجه گوشتی، واکسن، آسیب شناسی
  • مهدی مظفری، منصور بیات *، افشین محسنی فر، سیدجمال هاشمی هزاوه صفحات 2691-2699
    در این پژوهش، ایمونواسی رقابتی حساس، با استفاده از پدیده Fluorescence resonance energy transfer (FRET) (انتقال انرژی رزونانسی فلورسانس) از کوانتوم دات کادمیوم/تلوریت (آنتی اکراتوکسین آنتی بادی قرار گرفته برروی سطح خارجی کوانتوم دات) به رودامین (Rho123) (اکراتوکسین نشاندار شده با رودامین کونژوگه شده با آلبومین) برای اندازه گیری اکراتوکسین ارائه شده است. واکنش بسیار اختصاصی رخ داده بین آنتی اکراتوکسین آنتی بادی استقرار یافته برروی سطح خارجی کوانتوم دات و اکراتوکسین نشاندار شده با رودامین کونژوگه شده با آلبومین، منجر به نزدیکی کروموفور رودامین به کوانتوم دات شده که متعاقب تحریک نوری کوانتوم دات باعث رخ داد انتقال انرژی رزونانسی، از کوانتوم دات (به عنوان دهنده) به کروموفور رودامین (به عنوان گیرنده) می گردد. در فقدان اکراتوکسین آزاد، واکنش ایمنی رخ داده بین اکراتوکسین نشاندار شده با رودامین و آنتی اکراتوکسین آنتی بادی قرار گرفته برروی سطح کوانتوم دات، باعث نشر و وقوع پدیده FRET، بدنبال تحریک نوری کوانتوم دات می گردد. در صورت حضور اکراتوکسین آزاد، با اکراتوکسین نشاندار شده با رودامین در نانو حسگر زیستی، بصورت رقابتی جایگزین شده که این امر باعث کاهش نشر رودامین، بعد از وقوع پدیده FRET می گردد. کاهش در فلورسانس گیرنده رودامین، ارتباط مستقیمی با غلظت اکراتوکسین آزاد در نمونه دارد. این روش دارای حد تشخیص220 پیکوگرم در میلی لیتر، و برای اندازه گیری اکراتوکسین نمونه های سرمی انسان هم بکار برده شد. وابستگی خطی بین افزایش شدت فلورسانس رودامین در 580 نانومتر، و غلظت اکراتوکسین در نمونه سرمی، در گستره غلظت 100 تا 800 پیکوگرم در میلی لیتر یافت شد. شمای تشخیص رقابتی بسیار ساده، حساس، هموژن، سریع و کارا می باشد و نیازمند مراحل جداسازی و شستشوی زیاد نیز نمی باشد.
    کلیدواژگان: اکراتوکسین، نانو بیوسنسور، انتقال انرژی رزونانسی فلورسانس، کوانتوم دات
|
  • Eftekhari H_Jahandideh A *_Asghari A_Akbarzadeh A_Hesaraki S Pages 2635-2644
    The loss of bone fragments, often due to trauma, infection, mass loss, or even complete bone regeneration after complicated fractures, is one of the constant challenges in medicine and veterinary medicine. Over the last decades, many efforts have been made to obtain materials that have the potential for high bone regeneration and to replace alternatives to autograft or zenografts. In this study, 45 adult male New Zealand male rabbits weighing 3-5 mg​​/kg, randomly divided into 3 groups of 15, were used. During surgery on the femur of each rabbit, a bilateral, 6 mm diameter defect was created. In the first group (control), no substance was used, in the second group, hydroxyapatite, and in the third group, nanocomposite tri-calcium phosphate (TCP) was used to fill the defect. Bone specimens were harvested for histopathologic evaluation on days 15, 30 and 45 and for evaluation of 4 indexes of union, spongiosa, cortex and bone marrow. The results showed that the results of using nanocomposite tricalcium phosphate in comparison with other groups were significantly different in all cases. Therefore, according to the results, it can be admitted that nanocomposite tri-calcium phosphate scaffold has a positive effect on the healing process and has good bone strength, so it can be widely used in orthopedic surgery as well as tissue engineering.
