فهرست مطالب

سالمندشناسی - سال سوم شماره 1 (پیاپی 8، بهار 1397)

نشریه سالمندشناسی
سال سوم شماره 1 (پیاپی 8، بهار 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/04/19
  • تعداد عناوین: 7
|
  • عبدالصالح زر*، سیدعلی حسینی، الهام پاکدل، فاطمه احمدی صفحات 1-10
    مقدمه
    شیوع اضافه وزن و چاقی در افراد سالمند رو به افزایش است و میزان شیوع چاقی در زنان سالمند بیشتر از مردان است. هدف از تحقیق حاضر بررسی شیوع چاقی و اضافه وزن در زنان سالمند مقیم خانه های سالمند شیراز و ارتباط آن با فعالیت جسمانی است.
    روش
    تعداد 186 زن سالمند مقیم خانه های سالمند شیراز (در سال 1395) به طور داوطلبانه در این پژوهش توصیفی - تحلیلی از نوع همبستگی شرکت کردند. ابتدا قد و وزن آزمودنی ها جهت محاسبه شاخص توده بدنی، محیط دور کمر و دور باسن جهت محاسبه چاقی شکمی محاسبه شد. برای ارزیابی وضعیت آمادگی جسمانی از پرسشنامه فعالیت جسمانی بین المللی استفاده شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار 16/ SPSS و آزمون های آماری ضریب همبستگی رتبه ای اسپیرمن و کروسکال والیس و یومان ویتنی استفاده شد (05/0 =α).
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در زنان سالمند مقیم خانه های سالمند شیراز، میزان شیوع چاقی عمومی 7/23 درصد، شیوع اضافه وزن 5/57 درصد و 8/18 درصد دارای شاخص توده بدنی نرمال بودند. همچنین 6/87 درصد زنان دارای چاقی شکمی و 4/12 درصد دارای وضعیت طبیعی بودند. بین میزان فعالیت جسمانی و شاخص توده بدنی (001/0=p، 36/0-=r) و بین میزان فعالیت جسمانی با چاقی شکمی (04/0=p، 18/0-=r) ارتباط معنی دار معکوسی مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع نسبتا بالای اضافه وزن و چاقی در زنان سالمند و وجود رابطه معکوس آن با میزان فعالیت جسمانی می توان نتیجه گرفت که میزان فعالیت جسمانی سالمندان می تواند میزان چاقی عمومی و شکمی را تحت تاثیر قرار دهد. لذا می توان جهت پیشگیری و کاهش میزان چاقی و اضافه وزن با توجه به شرایط خاص سالمندان فعالیت جسمانی را افزایش داد.
    کلیدواژگان: فعالیت جسمانی، چاقی، اضافه وزن، زنان سالمند
  • ربابه شهسوار، مجید غفاری*، راضیه مختوم نژاد صفحات 11-21
    مقدمه
    با توجه به اهمیت شادکامی در دوران سالمندی، پیشنهاد و آزمون الگویی چندمتغیری برای روابط بین عوامل پیش بینی کننده آن، حائز اهمیت است. در مطالعه حاضر الگوی مفهومی رابطه ی هوش معنوی، سختکوشی روانشناختی، حمایت اجتماعی ادراک شده و شادکامی در سالمندان، آزمون شد.
    روش
    طرح پژوهش حاضر، همبستگی بود. تعداد دویست و یازده نفر زن سالمند در تابستان 1395 با استفاده از روش نمونه گیری دردسترس از چهار شهر در استان مازندران انتخاب شدند. از همه شرکت کنندگان خواسته شد تا به سیاهه تجدیدنظر شده شادکامی آکسفورد، سیاهه خود-گزارشی هوش معنوی، مقیاس سرسختی اهواز و مقیاس چند بعدی حمایت اجتماعی ادراک شده پاسخ دهند. الگوی پیشنهادی با روش الگوسازی معادلات ساختاری کوواریانس-محور و با استفاده از نسخه 22 نرم افزار SPSS و نسخه 20 نرم افزار AMOS برازش شد.
