فهرست مطالب

رشد فناوری - پیاپی 44 (پاییز 1394)

فصلنامه رشد فناوری
پیاپی 44 (پاییز 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/08/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سجاد شکوهیار، آناهیتا صفاجو، مهدی رضایی خطیر صفحه 1
    در محیط متحول، پویا و رقابتی کسب و کار کنونی سازمان ها، توسعه و استقرار سیستم های اطلاعاتی مدرن به صورت بسیار گسترده مورد توجه مدیران قرار گرفته و کاربرد این سیستم ها تاثیرات شگرفی را در تسهیل فرایند مدیریت بر جای گذاشته است. به طوری که با ارائه ابزارهای تولید، پردازش و توزیع اطلاعات به مدیران سطوح مختلف این امکان را فراهم نموده که با اتکا به دانش بیشتر بتوانند بر جریان حرکت اطلاعات در سازمان خود نظارت داشته باشند و مدیریت سنجیده تر و فنی تری بر آن اعمال نمایند. برای نیل به این هدف، سیستم های اطلاعاتی به طور چشم گیری مورد توجه قرار گرفته اند و سازمان ها سرمایه گذاری های سنگینی برای ایجاد و توسعه این سیستم ها متقبل می شوند. بنابراین، ارزیابی موفقیت سیستم های اطلاعاتی به منظور درک ارزش و کارایی سیستم های اطلاعاتی و توجیه حجم هنگفت سرمایه گذاری انجام شده در ایجاد و توسعه این سیستم ها لازم و حیاتی است. هدف از پژوهش حاضر ارزیابی میزان موفقیت سیستم های اطلاعاتی (برنامه ریزی منابع سازمان) شرکت ایران خودرو براساس مدل دلون و مکلین می باشد که براساس شش معیار کیفیت اطلاعات، کیفیت سیستم، کیفیت خدمات، رضایت کاربر، استفاده از سیستم و تاثیر فردی پرسشنامه طراحی شده است. جامعه آماری 25000 نفری تحقیق را مدیران، کارشناسان و کارمندان که در شرکت خودروسازی ایران خودرو فعالیت تشکیل می دهند که با استفاده از فرمول کوکران حجم نمونه مورد نیاز 379 نمونه تعیین گردید. تحقیق حاضر از نظر هدف از نوع تحقیقات کاربردی است و از لحاظ روش و اجرا، تحقیق حاضر از تحقیقات توصیفی- تحلیلی با تاکید بر شاخه همبستگی می باشد. در این تحقیق ابتدا با استفاده از نرم افزار SPSS هر متغیر در قالب جداول و شاخص های آماری توصیف شده و سپس جهت تجزیه تحلیل داده ها، آزمون فرضیه ها و در کل برای تعمیم نتایج از نمونه به جامعه آماری از روش مدل سازی معادله ساختاری بوسیله نرم افزار LISREL استفاده شده است. نتایج به دست آمده از این پژوهش نشان می دهد که پذیرش یک سیستم اطلاعاتی به خصوص از دیدگاه کاربران نهایی، ناشی از تناسب بین شخص و سیستم های اطلاعاتی است. در نهایت پس از بررسی این سیستم اطلاعاتی مشخص شد که این سیستم اطلاعاتی از کیفیت قابل قبولی برخوردار است و راه کارهایی جهت بهبود فرضیه های رد شده ارائه شد.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی منابع سازمان (ERP)، مدل دلون و مکلین، شرکت ایران خودرو
  • فاطمه ذبیحی، مرتضی خاکزار بفرویی صفحه 8
