فهرست مطالب

رشد فناوری - پیاپی 28 (پاییز 1390)

فصلنامه رشد فناوری
پیاپی 28 (پاییز 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/11/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید محمد میرکمالی، زینب ایزدیان*، هادی مصدق صفحه 2

    در اقتصاد معاصر، دانش، پایه و اساس رقابت سازمانی است از این رو شرکت های مختلف به ویژه شرکت های کوچک و متوسط برای حفظ بقا و موفقیت خود باید وضعیت روشنی از جریان دانش در سازمان خود داشته باشند تا بتوانند آن را به درستی مدیریت کنند. هدف از انجام این پژوهش ترسیم وضعیت روشنی از چگونگی به کارگیری استراتژی های مدیریت دانش شرکت های مستقر در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان است. بدین منظور 98 شرکت به روش نمونه گیری ساده انتخاب شد و پرسشنامه 47 سوالی شامل 4 استراتژی کاربرد دانش، انتقال دانش، دانش سازمانی و تولید و توسعه، در بین مدیران آن ها توزیع گردید. این پژوهش از نوع توصیفی- پیمایشی است و جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی (فراوانی،میانگین و انحراف استاندارد) استفاده گردید. نتایج به دست آمده حاکی از آن است که استراتژی غالب مدیریت دانش شرکت های شهرک در زمینه کاربرد دانش، استراتژی انسان محور، درزمینه انتقال دانش، استراتژی اجتماعی، در تولید و توسعه دانش، استراتژی کاربردی و در زمینه دانش سازمانی، استراتژی نوآوران می یاشد. این نتایج نشان می دهد که در شرکت های مورد مطالعه تاکید بیشتری بر دانش پنهان نسبت به دانش آشکار وجود دارد و دانش بیشتر ماهیت شخصی دارد که پیشنهاد می شود برای تعدیل وضعیت موجود بخشی از دانش تجربی افراد مستند و مکتوب گردد تا بتواند به راحتی در اختیار دیگران قرار گیرد.

    کلیدواژگان: استراتژی مدیریت دانش، کاربرد دانش، انتقال دانش، دانش سازمانی، دانش بنیان، شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان
  • ابوالفضل شاه آبادی، سارا ساری گل صفحه 10
    مساله توزیع درآمد و نابرابری های حاصل از آن از جمله موضوعات مورد بحث در بسیاری از جوامع بوده است. از این رو همواره سعی گردیده تا عواملی که باعث ایجاد انحراف در توزیع درآمد می شوند مورد شناسایی قرار گیرند. زیرا در صورت شناسایی عوامل موثر بر توزیع درآمد می توان در جهت دستیابی به هدف تحقق عدالت اجتماعی و توسعه پایدار گام برداشت. از آنجایی که امروزه مفاهیمی چون اندیشه نوآوری و خلاقیت بیش از گذشته ارزش مبادلاتی پیدا کرده است و به عنوان سرمایه های ارزشمند مورد حمایت واقع شده اند، از این رو با توجه به اهمیت حقوق مالکیت معنوی در ایجاد و پرورش اندیشه نوآوری و خلاقیت به بررسی اثر حقوق مالکیت معنوی بر توزیع درآمد در کشورهای منطقه منا به ویژه ایران طی دوره زمانی 2007-1995می پردازیم. نتایج مطالعه حاکی از آن است که وضعیت کشورهای منطقه منا در شاخص جینی و حقوق مالکیت معنوی نامطلوب می باشد. حقوق مالکیت معنوی دارای دو اثر متفاوت بر توزیع درآمد است: از یک سو با حمایت از خلاقیت و نوآوری به منظور ایجاد اشتغال های مولد و کارآفرینی، افزایش بهره وری و تولید ثروت ازعلم و فناوری می تواند موجب بهبود درتوزیع درآمد شود و از سویی دیگر ممکن است به دلیل افزایش قیمت کالاها و خدمات و فناوری های ناشی از انحصار موجب بدترشدن توزیع درآمد شود.