    یافته ها
    میانگین سن افراد نمونه 83/66 و انحراف معیار 72/2 سال بود. با استفاده از برآورد حداکثر درست نمایی و روش خودگردان سازی، یافته های حاصل از الگوسازی معادلات ساختاری نشان داد که در زنان سالمند، هوش معنوی از طریق نقش واسطه ای سختکوشی روانشناختی و حمایت اجتماعی ادراک شده، تاثیر مثبت و معنی داری بر شادکامی دارد (05/0
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های پژوهش حاضر می توان چنین نتیجه گرفت که سطوح بالاتر هوش معنوی می تواند شادکامی بالاتری را در سالمندان پیش بینی کند. در این میان، سختکوشی روانشناختی به عنوان یک عامل شخصی و حمایت اجتماعی ادراک شده به عنوان یک عامل محیطی، می توانند سازوکار تاثیر هوش معنوی بر شادکامی را روشن کنند. به عبارتی دیگر، هوش معنوی از طریق افزایش سختکوشی روانشناختی و به تبع آن افزایش حمایت اجتماعی ادراک شده، بر شادکامی سالمندان تاثیر مثبت دارد. این نتایج، در طراحی برنامه های مشاوره ای برای سالمندان، قابل استفاده است.
    کلیدواژگان: سالمند، شادکامی، هوش، زنان، حمایت اجتماعی درک شده، سختکوشی روانشناختی
  • شیما کرمی*، وحید تادیبی صفحات 22-35
    مقدمه
    با افزایش سن، مشکلات مرتبط با کاهش قدرت عضلانی و به دنبال آن کاهش کیفیت زندگی افراد افزایش می یابد. بنابراین سالمندان در معرض آسیب های جدی قرار می گیرند. بنابراین هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی اثر 8 هفته تمرینات آب درمانی با و بدون استفاده از جکوزی بر قدرت عضلانی اندام تحتانی و کیفیت زندگی زنان سالمند بود.
    روش
    این پژوهش در یک طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه های تصادفی سازی شده انجام شد. تعداد 36 زن سالمند 65 تا 74 ساله به صورت داوطلبانه در پژوهش شرکت نمودند. شرکت کنندگان به صورت تصادفی به 3 گروه 12 نفری گواه، آب درمانی و آب درمانی با جکوزی گرم تقسیم شدند. برای اندازه گیری قدرت اندام تحتانی از آزمون 30sec Chair Stand Test و برای سنجش کیفیت زندگی از پرسشنامه (sf-36) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون آنالیز واریانس با اندازه گیری های تکراری، آزمون t مستقل و t همبسته با نرم افزار spss نسخه22 استفاده گردید.
    یافته ها
    پس از مداخلات، قدرت اندام تحتانی در گروه آب درمانی بدون جکوزی (000/0=p) و با جکوزی (000/0=p) افزایش معنادار داشت، اما در گروه گواه تفاوت معناداری دیده نشد (724/0=p). سلامت جسمی در گروه آب درمانی بدون جکوزی (000/0=p) و با جکوزی (000/0=p) بهبود معنادار یافت، اما برای گروه گواه تغییر معناداری دیده نشد (066/0=p). سلامت روانی نیز در گروه آب درمانی بدون جکوزی (000/0=p) و با جکوزی (000/0=p) بهبود معنادار داشت، اما در گروه گواه کاهش معنادار یافت (005/0=p).
    نتیجه گیری
    انجام سه وهله آب درمانی در هفته به مدت 8 هفته با و بدون استفاده از جکوزی، هر دو بر قدرت عضلانی اندام تحتانی و کیفیت زندگی زنان سالمند اثر مثبت و معناداری دارد.
    کلیدواژگان: هیدروتراپی، قدرت عضلانی، کیفیت زندگی، سالمند
  • زهرا احمدی اردکانی، آزاده چوبفروش زاده*، نجمه خادم الحسینی اردکانی صفحات 36-44
    مقدمه
    سالمندی دوران حساسی از زندگی بشر است و توجه به مسائل و نیازهای این مرحله یک ضرورت اجتماعی است. به همین منظور پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر بخشی امید درمانی بر شادکامی و کیفیت زندگی زنان سالمند مقیم در خانه سالمندان انجام شد.
