فهرست مطالب

رشد فناوری - پیاپی 47 (تابستان 1395)

فصلنامه رشد فناوری
پیاپی 47 (تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/06/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • ایوب محمدیان، امیر مانیان، مریم خداداد برمی* صفحه 1
    مرکز رشد کسب وکار، یک ابزار توسعه اقتصادی است که به تسریع رشد و موفقیت شرکت های کارآفرینانه از طریق ارائه مجموعه ای از خدمات و منابع حمایتی کسب وکار کمک می نماید. امروزه با پیشرفت اینترنت و حرکت کسب وکارها به سمت فضای مجازی، راه اندازی یک مرکز رشد مجازی می تواند بسیار مهم باشد، به گونه ای که در سایر کشورها نیز مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به رقابت روزافزون بنگاه های اقتصادی در صنایع مختلف و پویایی موجود در محیط های کسب و کار، طراحی مدل کسب و کار را می توان مقدمه ای برای شروع یک کسب و کار موفق دانست. متناسب با این امر، توجه به مدل کسب و کار مراکز رشد مجازی کسب و کار نیز اهمیت می یابد. در این مقاله به طراحی مدل کسب و کار مرکز رشد مجازی کسب و کار در ایران پرداخته شده است. این طراحی به کمک مطالعه ادبیات مرتبط، نتایج حاصل از مصاحبه با خبرگان و الگوگیری از چند مرکز رشد مجازی موفق در دنیا طراحی شده است. در حال حاضر مدل های بسیاری برای شناسایی اجزا مدل کسب وکار و روابط بین آن طراحی و انتشار یافته که معروف ترین و کامل ترین آن ها مدل 9 عنصری استروالدر می باشد. در این تحقیق نیز از آنتولوژی استروالدر به منظور طراحی مدل کسب و کار مرکز رشد مجازی کسب وکار استفاده شده است. این طراحی می تواند به عنوان گامی اثربخش برای شروع عملیاتی سازی این طرح ملی محسوب شود و بهره وری و ارتقا عملکرد سازمانی و در نهایت سودآوری آن را به دنبال داشته باشد.
    کلیدواژگان: مرکز رشد، مرکز رشد مجازی، مدل کسب و کار، رویکرد پلتفرمی، آنتولوژی استروالدر
  • رویا حجازی نیا* صفحه 12
    در شرایط حاضر با مشکلات مربوط به عدم تقارن اطلاعات روبرو هستیم و عدم تقارن اطلاعات در بخش های مختلف می تواند زمینه ساز گسترش فساد و آسیب رسیدن به اقتصاد مقاومتی باشد، لازم است تدابیری برای کاهش عدم تقارن اندیشیده شود. یکی از این راهکارها استفاده از سیستم های مدیریت دانش است. ولی با توجه به محدودیت های ایجادشده در دوران تحریم، پیاده سازی موفق این سیستم ها با موانعی روبرو شده است؛ بنابراین شناسایی عواملی که منجر به پیاده سازی موفقیت آمیز سیستم های مدیریت دانش می شود، می تواند بسیار موثر باشد؛ زیرا چه در دوره تحریم و چه در دوره پسا تحریم همچنان باید تلاش ها در زمینه برپایی اقتصاد مقاومتی ادامه یابد. بر این اساس هدف مقاله حاضر شناسایی عوامل موثر بر موفقیت پیاده سازی سیستم های مدیریت دانش در سازمان ها در شرایط اقتصاد مقاومتی هست. در نتیجه با مرور تحقیقات انجام شده در حوزه مدیریت دانش 15 متغیر شناسایی گردید. به منظور بررسی فرضیه ها از پرسشنامه محقق ساخته استفاده گردید که روایی آن با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ (0.81) محاسبه گردید. برای آزمون سوالات تحقیق از نرم افزارهای SPSS18 و MATLAB و آزمون های TOPSIS و T تک نمونه ای استفاده گردید. نتایج تحقیق نشان داد که همه متغیرها به عنوان متغیرهای موثر بر موفقیت سیستم های مدیریت دانش در شرایط اقتصاد مقاومتی مطرح هستند و وجود زیرساخت های فناوری اطلاعات بیشترین اهمیت و انجام ارزیابی های دوره ای کم ترین اهمیت را دارا می باشند.
