فهرست مطالب

رشد فناوری - پیاپی 32 (پاییز 1391)

فصلنامه رشد فناوری
پیاپی 32 (پاییز 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/12/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صفحه 1
  • مجید سلیمانی صفحه 2
    تحقیقات علمی به عنوان یکی از اصلی ترین و مهم ترین راه رسیدن به حقایق پیدا و پنهان جهان هستی و کشف منابع و راهکارهای جدید برای پاسخگویی به مسایل و مشکلات، نیازها و خواسته های انسان و جامعه محسوب می شود. لذا در راستای دستیابی به اهداف توسعه کشور، نقش دانشگاه ها و مراکز پژوهشی در ایجاد نهادهای اجتماعی که در تعامل با اینگونه مراکز هستند، بسیار اثرگذار می باشد. بنابراین توسعه، گسترش و حمایت همه جانبه سیاست گذاران و مسوولان در زمینه ایجاد پارک ها و مراکز رشد علم و فناوری علاوه بر اتخاذ شیوه های نوین مدیریتی باید تمام بسترها را نیز جهت دستیابی به اهداف مزبور فراهم نمایند. بدیهی است، حذف شکاف های موجود بین دانشگاه ها و سایر بخش ها مانند صنعت، کشاورزی، بهداشت و...، و همچنین روند انتقال فناوری و دانش از طریق اینگونه مراکز تسهیل خواهد شد. یعنی، پارک های علم و فناوری تسریع کننده روند رشد و توسعه اقتصادی دانش محور نیز هستند. پارک های علم و فناوری به عنوان واحدهای تحقیق و توسعه، می توانند خیلی از مشکلات موجود را از بین برده و به بهبود وضعیت و شرایط آن بپردازند. با نگاه اجمالی بر فعالیت برخی از این واحدها، می توان پی برد که به بهترین وجه از این واحدها بهره گیری نشده است. از جمله عوامل مهم می توان به عدم توزیع مناسب منابع و امکانات براساس اولویت ها، عدم اتخاذ تدابیر لازم از سوی سیاست گذاران و برنامه ریزان نوآوری و فناوری، مشکلات ارتباطی، قوانین و مقررات متعدد و... موجب عدم بهره گیری مناسب شده است. یکی از الگوهایی که برای رفع این مشکلات مطرح می شود، استفاده از سازمان ها و نهادهای واسط در چرخه تحقیق تا بازار است که از طریق ایجاد پارک های علم و فناوری محقق می شود. پارک های علم و فناوری، نقش اساسی در ایجاد و توسعه موسسات فناوری و مراکز تحقیقات حرفه ای دارند. ضمن آن که اینچنین واحدهای تحقیق و توسعه در چنین محیطی امکان برقراری ارتباط و همکاری فنی با مجموعه های مکمل خود مانند شرکت های خدمات مهندسی، موسسات طراحی و مهندسی و مراکز تحقیقات حرفه ای را آسان کرده و پیوند صحیح و مناسبی برای تامین منابع و نیازهایی گروهی متناسب با فعالیت های تحقیق و توسعه فراهم می شود. لذا در این مقاله ضمن اشاره به چگونگی پیدایش و ویژگی های پارک های علم و فناوری ایران، به وضعیت کلی اینگونه مراکز برحسب موقعیت جغرافیای و دستگاه های موسس و نیز تعداد مراکز آن براساس نوع وابستگی و فعالیت های مختلف آنان با رویکرد سازمان های جهانی و بین المللی مختلف پرداخته شده است.
