فهرست مطالب

اپیدمیولوژی ایران - سال دوازدهم شماره 2 (پیاپی 42، تابستان 1395)

مجله اپیدمیولوژی ایران
سال دوازدهم شماره 2 (پیاپی 42، تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/05/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدرضا افلاطونیان، ایرج شریفی*، محمد زینلی، مهدی بامروت، بهناز افلاطونیان صفحات 1-8
    مقدمه و اهداف
    لیشمانیوز جلدی یکی از معضلات بهداشتی کشور و استان کرمان است که با گسترش کانون های جدید همواره رو به افزایش است. این مطالعه، با هدف تعیین برآورد بروز با روشی هزینه اثربخش در شهر کرمان، انجام گرفت.
    روش کار
    این بررسی با تلفیق دو مطالعه طولی و مقطعی انجام گردید. ابتدا فراوانی بیماران مراجعه کننده به مرکز اختصاصی درمان سالک در شهر کرمان در سال های 93- 88 تعیین و سپس چهار منطقه آلوده تر شهر کرمان، مشخص گردید و با یک مطالعه مقطعی وضعیت ابتلا از 800 خانوار در سال های 88 لغایت 93 تعیین گردید. با محاسبه ساده ریاضی فراوانی ابتلا در شهر کرمان و مناطق آلوده به دست آمد که با تقسیم بر جمعیت در معرض خطر در سال های یاد شده، بروز سالانه برآورد گردید.
    نتایج
    متوسط میزان بروز سالانه در شهر کرمان 175 در صد هزار (175/0 درصد) معادل 943 نفر مورد جدید در یک سال است. میزان بروز در کانون های جدید قریب به 500 در صد هزار است. گروه های سنی زیر 25 سال بیشتر مبتلا شده اند و از نظر جنس تفاوت آماری معنی داری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    احتمالا از بعد از زلزله سال 82 شهرستان بم و با مهاجرت های صورت گرفته کانون های جدیدی در مناطق مختلف شهر کرمان ایجادشده است که در سال های اخیر رو به گسترش بوده است. یافته های این مطالعه نشان می دهد که قریب به 50% از بیماران به مرکز اختصاصی درمان سالک مراجعه کرده اند. لذاپیشنهاد می گردد که مسئولین بهداشتی با اعزامگروه های مراقبت به صورت فعال و مراجعه خانه به خانه، همه مبتلایان به بیماری را تحت مراقبت قرار دهند.
    کلیدواژگان: لیشمانیوز پوستی، بروز، شیوع، کرمان
  • جواد ناصریان، ابراهیم حاجی زاده*، علی اکبر راسخی، حسن آهنگر صفحات 9-17
    مقدمه و اهداف
    از مهم ترین نگرانی های متخصصین قلب و عروق، تنگی مجدد آنژیوپلاستی عروق کرونر است که می تواند پیامدهایی چون جراحی پیوند بای پس عروق کرونر، انفارکتوس میوکارد و یا مرگ را به دنبال داشته باشد. این مطالعه با هدف تعیین عوامل موثر بر تعداد موارد بروز تنگی مجدد در فاصله زمانی چهارساله پس از آنژیوپلاستی بر روی بیماران شهر زنجان انجام شده است.
    روش کار
    در این مطالعه هم گروهی، تمامی 981 بیماری که طی فروردین 1388 لغایت آخر خردادماه 1390 جهت آنژیوپلاستی به بیمارستان آیت الله موسوی زنجان مراجعه کرده بودند به مدت 4 سال ازنظر تعداد بروز تنگی مجدد پیگیری شدند. بر اساس پرونده بیمار، اطلاعات جمعیت شناختی و سوابق بالینی بیمار اخذ گردید و با توجه به ماهیت شمارشی متغیر وابسته و بیش پراکنش داده ها از رگرسیون دوجمله ای منفی برای مدل بندی داده ها استفاده گردید.
