فهرست مطالب

رشد فناوری - پیاپی 41 (زمستان 1393)

فصلنامه رشد فناوری
پیاپی 41 (زمستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/12/24
  • تعداد عناوین: 9
|
  • صفحه 1
  • سعیده شکوهی*، عباس افرازه صفحه 2
    نانوفناوری نقش بسیار مهمی در توسعه علمی، اقتصادی و سیاسی کشورها ایفا می کند. به طوری که تطبیق با جهان پویای امروز و تبدیل شدن به قدرت اول منطقه خاور میانه و قرارگیری در صف پیشگامان این عرصه مشروط به اکتساب فناوری و دانش فناورانه مرتبط با نانو است. یکی از راه های کوتاه مدت، ضربتی و اثربخش اکتساب نانوفناوری و دانش آن، انتقال فناوری است که علی رغم اهمیت بسیار زیاد، کمتر مورد توجه قرار گرفته است. از سوی دیگر، شرایط خاص ایران و فشار تحریم ها به ضرورت این مسئله می افزاید. زیرا، تعامل دانشی و فنی در شرایط تحریم پیچیده تر و دشوارتر می شود و امکان انتقال کامل دانش و فناوری به خصوص در زمینه فناوری های پیشرفته و بسیارپیشرفته نظیر نانوفناوری کاهش می یابد. لذا، بررسی و شناسایی تاثیرگذارترین عوامل بر انتقال دانش و فناوری نانو و طراحی مدلی بومی برای تسهیل تصمیم گیری صحیح و هوشمندانه در این حوزه با آگاهی از نبود چنین مدلی در ادبیات موضوع، دغدغه و محرک اصلی تحقیق حاضر است. تحقق اهداف پژوهش، با بهره گیری از روش دلفی فازی در شناسایی 18 عامل اصلی موثر بر انتقال فناوری و دانش نانو، وزن دهی عوامل یا معیارهای مدل پیشنهادی و طبقه بندی آنها در 5 گروه کلی: 1- منبع (تامین کننده) فناوری، 2- دریافت کننده (متقاضی) فناوری، 3- فرایند انتقال فناوری، 4- ماهیت فناوری و 5- محیط پیرامون فرایند انتقال فناوری میسر شده است و مبنای طبقه-بندی عوامل بر رویکرد سیستم های باز به مسئله انتقال فناوری استوار می باشد.
    کلیدواژگان: انتقال فناوری، انتقال دانش، نانوفناوری، تکنیک دلفی فازی، روش مثلثی
  • امین پژوهش جهرمی*، جواد پورکریمی صفحه 14
    شکل گیری دانشگاه کارآفرین از دل دانشگاه سنتی، محصول تاثیر متقابل نیروهای مختلفی است که خلاقیت و کنش جمعی، از ویژگی های بارز آن است. پس از آن که دانشگاه به سطح بالاتری از تراز انرژی یعنی از سطح دانشگاه سنتی به سطح دانشگاه کارآفرین منتقل می گردد، تعادل نیروها برای حفظ شرایط به گونه ای الزامی است که دانشگاه به وضعیت سابق باز نگردد. پس از شکل گیری دانشگاه کارآفرین، همین گونه نیروها بر فرایند انتقال فناوری و تجاری سازی دستاوردهای تحقیقاتی دانشگاه نیز به عنوان یکی از مهم ترین سرفصل های مهم ماموریت سوم دانشگاهی تاثیرگذارند. پژوهش حاضر با استفاده از روش تحقیق کتابخانه ای و با بهره گیری از نگاه فرارشته ای، به تحلیل نیروهای موثر بر شکل گیری دانشگاه کارآفرین و انتقال فناوری از منظر دینامیک (نیروهای جانب و گریز از مرکز)، تغییر اجتماعی (کرت لوین)، زبان شناسی، فیزیک الکتریسیته و روان شناسی می پردازد. یافته ها نشان می دهد نیروهای پیش برنده مانند «تامین مالی و تجهیزات تحقیق، شناخت بازار، یادگیری و...» و بازدارنده مانند «به شدت کاربردی شدن تحقیقات و بازاری شدن کارکرد دانشگاه» می تواند با توجه به شرایط در خروج از ثبات، تغییر و ثبات مجدد موثر باشد.
