فهرست مطالب

پژوهش های ماهی شناسی کاربردی - سال سوم شماره 1 (بهار 1394)

نشریه پژوهش های ماهی شناسی کاربردی
سال سوم شماره 1 (بهار 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/03/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مرجان پوراسماعیلیان، حسین خارا *، محدثه احمدنژاد صفحات 1-14
    شاه کولی A.chalcoides از جمله مهمترین ماهیان استخوانی دریای خزر است که به منظور تولید مثل به تالاب انزلی مهاجرت می نماید. تحقیق حاضر، جهت مطالعه بیولوژی تولید مثل مولد نرشاه کولی مهاجر به تالاب انزلی از اسفند 1392 لغایت خرداد 1393 انجام شد. تصاویر میکروسکوپی بافت شناسی بیضه و میزان هورمون های استروئیدی جنسی 16 عدد ماهی نر بالغ بررسی شد. نتایج تصاویر بافت شناسی نشان داد که بیضه ماهی از نوع لوبولار می باشد و ماهیان مرحله قبل از اسپرم ریزی در ابتدای مرحله اسپرم ریزی فعال قرار داشتند. در نمونه های بافتی علاوه بر مشاهده اسپرماتوگونیای اسپرماتوسیتی (SG)، مراحل مختلف اسپرماتوژنز (Sc، St، Sz) نیز، به صورت اندک قابل مشاهده بود. در حالی که مراحل ابتدایی اسپرماتوژنز (Sc1، Sc2) و اسپرماتوگونی در ماهیان در حال اسپرم ریزی، وجود نداشت و لومن پر از اسپرماتوزوآ بود که نشان دهنده مرحله انتهایی اسپرم ریزی فعال می باشد. میزان هورمون تستوسترون در ماهیان در حال اسپرم ریزی ng/ml 12/13±0/68 بوده و مقدار آن در ماهیان مرحله قبل از اسپرم ریزی 8/77±0/55 ng/ml بود. غلظت هورمون 17 بتا-استرادیول در مولدین درطی دوره اسپرم ریزی افزایش یافته و مقدار آن در مرحله قبل از اسپرم ریزی و ماهیان درحال اسپرم ریزی به ترتیب ng/ml 2/27±0/44 و ng/ml 2/87±0/33 اندازه گیری شد. هورمون پروژسترون درطی دوره اسپرم ریزی در هر دو مرحله دارای غلظت کمی بود، اما در مرحله درحال اسپرم ریزی مقداری افزایش یافت. با توجه به بالا بودن مقدار هورمون تستوسترون در زمان اسپرم ریزی و با مقایسه سایر گزارشات مرتبط، احتمالا در شاه کولی نر نقش فیزیولوژیک تستوسترون بیشتر در اسپرم ریزی است تا در اسپرماتوزوآ و می تواند شاخص خوبی برای مرحله اسپرم ریزی فعال باشد.
    کلیدواژگان: A، chalcoids، ماهی نر، رسیدگی جنسی، دریای خزر، تالاب انزلی
  • علی شعبانی، حدیثه کشیری *، زهره قدسی صفحات 15-28
    به منظور تعیین تنوع ژنتیکی ماهی P.hircanica در رودخانه های تیل آباد، توسکستان و زرین گل استان گلستان، از شش نشانگر ریزماهواره استفاده شد که همگی چندشکلی نشان دادند. در بررسی تمایز ژنتیکی افراد، شاخص Fst ،0.028 بدست آمد که نشان از وجود تمایز ژنتیکی پایین بین نمونه های مناطق مورد بررسی می باشد. در بررسی تعادل هاردی- وینبرگ نیز 16 نمونه از 18 تست جمعیت- جایگاه ژنی انحراف معنی دار از تعادل نشان دادند که دلیل عمده آن را می توان به کسری هتروزیگوسیتی مشاهده شده نسبت داد. تعداد الل ها و هتروزیگوسیتی مشاهده شده نیز به ترتیب در محدوده 16-8 (میانگین: 11/94) و 1-0/03 (میانگین:0/52) بدست آمد که نسبت به مقادیر گزارش شده برای ماهیان آب شیرین کمی بالاتر است. نتایج حاصله نشان داد که سگ ماهی جویباری در مناطق مورد بررسی از غنای اللی و تنوع ژنتیکی قابل قبولی برخوردار است. همچنین در آنالیز واریانس مولکولی مشخص گردید که قسمت عمده تنوع مشاهده شده مربوط به درون جمعیت ها بوده و تنوع پایینی بین جمعیت ها وجود دارد. نتایج حاصل از فاصله ژنتیکی نیز نشان داد که احتمالا جمعیت های جدایی از گونه P. hircanica در رودخانه های استان گلستان وجود دارد