    نتایج
    بروز حداقل یک مرتبه تنگی مجدد در فاصله 4 سال پس از آنژیوپلاستی 43 درصد بوده است. بر اساس مدل رگرسیون دوجمله ای منفی، نسبت نرخ تنگی مجدد در افراد دارای سابقه دیابت حدود 32 درصد، آنژین ناپایدار 44 درصد، نارسایی مزمن کلیوی 66 درصد و انفارکتوس میوکارد 30 درصد، بیشتر از سایر افراد بوده است (05/0P<).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه عوامل موثر بر نرخ تنگی مجدد، دارا بودن سابقه دیابت، آنژین ناپایدار، نارسایی مزمن کلیوی و انفارکتوس میوکارد تشخیص داده شد. ازاین رو، بررسی و پیگیری های دوره ای در این افراد پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: آنژیوپلاستی، تنگی مجدد، بیش پراکنش، رگرسیون دوجمله ای منفی
  • نسیم بهرامی، آمنه یعقوب زاده، سید حمید شریف نیا، محمد علی سلیمانی*، علی اکبر حقدوست صفحات 18-31
    مقدمه و اهداف
    ناباروری یکی از مهم ترین بحران های زندگی زوجین است که علاوه بر مشکلات اقتصادی، اجتماعی و فردی، پیامدهای روان شناختی را ایجاد کند. کاهش رضایت جنسی ازجمله پیامدهای ناباروری است که با توجه به اهمیت این موضوع در زندگی زوجین نابارور، وجود ابزاری جهت سنجش میزان رضایت جنسی این گروه از افراد ضرورت می یابد. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی ویژگی های روان سنجی نسخه فارسی پرسشنامه رضایت جنسی لارسون در نمونه ای از زوجین نابارور ایرانی در سال 1392 انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه روش شناسی، 150 زوج نابارور ایرانی پرسشنامه 25 گویه ای رضایت جنسی لارسون را در شهر قزوین تکمیل کردند. پایایی ابزار با استفاده از آلفای کرونباخ به دست آمد. تحلیل عامل اکتشافی و تاییدی به کمک SPSS-AMOS22 انجام شد.
    نتایج
    ثبات درونی سوالات پرسشنامه رضایت جنسی به روش آلفای کرونباخ، بیشتر از 7/0 محاسبه شد. روایی سازه پرسشنامه با استفاده از تحلیل عاملی اکتشافی به دست آمد که چهار عامل (تمایل به برقراری روابط جنسی، نگرش جنسی، کیفیت زندگی جنسی و سازگاری جنسی) با ارزش ویژه بیشتر از یک را نشان داد. چهار عامل پنهان، 21/53 درصد کل واریانس را تبیین کردند. تحلیل عامل تاییدی مدل نهایی سازه پرسشنامه رضایت جنسی را تایید کرد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که نسخه فارسی پرسشنامه رضایت جنسی دارای مشخصه های قابل قبولی در زوجین نابارور ایرانی است. تحلیل عاملی مشخص نمود که پرسشنامه رضایت جنسی دارای یک ساختار چندبعدی است. با در نظر گرفتن ویژگی های صحیح روان سنجی، می توان از این پرسشنامه به منظور سنجش رضایت جنسی در این جمعیت استفاده نمود.
    کلیدواژگان: روان سنجی رضایت جنسی، ناباروری، ایران
  • سعید بکایی، فرشته انصاری *، سید مصطفی پیغمبری، محمود محمودی، محمدحسین فلاح مهر آبادی، فرشاد زین العابدین طهرانی، ابوالفضل رجب، سید علی غفوری، سید محمد مهدی طباطبایی، مریم شعبانی صفحات 32-39
    مقدمه و اهداف
    آلودگی به سالمونلا در مزارع مرغ مادر گوشتی از نظر گسترش آلودگی در ادامه زنجیره تولید گوشت مرغ اهمیت زیادی دارد. هدف از این مطالعه تعیین شیوع آلودگی به سالمونلا در مزارع مرغ مادر گوشتی کشور و همچنین تعیین رابطه عوامل مدیریتی با آلودگی به سالمونلا در این مزارع بوده است.
    روش کار
    این مطالعه مقطعی در سال 1392 و در 23 استان کشور انجام شد. در این پژوهش از 139 مزرعه مرغ مادر گوشتی کشور نمونه مدفوع اخذ گردید و آزمون های باکتری شناسی استاندارد برای جداسازی سالمونلا روی این نمونه ها انجام گرفت. گروه سرمی نمونه هایی که از نظر کشت مثبت بودند با استفاده از آزمون های سرمی مشخص شدند. اطلاعات مرغداری های نمونه برداری شده از سیستم GIS استخراج شدند و از این اطلاعات به منظور تحلیل عوامل خطر استفاده گردید.
