فهرست مطالب

نشریه مراقبت امروز
پیاپی 20-21 (پاییر و زمستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/20
  • تعداد عناوین: 7
|
  • فیروزه غضنفری، مهدی رضایی، شیما هاشمی، زهرا کرم الهی صفحات 5-14
    مقدمه و هدف
    بسیاری از مطالعات، آسیب های شناختی و ادراکی در بیماران اختلال شخصیت مرزی(BPD) را گزارش کرده اند. پژوهش حاضر با هدف ارزیابی کارکردهای شناختی در بیماران BPD در مقایسه با افراد سالم انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش توصیفی تعداد 56 نفر (28 نفر گروه BPD، 28 نفر گروه کنترل) به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. به طوری که از میان افرادی که در بیمارستان لقمان تهران تحت درمان سرپایی بودند، بر اساس ملاک های ورود به مطالعه انتخاب شدند. ابزارهای جمع آوری داده ها شامل: آزمون های کامپیوتری چند محوری میلون3 MCMI-III))و عملکرد مداوم (CPT)، دسته بندی کارتهای ویسکانسین (WSCT) و استروپ بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از تحلیل واریانس چندمتغیری (MANOVA) انجام شد.
    یافته ها
    نتایج حاکی از معناداری تفاوت بین عملکردهای شناختی (توجه انتخابی، توجه متمرکز و انعطاف پذیری شناختی) گروه BPD و گروه افراد سالم بود (0.001>P). اگر چه تفاوت بین دو گروه معنا دار بود ولی این تفاوت در انعطاف پذیری شناختی اندک بود (0.001>P).
    نتیجه گیری
    کارکردهای شناختی در بیماران مبتلا به اختلال شخصیت مرزی در مقایسه با گروه افراد سالم مختل است. این نتیجه را می توان بر اساس مطالعاتی که حاکی از نارسایی لوب فرونتال در اختلال شخصیت است، تبیین نمود.
    کلیدواژگان: کارکرد های شناختی، اختلال شخصیت مرزی، لوب فرونتال
  • الهام سپهوند، رستم جلالی، حدیث کوگانی نژاد، معصومه کرکی، مریم میرزایی صفحات 15-20
    مقدمه
    ترومای نافذ به هر نوع زخم یا آسیب سوراخ کننده ناشی از اجسام تیز و برنده گفته می شود که می تواند در اثر چاقو، شیشه، قمه یا هر نوع جسم نوک تیز ایجاد شود. در ایران تروما رتبه دوم مرگ و میر را در جوانان تشکیل می دهد. هدف از این مطالعه تعیین علل ترومای نافذ در بیماران مراجعه کننده به بخش اورژانس بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی مقطعی و مبتنی بر اطلاعات بیمارستانی در سالهای 1388 و 1389 روی کلیه بیمارانی که با ترومای نافذ به بخش اورژانس بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد مراجعه کرده بودند؛ انجام گرفت. با استفاده از اطلاعات موجود در پرونده بیماران چک لیست تکمیل گردید. متغیرهایی مثل سن، جنس، مکانیسم تروما، محل وقوع حادثه، ناحیه آسیب دیده بدن، علت تروما و سال وقوع با استفاده از فرم جمع آوری اطلاعات از پرونده بیماران استخراج شد. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آزمون آماری کای دو تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    بیشترین علت تروما درگیری و نزاع(9/85درصد) و کمترین آن حوادث منزل (8/3 درصد) بود. بیشترین وسیله چاقو (3/72 درصد) و کمترین آن اسلحه گرم (1/1 درصد) بود، بیشترین محل تروما به قفسه صدری، اندام ها و سروصورت (به ترتیب 7/33 درصد، 5/25 درصد، 7/21 درصد) اختصاص داشت. صدمات ناشی از نزاع با طیف سنی 20تا 26 سال ارتباط معنی دار داشت (P< 0.001).
