فهرست مطالب

سالمندشناسی - سال دوم شماره 3 (پیاپی 6، پاییز 1396)

نشریه سالمندشناسی
سال دوم شماره 3 (پیاپی 6، پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/08/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهدی عرب زاده *، فهیمه پیرساقی، جواد کاوسیان، کاظم امانی، یعقوب عبدالله پور صفحات 1-10
    مقدمه
    سالمندی جمعیت و حمایت از سلامت روانی آنها در حال تبدیل شدن به یک نگرانی عمده اجتماعی است. سالمندان به احتمال بیشتر حوادثی را تجربه می کنند که بر سلامت روان آنها تاثیر دارد و باعث تضعیف آن می شود. بنابراین، توجه به عوامل مرتبط با سلامت روان این گروه ضرورت دارد. از این رو، هدف پژوهش حاضر، مطالعه روابط ساختاری و همزمان نیازهای اساسی روان شناختی و بهزیستی ذهنی با سلامت روان سالمندان بوده است.
    روش
    روش پژوهش، همبستگی بوده است. از بین سالمندان زن و مرد بالای 60 سال شهر تهران در سال 1395، 247 سالمند شامل 95 زن و 152 مرد به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از ابزارهای بهزیستی ذهنی(78/0= α)، نیازهای اساسی روانشناختی(73/0= α) و سلامت روان (66/0=α ) استفاده شد. داده های بدست آمده با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون (ماتریس همبستگی) و مدل تحلیل مسیر و با استفاده از نرم افزارSPSS23 و Lisrel8/5 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین مولفه های نیازهای اساسی روان شناختی خودمختاری (78/0 =r، 01/0>p)، شایستگی (0.69=r، 01/0>p) و ارتباط (0.75=r، 01/0>p) با سلامت روان شناختی رابطه معناداری وجود دارد. همچنین، بین بهزیستی شناختی (49/0=r ، 01/0>p)، هیجانی (0.73=r، 01/0>p) و اجتماعی (0.67=r، 01/0>p) با سلامت روان رابطه نویسنده مسئول: استادیار ،گروه روان شناسی تربیتی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه خوارزمی، تهران. مثبت و معناداری وجود دارد.
    نتیجه گیری
    نیازهای اساسی روان شناختی و بهزیستی ذهنی در بهبود سلامت روان شناختی سالمندان از اهمیت بسزایی برخوردارند. تامین نیازهای روان شناختی آنها سبب تقویت بهزیستی ذهنی و در نهایت منجر به بهبود سلامت روان شناختی آنها می گردد.
    کلیدواژگان: سالمندی، سلامت روان شناختی، بهزیستی ذهنی، نیازهای اساسی روانشناختی
  • شیوا زمانی نژاد، وحید راشدی *، سید کاظم ملکوتی، بیژن مقصودلو استرآبادی صفحات 11-17
    مقدمه
    رفتار و عادات روزانه سالمندان، به طور مستقیمی بر وضعیت دهان و دندان آنان تاثیر گذار می باشد. امروزه وضعیت سلامت دهان و دندان سالمندان و راه های ارتقای آن بسیار مورد توجه قرار گرفته که این عامل ارتباط مستقیمی با کیفیت زندگی آنان نیز دارد. این مطالعه با هدف بررسی وضعیت سلامت دهانی مردان سالمند بیمارستان روانپزشکی رازی تهران انجام پذیرفته است.
