فهرست مطالب

سالمندشناسی - پیاپی 1 (تابستان 1395)

نشریه سالمندشناسی
پیاپی 1 (تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • لیلا جمشیدی*، اصغر سیف صفحه 1
    مقدمه

    بیماری های قلبی عروقی از مهمترین علل مرگ و میر در سراسر دنیا و به ویژه در سالمندان محسوب می شوند. هدف از این مطالعه، مقایسه ای شاخص های پیش بینی کننده بیماری های قلبی عروقی در زنان و مردان سالمند شهر همدان می باشد.

    روش

    در این تحقیق جامعه پژوهش را سالمندان شهر همدان تشکیل می دادند (321 نفر) که به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایاز میان سالمندان شهر همدان در سال 1393 انتخاب شدند. ابزار پژوهش فرم پرسشنامه بود که شامل 2 بخش مشخصات دموگرافیک (سن، جنس و ..) و بخش شاخص های مربوط به بیماری های قلبی عروقی (شاخص توده بدنی، اندازه دور کمر، فشار خون و...) می شد. جهت تعیین اعتبار علمی در این پژوهش، از اعتبار محتوی و برای تعیین پایایی پرسشنامه از آزمون کرونباخ استفاده شد (93%)، سایر داده های مربوط به متغیرهایی نظیر اندازه قد و وزن (شاخص توده بدنی) و دور کمر و فشارخون، چربی های خون و قند خون ناشتا نیز جمع آوری گردید. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی و به وسیله نرم افزار SPSS16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    تعداد کل شرکت کنندگان در مطالعه 321 نفر از سالمندان بالاتر از 65 سال شهر همدان بودند که از این میان تعداد 161 نفر را مردان و 160 نفر را زنان تشکیل می دادند 16/2% از کل سالمندان دچار درجات مختلف فشارخون سیستولیک بالا (حداقل140 میلیمتر جیوه) بودند که در مردان سالمند (15/6%) از شیوع بیشتری نسبت به زنان (0/6%) برخوردار است میزان LDL افزایش یافته در زنان سالمند (6/3%) نسبت به مردان شیوع بالاتری (4/9%) داشت 35/6% از سالمندان تری گلیسرید بالا داشته و 53/2% از سالمندان HDL پایین تر از حد طبیعی داشتند. شیوع چاقی شکمی درمردان سالمند (20/9%) نسبت به زنان سالمند (20%) شیوع بالاتر و معنی داری داشت (0/0003=p). شیوع هیپرگلیسمی در مردان سالمند (20/1%) بیشتر از زنان سالمند (9/4%) بوده است.

    نتیجه گیری

    با توجه به شیوع نسبتا بالای عوامل خطرزای بیماری های قلبی عروقی در زنان و مردان سالمند، یک برنامه ریزی دقیق و جامع به منظور کشف علل مربوطه و آموزش مداوم در جهت تغییر شیوه زندگی مانند تغذیه صحیح، ورزش و فعالیت بدنی مداوم به عنوان راهکاری موثر برای کاهش شیوع بیماری های قلبی عروقی ضروری است.

    کلیدواژگان: سالمندی، بیماری قلبی عروقی، عوامل خطر، شاخص های پیش بینی
  • پویا فرخ نژاد افشار، اعظم محمودی*، امیرحسین عبدی صفحه 11
    مقدمه

    بسیاری از بیماران سالمند پس از بستری در واحد مراقبت ویژه قلبی در اثر عواملی مانند استرس با تغییرات علائم حیاتی مواجه می گردند که این تغییرات بر روند بهبودی این بیماران اثر نامطلوبی دارد. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر صدای سفید (White noise) بر علائم حیاتی سالمندان بستری در واحد مراقبت ویژه قلبی انجام شد.