    روش
    طرح پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه گواه بود به منظور اجرای پژوهش 24 نفر از زنان سالمند مقیم در سرای سالمندان به عنوان نمونه انتخاب شدند. به منظور اجرای پیش آزمون از پرسشنامه ی شادکامی آکسفورد و کیفیت زندگی لیپاد استفاده شد. پس از جمع آوری داده های پیش آزمون جلسات مداخله در 8 جلسه ی90 دقیقه ای اجرا و پس از آن پس آزمون اجرا شد. برای تحلیل داده های پژوهش از آمار توصیفی و استنباطی (آزمون لوین، کالموگروف – اسمیرنف، تحلیل کوواریانس) استفاده شد.
    یافته ها
    تحلیل داده های پژوهش نشان داد که فرضیه های پژوهش مبنی بر اثر بخش بودن امید درمانی بر افزایش شادکامی و کیفیت زندگی زنان سالمند مورد تایید است.« p=0.004، f=10.17» نشان دهنده ی تفاوت معنادار در پیش و پس آزمون مربوط به متغیر شادکامی و «p=0.005 ، f= 18.21» نشان دهنده ی تفاوت نمرات پیش و پس آزمون در متغیر کیفیت زندگی است.
    نتیجه گیری
    تحلیل داده ها نشان داد که مداخله امید درمانی شادکامی و کیفیت زندگی را در گروه آزمایش افزایش داده است. پس می توان گفت؛ امید درمانی در افزایش شادکامی و کیفیت زندگی زنان سالمند موثر است.
    کلیدواژگان: سالمند، شادکامی، کیفیت زندگی
  • لیلا اسحاقی*، غلامرضا نیک راهان صفحات 45-54
    مقدمه
    سالمندان با مشکلاتی همچون سلامت روانی ضعیف، رضایت و امید به زندگی پایین و شادکامی کاهش یافته روبرو هستند، کارآیی آموزش شادمانی نیز در بهبود برخی از مشکلات روانشناختی مورد تایید قرار گرفته است، لذا هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی آموزش شادمانی لیوبومیرسکی بر سلامت روان، رضایت از زندگی، امید به زندگی و شادی در زنان سالمند شهرضا بود.
    روش
    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی (پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل) بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه زنان سالمند ساکن در خانه مهر شهرستان شهرضا در سال 96-95 بود، که تعداد 30 نفر با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (15 نفر برای هر گروه) جایگزین شدند. هر دو گروه پرسشنامه های سلامت عمومی گلدبرگ و هیلر (1979)، رضایت از زندگی داینر و همکاران (1985)، امید به زندگی بزرگسالان اسنایدر و همکاران (1991) و شادی آکسفورد (1989) را طی سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری یک ماهه تکمیل کردند. آموزش شادمانی لیوبومیرسکی (2008) طی دوره شش جلسه ای (هفته ای یک جلسه یک ساعته به مدت شش هفته) در گروه ها اجراء شد. داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی شامل میانگین و انحراف معیار و آمار استنباطی شامل تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر در نرم افزار SPSS نسخه 20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر نشان داد، که میانگین نمرات سلامت روان (028/0= p)، رضایت از زندگی (042/0=p)، امید به زندگی (001/0= p) و شادی (005/0= p) سالمندان در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل در مرحله پس آزمون و پیگیری نسبت به مرحله پیش آزمون افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه آموزش شادی لیوبومیرسکی بر افزایش سلامت روان، بهبود رضایت از زندگی و امید به زندگی و همچنین افزایش شادی سالمندان تاثیر دارد، از این رو، استفاده از این روش آموزشی به منظور بهبود متغیرهای مورد بحث در مراکز سالمندی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: شادی، لیوبومیرسکی، سلامت روان، رضایت از زندگی، امید، سالمندی
  • معصومه امیری دلویی، حیدرعلی عابدی، سیمین طهماسبی، نجمه ابراهیمی، لیلا صادق مقدم* صفحات 55-63
    مقدمه
    تغییرات جمعیتی با افزایش شیوع بیماری های مزمن، به عنوان یک چالش سیستمهای مراقبت های بهداشتی درمانی برای سالمندان می باشد و باید به هدف بهبود ارتباط وکیفیت مراقبت بین سالمند بیمار و ارائه دهنده مراقبت توجه نمود. این مطالعه به منظور ارتقاء کیفیت خدمت رسانی به سالمندان مراجعه کننده به بیمارستان آموزشی 22بهمن گناباد انجام شد.
