فهرست مطالب

پاتوبیولوژی مقایسه ای - سال شانزدهم شماره 64 (تابستان 1398)

فصلنامه پاتوبیولوژی مقایسه ای
سال شانزدهم شماره 64 (تابستان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/06/12
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مینا آذری جوقان، انوشه شریفان*، حامد اهری صفحات 2799-2806

    امروزه اسانس های گیاهی به عنوان جایگزین نگهدارنده های شیمیایی بیشتر مورد توجه مصرف کنندگان هستند، به علاوه تمایل مصرف کنندگان به مصرف محصولات پروبیوتیک رو به افزایش است، بنابراین تولید محصول پروبیوتیک که دارای باکتری پروبیوتیکی مقاوم و اسانس های گیاهی بوده حائز اهمیت است و سس کچاپ محصولی است که استفاده از آن بسیار رایج می باشد. حداقل غلظت بازدارندگی (Minimum Inhibitory Concentrate) اسانس های آویشن شیرازی و رزماری بر باکتری پروبیوتیکی باسیلوس کواگولانس به روش رقیق سازی بر روی آگار تعیین شد. نمونه های سس کچاپ حاوی باکتری و هر کدام از اسانس ها به طور مجزا و توام با هم تولید شد و نمونه فاقد اسانس و باکتری به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. فاکتورهای pH، اسیدیته و شمارش پروبیوتیک در فواصل زمانی 24 ساعت، 72 ساعت، یک هفته، دو هفته و یک ماه پس از تولید نمونه های در سس انجام شد و در انتها ارزیابی حسی با استفاده از آزمون هدونیک 5 امتیازی انجام گرفت. حداقل غلظت بازدارندگی اسانس آویشن شیرازی و رزماری به ترتیب، 03/0 و 3/0% حاصل شد. نتایج حاصل از آزمون های شیمیایی و میکروبی دارای همبستگی معناداری بودند. pH در اکثر نمونه ها رو به کاهش بود و شمارش میکروبی در تمام نمونه ها رو به کاهش و اسیدیته افزایش یافت. در ارزیابی حسی بهترین نمونه در شاخص پذیرش کلی نمونه شاهد (فاقد باکتری و اسانس) و پس از آن تیمار دارای باکتری و اسانس آویشن شیرازی گزارش شد.  اثر ضد میکروبی اسانس آویشن شیرازی بیشتر از رزماری می باشد. باکتری باسیلوس کواگولانس یک باکتری پروبیوتیکی مقاوم است اما سس کچاپ در مقایسه با سایر محصولات غذایی مثل محصولات لبنی و فرآورده های حرارت داده شده حامل مناسبی برای باکتری های پروبیوتیکی نمی باشد.

    کلیدواژگان: آویشن شیرازی، باسیلوس کواگولانس، پروبیوتیک، رزماری، سس کچاپ
  • مرسده تشکری، اکرم عیدی * صفحات 2807-2812

    مطالعه تاثیر آلاینده های زیستی با مولکول های پروتئینی از سال های گذشته مورد توجه بوده است. از جمله آلاینده هایی که اخیرا مورد توجه محققان علوم زیستی قرار گرفته استMTBE (متیل ترشیاری بوتیل اتر) می باشد. این ماده سبب افزایش کارایی بنزین می گردد. MTBE می تواند در طبیعت حضور داشته و به جریان خون وارد شود.با توجه به شباهت ساختاری هموگلوبین انسان و موش در این مطالعه تاثیر MTBE بر روی هموگلوبین موش به شکل invivo مورد بررسی قرار گرفته است. 3 غلظت از MTBE (200، 400 و 800 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن) به موش های تحت تیمار به صورت خوراکی منتقل شد. مطالعات اسپکتروسکوپی UV در منطقه 280 نانومتر حاکی از فشردگی و پیچیده تر شدن بیشتر هموگلوبین های موش های تحت تیمار با MTBE نسبت به نمونه نرمال است. مطالعات اسپکتروسکوپی CD جهت بررسی ساختار دوم هموگلوبین تحت تاثیر MTBE انجام گردید. مطالعه حاضر تغییرات قابل ملاحظه ای در ساختار دوم را اثبات نمی کند. با توجه به بررسی های انجام شده میتوان فشردگی بیشتر ساختار هموگلوبین در حضور غلظت های مختلف MTBE را عنوان کرد.