    فناوری رادیوشناسه به عنوان فناوری پیشرو می تواند برای کاهش اتلاف در زنجیره تامین مواد غذایی مفید باشد. این فناوری می تواند اطلاعات محصولات را دریافت کرده و در کاهش هزینه ها، موثر باشد. بیشترین چالش ها برای مدیریت زنجیره تامین مربوط به کالاهای فاسدشدنی و با عمرکوتاه، به خصوص مواد غذایی هستند. تنوع در تعداد کالاها، ردیابی و پیگیری جریان کالا در طول زنجیره تامین، عمر کم، حجم بالای محصولات و نیاز به کنترل دما در زنجیره تامین از جمله چالش های موجود می باشد. ریسک مواد غذایی می تواند در هر مرحله از زنجیره تامین مواد غذایی ظاهر شود، در نتیجه تعریف نقاط کنترلی برای بدست آوردن اطلاعات مواد تشکیل دهنده، تولید و تاریخ های خاص (فروش، مصرف) و غیره، و مهیا کردن آن به شیوه ای شفاف برای ارائه به عرضه کنندگان زنجیره تامین و مصرف کنندگان ضرورت دارد. یکی از بهترین راه حل های ممکن استفاده از سیستم رادیوشناسه بوده که به مدیریت زنجیره تامین در حل مشکلات لجستیکی کالاهای فاسدشدنی کمک های فراوانی خواهد کرد. در این مقاله به بررسی مدل کسب و کار مالی پیاده سازی سیستم رادیوشناسه در ردیابی موادغذایی پرداخته شده است. برای روشن شدن موضوع یک مطالعه موردی از بکارگیری سیستم رادیوشناسه در زنجیره ای از فروشگاه های رفاهی در تایوان ارائه شده است. در این مطالعه موردی با معرفی دو طرح ارتقایی 4 و 6 ساله، سود و هزینه های مرتبط با اجرای رادیوشناسه برای تولیدکنندگان، توزیع کنندگان و خرده فروشان زنجیره تامین فروشگاه رفاهی تجزیه و تحلیل شده است.
    کلیدواژگان: فناوری رادیوشناسه، کالای فاسدشدنی، قیمت گذاری، نقطه سربه سر، طرح ارتقا
  • عبدالله علم خواه، مهدی صادقی شاهدانی صفحه 17
    نظریه پردازان ظهور عصر جدید اقتصادی را پیش بینی کرده اند که در آن، دانش منبع اصلی ثروت و تولید اقتصادی به شمار می آید. به بیان دیگر، اقتصاد در عصر جدید از اقتصاد منبع بنیاد فاصله گرفته و به اقتصاد دانش بنیان نزدیک شده است. اقتصاد دانش بنیان اقتصادی است که براساس تولید، توزیع و کاربرد دانش و اطلاعات شکل گرفته و سرمایه گذاری در دانش و صنایع دانش پایه مورد توجه خاص قرار می گیرند. به دلیل جایگاه اقتصاد دانش بنیان، تاکیدات مقام معظم رهبری و توجه ویژه سیاست گذاران به تحقق آن در اسناد بالادستی، مقاله حاضر به مرور ادبیات اقتصاد دانش بنیان پرداخته است. مقاله که به روش تحلیلی و توصیفی مبتنی بر اسناد تهیه شده است، به مباحثی مانند اقتصاد دانش بنیان در سیر اندیشه های اقتصادی، پیدایش نظریه اقتصاد دانش بنیان، تعاریف، ویژگی ها، مزایا، ارکان، شاخص های اندازه گیری، سیاست ها و وضعیت اقتصاد دانش بنیان در ایران براساس شاخص بانک جهانی پرداخته و در پایان، جمع بندی ارائه شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهد تحقق اقتصاد دانش بنیان نیازمند نیروی کار آموزش دیده و متخصص، سیاست های حمایتی دولت، اصلاح فرهنگ جامعه، سیستم کارای نوآوری و ابداعات، بومی کردن دانش، فناوری اطلاعات و ارتباطات، رژیم نهادی و محرک اقتصادی، حمایت از حقوق مالکیت معنوی و... می باشد. هم چنین گزارش بانک جهانی در سال 2005 نشان می دهد، یک عدم توازن بسیار بالا بین متغیرهای شاخص بانک جهانی وجود دارد. با تلاش دولت این عدم توازن در سال 2007 کمی کاهش یافته و طبق آخرین گزارش بانک جهانی در سال 2012، ایران با میانگین 91/3 از بین 146 کشور جایگاه 94 را از لحاظ اقتصاد دانش بنیان کسب کرده است.