    روش
    این پژوهش یک مطالعه اقدام پژوهی به صورت کیفی بود. در مرحله اول پس از کسب رضایتنامه، با حضور11سالمند بستری در بخشهای مختلف بیمارستان فوق الذکر که دامنه سنی انها 89 -65 سال بود به صورت هدفمند و بوسیله مصاحبه بدون ساختار، به مدت 30 دقیقه داده ها جمع آوری، ضبط وبازنویسی گردید. تحلیل محتوای کیفی به منظور تجزیه و تحلیل داده ها به کار گرفته شد. در مرحله دوم با تشکیل گروه متمرکز که شامل 12 نفر از تیم مراقبتی بودند نگرش گروه در ارائه مراقبت مطلوب و با کیفیت و موانع آن، مشکلات سالمندان مطرح و راهکارهای پیشنهادی مورد ارزیابی قرار گرفت. در مرحله سوم کارگاه آموزشی جهت تیم مراقبتی برگزار وارزشیابی در مراحل مختلف انجام گردید.
    یافته ها
    متن مصاحبه های استخراج شده از سالمندان بیمار، مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفته و به مفاهیم زیر دسته بندی شدند: 1-مشکلات مرتبط با کیفیت مراقبتهای پرستاری 2- عدم مشارکت در تصمیم گیری 3- عدم احترام و حفظ شان و منزلت 4- کمبود تسهیلات برای بهبود رفاه بیمار 5- نگرانی در پرداخت هزینه های درمانی 6- مسایل مرتبط با تغذیه در گروه متمرکز نیز متقابلا توسط تیم مراقبتی مشکلات زیر عنوان گردید :1- شلوغی بخشها 2- کمبود نیروی پرستاری 3- اختلال شنوائی و فراموشی سالمند 4- کاهش آموزش پذیری 5- نبودن همراهی بیمار 6- لهجه و گویش بیمار.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد ارتقاء کیفیت مراقبت از سالمندان با آموزش پرستاران و تیم مراقبتی راجع به فرایند سالمندی و نیازهای جسمی و روحی این قشر آسیب پذیر ضروری می باشد. لذا اقدام پژوهی نیز روشی موثر بر رفتار و انگیزه تیم مراقبتی بامشارکت سالمندان بیمار و بهبود ارائه خدمات مراقبتی می باشد که در نتیجه کاهش نارضایتی سالمندان بستری را در پی دارد.
    کلیدواژگان: ارتقاء کیفیت، خدمت رسانی، سالمندان، بیمارستان، اقدام پژوهی
  • ساحل سنگ سفیدی، اکرم قنبری مقدم، مرضیه محمدزاده، زینب کربلایی، مجتبی محمدی صفحات 64-70
    مقدمه
    کیفیت زندگی یکی از مسائل مهم عصر امروز در مراقبت سلامتی است. با وجود اهمیت بسیار زیاد امر خودمراقبتی و کیفیت زندگی در ارتقای سلامت سالمندان، متاسفانه در ایران به این موضوع توجه کافی نشده است. لذا این پژوهش با هدف تعیین میزان پیشگویی توان خودمراقبتی سالمندان در بهبود کیفیت زندگی آنان در شهر بجنورد در سال 95 صورت گرفت.