    کلیدواژگان: اسپکتروسکوپی UV، متیل ترشیاری بوتیل اتر، هموگلوبین، طیف سنجی CD
  • الهام صالحی*، ایرج پوستی، مجید مروتیشریفآباد صفحات 2813-2818

    دانش ما در مورد توسعه و رشدپرزهای قارچی جنین شتر یک کوهانه بسیار اندک می باشد. بنابراین در این مطالعه چگونگی توسعه ی پرزهای قارچی و همچنین جوانه های چشایی آن از منظر بافت شناسی مورد مطالعه قرار گرفت که در مجموع 25 جنین شتر از هر دو جنس بررسی شدند. جنین ها به پنج گروه با سنین تقریبی 7-6 هفته، 11 هفته، 13-12 هفته، 16-15 هفته و 18-17 هفته تقسیم بندی شدند. جهت بررسی های بافت شناسی جنین ها، پس از ثبوت و پاساژ توسط روش رنگ آمیزی هماتوکسیلین ائوزین رنگ آمیزی شده و با میکروسکوپ نوری مورد مطالعه قرار گرفتند. شواهدی مبنی بر افزایش ضخامت اپیتلیوم به 4 تا 6 لایه در هفته 6-7 مشاهده گردید. در حدود هفته 11 الگوهای ابتدایی پرزهای قارچیو سلول های عضلانی پدیدار گردید. در جنین های 12-13 هفته ای وجود لامینا پروپریا و بافت همبند به همراه عروق خونی در زیر پرزها گواهی بر تمایز بیشتر آن ها بود. تمایز اپیتلیوم تا هفته 16-15 یعنی در زمانی که الگوهای ابتدایی جوانه های چشایی مشاهده گردید، ادامه یافت. در جنین 17-18 هفته ای جوانه های چشایی به خوبی توسعه یافته و سلول های چشایی نیز قابل تشخیص بودند. یافته های تحقیق حاضر نشان داد که مراحل تمایز پرزهای قارچی شکل در جنین شتر یک کوهانه در یک دوره ی 6 تا 18 هفته ای و با ضخیم شدگی اپیتلیوم زبان آغاز شده و در ادامه بافت همبند و عروق خونی  توسعه می یابد و در نهایت نیز تمایز سلول های جوانه های چشایی بر روی پرزهای قارچی صورت می گیرد.

    کلیدواژگان: پرز قارچی، جوانه چشایی، جنین، بافت شناسی، شتر یک کوهانه
  • فاطمه غلامی، صدیقه مهرابیان، زهرا طبرسی، کیومرث امینی * صفحات 2819-2826

    جنس اشریشیا دارای شش گونه است که پنج گونه از آنها با بیماری هایی انسان در ارتباط است. از میان آنها 35% کل سپتی سمی ها و بیش از 70% عفونت های مجرای ادراری و اکثر عفونت های روده ای، آبسه، پنومونی و مننژیت را می توان نام برد. در این میان اشریشیاکلی از نظر بالینی اهمیت فراوان دارد در حالی که سایر گونه ها حدود 1% از موارد جدا شده بالینی را در جنس اشریشیا شامل می شوند. اشریشیا کلی از باکتری های مولد انتروباکتین است و خوشه ژن انتروباکتین ساکن بر روی کروموزوم در باکتری اشریشیاکلی است و در شرایط کمبود و فقر آهن، باکتری اشریشیاکلی 15-10 میلی گرم در لیتر انتروباکتین تولید می کند و با توجه به میل بالای اتصال انتروباکتین به Fe3+ آهن محیط را به دست می آورد. هدف از پژوهش بررسی ژن های سیدروفور مولد آنتروباکتین اشریشیاکلی جدا شده از گوشت طیور با روش Multiplex-PCR بوده است. در این مطالعه از مجموع 60 نمونه گوشت طیور جدا شده از کشتارگاه های صنعتی تهران در سال 1395، که آلوده به اشریشیاکلی با استفادهاز روش های تفریقی مرفولوژی، کشت و بیوشیمیایی تشخیص داده شدند، در مجموع در 43 نمونه، حداقل یکی از دو ژن سیدروفوری مورد ارزیابی، مثبت تشخیص داده شدند و از ین میان در مجموع 4 نمونه از 60 نمونه تنها دارای ژن FyuA (66/6%)، دو نمونه دارای هر دو ژن FyuA, FeoB (33/3%) و 37 نمونه تنها دارای ژن FeoB (66/61%) و 17 نمونه (33/28%) فاقد هریکاز ژن های مورد مطالعه تشخیص داده شدند.

