فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال هفتاد و سوم شماره 11 (پیاپی 179، بهمن 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/11/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مژگان جهانی، محمدحسین مدرسی، کامران منصوری صفحات 757-766
    فرایند هیپوکسی یا عدم تعادل بین میزان اکسیژن در دسترس با اکسیژن مصرفی، به طور معمول در سرطان و بیماری های ایسکمی قلبی- عروقی رخ می دهد. در سلول های توموری به منظور سازگاری با این شرایط بیان ژن هایی که بیشتر در آنژیوژنز، چرخه ی سلول و متابولیسم آن نقش دارند توسط فاکتور القا شونده با هیپوکسی- 1 (HIF-1) تنظیم و کنترل می شود. به تازگی توصیف ویژگی های مولکولی مسیرهای آنژیوژنیکی، این فاکتور را به عنوان یک فاکتور کلیدی تنظیم کننده رونویسی از این مولکول ها معرفی می کند. در این پژوهش مروری در ابتدا ساختار و ویژگی های HIF-1 بررسی و سپس به نقش آن در آنژیوژنز و سرطان به عنوان یکی از موارد پاتولوژیک مرتبط با آنژیوژنز و در نهایت کاربردهای درمانی آن پرداخته شده است. در این پژوهش، مقالات مرتبط با نقش هیپوکسی و HIF-1 در آنژیوژنز و سرطان به واسطه فعال سازی ژن های درگیر در این فرایند ها جستجو و در این پژوهش استفاده شدند. پژوهش ها نشان می دهد که HIF-1 با فعال سازی و تنظیم بیان ژن هایی مانند فاکتور رشد اندوتلیال عروق (VEGF)، آنژیوپویتین 1 (Ang-1)، آنژیوپویتین 2 (Ang-2) و غیره سبب القای فرایند رگ زایی در سلول های توموری می شود. همچنین با فعال سازی و تنظیم بیان ژن های فاکتور رشد شبه انسولینی 2 (IGF2) و فاکتور تغییرشکل دهنده α (TGF-α) و نیز فعال کردن مسیر پیام رسانی MAPK و PI3K افزایش بقا و تکثیر سلول های توموری را پیش می برد. HIF-1 با فعال سازی ژن های مهم دخیل در رگ زایی و همچنین فعال کردن مسیرهای پیام رسانی مرتبط با بقا و تکثیر سلول در پایداری و رشد تومور نقش مهمی را ایفا می کند. بنابراین شناخت بیشتر مکانیسم های مولکولی مرتبط با این فاکتور می تواند در درمان سرطان موثر باشد.
    کلیدواژگان: هیپوکسی، سرطان، آنژیوژنز، متاستاز
  • نوراحمد لطیفی، نوید رضوانی، محمد جواد فاطمی، مجید نوریان، شیرین عراقی، توران باقری صفحات 767-777
    زمینه و هدف
    بقای گرفت در محل آسیب از مشکلات بزرگ جراحی های ترمیمی به حساب می آید. هدف ما در این مطالعه بررسی اثرات درمانی پلاسمای غنی شده با پلاکت و فیبرین غنی شده با پلاکت بر بقای پیوند پوستی تمام ضخامت اتولوگ، در موش های صحرایی نر بود.
    روش بررسی
    این مطالعه تجربی در اردیبهشت ماه 1394 در آزمایشگاه حیوانات بیمارستان حضرت فاطمه (س) تهران انجام شد. 36 راس موش صحرایی نر نژاد اسپراگرداولی (محدوده وزنی gr 250-300) پس از بیهوشی به سه گروه تقسیم شده و پس از برداشتن پوست در گروه اول پلاسمای غنی شده با پلاکت، گروه دوم فیبرین غنی شده با پلاکت و گروه سوم نرمال سالین تزریق شد. 28 روز پس از جراحی، بررسی میکروسکوپی (میزان آنژیوژنز) و ماکروسکوپی (مساحت ناحیه نکروز) از نمونه ها به عمل آمد.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند اختلاف معناداری در مساحت ناحیه نکروز بین گروه کنترل و گروه پلاسمای غنی شده با پلاکت وجود نداشت. درصد ناحیه ی نکروز در حیوانات تحت درمان با فیبرین غنی شده با پلاکت به طور معناداری بیشتر از گروه کنترل بود (0001/0P=) اختلاف معناداری در دانسیته ی عروقی بین گروه کنترل و گروه پلاسمای غنی شده با پلاکت وجود نداشت، در حالی که در حیوانات تحت درمان با فیبرین غنی شده با پلاکت دانسیته ی عروقی به طور معناداری از گروه کنترل کمتر بود (002/0P=).

    نتیجه گیری
    استفاده از پلاسمای غنی شده با پلاکت اتولوگ می تواند بر تسریع التیام آسیب بافت نرم و افزایش بقای گرفت موثر باشد.
