فهرست مطالب

رشد فناوری - پیاپی 46 (بهار 1395)

فصلنامه رشد فناوری
پیاپی 46 (بهار 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/02/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • عباس افرازه، محمد علیمرادی*، سجاد گل محمدی صفحه 1
    باتوجه به بکارگیری مدیریت دانش در سازمان های مختلف خصوصا سازمان های دانش بنیان، اندازه گیری دانش جهت ارزیابی امری ضروری به نظر می رسد. از طرف دیگر ارزیابی مهارت، توانایی و دانش کارکنان دانشی شاغل در سازمان ها و شرکت های دانش بنیان همواره به عنوان عملی چالش برانگیز و مهم محسوب شده است. لذا در این پژوهش جهت اندازه گیری توانایی، مهارت، دانش و شایستگی کارکنان دانشی ابتدا مدل های مختلف اندازه گیری دانش با توجه به هدف پژوهش مورد مقایسه واقع شده است، سپس مدل برگزیده که مدل اندازه گیری توانایی انسانی شانون (توسعه یافته مدل ارزش گذاری اطلاعات شانون است که این مدل ارزش گذاری، در علم مخابرات کاربرد وسیعی دارد) است در یک مطالعه موردی بکارگرفته می شود که این مدل به عنوان یک ابزار برای تحلیل وضعیت دانشی کارکنان دانشی و پیش بینی آینده کاری و سازمان های در برگیرنده آن ها مورد استفاده خواهد بود. با استفاده از این مدل، از یک طرف میزان توانایی بالقوه و درجه رقابت پذیری هر دانش ورز در مقایسه با سایر کارکنان دانشی مشخص گردیده و از طرف دیگر شایستگی گروهی کارکنان دانشی نیز مورد بررسی واقع می شود. مدل برگزیده در این پژوهش در یکی از شرکت های دانش بنیان کشور بکار گرفته شده و نتایج نیز ارائه گردیده است. نتایج این مطالعه موردی پس از ارائه به شرکت مربوطه مورد استقبال مدیران واقع شد بطوریکه از آن به عنوان یک ابزار ارزیابی دانشی مناسب در تحلیل کارکنان دانشی یاد گردید. بکارگیری این مدل برگزیده به مدیران سازمان ها و شرکت های دانش بنیان کمک می نماید که با بینش مناسب نسبت به آینده خود و شرایط کارکنان دانشی، به تصمیم سازی و تصمیم گیری بپردازند.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، اندازه گیری دانش، کارکنان دانشی، سازمان های دانش بنیان
  • رضا بندریان * صفحه 9
    مدیریت پژوهش و فناوری نیازمند رویکردهای همه جانبه جامع تری به منظور حصول به راهبردهای هماهنگ است. رویکردهای جدید باید بگونه ای باشند که سازمان های پژوهش و فناوری را به یک پاسخ پیش کنشی به تغییرات موجود در محیط با تغییرات سریع فناورانه وادار نمایند. بنابراین سازمان های پژوهش و فناوری با توسعه ویژگی پیش کنشی در خود می توانند به توانایی ویژه ای تحت عنوان «چابکی راهبردی» دست یابند. چابکی راهبردی به معنای توانایی اصلاح، نوسازی و بازآفرینی سازمان، مدل های کسب و کار و راهبردهایش در راستای تطابق با تغییرات محیطی است. در این مقاله به منظور توسعه یک چهارچوب جامع و فراگیر برای رسیدن به چابکی راهبردی در سازمان های پژوهش و فناوری، ابتدا کلیه تحقیقات انجام شده در زمینه چابکی راهبردی در چند سال اخیر بررسی و پس از تطابق و تعدیل آنها با ماهیت، ویژگی ها و الزامات سازمان های پژوهش و فناوری، در نهایت هفت بعد (عامل کلیدی) و سی ویک شاخص برای چابکی راهبردی در سازمان های پژوهش و فناوری استخراج و تعریف گردید. این هفت عامل کلیدی؛ حساسیت راهبردی، چشم انداز واضح و روشن، انتخاب اهداف دانشی فناورانه راهبردی، شناسایی توانمندی های کلیدی، تصاحب و بهره برداری، نوآوری فناورانه مستمر و پیش کنشی بودن می باشند. مدل ارائه شده به طور توام با رویکرد درون و برون سازمانی بوده و مبنایی برای سنجش چابکی راهبردی در سازمان های پژوهش و فناوری فراهم می آورد.