    کلیدواژگان: P، hircanica، تنوع ژنتیکی، تماییز ژنتیکی، نشانگر ریز ماهواره
  • فاطمه رادفر، سعید گرگین* صفحات 29-38
    جهت شناخت تاثیر دمای سطحی آب، فشار هوا و سرعت جریان باد بر میزان صید هامور معمولی در روش رشته قلاب طویل، مطالعه ای در آب های شمال غربی خلیج فارس (سواحل استان خوزستان) انجام شد. نمونه برداری در سه فصل بهار، تابستان و پاییز سال 1391 و فصل تابستان و پاییز سال 1392 انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها نشان دهنده همبستگی بالای سرعت جریان و فشار هوا با مقدار صید است. در این بررسی مشخص گردید مقدار صید در فصل تابستان با افزایش دمای سطحی آب، سرعت جریان و کاهش فشار هوا، افزایش معنی داری می یابد. ازاین رو فصل تابستان برای صید این گونه مناسب تر از سایر فصول می باشد.
    کلیدواژگان: E، coioides، متغیر های محیطی، رشته قلاب های طویل
  • مریم شریفی نیا، رسول قربانی *، عبدالمجید حاجی مرادلو، حسن آزرم دل صفحات 39-52
    مطالعه حاضر برای تعیین برخی پارامترهای پویایی جمعیت سگ ماهی جویباری (P. hircanica) در رودخانه گرمابدشت واقع در استان گلستان در سال 1390 طی یک سال به انجام رسیده است. نمونه برداری در چهار فصل بهار، تابستان، پاییز و زمستان با استفاده از دستگاه الکتروشوکر در 5 ایستگاه صورت گرفت. نتایج نشان داد که نسبت جنسی نر به ماده 1:1/17 است و معنی دار نمی باشد. آهنگ رشد در ماده ها سریع تر از نرها بوده و همچنین طول بی نهایت ماهیان ماده بیشتر است. هر دو جنس دارای رشد آلومتریک منفی بوده و فاکتور وضعیت در هر دو جنس در فصل تابستان بیشترین مقدار را داشت که به شرایط تغذیه ای مناسب تر این فصل در مقایسه با سایر فصول برمی گردد.
    کلیدواژگان: P، hircanica، زیست سنجی، فاکتور وضعیت، نسبت جنسی
  • محمد مازندرانی *، محمد سوداگر، حمیده ذکریایی صفحات 53-64
    تجمع آمونیاک دراستخرهای خاکی همواره یکی از مشکلات پرورش ماهی بوده که اجتناب ناپذیر است. در این تحقیق حساسیت ماهی کلمه به مواجهه مزمن با دوز تحت کشنده آمونیاک مولکولی مورد بررسی قرار گرفته است. به این منظور دو گروه تیمار و یک گروه شاهد (هر کدام در 3 تکرار) در نظر گرفته شد. ماهیان در گروه های آزمایش به ترتیب با غلظت های 0/2 و 0/02 میلی گرم در لیتر آمونیاک مولکولی (NH3) در یک دوره 1 ماهه پرورش مورد مواجهه قرار داده شدند. هیچ مواجهه ای با آمونیاک در ماهیان گروه شاهد صورت نگرفت. بر اساس نتایج این بررسی مقادیر فاکتورهای رشد در ماهیان مواجهه شده با غلظتmg/l 0/2 به طور معنی داری در مقایسه با ماهیان گروه شاهد و مواجهه شده با دوز mg/l 0/02 پایینن تر محاسبه گردید (0/05>P).در بررسی های خون شناسی نیز مقادیر هموگلوبین، هماتوکریت، MCH و MCHC برای ماهیان مواجهه شده با غلظت mg/l 0/2 آمونیاک غیریونیزه پایین تر از سایر گروه ها ثبت گردید. در عین حال مقادیر MCV خون در این ماهیان بالاتر از خون ماهیان گروه شاهد و مواجهه شده با غلظت mg/l 0/2 آمونیاک بود. بر اساس نتایج بررسی حاضر مقدار mg/l 0/2 آمونیاک مولکولی اگرچه منجر به تلفات در ماهی کلمه نمی شود اما برای فاکتورهای رشد و خون شناسی ماهی مذکور می تواند غلظت آسیب رسان تلقی شود .در عین حال مواجهه طولانی مدت با غلظت 0/2 میلی گرم در لیتر آمونیاک مولکولی تاثیری بر فاکتورهای رشد و خون شناسی بچه ماهیان کلمه نداشته است.