    روش

    پژوهش حاضر، مطالعه ای نیمه تجربی است که در آن تعداد 59 سالمند بستری درواحد مراقبت ویژه قلبی مرکز قلب شهید رجایی تهران که از طریق نمونه گیری در دسترس انتخاب و با تخصیص تصادفی به دو گروه شاهد و آزمون تقسیم شدند. علائم حیاتی با استفاده از چارت علائم حیاتی برای سه روز متوالی اندازه گیری شد در طی این مدت برای افراد گروه آزمون، صدای سفید در فضای واحد بستری با شدت 60-50 دسی بل به مدت 30 دقیقه در طی روز پخش شد و قبل و بعد از آن علائم حیاتی بیمار سالمند ثبت شد، برای گروه شاهد مداخله ای انجام نگرفت. داده ها با آزمونهای آماری مجذور کای و آزمون تی مستقل و زوجی با استفاده از نرم افزار SPSS.Ver.18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    در پژوهش حاضر، 27 بیمار سالمند در گروه شاهد و 32 بیمار سالمند در گروه آزمون مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها نشان داد صدای سفید سبب کاهش معناداری در تعداد ضربان قلب در گروه آزمون در مقایسه با گروه شاهد می شود (0/02=P)، اما مقایسه متغیرهای فشارخون سیستولیک (0/89=P)، دیاستولیک (0/73=P) و تعداد تنفس (0/07=P) اختلاف معنی داری را بین دو گروه نشان نداد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پژوهش استفاده از صدای سفید می تواند باعث کاهش ضربان قلب سالمندان بستری در واحد مراقبت ویژه قلبی گردد.

    کلیدواژگان: سالمند، علائم حیاتی، واحد مراقبت ویژه قلبی
  • پروانه جهانگیرزاده، آناهیتا خدابخشی کولایی * صفحه 19
    مقدمه

    دوران کهنسالی و بازنشستگی یکی از مهمترین تغییرات در زندگی فرد بشمار می رود. با این وجود اطلاعات اندکی در مورد تاثیر اشتغال زنان بر روند انطباق با این تغییرات وجود دارد. بنابراین، هدف پژوهش حاضر مقایسه خود پنداره، رضایت از زندگی و امید در زنان سالمند خانه دار و بازنشسته می باشد.

    روش

    این پژوهش از نوع علی- مقایسه ای است. 100 زن سالمند بازنشسته و 100 زن سالمند خانه دار به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچندمرحله ای در شهر کرج در سال 1394 انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری شامل آزمون خود پنداره راجرز، مقیاس رضایت از زندگی و پرسشنامه امید اشنایدر می باشد. داده ها با استفاده از آزمون T مستقل و تحلیل واریانس چند متغیری MANOVA از طریق نرم افزار SPSS نسخه 17 مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که تفاوت معناداری بین خود واقعی (0/003=F=4/29،P)، امید (0/01=F=40/06،P) و در خرده مقیاس های آن گذرگاه (0/01=F=31/11،P)، انگیزش (0/01=F= 33/7،P) و همچنین در رضایت از زندگی (3.129=t) در بین زنان بازنشسته و خانه دار سالمند وجود دارد. اما بین خود ایده آل (0/98=F =0/001،P) و خود پنداره کل (0/24=F=1/36،P) تفاوت معناداری در بین دو گروه دیده نشد.

    نتیجه گیری

    این نتایج تاکید دارند که اشتغال زنان به افزایش خودپنداره مثبت و رضایت از زندگی آنها در دوره سالمندی منجر می گردد.

    کلیدواژگان: خود پنداره، رضایت از زندگی، امید، بازنشستگی، زنان سالمند
  • حسین بهرامی عین القاصی، آناهیتا خدابخشی کولایی *، داود تقوایی صفحه 29
    مقدمه

    خواب یکی از مهمترین نشانه های سلامتی است که با افزایش سن بطور معناداری کاهش پیدا می کند. از سوی دیگر، یکی از عمده ترین مشکلات در اواخر زندگی، مشکلات مرتبط با کیفیت خواب و زندگی می باشد. از این رو، هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر فعالیت گروهی بر کیفیت خواب و کیفیت زندگی سالمندان مرد است.