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه بیشترین حوادث در اثر درگیری و نزاع با استفاده از سلاح سرد و در جوانان 20 تا 26 ساله بود، لازم است در این زمینه اقدامات مقتضی از جمله بالا بردن سطح آگاهی جوانان، ایجاد محیط سالم، فراهم کردن زمینه اشتغال و تحصیل جوانان و نیز اجرای قوانین بازدارنده برای حمل سلاح سرد صورت گیرد.
    کلیدواژگان: ترومای نافذ، بخش اورژانس، خرم آباد
  • کورش قنادی، خاطره عنبری، مریم رهام صفحات 21-27
    مقدمه
    خطاهای دارویی از جمله عوامل تهدید کننده امنیت بیمار و افزایش مرگ و میر و هزینه های بیمارستانی محسوب می شوند. این پژوهش با هدف تعیین عوامل موثر بر بروز خطاهای دارویی از دیدگاه پرستاران شاغل در بیمارستان شهدای عشایر شهر خرم آباد انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیقی مقطعی، تعداد 65 پرستار شاغل در بخش های مختلف بیمارستان با روش نمونه گیری غیر احتمالی آسان وارد مطالعه شدند و سپس با استفاده از یک پرسشنامه خودساخته نظرات آنها در خصوص عوامل موثر بر ایجاد خطاهای دارویی مورد ارزیابی قرار گرفت. جهت سنجش اعتبار پرسشنامه از نظرات کارشناسان و جهت سنجش پایایی از روش دونیم کردن پرسشنامه استفاده شد. حیطه های مورد بررسی پرسشنامه شامل خطاهای مدیریتی، شرایط کاری پرستاران، خطاهای فردی پرستاران و پزشکان، عوامل مرتبط با بیمار و همراهان وی، خطاهای مربوط به ویژگی های دارو و شرایط محیطی بخش بود. اهمیت هر عامل با گزینه های اصلا، کم، متوسط و زیاد سنجش و بر اساس میزان اهمیت از 1تا4 امتیاز بندی شد. پس از جمع آوری اطلاعات به روش خودگزارشی، داده ها با استفاده از میانگین و درصدهای فراوانی توصیف شدند.
    نتیجه گیری
    میانگین سنی افراد مورد مطالعه 2/35 سال بود. 2/48 درصد سابقه انجام خطای دارویی را در طول دوره حرفه ای خود ذکر نموده بودند. میانگین دفعات سالانه خطا 8/1±4/3 بود. بیشترین علت خطا از نقطه نظر پرستاران خطاهای مدیریتی بود. اغلب شرکت کنندگان عواملی مثل کمبود تعداد پرستار نسبت به تعداد بیماران(8/73درصد)، خستگی ناشی از کار زیاد(8/72 درصد)، وجود همراهان بیمار در بخش(8/70 درصد)، بی انگیزه بودن به علت تبعیض های شغلی(5/61 درصد)، مشکلات اقتصادی (8/58 درصد)، ناخوانا بودن خط پزشکان(8/50 درصد) و نوع شیفت کاری (2/49 درصد) را از مهمترین عوامل بروز خطاهای دارویی ذکر نموده بودند.
    نتیجه گیری
    اصلاح فرایندهای مدیریتی و اعمال مدیریت اثربخش در بیمارستان ها، برنامه ریزی صحیح جهت تامین نیروی انسانی کافی، ارتقاء دانش و سطح مهارتهای بالینی پرستاران و همچنین افزایش انگیزه و تعدیل شرایط کاری آن ها می تواند در پیشگیری از خطاهای دارویی نقش بسزایی ایفاء نماید.