    نتایج
    از 139 مزرعه نمونه برداری شده 11 مزرعه (9/7 درصد) به باکتری سالمونلا آلوده بودند و بیشترین تعداد موارد آلوده مربوط به استان های تهران و فارس بود. نتایج تحلیل آماری نشان داد بالا رفتن سن گله (019/0= P) و بالا بودن تعداد سالن های مرغداری (037/0= P) عوامل خطر مهمی برای آلودگی به سالمونلا در مزارع مرغ مادر گوشتی کشور هستند.
    نتیجه گیری
    شیوع آلودگی به سالمونلا در مزارع مرغ مادر کشور نسبتا بالا است و لازم است برنامه مناسبی برای کنترل آلودگی به سالمونلا در مزارع مرغ مادر کشور تنظیم شود. نمونه گیری های منظم برای شناسایی زودهنگام گله های آلوده اهمیت زیادی در این رابطه دارد و توصیه می شود نمونه گیری در مزارع مرغ مادر با سنین بالاتر در اولویت قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سالمونلا، مزارع مرغ مادر گوشتی، گوشت مرغ، ایران
  • کبری جعفری، منوچهر کرمی*، علیرضا سلطانیان، نادر اسماعیل نسب صفحات 40-48
    مقدمه و اهداف
    نظام های مراقبت سندرومیک برای شناسایی به هنگام رخداد احتمالی طغیان ها استفاده می شوند. این مطالعه باهدف امکان سنجی استفاده از داده های فروش بدون نسخه دارو و موارد غیبت دانش آموزان در نظام های مراقبت سندرومیک برای پیش بینی طغیان آنفلوانزا انجام شده است.
    روش کار
    مطالعه حاضر یک مطالعه سری زمانی است. داده های غیر بالینی و بالینی قابل استفاده در نظام مراقبت سندرومیک بیماری آنفلوانزا به ترتیب شامل تعداد روزهای غیبت دانش آموزان به علت سندروم شبه آنفلوانزا از 12 مدرسه و فروش بدون نسخه دارو برای درمان سندروم شبه آنفلوانزا از 15 داروخانه در سطح شهر زنجان که به صورت تصادفی انتخاب شده بودند، در شش ماهه دوم سال 1393 گردآوری گردید. از نمودارهای خطی و میانگین متحرک برای ترسیم روند زمانی روزهای غیبت و فروش بدون نسخه دارو به دلیل رخداد سندرم شبه آنفلوانزا استفاده گردید. ارتباط بین سری های زمانی موردنظر در این مطالعه یعنی داده های بالینی و غیربالینی مرتبط با رخداد موارد سندروم شبه آنفلوانزا با ترسیم هم زمان نمودار روند موردبررسی قرار گرفت. تشابه سری های زمانی داده های یادشده با ترسیم نمودار همبستگی متقاطع ارزیابی گردید.
    نتایج
    با مشاهده نمودارهای خطی، الگوی تکرارشونده در مقیاس های هفتگی مشاهده گردید که بیانگر اثر روزهای هفته است. مقدار تابع همبستگی متقاطع برابر با 5/0 بود. نمودار همبستگی متقاطع بیانگر ارتباط بین سری های زمانی موردنظر در این مطالعه یعنی داده های بالینی و غیربالینی مرتبط با رخداد موارد سندروم شبه آنفلوانزا است.
    نتیجه گیری
    تشابه روند افزایشی یا کاهشی و به طورکلی تشابه سری های زمانی داده های موارد روزانه غیبت دانش آموزان مدارس و اقلام فروش بدون نسخه دارو بیانگر قابلیت داده ها به عنوان منابع بالقوه داده نظام مراقبت سندرومیک آنفلوانزا است.
    کلیدواژگان: نظام مراقبت، آنفلوانزا، سری زمانی، اپیدمیولوژی
  • فرید زایری، سید حسین سید آقا*، هاله آقا مولایی، فرزانه برومند، پروین یاوری صفحات 49-57
    مقدمه و اهداف
    سرطان پستان یکی از رایج ترین بدخیمی های زنان است که بعد از سرطان ریه بیشترین میزان مرگ را به خود اختصاص داده است. هدف این مطالعه، مقایسه دو مدل رگرسیون لجستیک و درخت رده بندی در تعیین عوامل موثر و پیش بینی ابتلا به سرطان پستان است.