    کلیدواژگان: پلاسمای غنی شده با پلاکت، فیبرین غنی شده با پلاکت، پیوند پوست، میزان بقا، موش صحرایی
  • صفیه عباسی، ساسان طاعی، بهنام زمانزاد صفحات 778-783
    زمینه و هدف
    انتروتوکسین های A و B از جمله فاکتورهای بیماری زایی مهم استافیلوکوکوس اورئوس هستند که همگی سوپر آنتی ژن بوده و از جمله عوامل ناراحتی های گوارشی هستند. این مطالعه به منظور شیوع فراوانی ژن های مولد انتروتوکسین در سویه های بالینی استافیلوکوکوس اورئوس (SEA، SEB) جدا شده از بیماران بستری در بیمارستان های آموزشی شهرکرد انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، تعداد 110 ایزوله استافیلوکوکوس اورئوس از بیماران بستری طی مدت هشت ماه از اردیبهشت 1393تا دی 1393 جمع آوری و نمونه ها در ابتدا با استفاده از روش های استاندارد بیوشیمیایی و آزمایشگاهی تعیین هویت شده و حداقل غلظت مهارکننده آن ها نسبت به آنتی بیوتیک اگزاسیلین به روش Broth micro dilution تعیین گردید. نمونه ها پس از کشت و تایید آزمون های بیوشیمیایی توسط تکنیک Polymerase chain reaction (PCR) ارزیابی شدند.
    یافته ها
    تعداد 110 نمونه آلوده به استافیلوکوکوس اورئوس جدا شد که از این تعداد دو مورد (8/1%) آلوده به استافیلوکوکوس اورئوس حاوی هر دو ژن انتروتوکسین A و B بودند، همچنین، دو مورد (8/1%) از نمونه های آلوده دارای انتروتوکسین B و 26 مورد از نمونه بالینی حاوی ژن انتروتوکسین A (6/23%) شناسایی گردید.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های ما پیشنهاد می شود که شناسایی ژن های انتروتوکسین استافیلوکوکوس اورئوس از طریق PCR که یک روش اختصاصی، حساس، سریع و ارزان می باشد جایگزین روش های سنتی گردد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین، ژن SEA، ژن SEB
  • علی غلامی، محمدرضا عربستانی صفحات 784-790
    زمینه و هدف
    در سراسر دنیا عفونت های جریان خون (Blood Stream Infections، BSI) دارای میزان شیوع و مرگ و میر بالایی هستند که بین 20% تا 70% متغیر می باشد. بنابراین هدف از این مطالعه یافتن یک روش کارآمد برای تشخیصی سپتی سمی در کنار روش کشت، با استفاده از پرایمر همگانی 23S rRNA در تشخیص بیماران مشکوک به سپتی سمی بود.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی می باشد که از مهر 1393 تا خرداد 1394 در بیمارستان های آموزشی شهر همدان در دو مرحله آنالیتیکی و کلینیکی انجام گرفت. در مرحله آنالیتیکی حساسیت و اختصاصیت پرایمر با دو باکتری استافیلوکوکوس اورئوس، اشرشیاکلی و همچنین آزمایش بر روی نمونه های DNA غیر باکتریایی مانند نمونه سلولی انسان و نمونه سلولی قارچ ارزیابی شد. در مرحله کلینیکی 121 نمونه بیمار مشکوک به سپتی سمی از بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های شهر همدان، با روش Real-time polymerase chain reaction (PCR) و روش کشت خون بررسی گشت و نتایج آنها با هم مقایسه گردید.
    یافته ها
    حساسیت به دست آمده برای استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی، دو رونوشت نامبر و پایین ترین حد DNA قابل شناسایی برای پرایمر 5fg می باشد. در روش Real-time PCR تعداد 78/57% (70 مورد) از نمونه ها مثبت و 22/13% (16 مورد) از نمونه ها توسط روش کشت مثبت گردید. همبستگی یا توافق کاپا 2/0 به دست آمد که نشان دهنده توافق ضعیف بین دو روش است.
    نتیجه گیری
    حساسیت روش Real-time PCR نسبت به روش کشت خون بیشتر است و به علت حساسیت بالا می توان از این پرایمر برای آزمایشات غربالگری نمونه خون بیماران مشکوک به سپتی سمی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: کشت خون، 23 s rRNA، Real، time PCR، سپتی سمی
  • جلال مولودی، سیدعلی کشاورز، رضا پاکزاد، ناصر صدقی، ترانه صادقی، فواد علیمرادی صفحات 791-797
    زمینه و هدف
    به تازگی بر نقش التهاب و استرس اکسیداتیو در پاتوفیزیولوژی فیبریلاسیون دهلیزی پس از عمل جراحی قلب تاکید شده است. پژوهش کنونی با هدف تجویز ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان در جهت کاهش بروز فیبریلاسیون دهلیزی پس از جراحی بای پس کرونری انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکور، 290 بیمار که در مرکز قلب و عروق شهید رجایی از فروردین 1392 تا دی 1393 تحت عمل جراحی عروق کرونری قرار گرفته بودند، به طور تصادفی به گروه های مداخله و کنترل تقسیم شدند. گروه مداخله بلافاصله پیش از عمل جراحی در اتاق عمل g 2 ویتامین C به صورت داخل وریدی و به دنبال آن g 1 دوز خوراکی برای چهار روز پس از عمل دریافت کردند و گروه کنترل پلاسبو دریافت کردند. دو گروه از نظر آریتمی های دهلیزی و بطنی پس از عمل، اقامت در بخش مراقبت های ویژه و مدت بستری در بیمارستان مقایسه شدند.
