فهرست مطالب

دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران - سال هفتاد و سوم شماره 1 (پیاپی 169، فروردین 1394)

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال هفتاد و سوم شماره 1 (پیاپی 169، فروردین 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/01/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سامیلا فرخی منش، مهدی فروزنده مقدم*، مرضیه ابراهیمی صفحات 1-10
    زمینه و هدف
    miRNA های مرتبط با متاستاز حوزه جدیدی از درمان های متاستاز بر اساس miR را ایجاد کرده که پتانسیل درمانی بالایی برای کشنده ترین جنبه سرطان، یعنی متاستاز دارد. miR-31 یک miRNA ضد متاستازی با عملکرد پلیوتروپیک است که بیان آن در سلول های متاستاتیک سرطان پستان به طور قابل توجهی کاهش می یابد. این miRNA در چندین مرحله از آبشار متاستازی نقش دارد و استفاده از روش های بازیافت miR-31 می تواند روش کارآمدی برای مهار متاستاز باشد.
    روش بررسی
    نوع مطالعه مقطعی می باشد که در مهر سال 93-1392 در دانشگاه تربیت مدرس انجام شده است. الیگوی دورشته ای miR-31 بالغ بر اساس دستورکار تولید کننده کیت در وکتور pcDNA 6.2gw/EmGFP کلون شد. رده های سلولی سرطانی MDA-MB231 و MCF-7 پستان کشت داده شدند. miRNA آنها استخراج گردید و بیان miR-31 پیش از تیمار با سازه حاوی miR-31 در دو رده سلولی و سلول های نرمال بافت پستان تعیین شد. سپس سازه حاوی miR-31 به دو رده سلولی ترانسفکت شد. بیان miR-31 پس از 48 ساعت ارزیابی شد و آزمایش های ایجاد خراش و سنجش تهاجم جهت ارزیابی میزان مهاجرت و تهاجم انجام شد.
    یافته ها
    نتایج (Real-time polymerase chain reaction (PCR پیش از ترانسفکشن سازه حاوی miR-31 کاهش چهار و بیش از 100 برابری بیان miR-31 را به ترتیب در MCF-7 و MDA-MB231 نسبت به سلول های نرمال پستان نشان داد ولی بررسی بیان پس از ترانسفکشن سازه حاوی miR به MDA-MB231 نشان دهنده افزایش قابل توجه در بیان miR-31 و کاهش 20 برابری خصوصیات تهاجمی و 10 برابری خصوصیت مهاجرتی نسبت به MCF-7 بود.
    نتیجه گیری
    استفاده از miR-31 در درمان بر اساس بازیافت miR به وسیله miR-31-mimic امکان مهار کارآمد متاستاز را مطرح می کند.
    کلیدواژگان: miR31، mimic، متاستاز، سرطان پستان
  • حسین فرامرزی، الهام مسلمی*، امیر ایزدی صفحات 11-17
    زمینه و هدف
    امروزه پژوهش های مولکولی نشان می دهد که بعضی از ژن ها در ناحیه پروموتر خود به صورتی متحمل متیلاسیون می شوند که باعث خاموشی یا کاهش بیان ژن های دخیل در مسیرهای رشد سلولی می شود. تشخیص موقعیت متیلاسیون می تواند به عنوان مارکری برای تشخیص سرطان و پیش بینی بیماری باشد. ژن سرکوب گر تومور CDKN2A پروتئینی را رمزگذاری می کند که در مهار CDK4/6 و کاهش سطح فسفریلاسیون پروتئین رتینوبلاستوما (pRb) نقش دارد. هدف این مطالعه، بررسی مولکولی هیپرمتیلاسیون اگزون 1، CDKN2A در افراد دارای سرطان کولورکتال و افراد سالم بود.
    روش بررسی
    این مطالعه مورد- شاهدی که جمعیت مورد مطالعه آن شامل 20 فرد مبتلا به سرطان کولورکتال و 10 فرد سالم بودند. نمونه ها به صورت بلوک پارافینه، از دی 1389 تا خرداد 1391 از بخش پاتولوژی بیمارستان مهر تهران تهیه گردید. سپس برای حالت های متیله و غیرمتیله ژن CDKN2A، آغازگر اختصاصی طراحی شد، به منظور بررسی سطح متیلاسیون اگزون 1، ژن CDKN2A از روش PCR اختصاصی متیلاسیون (MSP) استفاده گردید.
    یافته ها
    در این مطالعه، هایپرمتیلاسیون اگزون 1، ژن CDKN2A در بافت توموری 80% (16 نمونه) و در بافت سالم 20% (دو نمونه) مشاهده گردید. در بیمارانی که سن آنها بیشتر از 50 سال بود متیلاسیون ژن CDKN2A با فراوانی بیشتری نسبت به بیمارانی با سن کمتر از 50 سال مشاهده گردید (66% در برابر 34%) (P<0/001).
    نتیجه گیری
    نتایج این آزمایش نقش هایپرمتیلاسیون نواحی CpG پروموتر ژن CDKN2A در بافت توموری را به عنوان عامل ایجاد کننده سرطان کولورکتال در انسان تایید نمود و می توان به عنوان یک مارکر در تشخیص زود هنگام بیماری و شناسایی افراد مستعد استفاده نمود.
