فهرست مطالب

نشریه مراقبت امروز
پیاپی 18-19 (بهار و تابستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1392/05/17
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سعید کریم نژاد نیارق، ندا آیین پرست، فاطمه علویان صفحه 1
    مقدمه و هدف
    با توجه به اهمیت روز افزون پیشرفت تحصیلی و تعیین عوامل موثر بر آن، هدف پژوهش حاضر، بررسی سبک های شناختی وابسته و مستقل به زمینه و ویژگی های شخصیتی بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش غیر آزمایشی با طرح همبستگی از نوع پیش بینی روی 175 نفر(105 نفر دختر و 70 نفر پسر) از دانشجویان دانشکده های پرستاری و بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد. جهت جمع آوری داده ها، از آزمون اشکال نهفته گروهی ویتکین (1971) و پرسشنامه پنج عامل بزرگ شخصیت نئو (مک کری و کاستا، 1985) استفاده شد. برای بررسی رابطه و میزان پیش کنندگی متغیرهای فوق از روش رگرسیون گام به گام و جهت مقایسه دختران و پسران در متغیرهای پژوهش از تحلیل واریانس چند متغیری و آزمون t مستقل استفاده شد.
    یافته ها
    بین ویژگی های شخصیتی و سبک های شناختی با پیشرفت تحصیلی رابطه معناداری به دست آمد (001/0P<). نتایج حاصل از رگرسیون گام به گام نشان داد که ویژگی های شخصیتی و سبک های شناختی قادر به تبیین 50 درصد از تغییرات پیشرفت تحصیلی هستند. وظیفه شناسی با پیش بینی 39درصد از واریانس پیشرفت تحصیلی قوی ترین پیش بینی کننده عملکرد تحصیلی بود. سهم سبک های شناختی نیز در تعیین تغییرات پیشرفت تحصیلی 2/1درصد معنادار بود. هیچ تفاوت معناداری در ویژگی های شخصیتی، سبک های شناختی و پیشرفت تحصیلی بین دو جنس وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    دختران و پسران نمونه مورد نظر ما در دیدگاهشان نسبت به دانش، روش ها و سبک های یادگیری تفاوت معنی داری نشان ندادند و می توان این گونه نتیجه گرفت که شیوه های تربیتی والدین، ویژگی های شخصیتی، توانایی های هوشی و شناختی، همه عوامل موثرتری بر سبک های شناختی هستند و سهم جنسیت صرفا نمی تواند عامل موثری در این تبیین باشد.
    کلیدواژگان: پیشرفت تحصیلی، سبک شناختی، ویژگی های شخصیتی
  • مریم قاسمی پور صفحه 11
    مقدمه و هدف
    پرستاران در محیط کار ممکن است با مسائل و مشکلاتی مواجه شوند که سلامت روان آنها را تحت تاثیر قرار دهند. کنترل شغلی از عواملی محسوب می شود که در حفظ سلامتی کارکنان تاثیرگذار می باشد. هدف این مطالعه تعیین رابطه بین کنترل شغلی و فشار روانی در شغل پرستاری است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی-مقطعی می باشد، جامعه آماری این پژوهش، پرستاران بیمارستان های شهر خرم آباد بود. حجم نمونه 100 نفر انتخاب شد و داده ها با پرسشنامه مشتمل بر سه بخش مشخصات جمعیت شناختی، پرسشنامه کنترل شغلی وال و همکاران با 10سوال و پرسشنامه فشار روانی در شغل الیوت با 20 سوال جمع آوری گردید، داده ها پس از جمع آوری و کدگذاری آماری شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین کنترل شغلی(95/0±8/2) پرستاران در سطح پایین بوده و میانگین فشار روانی(5/6±5/34) پرستاران در سطح بالایی می باشد و بین کنترل شغلی و فشار روانی (39/0- = r، 00/0= P)رابطه معنی دار و معکوس وجود دارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به وجود ارتباط معکوس بین کنترل شغلی و فشار روانی در میان پرستاران، توصیه می شود مسئولین برنامه هایی را در جهت افزایش کنترل پرستاران بر فرایندهای مهم کاریشان اتخاذ نمایند.