    کلیدواژگان: اقتصاد اطلاعات، عدم تقارن اطلاعات، اقتصاد مقاومتی، دانش، مدیریت دانش
  • محمد نقی زاده، سهراب آقازاده، کامیار غفوریان، عطیه صفردوست*، مهدی اوجانی صفحه 21
    فقدان قوانین و مقررات منسجم و یکپارچه درخصوص حقوق مالکیت فکری و چگونگی اعطای آن به ابتکارات و اختراعات و حق امتیاز در زمینه موجودات زنده شامل گیاهان، میکروارگانیسم ها و بافت های انسانی یکی از چالش های کشورهای در حال توسعه می باشد و مشکلات و تردیدهای فراوانی را پیش روی آن ها در ارتباط با حوزه زیست فناوری قرار داده است. هدف از پژوهش حاضر بررسی چالش های قوانین و حقوق مالکیت فکری در تجاری سازی محصولات حوزه زیست فناوری در کشور می باشد. روش پژوهش ترکیبی برای انجام یافتن این مطالعه انتخاب گردید. در مرحله کیفی با جهت شناسایی چالش های قانونی و حقوقی مالکیت فکری، استفاده از بررسی ادبیات موضوع و مصاحبه با 11 خبره فعال در حوزه تجاری سازی حوزه های زیستی، چالش های اصلی شناسایی شد. در بخش کمی، پرسشنامه مربوط به چالش های حقوق مالکیت فکری در بین 21 فعال در صنعت زیست فناوری که به قوانین و حقوق مالکیت فکری آشنایی داشتند، توزیع گردید و با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی، آزمون t تک نمونه و آزمون فریدمن به بررسی وضعیت چالش ها و رتبه بندی آن ها در حوزه زیست فناوری پرداخته شد. یافته های بدست آمده حاکی از آن است که مهم ترین چالش های قوانین و حقوق مالکیت فکری شناسایی شده در حوزه زیست فناوری عبارتند از: موانع موجود در بخش مالکیت فکری طرح ها، ناقص بودن برخی قوانین، استانداردها و سیاست های موجود یا عدم اجرای آن ها، وابستگی شدید شرکت ها به محافظت از پتنت.
    کلیدواژگان: قوانین و حقوق مالکیت فکری، زیست فناوری، مالکیت فکری زیست فناوری، تجاری سازی، محصولات زیست فناوری
  • مرتضی جبله*، سجاد رنجکش، محمدرضا قیاسی، حسینعلی حسن پور صفحه 29
    بحث مدیریت زنجیره تامین الکترونیکی (e-SCM) یکی از حوزه های رقابتی صنعت کشور است. وجود شبکه اینترنت و اطلاعات در مدیریت زنجیره تامین، ضمن توانمندسازی و رقابت پذیر ساختن شرکت های کوچک و متوسط (SMEs)، باعث تداوم آنها در صحنه رقابت امروزی است. مدیریت زنجیره تامین الکترونیکی در بهبود عوامل زنجیره تامین، صحت اطلاعات، کاهش اثر شلاق چرمی و رساندن محصول در زمان و مکان مناسب با سرعت و دقت بالا به دست مشتری، نقش بسیار مهمی ایفا می کند. توجه به این عوامل می تواند در اتخاذ تصمیم های مناسب برای ارتقای شرکت و یا سازمان توسط مدیران مربوطه، سودمند باشد. هدف این مقاله شناسائی عوامل بحرانی موفقیت زنجیره تامین الکترونیکی و بررسی تاثیر آنها بر پیاده سازی e-SCM در شرکت های کوچک و متوسط است. در همین رابطه سیزده سوال طراحی شده است و از تکنیک رگرسیون خطی چند متغیره در نرم افزار SPSS برای تجزیه و تحلیل پرسشنامه استفاده شد. رگرسیون چندگانه به بررسی متغیر وابسته ای می پردازد که بصورت خطی، به چند متغیر مستقل کنترل شده ارتباط دارد. متغیرهای مستقلx_(k ) ها، همان زیر معیارها برای معیار اصلی هستند و متغیر وابسته Y بیانگر پیاده سازیe-SCM است. تجزیه و تحلیل بدست آمده نشان داد، چهار عامل بحرانی «راهبرد حمایت از ظرفیت تامین کننده، سازگاری e-SCM، مقیاس سازمانی، خلاقیت مدیر عالی اجرائی» مهم ترین عوامل در پیاده سازی e-SCM در شرکت های کوچک و متوسط هستند. مدیریت با تمرکز روی چهار عامل، باعث پیشرفت و حرکت رو به جلو سازمان در آینده خواهد شد.