    کلیدواژگان: اقتصاد دانش بنیان، بانک جهانی، جمهوری اسلامی ایران، دانش، سرمایه انسانی
  • وحید ضرابی، بهرام صلواتی سرچشمه، ایمان محمدیان خراسانی، معصومه مداح صفحه 28
    هدف اصلی این مقاله استفاده از مولفه های مدیریت فناوری برای تحلیل و ارزیابی وضعیت بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات است. در این جهت با بهره گیری از یک مدل مفهومی که به همین منظور توسعه یافته است مجموعه شاخص های مربوط به مولفه های اصلی و پشتیبان فرایند مدیریت فناوری در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات شناسایی و تدوین گردیده اند و سپس با استفاده از نظرات خبرگی از میان مجموعه شاخص های گردآوری شده، دسته ای از شاخص ها برای ارزیابی مدیریت فناوری در بخش موردنظر انتخاب و طبقه بندی شده و نهایتا با استفاده از اطلاعات و آمار منابع بین المللی، وضعیت مدیریت فناوری در بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران با 35 کشور دنیا از حیث امور سیاستگذاری، تسهیل نوآوری، تحقیق و توسعه، آموزش منابع انسانی، پشتیبانی مالی، ارتقای کارآفرینی، انتشار فناوری، عرضه فناوری مورد مقایسه قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: مدیریت فناوری، فناوری اطلاعات و ارتباطات، مدل مفهومی، شاخص ارزیابی، ایران
  • رضا آقایی صفحه 41
    امروزه تمام کشورهای جهان در پی بدست آوردن پیشرفت هایی در زمینه بهره وری هستند بدین معنی که بتوانند با مصرف منابع کمتر به مقدار تولید ملی بیشتری دست یابند زیرا میان درآمد سرانه هر کشور و شاخص بهره وری رابطه ای مستقیم وجود دارد. یکی از عوامل مهم در پیشبرد اهداف مدیریت در سازمان نیروی متخصص می باشد. بر این اساس، نیروی ماهر و متخصص را سرمایه اصلی و رمز موفقیت سازمان می دانند. از این رو برای موفقیت و ادامه حیات سازمان باید روش ها اصلاح شده و در روند انجام امور بهبود حاصل گردد و این امر با بهره ور شدن سازمان ها و کارکنان آنها میسر می شود. به عبارت دیگر سازمانی موفق تر است که بتواند خدماتی با کیفیت و کارآیی بهتر و هزینه کمتر با اثربخشی به مشتریان خود ارائه دهد. این پژوهش بر آن است تا با بررسی ادبیات و مدل های مربوط به بهره وری، طی بیست سال گذشته، عوامل اساسی و موثر بر بهره وری نیروی انسانی را شناسایی و مناسب ترین الگوی بهره وری نیروی انسانی را ارائه کند. این تحقیق با استفاده از بررسی منابع موجود و به روش کتابخانه ای، به توسعه مجموعه دانسته های موجود درباره اصول و قوانین معیارهای بهره وری نیروی انسانی پرداخته است. نتایج حاصل از این تحقیق حاکی از آن است که عوامل موثر بر بهره وری نیروی انسانی به چهل و هفت شاخص که با توجه مدل تلفیقی اسکاپ و کارت امتیازی متوازن، الگوی مفهومی بهره وری نیروی انسانی در چهار عامل: فناوری و دانش، مشتری، فنون و فرآیند و سازمانی طبقه بندی گردیده است.