    کلیدواژگان: کنترل شغلی، فشار روانی، پرستاری، خرم آباد
  • فرناز خیراندیش، علی شیخیان، محمد جواد طراحی صفحه 18
    مقدمه و هدف
    هدف ارزشیابی در نظام آموزشی مقایسه وضع موجود با وضع مطلوب آن است تا با مشخص شدن کاستی ها، تصمیمات لازم در مورد آن ها اتخاذ شود. هدف از مطالعه حاضر تعیین تاثیر ارزشیابی مستمر به روش کوییز (آزمونک) در درس انگل شناسی پزشکی دانشجویان پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی لرستان بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه نیمه تجربی در چهار کلاس از دانشجویان پرستاری (121 نفر) و دو کلاس از دانشجویان مامایی (52 نفر) انجام گرفت. بدین صورت که دو کلاس از دانشجویان پرستاری (61) و یک کلاس از دانشجویان مامایی (25) مورد ارزشیابی مستمر قرار گرفتند و دو کلاس از دانشجویان پرستاری (60) و یک کلاس از دانشجویان مامایی (27) مورد ارزشیابی مستمر قرار نگرفتند. در آخرین جلسه کلاس، پرسشنامه ای روا و پایا برای بررسی دیدگاه دانشجویان نسبت به برگزاری ارزشیابی مستمر (آزمونک) در اختیار آن ها گذاشته شد. از آزمون های مجذور کای، تی مستقل و من ویتنی برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده گردید.
    یافته ها
    ارزشیابی مستمر به شیوه آزمونک باعث مشارکت بیشتر دانشجو، یادگیری بهتر درس، تسهیل پیگیری موضوعات درسی، خود ارزیابی بهتر و کاهش استرس گردید(p<0.05). در خصوص توصیه انجام این روش برای کلاس های بعدی و افزایش انگیزه نسبت به درس تفاوت معناداری بین دو گروه مداخله و غیر مداخله وجود نداشت. (p>0.05) نمره پایانی درس در گروه مداخله با تفاوت معنی داری بالاتر بود p<0.001)).
    نتیجه گیری
    ارزشیابی مستمر بر روی نمره پایانی، احساس رضایت دانشجویان نسبت به یادگیری بهتر درس، کاهش استرس و تسهیل پیگیری موضوعات درسی و خود ارزیابی به طور معناداری اثر گذار بود. با توجه به نتایج حاصل، این نوع ارزشیابی دارای نقاط قوت زیادی می باشد و انجام آن می تواند در مجموع برای فراگیر مفید باشد و باعث بهبود روش آموزشی مدرس نیز گردد.
    کلیدواژگان: ارزشیابی مستمر، دانشجویان پرستاری و مامایی، انگل شناسی پزشکی، کارآیی، مقبولیت
  • سمیرا بیرانوند، پریسا شینی جابری، مرضیه اسدی ذاکر صفحه 25
    مقدمه و هدف
    آگاهی از نظرات پرستاران به عنوان محوری ترین اعضای تیم بهداشت و درمان می تواند در شناسایی موانع اجرایی و کمک به برنامه ریزی و ارتقاء فرایند آموزش به بیمار نقش بسزایی داشته باشد. لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین موانع اجرای آموزش به بیمار از دیدگاه مدیران و پرسنل پرستاری انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی مقطعی، 100 مدیر و پرسنل پرستاری شاغل در بیمارستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی اهواز به روش نمونه گیری در دسترس بررسی شدند. داده ها از طریق پرسشنامه پژوهشگر ساخته مشتمل بر 26 سوال در دو بخش اطلاعات دموگرافیک و موانع آموزش به بیمار به روش خودگزارش دهی جمع آوری و با استفاده از روش های آماری توصیفی و آزمونهای کای دو، فیشر، من ویتنی، کروسکال والیس و t مستقل تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    مهمترین موانع آموزش به بیمار به ترتیب اولویت شامل: عدم تناسب تعداد بیماران با تعداد پرستاران (92%)، کمبود وقت و تراکم وظایف پرستاری (89%)، عدم توجه و حمایت لازم از سوی مدیران در زمینه رفع نیازهای آموزشی بیمار (75%)، عدم هماهنگی سایر اعضای تیم بهداشتی با پرستاران در خصوص نیازهای آموزشی بیمار (62%)، عدم وجود قوانین مدون در زمینه آموزش به بیمار (58%) و عدم برنامه ریزی آموزش به بیمار در کار روزانه پرستار به عنوان یک وظیفه (54%) بود. بین نظرات پرستاران و مدیران پرستاری تفاوت معنی داری وجود نداشت(05/0 P>).