    کلیدواژگان: مدیریت زنجیره تامین الکترونیکی، عوامل بحرانی، شرکت های کوچک و متوسط، اثر شلاق چرمی، رگرسیون چندگانه
  • علی اصغر ملایی*، بابک شیرازی، جواد سلطان زاده صفحه 38
    نوآوری یک عنصر کلیدی برای موفقیت شرکت ها در محیط رقابتی می باشد. نوآوری ها با ایده های نوآورانه آغاز می شوند که در مراحل اولیه فرایند نوآوری - که اصطلاحا به آن مقدمات نوآوری (FEI) گفته می شود- شکل می گیرند. بنابراین، برای دسترسی به اطلاعات از منابع مختلف، به ویژه منابع خارجی، فعالیت های اولیه فرایند نوآوری باید در قالب یک رویکرد نظام مند سازماندهی شوند. مشتریان به عنوان مهم ترین منبع ایده های نوآورانه در فرایند محصول جدید هستند که شرکت ها می توانند از آنها استفاده نمایند. برای انتفاع از ایده مشتریان نیاز به وجود مدلی جهت یکپارچه سازی آنها با منابع درونی سازمان است. در این مقاله، مدلی برای یکپارچه سازی مشتریان برگرفته از پاردایم نوآوری باز در مقدمات نوآوری مبتنی بر ادغام هم زمان مشتریان، رقبا و صنایع حاشیه ای به منظور افزایش خلاقیت و موفقیت نوآوری ارائه شده است. این مدل پیشنهادی به کمک توسعه مدل یولویک بدست آمده است که در صنعت ادوات کشاورزی برای «سیستم آبیاری قطره ای» پیاده سازی شد. هدف اصلی این مقاله، تولید ایده های نوآورانه محصول و سپس انتخاب نوآورانه ترین ایده (نیاز واقعی و برآورده نشده) مشتریان در فاز FEI به کمک مدل پیشنهادی، به منظور کاهش نرخ شکست محصولات جدید در بازار می باشد. داده ها طی یک مطالعه میدانی از 30 مشتری، به عنوان نمونه تحقیق، بدست آمده اند. نتایج نشان می دهند که گشودن فاز FEI و به دنبال آن یکپارچه سازی مشتریان مختلف در این فاز، به منظور تولید ایده های نوآورانه، تاثیر مثبتی بر روی موفقیت محصول جدید خواهد داشت.