    کلیدواژگان: اشریشیاکلی، انتروباکتین، سیدروفور، FeoB، FyuA
  • فاطمه فخری، حامد اهری، مریم عطایی * صفحات 2827-2834

    در سال های اخیر تمایل به استفاده از فیلم ها و پوشش های خوراکی زیست تخریب پذیر در بسته بندی مواد غذایی رو به افزایش بوده است. این بسته بندی ها مزایای مختلفی مانند زیست تخریب پذیری و حمل افزودنی های غذایی مانند آنتی اکسیدان ها، ترکیبات ضد میکروبی، رنگ ها و مواد مغذی را دارند. هدف از این مطالعه بررسی اثر پوشش خوراکی بر پایه نشاسته همراه با عصاره چویر بر فعالیت ضد میکروبی و کیفیت فیزیکوشیمیایی فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان در طول دوره نگهداری می باشد. عصاره چویر را در رقت های صفر، 1، 5/1 ،2 و3 درصد به پوشش خوراکی نشاسته ای اضافه گردید. تکه های ماهی قزل آلای رنگین کمان را در رقت ها غوطه ور ساخته و در یخچال در دمای 0C4 نگهداری شد و طی روزهای صفر، 3، 6، 9 و 12 آزمون های میکروبی و سرمادوست، pH، هانترلب، اندیس پراکسید، روی نمونه ها انجام شد. شمارش کلی میکروبی و سرمادوست نیز انجام گرفت. تجزیه شیمیایی اسانس با استفاده از دستگاه GC/MS منجر به شناسایی 9 ترکیب با مجموع 85/96% شد که شامل اوسیمن، آلفا پینن، ترانس بتا اوسیمن و بورنیل استات بود. نتایج آزمون های انجام گرفته بر روی پوشش خوراکی نشان داد شمارش کلی میکروبی و شمارش کپک و مخمر در نمونه های دارای عصاره چویر منفی بوده است. بررسی ها نشان داد افزایش غلظت عصاره در پوشش خوراکی منجر به کاهش روند افزایشی شمارش کلی میکروبی و شمارش باکتری های سرمادوست، در نمونه فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان شده است. نتایج بدست آمده بیانگر خصوصیات ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی عصاره چویر بوده که افزودن آن به بسته بندی بر پایه نشاسته باعث افزایش طول مدت نگهداری فیله ماهی قزل آلا با حفظ کیفیت میکروبی و فیزیکوشیمیایی می باشد بنابراین می توان از این گیاه به عنوان نگهدارنده و جایگزینی برای نگهدارنده های شیمیایی در مواد غذایی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: پوشش خوراکی، نشاسته، چویر، ماهی قزل آلای رنگین کمان
  • مرتضی لامعی، علی حسن پور * صفحات 2835-2840

    پیروپلاسموزیس یک بیماری تک یاخته ای است که قابلیت ایجاد التهاب حاد در اسب را دارد. این بیماری توسط کنه ها منتقل شده و انتشار جهانی دارد. اندازه گیری پروتئین های فاز حاد التهابی در تشخیص التهاب حاصل از بیماری حائز اهمیت می باشد. این مطالعه به منظور بررسی سطوح سرمی آمیلوئید A و هاپتوگلوبین در اسب های مبتلا به پیروپلاسموزیس و مقایسه آن با اسب های سالم انجام گرفت. 19 راس اسب مبتلا به پیروپلاسموزیس (12 راس نر و 7راس ماده) در اسب داری های اطراف تبریز و اردبیل در فصل تابستان شناسایی شد. از دام ها بعد از اخذ تاریخچه، نمونه خون از ورید وداج اخذ و سرم جداسازی شد. همچنین از 18 راس  اسب سالم (نمونه خون منفی) نیز با شرایط سنی و تغذیه ای و مدیریتی یکسان به عنوان گروه سالم نمونه برداری شدند. در هر نمونه خونی تهیه شده پس از جداسازی سرم مقادیر آمیلوئید A و هاپتوگلوبین سرم به روش ایمونواسی و کیت اختصاصی هر یک اندازه گیری شد. میانگین سطح سرمی آمیلوئید A در اسب های مبتلا به پیروپلاسموزیس بطور غیر معنی داری بیشتر از اسب های سالم بود (164/0 p=). میانگین هاپتوگلوبین سرم در گروه بیمار افزایش معنی داری نشان داد (014/0 p=). در گروه بیمار جنس و سن تاثیر معنی داری در تغییرات سطوح سرمی این دو پارامتر نداشت. نتیجه نهایی اینکه در بیماری پیروپلاسموزیس در اسب مقادیر سرمی آمیلوئید A و هاپتوگلوبین افزایش می یابد و اندازه گیری آن در تشخیص و تفسیر روند التهابی این بیماری مفید خواهد بود..