    کلیدواژگان: سرطان کولورکتال، تشخیص زودهنگام، متیلاسیون، CDKN2A، PCR اختصاصی متیلاسیون
  • فاطمه گنج زاده، رضا شیرکوهی* صفحات 18-23
    زمینه و هدف
    سرطان پستان، دومین سرطان شایع پس از ریه در جهان می باشد. همچنین این بیماری پنجمین علت شایع مرگ در اثر سرطان است. سرطان پستان، رشد مهار نشده ی سلول های غیر طبیعی است که در نواحی مختلف پستان ایجاد می شود. 90% از سرطان ها بر اثر متاستاز رخ می دهند و غلبه بر پیوستگی های سلولی بدن از جمله پیوستگی های محکم یکی از راه های ایجاد متاستاز می باشد. اوکلودین (Occludin) یک پروتئین سرتاسری غشایی می باشد که در محل اتصالات محکم وجود دارد. بنابراین هدف از این پژوهش بررسی میزان بیان اوکلودین در سرطان پستان انسان بود.
    روش بررسی
    در این پژوهش نمونه های تومور 30 بیمار مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به انستیتو کانسر بیمارستان امام خمینی (ره) و ذخیره شده در بانک تومور ایران از ابتدای فروردین 1392 به مدت یک ماه، پس از دریافت رضایت نامه اخلاقی، مورد بررسی قرار گرفتند. ابتدا استخراج RNA کمی صورت گرفت و سپس با استفاده از رونویسی معکوس و (Polymerase chain reaction (PCR معمولی و Real-time PCR بیان ژن اوکلودین در این بیماران مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    بیان ژن اوکلودین در بیماران با مرحله بالاتر بیماری نسبت به حالت کنترل بالاتر رفته بود و این افزایش به صورت معنادار به خصوص میان دو مرحله بالایی و پایینی قابل مشاهده بود.
    نتیجه گیری
    افزایش بیان ژن اوکلودین را می توان به عنوان یکی از فاکتورهای تاثیر گذار در روند تبدیل بافت سالم به سمت سرطانی شدن دانست.
    کلیدواژگان: نئوپلازی پستان، اوکلودین، بیان ژن، یافته های مورفولوژیکی و میکروسکوپی، واکنش کمی زنجیره ای پلیمراز، مرحله بندی نئوپلاسمی
  • حسن محمودی، محمدرضا عربستانی، سید فضل الله موسوی، صفیه غافل، محمدیوسف علیخانی* صفحات 24-30
    زمینه و هدف
    پروتئین A یک جزو اصلی در دیواره ی سلولی استافیلوکوکوس اورئوس است که آنالیز توالی نوکلئوتیدها در ناحیه x ژن spa کد کننده پروتئین A نشان داد این ناحیه از 24 جفت باز تکراری تشکیل شده که دارای پلی مورفیسم بالایی است. در این مطالعه الگوهای ژن spa استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از بینی پرسنل و نمونه های بالینی مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    در مجموع 200 نمونه بالینی از بیماران بستری و سواپ بینی از کارکنان بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی همدان از مهر 1392تا مرداد 1393 جمع آوری گردید. بعد از تایید سویه های جدا شده، بررسی حساسیت آنتی بیوتیکی به روش دیسک دیفیوژن با توجه به دستورکار (Clinical and laboratory standards institute (CLSI و شناسایی ژن mecA سویه های (Methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA و spa (کد کننده پروتئین A) با روش PCR انجام شد. محصولات PCR با روش Polymerase chain reaction- restriction fragment length (polymorphism (PCR-RFLP و آنزیم (Rsa I (Afa I برش خوردند.
    یافته ها
    سویه ها MRSA به ترتیب بیشترین حساسیت و مقاومت را به کلیندامایسین و سیپروفلوکساسین داشتند. در مجموع هشت محصول PCR، با اندازه های مختلف برای ژن spa شناسایی شد که پس از برش آنزیمی 9 الگو به دست آمد که برخی از این الگوها در ایزوله های جدا شده از بینی پرسنل و نمونه های بالینی مشترک بودند.
    نتیجه گیری
    الگوهای مشابه ژن spa در بیماران بستری و کارکنان بیانگر این مطلب است که یک منبع عفونت مشترک در چرخش و انتقال از فرد به فرد در بیمارستان است. تجزیه و تحلیل این الگوها می تواند انتقال عفونت در میان کارکنان و بیماران بستری در بیمارستان ها را کاهش داد و همچنین در درمان های دارویی می تواند به پزشکان و بیماران کمک کند.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، ژن spa، تست آنتی بیوگرام دیسک دیفیوژن، واکنش زنجیره پلی مراز، مقاومت دارویی، مطالعات وابسته به ژنتیک، پلی مورفیسم
  • فریبا نانبخش*، بهروز ایلخانی زاده، نوا مقدسیان نیاکی، سیما اشنویی، پویا مظلومی صفحات 31-39
    زمینه و هدف
    با وجود پیشرفت های اخیر در بررسی و درمان ناباروری، افزایش میزان بارداری و کاهش سقط جنین چشمگیر نبوده است. در مطالعه حاضر اثربخشی این دارو بر نتایج تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم ارزیابی شد.
    روش بررسی
    پژوهش نیمه تجربی حاضر در زنان نابارور کاندید تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم در فاصله زمانی آغاز سال 1390 تا پایان شهریور 1392 انجام شد. تجویز پردنیزولون از یک روز پیش از انتقال جنین تا هفت روز با دوز mg 20 در روز شروع و سپس با mg 10 در روز تا هفت روز بعد ادامه یافته و سپس متوقف شد. پیگیری با انجام آزمایش هورمون بتای گنادوتروپین جفتی انسان در روز 16 پس از انتقال جنین و سپس به وسیله سونوگرافی در هفته های شش، 12 و 20 انجام شد.