    روش
    این مطالعه از نوع توصیفی - تحلیلی، مبتنی بر بیمارستان بوده که در سال 1395 انجام پذیرفته است. جامعه پژوهش را کلیه سالمندان مرد 60 سال و بالاتر بستری در بیمارستان روانپزشکی رازی تهران تشکیل می دادند. تعداد نمونه مورد نظر در این مطالعه 120 نفر بودند که با روش تمام شماری وارد مطالعه شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات در این پژوهش علاوه بر پرسشنامه متغیرهای جمعیت شناختی، پرسشنامه ارزیابی سلامت دهانی سالمندان (GOHAI) و آزمون کوتاه شناختی (AMTs) بودند که هر پایایی و روایی هر دو پرسشنامه در زبان فارسی به تایید رسیده است. داده های به دست آمده توسط نرم افزار آماری SPSS-18 و تست آماری ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در این مطالعه 120 مرد سالمند حضور داشتند که میانگین سنی آن ها 14/66 سال (انحراف معیار: 37/3) و میانگین مدت زمان بستری در آنان 16/20 سال (انحراف معیار: 70/9) بود. بر اساس نتایج مطالعه وضعیت سلامت دهانی سالمندان پایین از حد متوسط بود (25/2±11/30). دیگر یافته های پژوهش نیز نشان داد که عواملی همچون وضعیت شناختی، سن، سطح تحصیلات و تعداد دندان از عوامل مرتبط با سلامت دهانی می باشند.
    نتیجه گیری
    سنجش سلامت دهان و دندان در سالمندان برای تعیین تاثیر پروسیجرها و مراقبت های مختلف دندانپزشکی امری ضروری می باشد. براساس یافته ها وضعیت سلامت دهانی مردان سالمند بیمارستان روانپزشکی رازی نامطلوب می باشد، لذا معاینات دقیق دهان و دندان در بین آن ها توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: سالمند، سلامت دهانی، بیمارستان
  • ادیبه برشان *، امیر سلطانی نژاد، عباس صادق زاده، طناز رجبی، منصوره میرحسینی صفحات 18-25
    مقدمه
    مشارکت سالمندان در فعالیت های گروهی یکی از عناصر کلیدی در ارتقاء کیفیت زندگی، سلامت عمومی و کاهش معلولیت های دوران سالمندی است. لذا این پژوهش با هدف بررسی تاثیر هنردرمانی(تهیه کاردستی و بازی با لوگو) بر روی کیفیت زندگی و مشارکت اجتماعی سالمندان مقیم آسایشگاه انجام شد.
    روش
    تحقیق از نوع نیمه آزمایشی(پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل) و جامعه آماری پژوهش را سالمندان مقیم درآسایشگاه های شهر کرمان در سال 1395 تشکیل می دادند. 60 نفر سالمند بر اساس ملاک های ورود، انتخاب و در دو گروه آزمایش(30n=) و کنترل(30n=) به عنوان نمونه تحقیق، تخصیص تصادفی شدند. گروه آزمایش فعالیت های هنری، تهیه کاردستی و بازی با لوگو را به مدت یک ماه، یازده جلسه(جمعا 20 ساعت)دریافت کردند. بعد از اتمام فعالیت های هنری سالمندان هر دو گروه به پرسشنامه های کیفیت زندگی لیپاد(با پایایی 84/0) و مشارکت اجتماعی مرادی و همکاران(با پایایی 87/0) پاسخ دادند. نتایج با استفاده از آزمون آماری تحلیل کوواریانس و برنامه آماری اس پی اس نسخه 21، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تفاوت معناداری بین کیفیت زندگی سالمندان و ابعاد آن(افسردگی و اضطراب و رضایت از زندگی)، قبل و بعد از هنردرمانی(تهیه کاردستی و بازی با لوگو) وجود دارد(000/0P=) اما تفاوت معناداری بین نمرات مشارکت اجتماعی سالمندان، قبل و بعد از فعالیت های هنری مشاهده نشد(067/0 P=).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که هنردرمانی تاثیر مثبت معناداری بر روی کیفیت زندگی سالمندان دارد. از اینرو مسئولین در مراکز نگهداری سالمندان می توانند این گونه فعالیت های هنری را به عنوان رویکرد درمانی جایگزین یا روش مکمل در کنار درمان های موجود، برای کاهش مشکلات سلامت روان سالمندان در نظر بگیرند.