    کلیدواژگان: هاپتوگلوبین، آمیلوئید A، سرم، پیروپلاسموزیس، اسب
  • نجم سادات موسوی بفرویی، سیدجمال هاشمی*، منصور بیات صفحات 2841-2846

    یکی از شایع ترین عفونت های قارچی در انسان و حیوانات درماتوفیتوزیس می باشد. امروزه در برخی موارد بیماری، مقاومت های دارویی و درمانی در برابر داروهای رایج مشاهده شده است لذا طراحی و استفاده از داروهای ضد قارچی جدید جهت درمان این بیماری ضروری به نظر میرسد. در این مطالعه فرم نانوفلوکونازول دارو طراحی و تست های حساسیت دارویی برای گونه های ی درماتوفیتی انجام شد. از بیماران مشکوک به درماتوفیتوزیس آزمایش مستقیم و کشت به عمل آمد و درماتوفیت های جدا شده توسط تعیین توالی ژنومی ناحیه ی ITS1-5.8S-ITS2 تعیین هویت شدند. تست حساسیت دارویی برای ایزوله های درماتوفیتی  با پروتکل استاندارد CLSI M38-A2 انجام گردید و MIC50 و MIC90برای هر گونه محاسبه شد. 47 مورد کلنی درماتوفیت شناسایی شد که شامل 23 مورد ترایکوفایتون منتاگروفیتس، 12 مورد ترایکوفیتون وروکوزوم و 12 مورد میکروسپوروم کنیس بود. نتایج MIC50 برای ترایکوفایتون منتاگروفیتس، ترایکوفیتون وروکوزوم و میکروسپوروم کنیس به ترتیب برابر با 32، 32 و 8 میکروگرم بر میلی لیتر برای فلوکونازول و 8، 16 و 4 میکروگرم بر میلی لیتر برای نانوفلوکونازول و همچنین MIC90 برای این سه گونه به ترتیب 64، 64 و 16 میکروگرم بر میلی لیتر برای فلوکونازول و 16، 32 و 8 میکروگرم بر میلی لیتر برای نانوفلوکونازول بدست آمد. 

    نتیجه گیری

    فرم نانوفلوکونازول در مقایسه با فرم معمول فلوکونازول دارای مقادیر MIC پایین تری در برابر گونه های حیوان گرای درماتوفیت می باشد و در غلظت های پایین تری از دارو باعث مهار رشد درماتوفیت ها شد.

    کلیدواژگان: فلوکونازول، نانوذره، درماتوفیت، تست حساسیت دارویی
|
  • zari Joqan M, Sharifan A*, Ahari H Pages 2799-2806
    Introduction

    Nowadays, plant essential oils are more attractive to consumers as alternatives to chemical preservatives. In addition, consumers' desire to consume probiotic products is increasing, so it is important to produce probiotic cultures that are resistant to probiotic bacteria and herbal essences. And ketchup is a product that is very commonly used.

    Materials and Methods

    Minimum Inhibitory Concentration (MIC) of Zataria Multiflora Boiss and Rosmarinus Officinalis essential oils was determined by probiotic bacteria Bacillus coagulans by agar dilution method. Ketchup containing bacteria and each of the essential oils were produced separately and together, and the specimen lacked essential oil and bacteria as control. PH, acidity and probiotic counting factors were performed at intervals of 24 hours, 72 hours, one week, two weeks and one month after the production of sauce samples. Finally, sensory evaluation was performed using a 5-point Hedonic test.

    Results

    MIC of Zataria Multiflora Boiss and Rosmarinus Officinalis was obtained from 0.03% and 0.3%, respectively. The results of chemical and microbiological tests have a significant correlation. pH is declining in most samples, microbial count is declining in all samples and acidity is rising. In the sensory evaluation, the best sample in the overall acceptance index of the control sample (without bacteria and essential oil), followed by treatment with bacteria and essential oil of Zataria Multiflora Boiss, were detected.