    روش

    پژوهش حاضر، تحقیقی نیمه آزمایشی با پیش و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش سالمندان مقیم در آسایشگاه کهریزک بود. 30 سالمند بر اساس ملاک های ورود انتخاب و در دو گروه آزمایشی (15=n) و کنترل (15=n) تخصیص تصادفی شدند. گروه آزمایش فعالیت های فیزیکی گروهی را در طول ده جلسه (هفته ای دو جلسه، هر جلسه به طور متوسط 60 دقیقه) دریافت کردند. تحلیل آماری با استفاده از تحلیل کواریانس انجام شد. در این تحقیق از پرسشنامه شاخص کیفیت خواب پیتزبورگ (PSQI) و کیفیت زندگی (SF-36) نیز استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بر اساس آزمون آماری کواریانس، تفاوت معناداری بین کیفیت خواب سالمندان، قبل و بعد از فعالیت فیزیکی گروهی وجود داشت (sig=0.001). همچنین، تفاوت معناداری بین نمرات کیفیت زندگی سالمندان، قبل و بعد از فعالیت فیزیکی (sig=0.001) مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    فعالیت های فیزیکی گروهی تاثیر مثبت معناداری بر روی کیفیت خواب و زندگی سالمندان دارند. لذا روانشناسان در مراکز نگهداری سالمندان می توانند فعالیت های فیزیکی گروهی را بعنوان رویکرد درمانی جایگزین یا روش مکمل در کنار درمان های موجود، برای کاهش مشکلات خواب سالمندان در نظر بگیرند.

    کلیدواژگان: فعالیت فیزیکی گروهی، کیفیت خواب، کیفیت زندگی، سالمندان
  • علی سیف زاده* صفحه 40
    مقدمه

    روند رو به رشد پدیده سالمندی لزوم توجه به حمایت اجتماعی درک شده به عنوان عاملی موثر در ارتقا سلامت سالمندان را مطرح می سازد. هدف این تحقیق، بررسی رابطه حمایت اجتماعی درک شده و سلامت در سالمندان شهر آذرشهر می باشد.

    روش

    مطالعه حاضر از نوع مقطعی توصیفی است که با مشارکت 312 نفر از سالمندان 65 سال و بالاتر آذرشهر و با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انجام گردید. برای سنجش سلامت روانی از پرسشنامه سلامت عمومی گلدبرگ، برای ارزیابی سلامت جسمانی از پرسشنامه سلامت عمومی و توانایی انجام فعالیتهای روزانه زندگی و برای سنجش سلامت اجتماعی از پرسشنامه سلامت اجتماعی کییز و برای ارزیابی حمایت اجتماعی درک شده از پرسشنامه حمایت اجتماعی ساراسون استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 14 در دو سطح توصیفی و تحلیلی با آزمونهای آماری تی مستقل و آنالیز واریانس یکطرفه انجام شد.

    یافته ها

    وضعیت سلامت سالمندان در آذرشهر در حد متوسط (53.53 درصد) می باشد. حدود 47 درصد سالمندان این شهر از حمایت اجتماعی در حد زیاد برخوردارند. بین حمایت اجتماعی و سلامت روانی (p<0.001) و سلامت اجتماعی (p=0.002) افراد مورد پژوهش رابطه معنی داری وجود داشت، در حالیکه بین حمایت اجتماعی و سلامت جسمانی (p=0.431) رابطه معنی داری وجود ندارد.

    نتیجه گیری

    سالمندان دارای سطوح بالاتر حمایت اجتماعی از سلامت روانی و اجتماعی بهتری نسبت به سایر سالمندان برخوردارند، درحالیکه حمایت اجتماعی تاثیری در سلامت جسمانی سالمندان ندارد.

    کلیدواژگان: سلامت، سالمندی، حمایت اجتماعی درک شده
  • مصیب مظفری، ابراهیم سلیمی، محمدرضا بسطامی، میلاد اعظمی، میلاد برجی * صفحه 48
    مقدمه

    ناتوانی موجب می شود تا استقلال و کیفیت زندگی سالمندان کاهش یافته و نیاز آنان به دریافت حمایت های مراقبتی افزایش یابد. از اینرو مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت ناتوانی سالمندان روستایی شهر ایلام صورت پذیرفت.

    روش

    این مطالعه توصیفی- تحلیلی، با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایدو مرحله ای بر روی 70 نفر از سالمندان 65 سال و بالاتر روستایی شهر ایلام در سال 1394 انجام شد. پرسشنامه سنجش ناتوانی در سالمندان (WHODAS II) به منظور ارزیابی وضعیت ناتوانی سالمندان در انجام فعالیتهای روزمره استفاده گردید. داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه ی 21 و با استفاده از آزمونهای آماریT-Test و ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که (21/4%) 15 نفر از سالمندان مورد پژوهش بدون ناتوانی، (25/7%) 18 نفر ناتوانی کم، (47/1%) 33 نفر ناتوانی متوسط و تنها (5/8%) 4 نفر دارای ناتوانی شدید بودند. بیشترین میزان ناتوانی به ترتیب مربوط به فعالیت شغلی و راه رفتن و کمترین میزان ناتوانی به ترتیب مربوط به فعالیت اجتماعی، خانوادگی و تعامل با مردم بود. همچنین میزان ناتوانی با سن، تاهل، تحصیلات و درآمد ارتباط معنی داری داشت (p/05).