    یافته ها
    113 نفر در گروه مداخله و 177 نفر در گروه کنترل (191 مرد و 99 زن) با میانگین سنی 40/14±40/55 سال در دو گروه قرار گرفتند. بروز فیبریلاسیون دهلیزی پس از عمل در گروه کنترل 55% بود در حالی که در گروه مداخله 35% بود (001/0P=). مدت زمان اینتوباسیون در گروه مداخله 91/3±8/11و در گروه کنترل 51/9±14/14 ساعت بود (004/0P=). همچنین میزان تخلیه ی درناژ در گروه مداخله کمتر از گروه کنترل بود (003/0P=). بروز فیبریلاسیون بطنی معنادار نبود (159/0P=).
    نتیجه گیری
    مکمل ویتامین C به دلیل کاهش فیبریلاسیون دهلیزی پس از جراحی عروق کرونری و بهبود شرایط جراحی از جمله کاهش مدت زمان اینتوباسیون، اثرات مفیدی می تواند داشته باشد.
    کلیدواژگان: مکمل ویتامین C، جراحی عروق کرونری، فیبریلاسیون دهلیزی
  • سهیلا نظرپور، معصومه سیمبر، فهیمه رمضانی تهرانی، حمید علوی مجد صفحات 798-811
    زمینه و هدف
    عملکرد جنسی می تواند تحت تاثیر مشکلات طبی زمینه ای قرار گیرد. هدف از این مطالعه بررسی همبستگی مشکلات طبی و عملکرد جنسی در زنان یائسه بود.
    روش بررسی
    بررسی کنونی یک مطالعه توصیفی همبستگی مبتنی بر جامعه می باشد که بر روی 405 زن یائسه 40 تا 65 ساله در شهرستان چالوس و نوشهر از مهر 1392 تا اردیبهشت 1393 انجام گرفت. نمونه گیری به صورت تصادفی چندمرحله ای بود. داده ها با استفاده از پرسشنامه Female Sexual Function Index (FSFI) و یک پرسشنامه محقق ساخته به دست آمده و تحلیل آماری شد.
    یافته ها
    در افراد تحت مطالعه، 4/51% دارای بیماری طبی بودند. مشکلات قلبی-عروقی شایع ترین بیماری بود. 61% از افراد دارای اختلال عملکرد جنسی (FSD) بودند. FSD در افراد مبتلا به مشکلات طبی به طور معناداری بالاتر بود (037/0P=). نمرات حیطه های برانگیختگی (000/0P=)، ارگاسم (018/0P=)، رضایت (026/0P=) و نمره کلی FSFI (005/0P=) در افراد دارای مشکلات قلبی-عروقی و نمرات حیطه های تمایل (001/0P=)، برانگیختگی (006/0P=)، لغزنده سازی (010/0P=)، ارگاسم (004/0P=)، رضایت (022/0P=) و نمره کلی FSFI (017/0P=) در افراد دارای دیابت در مقایسه با افراد فاقد این مشکلات به طور معناداری کمتر بود. همچنین نمره حیطه درد در افراد دارای مشکلات عضلانی-اسکلتی در مقایسه با افراد فاقد آن کمتر بود (041/0P=) و به عبارتی در این حیطه شرایط نامطلوب تری داشتند. نمره حیطه رضایت در افراد دارای همسر دچار مشکلات طبی به طور معناداری کمتر بود (040/0P=).
    نتیجه گیری
    مشکلات قلبی-عروقی، دیابت و عضلانی-اسکلتی می توانند بر عملکرد جنسی زنان یائسه تاثیر منفی بگذارند. بنابراین در سیاست گذاری های سلامت زنان بایستی به کنترل این دسته از بیماری ها در جهت بهبود عملکرد جنسی آنان توجه نمود.
    کلیدواژگان: عملکرد جنسی، یائسگی، مشکلات طبی
  • پژمان پورفخر، وحید رائفی، اتابک نجفی، رضا شریعت محرری، فرهاد اعتضادی، امیرعلی اورندی، محمدرضا خاجوی صفحات 812-818
    زمینه و هدف
    کنترل درد پس از جراحی های فک و صورت (Orthognathic) به دلیل شدت درد و محدودیت های استفاده از مواد مخدر در این بیماران دارای اهمیت خاصی است. هدف از این پژوهش، بررسی اثر گاباپنتین و کتورولاک برای کنترل درد پس از عمل در این جراحی ها بود.
    روش بررسی
    این پژوهش، یک کارآزمایی بالینی تصادفی (RCT) بود که در 75 بیمار با محدوده سنی 18 تا 60 سال و با American Society of Anesthesiologists (ASA) physical status classification system I-II که تحت Orthognathic surgeries در بیمارستان سینا در فاصله زمانی خرداد 1392 تا مرداد 1393 قرار گرفتند، انجام شد. بیماران به طور تصادفی در سه گروه تقسیم شدند. همه گروه ها g 1 استامینوفن داخل رگی نیم ساعت پیش از پایان جراحی دریافت کردند. گروه کنترل (25 نفر) پلاسبو دریافت کردند. گروه دوم (25 نفر) 30 دقیقه پس از القای بیهوشی mg 30 کتورولاک عضلانی دریافت کردند. گروه سوم (25N=) mg 600 گاباپنتین به صورت خوراکی پیش از القای بیهوشی دریافت کردند. شدت درد، مقدار نیاز به مخدر و میزان بروز تهوع و استفراغ در ریکاوری و 1، 3، 6، 12 و 24 ساعت پس از عمل ثبت شد. برای کنترل درد مورفین وریدی تجویز شد.