    Conclusion

    The antimicrobial effect of Zataria Multiflora Boiss is more than Rosmarinus Officinalis. Bacillus coagulans is a resistant probiotic bacterium, but ketchup is not a good carrier for probiotic bacteria compared with other food products such as dairy products and cooked foods.

    Keywords: Zataria Multiflora Boiss, Bacillus coagulans, Probiotic, Rosmarinus Officinalis, Ketchup
  • Tashakori M., Eidi A* Pages 2807-2812

    The effects of biological pollution on proteins were considered recently. MTBE (Methyl tert-butyl ether) is one of the environmental pollutants which attracted attention since it is able to increase the efficiency of gasoline. MTBE is released to environment gradually and enters the blood stream. According to the homology between human and rat's hemoglobin, the effects of MTBE on the structure of mice hemoglobin was studied in vivo. Three mice groups received 200, 400, 800 mg/ Kg body weight MTBE via gavage. The structural changes were examined using fluorescence, circular dichroism, and UV-visible spectroscopies. According to UV-visible spectroscopy, more rigidity was revealed in the presence of MTBE due to higher absorbance at 280 nm. Far-UV CD was performed to monitor the secondary structural changes of hemoglobin upon using MTBE. The results presented no significant changes in the second structure of hemoglobin. In general, it could concluded that rats treated with various concentration of MTBE presented more compact hemoglobin structure.

    Keywords: MTBE (Methyl tert-butyl ether), Hemoglobin, UV-visible spectroscopy, CD spectroscopy
  • Salehi E*, Pousty I, Morovatisharifabad M Pages 2813-2818

    Our knowledge about the development and growth of fungiform papillae in camelus dromedarius fetuses is insufficient. Therefore, in this study, histological development of fungiform papillae and its taste buds were studied.  In this study a total of 25fetuses of the camelus dromedarius were used.fetuses were divided into five groups with an approximate age of 7-6 weeks, 11 weeks, 12-13 weeks, 15-16 weeks, and 18-17 weeks. For histological studies, after fixation  and passage,all samples  were stained by Hematoxylin-Eosin staining method and selected sections were photographed with Light Microscope. Evidence of Thickening of the epithelium in to 4-6 layer was observed as early as 6-7 week. In fetuses of about 11week, elemental patterns of fungiform papillae and muscle cells emerged. In 12-13 week old fetuses, connective tissue and lamina propria underlying them with blood vessels was evident , which is a sign of papillary differentiation. Further differentiation of the epithelium  continued in fetuses of about 15-16 week, where early rudiments of taste buds was observed. in 17-18 week old fetuses, taste buds were developed well and taste buds cell were recognizable. Findings of this study showed that the stages of fungiform papillae differentiation in a camelusdromedarius fetus were started in a 6 to 18 weeks during prenatal period which begins with increasing thickening of the epithelium of the tongue and then the connective tissue and blood vessels developed. Finally, the differentiation of the taste buds cells on fungiform papillae was investigated.

    Keywords: fungiform papillae, taste bud, one humped camel, embryo, histology
  • Gholami F, Mehrabian S, Tabarsi Z, Amini K* Pages 2819-2826

    Escherichia genus has six species, five of which are associated with human diseases. Among them, 35% of total septicemia and more than 70% of urinary tract infections and most of the intestinal infections, abscess, pneumonia and meningitis can be mentioned.Escherichia coli is clinically significant, while other species contain about 1% of isolated clinical cases in the genus Escherichia coli. Salmonella coli is an enterobacterin producing bacterium, and the cluster of enterobacterin gene on the chromosome in E.coli bacterium and, in conditions of iron deficiency and deficiency, E.coli bacterium produces 15-10 mg/L of enterobacterin and, in view of the high desire for binding of enterobacterin to Fe3+ iron, provides the environment. The purpose of this study was to investigate the genes of the enterobacterin etherbacetin producing siderophora isolated from poultry meat by multiplex-PCR method. In this study, a total of 60 poultry meat samples isolated from industrial slaughterhouses in Tehran in 1395, which were infected by E.coli were identified using different methods of morphology, culture and biochemical tests. In total, 43 samples, at least one Two genotypes were evaluated positively. In total, 4 samples of 60 samples contained only FyuA gene (66.66%), two specimens containing were detected both FyuA, FeoB (33.3%) and 37 samples Only the FeoB gene (61.66%) and 17 (28.33%) without any of the studied genes.