  • ابوالفضل شاه آبادی، فریماه رحیمی صفحه 11
    تفاوت سطح دانش و فناوری یکی از عوامل موثر بر شکاف توسعه یافتگی در بین کشورها می باشد. فناوری در بخش سخت افزاری، تجهیزات و ماشین آلات را در بر می گیرد و بخش نرم افزاری آن ناشی از تراوشات فکری انسان است که حمایت از این بخش را حقوق مالکیت فکری بر عهده دارد. حمایت از ابداعات و اختراعات در چارچوب مالکیت فکری نقش تعیین کننده ای در توسعه ی تجاری کشورها بر عهده دارد، زیرا ایده های جدیدی که مالکیت آنها حفظ شده باشد مزیت های رقابتی را ایجاد و یا تقویت می نمایند. در این مقاله به بررسی اثر حمایت از حقوق مالکیت فکری بر صادرات کشورهای عضو گروه 15 در دوره-ی زمانی 2007-1995 می پردازیم. برای این منظور از شاخص برنامه های ثبت اختراع به عنوان معرف حمایت از حقوق مالکیت فکری استفاده شده است. تاثیر حمایت از حقوق مالکیت بر صادرات هم به صورت مستقیم و هم از کانال سایر متغیرها از جمله تولید ناخالص داخلی، سرمایه گذاری مستقیم خارجی و مخارج تحقیق و توسعه بررسی شده است. نتایج مطالعه نشان می دهد حمایت گسترده تر از حقوق مالکیت فکری در حوزه های نیازمندی های متقابل اعضای گروه 15، زمینه ی مناسبی برای افزایش سرمایه گذاری در فعالیت های تحقیق و توسعه و جذب سرمایه گذاری مستقیم خارجی، افزایش قدرت رقابت پذیری و درنتیجه افزایش صادرات به ویژه صادرات بافناوری بالا را فراهم خواهد نمود. ولی حمایت بیشتر از حقوق مالکیت در صورتی مستقیما و یا از کانال سایر متغیرها بر صادرات اثرگذار خواهد بود که شرایط مناسبی برای کاربردی شدن ثبت اختراع ها فراهم شود.
    کلیدواژگان: حقوق مالکیت فکری، صادرات، رقابت پذیری
  • رضا انصاری، جواد سلطان زاده صفحه 22
    امروزه مدیران دریافته اند که تکنولوژی مهمترین منبع ایجاد مزیت رقابتی و رشد در شرکت ها است و از این رو باید مورد توجه قرار گیرد.برای مدیریت تکنولوژی در شرکت ها چارچوب های متعددی ارائه شده است، اما همچنان یک چارچوب عملی و مجموعه ابزارهای مدون برای بهره مندی از آن، در دسترس نمی باشد.تئوری توانمندی های پویا با تمرکز بر ایجاد جریان پویایی از توانمندی در درون سازمان، می تواند مفهومی مناسب در تدوین چارچوب مدیریت تکنولوژی در سطح بنگاه باشد. لذا این مقاله سعی دارد با تکیه بر تئوری توانمندی-های پویا با بررسی ادبیات موجود پیرامون فعالیت های مدیریت تکنولوژی چارچوبی را فراهم آورد تا علاوه بر معرفی فعالیت های مدیریت تکنولوژی، ارتباط آن با مفاهیم پیرامونی چون مدیریت دانش و مدیریت نوآوری مشخص نماید. بدین منظور چارچوب های مدیریت تکنولوژی ارائه شده توسط محققین مورد بررسی قرار گرفته و چارچوبی مناسب برگرفته از مطالعات ستیندامار، فال و پروبرت ارائه گردیده است. اعتقاد بر آن است، هر یک از فعالیت های شش گانه اکتساب، بهره-برداری، شناسایی، یادگیری، محافظت و انتخابامکان ایجاد یک توانمندی پویا ویژه را فراهم می آورد. البته به منظور پیگیری مناسب این فعالیت ها باید از ابزارهای مناسبی استفاده کرد؛ در این مقاله شش ابزار تجزیه و تحلیل پتنت، مدیریت پورتفولیو، تدوین نقشه راه، منحنی S، مرحله- درگاه و تجزیه و تحلیل ارزش، به عنوان ابزارهایی برای ایجاد قابلیت تکنولوژیک در درون سازمان مورد اشاره قرار می گیرد. ارائه فعالیت ها و ابزارهای شش گانه مدیریت تکنولوژی در این مقاله می تواند نقطه آغازی مناسب برای پیگیری مدیریت تکنولوژی در بنگاه های تکنولوژی محور باشد.