    روش کار
    داده های مورداستفاده برگرفته از یک مطالعه مورد- شاهدی است که بر پایه اطلاعات بیمارستانی از 303 بیمار مبتلابه سرطان پستان به عنوان مورد و همین تعداد افراد غیرمبتلا به این سرطان به عنوان شاهد به دست آمده است. ابتدا 16 متغیر به عنوان عوامل خطر بالقوه در دو مدل درخت رده بندی و رگرسیون لجستیک وارد و نتایج حاصل با استفاده از سطح زیر منحنی مشخصه عملکرد (ROC) و مقدار حساسیت و ویژگی مقایسه شدند.
    نتایج
    از 16 متغیر موردبررسی، پنج متغیر در مدل درخت رده بندی و پنج متغیر در مدل رگرسیون لجستیک معنی دار شدند. پیش بینی بر اساس این متغیرها منجر به حساسیت، ویژگی و سطح زیر منحنی ROC 71 درصد، 69 درصد و 7/74 درصد برای درخت رده بندی و3/63 درصد، 8/68 درصد و 1/71 درصد به ترتیب برای رگرسیون لجستیک گردید.
    نتیجه گیری
    با توجه به معیارهای به دست آمده، مدل درخت رده بندی از توانایی بالاتری نسبت به رگرسیون لجستیک در تفکیک بیماران از افراد سالم برخوردار بود. نتایج به دست آمده از مطالعه حاضر نشان داد که سه متغیر وضعیت یائسگی، تعداد افراد مبتلا به سرطان پستان در خانواده و سن مادر هنگام اولین تولد زنده در هر دو مدل رگرسیون لجستیک و درخت رده بندی به طور مشترک معنی دار بوده اند.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، عوامل خطر، درخت رده بندی، رگرسیون لجستیک
  • حسین حاتمی*، آتوسا قریب، اشکان خدامرادی صفحات 58-62
    مقدمه و اهداف
    بیماری هیرشپرونگ یکی از اختلالات حرکتی مادرزادی روده است که تشخیص دقیق و به موقع آن در سنین کودکی از اهمیت بسزایی برخوردار است. این بیماری به دلیل نبود سلول های گانگلیونی در بخش انتهایی دستگاه گوارش رخ داده و منجر به انسداد عملکردی روده بزرگ می شود. اخیرا به کمک روش برش انجمادی، امکان تشخیص و درمان آن در یک مرحله جراحی و بدون کولوستومی اولیه فراهم شده است که عوارض و هزینه کم تری دارد. هدف از انجام این مطالعه، ارزیابی روایی یا اعتبارسنجی آزمون برش انجمادی در بیماری هیرشپرونگ است.
    روش کار
    این مطالعه تحلیلی گذشته نگر بر روی نتایج 406 نمونه برش انجمادی تهیه شده از بیماران مراجعه کننده به بیمارستان مفید طی سال های 93-1389 انجام شد. کلیه جواب های مثبت و منفی آزمون، با نتایج نهایی برش های دائمی، مقایسه و با بهره گیری از فرمول های روایی سنجی شامل حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت و منفی محاسبه گردید.
    یافته ها
    پس از بررسی 406 نمونه برش انجمادی و مقایسه آن با نتایج برش های دائمی، در 369 مورد (89%/90) نتایج برش انجمادی و برش های دائمی کاملا همخوانی داشتند ولی در 37 مورد (11%/9) باقی مانده همخوانی نداشتند. به طوری که در آزمون برش انجمادی، تعداد 7 (7%/1) مورد منفی کاذب و 30 مورد (3%/7) مثبت کاذب به بار آمد. همچنین حساسیت 44/94%، ویژگی 29/89%، ارزش اخباری مثبت 87/79% و ارزش اخباری منفی 28/97% محاسبه گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که آزمون برش انجمادی، جهت غربالگری و تشخیص، ابزار مناسبی است ولی قدرت آن به منظور رد بیماری،بیشتر از اثبات آن است. و لذا قادر است در 97% موارد، نبود بیماری و در 80% موارد، وجود آن را به اثبات برساند.