    کلیدواژگان: توزیع درآمد، حقوق مالکیت معنوی، نوآوری، رفاه اجتماعی، کشورهای منطقه منا
  • حمیدرضا رضوانی، رزا گرایلی نژاد صفحه 21
    سازمان ها برای از عهده برآمدن رقابت و تدوام رشد و حیاتشان همواره به دنبال کسب مزیت رقابتی هستند و نوآوری از مهم ترین روش-های اصلی کسب آن است. حال سوال اصلی این است که مهم ترین نوآوری ها در یک سازمان چه چیزی می تواند باشد؟ به همین دلیل محققین بر نوآوری و انواع آن تمرکز بسیاری نموده و مدل ها و الگوهای متعددی را ارائه نمودند. مرور ادبیات تحقیق نشان دهنده ی وجود تعدد و گاهی تعارض در این دید گاه ها است. این مقاله، از طریق تلفیق دیدگاه های صاحب نظران قبلی، الگویی جامع برای دسته بندی انواع نوآوری سازمانی پیشنهاد می نماید. روش جمع آوری اطلاعات، استفاده از منابع کتابخانه ای و اینترنتی و روش تحقیق، مقایسه ی نتایج تحقیقات قبلی و یک تحقیق ترکیبی است. از مقایسه و جمع بندی دیدگاه های قبلی سه بعد اصلی حاصل گردید که عبارتند از: 1) محور تمرکز (نتایج یا فرایند)، 2) نوع رویکرد (فعلی یا جدید)، و 3) نوع تغییر (بنیادی یا تدریجی). با استفاده از این سه بعد، یک الگو ارائه گردید که تمامی انواع نوآوری را در خود جای داده و نظرات مختلف محققین قبلی را در خود یکپارچه کرده است. مدیران سازمان ها می توانند با استفاده از این الگو تصمیم بگیرند که چه نوع نوآوری را در دستور کار قرار دهند و کار را از کجا آغاز کنند.
    کلیدواژگان: انواع نوآوری، نوآوری سازمانی، نوآوری فرایندی، نوآوری محصول
  • جهانگیر یدالهی فارسی، زهرا امینی صفحه 27
    انتقال فناوری مقوله ای مهم و اساسی در ارتقای سطح فناوری یک کشور و در نهایت حرکت به سمت توسعه پایدار است. انتقال فناوری تحقیقات دانشگاهی، به منصه ظهورگذاشتن و استفاده عملی از نتیجه تحقیقات است. انتقال فناوری نیازمند مشارکت دو یا چند طرف است. در اینجا یک طرف دانشگاهیان و محققین با ایده های جدید قرار دارند، و در سوی دیگر صنعت است که از این انتقال فناوری یا تجاری سازی منتفع می شود. با توجه به رشد سریع فناوری های نو و اهمیت آنها از لحاظ رفاه عمومی و رشد اقتصادی، غفلت از آنها ممکن است ما را از قافله فناوری دور کند. استفاده از ایده های دانشگاهیان و محققان و انتقال این ایده ها و تحقیقات دانشگاهی به صنعت و منتفع شدن صنعت از تحقیقات آکادمیک را انتقال فناوری گویند. صنعت زیست فناوری با گستره کاربردی وسیعی که دارد، حجم بزرگی از بازار تجارت جهانی را به خود اختصاص داده است. با توجه به رشد روزافزون و اهمیت صنعت زیست فناوری، این صنعت انتخاب شد. در این مطالعه به بررسی عوامل نهادی و محیطی موثر بر این فرآیند می پردازیم. عوامل نهادی، عواملی هستند که در اختیار بنگاه هستند و بنگاه بر آنها احاطه کامل دارد. ولی عوامل محیطی خارج از کنترل بنگاه بوده و بر آن محاط است، و سپس با استفاده از روش تحقیق آمیخته (تلفیقی از روش های کمی و کیفی) برخی عوامل شناسایی شده و به آزمون گذاشته شدند. در بخش کیفی و با استفاده از روش مصاحبه، چندین متغیر شناسایی شدند و سپس با توزیع پرسشنامه میان 60 محقق زیست فناور به آزمون گذاشته شد. در نتیجه عوامل محیطی و نهادی تعیین شدند و مشخص شد که عوامل نهادی اهمیت بیشتری از عوامل محیطی دارند.