    کلیدواژگان: هنر درمانی، کاردستی، بازی با لوگو، کیفیت زندگی، مشارکت اجتماعی
  • فاطمه زارعی، مجتبی محمدی، خدیجه ابوزاده گتابی، اکرم قنبری مقدم * صفحات 26-33
    مقدمه
    ارزیابی سلامت عمومی سالمندان به منظور تشخیص مشکلات جسمی و روانی این دوران از اهمیت زیادی برخوردار است. لذا این مطالعه با هدف شناخت وضعیت سلامت عمومی سالمندان شهر سبزوار انجام گرفت.
    روش
    این مطالعه توصیفی-تحلیلی بر روی 375 نفر سالمند بالای 60 سال فاقد هرگونه مشکلات شناختی شهر سبزوار انجام شد که بصورت خوشه ایسیستماتیک انتخاب و وارد مطالعه شدند. اطلاعات توسط پرسشنامه مشتمل بر دو بخش دموگرافیک و سلامت عمومی -28 GHQ جمع آوری گردید و با استفاده از spss نسخه 19 و با روش های آماری توصیفی ، آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون تی مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بر اساس نقطه برش 23 برای GHQ-28 ، فقط 60 درصد سالمندان شهر سبزوار از وضعیت مطلوب سلامت عمومی برخوردار بودند. آزمون های دو متغیره نشان دادکه سلامت عمومی سالمندان با جنس، تحصیلات، تاهل و نوع همزیستی آنان ارتباط معناداری (001/0>P) دارد .
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش حاضر، درصد زیادی از سالمندان شهر سبزوار از سلامت عمومی مطلوبی برخوردار نیستند ، لذا توجه به وضعیت سلامت عمومی سالمندان این شهر، از اهمیت بسیار ویژه ای برخوردار است.
    کلیدواژگان: سلامت عمومی، سالمند، سبزوار
  • معین نجم زاده بغدادی *، زهرا پورآقایی اردکانی، زهرا سلمان صفحات 34-42
    مقدمه
    فعالیت بدنی و انجام مداخلات حرکتی می تواند در بهبود کیفیت زندگی سالمندان تاثیر مثبت داشته و باعث کاهش افت عملکرد آنها شود. لذا هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر یک برنامه تمرینات لیوان چینی بر چالاکی دستی مردان سالمند بود.
    روش
    بدین منظور 40 سالمند با میانگین (7/1±74) سنی به صورت نمونه گیری در دسترس از سرای سالمندان شهرستان بروجرد در سال 1395 انتخاب شدند. پس از گرفتن پیش آزمون با استفاده از تست پوردوپگبورد(Purdue Pegboard) ، آزمودنی ها به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (20 نفر) و گروه کنترل (20 نفر) تقسیم شدند. تمرینات لیوان چینی شامل 16 جلسه تمرین بود که به صورت چهار هفته چهار جلسه ای و هر جلسه به مدت 45 دقیقه اجرا گردید و پس از پایان جلسات تمرینی از آنان پس آزمون گرفته شد. جهت تحلیل داده ها از آزمون تحلیل کوواریانس به منظور بررسی تاثیر تمرین استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS22و در سطح معناداری 05/0 انجام شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که تمرینات لیوان چینی بر سرعت چالاکی دستی تاثیر معناداری داشت (05/0>p). ولی بر دقت چالاکی دستی تاثیر معناداری ندارد (05/0
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج تحقیق حاضر می توان از تمرینات بازی لیوان چینی برای بهبود حرکات ظریف و سرعت چالاکی دستی مردان سالمند در برنامه های ورزشی و روزمره، مراکز توانبخشی و سرای سالمندان استفاده کرد.
    کلیدواژگان: لیوان چینی، سرعت چالاکی دستی، دقت چالاکی دستی، سالمندان
  • آناهیتا تکبیری *، ملیحه ایمنی، اسماعیل عزیزی فینی صفحات 43-50
    مقدمه
    رضایت جنسی نقش مهمی در رضایت زناشویی سالمندان دارد. اگر چه مشکلات جنسی در سالمندان شایع است، اما معمولا در مراقبت های بالینی به این مساله اهمیتی داده نمی شود. هدف مطالعه حاضر تعیین ارتباط رضایتمندی جنسی با رضایت زناشویی در سالمندان می باشد.
