فهرست مطالب

پژوهش های ماهی شناسی کاربردی - سال سوم شماره 3 (پاییز 1394)

نشریه پژوهش های ماهی شناسی کاربردی
سال سوم شماره 3 (پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/09/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمد امینی *، رسول قربانی، علی شعبانی، مهناز ربانی ها، محسن نوری نژاد، رحمت ندافی صفحات 1-18
    مطالعه حاضر روی ترکیب گونه ای لارو ماهیان آب های بوشهر تا گناوه، در شش ایستگاه، خورهای شیف، لشکری، رمله، فراکه و دوبه و یک ایستگاه ساحلی دریایی از خرداد 1392 تا فروردین 1393 به صورت دو ماه یک بار انجام شد. نمونه برداری با تور بونگو با دهانه 60 سانتی متر و اندازه چشمه 300 میکرون صورت گرفت. از مجموع 21440 لارو جمع آوری شده، 30 خانواده (شامل دو زیرخانواده، هشت جنس، نه گونه و هشت تیپ)، یک گروه در حد راسته و دو تیپ شناسایی شد. گروه های شناسایی شده عبارتند از :Apogonidae، Blenniidae، Callionymidae، Carangidae، Clupeidae، Cynoglossidae، Diodontidae، Engraulidae، Gerreidae، Gobiidae، Haemulidae، Hemiramphidae، Leiognathidae، Mugilidae، Mullidae، Nemipteridae، Pegasidae، Platycephalidae، Scatophagidae، Sciaenidae، Scombridae، Sillaginidae، Soleidae، Sparidae، Sphyraenidae، Synanceidae، Syngnathidae، Terapontidae، Triacanthidae، Tripterygiidae و Tetraodontiformes. از این میان خانواده Soleidae با شش تیپ و Gobiidae با سه تیپ دارای بیشترین تنوع بودند. لارو گونه های Pegasus volitans از Pegasidae و Cyclichthys orbicularis از Diodontidae و Trachurus indicus از Carangidae و Hippichthys penicillus از Syngnathidae برای اولین بار از آب های ایران تفکیک و گزارش شدند.
    کلیدواژگان: ایکتیوپلانکتون، ترکیب گونه ای، سواحل بوشهر
  • هادی رئیسی، احسان کامرانی، رحمان پاتیمار *، ایمان سوری نژاد صفحات 19-34
    مطالعه حاضر با هدف بررسی رژیم غذایی کوسه چانه سفید C. dussumieri، جهت تعیین ارجحیت غذایی آن در آب های دریایی استان هرمزگان پی ریزی شد. در مجموع، محتویات معده 360 کوسه ماهی شامل 169 ماده و 191 نر که با استفاده از ترال میان آبی یال اسبی و تور گوشگیر طی 18 ماه از آذرماه 1392 تا خرداد 1394 صید شده بودند، مورد بررسی قرار گرفت. نمونه ها از رژیم غذایی کوسه چانه سفید با دامنه طولی 98-41 سانتی متر و دامنه وزنی 5100-500 گرم با استفاده از روش های وزنی، شمارشی، فراوانی و شاخص اهمیت نسبی بررسی شدند. 252 معده حاوی عناوین غذایی بودند و درغالب معده ها ماهیان استخوانی کوچک یافت شد. کوسه چانه سفید از گروه های متنوعی از ماهیان استخوانی شامل خانواده شگ ماهیان، کیجارماهیان، گوازیم ماهیان و به طور اتفاقی سخت پوستان عالی و سفالوپوداها تغذیه کرده بودند. میانگین تعداد طعمه در معده برای جنس نر و ماده به ترتیب 0/84±1/59 و 0/81±1/51 بود. سطح تروفی برای کوسه چانه سفید در این مطالعه 4/4 بدست آمد. تفاوت معنی داری در جیره غذایی بین دو جنس نر و ماده وجود داشت. تغییر در جیره غذایی ماهیان نابالغ در حال بلوغ و بالغ در دو جنس نر و ماده گواه این امر است که کوسه چانه سفید یک تغییر رژیم غذایی در طول دوره زندگی را تجربه می کند.