    کلیدواژگان: یکپارچه سازی مشتریان، مقدمات نوآوری (FEI)، رویکرد نوآوری باز، ایده های نوآورانه، موفقیت محصول جدید
  • سینا لاله* صفحه 49
    امروزه تحقیق و توسعه و فعالیت های مرتبط با دستیابی به فناوری های جدید در سراسر دنیا یک فعالیت عمده صنعتی محسوب می گردد. علی رغم اینکه تحقیق و توسعه صنعتی در کشورهای توسعه یافته در سی سال گذشته، از اهمیت فزاینده ای برخوردار بوده است، در عین حال کشورهای در حال توسعه به تازگی به اهمیت آن پی برده اند. فناوری محصولی است که در کارخانه تحقیق و توسعه به وجود می آید و واحدهای تحقیق و توسعه، رکن زیربنای فناوری دانسته شده و بزرگ ترین منبع یگانه نوآوری، تحقیق و توسعه هستند. برای دستیابی به فناوری، روش های گوناگونی وجود دارد که یکی از مهم ترین آن ها (به ویژه در کشورهای در حال توسعه)، مهندسی معکوس است. در این مقاله ضمن مرور پیشینه «تحقیق و توسعه» و بررسی عوامل موثر بر توانمندی های آن، اقدام به بررسی تجارب کشورهای پیشتاز در این عرصه شده است. در این بین مطالعه موردی حول محور کشورهای بریکس انجام شده، به نحوی که توانمندی ها و مولفه های کلیدی که در این کشور ها لحاظ شده است اقتباس گردیده و براساس آنها نسبت به تدوین یک مدل مفهومی به منظور ارزیابی توانمندی تحقیق و توسعه، اقدام شده است. در نهایت نیز ضمن اشاره به مشکلات موجود در توسعه و رشد توانمندسازی تحقیق و توسعه در ایران، راهکارهایی به منظور کاهش این موانع و ارتقاء سطح کمی و کیفی توانمندی تحقیق و توسعه ارائه شده است.
    کلیدواژگان: شاخص، تحقیق و توسعه، توانمندی های تحقیق و توسعه، کشورهای بریکس، سیاست های توسعه
  • اسماعیل ملک اخلاق، زهرا تاخیره*، آرمان پورعیسی صفحه 56
    محیط بسیار پیچیده و رقابتی امروز مستلزم توجه بیش از پیش سازمان به کارکنان داخلی سازمان به عنوان مشتریان داخلی است. کارکنان زمانی می توانند به واسطه ارائه خدمات، مشتریان را راضی نگه دارند که نیازهای خودشان نیز از سوی سازمان برآورده شده باشد و احساس رضایت در خود آنان نسبت به سازمان وجود داشته باشد. این موضوع همان منطقی است که در مطالعه بری، هنسل و بورک بدان اشاره شده و به کارگیری بازاریابی داخلی را در جهت دستیابی به قابلیت های سازمانی در پاسخگویی به حمایت اثربخش از مصرف کننده، توصیه می نماید. از سوی دیگر، مهم ترین سرمایه هر سازمانی، نیروی انسانی آن است. هر چه کیفیت نیروی انسانی بالاتر باشد موفقیت و بقاء سازمان بیشتر خواهد بود و یکی از مهم ترین نگرش هایی که سعی در بهبود کیفی نیروی انسانی و تعدیل ارزش های افراد را دارد، تعهد مدیریت به بازاریابی داخلی است. تعهد مدیریت به برنامه بازاریابی داخلی، فعالیتی خودجوش و داوطلبانه برای استفاده از برنامه های بازاریابی داخلی به منظور ارتقای وضعیت شغلی کارکنان و افزایش ارتباط با کارمند و رضایت مندی و در نهایت بهبود عملکرد کل سازمان است. ازاین رو، این مقاله با هدف بررسی ادبیات و پژوهش های انجام شده درخصوص بازاریابی داخلی، تعهد مدیریت به بازاریابی داخلی و نگرش شغلی کارکنان به تبیین روابط میان آن ها پرداخته است. نتایج نشان می دهد که تعهد مدیریت به بازاریابی داخلی با شیوه های بازاریابی داخلی که شامل ارتباطات داخلی رسمی و غیررسمی است، مرتبط است و تعهد مدیریت به بازاریابی داخلی و ارتباطات داخلی غیررسمی بر نگرش کارکنان تاثیر دارند.