    Keywords: Nanocomposite, Tricalcium phosphate, Hydroxyapatite, Femur bone defect, Bone healing, Rabbit
  • Pourhaji Motab J *_Hashemi SR_Alaei Novin A Pages 2645-2655
    Guinea fowls are considered of pheasant birds. Reproductive system of birds includes ovary and oviduct. The ovary is connected to the cloaca by oviduct and consists of infundibulum, magnum, isthmus, uterus and vagina. Due to anatomical differences in these organs of birds, and because there is scarce knowledge about the oviduct of guinea fowl, this research was performed. For this research 10 female guinea fowl were selected and oviducts were anatomically studied. Then tissue samples were taken, and stained by Hematoxylin and Eosin. Anatomical and histological results were generally similar with other birds. The most prominent anatomical feature of oviduct was the same length of oviduct and body and all oviduct regions except uterus had in the same color. The statistical analyses using Tukey test showed the average size of different parts of active oviduct is greater than inactive oviduct, also this result is significant in magnum, isthmus and uterus and is not significant in the infundibulum and vagina. Histological result showed that the epithelium in oviduct has been seen ciliated pseudostratified columnar. Also Except infundibulum in oviduct, s lumen, there were secondary chains on the primary chains. In lamina propria there were tubular glands that started from the tubular part of infundibulum and disappeared in vagina.
    Keywords: Guinea fowl, Oviduct, Anatomy, Histology
  • Hassanpour S_Bayat M_Chaichinosrati A *_Ghorannevis M_Hashemi SJ Pages 2657-2664
    Mycotoxins are secondary metabolites of the fungi, and often arrange as cyclic hydrocarbons structurally. The aim of this study was an evaluation of the effects of cold argon plasma jet on the clearance of Ochratoxin A produced by isolates of Aspergillus nigri. food sources including corn, wheat, oatmeal, rice and flour products were sampled of Iran. The fungal species were cultured for identification on CHAPK medium and also on (SB + YE) and (SB + ME) media for obtaining Ochratoxin A. The mean initial concentration of Ochratoxin A in ME + SB medium was 22.23 μg / kg and at 60 and 360 seconds reached to 38.36 and 4.82 μg / kg concentrations respectively, and in the YE + SB medium being at 38 / 34 μg / kg reached to 25.88 and 2.47 mg / kg concentrations, respectively. In comparison with Log / Lin with Lin / Log, the initial concentrations of Ochratoxin A in ME + SB medium was 39.224 μg/kg and at 60 and 360 seconds reached 22.26 and 8.414 μg / kg, respectively, and in the YE + SB medium from 31.50 to 22.68 and 8.95 μg / kg concentrations, respectively. Statistical analysis showed significant reduction of Ochratoxin changes produced by fungal isolates. This change was significant until the increase of 360 seconds with Plasma jet treatment in the environment (YE + SB), a decrease in the amount of Ochratoxin. Therefore, the jet plasma system can be used to eliminate fungal mycotoxins in order to increase the quality of food.
    Keywords: Aspergillus spp, Ochratoxin A, Cold plasma jet
  • Azizi F, Masouleh MN, Mashhadi Rafie S*, Bokaie S Pages 2665-2672
    The aim of this study was to determine abdominal aorta and intrarenal arteries Doppler indices by duplex Doppler ultrasonography in clinically normal adult domestic shorthair cats. For this purpose, twenty domestic shorthair cats (10 males and 10 females) were evaluated. To determine normal kidney function, ultrasound-guided core biopsy of both right and left kidneys was performed and histopathologic samples were taken. B-mode, color Doppler and pulsed wave Doppler ultrasonography of both right and left kidneys were performed to record the Doppler indices of intrarenal arteries. In the next step, the abdominal aortic lumen diameter was measured and its Doppler indices were also recorded. Mean ± SD RI and PI of the right and left intrarenal arteries were 0.58 ± 0.03, 0.6 ± 0.02, 1.02 ± 0.09 and 1.04 ± 0.07, respectively. The mean ± SD diameter of abdominal aortic lumen was 0.37 ± 0.06. PI and RI values of abdominal aorta were 0.79 ± 0.05 and 1.93± 0.37, respectively. The results of current study may be considered as reference range of Doppler indices of the abdominal aorta and intrarenal arteries in domestic shorthair cats. In addition, these values are helpful in comparison with pathologic conditions.