    کلیدواژگان: انتقال فناوری، زیست فناوری، عوامل نهادی، عوامل محیطی، تحقیقات دانشگاهی
  • بهمن فکور صفحه 34
    شرکت های انشعابی دانشگاهی که بر اساس نتایج تحقیقات موسسات دانشگاهی و پژوهشی و با مشارکت این موسسات و محققین ذیربط آنها تاسیس می شود، یکی از مهمترین سازوکارهای تجاری سازی نتایج تحقیقات محسوب می شود که بیشترین منافع مالی را عاید این موسسات کرده و تاثیر قابل توجهی نیز در رشد اقتصادی دارد. این مقاله درصدد دست یابی به یک راهنمای عمل قابل استفاده برای فرآیند تشکیل شرکت های انشعابی دانشگاهی در موسسات دانشگاهی و پژوهشی است تا دست اندرکاران ذیربط در این موسسات بتوانند با اعمال تغییرات و اصلاحات مورد نیاز خود در آن، به چارچوب مورد نیاز و قابل استفاده در موسسه خود برسند. در تهیه این راهنما علاوه بر استفاده از دیدگاه های نظری ارائه شده در پژوهش های قبلی، روال عمل مورد استفاده در موسسات دانشگاهی و پژوهشی موفق در زمینه تجاری سازی تحقیقات و تشکیل شرکت های انشعابی سایر کشور ها مورد توجه و استفاده بوده است.
    مراحل مشخص شده برای فرآیند تشکیل شرکت های انشعابی در موسسات دانشگاهی و پژوهشی به ترتیب عبارتند از:تصمیم اولیه برای تشکیل شرکت انشعابی (تولید ایده تجاری و شناسایی فرصت برای آن)، ارزیابی اولیه امکان پذیری تشکیل شرکت انشعابی پیشنهادشده، دریافت موافقت اولیه موسسه دانشگاهی یا پژوهشی برای تشکیل شرکت انشعابی، جستجو و توافق با مدیر یا مدیران اجرایی واجد شرایط، جستجوی اولیه و مذاکره با شریکان و سرمایه گذاران، تهیه طرح کسب و کار اصلی، ارزیابی طرح کسب و کار اصلی تهیه شده از طرف موسسه دانشگاهی یا پژوهشی، شریکان و سرمایه گذاران، دریافت موافقت نهایی موسسه دانشگاهی یا پژوهشی برای تشکیل شرکت انشعابی، تعیین و تشکیل ساختار مدیریتی شرکت، تشکیل و ثبت آن، توافق نهایی با شریکان و سرمایه گذاران در مورد میزان و نحوه مشارکت و سرمایه گذاری آنها و سهم آنها از شرکت انشعابی، دریافت لیسانس فناوری مبنای تشکیل شرکت از موسسه دانشگاهی یا پژوهشی، دریافت موافقت موسسه دانشگاهی یا پژوهشی برای شرکت محققین موسس در شرکت انشعابی بر اساس طرح مورد توافق طرفین، تهیه اسناد قانونی شرکت، تعیین و تشکیل هیات مدیره برای اداره شرکت.
    کلیدواژگان: شرکت های انشعابی دانشگاهی، فرآیند تشکیل شرکت های انشعابی، تجاری سازی نتایج تحقیقات
  • رضا بندریان، مهدی بندریان صفحه 43
    مطالعه ادبیات سازمان های پژوهش و فناوری و بررسی های انجام شده در مورد دلایل عدم توفیق آنها در ایفای نقش و رسالت خود و کم اهمیت شدن و عدم اثربخشی آنها نشان می دهد که اغلب این سازمان ها یا استراتژی مشخصی نداشته اند یا استراتژی های آنها با الگوهای مناسب تدوین و اجرا نشده است. از سوی دیگر بسیاری از مدیران سازمان های پژوهش و فناوری با رویکرد مدیریت راهبردی آشنا هستند، اما هر یک تعبیر خاص خود را از این مفهوم دارند. بر این اساس موضوعی که مطرح می شود این است که چه تعبیری از استراتژی در سازمان های پژوهش و فناوری می شود؟
    به طور کلی استراتژی سازمانی تعیین می کند که سازمان می خواهد در آینده به چه سمتی برود و چگونگی رسیدن به آن را ترسیم می نماید. در این مطالعه به تبیین ساختار تحلیلی استراتژی در سازمان های پژوهش و فناوری مستقل پرداخته شده است و این طور نتیجه گیری می شود که در سازمان های پژوهش و فناوری استراتژی با شناسایی یک فرصت فناورانه براساس یک چالش صنعت آغاز و با حصول به شایستگی فناورانه مرتبط با آن چالش در زمان مقرر و با بودجه قابل قبول، به طور موفق تحقق یافته است.