    روش
    این مطالعه به شیوه مقطعی بر روی 400 سالمند تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی شهرستان کاشان در سال 1392 انجام شد. ابزار مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه ای دو بخشی شامل بخش اول پرسشنامه محقق ساخته مربوط به روابط جنسی، و بخش دوم، سوالات پرسشنامه رضایت از زندگی زناشویی Enrich بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که رضایت زناشویی در سالمندانی که رضایت جنسی بالاتری داشتند، به طور معناداری (P<0.05) بیشتر از سالمندانی بود که رضایت جنسی پایین داشتند، ولی مشکلات جسمانی که مانع از برقراری رابطه جنسی شود، تاثیری بر روی رضایت زناشویی نداشت (P>0.05).
    نتیجه گیری
    توجه به جنبه های مختلف رضایت زناشویی سالمندان بوی‍ژه در مسائل جنسی ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: رضایتمندی جنسی، سالمندی، رضایت زناشویی
  • وجیهه باغی، پریسا شهبازی حسابی، هیوا محمدی، رضا قانعی قشلاق * صفحات 51-57
    مقدمه
    وقفه تنفسی خواب نوعی انسداد نسبی راه هوایی فوقانی است که منجر به کسالت و خواب آلودگی مفرط روزانه شده و ممکن است بر روی کیفیت زندگی تاثیر سوء داشته باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط بین وقفه تنفسی خواب و کیفیت زندگی سالمندان شهرستان سقز انجام شده است.
    روش
    در این مطالعه تحلیلی که به صورت مقطعی در سال 1394 انجام شد، 300 سالمند مراجعه کننده به درمانگاه های بهداشتی سطح شهرستان سقز به روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از ابزار غربالگری وقفه تنفسی STOP و پرسشنامه کیفیت زندگی SF-36 استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون های آمار توصیفی و استنباطی به کمک نرم افزار PASW انجام شد.
    یافته ها
    213 نفر (71%) از سالمندان مبتلا به وقفه تنفسی خواب بودند. میانگین نمره کلی کیفیت زندگی (75/14±53/46 در مقابل 25/16±93/56) و بعد جسمی کیفیت زندگی (96/20±59/40 در مقابل 85/22±57/58) سالمندان مبتلا به وقفه تنفسی خواب به طور معنی داری کمتر از سالمندان فاقد وقفه تنفسی بود.
    نتیجه گیری
    کیفیت زندگی سالمندان مبتلا به وقفه تنفسی خواب پایین تر از سالمندان فاقد وقفه تنفسی خواب بود. غربالگری، شناسایی و کنترل وقفه تنفسی در سالمندان در جهت ارتقای کیفیت زندگی این افراد ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: وقفه تنفسی خواب، کیفیت زندگی، سالمند
  • سحر احمدی بابادی *، لیلا صادق مقدم، علی دلشاد نوغابی صفحات 58-65
    مقدمه
    با افزایش جمعیت سالمندان، احساس تنهایی به عنوان عاملی تاثیرگذار بر روی وضعیت سلامتی و کیفیت زندگی سالمندان نیازمند توجه ویژه می باشد. در این میان پیگیری با هدف برقراری و ایجاد یک رابطه مراقبتی مستمر و پویا جهت افزایش آگاهی و تقویت عملکرد سالمندان نقش مهمی دارد. این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر پیگیری تلفنی (تله نرسینگ) و حضوری بر احساس تنهایی سالمندان تحت پوشش مراکز سلامت جامعه شهر اهواز انجام شد.
    روش
    این مطالعه نیمه تجربی بر روی 60 نفر از سالمندان 60- 75 سال مراجعه کننده به مراکز سلامت جامعه شهر اهواز صورت گرفت که به روش تصادفی سیستماتیک انتخاب شدند. برای کلیه سالمندان یک برنامه آموزش به مدت سه هفته (3 جلسه) برگزار گردید، سپس برای گروه پیگیری تلفنی 6 نوبت پیگیری، و برای گروه پیگیری حضوری 2 نوبت پیگیری در طی دو ماه انجام شد. داده های مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه های دموگرافیک، آزمون کوتاه وضعیت شناختی و مقیاس تجدید نظر شده احساس تنهایی راسل جمع آوری و توسط نرم افزار SPSS نسخه 20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. مقادیر P کمتر از 05/0 معنی دار لحاظ گردید.