    کلیدواژگان: خطاهای دارویی، پرستاران، ایمنی بیمار، دیدگاه
  • راحله رضاییان لنگرودی، مریم اصل توقیری صفحات 28-34
    مقدمه و هدف
    اگر چه حاملگی یک پدیده فیزیولوژیک و طبیعی است، اما زنان در طول بارداری در معرض تغییرات جسمی و روانی قرار می گیرند که می تواند سلامت آن ها و جنین را تحت تاثیر قرار دهد. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط سلامت روان مادران باردار وپیامدهای زایمان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی مقایسه ای بر روی 104 زن باردار و نوزادان آن ها صورت گرفت. نمونه گیری به صورت تصادفی ساده از بین زنان باردار مراجعه کننده به بیمارستان فاطمیه شهر همدان انجام شد. ابزار پژوهش پرسشنامه ای بود که بخش اول آن اطلاعات دموگرافیک و بخش دوم شامل سوالات مربوط به آزمون سلامت عمومی یا GHQ-28بود که وضعیت سلامت فرد را به لحاظ اضطراب، افسردگی، عملکرد اجتماعی، جسمانی ارزیابی می کرد. یافته ها با آزمون های آمار توصیفی و کای اسکوئروتی مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    شاخص های رشد نوزادان در مادران ناسالم به طور معناداری (p<0.05) پائین تر از نوزادان مادران سالم بود. طول مدت مرحله اول زایمان نیز به طور معناداری در مادران ناسالم کمتر از مادران سالم بود (p<0.05). مادران ناسالم نیز به طور معناداری کمتر از مادران سالم به موقع و به صورت طبیعی زایمان کردند (p<0.05). لیکن در آپکار نوزادان تفاوت معناداری در دوگروه مشاهده نشد (p>0.05).
    نتیجه گیری
    از آن جایی که وضعیت روانی ناسالم مادر در دوره بارداری بر پیامدهای زایمان (مادر- نوزاد) تاثیرات منفی مانند زایمان زودرس، کاهش شاخص های رشد نوزاد، زایمان سزارین و... را می گذارد لذا لزوم اهمیت تاکید بر مراقبت های روانی دوران بارداری در کنار مراقبت های جسمی مشخص می شود. لذا نیاز است با شناسایی افراد مستعد و انجام مراقبت های لازم جهت تامین بهداشت روانی به عنوان یک اقدام مثبت اجتماعی، اقتصادی، پزشکی و بهداشتی از بسیاری از مشکلات جلوگیری به عمل آید.
    کلیدواژگان: سلامت روان، پیامدهای زایمان
  • سعید کریم نژاد نیارق، احمد برجعلی، فاطمه علویان، فاطمه آذرتاش شندی صفحات 35-41
    مقدمه و هدف
    با توجه به اهمیت بالای رضایت زناشویی در این مطالعه رابطه بین رضایت جنسی، طرحواره های جنسی با رضایت زناشویی دانشجویان متاهل زن در دانشکده های روان شناسی شهر تهران ارزیابی شده است.
    مواد و روش ها
    تحقیق حاضر از نوع همبستگی و غیرتجربی بوده است. جامعه آماری پژوهش شامل دانشجویان زن متاهل در دانشکده های روان شناسی شهر تهران بودند. از طریق نمونه گیری خوشه ای، تعداد 100 نفر از جامعه آماری به عنوان نمونه، انتخاب شدند. جمع آوری داده ها با پرسشنامه رضایت جنسی، رضایت زناشویی و مقیاس طرحواره جنسی زنان انجام شد. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی شامل رگرسیون چندگانه و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که بین طرحواره های جنسی، رضایت جنسی و رضایت زناشویی رابطه معناداری وجود دارد(05/0>P). متغیر های طرحواره های جنسی و رضایت جنسی در مجموع 23درصد واریانس متغیر رضایت زناشویی را تبین می کنند و به عبارت دیگر 23 درصد از رضایت زناشویی ناشی از این متغیرها است و همچنین متغیرهای رضایت جنسی و طرحواره پر شور و رمانتیک با مقدار 438/0 و 332/0 دارای بیشترین تاثیر هستند. به عبارت دیگر به ازای یک واحد افزایش رضایت جنسی به میزان 438/0 واحد و به ازای یک واحد افزایش طرحواره پرشور به میزان 332/0 واحد بر میزان رضایت زناشویی افزوده می شود.