    یافته ها
    تعداد 75 بیمار در این مطالعه وارد شدند. استفاده از کتورولاک و گاباپنتین نمره درد، آژیتاسیون و نیاز به مورفین در اتاق ریکاوری و ساعات اولیه در بخش را کاهش داد (011/0P=). مصرف مخدر، تهوع و استفراغ 24 ساعته در گروه کنترل در مقایسه با دو گروه مداخله به طور معناداری بالاتر بود (05/0P<) (mg 5/0±5 vs. 4/1±15). میزان تغییرات متوسط فشار خون شریانی و ضربان قلب در گروه گاباپنتین و کتورولاک کمتر از گروه کنترل بود (05/0P<).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان می دهد که کتورولاک مشابه گاباپنتین می تواند شدت درد و نیاز به مخدر را با بروز کمتری از تهوع و استفراغ پس از اعمال جراحی فک و صورت کاهش دهد.
    کلیدواژگان: بی دردی پس از عمل، گاباپنتین، کتورولاک، جراحی ارتوگناتیک
  • نرگس سادات طاهرزاده، فریده زینی، روشنک داعی قزوینی، ساسان رضایی، محمود محمودی، ملیحه کدیور، فاطمه سادات نیری، مهین صف آرا، پریوش کردبچه صفحات 819-826
    زمینه و هدف
    در دو دهه گذشته افزایش موارد کاندیدیازیس مهاجم در بخش مراقبت های ویژه نوزادان، قابل توجه بوده است. کلونیزاسیون با کاندیدا، اولین مرحله در پاتوژنز بیماری بوده و تعدد کانون های کلونیزه با افزایش احتمال عفونت مهاجم همراه است. این مطالعه با هدف تعیین کلونیزاسیون کاندیدایی نوزادان بستری در بخش مراقبت های ویژه به عمل آمد.
    روش بررسی
    در یک پژوهش مقطعی در طی 9 ماه (مرداد 1392 تا اردیبهشت 1393)، 93 نوزاد در بخش مراقبت های ویژه در بیمارستان های امام خمینی (ره) و مرکز طبی کودکان تهران مورد بررسی قرار گرفتند. نمونه برداری از پوست و مخاط در روزهای اول، سوم و هفتم بستری به عمل آمد. جهت جداسازی و تشخیص مورفولوژیک قارچ از محیط های کشت کروم آگار کاندیدا و کورن میل آگار+ تویین 80 استفاده گردید و شناسایی نهایی ایزوله ها توسط تکنیک PCR-RFLP انجام شد.
    یافته ها
    کلونیزاسیون کاندیدایی در 43/20% بیماران مشاهده گردید. 15 نوزاد با یک گونه و چهار نوزاد با دو گونه کاندیدا کلنیزه شدند. ایزوله ها به ترتیب فراوانی شامل، کاندیدا پاراپسیلوزیس (10 ایزوله)، کاندیدا آلبیکنس (هفت ایزوله) کاندیدا تروپیکالیس (سه ایزوله)، کاندیدا گیلرموندی (دو ایزوله) و کاندیدا کروزه ای (یک ایزوله) بودند. به این ترتیب گونه های کاندیدای غیر آلبیکنس (56/69%) غالب بوده و کاندیدا پاراپسیلوزیس بیشترین فراوانی را در بین ایزوله های کاندیدایی داشت. در این پژوهش بین کلونیزاسیون کاندیدایی با وزن تولد پایین، نارس بودن نوزاد و طول مدت اقامت در بیمارستان، از نظر آماری ارتباط معناداری (003/0P=) وجود داشت.
    نتیجه گیری
    در این بررسی کلونیزاسیون کاندیدایی نوزادان با غالب بودن گونه کاندیدا پاراپسیلوزیس (47/43%) مشاهده شد. بنابراین خطر عفونت مهاجم با این گونه در نوزادان قابل توجه می باشد.
    کلیدواژگان: کلونیزاسیون، کاندیدا، NICU، PCR، RFLP، کاندیدا پاراپسیلوزیس
  • روشن نیکبخت، مهوش زرگر، زینب برکتی، راضیه محمد جعفری، ناهید شهبازیان، مژگان براتی صفحات 827-831
    زمینه و هدف
    سندرم تخمدان پلی کسیتیک (PCOS) از رایج ترین اختلالات آندوکرین در زنان سنین باروری و از علل عمده ناباروی می باشد. خطر مهمترین پاتولوژی های بارداری مانند دیابت حاملگی، فشار خون ناشی از بارداری، پره کلامپسی و نوزادان کوچک نسبت به سن بارداری نیز در بیماران مبتلا به سندرم پلی کیستیک بالاتر می باشد. هدف از این مطالعه بررسی پیامدهای ناگوار حاملگی و نوزادی در زنان دچار سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) بود.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی بر روی 205 خانم باردار دچار عارضه سندرم تخمدان پلی کیستیک مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی (ره) اهواز، از مهر 1392 تا مهر 1393 انجام گردید. معیارهای ورود، عارضه PCOS و سن حاملگی بالای 20 هفته بودند. متغیرهای بالینی شامل پرفشاری خون، دیابت حاملگی، دیابت آشکار، هایپرلیپیدمی و پره اکلامپسی و عوارض نوزادی نیز ثبت شدند.