    کلیدواژگان: C، dussumieri، هرمزگان، رژیم غذایی، خلیج فارس، سطح تروفی
  • عافیه سقلی، ایرج هاشم زاده سقرلو* صفحات 35-46
    در این مطالعه تعداد 13 نمونه ماهی C. regium از رودخانه های سیروان، ارمند، ماربر، شلمزار و کوهرنگ در منطقه زاگرس نسبت به سایر گونه های جنس Chondrostoma و دیگر گونه های زیر خانواده Leuciscinae مورد بررسی قرار گرفتند. در مجموع 9 هاپلوتایپ به طول 652 نوکلئوتید از نمونه های مورد مطالعه به دست آمد. نتایج نشان داد که جمعیت C. regium مربوط به حوزه کارون هم تبار (مونوفایتیک) بوده و در مقایسه با افراد هم گونه خود در رودخانه لیله در کرمانشاه تفاوت دارند و بیشترین فاصله ژنتیکی در بین هاپلوتایپ های مربوط به رودخانه های لیله- ارمند و سیروان- ماربر 0/8 درصد است. زمان جدایی یا انشقاق گونه های C. kinzelbachi ،C. nasus با C. regium در حدود 2 تا 3 میلیون سال و گونه C. lemmingii با C. regium در حدود 16 میلیون سال محاسبه شد.
    کلیدواژگان: C، regium، ژن COI، هاپلوتایپ
  • محسن تقوی نیا، محمد ولایت زاده* صفحات 47-58
    این بررسی با هدف شناسایی و تعیین فراوانی ماهیان رودخانه شور طی سال های 91-1390 انجام شد. تعداد 3 ایستگاه مطالعاتی (ایستگاه اول: بتوند، ایستگاه دوم: کوه زر، ایستگاه سوم: دشت بزرگ) انتخاب گردید. نمونه برداری ماهیان با استفاده از تور گوشگیر ثابت، سالیک و ساچوک انجام گرفت. نتایج نشان داد که در این رودخانه تعداد 13 گونه ماهی از 5 خانواده وجود دارند که خانواده کپور ماهیان (Cyprinidae) با 9 گونه دارای بیشترین فراوانی (80/9 درصد) بودند و سایر خانواده ها با یک گونه ماهی حضور داشتند. ماهی تویینی (Capoeta trutta) در هر 3 ایستگاه مطالعاتی گونه غالب بود و در مجموع گونه های تویینی، بوتک دهان بزرگ، بیاح و بوتک دهان کوچک به ترتیب با 41/7، 19، 16/7 و 8/4 درصد بیشترین فراوانی را به خود اختصاص داده بودند. ماهی تویینی به ترتیب با 47/2، 40 و 32/3 درصد بیشترین فراوانی را به ترتیب در ایستگاه های یک تا سه داشت و کمترین فراوانی در هر سه ایستگاه مربوط به گونه ماهی گورخری (Apanius mento) برآورد گردید. میانگین شوری آب در ایستگاه ها متغیر بوده و در ایستگاه شماره 2 (کوه زر) با شوری ppt 7/18 بیشترین شوری و ایستگاه شماره 3 (دشت بزرگ) با ppt 1/91 کمترین میزان شوری را بین ایستگاه های مختلف داشتند. همچنین ایستگاه 2 (کوه زر) با میانگین دمایی 25/35 درجه سانتی گراد و ایستگاه 3 (دشت بزرگ) با 21/75 درجه سانتی گراد بیشترین و کمترین میانگین دمایی را به خود اختصاص داده بودند. در پژوهش حاضر بیشترین تنوع گونه ای در ایستگاه 3 (دشت بزرگ) به میزان 1/93 و کمترین 1/56 در ایستگاه 1 (بتوند) مشاهده گردید (p>0.05)
    کلیدواژگان: ماهی شناسی، بوم شناسی، اکوسیستم های آبی، رودخانه شور، استان خوزستان
  • هومن رجبی اسلامی *، سیدپژمان حسینی شکرابی، مهدی طالبی دارابی، میلاد محمدی مقدم صفحات 59-72
    این مطالعه جهت بررسی تاثیر محلول های فعال کننده واجد غلظت های مختلف کلسیم، منیزیم و تغییر pH در محلول استاندارد لقاح بیلارد بر میزان تحرک اسپرم قزل آلای خال قرمز انجام شد. مولدین نر پس از صید و بیهوشی اسپرم گیری شدند. تمام نمونه های اسپرم در ادامه با یکدیگر مخلوط شده و میزان تراکم اسپرم و اسپرماتوکریت آن به ترتیب برابر 0/87±10/30 میلیارد در میلی لیتر و 0/23±58/0 درصد محاسبه شد. محلول های فعال کننده آزمایشی با افزودن یون های دو ظرفیتی شامل کلسیم و منیزیم با غلظت 1، 2 و 3 میلی مول بر لیتر به