فهرست مطالب

مراقبت امروز - پیاپی 12-13 (پاییز و زمستان 1387)

نشریه مراقبت امروز
پیاپی 12-13 (پاییز و زمستان 1387)

  • تاریخ انتشار: 1387/10/11
  • تعداد عناوین: 7
|
  • رضا حسین آبادی صفحه 5
    مقدمه و هدف
    سالمندان اغلب از اختلال خواب رنج می برند. هدف این مطالعه بررسی ارتباط بین کیفیت خواب شبانه و الگوی چرت روزانه در سالمندان دچار مشکل بی خوابی و مقایسه کیفیت خواب سالمندان دارای چرت روزانه و بدون چرت روزانه بوده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی مقطعی که در سال 1386 انجام شد، تعداد 78 نفر از سالمندان ساکن سرای سالمندان کهریزک دارای مشکل بی خوابی به روش نمونه گیری آسان وارد مطالعه شدند. از پرسشنامه شاخص کیفیت خواب پیتزبرگ جهت غربال و انتخاب نمونه های با مشکل خواب استفاده شد. جهت آنالیز داده ها از آزمون ناپارامتری من ویتنیU و ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج بررسی ارتباط بین الگوی چرت روزانه و کیفیت خواب شبانه نشان داد که ارتباط معنی داری بین نمرات اجزای شاخص کیفیت خواب پیتزبرگ شامل: خواب نهفته، کفایت خواب، مدت زمان خواب، مصرف خواب آور، عملکرد روزانه و نمره کل شاخص کیفیت خواب پیتزبرگ و الگوی چرت روزانه وجود ندارد. همچنین ارتباطی بین مدت چرت ها و اجزاء و همین طور نمره کل شاخص کیفیت خواب پیتزبرگ وجود نداشت. اما کیفیت خواب ذهنی(023/0=p، 255/0-=r) و اختلالات خواب (038/0=p، 236/0-=r) ارتباط ضعیف و معکوسی با الگوی چرت روزانه داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد افرادی که چرت روزانه داشتند کیفیت خواب ذهنی نسبتا بهتر و اختلالات خواب نسبتا کمتری داشتند و چرت روزانه ممکن است در اختلال خواب شبانه سالمندان تاثیر نداشته باشد.
    کلیدواژگان: خواب، سالمندی، اختلالات خواب، چرت
  • راحله رضاییان لنگرودی، خدایار عشوندی صفحه 13
    مقدمه و هدف
    نارسایی مزمن کلیوی با علل مختلف باعث کاهش پیشرونده و غیر قابل برگشت کلیه ها می شود که در آن عملکرد کلیه در تنظیم الکترولیت ها و دفع سموم و ترشح هورمون های مهم خون ساز و غیره مختل می شود. و باعث وابستگی دائمی بیمار به درمان با دیالیز یا پیوند کلیه به منظور ادامه حیات می شود. هدف از این مطالعه تعیین عوامل خطر نارسایی مزمن کلیوی در بیماران همودیالیزی مراجعه کننده به بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی استان همدان بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی مقطعی می باشد که به صورت سرشماری تمام بیماران (455 نفر) همودیالیزی مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه مشخصات دموگوافیک (سن، جنس، تاهل، میزان تحصیلات، شغل) و علت ایجادکننده بیماری نارسایی مزمن کلیوی بود. این اطلاعات با مطالعه پرونده بیماران و در صورت نیاز مصاحبه با آن ها جمع آوری گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آمار توصیفی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد 87/51% موارد مذکر و 12/48% مونث بودند. عوامل خطر ایجادکننده بیماری به ترتیب ایدیوپاتیک 33/29%، دیابت 73/23%، پرفشاری خون 19/22%، گلمرونفریت 47/17%، ارولوژیک 25/6% و سایر 13/1% بود.
    نتیجه گیری
    شایعترین عوامل خطر نارسایی مزمن کلیوی در این مطالعه ایدیوپاتیک، دیابت و پرفشاری خون بودند. بنابراین با بررسی دقیق، کنترل و درمان مبتلایان به دیابت و پرفشاری خون می توان بروز نارسایی مزمن کلیوی را کاهش داد.