    یافته ها
    میانگین± انحراف معیار سن و طول مدت ناباروری 181 بیمار مورد بررسی به ترتیب 30.42± 6.07 و 7.69± 5.54 سال بود. 138 (44/7%) از جنین های منتقل شده گرید A داشتند. پیامدهای باروری در انتقال جنین تازه یا فریز شده تفاوت معناداری با یکدیگر نداشتند (P> 0.05). رخداد حاملگی شیمیایی 48/1% (87 نفر)، حاملگی کلینیکی 44/2% (80 نفر)، فراوانی سقط پیش از شش هفته در زنان با حاملگی داخل رحمی، 5/9% (پنج نفر)، رخداد سقط پیش از هفته 20 بارداری 912/9% (11 نفر)، فراوان چند قلویی 32/5% (26 نفر) و حاملگی خارج رحمی 2/3% (دو نفر) بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد استفاده از پردنیزولون با افزایش نسبی رخداد حاملگی و کاهش نسبی سقط بوده و استفاده از آنرا در پروتکل های درمانی تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم ممکن می نماید.
    کلیدواژگان: تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم، پیامد بارداری، پردنیزولون، ناباروری
  • کامران آقاخانی، ابراهیم عامری، مریم عامری*، سیدعلی محترمی صفحات 40-48
    زمینه و هدف
    آسیب های ارتوپدی در کودکان شایع می باشد و سبب مشکلات فراوان مادی و خسارت روحی کودک و خانواده می گردد. شناسایی اپیدمیولوژی این آسیب ها می تواند در جلوگیری از آسیب و همچنین برنامه ریزی های درمانی موثر باشد. هدف از این مطالعه شناسایی ابعاد مختلف آسیب های ارتوپدی در جامعه ایرانی است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی آینده نگر کلیه بیماران زیر 19 سال که در طی یک سال در فاصله زمانی اول اردیبهشت 1392 تا پایان فروردین 1393 از طریق اورژانس بیمارستان شفا یحیاییان بستری گردیدند، به صورت آینده نگر مورد بررسی قرار گرفتند. سن، جنس و مکانیسم تروما جمع آوری و بررسی شد.
    یافته ها
    در طول مدت مطالعه 1081 بیمار زیر 19 سال با آسیب ارتوپدی بستری گردیدند که اکثریت را پسران تشکیل می دادند (830 نفر، 76/8%). دختران (251 نفر، 23/2%) میانگین سنی 4/63±8/67 سال در قیاس با 5/06±11/04 سال در پسران داشتند که اختلاف معناداری داشت (P< 0.001). حداکثر شیوع سنی پسران 18 سال بود. در حالی که در دختران دو پیک سنی، در سه و 9 سالگی دیده شد. شکستگی در 621 بیمار (70/8%) در اندام فوقانی و 256 بیمار (29/2%) در اندام تحتانی بود. 27 بیمار دچار دررفتگی مفاصل، پنج مورد ضایعه لیگامانی زانو، 128 بیمار آسیب نسوج نرم اندام ها و 44 بیمار ضایعات ستون فقرات داشتند. شایعترین مکانیسم تروما در هر دو جنس سقوط از حالت ایستاده بود (48/5%). شایعترین استخوان دچار آسیب، استخوان های رادیوس و اولنا (146 مورد 16/7%) و سپس سوپراکوندیلر آرنج (134 مورد 15/3%) بود. بیشترین شیوع در فصل تابستان 30/1% و کمترین در زمستان 18/1% مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر افزون بر شناخت اپیدمیولوژی آسیب های ارتوپدی اطفال، زمینه آموزش والدین برای جلوگیری از بروز آسیب در کودکان در معرض خطر را فراهم می نماید.
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی، شکستگی اطفال، در رفتگی اطفال، آسیب های ارتوپدی
  • مریم رهبر*، زهرا چیت سازیان، بهرام مسلمی، طیب رمیم صفحات 49-54
    زمینه و هدف
    بتا-2 میکروگلوبولین (Beta-2 microglobulin، B2M) از جمله توکسین هایی است که سطح سرمی آن در بیماران دیالیزی مزمن تحت عوامل مختلفی افزایش می یابد. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط فاکتور التهابی (C-reactive protein (CRP با بتا-2 میکروگلبولین در بیماران همودیالیزی مزمن تحت دیالیز با (PES130HF، High-flux membrane (Meditechsys Co.، Tehran، Iran انجام شد.
    روش بررسی
    مطالعه به صورت مقطعی در 44 بیمار همودیالیزی در بیمارستان سینا و امیر اعلم تهران در سال 1392 انجام شد. بیماران از طریق فیستول یا کاتتر دایمی همودیالیز شده و حداقل سه ماه از همودیالیز آنها گذشته بود. بیماران در صورت ابتلا به بیماری عفونی شناخته شده، انجام همودیالیز با Low-flux membrane و انجام دیالیز کمتر از سه بار در هفته از مطالعه خارج شدند. تمام بیماران با دستگاه (Fresenius (Massachusetts، USA همودیالیز و با High-flux biocompatible membrane همودیالیز شدند. خونگیری از رگ شریانی انجام گردیده و سطح سرمی اوره، کراتینین، بتا-2 میکروگلبولین و CRP مورد بررسی آزمایشگاهی قرار گرفت.