    یافته ها
    میزان بروز اختلالات فشار خون در 44 (5/%21) بیمار و کمترین مورد در بین اختلالات فشار خون اکلامپسی تنها در 2 (%1) بیمار و بیشترین نوع مربوط به فشار خون بارداری در 18 (8/%8) بیمار، میزان دیابت حاملگی در 29 (%14) مورد و دیابت آشکار در 22 (%11) بیمار مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    در نهایت می توان نتیجه گرفت زنان باردار دچار PCOS در معرض خطر بیشتری برای عوارض ناگوار حاملگی و نوزادی می باشند.
    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، عوارض بارداری و نوزادی، دیابت بارداری، فشار خون ناشی از بارداری
  • لیبا رضایی، سیدعلی حسینی، حمیدرضا خانکه، مهدی رصافیانی، جلال شاکری، حبیب الله خزایی صفحات 832-835
    زمینه و هدف
    درک بهتر چگونگی تاثیر فرهنگ بر خودسوزی می تواند در ارایه راهکارهای پیشگیری از آن مفید باشد. بنابراین این پژوهش با هدف تبیین چگونگی تاثیر فرهنگ بر اقدام به خودسوزی زنان انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش با استفاده از رویکرد کیفی و از نوع تحلیل محتوای جهت دار و با مشارکت 21 نفر از اقدام کنندگان به خودسوزی، خانواده های آن ها و کادر درمانی در شش ماهه اول سال 1392 در بیمارستان امام خمینی (ره) کرمانشاه انجام شد. داده ها با استفاده از مصاحبه نیمه ساختار یافته جمع آوری شدند. مصاحبه ها ضبط و تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    درون مایه اصلی استخراج شده خرده فرهنگ خودسوزی بود، که در دو طبقه اصلی محدودیت فرهنگی با تاکید بر آداب و سنن ازدواج و مقبولیت فرهنگی با تاکید بر محاورات، معانی و همانندسازی فرهنگی خودسوزی طبقه بندی گردید.
    نتیجه گیری
    در خرده فرهنگ خودسوزی شرایطی وجود دارد که موجب بروز و ماندگاری اقدام به خودسوزی می شود. توجه به این شرایط در برنامه های پیشگیری از خودسوزی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: فرهنگ، خودسوزی، تحقیق کیفی، خودکشی
|
  • Mozhgan Jahani, Mohammad Hosein Modaressi, Kamran Mansouri Pages 757-766
    Angiogenesis, as the process of new vessel formation from pre-existing vessels is dependent on a delicate equilibrium between endogenous angiogenic and antiangiogenic factors. However, under pathological conditions, this tight regulation becomes lost which can result in the formation of the different diseases such as cancer. Angiogenesis is a complex process that includes many gene products that are produced by different cells. Each of the processes influenced by specific genes that their expression can be regulated by hypoxi inducible factor-1 (HIF-1). Hypoxia, the imbalance between the oxygen in need and the oxygen available, usually occurs in tumors and ischemic cardiovascular diseases. In order to overcome this challenge, tumors regulate and control the expression of genes related to angiogenesis, cell cycle and metabolism using hypoxia-inducible factor 1 (HIF-1). HIF-1 was first recognized as a transcription factor involved in hypoxia-induced erythropoietin expression. As angiogenesis pathway molecules are being described, this factor has been characterized as a key transcription regulator for these molecules. In this review article, after discussing HIF-1 structure and characterization, the role of this important factor in angiogenesis and cancer as a pathological case and finally, the clinical applications has been evaluated. Articles related to the key words of hypoxia, HIF-1 and angiogenesis were searched from valid databases such as Springer Link, google scholar, Pubmed and Sciencedirect. Then, the articles related to the role of hypoxia and HIF-1 in activation of genes that are involved in angiogenesis and cancer were searched and selected for this study. Studies show that, HIF-1 activation of genes including vascular endothelial growth factor (VEGF), angiopoietin-1 (Ang-1) and angiopoietin-2 (Ang-2), etc., induced angiogenesis in the tumor cells. Furthermore, the activation of genes such as insulin-like growth factor 2 (IGF2), transforming growth factor α (TGF-α) and MAPK and PI3K signaling pathway will also enable the survival and proliferation of tumor cells. HIF-1 by activating genes involved in angiogenesis and also activates signaling pathways associated with cell survival and proliferation plays an important role in the stability and growth of tumors. Therefore, better understanding of molecular mechanisms associated with this factor can be effective in the treatment of cancer.
    Keywords: angiogenesis, hypoxia, metastasis, tumor
  • Noorahmad Latifi, Navid Rezvani, Mohammad Javad Fatemi, Majid Nourian, Shirin Araghi, Tooran Bagheri Pages 767-777
    Background
    Graft survival has been considered the major problem in reconstructive surgery. Clinical studies have helped us to understand the role of PRP in increasing skin survival. Our goal in this study was to examine the treatment effects of platelet-rich plasma (PRP) and platelet-rich fibrin (PRF) on autologous full thickness skin graft survival in male rats.