محلول بیلارد تهیه شد. سه تیمار دیگر نیز با تغییر در میزان pH محلول بیلارد (8، 8/30 و 9) آماده شدند. سپس مدت زمان تحرک اسپرم در هر یک از محلول های لقاح تعیین و با محلول استاندارد بیلارد (تیمار شاهد) مقایسه شد. بیشترین مدت زمان تحرک اسپرم ماهی قزل آلای خال قرمز در محلول لقاح حاوی 1 میلی مول یون کلسیم با مدت زمان 8/6±64/7 ثانیه مشاهده گردید که اختلاف معنی داری با تیمار pH برابر 8/50 نداشت (p<0/01). کمترین مدت زمان تحرک اسپرم نیز در محلول لقاح با pH برابر 9/5 با مدت زمان 2/6±24/3 ثانیه نسبت به سایر تیمارها ثبت گردید (p<0/01). تفاوت معنی داری نیز بین مدت زمان تحرک اسپرم در تیمار حاوی محلول استاندارد بیلارد (تیمار شاهد) با تیمارهای حاوی 1 میلی مول منیزیم، 2 میلی مول منیزیم و pH برابر 8 مشاهده نگردید (p<0/01). بیشترین مدت زمان تحرک اسپرم ماهی قزل آلای خال قرمز در محلول لقاح حاوی 1 میلی مول یون کلسیم نسبت به سایر یون های دو ظرفیتی مشاهده گردید. بنابراین نوع و غلظت یون های دو ظرفیتی و PH محلول های فعال کننده می توانند تحرک اسپرم ماهی را تحت تاثیر قرار دهند.
    کلیدواژگان: S، trutta، کاتیون های دو ظرفیتی، pH، تحرک اسپرم، اسپرماتوکریت
  • نیکتا مهدی پور، سیدعلی اکبر هدایتی *، محمدرضا ایمانپور صفحات 73-82
    در این پژوهش تاثیرات هیستوپاتولوژیکی مس و نیکل بر آبشش بچه ماهی سفید (R. kutum) بررسی شد. جهت انجام این آزمایش تعداد 120 عدد بچه ماهی سفید با میانگین طولی 0/25 ± 4/5 سانتی متر و میانگین وزنی 1 ± 1/1 گرم از مرکز تکثیر و پرورش ماهی سیجوال (بندرترکمن) تهیه شد. پس از سازگاری ماهیان با شرایط آزمایشگاهی، آزمایش به مدت 30 روز تحت غلظت های ( 1/3Cucl2 mg l-1 و 3/29mg l-1 Nicl) در آکواریوم به ابعاد 65×30×40 سانتی متر انجام شد. غلظت فلزات سنگین محلول در آب هر 48 ساعت یکبار به طور کامل تجدید می گردید و نمونه گیری از بافت ها طی 3 دوره 7، 15 و 30 روزه انجام شد. نتایج بیانگر آن بود که با پیشرفت مدت قرارگیری در معرض فلز مس آسیب های وارده به بافت آبشش از قبیل پرخونی و خونریزی، شکستگی و اتصال لاملاهای ثانویه و کوتاه شدن لاملاهای ثانویه، گرزی شدن تیغه های آبششی، تجمع آب میان بافتی مشاهده شد. در خصوص فلز نیکل افزایش ترشحات مخاطی و پرخونی، بهم جوش خوردگی لاملاهای ثانویه و تورم سلول لاملای ثانویه مشاهده شد. در مجموع میزان آسیب دیدگی بافت آبشش در غلظت های مختلف فلزات در مس بیشتر از نیکل بوده است.
    کلیدواژگان: R، kutum، آسیب شناسی بافتی، آبشش، فلزات سنگین
  • منصوره کاکاوند، رضوان موسوی ندوشن، حسین خارا* صفحات 83-94
    امروزه در صنعت آبزی پروری تولید لاروهای مقاوم با میزان بازماندگی بالا و رشد مطلوب، بسیار با اهمیت است. از آن جا که دستگاه گوارش لارو ماهیان دریایی پس از جذب کیسه زرده تکامل نیافته، لازم است از غذاهای زنده در این مرحله استفاده شود. دراین تحقیق میزان رشد و بازماندگی لارو تاس ماهی ایرانی تحت تاثیر سه تیمار غذای زنده، آکارتیای خزر، آرتمیا و دافنی به مدت 14 روز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمایش تغدیه لاروی نشان داد که در شاخص های وزن نهایی، درصد بقاء، ضریب تبدیل غذایی، درصد افزایش وزن بدن، رشد ویژه و رشد روزانه اختلاف معنی داری مشاهده شد (p<0/05). نتایج نهایی بدست آمده نشان داد در تیمار تغذیه شده با آکارتیای دریای خزر در تمام شاخص های رشد بهترین نتیجه حاصل گردید و تیمارهای تغذیه شده با آرتمیا و دافنی به ترتیب در رتبه های بعدی قرار گرفتند.