    یافته ها
    میانگین نمره احساس تنهایی در گروه پیگیری تلفنی قبل و بعد از مداخله به ترتیب 03/38 ، 2/34 و در گروه پیگیر حضوری قبل و بعد از مداخله 9/35، 6/32 بود که نشان دهنده کاهش احساس تنهایی در هر دو گروه می باشد. هم در گروه با پیگیری حضوری (001/0=p) و هم گروه با پیگیری تلفنی (002/0=p)، احساس تنهایی بعد از مداخله نسبت به قبل از مداخله کاهش یافته است.
    نتیجه گیری
    هر دو روش پیگیری تلفنی و حضوری بر روی کاهش احساس تنهایی سالمندان موثر بود، لذا هر دو روش پیگیری برای مداخلات مرتبط با سالمندان پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: سالمندان، تنهایی، پیگیری حضوری، پیگیری تلفنی
|
  • M. Arabzadeh *, F. Pirsaghi, J. Kavosian, K. Amani, Y. Abdollah Pour Pages 1-10
    Introduction
    Ageing of population and protection of mental health in old age are becoming a major societal concern. Older adults are more likely to experience events that effect their mental health and weaken it. Therefore, consideration of the factors related to mental health of this group is necessary. So the purpose of this study was to study structural and simultaneous relationship of basic psychological needs and subjective well-being with mental health between older adults.
    Method
    The research method was correlation. Among the elderly men and women over the age of 60 years in Tehran in 2016, 247 elderly including 95 women and 152 men were selected by available sampling method. Subjective well-being (α=0/78), Basic psychological needs (α=0/73) and Psychological health (α=0/66) scales were used to collect date. The obtained data were analyzed using Pearson Correlation Coefficient (correlation matrix) and path analysis model using SPSS23 and Liserl 8.5.
    Results
    the results showed a significant relationship between basic psychological needs: autonom (p
    Conclusion
    Basic psychological needs and subjective well-being are important in improving the psychological health of older adults. Providing these needs will strengthen their subjective well-being and ultimately lead to better mental health.
    Keywords: Keywords: Aging, Mental Health, Subjective Well, being, Basic Psychological Needs
  • Sh Zamaninejad, V. Rashedi *, S.K. Malakouti, B. Maghsodlou-Estarabadi Pages 11-17
    Introduction
    Daily behaviors of the elderly affect oral and dental conditions. Today, the oral health of the older adults and promote it are very much taken into consideration, which is directly related to their quality of life. The main aim of this study was evaluation of Oral health status of male older adults in Razi psychiatric hospital.
    Method
    In this cross-sectional hospital-based study, we recruited male admitted older adults aged ≥ 60 in Razi psychiatric hospital in Tehran, 2016. The study sample comprised120 subject which were selected through the census sampling method. Geriatric Oral Health Assessment Index (GOHAI), Abbreviated Mental Test score (AMTs), and socioeconomic questionnaires were used to collect the data. Reliability and validity of both questionnaires in Persian language have been confirmed. The gathered data were analyzed by SPSS-18 and Pearson correlation coefficient test.
    Results
    A total of 120 male older adults, were included into the study. The mean age of the participants was 66.14 ± 3.37 years and of mean years of hospitalization was 20.16 ± 9.70. Results indicated that the oral health status of the elderly was undesirable. Factors such as cognitive status, age, education, and number of teeth were significantly correlated with oral health status.
    Conclusion
    Evaluation of the oral health in the elderly is essential for determining the impact of different dental procedures and care. According to the findings, the oral health status of elderly men in Razi Psychiatric Hospital is weak. Therefore, accurate oral examinations are recommended.