    کلیدواژگان: الگو، بهره وری، نیروی انسانی، بهره وری نیروی انسانی، اسکاپ، کارت امتیازی متوازن
  • مجتبی قلی پور، محمدعلی وحدت زاد، محمدصالح اولیاء، حسن خادمی زارع صفحه 51
    دانش همواره ابزاری قدرتمند در تثبیت جایگاه هر فرد/ جامعه، خدمت رسانی به عموم و رویکرد تعالی جوامع مستقل کنونی است. ارزش دانش آنجا حیاتی تر و معرض تر می گردد که بتوان آن را به کالا/ خدمتی جهت رفع نیازمندی های جامعه بشری تبدیل نمود. شرکت های دانش بنیان به عنوان یک موسسه کوچک حقیقی- حقوقی، ازجمله موسسه هایی است که توانایی بالایی در تبدیل دانش به فناوری دارند. این در حالی است که شرکت های دانش بنیان در ایران نسبت به موارد مشابه در خارج و با توجه به سند چشم انداز 20ساله ایران، در وضعیت مناسب و مطلوب قرار ندارند. پژوهش حاضر باهدف شناسایی چالش های پیش روی شرکت های دانش بنیان موجود در پارک علم و فناوری اقبال یزد و دسته بندی این چالش ها با استفاده از روش شبکه عصبی مصنوعی انجام پذیرفته است. نمونه مورد مطالعه شامل 137 نفر از مدیران و کارکنان رده بالای این شرکت ها بوده است. 59 چالش ها به دست آمده از مطالعه ادبیات موضوع و نظر خبرگان، در یک پرسشنامه تدوین و بین جامعه هدف توزیع گردید. اعتبارسنجی 128 پرسشنامه گردآوری شده، توسط روش شبکه عصبی مصنوعی پیش انتشار با MSE=2.0332 تایید گردید و دسته بندی چالش ها به وسیله شبکه عصبی مصنوعی پرسپترون چند لایه و با الهام از سیستم مدیریت فرایند کسب و کار انجام پذیرفته است. نتایج نشان داد که 59 چالش به دست آمده با توجه به الگوی سیستم مدیریت فرآیند کسب و کار، در سه دسته چالش های مربوط به فعالیت های مدیریتی، عملیاتی (اصلی) و پشتیبانی دسته بندی شدند. همچنین تعداد چالش های مربوط به فعالیت های مدیریتی، عملیاتی (اصلی) و پشتیبانی به ترتیب با تعداد 27، 15 و 17 چالش به دست آمد.
    کلیدواژگان: شناسایی چالش، شرکت دانش بنیان، شبکه عصبی پرسپترون چندلایه، دسته بندی چالش، سیستم مدیریت فرآیند کسب و کار، پارک علم و فناوری، یزد
  • سید مهدی حسینی سرخوش، پیمان اخوان، محسن گرمابدری صفحه 61
    تسهیم دانش مولفه ای کلیدی برای دستیابی به مزیت رقابتی پایدار در محیط متلاطم امروزی می باشد. تسهیم دانش اثربخش میان کارکنان می تواند به طور قابل ملاحظه ای بر عملکرد سازمان ها تاثیر بگذارد. بنابراین هدف از این تحقیق بررسی تاثیر کیفیت زندگی کاری بر شکل گیری رفتار تسهیم دانش در یک مرکز تحقیقاتی در ایران می باشد. این تحقیق یک تحقیق توصیفی و به لحاظ هدف، از نوع تحقیقات کاربردی و به لحاظ گردآوری اطلاعات پیمایشی است. جهت آزمون فرضیه های تحقیق از مدل سازی معادلات ساختاری (SEM) استفاده شد. به منظور جمع آوری داده های تحقیق، پرسشنامه ای جهت سنجش کیفیت زندگی کاری، نگرش، قصد و رفتار تسهیم دانش مبتنی بر تحقیقات گذشته تدوین و در جامعه هدف توزیع گردید. تجزیه و تحلیل 317 پرسشنامه تکمیل شده و معتبر نشان داد کیفیت زندگی کاری اثر مثبت و معناداری بر نگرش و رفتار تسهیم دانش کارکنان در سازمان مورد مطالعه دارد. همچنین نگرش به تسهیم دانش عاملی موثر در تقویت قصد تسهیم دانش بوده و قصد تسهیم دانش نیز به نوبه خود بر رفتار واقعی تسهیم دانش اثر می گذارد. علاوه بر این، نتایج تحقیق حاکی از آن بود که در میان ابعاد کیفیت زندگی کاری، قانون گرایی موثرترین عامل در تسهیم دانش است. در نهایت با توجه به یافته های تحقیق توصیه های کاربردی به مدیران و دست اندرکاران حوزه مدیریت دانش و پیشنهاداتی به محققان آتی جهت پوشش شکاف های تحقیق حاضر ارائه شد.