    نتیجه گیری

    اکثریت سالمندان روستایی شهر ایلام دارای ناتوانی متوسط بودند، لذا لزوم ترویج برنامه های ارتقا سبک زندگی سالم توسط پرسنل بهداشتی- درمانی جهت کاستن و پیشگیری از ناتوانی در سالمندان احساس می شود.

    کلیدواژگان: سالمند، ناتوانی، روستا، ایلام
  • حسین باقری، مهدی صادقی*، نیره اسماعیلی، زهرا نعیمی صفحه 55
    مقدمه

    توجه به معنویت و عوامل موثر بر آن به عنوان نیازی که به سالمندان، آرامش و نشاط وصف ناپذیری می بخشد، از اهمیت زیادی برخوردار است. از اینرو این مطالعه به منظور تعیین ارتباط سلامت معنوی با افسردگی و کیفیت خواب در سالمندان شهرستان شاهرود انجام شد.

    روش

    مطالعه حاضر از نوع توصیفی– تحلیلی می باشد که در آن 235 نفر از سالمندان شهرستان شاهرود شرکت داشتند. داده ها با کمک فرم اطلاعات فردی، پرسشنامه سلامت معنوی الیسون و پالوتزین، پرسشنامه افسردگی سالمندان و پرسشنامه پیتزبرگ جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری آنالیز واریانس، همبستگی پیرسون و تی مستقل و نرم افزار SPSS نسخه 19 انجام گرفت.

    یافته ها

    میانگین سن سالمندان 82/4 ± 48/66 سال بود و 7/53% از آنها را زنان تشکیل می دادند. همچنین اکثر آنها متاهل (69/8%) و دارای تحصیلات نهضت و ابتدایی (64/4%) بودند. نتایج حاکی از همبستگی منفی و معنادار بین افسردگی و سلامت معنوی (ابعاد و نمره کل) در سالمندان بود (0/001>p). همچنین همبستگی معنادار منفی بین سلامت معنوی و کیفیت خواب وجود داشت (0/001>p).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج پژوهش حاضر، لزوم توجه بیشتر به سلامت معنوی سالمندان و ارائه راهکارهایی در جهت ارتقاء آن، به عنوان راهکاری مفید جهت پیشگیری یا کاهش افسردگی و بهبود وضعیت خواب این گروه سنی احساس می شود.

    کلیدواژگان: سالمندان، سلامت معنوی، افسردگی، کیفیت خواب
  • محمدعلی سلیمانی، فریده باستانی*، رضا نگارنده صفحه 63
    مقدمه

    تاکنون پیشرفتهای زیادی در امر تشخیص، درمان و بازتوانی افراد مبتلا به پارکینسون رخ داده است؛ با این وجود، تصویر واضحی از نحوه خودمراقبتی این بیماران وجود ندارد. بنابراین شناخت هر چه بیشتر مشکلات، نگرانی ها و چالش های خودمراقبتی در این گروه از بیماران می تواند ضروری باشد. هدف مطالعه حاضر تبیین چالش های خودمراقبتی در افراد مبتلا به پارکینسون بود.

    روش

    مطالعه حاضر از نوع کیفی است و با استفاده از روش نظریه زمینه ای در سال 1391 تا 1393 انجام یافته است. داده ها با استفاده از مصاحبه های عمیق نیمه ساختار یافته و یادداشتهای در عرصه جمع آوری شد. با 10 بیمار مبتلا به پارکیسنون و 6 نفر از مراقبان خانوادگی آنان مصاحبه به عمل آمد. مصاحبه ها در منزل شخصی مشارکت کنندگان و یا یکی از اعضای خانواده آنان انجام گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها براساس کوربین و اشتراوس (2008) انجام یافت.