    کلیدواژگان: A، persicus، آکارتیا، دریای خزر، آرتمیا، دافنی
  • علیرضا نیسی، غلامرضا رفیعی *، محمدعلی نعمت اللهی، سید هاد رضوی صفحات 95-106
    اثر کانتاگزانتین بر شاخص های رشد و ایمنی غیر اختصاصی ماهی گرین ترور A. rivulatus طی یک دوره تغذیه ای 8 هفته ای مورد بررسی قرار گرفت. سه جیره غذایی حاوی غذای مصرفی (1)، غذای حاوی روغن ماهی (2) و غذای حاوی روغن ماهی به همراه کانتازانتین استخراج شده از باکتری D. natronolimnaea (3) مورد آزمایش قرار گرفت. تعداد 60 قطعه بچه ماهی گرین ترور با میانگین وزنی 0/021±0/388 گرم در هر مخزن 120 لیتری در هر واحد آزمایشی وارد شده که این تعداد، روزانه دو بار تا حد سیری مورد تغذیه قرار گرفتند. در انتهای دوره پرورشی از هر تیمار چهار قطعه بچه ماهی صید و فاکتورهای ایمنی سرم ماهی (لیزوزیم، فعالیت کمپلمان و ایمونوگلوبولین کل) مورد بررسی قرار گرفت. وزن نهایی (2/78)، ضریب رشد ویژه (3/33) و ضریب تبدیل غذایی (1/28) در گروه (3) بطور معنی داری نسبت به گروه های دیگر بهبود یافت (0/05 >p). میزان شاخص های ایمنی سرم (لیزوزیم (3/35)، فعالیت کمپلمان (1/8) و ایمونوگلوبولین (3/87)) نشان داد که گروه (3) نسبت به سایر گروه ها دارای سطح بالاتری بود. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که کانتاگزانتین استخراج شده از باکتری D. natronolimnaea تاثیر مثبتی بر شاخص های رشد و سیستم ایمنی غیر اختصاصی در ماهی گرین ترور دارد و این کارتنوئید را می توان در پرورش این گونه ماهی زینتی، به عنوان مکمل غذایی به کار برد.
    کلیدواژگان: D، natronolimnaea، A، rivulatus، کانتاگزانتین، شاخص های رشد، شاخص های ایمنی شناسی
|
  • Mohammad Amini *, Dr Rasul Ghorbani, Dr Ali Shabani, Dr Mahnaz Rabbaniha, Dr Mohsen Noorinejad, Dr Rahmat Naddafi Pages 1-18
    This study was carried out to identify the taxonomic composition of fish larvae collected bimonthly in waters of Bushehr to Genaveh in six stations (Five creeks: Shif, Lashkari, Ramleh, Farakeh, Dubbeh, and one station in the seashore) in norhtern Persian Gulf, Iran, from June 2013 to April 2014. Fish larvae were sampled usinga Bongo-net (diameter, 60 cm; mesh size, 300 µm).A total of 21440 fish larvae representing 30 families (which included two subfamilies, eightgenuses, nine species and eight types), one group to the levels of order and two types were recognised. The identified taxa were: Apogonidae, Blenniidae, Callionymidae, Carangidae, Clupeidae, Cynoglossidae, Diodontidae, Engraulidae, Gerreidae, Gobiidae, Haemulidae, Hemiramphidae, Leiognathidae, Mugilidae, Mullidae, Nemipteridae, Pegasidae, Platycephalidae, Scatophagidae, Sciaenidae, Scombridae, Sillaginidae, Soleidae, Sparidae, Sphyraenidae, Synanceidae, Syngnathidae, Terapontidae, Triacanthidae, Tripterygiidae, and Tetraodontiformes. Among them, Soledae (including 6 types) and Gobiidae (including 3 types) were the most diverse families. What is more, Pegasus volitans (Pegasidae), Cyclichthys orbicularis (Diodontidae), Trachurus indicus (Carangidae), and Hippichthys penicillus (Syngnathidae) were reported for the first time in Iranian waters.