    کلیدواژگان: تسهیم دانش، کیفیت زندگی کاری، نظریه رفتار برنامه ریزی شده، مراکز تحقیقاتی
  • سعید کیان پور، علیرضا صالحی صفحه 70
    بررسی ها نشان می دهد که فعالیت های مربوط به توسعه فناوری و نوآوری، به عنوان پیشران های اصلی رشد اقتصادی محسوب می شود. هدف از این مقاله معرفی شاخص جهانی نوآوری (GII) و شاخص دستیابی به فناوری (TAI) و بررسی وضعیت ایران در این شاخص هاست. در شاخص جهانی نوآوری، کشورمان در سال 2014، رتبه 120 را کسب کرده است. آنچه از مطالعه گزارش های پیشین شاخص جهانی نوآوری به دست می آید نشان می دهد که کشورمان نتوانسته جایگاه خود را حفظ یا بهبود بخشد. شاخص جهانی نوآوری از ترکیب 21 متغیر اصلی تشکیل شده است که کشورمان در متغیرهای آموزش عالی، تحقیق و توسعه، خلق دانش و زیرساخت عمومی از وضعیت بهتری نسبت به سایر متغیرها برخوردار است. در متغیرهای محیط سیاسی، تجارب و رقابت، انتشار دانش و آثار دانش، کمترین امتیاز را در بین سایر متغیرها کسب کرده است. به عبارت دیگر، کشورمان در ارکان ورودی خصوصا در بخش آموزش عالی از جایگاه نسبتا خوبی برخوردار است اما در ارکان خروجی وضعیت مطلوبی ندارد. شاخص دیگر شاخص دستیابی به فناوری است، این شاخص شامل ایجاد فناوری جدید، انتشار نوآوری های جدید، انتشار نوآوری های قدیمی و مهارت های انسانی است که در این شاخص در گروه کشورهای متوسط قرار گرفته ایم. مطالعه شاخص های ترکیبی نشان می دهد سیاستگذاران باید توجه بیشتری برای بهبود شرایط نوآوری داشته باشند تا یافته های علمی و نتایج تحقیقات و نوآوری و خلق ثروت برای اجتماع ایجاد شود.
    کلیدواژگان: فناوری، نوآوری، کسب و کار، شاخص ترکیبی، مهارت انسانی
|
  • Shokohyar Sajjad, Safajoo Anahita, Rezaei Khatib Mahdi Page 1
    In today’s dynamic and competitive business environment which is rapidly changing, the development and deployment of modern information systems have received much attention by managers. The use of such systems has left a significant impact on facilitating the management process. Thus, by providing the means of information production, process and distribution among different levels of management, managers have been enabled to monitor the flow of information in their organizations, relying on more knowledge to apply more determined and technical management. To achieve this goal, information systems have been paid due attention while organizations invest heavily in developing information systems. Therefore, it is vital to evaluate the success of information systems in order to understand their value and efficiency and justify the huge amount of investment made in the development of such systems. The present study was aimed at evaluating the success of information systems (Enterprise Resource Planning) in Iran Khodro Company using Delone and MacLean model. A questionnaire was designed based on six criteria including the quality of information, the quality of system, the quality of service, user satisfaction, the use of system and individual impact. The statistical society of research of 25000 people including managers, experts and employees in Iran Khodro car manufacturing company.379 samples were the required sample size, determined from the formula .The research in terms of objective is an applied research and in terms of methodology and implementation is the kind of descriptive analytic research with an emphasis on the correlation branch. First, the variables were described by statistical tables and indices using SPSS. Structural equation modeling was used to analyze data, test hypotheses and generalize the results to population using LISREL. The results of this research show that the acceptance of a system of information, especially from prospective of end users, arising from the ratio between the person and information systems. Finally, solutions have been provided to improve the refuted hypotheses.