    یافته ها
    از 44 بیمار همودیالیزی مزمن 20 نفر (44/5%) مرد و 24 نفر (54/5%) زن بودند. بیشترین فراوانی نارسایی کلیوی در زمینه بیماری دیابت قندی و هیپرتانسیون بود. بتا-2 میکروگلبولین در 23 نفر (52/3%) بیش از mg/l 12 و در 21 نفر (47/7%) کمتر از mg/l 12 بود که ارتباط آماری معناداری با CRP نداشت (P= 0.460). همچنین ارتباط مشخصی میان CRP و بتا-2 میکروگلوبولین وجود نداشت (r= -047، P= 0.763).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج به دست آمده از مطالعه، ارتباط آماری معناداری بین CRP و بتا-2 میکروگلبولین در بیماران همودیالیزی مزمن تحت دیالیز با High-flux membrane به دست نیامد.
    کلیدواژگان: همودیالیز، بتا، 2 میکروگلبولین، CRP، High، flux membrane
  • معصومه میرزا مرادی، زهرا حیدر*، پریچهر کیمیایی، معصومه صالح، سپیده اشرفی وند صفحات 55-59
    زمینه و هدف
    اندانسترون (Ondansetron) آنتاگونیست گیرنده پنج هیدروکسی تریپتامین و داروی موثر ضد استفراغ در بیماران کموتراپی؛ دوره پس از جراحی و همچنین تهوع و استفراغ بارداری می باشد. این مطالعه با هدف بررسی فراوانی بروز عوارض جنینی در مادران مصرف کننده این دارو انجام شده است.
    روش بررسی
    در یک مطالعه توصیفی گروه بیماران case-series study) 22) خانم بارداری که از اردیبهشت 1385 تا شهریور 1392 با شکایت از تهوع و استفراغ تکرار شونده در بیمارستان مهدیه تهران بستری شده بودند، به دلیل عدم پاسخ به درمان های رایج تحت درمان با اندانسترون mg 4 خوراکی سه بار در روز قرار گرفتند. پس از ختم بارداری فاکتورهای مربوط به نوزاد شامل سن زمان تولد، مرگ داخل رحمی، وزن زمان تولد، آپگار نوزاد، نیاز به بستری در NICU و وجود آنومالی ثبت شد.
    یافته ها
    بیماران شرکت کننده در این مطالعه از نظر سنی از 20 تا 42 سال (28/22±5/08 سال) بوده در موارد بررسی دو مورد سقط (9%)، دو مورد بارداری دوقلویی (9%) بود. اندانسترون در 15 (68/1%) بیمار در متوسط سن حاملگی 9 هفته یعنی دوران اندام زایی (Organogenesis) آغاز شد و در 8 (36/3%) بیمار تا سه ماهه سوم بارداری مصرف شد. در بررسی های اولیه 100% بیماران کتونوری، 15 (68/2%) هیپوکالمی (mEq/L 3/5> K+ level) سه مورد (13/6%) هیپرتیروییدی و پنج مورد (22/7%) اختلالات عملکرد کبدی داشتند. در سه مورد (13/6%) کشت ادراری مثبت بود. آپگار دقیقه اول و پنجم نوزادان 9 و 10 و متوسط وزن زمان تولد g 3110 بود و آنومالی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    مصرف اندانسترون طی بارداری همراه با بروز عوارض تراتوژن نمی باشد بنابراین به عنوان خط دوم درمان در ویار بارداری قابل تجویز می باشد.
    کلیدواژگان: اندانسترون، تهوع و استفراغ بارداری، عوارض بارداری
  • اشرف سادات حکیم، فرشید کمپانی*، محمد بهادرام صفحات 60-64
    زمینه و هدف
    شب ادراری یکی از شایعترین مشکلات دوران کودکی است که تداوم آن می تواند موجب کاهش اعتماد به نفس، اضطراب و سایر مشکلات عاطفی در کودک گردد. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی عوامل مستعد کننده شب ادراری در میان کودکان سنین مدرسه انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش مقطعی- تحلیلی طی مدت سه ماه از اردیبهشت تا تیر 1393 و بر روی 200 کودک 12-6 ساله مراجعه کننده به کلینیک های تخصصی ارولوژی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز (بیمارستان های امام خمینی (ره) و گلستان) انجام شد. بیماران بر اساس جنسیت در دو گروه مساوی تقسیم و مورد مقایسه قرار گرفتند. داده ها به وسیله پرسشنامه و از طریق مصاحبه با والدین تکمیل و جمع آوری گردید.
    یافته ها
    بر اساس معیار (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders، 4th edition (DSM-IV از 200 کودک تحت مطالعه، 64 کودک (32%) شب ادراری داشتند. Chi-square test اختلاف معناداری را بین گروه مورد و شاهد از نظر جنسیت (P= 0.002)، سابقه خانوادگی مثبت (P= 0.004)، خواب عمیق (P= 0.005) و مصرف مایعات زیاد (P= 0.00) نشان داد.
    نتیجه گیری
    ضروری است که اقدامات لازم جهت اجرای برنامه های توانمند سازی خانواده ها در ارتباط با شب ادراری و عوامل ایجاد کننده و در نهایت کنترل آن در موسسات مربوطه صورت گیرد.