    کلیدواژگان: چابکی راهبردی، سازمان های پژوهش و فناوری، ابعاد چابکی راهبردی، مدیریت راهبردی پژوهش و فناوری
  • امین پژوهش جهرمی، جواد پورکریمی*، یعقوب انتظاری، امیر ناصر اخوان صفحه 15
    هدف از این پژوهش، تحلیل شرکت های مبتنی بر دستاوردهای دانشگاه با استفاده از رویکرد منبع محور و پاسخ به این پرسش است که چرا برخی شرکت های دانشگاهی توان رقابت و امکان بقای بیش تری دارند. کارآفرینان دانشگاهی که در مراحل اولیه ایجاد کسب وکار درگیرند، با بحران های تصمیم گیری در حوزه تامین منابع مواجهند. مطالعه درباره عوامل مهم زوال شرکت های جوان نیز اغلب به کمبود منابع در سال های اولیه شکل گیری منتهی می شود. لذا اطلاع درباره رابطه منابع و نقش آن ها با بقای شرکت های مبتنی بر تحقیقات دانشگاهی در سال های اولیه، حیاتی است. این تحقیق از نظر هدف، از نوع پژوهش های کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها، از نوع پژوهش های کیفی و روش تحقیق، کتابخانه ای (مطالعات ثانویه از نوع فراترکیب) و مبتنی بر مطالعه منابع اطلاعاتی برخط داخلی و خارجی بدون درنظر گرفتن قید زمانی است. پژوهش حاضر نتیجه می گیرد از آن جایی که ساختار شرکت های دانشگاهی متفاوت از شرکت های غیردانشگاهی نیست و یکی از سه نوع شرکت محصول گرا، خدمت گرا و مالکیت فکری را تشکیل می دهد، دسترسی به منابع انسانی و فناوری (منابع اصلی و حیاتی شرکت های دانشگاهی خدماتی و مالکیت فکری گرا) و کمیابی منابع سازمانی (منبع اصلی در فعالیت شرکت های محصول گرا) در محیط دانشگاهی، توضیح دهنده علت موفقیت شرکت های دانشگاهی خدماتی و مالکیت فکری گرا، و شکست شرکت های محصول گرا است.
    کلیدواژگان: شرکت های نوپای دانشگاهی، منابع، رویکرد منبع محور
  • منوچهر منطقی، پریسا حسن آبادی* صفحه 26
    ضرورت تغییر دیدگاه از نوآوری بسته به باز در دنیای امروز با توجه به پراکندگی و رشد دانش مفید در دسترس بازیگران چندگانه نوآوری بر سازمانی پوشیده نیست. در سال های اخیر، نوآوری باز به یکی از موضوعات مورد توجه مدیریت نوآوری تبدیل شده است. از این رو شناسایی ساز وکارهای مناسب برای عملی کردن اصول آن، می تواند گذر سازمان ها از رویکرد نوآوری بسته به باز را تسهیل نماید. مقاله حاضر قصد دارد با بهره گیری از تحقیقات انجام گرفته به شناسایی و توضیح ابعادی بپردازد، که هدایت گر سازمان ها در بکارگیری نوآوری باز هستند. ابعاد شناسایی شده تحت عنوان الزامات گذر از نوآوری بسته به باز، همچنین مولفه های آن ها در چارچوب نظری تحقیق ارائه شده اند. این چهار بعد عبارتنداز: فرایندها، ساختار سازمانی، شبکه سازی و سیستم مدیریت دانش. هریک از این ابعاد نقشی در بکارگیری نوآوری باز دارند. فرایندها شیوه رسمی انجام کار هستند و افراد را برای انجام کارها هدایت می کنند. ساختار سازمانی جایی است که فرایندها اجرا و ارتباطات سازمان با دنیای بیرون مدیریت می شود. همچنین فرهنگ نوآوری در آن ظهور می یابد. سیستم مدیریت دانش و ابزارهای آن حامی بکارگیری نوآوری باز هستند و جهت جریان یافتن بهتر دانش بکار گرفته می شوند. شبکه سازی روشی است که امکان بهره گیری از منابع مختلف بیرونی و عرضه منابع سازمان به بیرون را فراهم می آورد. همچنین نتایج نشان می دهد بین این ابعاد ارتباط متقابل وجود دارد. با کمک این چهار بعد، مدیران می توانند بکارگیری نوآوری باز را در سازمان خود تسهیل نمایند و سرعت پیاده سازی آن را تسریع بخشند.