    نتیجه گیری
    رضایت جنسی و رضایت زناشویی همبستگی مثبت معناداری با یکدیگر دارند و قدرت پیش بینی افزایش یا کاهش یکدیگر را دارند. پیشنهاد می گردد تا دانشگاه های تحت بررسی در دوره های تحصیلی دانشگاه، کارگاه های آموزشی لازم جهت ایجاد رضایت زناشویی و جنسی برگزار نماید. تعداد کلنیک های مشاوره نیز بهتر است در دانشگاه های شهر تهران افزایش یابد و سطح دانش افراد جامعه مخصوصا زنان در رابطه با مسایل جنسی افزایش یابد.
    کلیدواژگان: رضایت جنسی، طرحواره های جنسی، رضایت زناشویی
  • ابراهیم بادپروا، یدالله پورنیا صفحات 42-46
    مقدمه و هدف
    مهم ترین عملکرد دانشگاه ها، فعالیت آموزشی آن هاست که منجر به یادگیری یا تغییر رفتار یاد گیرنده می شود. بحث گروهی یکی از روش های تدریس است که یادگیری آن عمیق تر و موثرتر است. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر کارگروهی بر یادگیری دانشجویان ترم پنجم پزشکی در درس عملی انگل شناسی بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه نیمه تجربی از یادگیری در گروه های کوچک برای آموزش فرم های متعدد و متنوع انگل عامل مالاریا در درس عملی انگل شناسی پزشکی دانشجویان ترم پنجم پزشکی (35 نفر) بعد از تقسیم آن ها به گروه های دو و سه نفره و طی سه مرحله شامل دو مرحله عملی (تفهیمی و یادگیری دراز مدت) و یک مرحله بازخورد پرسش نامه ای انجام شد. اطلاعات با استفاده از روش های آمار توصیفی شامل جداول و توزیع فراوانی و شاخص های درصدی ارائه گردید.
    یافته ها
    در مرحله اول 88درصد دانشجویان با ذکر دلیل علمی ارائه پاسخ نمودند، در مرحله دوم که بعد از سه هفته انجام گرفت 90درصد لام ها را درست تشخیص دادند. ضمن اینکه 40درصدآن ها از مدیریت آزمایشگاه ناراضی بودند ولی به ترتیب 94 و 5/ 91 درصد به بهتر بودن روش و عدالت در امتیاز دهی اعتقاد داشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج مراحل اول و دوم نشان از تفهیم و یادگیری دراز مدت به روش کار گروهی در گروه های کوچک داشتند و انعکاس از طریق سوالات پرسش نامه ای از یک طرف و جنب و جوش های مشتاقانه و خستگی ناپذیر دانشجویان نشان از مستعد بودن آن ها در جهت تغییرات مثبت است و اگر این روش مشکل زمانی و مقاومت مدرسین در جهت تغییرات حل شود همچنان که مزایای آن در سایر مطالعات کارگروهی هم به اثبات رسیده به عنوان روش برتر قابل ارائه خواهد بود.