    کلیدواژگان: دانشگاه کارآفرین، انتقال فناوری دانشگاهی، نیروهای جانب و گریز از مرکز، میدان نیروی لوین، نظام نیاز موری
  • غلامرضا ملک زاده*، فرشته سلطانی صفحه 21
    سازمان ها به منظور ادامه حیات در محیط های به شدت پویا و در حال تغییر کسب و کارها، نیازمند استفاده از ابزارها و فناوری های نوین هستند تا بتوانند اطلاعات مورد نیاز مدیران خود را به موقع، خلاصه شده و در حداقل زمان ممکن فراهم نمایند. شرکت های کوچک و متوسط هم از این نیاز حیاتی مستثناء نیستند. گفته می شود این نوع شرکت ها قلب اقتصاد جهان امروز هستند و امروزه تردیدی در نقش و اهمیت صنایع کوچک و متوسط برای رشد و توسعه اقتصادی کشورها وجود ندارد. شرکت های کوچک و متوسط می توانند با استفاده از فناوری های نوین، فرایندهای جدیدی چون مدیریت زنجیره تامین و مدیریت روابط با مشتری را به شکل موثرتری به کار برند. یکی از مفاهیم نوین عرصه مدیریت کسب و کارها، هوشمندی کسب و کار است که می تواند داده های مختلف، پراکنده و ناهمگون سازمانی را یکپارچه و منسجم کرده و با استفاده از روش ها و برنامه های کاربردی، گزارش های تحلیلی چند بعدی را برای تصمیم گیری مدیران سازمان فراهم کند. البته در کنار ویژگی های فوق، یک سبک رهبری قدرتمند، متعهد و تحول گرا نیز باید وجود داشته باشد تا تسهیل کننده پیاده سازی موثر سیستم های هوشمند ساز کسب و کارها باشد. در این مقاله ضمن معرفی مفهوم هوشمندی کسب و کار و رهبری تحول گرا، ضرورت استفاده از سیستم های هوشمندی کسب و کار و نقش مدیران تحول گرا در شرکت های کوچک و متوسط مورد بررسی قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: هوشمندی کسب و کار، شرکت های کوچک و متوسط، رهبری تحول گرا، مدیران ارشد، تغییرات مستمر
  • پیمان اخوان، مریم دهقانی* صفحه 27
    امروزه دانش به عنوان یک فاکتور رقابتی کلیدی در اقتصاد جهانی شمرده شده است. واحدهای بازاریابی در هر سازمان نیز یکی از مهمترین استفاده کنندگان دانش می باشند و عموما بسیاری از بینش های موثر بازاریابی تحت ویژگی های مشتریان و الگوهای خرید آن ها پنهان شده است. از این رو توسعه سیستم های مدیریت دانش در کسب و کارها، می تواند به بهبود تصمیم گیری، تقویت خلاقیت، و هماهنگ شدن با تغییرات، کمک کند. و موجب کسب مزیت رقابتی برای کسب و کارها و همچنین تدوین راهبرد های اثربخش بازاریابی شود. از این رو در این مقاله با روش تحقیق توصیفی- پیمایشی و استفاده از پرسشنامه نقش مدیریت دانش بر عوامل موثر در بازاریابی در شرکت های فعال در حوزه تامین تجهیزات پزشکی به صورت موشکافانه بررسی گردیده است، بررسی از طریق نمونه گیری تصادفی صورت گرفته است. تعداد نمونه مورد نظر از فرمول کوکران بدست آمده است که شامل 98 نفر می باشد.
    جهت تحلیل نقش داده ها بدلیل نرمال بودن متغیرها با توجه به تست کولموگوروف- اسمیرنوف از آزمون میانگین یک جامعه (t استیودنت) استفاده شده است. نتایج حاکی از آن است که مدیریت دانش بر اکثر عوامل موثر در بازاریابی تاثیرگذار می باشد. از این رو با توجه به افزایش روزافزون دانش موجود در سازمان ها، مدیران باید در کل سازمان بویژه در بخش بازاریابی به پیاده سازی مدیریت دانش بپردازند. البته نقش مدیریت دانش در عوامل بهبود سیاست قیمت گذاری، استاندارد کردن پیشنهادات به بازار، توسعه مشترک محصول و راهبرد مشترک توسعه کسب و کار تایید نگردیده است.