    Keywords: Ichthyoplankton, Species Composition, Bushehr province
  • Hadi Raeisi, Dr Ehsan Kamrani, Dr Rahman Patimar *, Dr Iman Sourinejad Pages 19-34
    The present study aimed at investigating the diet of white cheek shark¡ Carcharhinus. dussumieri¡ in order to determine its feeding preferences in Hormozgan waters¡ Persian Gulf. Overall¡ stomach contents of 360 shark were sampled including female (n=169) and male (n=191). The content of 360 white cheek sharks including 169 female and 191 male¡ which were caught using trawl and gill net during 18 months from December 2013 to May 2015¡ were examined. Diet of Whitecheek shark¡ with the length range of 41-98 and weight range of 500-5100 gr.¡ was described using the numeric¡ frequency¡ weight methods and the index of relative importance index (IRI). Two hundred fifty two stomachs contained food items and small teleost fish were found in the majority of full stomachs. Results indicated that C. dussumieri fed on a wide variety of teleost species¡ primarily Engraulidae¡ Synodontidae¡ Nemipteridae with occasional crustacean and cephalopod prey. There was a significant difference in diets of males and females shark samples. The average prey content in the stomach was 1.59±0.84 and 1.51±0.81 for male and female¡ respectively. In addition¡ trophic level was calculated 4.4. A shift in diets of maturing¡ immature and mature males and females deemed to be an evidence that C. dussumieri experiences an ontogenetic feeding diet shift.
    Keywords: C. dussumieri, Hormozgan, Feeding diet, Persian Gulf, Trophic level
  • Afieh Soghly, Dr. Iraj Hashemzadeh Segherloo Pages 35-46
    In this study 13 Chondrostoma regium specimens from the Leileh, Armand, Marbor, Shalamzar, and Koohrang Rivers in Zagros region were compared to other species of Chondrostoma and some species of the Leuciscinae subfamily. A total of nine 652 bp haplotypes were recovered. Results showed that C. regium in Karoon basin is a monophyletic group which is different from its counterpart in the Leileh River in Kermanshah Province. In addition, the highest genetic distance among the observed haplotypes was for Leileh-Armand and Leileh-Marbor Rivers (0.8%). The time elapsed since the isolation of C. nasus and C. kinzelbachi from C. regium and the isolation time between C. regium and C. lemmingii were calculated as about 2-3 MY and16 MY, respectively
    Keywords: C. regium, COI, Haplotype
  • Mohsen Taghavi Niya, Mohammad Velayatzadeh* Pages 47-58
    This study aimed at determining and identifying of salty waterfish diversity and abundance from 2011 until 2012. Three stations (station 1: Batvand, Station 2: KohZar, Station 3: DashtBozorg) were chosen and sampling was done using Gill net, Slick and Sachok. Results showed that 13 species of fish belonging to 5 families exist in this river. Cyprinidae with 9 species had the most frequency (80.9 %) and in other families one species were identified. The Capoeta trutta were the most dominant species in all stations and Capoeta trutta, Cyprinum macrostomum, Liza abu,Cyprinon kais with 41.7, 19, 16.7, 8.4 were the most frequent species, respectively. The most frequentspeciesin the stations one to threewas estimated to be Capoeta trutta with 47.2%, 40% and 32.3 %, respectively and the least frequent speciesin all the three stations was Apanius mento.The average water salinity was variable. Station 2 (KohZar) and station 3 (DashtBozorg) were observed to have the highest and the lowest salinity with 7.18 ppt and 1.91 ppt salinity indices, respectively. Also station 2 (KohZar) and station 3 (DashtBozorg) with 25.35 0C and 21.750C, had the highest and the lowest temperature, respectively. In the present study the highest species diversity was in station 3 (DashtBozorg) with 1.93 and the lowest was in station 1 (Batvand) with 1.56 (p>0.05).