    کلیدواژگان: نوآوری باز، الزامات نوآوری باز، فرایندها، ساختار سازمانی، شبکه سازی، سیستم مدیریت دانش
  • یاسر قاسمی نژاد*، منصور صادقی مال امیری صفحه 35
    بروز خلاقیت در سازمان ها در حل موفقیت آمیز مسائل، بقای این سازمان ها و رسیدن به نقطه مطلوب رقابت پذیری و بهره وری صنعتی تاثیر قابل توجهی خواهد داشت. از طرفی سازمان های صنعتی با رویکرد تمرکززدایی سازمانی در قالب واگذاری اختیارات از سوی مدیران به سطوح پایین تر درصدد هستند تا به کارایی اقتصادی، خلاقیت و در نهایت بهره وری بالاتر دست یابند. در این مقاله با توجه به طبقه بندی هانسن از راهبردهای عدم تمرکز، هم پایانی (استفاده از فناوری ها، روش ها و منابع متفاوتی را برای دستیابی به یک نتیجه مشخص برتر و خلاقانه) به عنوان یکی از راهبردهای ضعیف عدم تمرکز محسوب شده است. با نظر به تحقیقات انجام شده در زمینه خلاقیت و هم پایانی مشاهده می شود که محققان زیادی به اهمیت هم پایانی (رویکردی از مدیریت تمرکززدا) به عنوان یکی از ویژگی های سیستم باز برای تقویت خلاقیت، ارتقای رقابت پذیری و بهره وری اشاره کرده اند. اما تحقیق جامعی به صورت ویژه در ارتباط با رابطه هم پایانی و خلاقیت در موضوع سازمان های صنعتی مشاهده نشده است. در این تحقیق با بررسی مطالعات گذشته در ارتباط با «مدیریت تمرکززدا و هم پایانی» و رابطه «هم پایانی و خلاقیت» تلاش گردیده تا با استفاده از روش تحلیل محتوا یک دسته بندی جدیدی از کاربردهای هم پایانی در سازمان که منجر به نتایج خلاق و بهره وری می گردند، ارائه گردد. با مرور و بررسی نظریات محققین مختلف در ارتباط با موضوع مدیریت تمرکززدا، هم پایانی و خلاقیت، نتیجه تحقیق در قالب دو بعد «هم پایانی و فرایند کاری» و «هم پایانی و ساختار» همراه با مولفه های مربوطه تقسیم بندی شد.
    کلیدواژگان: استقلال فرایند، تمرکززدایی، خلاقیت، هم پایانی، سازمان، گروه کاری، نوآوری
  • فرزانه بختیاری*، مجتبی ناهید صفحه 42
    در نوآوری باز پارادوکسی بین تمایل دستیابی به مزایای نوآوری باز و نگرانی از سوءاستفاده احتمالی در آن توسط سایرین وجود دارد. مدل نوآوری آزاد تغییراتی را در رویکرد بنگاه به مدیریت راهبردی فناوری بوجود می آورد که در طول سالیان متمادی بعنوان پاسخی برای اصلاحات قابل توجه در محیط رقابتی پدیدار می شود. نوآوری آزاد می گوید ما همواره می توانیم پیشرفت کنیم زیرا همه ایده ها، ایده های خوبی هستند، همه ایده ها می توانند توسعه یابند، اگر ایده ای ارزش فکر کردن دارد، پس ارزش گفتن هم دارد. ما همگی خلاق هستیم و می توانیم خلاق تر هم باشیم. تئوری ذینفعان و تحولات اخیر در خلق ارزش از طریق مشارکت ذینفعان می تواند به اصلاح این ساختار کمک کند. در تحقیقات مختلف محدودیت های مرتبط با انواع نوآوری باز، شناسایی و مدل هایی مبتنی بر فرایند نوآوری باز ارائه شده اند. اما چندی است این مدل ها از طریق مشارکت ذینفعان گسترش یافته اند و دستاوردهای تازه ای را در اختیار کسب وکارها قرار داده است. هنگام یکپارچگی با مشارکت ذینفعان، فرایندهای نوآوری باز را می توان برای دستیابی به مزایایی فراتر از کسب اطلاعات خاص از طریق کارشناسان بیرون از سازمان درک کرد. علاوه بر این درگیر شدن ذینفعان در مدل نوآوری باز این اجازه را می دهد تا درک بیشتر و پذیرش آسان تر خطرات کلی در طی فرایند نوآوری باز، صورت گیرد. از این رو این مقاله کاربردی با استفاده از روش مروری و کتابخانه ای، تکنیک کیفی و تحلیل محتوا؛ ضمن بررسی ادبیات نوآوری باز و برخی مدل های آن به بررسی ارتباط نوآوری باز و مشارکت ذی نفعان می پردازد و تلاش خواهد نمود تا مزایا و مخاطرات این مشارکت را نیز به مخاطبین ارائه نماید.