    Keywords: Older adults, Oral health, Hospital
  • A. Barshan *, A. Soltaninejad, A. Sadeghzadeh, T. Rajabi, M. Mirhosseini Pages 18-25
    Introduction
    The participation of older adults in group activities is one of the key elements in improving the life quality and general health and reducing old age disability. Therefore, this study was conducted to determine the effect of Art therapy (produced crafts and playing with Lego) on life quality and social participation of older adults in Kerman nursing homes.
    Method
    The current study is a quasi-experimental study with pre and post- tests and group control. The population of study was older adults who lived in Kerman nursing homes in 2016. 60 older adults selected based on the inclusion criteria. They were randomly assigned to the control (n=30) and experimental groups (n=30). The experimental groups received group activitiesº produced crafts and playing with Lego for one month, eleven sessions (totaling 20 hours). Statistical analysis conducted by analysis of covariance. After completing group activities, both groups responded to Lipid life quality and Moradieʼs social participation Questionnaires.
    Results
    The findings of the covariance’s analysis indicated that there is a significantly difference in the quality of life and its dimensions (depression and anxiety and life satisfaction), between older adults in pre and post-test (p= 0.001) but, there was no significant difference between the scores of social participation of older adults before and after group activities. (p= 0.067).
    Conclusion
    According to the results of this research, Art therapy, such as the provision of handicraft and play with the logo, have a significant positive effect on the quality of life of older adults. Therefore, it is suggested that authorities in care center consider these group activities as a alternative or complementary therapies to reduce the mental health problems of older adults.
    Keywords: Art therapy, Produced crafts, Playing with Lego, Quality of life, Social participation
  • F. Zarei, M. Mohammadi, Kh Aboozade Gatabi, A. Ghanbari Moghaddam * Pages 26-33
    Introduction
    Assessment of the general health of the elderly is of utmost importance to determine their physical and psychological problems. This study aimed to measure general health status was conducted in Sabzevar , 2016.
    Method
    This study was discriptive-analytic is based on elderly oer 60 years of age without cognitive problems in sabzevar. The data collected through a questionnaire consisted of two parts: demographic and public health -28 GHQ . The data were analyzed via descriptive statistics , One- way onava and independent T-test by using SPSS software (Ver.19).

    Results
    The findings suggest that the cutoff point of 23 to CHQ-28, just 60 percent of seniors in Sabzevar good general health condition was good. Bivariate tests showed that general health, sex, education, marital status and their co-existence of a significant relationship is (001/0> P).
    Conclusion
    According to the results of this study, a large percentage of elderly people in Sabzevar not good general health, the General health status of the elderly in the city, is of particular importance.
    Keywords: General health, Elderly, Sabzevar
  • M. Najmzadeh Baghdadi *, Z. Pooraghai Ardakani, Z. Salman Pages 34-42
    Introduction
    Physical activity and exercise interventions can have a positive effect on improving the quality of life of the elderly and reduce their loss of function. The aim of this study was the effect of a speed stacking training program on manual dexterity in elderly men.
    Method
    Forty elderly men with an average (74±1.7) years old were selected from nursing home city of Boroujerd in 2016 by available sampling. After taking a pre-test by Purdue Pegboard test, randomly were divided subjects into two groups: the experimental group (n = 20) and control group (n = 20). Speed stacking training was performed in 4 weeks, 45 min sessions, 4 times per week. So post-test was taken after training sessions. Data were analysed using analysis of Covariate (ANCOVA) were used. Data analysis by software Spss (version 22) and the level of significance was 0.05.
    Results
    The results showed that speed stacking training on variables speed of manual dexterity has a (P0.05).
    Conclusion
    According to the results of this study, speed stacking training will improve fine motor speed of manual dexterity in elderly men and could be used in sports and daily programs, in rehabilitation centers and nursing homes.