    روش
    این پژوهش توصیفی-تحلیلی با مشارکت 180 سالمند انجام شد که به روش طبقه ای خوشه ایچند مرحله ای از بین سالمندان ساکن جامعه شهر بجنورد انتخاب شده بودند. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش پرسشنامه متغیرهای دموگرافیک، پرسشنامه کیفیت زندگی (SF12) و پرسشنامه توانایی خود مراقبتی افراد سالمند (SASE)، بودند. برای توصیف و تحلیل داده ها از نرم افزارSPSS نسخه 21 استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین سنی در این مطالعه 6 ± 5/69 بود. میانگین نمره توان خود مراقبتی 23/6±44/65 و میانگین نمره کیفیت زندگی 12/6±02/26 بود. در بین زنان، حدود 86 درصد آنان توان خودمراقبتی پایین داشتند. ارتباط توان خودمراقبتی با کیفیت زندگی بسیار ضعیف و از نظر آماری معنی دار نبود (05/0
    نتیجه گیری
    همچنین با توجه به توان خود مراقبتی پایین اکثر سالمندان شهر بجنورد و بخصوص زنان سالمند این شهر، توصیه می شود عوامل موثر بر توان خودمراقبتی بررسی و برنامه ریزی و اقدامات لازم در خصوص بهبود وضعیت توان خودمراقبتی از سوی مسئولین مربوطه صورت گیرد. توان خودمراقبتی نمی تواند پیشگو کننده تغییرات وضعیت کیفیت زندگی در سالمندان باشد.
    کلیدواژگان: سالمند، توان خودمراقبتی، کیفیت زندگی
|
  • A. Zar *, S.Ae Hoseini, E. Pakdel, F. Ahmadi Pages 1-10
    Introduction
    Overweight and obesity are rising in older people and in older women, the incidence of obesity is higher than in men.The purpose of this study was to investigate the prevalence of obesity and overweight in the elderly women residing in Shiraz's elderly homes and its relationship with physical activity.
    Method
    186 elderly women residing in Shiraz nursing homes (2016) voluntarily participated in this descriptive - analytic study, which is a correlation type. First, we measured height and weight of subjects (for calculate BMI) and also measured Waist and hip circumference (for calculate abdominal obesity). Physical activity international questionnaire was used to assess the physical fitness status. To analyze the data we used of Spearman's rank correlation coefficient test, Kruskal-Wallis test, U-Mann Whitney test and SPSS/16 (α= 0.05).
    Results
    The results showed that in elderly women of Shiraz nursing homes, the prevalence of general obesity was 23.7%, the prevalence of overweight was 57.5% and 18.8% had normal body mass index. Also, 87.6% of women had abdominal obesity and 12.4% had normal condition. There was a significant reverse relationship between physical activity and BMI (p = 0.001, r = -0.36) and between physical activity and abdominal obesity (p = 0.04, r = -0.86).
    Conclusion
    Regarding the relatively high prevalence of overweight and obesity in elderly women and its reverse relationship with the amount of physical activity, it can be concluded that the amount of physical activity in the elderly can affect on the general and abdominal obesity. Therefore, according to the specific conditions of the elderly, physical activity can be increased in order to prevent and reduce the amount of obesity and overweight.
    Keywords: physical activity, obesity, overweight, elderly women
  • R. Shahsavar, M. Ghaffari *, R. Makhtoum Nejhad Pages 11-21
    Introduction
    Given the importance of happiness in old age, it is important to propose and test a multivariate model for relations between its predictor factors. In the present study, the conceptual model of the relationships between spiritual intelligence, psychological hardiness, perceived social support, and happiness was tested in elderlies.
    Method
    The research design was correlational. A sample of two hundred and eleven old woman, were selected through convenient sampling from four cities in Mazandarn province, Iran in the summer of 2016. All participants were asked to complete the Revised Oxford Happiness Inventory, The Spiritual Intelligence Self-Report Inventory, Ahvaz Hardiness Scale, and Multidimensional Scale of Perceived Social Support. The suggested model was tested through covariance-based structural equation modeling and data analysis was performed using the SPSS-22 and Amos-20.
    Results
    The mean age of the sample was 66.83 (SD= 2.72) years old. Using maximum-likelihood estimation and bootstrap procedure, results from structural equation modeling showed that in the elderly women, spiritual intelligence through the mediating role of psychological hardiness and perceived social support, had positive and significant effect on happiness (p
    Conclusion
    According to the findings of the present study, it can be concluded that in elderly, higher levels of spiritual intelligence can predict higher happiness. Meanwhile, psychological hardness as a personal factor and perceived social support as an environmental factor can clarify the mechanism of the effect of spiritual intelligence on happiness. In other words, spiritual intelligence has a positive effect on the happiness through increasing psychological hardiness and, consequently, increasing perceived social support. These results can be used to design counseling programs for elderly people.