    کلیدواژگان: دانشجو محور، انگل شناسی پزشکی، تشخیص، استاد محور
  • سکینه سبزواری، زهرا رویانی، محمد حیدری، منصوره قدوسی صفحات 47-53
    مقدمه و هدف
    یکی از مهم ترین فعالیت های پرستاران دارو دادن است که نیاز به آمادگی و داشتن زیر بنای علمی قوی، مهارت در تصمیم گیری و توجه دقیق به قوانین دارد. مهم ترین اصل در آموزش مفاهیم یا ایجاد مهارت در فراگیران حرفه پرستاری، استفاده از روش های مناسب آموزش مبتنی بر هدف می باشد که بر این اساس پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش بر میزان اطلاعات دارویی پرستاران شاغل صورت پذیرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه پژوهشی از نوع نیمه تجربی بود و 29 نفر از پرسنل پرستاری شاغل در بخش اورژانس بیمارستان افضلی پور کرمان در آن شرکت کردند. مداخله شامل یک برنامه آموزش کارگاهی در مورد اطلاعات دارویی بود. ابزار مورد استفاده، پرسشنامه پژوهشگر ساخته ای بوده که شامل دو بخش اطلاعات دموگرافیک و اطلاعات دارویی بود که پس از انجام روایی محتوایی(85/0)، پایایی آن با استفاده از ضریب آلفا کرونباخ محاسبه گردید (68/0=α) و طی دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون به روش خود ایفایی تکمیل گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون تی زوجی انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که اختلاف معنی داری بین میانگین نمره اطلاعات دارویی قبل و بعد از آموزش وجود داشتP<0.001) (.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق بیانگر نیاز به یادآوری و بازآموزی اطلاعات پرسنل پرستاری پیرامون دارو دادن می باشد و با توجه به نتایج بدست آمده، تاثیر آموزش بر بالا بردن میزان اطلاعات دارویی پرسنل پرستاری مورد تایید قرار گرفت.
    کلیدواژگان: آموزش، اطلاعات دارویی، پرستاران
|
  • Ghazanfari F., Rezaee M., Hashemi Sh, Karamollahi Z Pages 5-14
    Background and Aim
    Many studies have reported the cognitive and perceptual impairment in patients with borderline personality disorder (BPD). The aim of the present study was to assess cognitive functions in BPD patients in comparison to healthy subjects.
    Material And Methods
    In this study 56 subjects)28 subjects in BPD group and 28 subjects in control group(were selected by available sampling.Data collection tools included; multi-core milon3 computer (MCMI-III), continuous performance test (CPT), Wisconsin Card Sorting Computer Test (WSCT) and computerized Stroop test.
    Results
    The results show a significant difference between cognitive functions (selective attention, focused attention and cognitive flexibility) in BPD patients and healthy subjects (p<0.001). Although there was a significant difference between the two groups, there was little difference in cognitive flexibility (p<0.001).
    Conclusion
    findings show that the cognitive functions in patients with borderline personality disorder, compared to healthy subjects, is impaired. This result can be explained based on studies that suggest frontal lobe dysfunction is a personality disorder.
    Keywords: cognitive function, borderline personality disorder (BPD), frontal lobe
  • Sepahvand E., Jalali R., Koganinejad H., Korki M., Mirzaei M Pages 15-20
    Background and Aim
    Penetrating trauma is the name given to any kind of the wound or damage that results from a sharp puncher which can caused by a knife, glass, blades, or any sharp object. In Iran trauma is the second main cause of death among the youth. The aim of this study was to determine the prevalent cause of penetrating trauma in patients who were admitted to the emergency room of Khorramabad Shohadaye Ashayer hospital.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was alone based on the hospital’s collected data between the years 2009-2010. All patients with penetrative trauma admitted to the emergency room of Shohadaye Ashayer hospital in Khorramabad. Variables such as age, sex, mechanism of injury, site of the accident, and the injured area of the body were obtained from patient records by using a data gathering form. The collected data were analyzed using chi-square test.
    Results
    The most frequent cause of trauma was conflict and fighting (85.9%) and the rarest cause were home accidents (3.8%). Most of the injuries occurred with a knife (72.3%) and the lowest by firearms (1.1%).The most of the traumas were in the chest, extremities and face/head areas respectively with 33.7%, 25.5%, and 21.7%. the number of injuries caused by fighting had a meaningful relationship to the age group of 20-26 years of age (P<0.001).
    Conclusion
    Considering that the most incidents of stabbing was among the youth age 20 to 26 years, it is necessary Carrey out measures to raise awareness among the youth, to create healthy environment, to increase and provide employment and education among the youth, and to carry out laws that prevent people from obtaining and carrying weapons and stabs.