    کلیدواژگان: R، caspicus، استخر خاکی، آمونیاک، مواجهه تحت حاد
  • مهتاب یارمحمدی *، محمد پورکاظمی، رضوان الله کاظمی، حمیدرضا پورعلی فشتمی، محمد علی یزدانی ساداتی، هوشنگ یگانه صفحات 65-80
    در این تحقیق اثر گرسنگی روی عملکرد رشد، انسولین و متابولیت های سرم خون جهت بررسی مکانیسم رشد جبرانی در بچه تاس ماهی ایرانی (Acipenser persicus) با وزن متوسط 0/28± 108/06 گرم به مدت 8 هفته مورد بررسی قرار گرفت. این مطالعه در قالب یک طرح کاملا تصادفی با پنج گروه آزمایشی، در سه تکرار شامل گروه کنترل (بدون دوره محرومیت غذایی) و تیمارهای یک (1w)، دو (2w)، سه (3w) و چهار هفته (4w) گرسنگی و چهار هفته غذادهی بعد از آن در همه گروه ها در حد سیری انجام شد. فاکتورهای عملکرد رشد شامل وزن بدن، نرخ رشد ویژه (SGR)، فاکتور وضعیت (CF) و وزن بدست آمده، در طول دوره گرسنگی به طور معنی داری کاهش یافت در حالی که بعد از تغذیه مجدد، رشد افزایش یافت و وزن گروه های تحت گرسنگی جبران گردید. میزان گلوکز و انسولین پلاسما در طول گرسنگی و تغذیه مجدد نسبت به گروه شاهد تغییر معنی داری نیافت که نشانگر توانایی بالای این گونه در حفظ گلوکز خون در طی دوره های مختلف گرسنگی و بازیابی مقادیر پلاسمایی گلوکز خون پس از تغذیه مجدد بود. در حالی که میزان چربی کل و تری گلیسرید پلاسما در گروه های گرسنگی افزایش یافت به طوری که در تیمار سه هفته نسبت به گروه شاهد اختلاف معنی داری را نشان داد (P<0/05). ولی بعد از چهار هفته تغذیه مجدد میزان آنها نسبت به دوره محرومیت غذایی کاهش یافت. به نظر می رسد افزایش آن به دلیل نقش موثر چربی ها به عنوان منبع تامین انرژی بدن باشد. نتایج این تحقیق نشان داد که بچه تاس ماهی ایرانی به خوبی با دوره های گرسنگی طولانی مدت سازش یافته و از ذخایر گلیکوژنی و چربی بدن جهت رفع نیازهای متابولیکی خود طی این مدت استفاده نموده و پس از تغذیه مجدد می تواند کاهش عملکرد رشد را جبران نماید.
    کلیدواژگان: A، persicus، رشد جبرانی، گرسنگی، متابولیت های پلاسما
  • علی طاهری میر قائد *، سارا آهنی، وحید دیانت پور، مهدی سلطانی صفحات 81-92
    یک گونه ماهی که در دو منطقه جغرافیایی متفاوت زیست می کند، ممکن است از لحاظ فراوانی و تنوع انگلی دارای تفاوت های جزئی یا آشکار باشد. تفاوت های شیمیایی یا فیزیکی منبع آبی، حضور میزبان های واسطه برخی انگل ها و عوامل متعدد و پیچیده دیگری در این اختلاف سهیم است. این تحقیق طی 36 ماه در سال های 88 تا 91 در مزارع پرورش استان قزوین، برای بررسی نقش منبع آبی در فراوانی و تنوع انگل های خارجی قزل آلای رنگین کمان پرورشی انجام گرفت. برای این منظور تعداد 1150 قزل آلای دارای علائم کلینیکی از هفت مزرعه با منبع آبی چاه و میانگین دمایی 15 درجه سانتی گراد و سه مزرعه با منبع آبی رودخانه و میانگین دمایی 11 درجه سانتی گراد صید و به صورت زنده به آزمایشگاه دامپزشکی قزوین منتقل شدند. مطالعات انگلی به روش لام مرطوب انجام گرفت و با کلیدهای تشخیصی، شناسایی شدند. نتایج حاکی از آن بود که مزارع دارای آب رودخانه علی رغم به دنبال هم قرار گرفتن، ماهیان دارای فراوانی و تنوع فصلی انگلی کمتری نسبت به ماهیانی بودند که از آب چاه با میانگین دمایی بالاتر استفاده می کردند. انگل های مزارع با استفاده از آب رودخانه شامل Ichthyobodo، Trichodina، Dactylogyrus، Gyrodactylus، Ichthyophthirrius با بیشترین فراوانی در تابستان و همچنین Chilodonella با بیشترین فراوانی در زمستان بود. لیکن جدایه های انگلی ماهیان قزل آلای مزارع دارای منبع آبی شامل Tetrahymena، Epistylis، Cryptobia، Vorticella، Lernaea، Chilodonella، Trichodina، Dactylogyrus، Gyrodactylus، Ichthyophthirius بودند که از این بین شایع ترین انگل ها مربوط به Ichthophthirius و Trichodina با بیشترین فراوانی به ترتیب در تابستان و پاییز و Chilodonella با بیشترین فراوانی در زمستان بود.