    کلیدواژگان: تعهد مدیریت، بازاریابی داخلی، رضایتمندی شغلی، ارتباطات داخلی، نگرش شغلی کارکنان
  • مرتضی پورمحمدی، اعظم نعمتی* صفحه 66
    محصولات فناوری محور و پیچیده با حجم مجهولات بالا نوعی از «مسائل خبیث» محسوب شده که محققان برای حل آنها استفاده از «تفکرطراحی» را پیشنهاد داده اند. هدف اساسی پژوهش حاضر، بررسی نقش تفکرطراحی اعمال شده در پروژه های طراحی، از حل مساله تا تولید دانش است. در این مقاله ابتدا تفکرطراحی به عنوان یک پارادایم تبیین شده است. سپس فرصت ها و چالش های موجود در مرحله طراحی و توسعه لباس های هوشمند- به عنوان یک مساله خبیث- با روش توصیفی- تحلیلی بررسی شده است. در ادامه با بررسی نمونه موردی یک لباس هوشمند طراحی شده توسط نگارنگان، ابعاد تفکرطراحی موجود در آن واکاوی شده است. نتایج نشان می دهد استفاده این چنینی از تفکر طراحی- ضمن مدیریت فرایند طراحی و توسعه- به مثابه رویکردی جدید به روش های طراحانه کنونی است؛ بدین معنا که تفکرطراحی به عنوان تفکری نظام مند، خلاق و انسان محور؛ علاوه بر اینکه می تواند برای تحقیق و هسته مرکزی مدیریت یک فعالیت طراحی و توسعه ای استفاده شود؛ می تواند به عنوان ابزاری برای تولید دانش نیز محسوب شود. دانش تولید شده شامل در اینجا شامل بازتعریف و تشریح صورت مساله، تعیین سطح ادغام تکنولوژی، مدل الزامات طراحی و نیازمندی های کاربر و مدل جریان کار بود که علاوه بر تسهیل فرایند حل مساله و کاهش خطاهای طراحی، می تواند یکی از مصداق حل مساله تعمیم پذیر و تولید تصمیم و الگو واقع شود. این رویکرد (تحقیق از طریق طراحی) بیان می کند دانش کلی (صورت مساله، روش ها و فرایندها) برای طراحی در فعالیت های میان رشته ای و پیچیده طراحی؛ نه تنها از قبل چندان مشخص نیست که ماهیت زاینده تفکر طراحی عهده دار این وظیفه است. به بیانی دیگر؛ شناخت مساله با حل آن همراه می شود.
    کلیدواژگان: لباس های هوشمند، تفکر طراحی، فرایند طراحی و توسعه، تولید دانش، تحقیق از طریق طراحی
|
  • Ayoub Mohamadian, Amir Manian, Maryam Khodadadberomy* Page 1
    Business incubator is economic development tools that provide a set of business support resources and services for accelerate to growth and success of entrepreneurial companies. Today, advancement of the internet and moving the businesses toward cyberspace set up a virtual incubator can be very important, So in other countries are considered. In order of increasing competition firms in various industries and Existing dynamics in business environments, designing the business model can be introduction for starting a successful business. According to this, Attention to business model for virtual business incubators is important. This paper is designing the business model for virtual business incubator in Iran. This design is done by study of related literature, interviews with experts and benchmarking results of several successful virtual business incubators in the world. Currently, there are many models to identify the components of business model and their relationship but Osterwalder 9 element model is known as the most popular and most perfect version. In this paper, the ontology Osterwalder is used in order to designing the business model for virtual business incubator. This design can be efficient step to starting the operational of this national project and can be followed productivity, Enhancing organizational performance and profitability.
    Keywords: Incubator, Virtual Incubator, Business Model, Platform Approach, Osterwalder Ontology
  • Roya Hejazinia* Page 12
    The purpose of the present research is identifying factors that influence the success of knowledge management systems in organizations in resistant economy conditions. Currently we face the problems of asymmetry of information and asymmetry of information in different sections can set grounds for increasing corruption and damage to resistant economy. Measures to reduce the asymmetry are necessary to be thought of. One of the strategies is using knowledge management systems. However, according to limitations appeared during the sanctions, successful implementation of these systems has faced some barriers. Therefore, identification of factors that lead to successful implementation of knowledge management systems can be very influential because, whether during the sanctions or after them, attempts should continue to be made in the field of establishing resistant economy. Hence, by reviewing various studies conducted in the field of knowledge management, 15 variables have been identified. In order to check the hypothesis, a researcher-made questionnaire was used whose validity was calculated by Cronbach’s Alpha to be 0.81. In order to test research questions, SPSS Version 18, MATLAB, TOPSIS and one-sample T-test were used. Research results showed that all variables were identified to be influencing the success of knowledge management systems in resistant economy. Information technology infrastructures had the highest importance and periodical evaluations had the least importance from among the 15 variables.