    کلیدواژگان: نوآوری، نوآوری باز، برخی مدل های نوآوری باز، ذی نفعان کسب وکار، مشارکت ذینفعان در نوآوری باز
  • احمد طالشیان، بابک شیرازی* صفحه 51
    در دنیای امروز، فناوری به عنوان یکی از عوامل تعیین کننده و تاثیرگذار در موفقیت شرکت ها می باشد. با توجه به رشد و پیشرفت سریع در روند تحولات فناوری، هیچ کشور و یا شرکتی نمی تواند به تنهایی در زمینه انواع فناوری ها، خود را از سایرین بی نیاز بداند و تامین کننده تمام فناوری ها باشد. بنابراین انتقال فناوری، امری اجتناب ناپذیر می باشد. برای موفقیت در انتقال فناوری، باید علاوه بر فراهم آوردن زیرساخت ها، به جنبه های علمی، فنی و حقوقی انتقال فناوری نیز توجه نمود. صنایع لبنی به عنوان یکی از صنایع راهبردی، جایگاه ویژه ای در مباحث اقتصادی کشور دارا می باشد، زیرا علاوه بر جذب تعداد زیادی نیروی کار، محصولات آن نیز مورد استفاده غالب مردم قرار می گیرد. با توجه به رقابت بالا در صنایع لبنی و هزینه های آشکار و پنهان انتقال فناوری، لزوم توجه به انتخاب روش مناسب انتقال در این صنعت ضروری می باشد. در این تحقیق برای اولین بار، رتبه بندی روش های انتقال فناوری برای صنعت مهم و پرکاربرد لبنی صورت پذیرفته است. برای این منظور مدل ها و روش های مختلف انتقال فناوری مورد بررسی قرار گرفته و معیارها و روش های نهایی استخراج گردید. سپس معیارها و روش های انتقال فناوری در قالب پرسشنامه مقایسات زوجی و با استفاده از تحلیل سلسله مراتبی فازی (FAHP) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. این تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از نظر گردآوری اطلاعات و تجزیه و تحلیل داده ها، توصیفی و پیمایشی می باشد. در نهایت، روش های سرمایه گذاری مشترک، فرانشیز و اتحاد (همکاری راهبردی) به ترتیب به عنوان اولویت اول تا سوم در صنایع لبنی استان مازندران برگزیده شدند.