    کلیدواژگان: نارسایی مزمن کلیوی، علل، همدان
  • سارا شهبازی، محمد حیدری، فاطمه قانی صفحه 19
    مقدمه و هدف
    با توجه به نقش حیاتی فشار خون در پایش وضعیت سلامتی بیماران، ضرورت کنترل صحیح آن، اصلی انکار ناپذیر است، این در حالی است که نقش پرستاران را در کنترل علایم حیاتی، خصوصا در زمان پذیرش، پایش فرایند درمان و ترخیص بیماران نمی توان نادیده گرفت. اغلب پرستاران فکر می کنند که کنترل فشار خون امری ساده و پیش پا افتاده است درحالی که نتایج مطالعات متعدد نشان دهنده ضعف پرستاران و پزشکان در کنترل فشار خون می باشد. هدف از این مطالعه مقایسه سطح آگاهی پرستاران از اصول اولیه کنترل فشار خون در بیمارستان های ولی عصر(عج) بروجن و سیدالشهداء فارسان می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی – تحلیلی روی 145 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان های ولی عصر(عج) بروجن و سیدالشهداء فارسان انجام شده است. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه اطلاعات اولیه در زمینه کنترل فشار خون استفاده گردید. اطلاعات با استفاده از آمار توصیفی، مجذور کای و تی مستقل تجزیه تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان دهنده پایین بودن میانگین آگاهی کل پرستاران درزمینه اطلاعات اولیه کنترل فشار خون بود (72/3±5/12=) بین میانگین آگاهی پرستاران بیمارستان ولی عصر(عج) بروجن (25/3±1/11=)و سیدالشهداءفارسان (65/3± 11=) در زمینه اطلاعات پایه ی کنترل فشار خون تفاوت چشم گیری وجود نداشت. میزان آگاهی پرسنل بخش های عمومی از آگاهی پرسنل بخش های ویژه بالاتر بود (01/0p<).
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که میزان آگاهی پرستاران از اصول اولیه کنترل فشارخون پایین است. بنابراین ضرورت آموزش مدون مهارت های بالینی مانند پایش علایم حیاتی برای پرستاران شدیدا احساس می گردد.
    کلیدواژگان: فشار خون، آگاهی، پرستار
  • ماندانا بیگی بروجنی، علی شیخیان، نسیم بیگی بروجنی، فاطمه پیغمبری صفحه 25
    مقدمه و هدف
    سخنرانی رایج ترین روش آموزشی است، اما این روش با درگیری فعال دانشجویان توام نیست. هدف از این پژوهش مقایسه تاثیر روش تدریس سخنرانی و بحث گروهی بر نمره پایانی درس آناتومی و تعیین نگرش دانشجویان نسبت به این دو روش تدریس در درس آناتومی ویژه دانشجویان مامایی بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه نیمه تجربی روی دانشجویان رشته مامایی دانشگاه علوم پزشکی لرستان در دو سال متوالی انجام گردید. ابتدا، مطالب درسی به دو قسمت مساوی از لحاظ حجم و دشواری تقسیم شدند و هر بخش با یکی از روش های سخنرانی یا بحث گروهی تدریس شد. در خاتمه از مطالب تدریس شده در هر روش آزمون به عمل آمد و میزان رضایت دانشجویان نیز با پرسشنامه ای روا و پایا حاوی چند سوال در مقیاس لیکرت پنج سطحی ارزیابی شد و نتایج با استفاده از آزمون آماری t زوجی آنالیز گردید.
    یافته ها
    میانگین نمرات آزمون پایانی در روش سخنرانی 3/2±2/15و در روش بحث گروهی 5/2±7/15 بود. اگرچه در روش بحث گروهی، میانگین نمرات پایانی از روش سخنرانی بیشتر بود، اما از لحاظ آماری اختلاف معنی داری بین دو گروه دیده نشد (174/0=p). میزان رضایت دانشجویان در روش سخنرانی 5/10±9/58٪و در روش بحث گروهی 2/9±5/58٪ بود. در مجموع تفاوت معنی داری از لحاظ آماری بین دو روش تدریس از دید دانشجویان وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    دو روش تدریس سخنرانی و بحث گروهی، چه از دیدگاه دانشجویان و چه از لحاظ تاثیر بر عملکرد نهایی دانشجویان در امتحان پایانی، تفاوتی با هم نداشتند. در این زمینه انجام تحقیق بیشتر ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: آناتومی، روش تدریس، سخنرانی، بحث گروهی، دانشجوی مامایی
  • هدایت نظری، مژگان جاریانی، مجتبی نظری، ماندانا ساکی صفحه 33
    مقدمه و هدف
    آموزش پزشک در دنیا در حال تغییر و به سمت آموزش سرپایی است، روانپزشکی بدلیل دید کلی نگر و همه جانبه در مراقبت بیماران و اهمیت مشکلات روانی در درصد زیادی از بیماری ها، نقش کلیدی در آموزش پزشکان عمومی دارد.این مطالعه به تعیین تاثیر آموزش سرپایی و درمانگاهی بر عملکرد تحصیلی کارورزان روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی لرستان در بخش روانپزشکی پرداخته است.