    کلیدواژگان: مطالعه مقطعی، شب ادراری، کودک، خواب، والدین
  • علی ملکی*، مهناز اشجع اروان، اشرف کریمی صفحات 65-69
    زمینه و هدف
    تاثیر میزان مصرف و تنوع مواد غذایی بر بیماری های قلبی- عروقی در پژوهش های گوناگون مورد بررسی قرار گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی الگوی تغذیه و ارتباط آن با بیماری های قلبی و عروقی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی 801 نفر در محدوده سنی 35 تا 85 سال از ابتدای فروردین تا پایان اسفند 1390 از نظر ریز ماده های غذایی در رژیم غذایی روزانه بر اساس مصرف یا عدم مصرف در شهرستان بروجرد مورد پرسش قرار گرفتند. نرم افزارهای SPSS و آنالیز مواد غذایی مخصوص کشور ایران جهت تجزیه و تحلیل داده ها مورد استفاده قرار گرفتند.
    یافته ها
    در این مطالعه بین مصرف گوشت قرمز و بیماری های عروق کرونری قلب ارتباط معنا داری مشاهده نشد، ولی میزان مصرف آجیل با بروز این بیماری ها ارتباط معناداری را نشان داد (P= 0.028). بین مصرف سبزیجات تازه و پخته و میوه های خشک روغن و کره حیوانی، کیک و شیرینی و سیب زمینی سرخ کرده، همچنین برخی از لبنیات با بیماری های قلبی- عروقی ارتباط معنا داری مشاهده نشد (P< 0.05) مصرف نوشابه های رژیمی نیز با این بیماری ها ارتباط معناداری نشان نداد (P< 0.05).
    نتیجه گیری
    اگرچه برخی تفاوت ها در الگوی تغذیه بیماران مشاهده می شود ولی الگوی غذایی در افراد سالم و بیمار تفاوت چندانی ندارد و با توجه به نقش تغذیه در بروز بیماری های قلبی، اصلاح عادات غذایی باید در اولویت برنامه های آموزشی باشد.
    کلیدواژگان: بیماری های قلبی، عروقی، عوامل خطر، رژیم غذایی، الگوی تغذیه
|
  • Samila Farokhimanesh, Mahdi Forouzandeh Moghadam*, Marzieh Ebrahimi Pages 1-10
    Background
    Metastasis associated miRNA (metastamiR) opened a new field of anti-metastatic therapy which have a great potential of treatment for the most lethal aspect of cancer، metastasis. The pleiotropic nature of gene regulation exhibited by certain miRNAs that showed that miRNAs might be endowed with a capacity to function as crucial modulators of tumor metastasis. MiR-31 is a pleiotropic anti-metastatic miRNA whose expression decreased significantly in metastatic breast cancer cells. MiR-31 has multiple roles in metastasis cascade. Therefore، using the miR-31-restoration based therapy could be an efficient anti-metastatic strategy for cancer therapy.
    Methods
    This research was performed from May 2014 to October 2015 in Tarbiat Modares University in Tehran، Iran. The double-strand oligo of mature miR-31 was cloned into pcDNA 6. 2gw/EmGFP according to the manufacturer instruction. The MDA-MB231، MCF-7 breast cancer cell lines were cultured and their miRNAs have been extracted. The expression of miR-31 has been quantified by Real time-PCR be-fore transfection of construct contained miR-31 into two cell lines and in normal breast cells. Then the constructs contain miR-31 have been transfected in to two cell lines. The expression of miR-31 has been quantified after 48 hours. Scratch and invasion as-say have been carried out for assessing the level of migration and invasion.
    Results
    The result of Real time-PCR before transfection of constructs contained miR-31 have been shown 4 fold and more than 100 fold reduction in expression of miR-31 in MCF-7 and MDA-MB231 respectively in comparison to miR-31 expression in nor-mal breast cells، but after transfection of miR-31 construct to MDA-MB231 the quan-tification of expression showed the significant increase in mir-31 expression and 20 fold reduction in invasive and 10 fold reduction in migratory characteristics of MDA-MB231 in comparison to MCF-7.
    Conclusion
    Metastasis associated miRNA have been represented a promising candi-dates in the field of anti-metastatic therapy and miR-31 as a powerful member of this family can function very effectively in order to inhibit the metastasis and introduce the new possibility of metastasis inhibition.
    Keywords: breast neoplasms, miR, 31, mimic, neoplasm metastasis
  • Hossein Faramarzi, Elham Moslemi *, Amir Izadi Pages 11-17
    Background
    The molecular studies indicate some of the genes in the promoter region itself, will undergo methylation. Methylation of CpG islands in the promoter region of that cause silence or reduced expression of genes involved in cell growth pathways, which are colorectal cancer causing agents. Detection of methylation status can be used as a marker for cancer diagnosis and prediction of disease. CDKN2A tumor suppressor gene encodes a protein, which inhibit CDK 4/6 and loss of retinoblastoma protein phosphorylation (pRb) is involved. The purpose of this study was to investigate the molecular hypermethylation in exon 1 of CDKN2A gene in patients with colorectal cancer and normal subjects.
    Methods
    In this case-control study, the study population consisted of 20 patients with colorectal cancer and 10 healthy persons. Samples in paraffin blocks were prepared in pathology department of Mehr Hospital, Tehran, Iran, from December 2010 to June 2012. Then, specific primers were designed for the methylation and Non-methylation of CDKN2A gene. To determine the level of exon 1 methylation of CDKN2A gene, methylation-specific polymerase chain reaction (MSP) method was performed.
    Results
    In this study, hypermethylation in exon 1 of CDKN2A gene were observed in 80% of tumor tissues (16 cases) and 20% of normal tissues (2 cases). The patients aged older than 50 years, had a higher CDKN2A gene methylation and frequency than patients younger than 50 years old (66% vs 34%) (P<0/001).