    Keywords: Speed stacking, Speed of manual dexterity, Accuracy of manual dexterity, Elderly
  • A. Takbiri *, M. Imeni, E. Azizi Fini Pages 43-50
    Introduction
    Sexual satisfaction plays an important role in marital satisfaction of the elderly. Although sexual problems are common in elderly, it is usually not taken care of it in clinical care. This study aimed to investigate the relationship between sexual satisfaction and marital satisfaction in elderlies
    Method
    This cross-sectional study was conducted on 400 elderly people covered by health centers in Kashan in 2013. The instrument used in this study was a two-part questionnaire. The first part was a researcher-made questionnaire about sexual relationship and the second part was the Enrich’s marital satisfaction questionnaire. The data were analyzed using SPSS software version 16.
    Results
    The results indicated that marital satisfaction in elderly with higher sexual satisfaction was significantly higher than elderly with low sexual satisfaction. But physical problems preventing sexual intercourse had no effect on marital satisfaction. (P>0.05).
    Conclusion
    It is necessciate to pay attention to different aspects of marital satisfaction in the elderly, especially about sexual matters.
    Keywords: Sexual satisfaction, Aging, Marital satisfaction
  • V. Baghi, P. Shahbazi Hesabi, Hiwa Mohammadi, R. Ghanei Gheshlagh * Pages 51-57
    Introduction
    Sleep apnea is a sort of Airway obstruction that is resulted in fatigue and excessive daytime sleepiness and might negatively influence the quality of life. The present paper is an attempt to survey the relationship between sleep apnea and the quality of life of the elderly in Saqez-Iran.
    Method
    The study was carried out as a cross-sectional work in 2015. Totally, 300 participants who visited Saqez City-based clinics were selected through multi-stage sampling. Data gathering was done using STOP sleep apnea screening tool and quality of life questionnaire (SF-36). Data analysis was conducted using descriptive and inferential tests in PASW.
    Results
    The results confirmed sleep apnea in 213 subjects (71%). Mean score of quality of life of the subjects with sleep apnea was 46.53±14.75 and the elderly without sleep apnea was 56.93±16.25. In addition, mean score of physical aspect of quality of life in the former group was 44.59±20.96 and the latter group was 58.57±22.85. Clearly, the mean scores of the elderly with sleep apnea are significantly lower than the elderly without sleep apnea (p=0.0001).
    Conclusion
    Quality of life of the elderly with sleep apnea was lower than the elderly without sleep apnea. Screening, recognition, and controlling sleep apnea in the elderly are seemed to be effective in improving quality of life of them.
    Keywords: Sleep apnea, Quality of life, Elderly
  • S. Ahmadi Babadi *, L. Sadeghmoghadam, A. Delshad Noghabi Pages 58-65
    Introduction
    With growing number of the elderly population, feeling of loneliness as an effective factor on health and quality of life of them, requires a greater amount of attention. Meanwhile, follow-up with the purpose of establishing a continuous, dynamic caring relationship, play an important role in raising awareness and strengthening the performance of the elderly. This study was conducted to compare the effect of telephone follow-up (telenursing) with in-person follow-up on the feeling of loneliness in the elderly in community health centers in Ahvaz in 2017.
    Method
    This semi-experimental study was implemented on 60 elderly people (60-75 yrs) in Ahvaz Health Centers. The sample was selected using systematic randomized sampling method. All 60 samples received a three-session training program in 3 weeks. In two months, the group receiving telenursing had six appointments while the group receiving in-person follow up had two. Data was collected using demographic questionnaires, short cognitive status test and Revised Russell's Loneliness Scale. The data was analyzed with SPSS software (version 20). P-values less than 0.05 was considered significant.
    Results
    Average loneliness score was 38.03 and 34.2 in the group receiving telenursing and 35.9 and 32.6 in the group receiving in-person follow up before and after intervention, respectively. Both in the in-person follow up group (p = 0.001) and the telenursing group (p = 0.002), loneliness decreased following the intervention.
    Conclusion
    The results showed that there was a decline in feeling of loneliness in the two groups. Therefore, both follow-up methods are suggested for the elderly population.
    Keywords: Elderly, Loneliness, Telephone follow, up, In, person follow, up