    کلیدواژگان: دانش، بازاریابی، مشتری، مدیریت دانش، دانش بازاریابی
  • سعید کیان پور* صفحه 34
    امروزه دستیابی به بخش خصوصی کارآمدتر و بهبودی فضای کسب و کار در جهت فراهم نمودن بسترهای لازم برای فعالیت فعالان اقتصادی به عنوان یک راهبرد اقتصادی در کشورهای مختلف جهان مورد توجه قرار گرفته است. در مقاله حاضر به بررسی حقوق مالکیت در منطقه منا (خاورمیانه و افریقای شمالی) خواهیم پرداخت. این شاخص نشان می دهد در شاخص LP، امارات با امتیاز 6/9 در شاخص LPR، رژیم اشغالگر قدس با امتیاز 7/3 و در شاخص PPR بحرین با امتیاز 1/8 رتبه های اول را از آن خود کرده اند همچنین در شاخص کلی IPRI قطر با امتیاز 7/3 رتبه اول را در اختیار دارد و ایران با امتیاز 4/3 جزو کشورهای آخر محسوب می شود. دلیل بدتر شدن وضعیت ایران و افت 0/1 درصدی به ثبات سیاسی مربوط است. به طور کلی ایران بدترین عملکرد را در حوزه های ثبات سیاسی و حمایت از حقوق اختراع و چاپ و تکثیر دارا می باشد. حاکمیت قانون و استقلال قضایی نسبت به سال گذشته تغییری نداشته، در حالی که کنترل فساد اندکی کاهش یافته است و حقوق مالکیت فیزیکی با امتیاز 5/5 قوی ترین جزء شاخص برای ایران است.
    کلیدواژگان: فضای کسب و کار، منطقه منا، شاخص بین المللی حقوق مالکیت
  • محمد ابراهیم صادقی، علی اصغر سعدآبادی*، سعید میرزامحمدی، محمد مهدوی مزده صفحه 43
    پارک های علمی از ابزارهای شناخته شده در زمینه رشد و توسعه شرکت های دانش بنیان هستند. از همین روی، این نهادها در سال های اخیر مورد توجه سیاستگذاران علم و فناوری کشور قرار گرفته اند. مطالعه نحوه اثرگذاری این نهادها بر توسعه شرکت های دانش بنیان و شناسایی عوامل تاثیرگذار بر کسب مزیت رقابتی توسط آنها موضوع این تحقیق بوده که پس از بررسی گسترده مطالعات موجود در این حوزه، عوامل کلیدی تاثیرگذار شناسایی شده و با استفاده از نظر خبرگان، متناسب با شرایط کشور اصلاح شده و در یک چارچوب مناسب قرار گرفته اند. این چارچوب شامل چهار بعد «منابع انسانی»، «تحقیق و توسعه و انتقال فناوری»، «تسهیلات» و «توسعه بازار» بوده و دارای دوازده زیرعامل می باشد. چارچوب پیشنهادی در پارک علم و فناوری شیخ بهایی اصفهان به کار گرفته شد و نتایج نشان داد که در این پارک باید توجه ویژه ای به بعد تسهیلات صورت پذیرد. این بعد بالاترین اهمیت را در میان ابعاد 4 گانه دارا بود و به عنوان تنها بعد تاثیرگذار در پارک علم و فناوری شیخ بهایی اصفهان شناخته شد و سایر ابعاد مانند منابع انسانی، تحقیق و توسعه و انتقال فناوری و توسعه ی بازار تاثیرپذیر بودند. نتایج این تحقیق نشان می دهد که توسعه شرکت های دانش بنیان مستقر در این پارک، بیش از نیروی انسانی، فعالیت های دانشی و خدمات بازاریابی به تسهیلاتی همچون منابع مالی و زیرساخت های فیزیکی اولیه مورد نیاز وابسته است. استفاده از این چارچوب به منظور شناسایی ابعاد و عوامل تاثیرگذار در ایجاد مزیت رقابتی و تعیین اولویت های عمل و برنامه ریزی برای سایر پارک های علمی کشور نیز پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: توسعه بازار، پارک علم و فناوری، دیماتل فازی، تحقیق و توسعه
  • محبوبه حقی، مرتضی راستی برزکی*، حمید مهدوی صفحه 52
    مدیریت دانش یکی از راه حل های مناسب برای کسب سودمندی و کارایی در سازمان ها به شمار می آید. روند اوج یافتن نقش دانش در اداره سازمان ها موجب شده است تا مقوله مدیریت دانش در قلب سیاست های راهبردی سازمان ها جای گیرد. بر این اساس، توجه ویژه به مدیریت دانش و شناخت مهم ترین عوامل موثر در اجرای موفق آن از جهت تحقق اهداف سازمان ها ضروری به نظر می رسد. در این تحقیق با مطالعه مقالات مختلف 30 عامل فرعی در قالب 7 عامل اصلی رهبری، فرهنگ سازمانی، منابع و نیروی انسانی، فناوری اطلاعات، ارزیابی و اندازه گیری عملکرد، راهبرد ها، فرایندها و فعالیت ها که همان عوامل موثر در اجرای موفق مدیریت دانش در شرکت های دانش بنیان می باشند شناسایی شده است و توسط مدیران شرکت های مختلف دانش بنیان مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان رتبه بندی شده اند. بر این اساس اولویت عوامل اصلی در اجرای موفق مدیریت دانش به صورت منابع و نیروی انسانی، رهبری، راهبرد ها، فرهنگ سازمانی، فرایندها و فعالیت ها، فناوری اطلاعات و ارزیابی و اندازه گیری عملکرد تعیین شده است. از بین عوامل فرعی موثر در موفقیت اجرای مدیریت دانش به ترتیب استخدام کارکنان واجد شرایط، برخورداری از یک چشم انداز مشترک، ایجاد فضا و زمان مناسب برای بارش افکار و برخورداری از اهداف بلندمدت و کوتاه مدت شفاف برای مدیریت دانش بالاترین اهمیت را در موفقیت اجرای مدیریت دانش در شرکت های دانش بنیان کسب کرده اند.