    مواد و روش ها
    حجم نمونه در این پژوهش 78 نفر از کارورزان بخش روانپزشکی دو سال متوالی دانشگاه علوم پزشکی لرستان است، که به صورت تصادفی ساده به دو گروه کنترل و مداخله تقسیم شدند. برای گروه کنترل فقط آموزش های معمول صورت گرفت، و برای گروه مداخله علاوه بر آموزش های معمول، شش جلسه آموزش سرپایی و درمانگاهی در نوبت عصر در درمانگاه اعصاب و روان شهر خرم آباد انجام شد. در پایان بخش از همه کارورزان توسط دو روانپزشک ثابت امتحان یکسان به عمل آمد و نمرات دو گروه با استفاده از آزمون آماری تی مستقل با هم مقایسه شدند.
    یافته ها
    داده های این پژوهش از توزیع نرمال پیروی می کنند، و میانگین نمرات گروه کنترل 052/2 ± 369/13و میانگین نمرات گروه مداخله 469/1 ± 396/17 بود که با اطمینان 95% متفاوت و در گروه مداخله بهتر بود(001/0>p).
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش نشان داد که آموزش سرپایی و درمانگاهی تاثیر معنی داری در عملکرد تحصیلی کارورزان در حوزه روانپزشکی دارد، و باعث توانمندی پزشکان عمومی در این حوزه خواهد شد. بنابرین توصیه می شود سهم بیشتری از آموزش روانپزشکی به آموزش سرپایی و درمانگاهی اختصاص یابد.
    کلیدواژگان: آموزش سرپایی، عملکرد تحصیلی، کارورزان روانپزشکی
  • فاطمه سلمانی، مهرداد آذربرزین، محبوبه محمدی صفحه 39
    مقدمه و هدف
    بر اساس جدیدترین آمار منتشر شده روزانه 100 نفر در ایران بر اثر بیماری سرطان جان خود را از دست می دهند توجه کردن به جنبه های مثبت زندگی از جمله سلامت معنوی جزء راه هایی است که از کاهش امیدواری که منجر به کاهش توانایی مقابله با موقعیتهای خاص بویژه بیماری می گردد، جلوگیری می کند. در این پژوهش سعی گردیده تا ارتباط سلامت معنوی و امید به زندگی در بیماران مبتلا به سرطان بررسی گردد.
    مواد و روش ها
    این مقاله یک مطالعه مروری می باشد که با استفاده ازجدیدترین مقالات داخلی و خارجی و سایت های معتبر انجام شده است. در این بررسی، کلیه مطالعاتی را که در زمینه تاثیر سلامت معنوی و امید به زندگی در بیماران سرطانی در سال های 1990 تا 2010 انجام شده بود مورد بررسی قرار گرفت. پایگاه های اطلاعاتی مورد جستجو عبارت بودند از: Medline، Cancer Lit، Proquest، SID، Iranmedex، Magiran.
    بحث: محققین بیان کردند که در تمامی مراحل انتهایی بیماری امید وجود دارد. حتی اگر اکثریت هم بپذیرند که امیدی نیست باز هم بسیاری از بیماران واقع گرا احتمال می دهند که جای امیدی هست، شاید داروی جدیدی کشف شود یا در آخرین لحظه یک پروژه تحقیقاتی به نتیجه برسد. رواج معنویت با قرار گرفتن در مرکز بحران که همان مراحل آخر بیماری می باشد پررنگتر می گردد. پیشرفت علم نشان داده است که سلامت معنوی ممکن است به تقویت عملکرد روانی و قضاوت در مورد بیماری و افزایش امید به زندگی کمک کند.