    Keywords: Economics of Information, Knowledge Management, Information Asymmetry, Resistance Economic, Knowledge
  • Sohrab Aghazade, Kamyar Ghafoorian, Atiyeh Safardoust*, Mehdi Ojani, Mohammsd Naghizadeh Page 21
    The lack of unified laws and regulations regarding intellectual property rights and how to give it to innovations, inventions and patents on living organisms is one of the challenges in developing countries. The aim of the current research is to investigate the challenges in the laws and rights of intellectual property on commercialization of biotechnological products in Iran. We have chosen mix method to conduct this study. In the qualitative part of the research in order to figure out the main challenges in the laws and rights of intellectual property, by using the literature review and interviewing 11 active Expert or not to implement them in the field of commercialization, the main challenges have been presented. In the quantitative part, the questionnaire related to the challenges of the rights of intellectual property have been distributed among 21 researchers in the field of biotechnology who are also familiar with the laws and rights of intellectual property,and by using confirmatory factor analysis, one sample T test and freedman test we studied the challenges and its ranking in the field of biotechnology. The findings show that the main challenges in laws and rights of intellectual property in the field of biotechnology are: the current obstacles in the part of the intellectual property of the projects, Lack of some rules, standards and policies or not to implement them and the high rate of dependency of the companies to the protection of patents.
    Keywords: Intellectual Property Rights, Biotechnology, Intellectual Property in Biotechnology, Commercialization, Biotechnology Products
  • Morteza Jebele*, Sajad Ranjkesh, Mohammad Reza.Ghiasy, Hoseinali Hassanpuor Page 29
    Electronic supply chain management (e-SCM) is one of the competitive industrial fields of the country. Availability of Internet network and information in supply chain management, gives the capability and competitiveness to small and medium-sized enterprises (SMEs) and also helps them for resilience in today`s competitions. Electronic supply chain management plays an important role in improving supply chain factors, information authenticity, reducing bullwhip effect and delivering products to the customers in right time and right place with high speed and accuracy. Attending to these factors can be helpful in making suitable decisions to promote enterprise by managers. The goals of this paper is to identifying effective critical success factors in electronic supply chain management and survey their effects on e-SCM implementation in small and medium-sized enterprises. To achieve this goal, thirteen questions has been developed and a multi-variable linear regression technique in SPSS used for analyzing questionnaire. A Multi regression analyses a dependent variable, which linearly relates to some independent controlled variables. Independent variables Xk are critical sub-factors for main factors and dependent variable Y indicate implementation of electronic supply chain management. Result analysis shows that four critical success factors are the most important factors playing role in e-SCM implementation in small and medium-sized enterprises, which are supporting of capacity of supplier, organizational scale, compatibility of e-SCM and CEO’s creative level. Management by focusing on four factors will make to improvement and forward upgrades in future.
    Keywords: Electronic Supply Chain, Critical Factors, Small, Medium, Sized Enterprises, Bullwhip Effect, Multi Regression
  • Ali Asghar Molaie*, Babak Shirazi, Javad Soltanzadeh Page 38
    Innovation is a key element for the success of companies in a competitive environment. Innovations begin with innovative ideas that form in the early stages of the innovation process, called the front-end of innovation (FEI). Therefore, to access information from different sources, especially external sources, the early activities of the innovation process should be organized as a systematic approach. Customers are as the most important source of innovative ideas in new product process that companies can use them. To benefit from the idea of customers, there needs to be a model for integrating them with internal organization resources. In this paper, a model is presented for integration of customers derived from open innovation paradigm in the FEI based on simultaneous integration of customers, competitors, fringe industries in order to Increase creativity and innovation success. This proposed model is obtained by development of Ulwick’s model that implemented in Agricultural implements industry for “drip irrigation system”. The main objective of this paper is to generate innovative product ideas and then selection of more innovative idea (real and unmet need) of customers in the FEI phase by proposed model, in order to reduce the failure rate of new products in the market. Data were obtained from a survey of 30 customers, as a research sample. The results suggest that opening the FEI phase and the subsequent integration of different customers in this phase, in order to generate innovative ideas, will have a positive impact on the success of the new product.