    کلیدواژگان: مدیریت تکنولوژی، تئوری توانمندی پویا، چارچوب مدیریت تکنولوژی، فعالیت های مدیریت تکنولوژی، ابزارهای مدیریت تکنولوژی
  • علیرضا موتمنی، محمدحسین آبادی، امین همتی صفحه 32
    شرکت های دانش بنیان جهت تبدیل ایده ها و نوآوری ها به محصول و ایجاد مشاغل پایدار مبتنی بر فناوری، تجاریسازی تحقیقات، همافزایی علم و ثروت و توانمندسازی و هدایت دانشآموختگان جهت ورود موفق به فضای کسب و کار ایجاد شده اند. یکی از عوامل مهم در موفقیت این شرکت ها، پارک ها و مراکز رشد علم و فناوری هستند که با ایجاد ظرفیت های زیرساختی و حمایت های قانونی و تجاریسازی، میزان موفقیت این شرکت ها را افزایش می دهند. پژوهش حاضر به منظور تعیین نسبت موفقیت شرکت های دانش بنیان مستقر در مراکز رشد و پارک های علم و فناوری و همچنین بررسی ارتباط میزان موفقیت واحدهای فناور با تعداد افراد شاغل در این واحدها و مدت زمان استقرار واحدهای فناور انجام پذیرفته است. جامعه آماری پارک های علم و فناوری موجود در ایران در سال 1390 بالغ بر 758 واحد فناوری بوده و داده های مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه جمع آوری گردیده است. بر اساس نتایج، میزان موفقیت واحدهای فناور، 68 درصد بوده و نتایج نشان داد نسبت موفقیت واحدهای فناور در پارک های مختلف با هم یکسان نیست. متوسط تعداد نیروی انسانی شاغل در واحدهای فناور موفق و ناموفق به ترتیب 5 نفر و 8/2 نفر بوده که با استفاده از آزمون t این تفاوت تعداد معنی دار است. همچنین نتایج نشان می دهد متوسط تعداد شاغلین واحدهای فناور در پارک های مختلف با هم متفاوت است. ارتباط بین تعداد شاغلین و موفقیت واحدهای فناور نشان می دهد رابطه معنی داری بین این دو وجود دارد و با افزایش تعداد شاغلین واحدهای فناور نسبت موفقیت آن ها افزایش یافته است. آزمون های آماری همچنین رابطه معنی دار بین مدت استقرار و میزان موفقیت را تایید می نماید.