    نتیجه گیری
    ضروری است جهت ارتقاء و بهبود برنامه آموزش به بیمار موانعی که از فراوانی بیشتری برخوردارند به حداقل رسانده شوند. هماهنگی بین مدیران و پرستاران در این موضوع بیانگر آن است که مدیران پرستاری به میزان زیادی از مسائل مربوط به پرسنل و محیط کارشان در خصوص آموزش به بیمار آگاه هستند.
    کلیدواژگان: آموزش به بیمار، پرستاران، مدیران پرستاری، موانع اجرایی
  • مسعود فرهادی نیا، پرستوکردستانی مقدم، فرزادابراهیم زاده، سیمین رضایی صفحه 35
    مقدمه و هدف
    عدالت سازمانی به رفتارهای منصفانه و عادلانه سازمان ها با کارکنان اشاره دارد و بیان کننده شیوه رفتارو برخورد سازمانها با کارکنان و احساس متقابل کارکنان در برابراین رفتارها می باشد. رفتار شهروندی سازمانی نیز رفتاری است که به قصد کمک به همکاران یا سازمان بهوسیلهیک فرد انجام میگیرد. این پژوهش با هدف تعیین رابطه بین عدالت سازمانی و رفتار شهروندی سازمانی کارکنان شاغل دانشگاه علوم پزشکی لرستان انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک پژوهش توصیفی مقطعی از نوع همبستگی بود و روی210نفراز کارکنان دانشگاه علوم پزشکی لرستان به روش سرشماری انجام شد. اطلاعات از طریق پرسشنامه اطلاعات فردی و پرسشنامه های های روا و پایا شدهعدالت سازمانی و رفتار شهروندی سازمانی جمعآوری شد. برای تجزیه تحلیل داده ها از آزمون فراوانی،درصد و ضریب همبستگی پیرسون استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که عدالت سازمانی کلی با رفتار شهروندی سازمانی ضریب همبستگی 353/0 داشت که در سطح 001/0 معنی دار بود و ضرایب همبستگی عدالت سازمانی کلی با 5 حیطه ی وظیفه شناسی، فضیلت شهروندی، نوع دوستی، جوانمردی و احترام وتکریم 18/0تا34/0 دامنه تغییر داشت و همگی مثبت و معنی دار بودند.
    نتیجه گیری
    کاربرد عدالت سازمانی و نحوهصحیح بهکارگیری آن توسط مسئولین، برای افزایش مطلوبیت رفتار شهروندی سازمانی کارکنان، ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: عدالت سازمانی، رفتار شهروندی سازمانی، همبستگی
  • فریده ملکشاهی، فرزاد ابراهیم زاده، علیرضا زهراکار صفحه 46
    مقدمه و هدف
    ارزیابی نحوه اجرای برنامه های آموزش مداوم به منظور بهینه سازی و رفع نواقص احتمالی از ضروریات ارتقاء کیفیت آموزش می باشد. در این راستا مطالعه حاضر با هدف تعیین نحوه اجرای برنامه های آموزش مداوم از دیدگاه پرستاران شاغل در بیمارستان های تابع دانشگاه علوم پزشکی و تامین اجتماعی استان لرستان 1389 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این پژوهش توصیفی مقطعی بر روی کلیه پرستاران(750 نفر) به صورت سرشماری انجام شد که 537 نفر قابلیت بررسی داشتند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه ای خود ساخته با ثبات درونی 80 درصد مشتمل بر اطلاعات فردی 12 سوال بسته و دو سوال باز در مورد ضرورت وجود آموزش مداوم و موانع اجرایی آن و 12 سوال بسته در خصوص نحوه اجرای برنامه های آموزش مداوم همراه با دو سوال باز بود که به صورت خود ایفاء در یک مرحله انجام گرفت. سپس اطلاعات در قالب آمار توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین سنی نمونه ها 33 سال و میانگین سابقه کار 63/8 سال بودند. در مورد احساس نیاز به آموزش مداوم 6/42 درصد افراد ضرورت اجرای برنامه های آموزش مداوم را خیلی مهم می دانستند. اکثریت(4/48درصد)شیوه آموزش به طریق لوح فشرده را مناسب، 1/53 درصد فاصله زمانی یک ماه یک بار فقط صبح ها (5/61 درصد) همراه با اطلاع رسانی قبلی را برای اجرای برنامه آموزش مداوم مناسب می دانستند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش اجرای برنامه های آموزش مداوم در پرستاری اهمیت دارد و تداوم آن بر اساس برنامه ریزی مناسب با شرایط پرستاران شرکت کننده، نحوه اجرای آن و اختصاص دادن زمان های خاص به امر آموزش مداوم ضروری است.