    کلیدواژگان: هیرشپرونگ، برش انجمادی، برش های دائمی، روایی
  • مهسا سعادتی*، آرزو باقری صفحات 63-74
    نمونه گیری از جوامع پنهان به دلایلی چون عدم وجود چارچوب آماری مناسب همواره چالش برانگیز است. از آن جا که اکثر جوامع در معرض بیماری های خاص، پنهان و با دسترسی سخت هستند، روش های نمونه گیری که نمونه هایی معرف و کارا از این جوامع تولید نمایند، موضوع بسیاری از تحقیقات دهه های اخیر در سرتاسر دنیا شده است. به دلیل نامعلوم بودن احتمال انتخاب نمونه ها در جوامع پنهان که در روش های نمونه گیری متداول به آن ها نیاز است و همچنین عدم کارایی روش های نمونه گیری غیراحتمالی به منظور تعمیم نتایج حاصل از نمونه ها، لزوم معرفی نمونه گیری ارجاع زنجیره ای احتمالی چون نمونه گیری پاسخگو محور ضروری شد. در این مقاله ضمن معرفی روش نمونه گیری پاسخگو محور به برخی از مزایای این روش از جمله کاهش نسبی اریبی برآوردها، امکان تقلیل نرخ بی پاسخی با پرداخت مشوق ها و تخصیص وزن متناسب با عکس اندازه شبکه اجتماعی پاسخگویان به منظور ارائه برآوردهایی نااریب پرداخته شده است. همچنین به برخی از معایب این روش شامل دست نیافتن به نمونه های افتراقی در صورت انتخاب هسته هایی همگون، عدم دستیابی به کارایی بیش از روش نمونه گیری گلوله برفی در صورت اجرای نادرست آن و عدم رسیدن به تعادل در صورت نبود شبکه های اجتماعی ضعیف میان اعضای جامعه مورد مطالعه نیز اشاره شده است. هدف دیگر این مقاله، مقایسه روش های نمونه گیری از جوامع پنهان با این روش نمونه گیری که حاصل از اجرای این روش ها در طرح های مختلف و شبیه سازی های موجود است، می باشد.
    کلیدواژگان: جوامع پنهان، روش های نمونه گیری متداول، روش نمونه گیری گلوله برفی، روش نمونه گیری پاسخگو محور
|
  • Mr Aflatoonian, I. Sharifi *, M. Bamorovat, B. Aflatoonian Pages 1-8
    Background And Objectives
    Cutaneous leishmaniasis (CL) is a public health problem in Iran and Kerman Province which is expanding to new foci. This study was conducted to estimate the incidence of CL by a simple and cost – effective method in a major focus of CL in the city of Kerman, southeastern Iran.
    Methods
    A combination of two longitudinal and cross – sectional studies was performed. First, the frequency of referred patients to the CL treatment clinic in 2009-2014 was assessed. Then, four highly infected zones consisting of 800 households in the city were selected. In addition, the relative proportions of referred and non – referred subjects were assessed. Eventually, the incidence of CL was calculated by dividing the number of CL cases over the total at risk population for the corresponding period (2009-2014).
    Results
    The mean annual incidence was 175 per 100000 (943 patients) in the city of Kerman, while it was 500 per 100000 people (0.5%) in the new foci. The highest CL infection was observed among the
    Conclusion
    The incidence rate probably increased significantly following the 2003 Bam earthquake because of the migration of CL patients to southern, eastern, and northeastern areas of the city of Kerman. Since only 50% of the cases were passively referred to the CL treatment clinic, health authorities should actively detect CL cases by house – to – house visit for effective treatment strategies.
    Keywords: Cutaneous leishmaniasis, Incidence, Prevalence, Kerman, Iran
  • J. Nasseryan, E. Hajizadeh *, A. Rasekhi, H. Ahangar Pages 9-17
    Background And Objectives
    One of the main concerns of heart specialists is the occurrence of restenosis after coronary angioplasty which can lead to coronary artery bypass graft, myocardial infarction, and death. The present study was conducted to investigate the factors affecting the frequency of restenosis during four years in patients of Zanjan.
    Methods
    In the present retrospective cohort study, all the patients who underwent angioplasty in Ayatollah Musavi Hospital of Zanjan from April of 2009 to June of 2011 were examined in terms of the frequency of restenosis. According to the patients’ medical records, all the demographic and clinical data of the patients were collected. Since the dependent variable was count in nature and the data were over-dispersed, negative binomial regression was used for modeling.
    Results
    The incidence of at least one restenosis during four years after angioplasty was calculated to be 43%. According to the negative binomial regression model, the ratio of restenosis in patients suffering from diabetes, unstable angina, chronic kidney disease, and myocardial infarction was 32%, 44%, 66%, and 30% more than other patients, respectively (P
    Conclusion
    In the present study, the effective factors of restenosis were recognized as diabetes, unstable angina, chronic kidney disease, and history of myocardial infarction; hence, assessment and periodic follow-up of these patients are strongly recommended.