    کلیدواژگان: پارک علم و فناوری، مرکز رشد
  • رویا آل عمران، سیدعلی آل عمران صفحه 41
    یکی از مباحث بسیار مهم در دهه ی اخیر جهان، بحث سرمایه ی انسانی است. سرمایه ی انسانی یا به عبارتی کیفیت نیروی کار و یا دانش نهادینه شدن در انسان، باعث افزایش تولید و رشد اقتصادی کشورها می گردد. سرمایه ی انسانی اگرچه از زمان اقتصاددانان کلاسیک مورد بحث بوده اما آن چه در دهه های اخیر مورد توجه قرار گرفته است مدل سازی و ارائه ی الگوهای ملی از رشد اقتصادی است که در آن ها سرمایه ی انسانی لحاظ شده باشد. به عبارتی، از بحث کلاسیکی تولید که فقط تابع نیروی کار و سرمایه فرض می شد، عامل کیفی نیروی کار یا سرمایه ی انسانی نیز باید به مثابه ی یک متغیر در این توابع وارد شود. با توجه به این که تاثیر سرمایه ی انسانی و دانش فنی بر رشد اقتصادی بر هیچکس پوشیده نیست؛ این پژوهش به دنبال سنجش اثرگذاری ارتقای سرمایه ی انسانی بر رشد اقتصادی در کشورهای منتخب عضو اوپک است. اقتصاددانان مختلف برای اندازه گیری سرمایه ی انسانی از شاخص های مختلفی استفاده کرده اند که یکی از آن ها اندازه ی مخارج دولت برای آموزش است. در این پژوهش از نرخ رشد مخارج کل آموزش دولت در کنار سایر متغیرهای موثر (مخارج تحقیق و توسعه، سرمایه-گذاری) با رهیافت پنل دیتا برای دوره ی زمانی 1998 تا 2007 استفاده شده است. نتایج پژوهش حاکی از آن است که اثرگذاری تمام ضرایب متغیرهای مدل بر اساس مبانی نظری مورد انتظار و از نظر آماری نیز معنی دار بوده و سرمایه ی انسانی اثری مثبت بر رشد اقتصادی دارد. بنابراین با توجه به یافته های پژوهش، توجه به سرمایه انسانی جهت افزایش مهارت ها و قابلیت های تولیدی نیروی انسانی که افزایش بهره-وری و تولید را به دنبال خواهد داشت؛ به همراه افزایش مخارج تحقیق و توسعه؛ جهت دستیابی به رشد اقتصادی بالاتر توصیه می شود.
    کلیدواژگان: سرمایه ی انسانی، آموزش، رشد اقتصادی، داده های تابلویی
  • مظاهر ضیایی صفحه 54
    اهمیت ایجاد شرکت های زایشی پژوهشی به عنوان ملموس ترین روش تجاری سازی دستاوردهای پژوهشی به طور روزافزونی مورد تاکید قرار گرفته است. اما این روش پیچیده ترین روش تجاری نیز هست. یکی از مهمترین جنبه این پیچیدگی تعدد و تنوع منابعی است که در طول فرایند ایجاد این شرکت ها باید در زمان و به میزان مناسب در دسترس باشد تا این فرایند به طور موفقیت آمیزی به سرانجام برسد. هدف این مقاله نشان دادن این تعدد و تنوع منابع و اهمیت نقش آن در سیاستگذاری برای توسعه ی موفقیت آمیز این نوع شرکت ها و نگاهی کلی به شرایط ایران است. بنابراین مقاله با نگاهی کوتاه به شرکت های زایشی پژوهشی و مراحلایجاد آن از دیدگاه «الگوی بازنوآوری» شروع می شود سپس دو جنبه دانش و مالی این فرایند بررسی و نشان داده می شود که منابع مورد نیازبرای انجام موفقیت آمیز این فرایند محدود به منابع مالی، آن هم در مراحل اولیه فرایند نیست بلکه منابع متنوعی در هریک از چهار بعد فنی، مالی، نیروی انسانی و اجتماعی مورد نیاز است.وجود تیم های مشاوره ای با تجربه و دسترسی به شبکه های علمی، فناوری، صنعتی و تجاری و متخصصین انتقال فناوری و تجاری سازی و مدیریت شرکت های بالغ برخی از مهمترین این منابع هستند. در نتیجه گیری تاکید می شود که در ایران تنها برخی از مراحل اولیه مورد توجه بوده است و منابع مورد نیاز برای مراحل میانی و نهایی این فرایند کمتر مد نظر قرار گرفته اند.