    Conclusion
    The result of this study has been confirmed the role of CDKN2A gene promoter methylation of CpG sites of colorectal cancer as the leading cause of colorectal cancer. These data suggest that epigenetic silencing via aberrant methylation of the CDKN2A promoter plays a critical role in the inactivation of this tumor suppressor gene in colorectal cancer and can be used as a marker for early detection and identification of potential applications.
    Keywords: CDKN2A, colorectal neoplasms, early diagnosis, methylation, methylation specific PCR
  • Fatemeh Ganjzadeh, Reza Shirkoohi* Pages 18-23
    Background
    Breast cancer is the second most common cancer in the world after lung cancer also is the fifth cause of cancer mortality. About 90 percent of cancer mortality is because of metastasis and devastating between cell attachments, especially tight cell junctions. Epithelial mesenchymal transition is a phenomena involved in metastasis and starts with cell detachment. Occludin is the integral membrane protein which is located in tight junctions. Obviously distressing tight junction, which facilitates the stages of metastasis in cancer cells are very critical step. The aim of this study was to demonstrate the importance of occludin expression and its relationship with invasiveness in human breast cancer.
    Methods
    In a cross sectional study we evaluated 30 patients who were referred to Caner Institute of Imam Khomeini Hospital Complex, Tehran, Iran, from March 2013 to April 2013. Samples were derived from fresh frozen tumor of patients suffering from breast cancer after inform consent assignment in the Tumor Bank of Iran (TBI). RNA was extracted from tumor tissue followed by reverse transcription, polymerase chain reaction (PCR), conventional Real-time PCR and data analysis for the occludin gene expression. Data were analyzed based on clinical staging of breast cancer patients which were cited in data bank of TBI.
    Results
    Results of this study have demonstrated that the occludin gene expression was increased with the advanced stage. In 22 of patients the expression of gene was elevated compared with normal samples. On the other hand, the expression was significantly increased in stage II in comparison with stage I.
    Conclusion
    The expression of occludin has increased by elevation of stage compared with normal tissue. It is suggested that alteration in the expression of this gene might be a possible factor which could affect on patient’s prognosis the same as other factors which are belonging to the same family. Increasing in expression of this gene might be considered as one of the possible markers which predict the possibility of invasion and metastasis.
    Keywords: breast neoplasms, gene expression, morphological, microscopic findings, neoplasm staging, occludin, real, time polymerase chain reaction
  • Hassan Mahmoudi, Mohammad Reza Arabestani, Seyed Fazlullah Mousavi, Safiyeh Ghafel, Mohammad Yousef Alikhani* Pages 24-30
    Background
    Staphylococcus aureus is the most important cause of nosocomial infections acquired in the community. Protein A is a major component of Staphylococcus aureus cell wall. In analysis of the nucleotide sequence Protein A encoding spa, locus x consists of 24 base pairs which repeat with high polymorphism. In this study, the spa gene of Staphylococcus aureus isolated from clinical specimens were obtained from patients admitted to the hospital and healthy carriers.
    Methods
    In a cross-sectional study, a total of 200 samples were collected. One hundred fifty samples were obtained from hospitalized patients and 50 samples obtained from staff nasal swabs in Hamadan University Hospitals from October 2013 to August 2014. Disk diffusion antibiotic susceptibility tests performed. The antibiotics studied were Vancomycin (30 µg), Cefoxitin (15 µg) Gentamicin (10 µg), Tetracycline (30 µg), Trimethoprim/sulfamethoxazole (25 µg), Ciprofloxacin (5 µg), Erythromycin (15 µg), Clindamycin (2 µg), Rifampin (5 µg). The tests performed according to the guidelines of clinical and laboratory standards institute (CLSI). It also detect the mecA gene of Methicillin-resistant Staphylococcus aureus strains (MRSA) and genes spa which encodes the protein A by polymerase chain reaction (PCR). The PCR products using a polymerase chain reaction-restriction fragment length polymorphism (PCR-RFLP) method with enzyme Rsa I (Afa I) were prepared.
    Results
    This methicillin-resistant Staphylococcus aureus strain (MRSA) had the highest sensitivity and resistance to ciprofloxacin and clindamycin. Totally, 8 amplicon with different sizes for the spa gene were identified. A total of 9 patterns polymerase chain reaction- restriction fragment length polymorphism (PCR-RFLP) were found. Some of these patterns between Staphylococcus aureus isolated from clinical specimens and nasal carriers were common.
    Conclusion
    There is a similar pattern of spa gene among patients admitted to the hospital and staff, according to our findings. Analysis of the patterns can reduced transmission of infection in both hospital staff and patients. Also it can help the physicians for correct management of infections.
    Keywords: disk diffusion antimicrobial tests, drug resistance, genetic association studies, polymerase chain reaction, polymorphism, spa gene, Staphylococcus aureus
  • Fariba Nanbakhsh *, Behrooz Ilkhanizadeh, Nava Moghadasian Niaki, Sima Oshnouei, Pooya Mazloomi Pages 31-39
    Background
    Last decades, we have observed major improvements in treating infertility by using microinjection. However, reduction in abortion or increase in fertility has not been significant. It seems use of corticosteroids improves clinical outcomes during assisted reproductive technology (ART) techniques. Therefore, this study tried to show how corticosteroids therapy improves the results of intracytoplasmic sperm injection (ICSI).