    Keywords: Angioplasty, Restenosis, Over dispersion, Negative binomial regression
  • N. Bahrami, A. Yaghoobzadeh, H. Sharif Nia, Ma Soliemani *, Aa Haghdoost Pages 18-31
    Background And Objectives
    Infertility is one of the most important crises in the lives of couples, which create psychological consequences beside the economic, social and individual problems,. Decreased sexual satisfaction is one of the consequences of infertility. Given the importance of this concept in the life of infertile couples, a tool to measure the sexual satisfaction of this group of people is necessary. Thus, the study aimed to assess the psychometric properties of the Persian version of the LSSQ in Iranian infertile couples in 2013.
    Methods
    In this methodological study, 150 Iranian infertile couples completed the 25-item Larson's sexual satisfaction questionnaire in Qazvin. Its reliability was determined by the calculation of Cronbach's alpha coefficient. Exploratory and confirmatory factor analyses were done by SPSS-AMOS22.
    Results
    The internal consistency of the sexual satisfaction questions estimated with Cronbach's alpha was more than 0.7. Exploratory factor analysis was used to evaluate the construct validity of the questionnaire which showed 4 factors (desire to have sexual relations, sexual attitude, quality of sex life, and sexual compatibility) with Eigen values greater than one. Four latent factors explained 53.21% of the total variance. Confirmatory factor analysis confirmed the final model of the construct of the questionnaire.
    Conclusion
    The results of study showed that the Persian version of LSSQ has a suitable validity and reliability in the Iranian infertile couples. Factor analysis confirmed that the LSSQ had a multi-dimensional structure.
    Keywords: Psychometric, Sexual Satisfaction, Infertility, Iran
  • S. Bokaie, F. Ansari *, Sm Peighambari, M. Mahmoudi, Mh Fallah, F. Tehrani, A. Rajab, Sa Ghafouri, Smm Tabatabaei, M. Shabani Pages 32-39
    Background And Objectives
    Salmonella contamination of broiler breeder farms is of great importance regarding transmission of the bacteria through the production chain of poultry meat. The aim of this study was to determine the prevalence and management related factors of Salmonella contamination in broiler breeder flocks in Iran.
    Methods
    This cross sectional study was carried out between 2013 and 2014 in 23 provinces of Iran. Fecal samples were obtained from 139 broiler breeder farms and were subjected to standard bacteriological tests for Salmonella isolation. The serogroups of isolated Salmonella were determined using standard serological tests. Relevant information of sampled holdings was acquired from the GIS system and used for risk factor detection.
    Results
    The prevalence of Salmonella contamination in broiler breeder holdings was 7.9% and the more positive samples were from Tehran and Fars provinces. The flock age (P = 0.019) and the number of poultry houses in the farm (P = 0.037) were major risk factors of Salmonella contamination in broiler breeder farms.
    Conclusion
    This investigation showed that the prevalence of Salmonella contamination in broiler breeder farms was relatively high. It is necessary to establish an appropriate program for controlling Salmonella contamination in broiler breeder farms. Regular sampling for early detection of contaminated farms would be very important in this case. Sampling from old flocks should be the first priority.
    Keywords: Salmonella, Broiler breeder farms, Prevalence, Risk factor, Cross sectional study
  • K. Jafari, M. Karami *, A. Soltanian, N. Esmailnasab Pages 40-48
    Background And Objectives
    Syndromic surveillance systems are used to early detection of outbreaks. The purpose of this study was to determine the feasibility of clinical and non-clinical data sources used in influenza syndromic surveillance in Zanjan.
    Methods
    In this time series study, clinical and non-clinical data related to influenza like illness (ILI) as a potential data source of syndromic surveillance systems, including the number of missed school days collected from 12 schools and the data of over the counter (OTC) drug sale obtained from 15 pharmacies selected randomly in Zanjan during 2014 were used. We used the line plot and moving average chart to explore trends and detect potential explainable patterns of data sources. The autocorrelation function and cross correlation function besides corresponding graphs were used to assess the feasibility of school absenteeism and OTC sale in timely detection of influenza outbreaks.