    Methods
    This experimental study was performed on 36 rats of Sprague-Dawley race with weighing approximately 250 to 300 gr on May 2015 in animal laboratory of Hazrat Fatima Hospital. After anesthesia, rats were divided into 3 groups. We injected platelet-rich plasma (PRP) in the first group, platelet-rich fibrin (PRF) in the second and saline in the third group after removing the skin. Microscopic analysis was performed with camera (Canon powershot SX200, Tokyo, Japan) on days 7, 14, 21 and 28 after surgery. We used image analysis system (ImageJ, ver. 1.45) to examine necrosis and survival rate. Samples were studied with H&E staining on day 28 microscopically for histological analysis of vascular density and angiogenesis.
    Results
    Our findings showed the area of necrosis in animals injected with PRP on days 7 and 14, was meaningfully less than control group (P= 0.0001). There was no meaningful difference between control and PRP groups (P> 0.05). The area of necrosis in animals injected with PRF did not have any significant difference with control group from beginning to 21st day (P
    Conclusion
    According to our results in this study, we can conclude that using autologous PRP can enhance the process of healing soft tissue injury and be affective at increasing graft survival. This method is suggested to be conducted for patients highly at risk of graft loss and also for those who are in need of early treatments.
    Keywords: platelet, rich fibrin, platelet, rich plasma, rats, skin graft, survival
  • Safiyeh Abbasi, Sassan Taei, Behnam Zamanzad Pages 778-783
    Background
    Staphylococcus aureus is a gram positive coccus which is able to cause different kinds of infection in certain condition. The function of this bacteria is to provide the conditions for the invasion of it to the host with the secretion of different sorts of toxins such as Staphylococcus aureus enterotoxin, including important virulence factors that super antigens are all factors digestive inconvenience. Staphylococcus aureus enterotoxin-secreting toxins such conditions provides invasion of host genes. There are different types of SE, but type A enterotoxin (SEA) and type B enterotoxin (SEB) are the most important types. Therefore, in this study, the prevalence of Staphylococcus aureus toxin-producing enterotoxin genes (SEB, SEA) in clinical strains isolated from patients in teaching hospitals of Shahrekord city, Iran, were studied.
    Methods
    This cross-sectional and descriptive study, which was conducted from May 2014 to December 2014. A hundred and ten isolates of Staphylococcus aureus from patients collected over a period of 8 months and were first identified using standard biochemical methods and laboratory. Using standard methods and laboratory tests were identified and compared with the antibiotic oxacillin minimum inhibitory concentration were determined by broth micro dilution, and then they were assessed by polymerase chain reaction (PCR) technique.
    Results
    The results indicated that, 110 samples of dairy products infected by Staphylococcus aureus were detected. Two cases (1.8%) of these infected samples were carrying both enterotoxin A and enterotoxin B genes. The frequencies of enterotoxin A genes were twenty-six cases (23/6%) and The frequencies of enterotoxin B genes were two cases (1/8%), respectively.
    Conclusion
    The detection of enterotoxin A and enterotoxin B genes, shows the most important role they have in bringing about superinfection. The detection of enterotoxin A and B genes, shows the most important role they have in bringing about superinfection. Enterotoxins SEA and SEB are heat stable; therefore heating has no effect on dairy products contaminated by enterotoxins and gastritis may occur in a short period of time. As PCR is a rapid, sensitive, specific and inexpensive method, we suggest that it can be replaced to traditionally assays for detecting Staphylococcus aureus enterotoxin.
    Keywords: methicillin, resistant staphylococcus aureus, staphylococcal enterotoxin A, staphylococcal enterotoxin B
  • Ali Gholami, Mohammad Reza Arabestani Pages 784-790
    Author(s):
    Background
    Bloodstream infections (BSI) have a high incidence and high mortality in the worldwide. The mortality rate is variable between 20-70%. Therefore, early and timely detection of BSI agent in clinical laboratories is necessary. The aim of this study was to determine an efficient diagnostic tool to septicemia in accompany of blood culture method by Real-time PCR (using panbacterial 23S rRNA gene).
    Methods
    This cross-sectional study was conducted in two analytical and clinical stages in Hamadan University of Medical Sciences, Iran, from October 2014 to June 2015. In analytical stage, sensitivity (by serial dilution from 104 to 1 CFU/ml) and specificity of the primer were evaluated with the Staphylococcus aureus (as Gram positive indicator bacteria) and Escherichia coli (as Gram-negative indicator bacteria), human genome (from Hella cell culture), Candida albicans yeast and Aspergillus fumigatus fungus. In clinical stage, 121 blood samples were collected from patients suspected to sepsis in intensive care unit (ICU) from Hamadan University Hospitals. Finally, the results of Real-time PCR and blood culture methods were compared.
    Results
    The Real-time PCR showed a sensitivity ranging from 2 to 10 target copies per reaction to the whole blood for Escherichia coli and Staphylococcus aureus respectively. The specificity of this method was evaluated and no false positive amplification was identified. 57.85% (70 cases) of the samples were positive by Real-time PCR and 13.22% (16 cases) of the samples were positive by blood culture. However, none of the cases that were positive by blood culture were negative in Real-time PCR. As well as, 44.62% (54 cases) of cases were positive by Real-time PCR but blood culture showed no bacteria in the samples, and 42.15% (51 cases) were negative by both methods. Correlation or agreement of Kappa was 0.20, that indicating poor agreement between the two methods.
    Conclusion
    Real-time PCR is more sensitive than blood culture and also, because of high sensitivity of this primer by Real-time PCR, we can use it for screening blood samples from suspected patients of sepsis.