    کلیدواژگان: سازمان های پژوهش و فناوری، استراتژی، ساختار تحلیلی استراتژی، فرصت های فناورانه، راه حل های فناورانه، راهکاریابی فناورانه استراتژیک
  • پریسا ریاحی صفحه 51
    تاثیر حقوق مالکیت فکری بر نوآوری و عملکرد اقتصادی پیچیده است و دقت در طراحی نظام مالکیت فکری به نحوی که بتواند به عنوان ابزار سیاستی موثری در توسعه اقتصادی استفاده شود، ضروری است. در طراحی این نظامها، کشورهای مختلف بسته به شرایط داخلی و محیط جهانی مسیرهای متفاوتی را می پیمایند. از این رو، ارزیابی های مقایسه ای و محک زنی، در بیشتر پژوهش های سیاستی مورد استفاده سیاستگذاران قرار می گیرد. این مقاله به همین منظور به مطالعه موردی مراحل تکامل نظام مالکیت صنعتی در ژاپن پرداخته و در انتها شامل توصیه هایی جهت طراحی استراتژیک این نظام در ایران است. ژاپن در مراحل اولیه توسعه خود از نظام حقوقی مالکیت صنعتی سود فراوانی برده است. یادگیری فناورانه در ژاپن به پشتیبانی«نظام ضعیف مالکیت صنعتی» صورت گرفت. این نظام ضعیف، جذب نوآوری و دانش برون مرزی توسط بنگاه های داخلی را تسهیل کرد. ابتکاراتی نظیر ثبت «مدلهای سودمند» و «طرح های صنعتی» نه تنها فرهنگ ثبت اختراع را در این کشور توسعه داد بلکه مشوقی قوی برای نوآوری های تدریجی و بهبودهای حداقلی بر پایه اختراعات خارجی شد. زمانی که قابلیت های فناورانه بنگاه های داخلی افزایش یافت و بنگاه ها خواستار رژیم حفاظتی قویتر برای اختراعات خود شدند، نظام حقوق مالکیت فکری ژاپن تقویت شد به طوری که در حال حاضر یکی از سخت ترین و کامل ترین نظام های IPR جهان به شمار می آید.
    کلیدواژگان: حقوق مالکیت فکری، مالکیت صنعتی، سیاست نوآوری، ژاپن
  • کیارش جهانپور صفحه 61
    اطلاعات موجود در اختراعات (Patents) و مقالات منبع مناسبی از دانش مدون می باشند که نظارت بر روند تکامل این اختراعات «دیده بانی فناوری» نامیده می شود. هدف دیده بانی فناوری جمع آوری فرآیند و یکپارچه سازی اطلاعات فنی ای است که برای بازیگران عرصه اقتصادی مفید می باشد. دیده بانی فناوری هوشیاری و آگاهی را در تمامی سطوح علم و فناوری جهانی از طریق فنونی کارآمد حفظ می کند. فنونی قدرتمند مبتنی بر فناوری اطلاعات مانند متن کاوی، داده کاوی، فن کاوی و متن- داده کاوی که هم اکنون برای شناسایی و استخراج داده های مرتبط از متون علم و فناوری وجود دارند که خصوصا در استنباط عقلایی از داده های غیرمتجانس و از هم گسیخته مفید می باشند.
    طی فرآیند دیده بانی فناوری، شاخص های مهم دیده بانی شناسایی شده، اطلاعات لازم برای ردیابی آنها مشخص می شود و پس از تحلیل و پردازش این اطلاعات با ابزار فناوری اطلاعات نتایج به صورت گزارش توزیع و نشر می شوند و در فرآیند تصمیم گیری که مقصد غایی این فرآیند است استفاده می شوند.
    این مطالعه به شناخت هر چه بهتر و بیشتر ابعاد دیده بانی فناوری (Technology Watch Aspects) در حوزه های مرتبط کمک نموده است. هدف از ارائه این مقاله معرفی مهمترین ابزارها، روش ها، فرآیند و حوزه های مرتبط با دیده بانی فناوری می باشد. در ارائه ی نتایج مباحث در این مقاله سعی شده است حوزه های مستعد برای پژوهش های آینده معرفی شوند.