    Keywords: Enterprise Resource Planning (ERP), Delone, MacLean Model, Iran Khodro Co (IKCO)
  • Zabihi Fatemeh, Khakzar Bafruei Morteza Page 8
    Radio Frequency Identification (RFID), a leading technology could be useful for reducing the supply chain food. The RFID can be effective with receiving product information and reducing costs. The greatest challenges are the supply chain management of perishable goods, especially the food. Variation in the number of goods, tracking and follow-up the flow of goods throughout the supply chain, low life expectancy, high volume products requiring temperature control in the supply chain is some of the challenges. The risk of food at each stage of the supply chain of food can occur, resulting in the definition of management to obtain information, ingredients, date of production (sales, consumption), etc., and provide it in a transparent manner to provide supply chain suppliers and consumers is necessary. One of the best possible solutions is using of RFID that help the supply chain management in perishable goods logistics. This paper examines the business model of the financial implementation of RFID in tracking food. To clarify the subject, a case study RFID system using in Taiwan welfare chain stores has been providing. In this case by introducing two upgrade projects 4 and 6 years old, profit and costs associated with the implementation of RFID for manufacturers, distributors and retailers in the supply chain of convenience stores have been analyzed.
    Keywords: RFID, Perishable Goods, Pricing, Breakeven, Promotion Plan
  • Elmkhah Abdollah, Sadeghi Shahdani Mehdi Page 17
    Theorists have predicted the emergence of the new economic era in which knowledge is the main source of wealth and economic output. In other words, in a new era, the economy is getting away from the resource-based method and is getting close to the knowledge-based one. Knowledge-based economy formed based on the production, distribution and application of knowledge and information. Therefore, investing in knowledge and knowledge-based industries got particular attentions. This paper reviews the literatures of knowledge-based economy due to its importance, and the emphasis of The Supreme Leader on special attentions of policy makers to implementation of it based on upstream documents. This article is provided according to the analytical and descriptive method based on available documents. The knowledge-based economy is addressed in the course of economic ideas, theories of knowledge-based economy, definitions, characteristics, advantages, elements, measuring indicators, policies of the knowledge-based economy in Iran, situation of Knowledge-based economy in Iran based on World Bank Index. At the end conclusion is presented. The results show that the fulfilling of the knowledge-based economy requires trained and skilled workforce, supportive government policies, making reform in society culture, efficient innovation system, indigenous knowledge, ICT, institutional and government stimulus, supporting intellectual property rights and so on. Although the World Bank 2005 report shows that there was a very significant imbalance between the indicators. By government efforts, the imbalance was declined slightly in 2007 and according to the latest World Bank report in 2012, Iran with an average 3/91 has gained the rank of 94 between 146 countries in terms of the knowledge-based economy.
    Keywords: Human Capital, World Bank, Knowledge, Knowledge, Based Economy, The Islamic Republic of Iran
  • Zarabi Vahid, Salavati Sarcheshmeh Bahram, Mohammadian Khorasani Iman, Maddah Masoumeh Page 28
    The main objective of this paper is employing main components of technology management to analyze and evaluate ICT sector situation in Iran compared with 35 selected countries. To this end, a conceptual model for technology management in ICT sector has been developed. Then a set of appropriate indicators have been determined and classified by expert panelists to measure core components and supportive components of proposed conceptual model. Considering proposed conceptual model and selected indicators, the cross section data was collected for 35 selected countries from official and widely accepted international reports and datasets such as WDI, ITU, etc. Finally, technology management components in ICT sector of Iran have been compared with 34 selected countries in terms of policy-making issues, facilitating innovation, research and development activities, human resources training, financial support, entrepreneurship enhancement and technology diffusion.
    Keywords: Technology Management, Information, Communication Technology, Conceptual Model, Evaluation Index, Iran
  • Aghaee Reza Page 41
    Today, all countries are seeking promotions in productivity field which can obtain more national production by using fewer resources. This is because of the direct relationship between per income of each country and its productivity rate. One of the most important factors in promoting the goals of management in organization are experts’ resources. Therefore, skilled labor are known as a fundamental invest and organization`s success factor. So, the procedures should be modified and the affairs be improved for organization`s success and survival and this creates by making organization`s and employees more productive. On the other word, an organization which can present better and efficient services and lower costs with effectiveness will be more succeed. This study aims to review the related literature and models of productivity, over the past twenty years, to identify the most important factors affecting on the productivity of human resources and to provide the most appropriate human resource productivity model. This study tries to develop the current findings about the principles and rules of human resource productivity using current resources by a library technique. The results showed that the affecting factors on the productivity of manpower to forty-seven indicators that the integrated model of ESCAP and the Balanced Scorecard, a conceptual model by a hybrid SCOP-BSC model encompasses forty seven criterion which are classified into four factors as bellow: technology and knowledge, customer, techniques and process and organizational.