    یافته ها

    مفاهیم مطالعه با استفاده از تحلیل خرد و کلی شناسایی شدند. «ترس از زمین گیر شدن» به عنوان مهم ترین نگرانی بیماران مبتلا به پارکینسون شناسایی شد. این نگرانی شامل «ناتوانی پیش رونده جسمانی»، «آشفتگی روانی»، «بار مالی بیماری» و «تغییر خود» بود و بدنبال تاثیر بیماری پارکینسون بر ابعاد مختلف جسمی، روحی، روانی، اجتماعی بیماران ایجاد شده بود.

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که افراد مبتلا به پارکیسنون با چالش های متعددی در خودمراقبتی مواجه هستند. در فرایند خودمراقبتی این بیماران، عوامل فردی، خانوادگی و اجتماعی نقش مهمی دارند. با در نظر گرفتن چالش های خودمراقبتی، مراقبین بهداشتی بخصوص پرستاران می توانند افراد مبتلا به پارکینسون را در کسب و حفظ استقلال در خودمراقبتی حمایت کنند. از سوی دیگر نتایج این مطالعه با بیان مفاهیم مهم و ایجاد یک دانش بنیادی در فرایند خود مراقبتی مبتلایان به پارکیسنون می تواند در تدوین خط مشی و استاندارهای مراقبتی بیماران کشورمان مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: بیماری پارکینسون، خودمراقبتی، تحقیق کیفی، نظریه زمینه ای
|
  • L. Jamshidi, A. Seif Page 1
    Introduction

    Cardiovascular diseases are the most common cause of disability and death in the world and especially in older adults. The aim of this study was the comparison of predictor variables of cardiovascular disease risk factors in the male and female elderly of Hamadan City.

    Method

    In this study, the study population consisted of Hamadan city elderly (n = 321) men and women, which were selected by Cluster random sampling technique among the elderly in the Hamadan City in 1393. The research instrument was a questionnaire consisting two parts: demographic characteristics (age, gender, etc.) and the factors related to cardiovascular disease (body mass index, waist circumference, blood pressure, etc. (. The validity of the questionnaire was measured by the content validity index and the reliability was determined by Cranach’s alpha coefficient (93%). In addition, other data related to variables such as height and weight, Body Mass Index (BMI), waist circumference, blood pressure, blood lipids, and fasting blood glucose were collected. The data were analyzed through using descriptive and analytic statistics by SPSS Version 16 software.

    Results

    The total number of participants in the study was 321 elderly people over 65 years old in Hamadan, of whom 161 were men and 160 were women. 16.2% of the elderly have various degrees of high systolic blood pressure (at least 140 mm Hg), that was more prevalent elderly men (15.6%) than women (0.6%). The Low Density Lipoprotein (LDL) enhanced level in elderly women (6.3%) was more prevalent than men (4.9%). 35.6 percent of the elderly people had high triglyceride level and 53.2 percent had the level lower than normal High Density Lipoprotein (HDL) level. The prevalence of abdominal obesity in the elderly men (20.9%) in comparison with elderly women (20%) was significantly higher (P=0.0003). The prevalence of hypoglycemia in elderly men (20.1%) was significantly greater than the older women (9.4%).

    Conclusion

    Given the high prevalence of cardiovascular risk factors in elderly women and men, an accurate and comprehensive plan to explore associated factors and continuing education is necessary in order to change the lifestyle, including proper nutrition, exercise and continuous physical activity that are effective ways to reduce the incidence of cardiovascular disease.

    Keywords: elderly, cardiovascular disease, risk factors, predictive factors
  • P. Farokhnezhad Afshar, A. Mahmoudi, A. Abdi Page 11
    Introduction

    Many elderly patients after admission to the cardiac care unit (CCU) are exposed to factors such as stress, which face them with changes in vital signs that these changes could adversely affect these patient's recovery. This study aimed to determine the effect of white noise on the vital signs of elderly patients in the CCU.

    Method

    This is a quasi-experimental study in which 59 elderly patients in the cardiac intensive care unit of Shaheed Rajai Tehran Heart Center were studied. In this study, samples were selected through convenience sampling and randomly divided into two groups: experimental and control. Vital signs were measured in both groups for 3 consecutive days by charting vital signs. During this period, for the experimental group, white noise with an intensity of 50 to 60 decibels was played for 30 minutes during the day and the elderly patient's vital signs were recorded before and after the intervention, the control group did not have any intervention. Data were analyzed by SPSS, Version 18, by using independent t-test, paired t-test and Chi-square test.