    کلیدواژگان: نحوه اجرا، آموزش مداوم، دیدگاه پرستاران
  • رضا حسین آبادی، حشمت الله حیدری، محمد غلامی، مهدی آقاجانی، اکرم تاروردیان صفحه 54
    مقدمه
    اجسام خارجی راه هوایی و مری از اورژانس های واقعی هستند که می تواند تهدید کننده حیات نیز باشند و تشخیص و درمان زودرس آن می تواند از عوارض و مرگ ناگهانی پیشگیری نماید. انواع جسم خارجی در راه هوایی و گوارشی بر حسب سن، جنس و عوامل فرهنگی اجتماعی متفاوت است. هدف این مطالعه تعیین فراوانی اجسام خارجی از نظر سن و جنس بیماران و نیز محل قرارگیری و نوع جسم خارجی در بیماران مراجعه کننده با مشکل جسم خارجی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه گذشته نگر مبتنی بر اطلاعات بیمارستانی تعداد 564 پرونده بیماران با مشکل جسم خارجی که از سالهای 1378-1386 به بیمارستان کامکار قم مراجعه کرده بودند با استفاده از چک لیستی که شامل سن، جنس، نوع جسم خارجی و محل قرارگیری بود، مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از آماری توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    آسپیراسیون جسم خارجی در کودکان پسر7/1 برابر بیشتر از دخترها و شایع ترین گروه سنی از نظر آسپیراسیون راه هوایی سنین 2-1 سال و در راه گوارشی سن بالای 10 سال بود. شایعترین محل درگیری برونش راست در 2/44درصد و شایع ترین جسم در راه هوایی در(5/82 درصد) اجسام نباتی و در مورد راه گوارشی(3/52%) تکه استخوان بود.
    نتیجه گیری
    آسپیراسیون جسم خارجی راه هوایی بیشتر در کودکان اتفاق می افتد و در برخی موارد ممکن است علائم مشخص نداشته باشد. لذا هر بیمار با شرح حال مشکوک به جسم خارجی بایستی به بیمارستان های تخصصی ارجاع داده شوند. همچنین آموزش والدین در خصوص مراقبت صحیح و کافی از کودکان ضروری است.
    کلیدواژگان: جسم خارجی، راه هوایی، لوله گوارش، آسپیراسیون، کودکان
|
  • Karim Nezhad S., Ayin Parast N., Alaviyan F Page 1
    Background and Aim
    According to previous researches, some factors affect academic achievement such as cognitive styles and personality traits. The present study investigated the relationship between these factors with academic achievement among the students.
    Material And Methods
    This is an observational study with correlational design which carried out on 175 students (105 female, 70 male) at the college of Health and the college of Nursing in Tehran University of Medical Sciences. Participants completed the NEO-Five Factor Inventory (NEO-FFI), the Group Embedded Figure Test (GEFT), and reported their college grade point average (GPA). Stepwise regression was applied to study the relationship and to predict quantity of aforementioned variables, meanwhile for comparing males and females in research variables; Multivariate analysis of variance and T-tests were used.
    Results
    A correlation analysis revealed an interesting pattern of significant relationships between cognitive styles and personality traits with academic achievement (P<0.001). Stepwise regression analyses indicated that cognitive styles and personality traits explained 50% of the variance in academic achievement. The most powerful predictor in academic achievement was conscientiousness that can predict 39% variance of academic achievement. Cognitive styles also explained 1.2% of the variance in academic achievement. The result of this research showed that there is no significant deference between research variables in genders.