    Methods
    This semi clinical trial study without control group was included infertile women with more than one year’s infertility and were candidate to ICSI which were referred to Kosar Infertility Center, Urmia University of Medical Sciences from April 2011 to September 2013. Patients received prednisolone which was started 20 mg/day from one day before embryo transfer to 7 days, then for 2 days more 1 tablet and stopped. Pregnancy outcomes were chemical and clinical pregnancy, ectopic pregnancy, multiple pregnancy and rate of abortion before 20 weeks. Beta human chorionic gonadotropin (HCG) test was performed. Patients with positive pregnancy test were followed by sonography in 6, 12 weeks and 20 weeks of pregnancy.
    Results
    One hundred and eighty one patients entered to the study. The mean± SD of age and fertility duration were 30.42± 6.07 and 7.69± 5.54 years. The mean± SD of transferred embryo was 4.60± 1.10 and embryo grading was 138 (44.7%) grade A, 124 (40.1%) grade B, 47 (15.2%) grade C, respectively. There were no significant difference between fresh/frozen embryo transfer in pregnancy outcomes (P> 0.05) in all of outcomes comparison). The incidence rate of biochemical pregnancy was 48.1% (87), clinical pregnancy rate with appearance of fetal heart was 44.2% (80), incidence rate of abortion before appearance of fetal heart (6 weeks) in women with intra-uterine pregnancy was 5.9% (5), incidence rate of abortion before 20 weeks was 12.9% (11). Incidence rate of ectopic pregnancy was 2.3% (2) and rate of multiple pregnancies was 32.5% (26).
    Conclusion
    Our study suggests that the infertile patients who receive prednisolone in ICSI cycle, had improved pregnancy outcomes. Additional confirmatory studies are needed.
    Keywords: infertility, intracytoplasmic sperm injections, prednisolone, pregnancy outcomes
  • Kamran Aghakhani, Ebrahim Ameri, Maryam Ameri *, Seyed Ali Mohtarami Pages 40-48
    Background
    Orthopedic trauma is a common type of injury in children and may cause deep and permanent psychological and physical damage both for the patient and the parents. This study aimed to analyze the epidemiology age, gender distribution and the mechanism of injury in patients presenting to a level I trauma center in urban population of Tehran.
    Methods
    In this prospective descriptive study, the patients under 19 years old with orthopedic trauma who were hospitalized in Tehran Shafa University Hospital were entered. This hospital is the main orthopedic referral center in Iran. The patients were prospectively evaluated from April 2013 to March 2014. The data were collected and analyzed.
    Results
    The study included 1081 patients under 19 years old. There was a male predominance (76.8% n= 830). The boys had a higher mean age 11.04±5.06 year, versus girls with mean age 8.67±4.63 year (P< 0.05). The peak age of boys was 18 and the girls had two peaks at three and nine. The fractures occurred in upper limb in 70.8% (n= 621) and 29.2% (n= 256) in lower limb of patients. There were 27 cases with joint dislocation, 5 cases with knee ligamentous injuries, 128 cases with soft tissue injuries and 44 cases with spine injuries. The most frequent mechanism in both gender were falls from standing position (48.5%). The most common fractures were foreman both bone fractures (n: 146 16.7%), elbow supracondylar fractures (n: 134, 15.3%) and distal radius fractures (n: 84, 9.6%). The most fractures occurred in summer (30.1%) and the least in winter (18.1%).
    Conclusion
    Evaluation of epidemiologic factors can lead to the best prediction and treatment planning of trauma. Early recognition of injury, even minor, and expected care using specialized teams will help to improve outcomes for these patients. This study determines the most at risk children for trauma and fractures and may help the parents to prevent damage.
    Keywords: dislocation, epidemiology, fractures, injuries, Iran, orthopedics, parents, pediatrics
  • Maryam Rahbar *, Zahra Chitsazan, Bahram Moslemi, Tayeb Ramim Pages 49-54
    Background
    One of the toxins accumulated in the body of hemodialysis patients is beta-2 microglobulin which is caused and increased by various factors. The one of this factors that can affect beta-2 macroglobulin is of membrane type that using in hemodialysis. In the present study, we examined the impact of C-reactive protein (CRP) as an inflammatory factor on beta-2 microglobulin in high-flux membrane hemodialysis patients.
    Methods
    This cross-sectional study was done in 44 hemodialysis patients that have been dialyzed in two academic centers; Sina and Amir Alam Hospitals, Tehran, Iran from 2013 to 2014. The patients were hemodialyzed via fistula or permanent catheters three times a week for 4 hours for more than three months. Patients with known infectious disease, hemodialysis with low-flux membrane and dialysis less than three times a week were excluded. All patients were hemodialyzed using Fresenius biocompatible high-flux membrane (FX 100, Fresenius, Massachusetts, USA). Arterial blood sampling was performed. beta-2 microglobulin, CRP, BUN and creatinine tests were conducted for all patients.
    Results
    Forty-four patients among the chronic hemodialysis patients were selected for final analysis. 20 males (44.5%) and 24 females (54.5%) were included in this study. The frequencies of underlying disease in patients participating in the study were as follows: hypertension, 23 cases (52.3%); diabetes mellitus, 11 cases (25%); hypertension and diabetes mellitus, 2 cases (4.5%); obstructive disorder, 2 cases (4.5%). In 23 patients (52.3%), beta-2 macroglobulin was >12 mg/l and in 21 (47.7%), it was <12 mg/l. 29 cases (65.9%) had CRP values less than or equal 6 mg/l. However, there was no significant differences between beta-2 microglobulin and CRP levels (P= 0.460). Also regression analysis of data showed no relationship between beta-2 microglobulin and CRP levels (r= -047, P= 0.763).