    Results
    Line plots indicated the presence of explainable patterns and the effect of the day of the week. The cross correlation value was 0.5 and cross correlogram revealed the similarity of both data sources in this study.
    Conclusion
    Our findings indicated the feasibility of influenza data sources, including school absenteeism and OTC, as potential data sources of syndromic surveillance systems.
    Keywords: Outbreak, Public Health Surveillance, Influenza, Time Series
  • F. Zayeri, Sh Seyedagha *, H. Aghamolaie, F. Boroumand, P. Yavari Pages 49-57
    Background And Objectives
    Breast cancer is one of the most common malignancies in women which accounts for the highest number of deaths after lung cancer. The aim of the current study was to compare the logistic regression and classification tree models in determining the risk factors and prediction of breast cancer.
    Methods
    We used from the data of a case-control study conducted on 303 patients with breast cancer and 303 controls. In the first step, we included 16 potential risk factors of breast cancer in both the logistic regression and classification tree models. Then, the area under the ROC curve (AUC), sensitivity, and specificity indexes were used for comparing these models.
    Results
    From 16 variables included in the models, 5 variables were statistically significant in both models. Sensitivity, specificity, and AUC was 71%, 69%, and 74.7% for the logistic regression and 63.3%, 68.8%, and 71.1% for the classification tree, respectively.
    Conclusion
    The obtained results suggest that the classification tree has more power for separating patients from healthy people. Menopausal status, number of breast cancer cases in the family, and maternal age at the first live birth were significant indicators in both models.
    Keywords: Breast cancer, Risk factors, Classification tree, Logistic regression
  • H. Hatami *, A. Gharib, A. Khodamoradi Pages 58-62
    Background And Objectives
    Hirschsprung's disease is one of the congenital movement disorders of the bowel whose accurate and timely diagnosis in childhood is important. The disease occurs due to lack of ganglion cells in the distal part of the digestive system and leads to functional obstruction of the colon. Recently, by the frozen section method, the diagnosis and treatment of the disease is possible through one-stage surgery with fewer complications and lower costs without the need for early colostomy. The aim of this study was to evaluate the validity of frozen section in Hirschsprung's disease.
    Methods
    this retrospective study was done on 406 frozen section results obtained from patients admitted to Mofid Hospital during 1389-90. We evaluated the frequency of “positive” and “negative” samples and compared them with the results of the permanent section. Moreover, the validity, sensitivity, specificity, and positive and negative predictive value of frozen section were calculated.
    Results
    After examining 406 frozen section samples and comparison with the results of permanent section, the results were consistent for both methods in 369 cases (90.89%) while the results were inconsistent in 37 cases (9.11%). Frozen section showed 7 (1.7%) false negative and 30 false positive (7.3%) cases. The sensitivity, specificity, positive predictive value, and negative predictive value of frozen section was 94.44%, 89.29%, 79.87%, and 97.28%, respectively.
    Conclusion
    Frozen section is a good tool for screening and diagnosis. Its power to rule out the disease is rather more than its power to confirm its presence. so it is capable of ruling out the disease in 97% and confirming its presence in 80% of the cases.
    Keywords: Hirschsprung, Frozen Section, Permanent Section, Validity
  • M. Saadati *, A. Bagheri Pages 63-74
    Sampling hidden populations is challenging due to the lack of convenience statistical frames. Since most populations exposed to special diseases are hidden and hard to reach, sampling methods that produce representative and efficient samples from the populations have become a study subject for researches all over the world. Because of the unknown probability of selecting samples in conventional sampling methods and also invalidity of generalizing the results of non-probability sampling methods to the statistical population, the necessity of introducing probability chain-referral sampling methods, such as the respondent driven sampling method becomes imperative. In this article, besides introducing the respondent driven sampling method, some of the advantages of this method as relative decrease of the bias of estimates, declining the non-response rate by paying incentives and allocating weights proportional to reciprocal of the social network size of respondents to produce unbiased estimates are described. Moreover, some disadvantages of this method such as lack of producing differential samples by selecting similar seeds, lack of reaching more efficient method than snowball sampling by implementing this method improperly and lack of achieving to equilibrium by existing weak social networks among members of interested population are stated. Another aim of this article is to compare sampling methods of hidden population with the respondent driven sampling method which are the results of implementing this method in different surveys and existing simulations.
    Keywords: Hidden populations, Conventional sampling methods, Snowball sampling methods, Respondent driven sampling methods