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر جنبه معنوی روی جسم، مشخص گردید که انجام مراقبت معنوی برای بیماران در طولانی مدت بسیار اقتصادی است و باعث افزایش قدرت امید به زندگی و بهبود وضعیت روانی بیمار می گردد. پس باید پرستاران برای صرف وقت جهت توجه به نیازهای معنوی بیماران فرصت کافی اختصاص دهند.
    کلیدواژگان: سلامت معنوی، امید به زندگی، بیمار سرطانی
  • شیرین حسنوند، سیده فاطمه قاسمی، فاطمه گودرزی صفحه 49
    مقدمه و هدف
    نتایج بسیاری از مطالعات حاکی از تفاوت معنا دار در درک نیاز های آموزشی بیمار از دیدگاه بیمار و کادر پزشکی است. همین امر منجر به عدم برآورده شدن نیازهای آموزشی بیماران و خانواده های آنها می شود. این مطالعه توصیفی با هدف تعیین اولویت بندی نیازهای آموزشی از دیدگاه بیماران مبتلا به صرع انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی69 بیمار مبتلا به صرع، بستری در بخشهای اعصاب و کودکان با استفاده از یک پرسشنامه محقق ساخته متشکل از31 سوال و4 بخش (اولویت بندی نیاز های آموزشی در حیطه بیماری، سبک زندگی، مصرف داروهای ضد صرع و موارد متفرقه) از طریق مصاحبه مورد بررسی قرار گرفتند.جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی، آزمون تی و آنالیز واریا نس تک متغیره استفاده شد.
    یافته ها
    2/58 % نمونه ها مرد، اکثریت دارای تحصیلات ابتدایی و میانگین سنی 8/ 30)سال) بودند. 1/65% افراد سابقه بیش از دو بار تشنج در ماه و 3/56% سابقه مصرف چند دارویی را داشتند. در مورد اولویت بندی نیازهای آموزشی بیشترین میانگین مربوط به دو حیطه های داروهای مصرفی و بیماری و بیانگر تمایل بیشتر بیماران به دریافت اطلاعات در این زمینه ها بود و حداقل میانگین به حیطه تعدیل شیوه زندگی اختصاص داشت.
    نتیجه گیری
    فرآیند آموزش بایستی با در نظر گرفتن اولویتهای آموزشی بیماران صورت گرفته تا نیازهای آموزشی بیماران و خانواده های آنان بدرستی برآورده گردد. لذا پیشنهاد می شود به منظور راهنمایی کادر پزشکی آموزش بر اساس نظر سنجی از بیماران در مورد حیطه های مذکور صورت گرفته تا از ارائه حداقل اطلاعات مورد نیاز به بیماران قبل از ترخیص اطمینان حاصل شود.
    کلیدواژگان: اولویت های آموزشی، صرع، بیماران، خرم آباد
|
  • Hosseinabadi R Page 5
    Background and Aim
    Elderly people often suffer from sleep disturbances. The aim of this study was to investigate the relationship between self reported nocturnal sleep quality and napping pattern in elderly persons with insomnia and to compare the nocturnal sleep quality between napping and non napping groups.
    Material And Methods
    In this cross sectional study convenience Sampling was used to recruit 78 elderly people living in kahrizak nursing home in 2007. The pittsburgh Sleep Quality index (PSQI) questionnaire was used as a screening tool to select subjects with sleep disturbance. Data were analyzed using nonparametric Mann-Whitney U and Spearman Correlation Coefficient tests.
    Results
    Analysis of data showed that there was no relationship between sleep latency, sleep efficiency, sleep duration, use of sleeping medication, daily performance and global score of PSQI and napping pattern. Also between duration of naps and global score and subscales of PSQI questionnaire. Whereas significant correlation was found between subjective sleep quality (r=-0.255, p=0.023), sleep disturbances(r=-0.236, p=0.038) and napping pattern.
    Conclusion
    The finding of this study showed that elders in napping group reported relatively better subjective sleep quality and lower sleep disturbance and day- time napping may have not effect on night-time insomnia in elderly people.