    Conclusion
    Although it seems that inflammatory factors can be effective in increasing beta-2 microglobulin, the present study did not find such a relationship between CRP and beta-2 microglobulin.
    Keywords: artificial membranes, beta, 2 microglobulin, c, reactive protein, hemodialysis
  • Masoomeh Mirzamoradi, Zahra Heidar*, Parichehr Kimiaee, Masoomeh Saleh, Sepideh Ashrafivand Pages 55-59
    Background
    Ondansetron is a 5-hydroxytryptamine receptor antagonist which is a highly effective antiemetic for postoperative and chemotherapy induced nausea and vomiting. It is an off-label drug to treat nausea and vomiting of pregnancy but availa-ble data about its safety is limited. In this study our purpose was to evaluate neonatal outcomes in women who received this treatment.
    Methods
    This study is a descriptive retrospective case series study, included 22 preg-nant women who treated with ondansetron due to repeated nausea and vomiting unre-sponsive to our center's protocol, at Mahdiyeh Hospital, Tehran, Iran from May 2006 to September 2014. We investigated neonatal factors including: gestational age at birth, stillbirth, neonatal birth weight, apgar score, need to NICU admission and major birth defects.
    Results
    The outcomes of 22 pregnancies and 22 newborns are presented here. We had two twin pregnancies and two abortions. Ondansetron was initiated in 18 cases (72%) on average gestational age of 9 weeks, during organogenesis. In 8 cases (32%) on-dansetron continued till third trimester of pregnancy. In primary evaluation, all the pa-tients had ketonuria, 15 cases (60%) had hypokalmia (K< 3.5), 3 cases (12%) had ab-normal TSH that all of them were hyperthyroidism and 5 cases (20%) had abnormal liver function test (LFT) Three patients (12%) had positive urine culture, one patient had hypercalcemia and one patient who was known a case of hypocalcemia had low serum calcium. The mean time of admission due to hyperemesis gravidarum (HG) was 5 days (2-10 sd=1.92). In this study we had only one preterm birth and the mean neo-natal birth weight was 3110 gram, one newborn was low birth weight due to preterm birth. Finally none of newborns had low apgar score, no one needed to NICU admis-sion and no congenital anomaly was seen in neonates.
    Conclusion
    Ondansetron taken during pregnancy was not associated with increased risk of adverse fetal outcomes.
    Keywords: hyperemesis gravidarum, ondansetron, pregnancy complications
  • Ashrafalsadat Hakim, Farshid Kompani *, Mohammad Bahadoram Pages 60-64
    Background
    Enuresis is the inability to control urination during sleep. It is one of the most common childhood urologic disorders. Nocturnal enuresis refers to the occurrence of involuntary voiding at night after 5 years. Persistent nocturia can decrease self-esteem, increase anxiety and other emotional problems in children. The aim of this study is to evaluate the factors affecting nocturia amongst school-aged children.
    Methods
    This cross- sectional study was conducted on 200 children over a period of 3 months from 21 April to 22 July 2014 (. Subjects of this study included 200 children (100 boy and 100 girl) aged 6 to 12 years that referred to the urology clinic. Following the written consent, patients under study were divided into two groups according to gender. A questionnaire concerning the personal data was completed for each patient. Questionnaires were completed by interviewing parents.
    Results
    Our investigation revealed that 32% of children had nocturnal enuresis. The Chi-square test demonstrated significant differences between the case and control groups in terms of gender (P= 0.002), positive family history (P= 0.004), deep sleep (P= 0.005) and high fluid intake (P= 0.00). Significant differences were not observed among enuretic children with parent's education level, income, number of family members, birth order, history of injury and hospitalization, birth of a new baby, moving house, problems at school and home, snoring, mouth breathing, urinary tract infections, constipation (P> 0.05).
    Conclusion
    In order to control enuresis it seems essential to provide information about nocturia and its etiologic factors to the children and their parents by the physician.
    Keywords: child, cross, sectional studies, nocturnal enuresis, parents, sleep
  • Ali Maleki*, Mahnaz Ashjaearvan, Ashraf Karimi Pages 65-69
    Background
    The effects of consumption of nutrients on coronary artery disease (CAD) are widely observed. The aim of this study is to assess the exclusive Iranian dietary pattern on coronary artery diseases (CAD) and its risk factors.
    Methods
    In this description-cross sectional study, 801 inhabitants of Borujerd City were included by random stratification method and a questionnaire regarding micro- and macronutrients for subjects over 35 years old from March 2011 to February 2012 was filed out. Of all the subjects consent to participate were prepared by volunteers. The complete description and a standard questionnaire to record demographic and socioeconomic status of people were taken. The prevalence of coronary artery disease and its risk factors determined Based on rose questionnaire and Monica questionnaire respectively.
    Results
    In this study mean age of the subjects were 54.8±1.2 years, 388 male and 413 female. There was no meaningful relation between red meat consumption and coronary artery disease (P= 0.117). Nut consumption was higher in patients with CAD (P= 0.028). Use of fresh and cooked vegetables, dried fruit, animal oils cakes, french fries and some dairies are correlated with CAD (P< 0.05). However, artificially flavored soda in contrast to ordinary soda was not associated with coronary artery disease.
    Conclusion
    Although there are some differences between dietary pattern in patient with coronary artery disease, nutritional attitudes are not significantly different in normal and CAD patients. However, according to the importance of diet in CAD, balancing these attitudes should be on the educational system high priority.
    Keywords: coronary artery diseases, diet, nutritional pattern, risk factors