    Keywords: Ichthyology, Ecology, Aquatic ecosystems, Shour River, Khozestan Province
  • Dr Homan Rajabi Islami *, Dr Seyyed Pezhman Hosseini Shekarabi, Mehdi Talebi Darabi, Milad Mohammadi Moghadam Pages 59-72
    This study was conducted to investigate the effect of activating solutions containing different concentrations of calcium, magnesium and pH change in the Billard standard fertilization solution on sperm motility of brown trout. Sperm catching from the male fish was done after anesthetizing. Sperm samples were then mixed together and density (87.0±30.10 million per milliliter) and spermatocrit (23.0±0.58%) of the pooled sample were calculated. Experimental activating solutions were prepared by addition of bivalent ions of calcium and magnesium with a concentration of 1, 2, and 3 mmol L-1 in the Billard solutions. Three other experimental groups were prepared by making changes in the PH of Billrd solution (8, 8.3, and 9). Then, Sperm motility in each experimental solutions and standard solution Billard (control) were compared. The highest Sperm motility of brown trout was found in the solution containing 1 mM calcium ion with the 64.7±8.6 s, which did not show significant difference with the solution containing pH 8 (p>0.01).The minimum duration of sperm motility was also recorded in pH 9.5 fertilization solution with the time of 24.3±2.6 s compared to the other treatments (p0.01). Among bivalent ions the most motility of brown trout sperm was observed in the solution containing 1mM calcium. Therefore, the type and concentration of bivalent ions followed by the pH in activating solutions could put the sperm motility under control
    Keywords: S. trutta, Doubly charged ions, pH, Sperm motility, Spermatocrit
  • Nikta Mahdipoor, Dr Aliakbar Hedayati *, Dr Mohammadreza Imanpoor Pages 73-82
    The present study aims at investigating the Histopathological effects of nickel and copper on the gill of Kutum Rutilus kutum. To perform this study, 120 pcs kutum were caught from Syjval fish reproduction center (Bndar-turkmen) with average length of 25/0 ± 5/4°meters and average weight of 1 ± 1/1gram. After the compatibility of the sample with laboratory conditions, the experiment was conducted in 30 days at concentrations of (CuCl2 1.3 mg/L and NiCl2 3.9 mg/L) in the aquarium with the dimensions 65 × 30 × 40 cm. Heavy metal concentrations in water solution was renewed every 48 and the tissue samples were caught during three periods of 7, 15 and 30 days. Results indicate that with the increase of exposure time to copper, damage to gill tissue, such as hyper-emia and hemorrhage, fractures and connectivity of secondary lamella and secondary lamella shortening, blade gill, lamella of swollen multi-cellular were more severe. Regarding Ni, the increase in mucus secretion and hyperemia resulted in secondary lamella fusion and hypertrophy. In sum, The amount of damage gill tissue in different concentrations of Cu was more than Ni.
    Keywords: R. kutum, Histopathology, Gill, Heavy metals
  • Mansoreh Kakavand, Dr Rezvan Mousavi Nadushan, Dr Hosein Khara* Pages 83-94
    Nowadays the production of resistant larva with high survival and desirable growth is so important in aquaculture industry. Due to the fact that larvae’s digestion is not completed after the absorption of yolk sac, the alive food should be used in this step. In this investigation, the Iranian Acipenser percicus larva growth and survival in 3 treatments feeding on 3 alive foods, Caspian Sea Acartia, Artemia and Daphnia were studied and each treatment in 3 replicates were done during 14 days. Experimental larval feeding results showed significant difference in final weight indicators, survival rate, food conservation ratio, gain weight percentage, specific growth and daily growth (p
    Keywords: A. percicus, Acartia sp., Caspian Sea, Artemia, Daphnia
  • Alireza Neissi, Dr Gholamreza Rafiee *, Dr Mohammadali Nematollahi, Dr Seyed Hadi Razavi Pages 95-106
    Use of Canthaxanthin on growth and non-specific immune indices of Green Terror Aequidens rivulatus fish feeding over a period of 8 weeks were evaluated. Sixty fishes with the average weight of 0.388±0.0021gr were put into nine oval-shaped ponds of 120 liters capacity and fed twice a day in a completely randomized system. This study include three treatments: 1) control treatment, 2) the feed including fish oil, and 3) feed including fish oil complemented with Canthaxanthin extracted from D. natronolimnaea bacteria. At the end of the study period, four pieces of fish from each treatment were caught and their fish immune serum factors of total immunoglobulin, lysozyme activity, and alternative complement activity were investigated. The final weight (2.78 gr), SGR (3.33%/day) and FCR (1.28) had an improved condition in treatment number 3 compared with the other ones (p
    Keywords: A. rivulatus, D. natronolimnaea, Canthaxanthin, Growth indices, Immunological indices