    Keywords: Model, Productivity, Human Resource, Human Resource Productivity, ESCAP, Balanced Score Card
  • Gholipour Mojtaba, Vahdat Zad Mohammad Ali, Owlia Mohammad Saleh, Khademi Zare Hassan Page 51
    Knowledge always is a powerful tool in stabilizing position of individual/community service to the public and excellence approach in current autonomous communities. Value of knowledge has been more necessary if it capable for transfer to the High-Tec and needed Technologies of humanity societies. Knowledge Based Enterprise (KBE) is a real-law enterprise such as factory that transfer Knowledge to production/services. However KBEs are causing for sustainable knowledge economy and development native knowledge in more countries, but these enterprises havnt optimize occasion in view of quantity, production quality and service extensive according to the 20 years growth view of Iran. Purpose of this study is to identifying encounter challenges of KBEs that located on Yazds Science and Technology Park (STP) and clustering these challenges with ANN method exactly. The Samples contains 137 person such as manager and top employees of these enterprises. Number of reached challenges have been 59 that were attained from literature and experts guidelines were designed and distributed between samples suddenly. According to the PB artificial neural network, reliabilities of samples were confirmed with MSE=2.0332 and priority done with Multilayer Perceptron (MLP) artificial neural network and with inspiration of Business Process Management System (BPMS) approach. According to the BPMS approach and MLP method, Result show that challenges did cluster in three factions known as: management activities, operational activities and support activities. Thus, number of management, operational and support activities in order were 27, 15 and 17 items exactly.
    Keywords: Challenge, KBE, MLP neural network, Clustering, BPMS, Science, Technology Park, yazd
  • Hosseini Sarkhosh Seyyed Mahdi, Akhavan Peyman, Garmabdari Mohsen Page 61
    K nowledge sharing is a key ability to achieve sustainable competitive advantage in today’s turbulent environments. Effective knowledge sharing among employees may considerably influence organizational performance of organizations. Therefore, this study intends to examine impacts of quality of work life on forming knowledge-sharing behavior in a research center in Iran. This is a descriptive research and an applied research from objective perspective and a survey due to data gathering method. Structural Equation Modeling (SEM) was used to analyze research hypotheses. A questionnaire was developed for measuring quality of work life, knowledge-sharing attitude, intention, and behavior based on prior research and distributed in target population. An analysis of 317 completed and valid questionnaires showed that quality of work life has a positive significant effect on knowledge-sharing attitude and behavior in studied organization. In addition, attitude toward knowledge sharing can enhance the tension toward knowledge sharing which in turn can improve real knowledge-sharing behaviors. Moreover, research findings indicated that among quality of work life dimensions, constitutionalism in work is the most influential factor of knowledge sharing. Finally, according to research findings, practical implications for managers and knowledge management practitioners as well as suggestions for future research to fill the research gap are proposed.
    Keywords: Knowledge Sharing, Quality of Work Life, Theory of Planned Behavior, Research Center
  • Kian Poor Saeed, Salehi Alireza Page 70
    S tudies show that activities related to technology development and innovation are the main factors of economic growth. The purpose of this article is to introduce the Global Innovation Index (GII) and technology achievement index (TAI) and to evaluate Iran in these indicators. Our country has earned 120 through GII ranking in 2014. Previous studies reported of global innovation index show that our country has not been able to improve its position. Global Innovation Index is made up of 21 main variables that our country in the variable of higher education, research and development, knowledge creation and public infrastructure is better than other variables. It earned the lowest score In variables of political environment, experience and competitive, knowledge dissemination and knowledge in comparison with other variables. It means our country has good position in Input Components especially in high education but in Components of output has not good condition. Another indicator is access to technology; this index includes the creation of new technologies, release new innovations, diffusion of old innovations and human skills that in this indicator are member of intermediate these countries. Studying Composite indicators show that policymakers should pay more attention to improve innovations until creation results of research and innovation for community.
    Keywords: Technology, Innovation, Business, Composite Index, Human Skills