    Keywords: Penetrating trauma, Emergency, Khorramabad, Prevalence
  • Ghanadi K., Anbari Kh, Roham M Pages 21-27
    Background and Aim
    Medication errors are among the factors that threaten the safety of patients, and increase the mortality rate and hospital costs. This study was aimed to investigate the factors affecting the incidence of medical errors from the perspective of nurses in Khorramabad Shohada Ashayer hospital.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 65 nurses in various wards of the hospital were included by non-probability convenience sampling. By using a self made questionnaire the nurses views on the factors affecting medication errors were evaluated. Validity of the questionnaire was measured by expert opinions and in order to assess it’s reliability; split half method was used. The areas that were covered by the questionnaire include management processes errors, the working conditions of nurses and doctors, nursing errors, factors associated with patients, medication errors related to the characteristics of drugs, and physical environment condition of departments. In the questionnaire each factor as categorized ''very important'', ''medium importance'', ''low importance'', and ''of no importance'', these were rated from 1-4. Data were described using means and percentages of frequency.
    Results
    The average age was 35.2 years. 48.2% of the subject stated that during their professional nursing careeas they had comitted medication error. The average frequency of medication error was 3.4 ± 1.8 annually. From the view point of nurses, management processes were the most frequent causes of medication errors. Most of the participants rated these factors as the most common causes of medication error: shortage of nurses to patients(73.8%), fatigue caused by overwork(72.8%), presence of the patients family (70.8%), lack of motivation because of discrimination (61.5%), economic problems(58.8%), illegible hand writing of practitioners(50.8%) and the working shift(49.2%).Were rated most as the important factors in medication errors.
    Conclusion
    Improved management processes and effective management practice in hospitals by proper planning to ensure adequate staffing; increasing nurses knowledge, medical skills, and motivation; and adjusting a nurses working conditions can play a significant role in preventing medication errors.
    Keywords: Medical Error, Nurses, Patient Safety, Point of view
  • Rezaeean Langeroodi R., Asl, Towghiri M Pages 28-34
    Background and Aim
    Being a physiological and natural phenomenon, pregnancy expose, women to physical and mental changes which may affect their health and their fetus. The present study tried to show the relationship between the mental health's of the pregnant women as compared with delivery outcomes.
    Material And Methods
    The statistical method used was comparative descriptive using 104 pregnant women and their newborns. The samples were chosen randomly from the women referred to Fatemieh Hospital in Hamadan city. The researcher used a questionnaire the first part of which contained demographic and relevant questions to General Health Questionnaire 28 or GHQ 28 which showed the mental health status as for anxiety, depression, social and physical performance. The obtained data were analyzed using T, x2 descriptive.
    Results
    The results showed that the newborn growth indices (height, weight, and head round) among the unhealthy women were significantly (p<0.05) lower than the newborn of healthy women. The duration of the first phase of delivery was also significantly lower than healthy women (p<0.05).The healthy women delivered significantly move naturally (p<0.05) than unhealthy women. However no meaningful difference was seen in upgar of the newborns (p>0.05).
    Conclusion
    As the mental health status of unhealthy women during the pregnancy had significant effects (such as: precocious delivery, the reduction in newborn growth indices, Cesarean) on the mother and the newborn, the prompt attention to mental and physical care after delivery seems to be of great importance. Therefore, the recognition of appropriate people and the necessary measures to provide the mental health of the mothers would be of great help to take positive steps in social, economic, medical and hygienic steps in that regard.
    Keywords: mental health, delivery consequences
  • Karimnejad N., Borjali A., Alaviyan F., Azartash F Pages 35-41
    Background and Aim
    Given the importance of research on marital satisfaction in families and the community, this study has evaluated the relationship between, sexual satisfaction, and sexual Schemas with marital satisfaction of female students in city of Tehran.