    Conclusions
    There were no significant differences between two sexes in cognitive styles. Our sample of boys and girls in the view of knowledge, methods and learning styles were not significantly different. And we can conclude that parenting style, personality, intelligence and cognitive abilities, and cognitive styles are all Effective factors on cognitive styles and so, gender cannot solely be explained as an important factor.
    Keywords: Cognitive styles, Personality traits, Academic achievement
  • Ghasemi Pour M Page 11
    Background and Aim
    Nurses may confront problems and difficulties in their job that can affect their mental health. Job control is one of the factors that influences a person’s health. The aim of this survey was to study the relationship between job control and stress.
    Material And Methods
    The Statistical community of this research was all of nurses who were working in Khorramabad hospitals. 100 cases were selected‚ The data were collected by using a questionnaire which included three sections of demographic, the Wall questionnaire of job control by 10 questions and the Eliot questionnaire of stress by 20 questions. The data were analyzed with Pearson correlational coefficient.
    Results
    Findings showed that Job control has a meaningful, but negative relationship with stress (P=0.00, r=-0.39).
    Conclusion
    Considering the negative relationship between Job control and stress‚ it is recommended that the authorities take actions to help nurses gain more control over their Job, especially the difficult situations they go through.
    Keywords: Job control, Job stress, Nurse
  • Kheirandish F., Sheikhian A., Tarahi Mj Page 18
    Background and Aim
    The aim evaluation in educational system is to compare the current situation with the desirable situation to reveal the defects, and to make proper decisions about them. The aim of the present study was to determine the efficacy of continuous evaluation (Quiz method) for nursing and Midwifery students in the course of medical parasitology in Lorestan University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    This quasi experimental study was carried out in four classes of nursing students (121 persons) and two classes of midwifery students (52 persons). Two classes of nursing students (61 persons) and one class of midwifery students (25 persons) were assessed by continuous evaluation and two classes of nursing students (60 persons) and one class of midwifery students (27 persons) did not go under continuous evaluation. In the last class session, a valid and reliable questionnaire was given to the students to survey their views about continuous evaluation (Quiz method). In order to analyze the data‚ Chi-square, t. test and Mann-Whitney were used.
    Results
    Continuous evaluation increased student participation, improved lesson learning, facilitate subject tracking, improve self-assessment and decrease stress (P<0.05).In regards the recommending this procedure for the next class and motivation increase the wards the lesson, there was no significant difference between intervention and non-intervention groups (P>0.05). The final score in the intervention group was significantly higher (P<0.001).
    Conclusion
    Continuous evaluation was significantly effective on the final score, satisfaction about better learning, reduction of stress, and self-assessment. According to the results, this type of evaluation has many strength, it can be useful for learning and it improves teacher instructional methods.
    Keywords: Continuous evaluation, Nursing, Midwifery Students, Medical parasitology, Efficiency, Acceptability
  • Beiranvand S., Sheinijaberi P., Asadizaker M. Page 25
    Background and Aim
    Awareness of nurses’ opinions, as key members of the health care team, can have a significant role in identifying executive barriers, promotion planning and patient education process. The aim of this study was to identify the implementation barriers in patient training from the view point of nurses and nurse managers in the hospitals affiliated to Ahvaz University of medical science.
    Materials And Methods
    This cross sectional study was carried out on 100 nurses and nurse managers, by convenience sampling method in the hospitals affiliated to Ahvaz medical university in 2012. Data were collected by a questionnaire which included 26 questions in two parts personal specifications and barriers to the patient training through self – reported method. Then the data were analyzed with descriptive statistic an Chi square, Fisher, Mann-Whitney, Kruskal-Wallis and T- test.
    Results
    The most important barriers to the patient training program are as follows; lack of proportionality between the number of patients and number of nurses (92%), time pressure and excessive workload (89%), lack of attention and adequate support from the managers (75%), lack of coordination by other members of the healthcare team with nurses (62%), and the lack of written laws in patient education (58%). There was no difference between the views of nurses and nurse managers (P>0.05).