    کلیدواژگان: O، mykiss، انگل های خارجی، منبع آبی، رودخانه، قزوین
  • امین محمودیان *، عبدالصمد کرامت امیرکلایی، رضا اکرمی، ارسلان بهلکه صفحات 93-104
    پژوهش حاضر به منظور بررسی عملکرد پری بیوتیک آلفامیون و پروبیوتیک پروتکسین به صورت انفرادی و ترکیبی بر رشد بچه ماهیان کپور معمولی (Cyprinus carpio) انجام شد. این آزمایش با استفاده از بچه ماهیان کپور با وزن متوسط 0/02±7/01 گرم و در یک دوره 60 روزه انجام گرفت. فاکتورهای مورد بررسی در این تحقیق دو ماده افزودنی آلفامیون در 3 سطح (0، 0/5 و 1) و پروتکسین دو سطح (0 و 0/75) گرم بر کیلوگرم غذا بودند. بر این اساس شش جیره غذایی ساخته شد. آزمایش ها در مخازن 40 لیتری با تراکم ذخیره سازی 10 عدد ماهی انجام شد و برای هر تیمار 3 تکرار در نظر گرفته شد. غذادهی در سطح بین 3-5 درصد بیومس و 3 بار در روز انجام شد. نتایج این تحقیق نشان داد که افزودن آلفامیون، پارامترهای رشد ماهی را مانند وزن نهایی، رشد و سرعت رشد ویژه تحت تاثیر قرار داد (P<0/05). ولی پارامترهای رشد یاد شده در ماهی کپور تحت تاثیر سطوح مختلف پروتکسین قرار نگرفت. علاوه بر اثر مجزای دو فاکتور پروتکسین و آلفامیون، اثر متقابلی بین این دو فاکتور بر پارامترهای رشد وجود دارد که نشان دهنده وابستگی اثر این دو فاکتور بر همدیگر و بر پارامترهای رشد می باشد (P<0/05). نتایج مطالعه حاضر نشان داد که افزودن آلفامیون توانسته است باعث بهبود عملکرد رشد و تغذیه گردد، ولی پروتکسین اثری بر پارامترهای رشد نداشت. پری بیوتیک آلفامیون می تواند مکمل مناسبی برای جیره غذایی ماهی کپور معمولی در سطح 0/5 گرم بر کیلوگرم غذا باشد.