    کلیدواژگان: دانش، مدیریت دانش، موفقیت اجرای مدیریت دانش، شرکت های دانش بنیان، عوامل موفقیت
  • رضا انصاری، علی اکبر عابدی شربیانی، جواد شاه محمدی صفحه 59
    اثربخشی برای موفقیت هر سازمانی حیاتی است و به همین خاطر برای افرایش دستاوردها و حفظ نتایج کسب و کار، سازمان ها نیازمند اجرای راهبرد هایی هستند که این موفقیت را تضمین کند. توانمندی فناوری در قالب مجموعه فعالیت های مدیریت فناوری از جمله راهبرد هایی است که می تواند این موفقیت را تضمین نماید و هدف از این پژوهش نیز بررسی ارتباط بین فعالیت های مدیریت فناوری با اثربخشی سازمانی با روش مدل معادلات ساختاری است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر شیوه گردآوری داده ها، توصیفی-پیمایشی است و به منظور آزمون مدل پژوهش از پرسشنامه استاندارد شده و محقق ساخته استفاده شد و پایایی کل پرسشنامه نیز به روش آلفای کرونباخ 0/83 محاسبه گردید. جامعه ی آماری پژوهش، مدیران و سرپرستان شرکت پالایش نفت اصفهان در سال 1392 است. نتایج بدست آمده نشان داد که فعالیت مدیریت فناوری مثل شناسایی، اکتساب، بهره برداری، محافظت و انتخاب فناوری بر اثربخشی سازمانی تاثیر مثبت و معنادار داشته است در حالی که یادگیری فناوری بر اثربخشی سازمانی تاثیر معنادار نداشته است. لذا توصیه هایی در این پژوهش ارائه شده است تا بتوان از فعالیت های مدیریت فناوری به عنوان محرکی برای پیشبرد و رقابت شرکت ها در عرصه جهانی بهره برد تا این شرکت ها بتوانند در دنیای رقابتی پابرجا باقی بمانند.
    کلیدواژگان: فعالیت های مدیریت فناورانه، اثربخشی سازمانی، توانمندی فناورانه
|
  • Saeedeh Shokouhi*, Abbas Afrazeh Page 2
    Nanotechnology plays an important role in the scientific, economic, and political development of countries, so that adapting to today's dynamic world and becoming the leading power in the Middle East and a pioneer in this field is subject to the acquisition of nanotechnology and the related knowledge. One of the short-term, urgent and effective methods for obtaining knowledge and technology concerned with nanotechnology is technology transfer but despite its outstanding importance, little attention has been paid. On the other hand, in extraordinary circumstances imposed by the sanctions against Iran, the urgency of this issue increases, since the technical and knowledge interactions under sanctions are harder and more complex. Also, the possibility of complete transfer of knowledge and technology, especially in the field of high technologies such as nanotechnology decreases. Therefore, this study has aimed to design a customized model for Iran to facilitate making accurate and wise decisions about transfer of nanotechnology and the knowledge associated with that technology. To achieve this goal, three basic steps have been taken. First, eighteen major factors influencing the transfer of knowledge and technology of nano has been identified. Then, these factors have been weighed. Finally, they have been categorized into five clusters that are: 1. Technology source, 2. Technology receiver, 3. Technology process, 4. Technology nature, 5. Technology environment. It is notable that this classification has been based on open systems approach.