    Materials And Methods
    This Study has been Non-experimental and the correlative. The study samples were married women students in the universities of Tehran city. Samples were selected randomly and 100 cases were selected from a Statistical Population. To collect data the researcher questionnaires of sexual satisfaction, marital satisfaction, and scale of sexual Schemas of women. For data analysis descriptive statistics methods, and research hypotheses from inferential statistics (Pearson correlation and multiple regression) were used.
    Results
    The findings indicate that there is a significant relationship between the sexual Schemas, sexual satisfaction and marital satisfaction (level p>0.05). Variables of sexual Schema and sexual satisfaction can be explained in total % 23 of the variance in marital satisfaction. %23 of the marital satisfaction is due to these variables. Sexual satisfaction variables and passionate and romantic schemas with the 0.438 and 0.332 have the greatest impact. In other words, for every one unit increase in sexual satisfaction 0.438 unit, and for one unit increase of passionate Schema 0.332 unit enhanced marital satisfaction.
    Conclusion
    Given that the relationships between the variables was meaningful it is proposed that universities hold academic courses (workshops) to create (increase) marital and sexual satisfaction among students.
    Keywords: Sexual satisfaction, Sexual Schemas, Marital satisfaction
  • Badparva E., Pournia Y Pages 42-46
    Background and Aim
    The main function of universities is their educational activities that leads to a deeper learning or chang of behavior in learners. Group discussion is a teaching method that results in deeper and more effective learning. The present study was conducted to investigate the effect of group discussion on medical students in studying practical parasitology in lorestan university of medical sciences, in order to find a more appropriate model.
    Materials And Methods
    This semi empirical study was conducted on numerous and various forms of malaria parasites in medical parasitology practical course for the fifth-semester medical students (n=35) as an indicator of academic-experimental excellence in the academic year of 2011-2012. The students were divided into two- and three-member groups, and the study was performed in three phases including two practical phases (understanding and long-term learning), and one phase of feedback through a questionnaire. The results were presented using descriptive statistics including tables, frequency distributions, and percentages.
    Results
    In the first phase, 88% of the students answered the questions by giving scientific reasons. In the second phase, conducted after three weeks, 90% of the students identified the slides correctly. Moreover, 40%were dissatisfied with the management of the laboratory. However, 94% and 91.5% believed in the precedence of the method and fairness of scoring.
    Conclusion
    The results of the first and second phases showed understanding and long-term learning. The students’ feedbacks through the questionnaires and their enthusiastic activities are indicative of the students’ potential for positive changes. As its advantages have been reported in other teamwork studies, student-centered teaching methods can be presented as the superior teaching method if the problems related to time and teachers’ resistance are solved.
    Keywords: Student, centered, Medical parasitology, Identification, Teacher, centered, Lorestan
  • Sabzavari S., Heidari M., Royani Z., Ghodusi M Pages 47-53
    Background and Aim
    Giving medication is one of the most important nursing activities that requires preparation, a strong scientific background, skill in decision making and careful attention to the rules. The most important principle in training nurses is using the proper teaching techniques which should be based on the objective in mind. This study was carried out to determine the effect of education on drug information for working nurses.
    Materials And Methods
    This research Study was Semi-empirical and, 35 nurses working in the emergency department of Afzalipour hospital in Kerman participated. The intervention included an education program about drug information. Data gathering was done via a researcher made instrument which included two parts of demographic information and drug information. It’s content validity was 0.85 and its reliability was calculated using Cronbach's alpha coefficient (α =0.68) and completed in pre test and post test in manner of self performance. Data was analyzed by paired t-test.
    Results
    The results showed a meaningful difference between befor and after the nurses had been taught drug information (P<0.001).
    Conclusion
    The results of this research indicated the need for reminding and refreshing the nurses information about medication and accordingly the results approved the educational effects on raising nurses drug information.
    Keywords: Education, Drug information, Nurses