    Results

    In the present study, 27 elderly patients in the control group and 32 patients in the intervention group were examined. The findings showed that the white noise significantly reduced heart rate in the intervention group compared with the control group (P=0.02), but comparing other variables such as, systolic blood pressure (P=0.89) , diastolic blood pressure (P=0.73) and respiratory rate (P=0.07) did not show significant differences between the two groups.

    Conclusion

    According to the results of this study use of white noise can reduce heart rate of elderly patients admitted to the CCU.

    Keywords: Elderly, vital signs, cardiac care
  • P. Jahangirizadeh, A. Khodabakhshi Koolaee Page 19
    Introduction

    old age and retirement are one of the most important changes in the individual’s life. Nevertheless, little is still known about the influence of women's employment on the adjustment to these changes. Therefore, the aim of the current study is investigatation the relationship between self-concept, life satisfaction and hope among retired and housewife older adults’ women.

    Method

    This study is a descriptive comparative research. The 100 retired women and 100 housewives were selected in a Multi-stage cluster sampling in Karaj in 2015. Data was collected using Rogers’ Self-Concept Scale, Scale Satisfaction With Life (SSWL), Snyder ‘Hope Scale. Data were analyzed by t independent and multivariate analysis of variance (MANOVA) statistical tests and by SPSS software version19.

    Results

    The results indicated that there is the significant difference between the real self (F=4.29, p=0.003), hope (F=40.06, p=0.01) and its subscales pathways (F=31.11, p=0.01), agency (F=33.7, p=0.01) and also life satisfaction (t=3.129) among retired women and housewives (p

    Conclusion

    These findings emphasize that women's employment leads to increase self-concept and life satisfaction in the elderly adults.

    Keywords: Self-Concept, Satisfaction of life, Hope, Retirement, Elderly women
  • H. Bahrami Einolgasi, A. Khodabakhshi Koolaee, D. Taghvaee Page 29
    Introduction

    Sleep is one of the most important health indicators which demonstrates significant decline with ageing. On the other hand, one of the major problems in the later life is quality of life and sleep. Therefore, the aim of current research is to investigate the efficacy of group physical activity on sleep quality and quality of life in older adults.

    Method

    The current study is a quasi-experimental study with pre and post- tests and group control. The population of study was older adults who lived in Kahrizak nursing home. 30 older adults selected based on the inclusion criteria. They were randomly assigned to the control (n=15) and experimental groups (n=15). The experimental groups received techniques of group physical activity for ten treatment sessions (60 minutes, two sessions per week). Statistical analysis conducted by analysis of covariance. The research instruments were Pittsburgh Sleep Quality Index (PSQI) and Quality of life (SF-36).

    Results

    The findings of the covariance’s analysis indicated that there is a significantly difference in sleep quality between older adults in pre and post-test (p= 0.001). Also, it was observed significantly difference between mean’s scores of quality of life among older adults in pre and post-tests (p= 0.001).

    Conclusion

    Group physical activities have meaningful positive effects on sleep quality and quality of life in older adults. Hence, Physical exercise could be considered by psychologists in nursing homes, as an alternative or complementary approach to existing therapies for sleep problems among older adults.

    Keywords: Group physical activity, Sleep quality, Quality of life, older adults
  • A. Seyfzadeh Page 40
    Introduction

    The growing trend of the aging phenomenon introduce the necessity of attention to perceived social support as an effective factor in promoting older adults health. The aim of the study was to investigate the relationship between perceived social support and health in the elderly in Azarshahr.

    Method

    The current study is a cross-sectional and descriptive study which was conducted by participation of 312 older adults who aged 65 years and above from Azarshahr city using stratified random sampling method. The Goldberg General Health Questionnaire was used to evaluate the mental health, the General Health Questionnaire to assess general health and ability to perform activities of daily living, the Keyes Social Health Questionnaire to measure social health and the Sarason’s Social Support Questionnaire to assess perceived social support. One-dimensional tables and independent t test and ANOVA were used to describe and analysis of the data by SPSS software version 14.