    Keywords: Sleep, Elderly, Sleep disturbances, Napping
  • Rezaian R., Oshvandi Kh Page 13
    Background and Aim
    ESRD is a multi-causes disease with irreversible reduction of kidneys’ function, in which renal function in electrolyte regulation, excretion of toxins and important hematopoietic hormones will be impaired. Then a permanent dependency with dialysis or a kidney transplant will need for patient to be survived. The purpose of this study was to determine risk factors for chronic renal failure in hemodialysis patients in hospitals of the Hamedan province.
    Material And Methods
    In this descriptive study, a total of 455 patients with ESRD were studied to determine the etiology of ESRD. Data were collected by a demographic questionnaire (age, sex, marital status, educational level, and job) and risk factors of chronic renal failure disease. The information was collected by studying of medical records and interviews with patients if necessary. Descriptive statistics were used for data analyzing.
    Results
    Results showed 51.87% of patients were male and 48.13% were female. Risk factors of the disease were idiopathic 29.33%, diabetes 23.73%, hypertension 22.19%, glomerulonephritis 17.47%, urologic disorders 6.25% and other 1.13% respectively.
    Conclusion
    In this study the most common risk factors for chronic renal failure were, idiopathic, diabetes and hypertension, so by careful examination, Control and treatment of patients with diabetes and hypertension we can reduce the rate of chronic renal failure.
    Keywords: ESRD, Etiology, Hamedan
  • Shahbazi S., Heidari M., Ghani F Page 19
    Background and Aim
    Measuring blood pressure is one of the most important clinical skills of nursing. Most nurses think controlling blood pressure is a simple and banal matter. However, various studies show the weakness of nurses and physicians in controlling blood pressure. Therefore, the aim of this study was to measure the nurse's awareness level of the basic principles of blood pressure control.
    Material And Methods
    This study was a descriptive-analytical study performed on 145 nurses working in Valiasr Hospital in Borujen(=11.1±3.25) and Seyedalshohada hospital in Farsan(=11±3.65). Data was collected using the demographic information questionnaire and the primary information questionnaire regarding blood pressure control. Data were analyzed using descriptive statistics, chi square test and Independent T-test.
    Results
    The results confirmed that nurses have little primary information and awareness about basic blood pressure control (=12.5±3.72). Also, the awareness mean does not show a considerable difference between nurses in Valiasr Hospital, Borujen and Seyed alshohada hospital, Farsan (P> 0.05). Moreover, the mean of awareness of staff in general wards was higher than those of critical care wards (P< 0.01).
    Conclusion
    Considering the vital role of blood pressure in monitoring the patient's health, the necessity of its correct control is inevitable. This is while the results of this study show the weakness of nurses in this regard. The nurse's role in monitoring vital signs, especially on the patient's acceptance, monitoring the treatment process and discharge cannot be disregarded. Therefore, it is necessary to provide clinical skill training such as monitoring vital signs for nurses.
    Keywords: Blood Pressure, Awareness, Nurse
  • Beigi Boroujeni M., Sheikhian A., Beigi Boroujeni N., Peyghambari F Page 25
    Background and Aim
    Lecture is the most commonly-used teaching method, but it is not associated with active participation of learners. The aim of this study was to compare the effect of group discussion and lecture teaching methods on the performance of students in final cumulative exam of anatomy course and determining the attitude of the learners toward them.
    Material And Methods
    This semi-experimental study was done on the midwifery students of Lorestan University of Medical Sciences in 2009-2010. The course materials were divided into two comparable sections. These two sections were taught by lecture or group discussion. After completion of the course, the effect of the teaching method on the performance of the students was evaluated by comparing their grades in cumulative assessment of these two sections. Attitude of students toward these two methods was also assessed by a valid and reliable researcher-made questionnaire which contained some questions with five-level likert scale.
    Results
    The mean score of cumulative or final assessment of participants in the course materials taught by lecturing was 15.2±2.3 and of those taught by group discussion was 15.7±2.5 which were not statistically significant. The mean satisfaction rate of the participants toward lecture method was 58.9% and toward group discussion method was 58.5% which were also not statistically significant.
    Conclusion
    There was not any significant difference between lecture and group discussion when considering their effect on the student's performance in final assessment and attitude of students toward them. However, this claim should be approved by future studies.