    Keywords: 23 s rRNA_blood culture_real_time polymerase chain reaction_septicemia
  • Jalal Moludi, Seyedali Keshavarz, Reza Pakzad, Naser Sedghi, Taraneh Sadeghi, Foad Alimoradi Pages 791-797
    Background
    Recently, the role of inflammation and oxidative stress in the pathophysiology of atrial fibrillation (AF) after cardiac surgery has been emphasized. Vitamin C as an antioxidant important role in reducing the incidence of postoperative atrial fibrillation. This study aimed to investigate, administration of vitamin C, as a way to reduce the incidence of atrial fibrillation after coronary bypass surgery.
    Methods
    In this double-blind clinical study, 290 patients in Rajaee Heart Center, from March 2013 to December 2014 who underwent coronary artery bypass surgery were randomly divided into intervention and control groups to receive vitamin C and placebo. The intervention group before the surgery in the operating room received 2 grams of vitamin C intravenously then one gram per day for four days prior to surgery. After the operation, the two groups were compared in terms of the following: Atrial and ventricular arrhythmias after surgery, ICU stay and hospital stay and duration of intubation.
    Results
    113 cases and 177 controls (191 men and 99 women) with a mean age of 55.40±14.40 years in both groups (vitamin C and placebo) were enrolled. The incidence of postoperative atrial fibrillation was 55% in the placebo group to 35% in the vitamin C group decreased (P= 0.001). Duration of intubation in the intervention group 11.8 and the control group was 14.14 hours (P= 0.004). The amount of drainage was lower in vitamin C group (P= 0.003). Vitamin C had no effect on the rates of hospital and ICU stay (P= 0.075). There was no significant reduction in threatening arrhythmia (VT) and VF in this period (P= 0.159).
    Conclusion
    Vitamin C supplements may reduce atrial fibrillation after coronary artery bypass surgery also can improve conditions such as reducing the duration of intubation. With regard to the safety, these supplements can be recommended for the prevention of atrial fibrillation before coronary artery bypass surgery.
    Keywords: atrial fibrillation, coronary artery surgery, vitamin C
  • Soheila Nazarpour, Masoumeh Simbar, Rameza Fahimeh Ramezani Tehrani, Hamid Alavi Majd Pages 798-811
    Background
    Sexual dysfunction could be under the influence of some underlying medical problems. The purpose of this study is to examine the relationship between medical problems and sexual function in post-menopausal women.
    Methods
    This is a community-based, descriptive-correlation study of 405 post-menopausal women residing in Chalus and Nowshahr cities, North of Iran, aged 40 to 65 years old from October 2013 to May 2014. A multistage, randomized sampling was conducted. The data was acquired through interviews using the Female Sexual Function Index (FSFI) questionnaire and a researcher-made questionnaire, and was analyzed using descriptive and analytical tests such as multiple linear regression and logistic regression models.
    Results
    51.4% of the subjects had medical conditions. Cardiovascular disorders were the most common diseases among the subjects. 61% of the women were suffering from female sexual dysfunction (FSD). Sexual dysfunction in patients with medical conditions was significantly higher (P= 0.037). Scores of arousal (P= 0.000), orgasm (P= 0.018), and satisfaction (P= 0.026), as well as the FSFI total score (P= 0.005), were significantly lower in subjects with cardiovascular disorders. Scores of desire (P= 0.001), arousal (P= 0.006), lubrication (P= 0.010), orgasm (P= 0.004), and satisfaction (P= 0.022), as well as the FSFI total score (P= 0.017), were significantly lower in subjects with diabetes. Scores of pain were significantly lower in subjects with musculoskeletal disorders (P= 0.041), they experienced more pain during intercourse. In domains of arousal (P= 0.030), satisfaction (P= 0.040), and pain (P= 0.044), the scores of those taking antihypertensive medications were significantly lower than the scores of the rest of the subjects. Scores of desire (P= 0.001), arousal (P= 0.006), orgasm (P= 0.006), and satisfaction (P= 0.048), as well as the FSFI total score (P= 0.006), were significantly lower in those taking antidiabetic drugs. And lastly, the mean satisfaction score in women whose spouse had medical conditions was significantly lower (P= 0.040).
    Conclusion
    Cardiovascular disorders, diabetes, and musculoskeletal disorders could have a negative impact on sexual function in post-menopausal women. Thus, these diseases must be considered and treated in order to improve women’s health, particularly their sexual function.
    Keywords: medical problems, menopause, sexual dysfunctions
  • Pejman Pourfakhr, Vahid Raaefi, Atabak Najafi, Reza Shariat Moharari, Farhad Etezadi, Amirali Orandi, Mohammad Reza Khajavi Pages 812-818
    Background
    Pain control after orthognathic surgeries due to severity of pain and limitations of opioids use in these patients are particular importance. The aim of this study was to evaluate the effect of oral gabapentin and intramuscular ketorolac in combination with intravenous acetaminophen for pain control after this surgery.
    Methods
    This study was a randomized clinical trial (RCT) on 75 patients (18-60 years old American Society of Anesthesiologists (ASA) physical status classification system, I, II) that undergo orthognathic surgery in Sina University Hospital, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran from June 2013 to August 2014. The patients were randomly divided in 3 groups. All of groups received 1 gr (intravenous acetaminophen) 30 minutes before the end of surgery. The control group (n= 25) received placebo. The second group (n= 25) received 30 mg ketorolac intramuscular after induction of anesthesia and the third group (n= 25) received 600 mg Gabapentin orally 30 minute before the induction of anesthesia. The pain severity score assessed by visual analogue scale (VAS), the level of sedation assessed by Ramsey scale, opioid requirement, nausea and vomiting was recorded in the post-anesthesia care unit (PACU) at 1, 3, 6, 12 and 24 hours after surgery. For rescue pain management intravenous morphine was administered.