    Results

    The health status of the elderly in the Azarshahr is on moderate level (53.53%). Approximately 47 percent of them had a high level of perceived social support. There is a significant relationship between perceived social support and mental (p

    Conclusion

    Elderly people with high level of perceived social support have better mental and social health than others. But perceived social support does not have any effect on physical health.

    Keywords: Health, Elderly, Perceived Social support
  • M. Mozafari, E. Salimi, Mr Bastami, M. Azami, M. Borji Page 48
    Introduction

    Disability, reduces quality of life and independence of older adults and increases their needs to giving caring support. This study was conducted to assess the disability status in the rural older adults in Ilam.

    Method

    This descriptive-analytical study, was conducted using a two-stage cluster sampling method on 70 older adults who aged 65 years and over in rural areas of Ilam in 2015.WHODAS II questionnaire was used to evaluate disability status in activities of daily living. Data were analyzed by SPSS software version 21andusing T-Test and ANOVA.

    Results

    The findings showed that (21/4%) 15 of older adults had no disability, (25/7%) 18 of them had low disability, (47/1%), 33 of them had moderate disability and only (5/8%) 4 had severe disability. Most disabilities related to job activities and walking, and the lowest ones related to the social and familial activities and interaction with people respectively. Also level of disability had a significant relationship (p 0/05).

    Conclusion

    Most of rural older adults in Ilam had moderate level of disability. So there is a necessity for promotion of healthy lifestyle programs by health care professional with the aim of reducing and prevention of disability in older adults.

    Keywords: Older adult, Disability, Rural, Ilam
  • H. Bagheri, M. Sadeghi, N. Esmaeili, Z. Naeimi Page 55
    Introduction

    Attention to spirituality and effective related factors is so important because it brings peace and Indescribable joy as a need for older adults. This study examined the relationship between spirituality health with depression and sleep quality in older adults in Shahroud.

    Method

    In this descriptive-analytical study, 235 older adults in Shahroud was participated, Data were collected by using demographic form, Alison’s and palowtzin spiritual health questionnaire, Geriatric Depression Scale and Petersburg sleep quality index (PSQI) questionnaire. Data were analyzed by Pearson correlation coefficient, Independent T test and one-way ANOVA statistical tests and by SPSS software version19

    Results

    The average age of older adults was 66.48 ± 4.82 and 53.7% of them was female. The majority of them was married (69.8%) and had primary education (64.4%). There was significant negative correlation between depression and spiritual health (dimensions and total score) in older adults (P

    Conclusion

    According to the results of this study, it is recommended to more attention to spiritual health in older adults and using strategies to promote it, as a useful way to prevent and reduce depression and improve sleep quality of this age group.

    Keywords: Older adults, Spiritual health, Depression, Quality of sleep
  • Ma Soleimani, F. Bastani, R. Negarandeh Page 63
    Introduction

    To date, many developments in the diagnosis, treatment and rehabilitation of people with Parkinson's have been occurred, however there is not clear view of self-care manner in these patients. Thus, further understanding of the problems, concerns and challenges in the care of these patients can be nececrry. The aim of this study was to explore challenges of self-care in people with Parkinson’s disease (PD).

    Method

    This Study was an exploratory qualitative design and carried out using Grounded theory methodology. Data was collected via semi-structured in-depth interviews and field notes. 10 people with PD and 6 family caregivers were interviewd. Interviews were conducted in the private homes of participants or one of their family members. Analyzing of the data was carried out with the Corbin and Strauss (2008) approach.

    Results

    Concepts of study were identified with using a micro analysis and general analysis. "fear of becoming crippled" was identified as a main concern in these patients. This concern fell into four categories including "progressive physical disability", "mental alteration", "financial burden of disease" and "self-change" and was created with the effect of PD on physical, emotional, mental, and social aspects of patients.

    Conclusion

    The results of this study showed that people with PD face a number of challenges to self-care. The findings also showed that demographic, familial and social factors have important roles in the self-care process of these patients.With understanding challenages of self-care, health care providers especially nurses can support people with PD in achieving and maintaining independence in self-care. On the other hand, the results of this study can be used in the formulation of policy and the standards of care in our country with providing the important concepts and a basic knowledge of the process of care of peoples with PD.

    Keywords: Parkinson's disease, Self-Care, Qualitative study, Grounded Theory