    Keywords: Anatomy, Teaching method, Lecture, Group discussion, Midwifery Students
  • Nazari H., Jariani M., Nazari M., Saki M Page 33
    Background and Aim
    Medical education in the world is changing toward outpatient training. Psychiatry because of holistic care for patients and the importance of psychological problems in a large percentage of diseases, have a key role in training of general physicians. This study determines the impact of outpatient and clinical education on the academic performance of interns in the psychiatric department in Lorestan University of Medical Sciences.
    Material And Methods
    In this quazi experimental study participants were 78 interns of two consecutive years, in psychiatric ward of Lorestan University of Medical Sciences, which were assigned randomly into two control and intervention groups. The control group was trained as usual method but the intervention group in addition to the usual training took six sessions of outpatient and clinical training in the afternoon at the psychiatric clinic of Khorramabad. At the end of course a similar exam was given to all the participants by two psychiatrists. Data were compared using statistical tests.
    Results
    Data had normal distribution, the mean score was 13.369±2.052 for control group, and 17.1396±1.469 in case group which was significantly different with 95% confidence interval and was better in case group (p<0. 001).
    Conclusion
    According to the results of this study, we can conclude that, Outpatient and clinical training of interns in the field of psychiatry has a significant effect on academic performance in psychiatric ward and increases general physicians’ ability in this area. Therefore we recommend that a larger share of psychiatry training allocated to outpatient and clinical education.
    Keywords: Outpatient education, Clinical education, Psychiatric departments, Interns
  • Salmani F., Azarbarzin M., Mohammadi M Page 39
    Background and Aim
    According to latest statistics published by the daily 100 people died of cancer in Iran. Paying attention to positive dimensions of one’s living, e. g. spiritual well -being is one of the ways which is preventive from decrease of hope that leads to decrease in one’s power of challenge in special situations such as illness. In this research we’ve decided to investigate the correlation between spiritual well-being and hope in cancer patients.
    Material And Methods
    This is a review study that has been accredited to uses the latest books, articles, and foreign and domestic sites. In this study, all articles about the effects of spiritual well-being and hope in patients with cancer in 1990 and 2010 in Persian and English had been reviewed. Databases searched included: Medline, Cancer Lit, Proquest، SID، Iranmedex، Magiran.
    Discussion
    The researchers stated there is the life expectancy in all stages of the disease. Even if the majority accept that there is no hope, still for many realistic patients there is a possibility of hope, perhaps a new drug is discovered or a research project reach a result at the last moment. Popularity of spirituality locating at the center of the crisis is more highlighted in late stages of the disease. Advancement of Science has shown that spiritual health may boost mental performance and judgments about the disease and help increasing life expectancy.
    Conclusion
    Considering the impact of the spiritual aspect on the body, it was determined that doing spiritual care for patients is very economical in the long term and increase strength of life expectancy and improve the patient's mental status.
    Keywords: Spiritual health, Life expectancy, Cancer Patient
  • Hasanvand Sh, Ghasemi F., Goodarzi F Page 49
    Background and Aim
    Results¬ of various surveys show that medical personnel perceptions may not align with those of patients about educational needs. This led to the failure to meet the educational needs of patients and their families. The aim of descriptive study was to determine of educational needs of patients with epilepsy.
    Material And Methods
    Sixty nine patients with epilepsy hospitalized in neurology and pediatric units were studied using a questionnaire which consisted of 31 questions and 4 parts (training needs priorities in the areas of disease, lifestyle, use of antiepileptic drugs and etc through interviews the data were analyzed with descriptive statistics, t-test and Univariate analysis of variance.
    Results
    58.2% cases were male, the majority had elementary education and the mean of age of them were 30.8 year.61.2% of them has higher than 2 times seizure in month and 56.3 have a history of multiple drugs using. In case of educational needs priorities the highest mean was drugs and disease areas and results suggested they tend to receive more information about mentioned area, and minimal mean was pertaining to life style area.
    Conclusion
    Education process should be taken with regard to patient education priorities to meet the educational needs¬ of patients and their families. Therefore, it is recommended to help train medical staff and confidence of necessary information should be given before patients would be discharged, education be done based on questioning of patients in possible areas.
    Keywords: Educational Priorities, Epilepsy, Patients, Khorramabad