    Keywords: Pulse wave Doppler ultrasound, Abdominal aorta, Renal artery, Feline
  • Golkar Sh, Mohajeri D*, Kaffash Elahi R Pages 2673-2684
    The intestinal mucosa is known to be adversely affected by ischemia-reperfusion (I/R). It has been demonstrated that Hesperetin has protective effects against ischemia-reperfusion injury on various organs. The aim of this study is to determine protective effects of Hesperetin on I/R injury of the intestine in rats. For this purpose, forty male Wistar rats were randomly divided into four groups as control (group 1), sham IR (group 2), intestinal IR (group 3) and Hesperetin plus intestinal IR (group 4). Intestinal IR was produced by 30 min of intestinal ischemia followed by a 60 min of reperfusion. Rats in the group 4 received Hesperetin (1000 U/kg) subcutaneously, 120 minutes before ischemia. After the experiments, the colon was removed and the tissues were processed for histopathological examination. Serum total antioxidant activity (TAA), and levels of Malondialdehyde (MDA), superoxide dismutase (SOD), catalase (CAT), glutathione peroxidase (GPx) and glutathione reductase (GR) were measured in colon tissue. Histopathology show that, severe inflammatory cell infiltration, hyperemia and hemorrhage in lamina propria, as well as epithelial cell necrosis and reduction of mucosal thickening in colon tissues of the intestinal IR group. Administration of Hesperetin alleviated the colon damage in group 4. Levels of TAA, SOD, CAT, GPx and GR decreased in the intestinal IR group, but increased significantly (p<0.05) in the IR+ Hesperetin group. Hesperetin significantly (p<0.05) decreased MDA levels which was increased by IR. The results of this study, showed that Hesperetin treatment protected the rat's intestinal tissue against intestinal ischemia-reperfusion injury.
    Keywords: Hesperetin, Ischemia-reperfusion, Intestine, Rat
  • Mohammadi M_Gholami Ahangaran M *_Fathi_Hafshejani E Pages 2685-2690
    Infectious bronchitis (IB) disease is one of main infectious disease in poultry production. IB virus posses several serotype that the immunity against each serotype is specific. The protection against any serotype is expected by vaccination against the same serotype. In Iran, the Massachusetts and 4/91 serotypes are common and different commercial IB vaccines were utilized against these serotypes. By considering to this fact that there is no interference between different IB virus serotypes, this seems that administration of different IB vaccines simultaneously or by short interval time can be effective for increasing of protection level. Therefore, in this study the vaccinal reaction was studied following of administration of two distinct IB vaccines by pathological examination. For this, in commercial farms the H120 and 4/91 vaccines administrated distinctly and simultaneously. In this study the vaccination programs were examined and compared with pathological examination of trachea. The result represents that co-administration of H120 and 4/91 can induce higher pathologic lesions on trachea. It concluded that in IB vaccination, it is better to administrate different vaccines with interval time and do not vaccination simultaneously.
    Keywords: Infectious bronchitis, Broiler chicken, Vaccine, Histopathology
  • Mozaffari M, Bayat M*, Mohsenifar A, Hashemi SJ Pages 2691-2699
    In this research, using FRET (fluorescence resonance energy transfer) from Cd/Te quantum dot (anti Ochratoxin A antibody immobilized on the external surface of quantum dot or QDs) to (Ochratoxin A labeled with Rhodamine 123 bound to albumin), a sensitive competitive immunoassay was developed for measuring Ochratoxin A. The highly specific immune-reaction between anti-Ochratoxin A antibody on the QDs and labeled Ochratoxin A brings the Rho fluorophore and the QDs in close spatial proximity, and following photo-excitation of the QDs, causes FRET to occur between the Rho fluorophore (acting as the acceptor) and the QDs (acting as the donor). In the absence of free Ochratoxin A, the immune reaction between labeled Ochratoxin and the anti-Ochratoxin antibody on the QDs induces emission and causes FRET to occur. In the presence of free Ochratoxin A, it competes with the labeled Ochratoxin A-albumin complex for binding to the antibody-QDs conjugate in the Nanobiosensor, leading to reduction in Rhodamine emission after FRET. The reduction in the fluorescence intensity of the Rhodamine acceptor directly correlates with the concentration of free Ochratoxin A in the sample. This method has a detection limit of 220pg per ml. It has also been used to measure Ochratoxin A in human serum samples. A linear relationship is found between the increase in the fluorescence intensity of Rho 123 at580 nm and the concentration of OTA in spiked samples over the 100-800 pg⋅mL−1 concentration range. This highly sensitive homogeneous competitive detection scheme is simple, rapid and efficient. It does not require multiple separation steps and excessive washing.
    Keywords: Ochratoxin, Nanobiosensor, FRET, Quantum dot