    کلیدواژگان: دیده بانی فناوری، متن کاوی، پتنت (اختراع)، هوش تجاری، فن کاوی، داده کاوی، روند
|
  • Prof, Mohammad Mirkamali, Zeinab Izadian, Hadi Mosadegh Page 2

    In contemporary economics, knowledge is key element for organizational competitiveness. Therefore diverse organizations, especially small and medium-sized companies should have a clear position in their organizations current knowledge in order to survive and achieve accomplishment. The purpose of this study was to present a perspicuous condition of knowledge management strategies in firms, located in Isfahan science and technology town (ISTT). 98 firms were selected in a simple randomized sampling and their managers were requested to answer the questionnaire asking 47 questions about 4 different knowledge strategies, including knowledge application, knowledge transfer, organizational knowledge and producing knowledge. The type of this study is survey research. Data was analyzed by using descriptive statistics (frequency, mean and standard deviation). The results indicate that the dominant strategy of knowledge management in the town in applying knowledge is human-centered strategy, in field of knowledge transfer is social strategy, in the development and producing of knowledge is applied strategies in field of organizational knowledge is innovations strategy. This finding demonstrates that firm's emphasis on hidden knowledge and their knowledge has more personal nature. It is proposed to modify the existing state that empirical knowledge of personals is written to be easily shared with others.

  • Abolfazl Shahabadi, Mohammad Reza Dehghanpour Page 10
    The issue of income distribution and inequalities of it has been the topic of discussion in many societies. So always try to be the factors that cause variation in the distribution of income can be identified. If you can identify the factors affecting the distribution of income in order to achieve the goal of achieving sustainable development, social justice. Since the notion of concepts such as innovation and creativity over the last transaction has been valued and supported as valuable assets are located, therefore the importance of intellectual property rights in creating and fostering innovation and creative thought to the effect of intellectual property rights of income distribution in the Mena region countries particularly Iran during period 1995-2005. The study results suggest that the Mena region's countries in the Gini index and in intellectual property rights are undesirable. Intellectual property rights have two different effects on income distribution is: on the one hand, with the support of creativity and innovation to create employments productive and, increase productivity and generate wealth through science and technology can improve the income distribution and the other hand, may be due to increased prices of goods and services, and technologies resulting from the monopoly of the income distribution is worsening.
  • Hamidreza Rezvani, Rosa Geraeli Nejad Page 21
    Competition and growth have made organizations to be always looking for competition advantages and the most common way to gain that is innovation. Now the main question is what can be the most important innovation in organizations? For this reason researchers focus on innovation and its types. They offer several models and patterns. Literature review indicates the presence of multiple and sometimes conflicting views. This paper, combines ideas from previous authors and proposes comprehensive models for classifying types of innovation. Information of assemblage method in this article is library method, and use of the internet resources and research method is a comparison between the past research conclusions and an integrating research. By comparing and integrating pervious viewpoints, three main dimensions are provided: 1- the focus area (result/ process) 2- type of approach (current / new) 3- types of change (radical/incremental). By using these three dimensions, a model is presented which consists of all types of innovations in itself and integrated different pervious scholar's points of view. With this model managers can decide which type of innovation can be used in their agenda and where to begin work.
  • Jahangir Yadollahi Farsi, Zahra Amini Page 27
    Technology transfer is one of the important and fundamental issues that can lead to technology promotion and moving toward sustainable development. Technology Transfer is a practical usage of academic researches, to transfer ideas and researches into technology or products. This process needs cooperation of more than one party. In technology transfer one side is researchers and academic body that have new ideas and the other side is industry that makes profit. Due to the rapid growth of new technology, and its importance in terms of welfare and economic growth, ignoring technology transfer may cause recession. Using academic ideas, transferring them and doing researches on industry is called Technology Transfer. Biotechnology industry, with a wide range of applications, allocates large part of the global market to itself. We select this industry regarding the importance and increasing growth of biotechnology. We are going to identify institutional and environmental determinants of university technology transfer. Institutional factors are those which firm can control them and are surrounded by firm. But environmental factors are those which can affect the firm and cant be controlled by the firm. Then by using eclectic method we are able to identify some variables. In qualitative part by using interview, we recognize some variables, and then we distribute 60 questionnaires among biotech researchers. Consequently, we settle institutional and environmental factors, and clarify that institutional factors are more significant than environmental ones.