    Conclusion
    To enhance and improve patient educational programs, it is essential to minimize the barriers that are more prevalent. The Coordination between responces of administrators and nurses suggests that nurse managers are aware of the issues regarding their personnals working environment in relation to the patient's education.
    Keywords: Patient Education, Nurses, Nurse Managers, Barriers
  • Farhadinia M., Kordestani Moqadam P., Ebrahimzade F., Rezaie S Page 35
    Background and Aim
    Organizational justice is the fair treatment of employees by their organizations, or the mutual feeling of employees and includes areas of distributive justice, procedural and interactive organizational behavior by an individual or organization who wants to help their partners. This study was aimed to determine the relationship between organizational justice and organizational citizenship of staff in Lorestan University of Medical Sciences.
    Material And Methods
    this is a cross-sectional correlation al study on 210 staff in Lorestan University of Medical Sciences. Person of who selected by census method. Data were obtained by questionnaire demographic characteristics organizational justice and organizational citizenship behavior frequency, percentage, Pearson correlation was used to data analysis.
    Results
    The results showed that the correlation of overall organizational justice and organizational citizenship behavior with r=0.353 of the p=0.001 was a significant correlation with the fifth overall organizational justice field conscientiousness, civic virtue, altruism, generosity and respect 0.18 to 0.34 is the amplitude changes are all positive and significant.
    Conclusion
    Application of organizational justice and its proper utilization by the authorities are necessary factors to increase the desirability of organizational citizenship behavior.
    Keywords: Organizational justice, Organizational citizenship behavior, Relationship
  • Malekshahi F., Ebrahimzade F., Zahrakar A Page 46
    Background and Aim
    Continuing education program is one of the most common ways to keep the medical staff‚ especially nurses‚ up to date. The assessment of how continuing education programs are conducting is necessary to optimize programs and to increase optimize and educational quality. The aim of this study was to identify the performance of continuing educational programs from the view point of the nurses who worked in all of lorestan’s hospitals.
    Materials and Methods
    This descriptive cross-sectional study was carried out on all the nurses (n=750) who worked in all the hospitals in lorestan. The data was gathered by a self-administered questionnaire which included demographic and the continued educational needs of nurses. The analysis and comparisons were made by using chi square test.
    Results
    The findings showed that the samples with the average age of 33, had an average working experience of 8.63 years, 42.6 %” of the samples said that continued educational programs are very necessary. The majority (48.8%) found education by CD most suitable, 53.1% time interval monthly only morning (61.5%) with forewarn for performance of continued education program.
    Conclusion
    Continuing education plays an important role in nursing, but improving the quality of continuous educational programs is highly necessary. Therefore planning continued medical education programs based on general nurses’ needs and situations may lead to enhancing their motivations and promoting these programs.
    Keywords: Nurse's viewpoints, Continuing nursing education, Performance, Hospital
  • Hosseinabadi R., Heidari H., Gholami M., Aghajani M., Tarverdian A Page 54
    Background and Aim
    Foreign bodies within the airway and esophagus are life threatening emergencies that by early diagnosis and treatment can be prevented from causing death. There are differences in Esophageal and airway foreign bodies in term of the patients age, gender and socio-cultural background. The aim of this study was to determine the distribution in terms patients of foreign body of age and sex, also type and location of the foreign bodies.
    Material And Methods
    In this retrospective study, and by using hospital information 546 medical records of patients who had been admitted the Ghom kamkar hospital because of airway and esophageal foreign body during the years 1997-2005 were studied. The information was assessed by a checklist which consisted of age, sex, type and location of foreign bodies. The data were analyzed using descriptive statistics.
    Results
    Foreign body aspiration in boys was 1.7 times more common than girls. The most common age group was 1-2 years of age for airway aspiration foreign bodies and over 10 years for gastrointestinal tract. The most common location of foreign bodies was the right bronchus (%44.2), the foreign body was vegetative matters in %82.5 cases and in the gastrointestinal tract it was bone piece in 52.3% cases.
    Conclusion
    Air way foreign body aspiration is more common during childhood and in some cases can be presented with non specific presentation. Therefore any patient with history of foreign body should be referred to hospital with advance care. It is also crucial to educated parents about child care.
    Keywords: Foreign body, Airway, Gastrointestinal tract, Aspiration, Children