    کلیدواژگان: C، carpio، آلفامیون، پروتکسین، اثر ترکیبی، کپور معمولی
|
  • Marjan Pouresmaeilian, Hossein Khara *, Mohaddese Ahmadnezhad Pages 1-14
    Shemaya (Alburnus chalcoides) is the most important bony fishes in the Caspian Sea that migrate to breed in Anzali wetland. The present study was conducted in order to study reproductive biology in male migrant Shemaya to Anzali wetland during spawning phase from March 2013 to Jun 2014. Microscopic images of histological gonad and rate of sex steroid hormone in 16 numbers of adult male fish were studied. Results showed that the testis of fish was lobular. The result of histological image inmale fish showed that gravid fish was in the beginning of active spawning phase¡ and the spermatogonia (SG) in addition with different stage of spermatogenesis (Sc¡ St¡ Sz) were poorly observable in their tissue sample. This is while there was not observed primary stage of spermatogenesis (Sc1¡ Sc2) and spermatogonia in spawning fish andtheir lumen was full of spermatozoa that indicated the final stage of spawning. The result of sex steroid hormones showed that the rate of testosterone hormone in spawning fish was 12.13±0.68 ng/ml and in gravid fish its value was calculated as 8.77±0.55 ng/ml (P
    Keywords: Caspian Sea, Anzali Wetland, Shemaya fish (Alburnus chalcoides), Male, Sexual maturation
  • Ali Shabani, Hadise Kashiri *, Zohreh Ghodsi Pages 15-28
    To determine genetic diversity of Paracobitis hircanica in Tilabad, Touskestan and Zaringol rivers of Golestan province, six microsatellite markers were utilized all of which showed polymorphism. Investigation of genetic differentiation revealed the Fst of 0.028, indicating low genetic differentiation among the samples of the studied regions. Also, investigation of Hardy-Weinberg equilibrium showed significant deviation from Hardy-Weinberg equilibrium in 16 samples of 18 tests of population-loci mostly due to the observed heterozygosity deficiency. The number of alleles and observed heterozygosity was 8-16 (the average of 11.94) and 0.03-1/00 (the average of 0.52), respectively, which are slightly higher than the amount reported for fresh water fish. Results indicated that P. hircanica has high allelic richness and considerable genetic diversity in the investigated regions. Additionally, analysis of molecular variance revealed that most of the observed diversity was within populations and there is low diversity among the populations. Results from genetic distance represented that there is probably separate populations of P. hircanica in Golestan Rivers.
    Keywords: P. hircanica, Genetic diversity, Genetic differentiation, Microsatellite
  • Fatemeh Radfar, Saeed Gorgin* Pages 29-38
    This study was carried out to identify the impact of some environmental variables including water surface temperature, air pressure, and wind current speed on the catch rate of grouper fish (Epinephelus coioides) using long line method in the north west water of the Persian Gulf (coastal province of Khuzestan). Sampling was carried out in three seasons of spring, summer and autumn in 1391 and two seasons of summer and autumn in 1392. Data analysis revealed high correlation among current speed, air pressure and catch rate. The study showed that the amount of catch in the summer increased significantly with a rise in surface temperature, air pressure and a decrease in current speed. Therefore, summer is better than other seasons to catch this species
    Keywords: E. coioides, Environmental variables, Longline
  • Maryam Sharifinia, Rasoul Ghorbani *, Abdolmajid Hajimoradlu, Hassan Azarmdel Pages 39-52
    The Present study was conducted to determine some population dynamics parameters of Paracobitis hircanica in Garmabdasht River in Golestan Province during 2011. Sampling was done seasonally using electrofishing (in five stations). The results showed that the male to female sex ratio is1:1.17 which is not significant. The results indicated that the growth rate is greater (or faster) in females than males and also the infinite length of females is greater than males. Both sexes had negative allometric growth model and the condition factor for both sexes was the highest in summer which depends on the better nutritional conditions of this season in comparison with the other season
    Keywords: P. hircanica, Biometery, Condition Factor, Sex ratio
  • Mohammad Mazandarani *, Mohammad Sodagar, Hamideh Zakariaii Pages 53-64
    Ammonia accumulation in the earthen ponds is unavoidable and is considered as one of the serious problems of aquaculture. In this study susceptibility to chronic exposure of sub lethal ::::::union::::::ized ammonia (NH3) in Caspian roachwas investigated. In this regard, two treatment groups and one control group (with three replicates for each one) were considered. Fish of treatment groups were exposed to 0.2 and 0.02 mg/l ::::::union::::::ized ammonia (NH3),respectively during one month rearing period while no ammonia exposure was done in fish of control group. According to the results, most growth factors in theexposed fish to 0.2 mg/l ::::::union::::::ized ammonia were significantly lower compared to both control group and theexposed fish to 0.02 mg/l ammonia (P&le0.05). In hematology study, hemoglobin, hematocrit, MCH and MCHC counts for theexposed fish to 0.2 mg/l were recorded lower compared to fish of both control and the exposed fish to 0.02 mg/l ammonia. However, blood MCV index were significantly recorded higherin theexposed fish to 0.2 mg/l ammonia compared to fish of other groups. According to the results of present study although chronic ammonia exposure at 0.2 mg/l concentration did not lead to mortality in Caspian roach, it can be considered as a harmful dosage for growth and hematologic indices in this fish. This is while long-time exposure to 0.02 mg/l ::::::union::::::ized ammonia has no negative effect on growth and hematological indices in Caspian roach fingerlings