    کلیدواژگان: فناوری، انتقال فناوری، صنایع لبنی، تحلیل سلسله مراتبی، فازی
  • سعید صفری، رضا عباسی، مژگان سلطانی علی آباد* صفحه 61
    امروزه کارآفرینی سازمانی به عنوان یکی از ابزارهای پیشرفت اقتصادی کشورها به ویژه کشورهای در حال توسعه قلمداد می شود و این باور وجود دارد که نیل به درجات متعالی آن موجب اثرگذاری مستقیم بر عملکرد سازمان می شود. تا جایی که بسیاری از سازمان ها، کارآفرینی سازمانی را به عنوان یکی از رویکردهای راهبردی خود برای دستیابی به عملکرد بالا و موفقیت های چشم گیر، انتخاب می کنند. اما انتخاب این رویکرد، زمانی برای سازمان اثربخش خواهد بود که بتوان نتایج آن را ارزیابی کرده و با مدیریت صحیح، هدف های سازمانی را تامین نماید. بنابراین در اختیار داشتن شاخص های مناسبی که بتوان به وسیله آن ها، وضعیت کارآفرینی سازمانی را در سازمان ها ارزیابی نمود از اهمیت بالایی برخوردار است. بر این اساس، پژوهش حاضر درصدد است تا شاخص های مناسب ارزیابی عملکرد کارآفرینی سازمانی را شناسایی نماید. به این منظور ابتدا با بررسی ادبیات و پیشینه موضوع، شاخص های ارزیابی عملکرد کارآفرینی سازمانی استخراج شده و با الگوگیری از چارچوب مدل تعالی سازمانی EFQM در 9 معیار، دسته بندی شدند. سپس شاخص های استخراج شده پالایش شده و پس از حذف شاخص های تکراری، 63 شاخص باقی مانده در قالب پرسشنامه ای در اختیار خبرگان قرارگرفته و در نهایت با تحلیل داده های به دست آمده، شاخص های مناسب و مهم ارزیابی عملکرد کارآفرینی سازمانی شناسایی شدند. نتایج پژوهش، 29 شاخص در 9 دسته معیار رهبری، راهبرد، کارکنان، شراکت ها و منابع، فرآیندها، محصولات و خدمات، نتایج مشتریان، نتایج کارکنان، نتایج جامعه و نتایج کلیدی را به عنوان شاخص های مناسب ارزیابی عملکرد کارآفرینی سازمانی ارائه نموده است.
    کلیدواژگان: کارآفرینی سازمانی، شاخص های کارآفرینی سازمانی، ارزیابی عملکرد کارآفرینی سازمانی، شاخص های ارزیابی عملکرد کارآفرینی سازمانی
|
  • A. Afrazi, M. Alimardani *, S. Goolmohamadi Page 1
    Creativity appearance in organizations surprisingly affects in successful solving of problems, their survival, and reaching to desirable point of competitiveness and industrial productivity. In one side industrial organizations with decentralizing approach from organizational structure in the form of giving authority from managers to lower levels are going to reach to economical efficiency, creativity and finally to a higher productivity. In this article looking at Hanson Theory about decentralizing strategies, we have identified equifinality (using different technologies, methods, and resources for reaching to a creatively predetermined and great result) as a loosely strategies of decentralization. Considering researches have been done in a context of creativity and equifinality as a Decentralized Management Approach, we can see lots of researchers referred to the importance necessity of this phenomenon as a one of open system characteristics to intensify creativity, competitiveness’ prosperity, and productivity. But a comprehensive research has not been observed in related with correlation of creativity and equifinality in industrial organizations’ subject in a special case. In this research with using content Analysis method, a new category of equifinality usages in organization that causes creativity results, have been attempted to represent by surveying the past studies in relation with “decentralized management and equifinality” and “equifinality and creativity”. With revision and surveying the theories of different researchers in relation with the subject of decentralized management, equifinality and creativity, research's result subdivided in two dimensions accompanied with its components namely “equifinality and work process”, and “equifinality and structure”.
    Keywords: Knowledge Management, Knowledge Measurement, Knowledge, Workers, Knowledge, Based Organizations
  • R. Bandariyan* Page 9
    Research and technology management requires a more comprehensive holistic approach in order to achieve coordinated strategies. New approaches should force Research and Technology Organizations (RTOs) to proactive response to changes in the environment with the rapid technological changes. RTOs by development of proactive features on their interior can achieve to a special ability called "strategic agility". Strategic agility is the ability to reform, renovate and renewal the organization, business model and strategies to cope with environmental changes. In this paper, in order to develop a comprehensive framework to achieve strategic agility in RTOs, first, all of the previous research in the field of strategic agility in the last few years have been reviewed and then adapt and adjust to the nature, characteristics and requirements of RTOs, finally the seven dimensions (key factors) and thirty one index for strategic agility in RTOs extracted and has been defined. The seven key factors are strategic sensitivity, clear vision, selecting strategic technological knowledge goals, identifying key capabilities, seizing and exploitation, continuous technological innovation and being proactive. This model is based on the combination of both internal and external organizational approach, and provides the basis for the assessment of strategic agility in RTOs.