    Keywords: Elderly, Happiness, Intelligence, Women
  • Sh Karami *, V. Tadibi Pages 22-35
    Introduction
    Problems associated with decreased muscle strength and subsequently diminished quality of life, will be increased by aging. Therefore, elderly people will expose to serious injuries. So the aim of this study was to investigate the effect of 8 weeks aquatic therapy exercises with and without Jacuzzi on lower limb strength and quality of life in elderly women.
    Method
    This study was performed with a pretest-post-test randomized-group design. Thirty six women aged 65-74 years old, participated in the study voluntarily. Participants randomly assigned into 3 groups that each of themcontained12 elderly women, including control, aquatic therapy, and aquatic therapy with Jacuzzi groups. The 30 sec chair stand test and Sf-36 Questionnaire were used to measure lower limb strength and Quality of Life, respectively. ANOVA with repeated measures, independent t-test, and paired-t test were used to statistical analysis with SPSS software version 22.
    Results
    After the interventions, strength of the lower limbs had significant increases in the aquatic therapy groups without (p=.000) and with Jacuzzi (p=.000), However there was no significant change in the control group (p=.724). Physical health improved significantly in the aquatic therapy groups without (p=.000) and with Jacuzzi (p=.000), but not in the control group (p=.066). Also mental health increased significantly in the aquatic therapy groups without (p=.000) and with Jacuzzi (p=.000), and decreased significantly in the control group (p=.005).
    Conclusion
    Performing three sessions of aquatic therapy per week for 8 weeks with or without the use of Jacuzzi, have a positive and significant effect on the muscular strength of the lower limbs and the quality of life in the elderly women.
    Keywords: Hydrotherapy, Muscle strength, Quality of life, Eldery women
  • Z. Ahmadiardakani, A. Chobforosh Zadeh *, N. Khadem Alhosieni Ardakani Pages 36-44
    Introduction
    Ageing is a sensitive period of human life and attention to the needs of this stage is a social necessity. Therefore, the present study was conducted with the aim of evaluating the effectiveness of the hope therapy on happiness and the quality of life in elderly women living in nursing homes
    Method
    The research design was a pre-test and post-test with a control group. In order to conduct research, (n=24) elderly women in the elderly's home were selected. In order to run the pretest, Oxford Happiness Questionnaire and Quality Lipid's life were used. After collecting pre-test data, the intervention sessions were performed in 8 sessions in (90) minutes and then a post-test was performed. For data analysis, descriptive and inferential statistics (Levin, Kolmogorov-Smirnov, covariance analysis) were used.
    Results
    The results showed that hope therapy has effect on increasing the happiness and quality of life in elderly women on increasing the happiness and quality of life of elderly (P= 0/004) (f=10/17) indicate a significant difference in pre and post scores of the happiness variable and (p=0/005) , (f=18/21) indicate the difference between the pre and post test scores of the quality of life variable.
    Conclusion
    Data analysis showed that hopeful therapy increased the happiness and quality of life in the experimental group. Therefore, it can be concluded that therapeutic hope is effective in increasing the happiness and quality of life of elderly women.
    Keywords: Elderly, Happiness, Quality of Life
  • L. Eshaghi *, Gh Nikrahan Pages 45-54
    Introduction
    Elderly people face problems such as poor mental health, satisfaction and low life expectancy and reduced happiness. The effectiveness of happiness education has also been confirmed in the improvement of some psychological problems. The aim of the present study was to determine the effectiveness of Lyubomirsky happiness training on mental health, life satisfaction, life expectancy and happiness in elderly women in Shahreza.
    Method
    Present research was a quasi-experimental (pretest-posttest with a control group), The statistical population of this study included all elderly women living in the home of the city of Shahreza in 2016-2017 which 30 people selected using available sampling method and they were randomly divided into two experimental and control groups (15 individuals for each group). Both groups Completed Goldberg and Hiller's General Health Questionnaire (1979), Life Satisfaction of Diner et al. (1985), Life expectancy of Snyder et al. (1991) and Happiness of Oxford (1989), in the three stages of pre-test, post-test and one month follow up. Lyubomirsky Happiness Training (2008) was conducted in groups during six sessions (weekly one-hour session for six weeks). Data were analyzed using descriptive statistics including mean and standard deviation and inferential statistics including variance analysis with repeated-measures using SPSS version 20 software.