    Keywords: Technology Transfer, Knowledge Transfer, Nanotechnology, Fuzzy Delphi Method
  • Amin Pazhouhesh Jahromi*, Javad Pourkarimi Page 14
    The formation of the entrepreneurial university from the traditional university,is the product of the interaction of the various forces that creativity and collective action is the common characteristics of it. When the University moved to a higher level of energy balance, in other words, from the traditional to the entrepreneurial university level, balance of the forces to maintain the conditions is required so that university wouldn’t go back to the former situattion. After the formation of the entrepreneur university, similarly forces affect the process of technology transfer and commercialization of research findings As one of the most important topics of the third mission of the university. The present Research uses library research and with use of multidisciplinary perspective, analyzes the forces shaping the entrepreneurial university and technology transfer from the perspective of the dynamics, Social Change, linguistics, the physics of electricity, and psychology. The findings suggests that driving forces and restraining forces (The intensity of the applied research and becoming market university) due to circumstances may help to instability, Change, and finally, stability.
    Keywords: Entrepreneurial University, Academic Technology Transfer, Centrifugal, Centripetal Force, Murray's System of Needs
  • Gholamreza Malekzadeh*, Fereshteh Soltani Page 21
    IN order to survive in active and changing business environment, organizations should provide vital information for the managers by using new methods in a very short time. As Small and Medium Enterprises are the heart of economy; there’s no doubt in the importance of small and medium industries’ role in countries’ economic development so they need to use this new methods and systems. By using new technologies, SMEs are able to apply new processes like supply chain management, customer relationship management, and knowledge management. Business intelligence as a new concept could integrate the scattered and heterogeneous organizational data and by using business intelligence systems, SME's would be able to provide multi-dimensional analytical reports for their managers to make correct decisions. In addition to above systems, a powerful, committed and adaptive leadership method could provide the basis for effective utilization of the business intelligence systems. In this article, first we introduce Business Intelligence and Transformational leadership, and then we will investigate the importance of business intelligence systems usage and the role of transformational management in SMEs.
    Keywords: Business Intelligence (BI), SMEs (Small, Medium, Sized Enterprises), Transformational Leadership, Senior Management, Continuous Changes
  • Peyman Akhavan, Maryam Dehghani* Page 27
    Nowadays, Knowledge is considered as a competitive key factor in global economy. Marketing departments in each organization are the most important consumers of knowledge and generally, many effective insights in marketing are hidden in the characteristics of customers and their purchasing patterns. Therefore, development of knowledge management systems in businesses can improve decision making, enhance creativity, help compatibility with changes and cause the competitive advantage for businesses and marketing strategies. In this paper, using descriptive-survey method and questionnaire, applications of knowledge management in factors of marketing in Medical Equipment Company is considered. Evaluation is carried out through a random sampling. The quantity of the sample was determined by Kokaran formulation containing 98 individuals. Variables were normal according to kolmogorov-smirnov test. Therefore, community average test (t student) was used for data analysis.The result showed knowledge management has significant influence on most of factors in marketing. Therefore, due to increasing knowledge in organizations; managers should implement knowledge management in organization especially in marketing. But, there isn’t any relationship between knowledge management and pricing policy improved, market offering standardized, common product development and common strategy of business expansion.
    Keywords: Knowledge, Marketing, Customer, Knowledge Management, Marketing Knowledge
  • Saeed Kianpoor* Page 34
    Today, access to more efficient private sector and improvement in business environment to provide the requisite context for active economic entrepreneur's activity is considered as an economic strategy by different countries in the world. In this paper, we will study the ownership rights in MENA (Middle East and North Africa). This index indicates that Emirates with a score of 6.9 in Index LP, Israel with a score of 7.3 in Index LPR and Bahrain with a score of 8.1 in Index PPR are ranked first. Also in overall IPRI Index Qatar with a score of 7.3 is in the first place and Iran with a score of 4.3 is considered one of the last countries. The reason of deterioration and drop of 0.1% in Iran is related to political stability. Generally, Iran has the worst performance in the areas of political stability and the protection of patent and copyright. Authority of statue and juridical independence do not change compared to previous year, while control of corruption has decreased slightly and physical ownership right with a score of 5.5 is the strongest index for Iran.