    Keywords: R. caspicus, Earthen pond, Ammonia, Sub, lethal exposure
  • Mahtab Yarmohammadi *, Mohammad Pourkazemi, Rezvanollah Kazemi, Hamid Reza Pouralifashtami, Mohammad Ali Yazdanisadati, Hoshang Yeganeh Pages 65-80
    In this research the effect of starvation on growth performance, insulin and blood serum metabolites were studied in order to assess compensatory growth mechanism in Persian sturgeon (Acipencer persicus) juveniles with average weight of 108.04± 0.28 gr (± SEM) in the same rearing condition during 8 weeks. This survey was designed in random with 5 treatments in 3 replicates which consist of control group (C, without fasting), 1w (1 week), 2w (2 weeks), 3w (3 weeks) and 4w (4weeks) starvation followed by 4 weeks of re-feeding in satiation. Results revealed that morphological factors including body weight, specific growth rate (SGR), condition factor (CF) and weight gainwere decreased significantly during starvation period.However, growth was increased after re-feedingand weight was compensated in different treatments.In addition, Blood plasma glucose and insulin during fasting and re-feedingdid not change significantly in comparison with the control group. This indicates high performance of this species in themaintenance of blood glucose during starvation and recovery of plasma glucose level after re-feeding. Whereas, plasma total lipid and triglyceride level in fasting treatments were increased. This showed a significant increase in 3w treatment that in 3w treatment(p
    Keywords: A. persicus, Compensatory growth, Starvation, Plasma metabolites
  • Ali Taheri Mir Ghaed *, Sara Ahani, Vahid Dianatpur, Mehdi Soltani Pages 81-92
    A fish species that lives in two different geographical regions may have some minor or evident differences in frequency and diversity of ectoparasites. Physical and chemical differences of water source, presence of intermediate hosts of some parasites and many other complicated factors interfere in this aspect. This research was done during 36 months from 1388 to 1391 in rainbow trout farms of Qazvin province to study the effect of water source in frequency and diversity of ectoparasites of Cultured Rainbow Trout. For this purpose 1150 rainbow trouts with clinical signs from seven farms with will source and average temperature of 15ͦ c and three farms which receive water from river system with average temperature of 11 ͦ c were caught and transferred alive to the laboratory of veterinary medicine department of Qazvin. Parasite experiments were done using the wet smear of skin, and checked with identification key. Results showed that the farms with river system, despite situating one after another, had less frequency and diversity of ectoparasites in comparison with fish which receive water from the will with higher average temperature. The parasites in river-system farms were consist of Trichodina sp. with the most frequency in spring, Ichthyophthirius sp., Gyrodactylus sp., Dactylogyrus sp. and Ichthyobodo sp. with the most ffequency in summer and also Chilodonella sp. with the most frequency in winter. The parasites in will farms were consist of Ichthyophthirius sp.,Trichodina sp.,Gyrodactylus sp., Dactylogyrus sp. , Chilodonella sp., Lernaea sp., Epistylis sp., Tetrahymena sp., Cryptobia sp. and Vorticella sp. from which the most frequent infections were Ichthyophthirius sp. and Tricodina sp. with the most frequency in summer and fall, respectively, and Chilodonella sp. with the most frequency in winter
    Keywords: O. mykiss, Ectoparasites, Water surface, River, Qazvin
  • Amin Mahmuodian *, Abdolsamad Keramat Amirkolaei, Reza Akrami, Arsalan Bahalkeh Pages 93-104
    The present studywas conducted to evaluate the effect of different levels of dietary alphamune and protexin alone and/or in combination on growth performance of juvenile common carp (Cyprinus carpio). This experiment was conducted using juvenile common carps with initial average weight of 7.01±0.02 g during 60 days. The investigated were protexin (0 and 0.75 g/kg) and alphamune (0, 0.5 and 1 g/kg) based on which six experimental diets were formulated. Each experimental diet was randomly assigned to triplicate 40-L tanks with stocking density of 10 each. Fish were fed by hand three times day at 3-5% biomass during the experiment. Results showed that inclusion of dietary alphamune significantly affected growth related parameters, such as final weight, growth and specific growth rate (p
    Keywords: C. cario, Protexin, Alphamune, Combined effect