    Results
    The results of variance analysis with repeated-measures showed that the mean scores of mental health (p=0.028), life satisfaction (p=0.042), life expectancy (p=0.001) and happiness (p=0.005) of elderly in experimental group compared to control group increased in the post-test and follow-up stages to the pre-test stage.
    Conclusion
    Regarding the fact that Lyubomirsky's happiness training has an impact on improving mental health, improving life satisfaction and life expectancy, as well as increasing the happiness of the elderly, therefore, it is recommended to use this methodology to improve the variables discussed in aging centers.
    Keywords: Happiness, Liubomyrsky, Mental Health, Life Satisfaction, Hope, Elderly
  • M. Amiri Delui, H.A. Abedi, S. Tahmasebi, N. Ebrahimi, L. Sadeghmoghadam* Pages 55-63
    Introduction
    Along with an increase in the prevalence of chronic diseases, demographic changes are regarded as a challenge in the health care systems for the elderly. To improve the quality of health care, the communication between health care providers and older patients should be taken into consideration. This study was conducted to improve the quality of services for the elderly referred to 22-Bahman Hospital.
    Method
    This is a qualitative action research study. The study population included 11 elderly patients admitted to the different wards of 22-Bahman Hospital. Their age range was between 65 to 89. In the first stage after obtaining informed consent, data was collected and recorded purposefully by using an unstructured interview in 30 minutes. Qualitative content analysis was used to analyze data.In the second stage, a focus group consisted of 12 members of the health care team was formed and their attitudes in providing optimal health care as well as constrains and problems of the elderly were proposed and recommended solutions were evaluated. In the third stage, a workshop was held and evaluation was performed in different stages.
    Results
    The content of interviews was analyzed and classified into the following concepts: 1. Problems of nursing care quality.2. The lack of participation in decision-making.3. The lack of respect.4. Limited resources to improve the welfare of patients.5. Worries about treatment payment .6. Nutritional issues.The following problems were reported by health care team in the focus group: 1.Crowded wards. 2. Shortage of nurses .3. Hearing problems and amnesia in the elderly.4. Reduced learning.5.Patients without a companion.6. Patient's dialect.
    Conclussion: The results indicated that training nurses and health care team for aging process and physical and mental needs of this vulnerable group is necessary. So, action research is an effective way which influences the manner and incentives of health care team. The participation of elderly patients in action research improves health care services and consequently reduces the dissatisfaction of elderly patients.
    Keywords: Quality improvement, Services, Elderly, Hospital, Action research
  • S. Sangsefidi, A. Ghanbari Moghaddam, M. Mohamadzadeh, Z. Karbalaee, M. Mohammadi Pages 64-70
    Introduction
    Quality of life is one of the important issues in today's health care. Despite the high importance of self-care and quality of life in improving the health of the elderly, unfortunately, this issue has not been sufficiently addressed in Iran. The aim of this study was to determine the predictive value of self-care capacity of elderly people in improving their quality of life in Bojnourd in 2017.
    Method
    This is a descriptive-analytical study that was carried out by sampling 180 elderly people using a multi-stage cluster sampling method among elderly people living in the city of Bojnourd during the months of August to September. The instruments used in this study were demographic variables, quality of life questionnaire (SF12), self-care capacity questionnaire for elderly people (SASE). SPSS software version 21 was used to describe and analyze the data. Descriptive and analytical statistics such as Kolmogorov-Smirnov test, Mann-Whitney U., Spearman correlation coefficient and multivariable regression analysis were used.
    Results
    The mean age in this study was 69.5 ± 6. The average self-care ability score was 65.44 ± 6.23 and the mean score of quality of life was 26.22 ± 12.26. Among women, about 86 percent of them had low self-care. The relationship between self-care capacity and quality of life was week and was not statistically significant (P
    Conclusion
    Considering the low self-care capacity of most elderly people in Bojnourd city and especially the elderly women of this city, it is recommended that factors affecting self-care capacity be investigated and planned and measures taken to improve the status of self-care capacity by the relevant authorities. Take up Self-care can not predict changes in the quality of life in the elderly.
    Keywords: Elderly, Self-care ability, Quality of life