    کلیدواژگان: شرکت های زایشی پژوهشی، سیاستگذاری، تجاری سازی، عوامل کلیدی موفقیت
  • حمیدرضا صالحی صفحه 62
    امروزه نقش مهم حقوق مالکیت صنعتی در تجارت بین الملل، تجارت الکترونیک، سرمایه گذاری و روابط اقتصادی رو به رشد بر احدی مستور نیست. به طور کلی نظام حقوق مالکیت صنعتی به عنوان یکی از مسائل بنیادین سیاست نوین اقتصادی در سطح ملی و بستر و ابزاری مهم برای توسعه پایدار برای کشورهای در حال توسعه و کمتر توسعه یافته معرفی شده است. علاوه بر این، حمایت قوی و موثر از حقوق مالکیت صنعتی عامل بسیار مهم و تعیین کننده در تسهیل موجبات انتقال تکنولوژی و نیز در جلب سرمایه گذاری مستقیم خارجی در بخش های معین اقتصادی است و برای توسعه پایدار امری حیاتی تلقی می شود. کشورهایی که روند آزادسازی سیاست های اقتصادی و صنعتی را تجربه می کنند، وجود نظام مالکیت فکری قوی و نیرومند در آن ها یکی از مهم ترین عوامل ضروری برای تضمین روند آزادسازی است که یکی از نتایج مهم آن می تواند تجدید ساختار بخش های صنعتی و تجاری و در نهایت تشویق و ترغیب سرمایه گذاری کوچک و متوسط برای استفاده از نظام مالکیت فکری به عنوان ابزاری برای توسعه اقتصادی و تکنولوژی ملی باشد. با این وجود، در ایران اسلامی علی رغم پتانسیل های فراوان کمی و کیفی، رشد چندان محسوسی در حیطه آشنایی، تولید و صیانت از مصادیق مورد حمایت در حیطه مالکیت صنعتی اتفاق نیفتاده است؛ بر همین مبنا در این رهگذر به تبیین اجمالی نظام حق اختراع، طرح های صنعتی، علائم تجاری، مدارهای یک پارچه، اسرار تجاری و نشانه های مبداء جغرافیایی در نظام حقوق مالکیت صنعتی ایران و عنداللزوم مطالعه تطبیقی آن با کنوانسیون پاریس و موافقت نامه تریپس پرداخته شده است.
    کلیدواژگان: مالکیت صنعتی، حق اختراع، علائم و اسرار تجاری، مدارهای یک پارچه، طرح های صنعتی، نشانه های مبداء جغرافیایی
|
  • Majid Soleimani Page 2
    Scientific researches considered as one of the main and the most important ways in finding the obscure and hidden facts about the universe as well as discovering new resources and strategies for problems and necessities of human being and the society. in line with reaching the country's development objectives, the role of universities and research centers in establishing social institutions and foundations which are in deal with such centers, is highly effective. Comprehensive and expanded protection of policymakers and officials from science and technology development centers and parks in addition to adopting new managing methods, would lay the necessary grounds for achieving the associated objectives. It is obvious that filling the existing gap between universities and other sectors such as industry, agriculture, health, etc, As well as transfer of knowledge and technology through such centers would be facilitated. That is, the science and technology parks accelerate the economic knowledge-based growth and development. Science and technology parks as research and development units can solve lots of existing problems and improve the situation and condition. With a glance to some of the unit's activities it can be grasped that they have not been fully utilized yet. From many important factors, the lack of sound resource and facilitates distribution based on priorities, and lack of required decision adoption by innovation and technology policy makers and planners, different communication, law, and regulation problems lead to lack of suitable utilization. One of the patterns which presented for solving such a problem is the utilization of intermediary organizations and institutions in the cycle of the research to the market which could be realigned through establishing science and technology parks. Science and technology parks play essential role in creating and developing technology institution and professional research centers. Farther more, such R&D units would facilitate the aggregation and technical cooperation with its complimentary units such as engineering services companies, engineering and designing institutes, and professional research centers. Also, it provides suitable connection for funding and addressing the groups adjusted with R&D activities. this article by mentioning the establishment and characteristics of Iranian science and technology parks, explains the general situation of such centers are explained based on geographical conditions and establishing bodies as well as the numerous of center categorized based on dependence type and their different activities and international organization.