    Keywords: Strategic Agility, Research, Technology Organizations, Dimension Strategic Agility, Strategic Research, Technology Management
  • A. Pajooheshjahroomi, J. Poorkarimi *, Dr Y. Entezari, Dr A. Naserakhavan Page 15
    The aim of this study is to analyze the achievements of university-based start-ups using resource-based approach and answers the question of why are some academic start-ups more competitive and may have greater survival. Academic entrepreneurs are involved in the early stages of business creation, with a decision on the funding crisis facing. The study of important factors decline young companies, often leads to a lack of resources in the early years of formation. The Awareness about the relationship between resources and their role on survival of academic research-based companies in the early years is critical. This article seeks to identify the relationship that leads to more accurately understand the phenomenon of the commercialization of academic research achievements. Since the structure of start-ups based on the achievements of academic research is not something different from the structure of other start-ups and one of three forms of service oriented, Product oriented and Intellectual asset oriented start-ups, the research using library research (Meta-synthesis), concludes that access to human resources and technology and enterprise resource scarcity on campus, explain the success of academic Service oriented and Intellectual asset oriented start-ups and the failure of Product oriented firms. This led to the establishment of academic Service oriented and Intellectual asset oriented start-ups.
    Keywords: University, Based Start, ups, Achievements of Academic Research, Resources, Resource, Based Approach
  • M. Manteghi, P. Hasanabadi * Page 26
    Open innovation represents an emergent paradigm, which organizations must become familiar with and apply it in practice sooner or later in order to survive and prevent their failure. Factors such as diffusion of knowledge, increasing costs and complexity of R&D, the shortening of the technology life cycles, the growth of venture capital and presence of knowledgeable suppliers and clients, have weakened the close innovation paradigm. So, self-sufficient, inward focus, monopoly of knowledge and capital investment on internal research, does not create competitive advantages for organizations any more. In open innovation era, organizations make use of both internal and external resource of knowledge to drive their innovation processes, also search different internal and external ways to develop their markets. With regard to inescapable deployment of open innovation, now the question is what items should be considered by organizations in the shift from close innovation to open innovation? In other words, what are the requirements for implementing open innovation approach in organizations? This paper will answer the question by review of pervious research to identify and describe dimensions which could lead organizations in order to implement open innovation. These dimensions which named “the requirements to shift from close innovation into open innovation” and presented in conceptual framework of paper, are: networking, open innovation processes, organizational structures and knowledge management systems. Organizations should notice these dimensions interact each other, so change along one dimension will impact on the others.
    Keywords: Open Innovation, Open Innovation Requirements, Networking, Open Innovation Processes, Knowledge Management Systems
  • Y. Ghaseminejad *, Dr M. Sadeghimalamiri Page 35
    Creativity appearance in organizations surprisingly affects in successful solving of problems, their survival, and reaching to desirable point of competitiveness and industrial productivity. In one side industrial organizations with decentralizing approach from organizational structure in the form of giving authority from managers to lower levels are going to reach to economical efficiency, creativity and finally to a higher productivity. In this article looking at Hanson Theory about decentralizing strategies, we have identified equifinality (using different technologies, methods, and resources for reaching to a creatively predetermined and great result) as a loosely strategies of decentralization. Considering researches have been done in a context of creativity and equifinality as a Decentralized Management Approach, we can see lots of researchers referred to the importance necessity of this phenomenon as a one of open system characteristics to intensify creativity, competitiveness’ prosperity, and productivity. But a comprehensive research has not been observed in related with correlation of creativity and equifinality in industrial organizations’ subject in a special case. In this research with using content Analysis method, a new category of equifinality usages in organization that causes creativity results, have been attempted to represent by surveying the past studies in relation with “decentralized management and equifinality” and “equifinality and creativity”. With revision and surveying the theories of different researchers in relation with the subject of decentralized management, equifinality and creativity, research's result subdivided in two dimensions accompanied with its components namely “equifinality and work process”, and “equifinality and structure”.