    Keywords: Escherichia coli, enterobacterin, siderophore, FeoB, FyuA
  • Fakhri F, Ahari H., Ataie M* Pages 2827-2834

    The accumulation of various non_degradable synthetic materials, especially the various types of packaging materials in nature ,has led to increasedtendency to usingof biodegradable films and coatings in food packaging ,in recent years. These packages have various benefits such as biodegradability and the transport of food additives such as antioxidants, antimicrobials, colorants and nutrients. Ferulagoangulata is traditionally used to preserve food and enhanced its taste as traditional spice. In this research, the antibacterial, antioxidant and qualitative properties of starch-based coating containing with different concentrations(0, 1%,1/5%,2%,3%) of Ferulagoangulata extractin rainbow trout fillet during storage period were investigated by theevaluation ofpH, peroxide index, color characteristics, total bacterial counts, psychrophilic counts.The chemical analysis of the extract by gas chromatography-mass spectrometry (GC-MS) was determined 9 high percentages components of total (96.85%) including o-Cymene, α-Pinene, trans-β-Ocimene and Bornyl acetate as the main components of the extract.According to our results ,Antioxidant and  antibacterial activities enhanced significantly in a  dose dependent mannerWhich means that increasing the concentration of extract in the coating leads to upper L*, a*, b* index and lower pH, peroxide value  index compared to control sample and also our results indicated significantly (p<0.05) decreased of  total microbial  and psychrophiles bacteria counts  in rainbow trout fillet during the period of storage.

    Keywords: Edible coating, Ferulago angulata, Rainbow trout
  • Lameei M, Hassanpour A* Pages 2835-2840

    Piroplasmosis is a protozoal disease that can cause acute inflammation in the horse. The disease is transmitted by ticks and spread worldwide. Measurement of acute inflammatory phase proteins is important in the diagnosis of inflammation from the disease. This study was conducted to evaluate serum Amyloid A and Haptoglobin levels in horses with pyroplasmosis and compare them with healthy horses. 19 horses with piroplasmosis (12 males and 7 females) were identified on horseback riding around Tabriz and Ardebil in the summer. From the livestock, after taking the history, blood samples were collected from the jugular vein and the serum was isolated. Also, 18 healthy horses (negative blood samples) were also sampled with the same age and nutritional and management status as the healthy group. In each blood sample prepared after serum separation, the serumicheptoglobin and amyloid A values ​​were measured on the basis of immunoassay and specific kits. The mean serumic amyloid A level in horses with piroplasmosis was higher than healthy horses, non significantly (p = 0.164). The mean serum haptoglobin increased in the patient group, significantly (p = 0.014). There was no significant difference between sex and age in serumic levels of these two parameters. The final result is that in piroplasmosis disease in the horse, the serumic levels of amyloid A and heptoglobin increase, and its measurement will be useful in the diagnosis and interpretation of the inflammatory process.

    Keywords: Haptoglobin, Amyloid A, Serum, Pyroplasmosis, Horse
  • Musavi Bafrui N, Hashemi SJ*, Bayat M Pages 2841-2846

    Dermatophytosis is one of the most common fungal infection in human and animals. Today in some cases drug resistance were reported, so designing the new antifungal agents were necessary. In this study we evaluated the antifungal susceptibility of nano fluconazole compare with fluconazole on zoophilic dermatophyte isolates by CLSI M38-A2 method. Dermatophyte species were isolated from patients and animals with dermatophytosis and identified with PCR sequencing of ITS1-5.8S-ITS2 region. 47 isolates of zoophilic dermatophytes were identified, including 23 cases of T. mentagrophytes, 12 cases of T. verrocosum and 12 cases of M. canis. The MIC50  of fluconazole for three species including T. mentagrophytes, T. verrocosum, and M. canisisolates were 32, 32, and 8 μg/ml, respectively. These value for nano fluconazole were 8, 16 and 4 μg/ml for three mentioned species. Also MIC90 for these three mentioned species were 64, 64, and 16 μg/ml for fluconazole and 16, 32, and 8 μg/ml for nano fluconazole. The MIC value for nano fluconazole was lower than fluconazole in all dermatophytes species, so nano fluconazole could inhibit the growth of dermatophytes better than fluconazole in lower concentration of drug.

    Keywords: fluconazole, nano particles, Dermatophyte, minimum inhibitory concentration