    Keywords: science, Technology Park, Technology Unit, Small, Medium, sized Enterprises(SMEs), Research, Development (R, D), Incubators, Science, Technology Park
  • Abolfazl Shahabadi Farimah Rahimi Page 11
    Different levels of knowledge and technology among countries play a key role in describing the development gap between them. Hardware-based technology comprises equipment and machinery and software-based technology is an outcome of human intellect. The latter is protected by intellectual property rights. Protection of patents and inventions within the intellectual property framework plays a significant (because “key role” came in the last sentence) role in trade development of countries; this is because new ideas that their property has been protected can create or strengthen competitive advantages. In this paper, we investigate the effect of protection of intellectual property rights on the export of Group 15 member countries during 1995-2007. For this purpose, the index of patent applications is used as an indicator of the level of protection of intellectual property rights. The effect of protection of property rights to export has been surveyed directly and through other variables such as GDP, foreign direct investments and Research and development expenditures. The results indicate that extensive protection of intellectual property rights in the domain of common needs of Group 15 members will provide suitable conditions for increased investment in R & D activities and foreign direct investment, will increase competitiveness power and hence increase the exports, especially high-tech exports. But what is Significant is that the protection of property rights when will effect on the export, directly or through other variables, that the conditions for application of this patent is provided.
    Keywords: Intellectual Property Rights, Export, Competitiveness
  • Reza Ansari, Javad Soltanzadeh Page 22
    Today, managers have come to this understanding that technology is the main source of competitive advantages and also growth in firms, hence it must be taken into consideration. Although Technology Management (TM) has become popular in the management area and many frameworks have been proposed, a practical framework and management tool is not available yet. To this point, Dynamic Capabilities Theory (DCT) has been utilized to introduce a TM framework in technology-based firms by focusing on the creation of the dynamic capabilities’ flows. This article aims to clarify TM activities in DCT context, and moreover tries to determine relationships and interactions among TM, Knowledge Management (KM), and Innovation Management (IM) concepts. By reviewing TM frameworks proposed by different scholars an integral and appropriate framework based on Cetindamar’s et al. (2010) is suggested for technology-based firms. By considering that each of TM activities (Acquisition, Exploitation, Identification, Learning, Protection, and Selection) can create a specific dynamic capability, six TM tools namely, Patent Analysis, Portfolio Management, roadmapping, S-curve, stage-gate, and Value analysis are described to implement TM activities. These six TM tools and the six TM activities could be a well starting point to apply TM in firms.
    Keywords: Management of technology, Dynamic capability theory, TM framework, TM activities, TM tools
  • Alireza Motameni, Mohammad Hosienabadi, Amin Hemmati Page 32
    Knowledge-based companies are established to turn innovative ideas into products, create sustainable technology-based jobs, commercialize research, create synergy between science and wealth, and to empower and guide university graduates towards success in the business environment. One way of success for these companies can be their involvement in science and technology parks or incubators. These parks and incubators can be considered as key infrastructures providing legal and commercial supports for these companies for leading them to success.This study aims at determining the success rate of knowledge-based firms located in science and technology parks or incubators. It also targets eliciting the correlation between the success of these companies and their number of employees. The correlation between their success and the time period during which these companies are residing at parks or incubators will also be investigated. The study will be based on a questionnaire survey on the statistical population of science and technology parks in Iran in 2010. The data collected from the current 758 technology units has been analyzed using descriptive and inferential statistics. The results show that the success rate of target companies was 68%. The chi-square test shows that the rates of success are not equal in different science and technology parks. The average numbers of workers in successful and unsuccessful technology units have been 5 and 2.8 respectively. The analysis of variance also shows the average numbers of workers are not equal in different science and technology parks. By using the chi-square test, the relationship between the number of employees and success is significant; and by increasing the number of workers, the rate of success in technology units has increased. The average duration of time within which technology units have been residing at parks or incubators has been 22 months. The chi-square test confirmed a significant relationship between their duration of stay and the success rate.