    Keywords: Structure, Innovation, Work Group, Organization, Equifinality, Creativity, Decentralizing, Process Autonomy
  • F. Bakhtiyari *, M. Nahidi Page 42
    The paradox of open innovation lies in the conflict between the practical desire to reap the benefits of open innovation and concern over the risk that others will misappropriate those benefits. Open innovation models bring changes in the firm's approach to strategic management of technology. Over the years, as a response to emerges at significant improvements in the competitive environment. Open innovation that we can always make progress because all ideas are good ideas, Also all ideas can be developed, if the idea is worth thinking about, it is worth telling. We are creative and we can get more creative. Stakeholder theory and recent developments in value creation through stakeholder engagement can assist with reconciliation of this inherent structural risk. The limitations of existing open innovation typologies are identified, and a process-based model of open innovation is proposed. The model is then expanded to include stakeholder engagement. When integrated with stakeholder engagement, open innovation processes can be understood to generate benefits beyond the acquisition of specific information sought from external experts. The addition of stakeholder engagement to the open innovation model allows for greater understanding and easier acceptance of the risks inherent in the open innovation process. Therefore this application article uses library overview and in addition to this, it focuses on open innovation literature and some of its models. Also, it Deals with the relationship between open innovation and stakeholder participation And would be try to provide the benefits and risks of engagement to the audience.
    Keywords: Innovation, Open Innovation, Open Innovation Models, Business Stakeholders, Open Innovation, Stakeholder Engagement
  • A. Taleshi, B. Shirazi * Page 51
    In today's world, technology as one of the crucial and effective factors is influencing the success of enterprises. Due to the rapid growth in technology developments, countries or companies may not be solely self-sufficient with regards to a variety of technologies without the support of others. To be successful in technology transfer, aspects of scientific, technical and legal transfer of technology should be considered, in addition to providing infrastructure. Dairy industry as one of the strategic industry has a special situation in economy of a country, due to employing a large number of labors and the daily consumption of its products. Selecting the appropriate method of technology transfer is essential in this industry, because of high competition in the dairy industry and the obvious and hidden costs of technology transfer. In this study, different models and methods of technology transfer are investigated, and according to experts, final criteria and methods are obtained. Then, criteria and methods of technology transfer are analyzed in a pair-wise comparison questionnaire using fuzzy AHP (FAHP). This research is practical from the viewpoint of goal and descriptive from the perspective of the data collection and analysis of data. Finally, joint venture, franchise and alliance (strategic partnership) methods, are chosen respectively as the top three priorities.
    Keywords: Technology, Technology Transfer, Dairy Industry, Analytic Hierarchy Process, Fuzzy
  • S. Safari, R. Abbasi, M. Soltani Aliabadi * Page 61
    Today, in different countries, paying particular attention to entrepreneurship and foster entrepreneurship, and create a favorable environment for its development, Considered to be as a particularly tool for economic development in developing countries. The need of organizations to the phenomenon of entrepreneurship has been led to the creation of a certain territory of this concept that is called organizational entrepreneurship. As far as organizational entrepreneurship are transformed to one of the strategic approaches in organizations, to achieve high performance and great success. Choose this approach is effective for organizations when we can evaluate the results and provide organizational goals with proper management. So, having appropriate indicators to be used for the assessment of organizational entrepreneurship is very important. Therefore, this study seeks to identify appropriate indicators to evaluate the performance organizational entrepreneurship. For this purpose, after reviewing research literature, were extracted performance evaluation indicators, and with the help of the framework of EFQM Excellence Model, were classified in 9 categories. After refining the extracted indicators and removal of repetitive indicators, the 63 index that had remained, to determining the most important indicators, was placed in the hands of experts in the format of a questionnaire and Finally, by analyzing data obtained, were identified appropriate indicators to evaluate the performance. Results of present study, presented 29 indicators in nine criteria of: Leadership, Strategy, Employee, Partnerships and Resources, Processes, Products and Services, Customer Results, Employee Results, Society Results and Key Results; as the appropriate indicators to evaluating the performance of organizational entrepreneurship.
    Keywords: Indicators of Organizational Entrepreneurship, Performance Evaluation of Organizational Entrepreneurship, Indicators of Performance Evaluation of Organizational Entrepreneurship