    Keywords: Business Environment, MENA Region, International Intelectual Property Rights Index
  • Mohammad Ebrahim Sadeghi, Ali Asghar Sadabadi*, Saeid Mirzamohammadi, Mohammad Mahdavi Mazdeh Page 43
    Science parks are known tools for incubation of knowledge-based firms. Recently, policy makers of science and technology of our country has paid attention to these institutions. The topic of this research was investigating the impact of these institutions on the development of knowledge-based companies and identifying the key factors resulting in earning competitive advantages by located firms. After reviewing many researches in this field of study, key effective factors were identified and by using the experts, these factors were revised according to the circumstance of our country and placed in a proper framework. The framework consists of four aspects including: “human resource”, “R&D and technology transfer”, “facilities” and “market development” and twelve factors. The framework applied in Sheikh Bahai Science and Technology Park and the results obtained showed that in this park, facilities aspect needs special attention. This aspect had the highest significance in quadruple aspects and was the only aspect affecting Sheikh Bahai Science and Technology Park. Other aspects such as, “human resource”, “R&D and technology transfer”, and “market development” were effects of the aspects. The results of this research show that the development of knowledge based firms located in this park depends on facilities such as financial resources and primary physical infrastructure than human resource, research activities and marketing services. We suggest using this framework to find the aspects and factors influential the creation of competitive advantages and determining the action and planning priorities for other science and technology parks in Iran.
    Keywords: Market Development, Science Park, Fuzzy Dematel, Research, Development
  • Mahbubeh Haghi, Morteza Rasti Barzoki, Hamid Mahdavi Page 52
    Knowledge management is one of the appropriate solutions to earn utility and efficiency in organizations. Procedure of increasing the role of knowledge in the management of organizations has caused the concept of knowledge management to become the heart of the organization's strategic policies. Accordingly, paying special attention to knowledge management and understanding the most important effective factors in its successful implementation is necessary to achieve the organization goals. Having studied various articles, in this article, 30 sub-factors in the forms of 7 main factors including leadership, organizational culture, resources and human resources, information technology, evaluation and performance measurement, strategies, processes and activities have been recognized. These factors are the effective ones in successful implementation of knowledge management in knowledge based organizations. The factors have been ranked by managers of knowledge based companies located in Isfahan Science and Technology town. According to this the priorities of main factors in the successful implementation of knowledge management have been determined in the form of resources and manpower, leadership, strategies, organizational culture, processes and activities, information technology and evaluation and performance measurement, among the effective sub-factors in successful implementation of knowledge management. Hiring qualified personnel, having the same prospect, creating appropriate space and time for brain storming and having a clear long- and short-term goals for knowledge management have the highest importance for the successful implementation of knowledge management in knowledge based organization, respectively.
    Keywords: Knowledge, Knowledge Management, Successful Implementation of Knowledge Management, Knowledge Based Firms, Success Factors
  • Reza Ansari, Ali Akbar Abedi Sharabiyani*, Javad Shahmohammadi Page 59
    Organizational effectiveness is crucial for the success of any economy and in order to increase achievement and retention of business results, organizations need to implement strategies that guarantee the success. Technology capabilities in terms of technology management activities, including strategies that can guarantee the success and also, the purpose of this study which investigated the effect of TMA on organizational effectiveness is a structural equation modeling approach. The research is applied and the method of data collection is descriptive-survey. In order to test the research model, a researcher made questionnaire was used and reliability of the questionnaire with Cronbach's alpha was calculated to be as %83. The population samples were chosen from managers and supervisors in Isfahan Oil Refining Company in 2013. The results showed that the TMA such as technology identification, acquisition, exploitation, protection and selection have a significant and positive effect on organizational effectiveness, while no significant effect was obtained for technology learning on organizational effectiveness. Therefore, in this study TMA usage is recommended as stimulus the advancement and competitiveness of enterprises in the global arena.
    Keywords: Technology Management Activities, Organizational Effectiveness, Technological Capabilities