    Results
    Seventy-five patients were enrolled in this study. Use of Ketorolac and gabapentin declines the pain intensity, level of agitation and morphine requirement in the recovery room and early hours in the ward (P= 0.011). The 24-hour opioid consumption, nausea and vomiting was significantly higher in control group compared with the both intervention groups (15±1.4 vs. 5±0.5 mg) (P
    Conclusion
    The result of this study suggest that ketorolac as well as gabapentin can decline the pain intensity and opioid requirement with less nausea and vomiting and good hemodynamic control after orthognathic surgery.
    Keywords: acetaminophen, analgesia, gabapentin, ketorolac, orthognathic surgery
  • Narges Sadat Taherzadeh, Farideh Zaini, Roshanak Daie Ghazvini, Sasan Rezaie, Mahmoud Mahmoudi, Maliheh Kadivar, Fatemeh Sadat Nayeri, Mahin Safara, Parivash Kordbacheh Pages 819-826
    Background
    Over the last two decades invasive candidiasis has become an increasing problem in neonatal intensive care units (NICUs). Colonization of skin and mucous membranes with Candida spp. is important factor in the pathogenesis of neonatal infection and several colonized sites are major risk factors evoking higher frequencies of progression to invasive candidiasis. The aim of this study was to detect Candida colonization in NICU patients.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on 93 neonates in NICUs at Imam Khomeini and Children Medical Center Hospitals in Tehran. Cutaneous and mucous membrane samples obtained at first, third, and seventh days of patients’ stay in NICUs during nine months from August 2013 to May 2014. The samples were primarily cultured on CHROMagar Candida medium. The cultured media were incubated at 35°C for 48h and evaluated based on colony color produced on CHROMagar Candida. In addition, isolated colonies were cultured on Corn Meal Agar medium supplemented with tween 80 for identification of Candida spp. based on their morphology. Finally, polymerase chain reaction-restriction fragment length polymorphism (PCR-RFLP) method was performed for definite identification of isolated species.
    Results
    Colonization by Candida spp. was occurred in 20.43% of neonates. Fifteen and four patients colonized with one and two different Candida spp., respectively. Isolated Candida spp. identified as; C. parapsilosis (n: 10), C. albicans (n: 7), C. tropicalis (n: 3), C. guilliermondii (n: 2), and C. krusei (n: 1). In present study non-albicans Candia species were dominant (69.56%) and C. parapsilosis was the most frequent isolate (43.47%). Using Fisher's exact test, the correlation between fungal colonization with low birth weight, low gestational age, and duration of hospital stay was found to be statistically significant (P=0.003).
    Conclusion
    The results of this study imply to the candida species colonization of neonates. Neonates in NICU are at the highest risk for severe infection with Candida parapsilosis. Therefore, isolation of C. parapsilosis as the most common species (43.47%) in present study was noteworthy.
    Keywords: candida, candida parapsilosis, colonization, neonatal intensive care units, polymerase chain reaction
  • Roshan Nikbakht, Mahvash Zargar, Zeinab Barekati, Razieh Mohammad Jafari, Nahid Shahbazian, Mojgan Barati Pages 827-831
    Background
    Polycystic ovary syndrome (PCOS) is the most common endocrine disorders in reproductive age women. These women confer with complications of pregnancy such as gestational diabetes, pregnancy-induced hypertension, preeclampsia and neonatal complications such as small for gestational diabetes (SGA) are more prevalence in women with PCOS. The aim of this study was to evaluate the incidence of complications associated with PCOS in pregnant women.
    Methods
    This was an observational and prospective study which recruited 205 pregnant women with PCOS from Imam Khomeini Hospital, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences (AJUMS) between 2013 and 2014. Inclusion criteria were women with PCOS and gestational age over 20 weeks. The demographic and clinical variables including mother's age, body mass index (BMI) and conditions of pregnancy including pregnancy-induced hypertension, preeclampsia, gestational diabetes and overt diabetes and neonatal complications such as preterm labor (PTL), SGA and intrauterine fetal death (IUFD) were recorded.
    Results
    The prevalence of hypertension disorders, preeclampsia, gestational diabetes and overt diabetes were observed in 44 (21.5%), 18 (8.8%), 29 (14%) and 22 (11%) patients, respectively. The history of familial diabetes was shown in 28 patients (13.6%). In addition, the history of pregnancy induced hypertension was reported in 25 patients (12.1%). Only 6 patients (2.9%) had history of gestational diabetes. Among neonatal complications due to PCOS, SGA with 15.3% and then PTL with 12.6% had highest prevalence. IUFD was shown only in 2 patients.
    Conclusion
    Pregnant women with PCOS are at the higher risk for pregnancy and neonatal complications. Specifically, these women should be evaluated for pregnancy induced hypertension during pregnancy than others.
    Keywords: complications, gestational diabetes, polycystic ovary syndrome, pregnancy, pregnancy, induced hypertension