    Keywords: Integration of Customers, front-end of Innovation (FEI), Open Innovation Approach, Innovative Ideas, New Product Success
  • Sina Laleh* Page 49
    Today, research and development and related activities in order to access the modern technology is major industrial activity in the world. Despite the increasing importance of research and development activities in developed countries in the last thirty years, developing countries have recently realized its integral importance. Actually, technology is an output of the research and development factory.The research and development units are infrastructure of technology and the greatest source of innovation. There are Various procedure to achive technology that reverse engineering is one of the most important. (especially in developing countries) In this essay, addition to review the literature of "research and development" and the factors affecting its capabilities, experiences of leading countries in this field (BRICS) will be checked in order to design a conceptual model to assess the research and development capabilities. In the end, we present some pieces of advice to reduce the problems and increase the quality and quantity level of R&D.
    Keywords: Index, Research, Development, Research, Development Capabilities, the BRICS Countries, Development Policies
  • Esmaeil Malekakhlagh, Zahra Takhire*, Arman Pourisa Page 56
    The Very complex and competitive environment requires more attention of organization to internal employees as internal customers. When staff can provide customers satisfy that their needs have been met by the organization and satisfaction in them toward the organization. This is the same logic that the study Barry, Hansel and Burke mentioned that the use of internal marketing toward organizational capabilities recommended to meet in order to achieve effective protection of consumers. On the other hand, the most important asset of any organization is staff of it. The higher of quality of human resources will be a success and survival of the organization and one of the most important attitudes that try to improve the quality of human resources and adjust the values of the people, are management's commitment to internal marketing. Management's commitment to internal marketing program, spontaneous and voluntary activity for the local marketing programs promote and increase communication with employees and employee job satisfaction and ultimately improve the performance of the entire organization. Since, this paper has been done the literature review of preceding studies on internal marketing, management's commitment to internal marketing and job attitudes to explain the relationship between them. Results show that management's commitment to internal marketing with the ways related to internal marketing includes formal and informal internal communication and management's commitment to internal marketing and informal internal communication influence employee attitudes.
    Keywords: Management Commitment, Internal Marketing, Job Satisfaction, Internal Communication, Job Attitudes
  • Morteza Pourmohamadi, Azam Nemati* Page 66
    As a paradigm, design thinking has not accurate definition yet and could make sense during practical design activities. In addition, Sophisticated technology-driven products with high volume of unknowns, which considered as “wicked problems” have proposed to be solved by applying Design Thinking. Main purpose of this research is to investigate the design thinking role in such projects from problem-solving to knowlegde generation. At first, the opportunities and challenges in the design development process of smart clothing design project-as a wicked problem- surveyd through a descriptive-analytical method. Then as a case study, a practical smart clothing design project and his design thinkig dimentions discussed in detail. The findings of this article suggest design thinking as a systematic, creative and human-centered thinking beside treating as core research and managing design activities, could be the source of knowledge generation. The genarated knowlegde here includes redefining and shaping the problem, determine the level of technology integration, design issues, user requirements models and workflow; which in addition to facilitating the design solving process and reduce design errores, can be a true example of generalized problem solving And decision making pattern. Such approach to design thinking for wicked problems- Research through Design- pointed out the general knowledge of design activities(including the problem, methods and processes) is unknown at first phases, and the Generative nature of design thinking undertake this task, in other words design problem or brief will complete in parallel with solution.
    Keywords: Smart Clothing, Design Thinking, Design Development Process, Knowledge Generation, Research through Design