  • Bahman Fakour Page 34
    University spin-off companies can be established based on research findings with contribution of relevant research groups and probably parent universities and research institutions. These companies are considered one of the most important mechanisms for research commercialization and most profitable for parent institutions and on the other hand will cause economic development. This article is aimed to submit a university spin-off establishment process for use in universities and research institutions. To prepare this guide line the findings from papers in addition to current process that are used in other countries universities with successful experience in research commercialization and spin-off creation have been used. The following steps are defined as spin- off company creation process: primary decision for spin-off creation (idea generation and opportunityidentification), primary evaluation of spin-off creation feasibility, primary approval of universities and research institutions for spin-off creation, search for executives and agreement with them, primary search for partners and investors and negotiation with them, preparation of the main business plan, evaluation of the main business plan by universities or research institutions, partners and investors, definition and formation of company management structure and registration of company, final agreement with partners and investors about the amount and manner of their participation and equities, technology licensing from universities or research institutions, universities or research institutions approval for attendance of founder researchers in company according to agreed plan, preparation of company legal documents, formation of company's board of directors.
  • Reza Bandaria, Mehdi Bandarian Page 43
    Reviewing the literature of Research and Technology Organizations (RTOs), and studying the reasons of ineffectiveness of those organizations in carrying out their role and mission shows that most of the time they havent definitive strategy or their strategies formulated and executed based on incompatible models. In other side, many managers of RTOs are familiar with strategic management approach, but each has its own interpretation of that concept. Accordingly, the raised issue is what the interpretation of strategy in RTOs is. The study's purpose is to explore the analytical concept of strategy in RTOs, to generate a frame that facilitates the process of strategic management in RTOs. Generally, organizational strategy determines the future direction and draws how the organization wants to achieve it. This study explains the analytical structure of strategy in RTOs. Finally it concludes that strategies in RTOs is begun by recognizing a technological opportunity based on industry challenges and by achieving those technological competencies which correspond to those challenges within the budgeted time and money.
  • Parisa Riahi Page 51
    The influence of the intellectual property rights on the innovation and economical performance is a complicated type and it is necessary to be precise while designing the IPR system which might be applicable for the economic development as an effective instrumental policy. While designing such systems, different countries go through different paths depending on the local context and the global environment. Thus, comparative assessment and benchmarking is widely used in most studies of policy-making. This article deals with case study evaluation of evolution procedures of IPR in Japan and at the end, it encompasses some suggestions for strategic design of this system in Iran. Japan has greatly benefited from its preliminary phases of development of the IPR. Technological learning in Japan has been established in support of a fragile system of IPR. This system paved all the way for absorbing innovation and beyond boundaries knowledge by the local firms. Some initiatives such as "profitable models" and "the industrial plans" not only developed the patent culture in this country, but also it turned into a strong driving force for the incremental innovations and partial improvements based on the foreign ones. While the technological capabilities of the local agencies were increasing, and the firms were requesting for a stronger protective regime for their own inventions, Japan intellectual property rights system was reinforced in such a manner that presently it is considered as one of the strictest and complete IPR systems in the world.
  • Kiarash Jahanpour Page 61
    Information is power, but knowledge is more powerful. Information in patents and papers are good source of codified knowledge. Everyday a higher number of businesses make use of information from patents (as a main indicator of technology) and papers (as a principal indicator of science) to see what products and systems are appearing in our globe. In an era of rapidly expanding digital content, overwhelming data available on the web and the high speed of S&T progress makes it difficult for experts to extract useful knowledge without powerful tools and they need to find new ways of reviewing and managing vast quantities of textual information. "Technology watch" is a collective voluntary process with which the companies work the information in an active manner. Purpose of "technology watch" is to gather process and integrate the technical information. TW has at least 3
    Objectives
    Facilitating the innovation process; Easy and cost effective access to information and Answering to technological questions and problems. "Technology Watch" maintains awareness at all levels of global S&T through a combination of human-based overt and IT-based approaches for analyzing and tracking the myriad S&T outputs. Powerful IT-based techniques, such as text mining, now exist to identify and extract relevant data from the S&T literature and are especially useful in making sense out of disjointed and disparate data. Regarded by many as the next wave of knowledge discovery, text mining has very high commercial values.