    Keywords: Science, Technology Park, Incubator, central idea, success factors of technology units
  • Roya Aleemran, Seyedali Aleemran Page 41
    One of the most important discussions in recent decades is human capital. Human capital in other words quality of labor or institutionalization knowledge in human, increased production and economic growth. Although human capital has been discussed since the classical economists but, it has been discussed in recent decades, modeling and presentation a national model of economic growth that, human capital has been considered in them. As the classical production was assumed the function of labor and capital, the quality factor of labor or human capital must be entered in this function, too. According to the impact of human capital and technological knowledge on economic growth is no secret. This study sought to measurement the impact of human capital promotion on economic growth in selected countries of OPEC. Various economists for measure human capital have used different indicators one of them is the size of government expenditures for education. In this study, the rate of growth of government total education spending along with other influential variables (R&D Expenditure, Investment) with panel data approach for the period 1998 to 2007 is used. The research results of this method, indicate that impact coefficient of all variables have been expected based on theoretical and coefficient for all variables are significant and human capital has a positive effect on economic growth. Thus, According to the research findings, the human capital to increase labor skills and production capabilities that will increase productivity and production along with increased research and development in order to achieve higher economic growth it is recommended.
    Keywords: Human Capital, Education, Economic Growth, Panel Data
  • Mazaher Ziaei, Faculty Member Of Engineering Research Institute Of Iranian Space Agency Page 54
    The importance of forming Research Spin Off (RSO) companies as the most tangible tool in commercialization of research achievements, increasingly catches more attentions. But it is the most complex tool, too. The main aspect of this complexity is multiplicity and variety of resources which should be available at the right time and portion for success of the process. The aim of this article is to address this multiplicity and variety of resources and their role in policy making for successful RSO companies, by having a glance at Iran’s circumstances. It starts by having a look at the RSO concepts and the studies of their formation in an open innovation paradigm, then the two aspects of this process; knowledge and the financial and necessary resources for thriving in these companies are studied. It shows that financing is not the only needed resource at the beginning stages, but a variety of technical, financial, social and human resources are needed, too. The existence of experienced consultant teams, access to scientific, technologic, industrial and commercial networks and experts of technology transferring, commercialization and management of mature companies are some of them. In conclusion it emphasizes that in Iran only some resources for the early stages are considered but more resources are needed in the middle and latter stages of process.
    Keywords: Research Spin, Off(RSO), policymaking, commercialization, Success Factors
  • Hamid Reza Salehi, Assistant Director Of Nursing Law Group Of The Iranian Association Of Medical Law, Researcher Of The Iranian Research Center For Ethics, Law In Medicine, Shahid Beheshti University Of Medical Sciences, M.A. In Private Law Page 62
    Nowadays, industrial property rights play an important role in international trade, e-commerce, investment and growing economic relations. In general, industrial property rights system has been introduced as one of the fundamental issues of modern economic policy at the national level and as a context and important tool for sustainable development in developing and least developed countries. Furthermore, robust and effective protection of industrial property rights is very important and decisive factor in facilitating technology transfer policies and to attract foreign direct investment in certain sectors of economic that is vital for sustainable development. For Countries that are experiencing liberalization of economic and industrial policies, the existence of a strong and robust intellectual property system is one of the most important factors that is necessary to ensure the process of liberalization. One important result is that it can restructure the industrial and commercial sectors and finally to encourage small and medium investors to use the intellectual property system as a tool for economic and national technology development. Nevertheless, in spite of the great quantitative and qualitative potentials in Iran, no significant growth in the field of knowledge, production and preservation of the protected examples in the field of industrial property did happen,; On this basis, the patents system, industrial designs, trademarks, integrated circuits, trade secrets and geographical indications of origin in the system of industrial property rights are reviewed and studied and also if necessary a comparative study to Paris Convention and Trips Agreement is conducted in this paper.
    Keywords: Industrial property, patents, trade secrets, marks, integrated circuits, industrial designs, geographical indications of origin