فهرست مطالب

نشریه مراقبت امروز
پیاپی 28-29 (پاییز و زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1391/12/20
  • تعداد عناوین: 7
|
  • طاهره طولابی، علیرضا صادق زاده، سعیده نیازی صفحه 1
    مقدمه
    پرستار جزء لاینفک تیم سلامتی است و پرستاری از مددجویان در فطرت و نهاد هر انسانی وجود دارد. اخلاق حرفه ای، جنبه حیاتی مراقبت پرستاری است و رشد شایستگی اخلاقی، برای حال و آینده عمل پرستاری ضروری است. از آنجا که فلسفه و تربیت اسلامی به عنوان کامل ترین و کاربردی ترین فلسفه ی پاسخ گو به نیازهای جسمی، روحی روانی و معنوی انسان است، پژوهش حاضر با هدف مروری بر اخلاق پرستاری و تربیت پرستار از منظر اسلام انجام شد.
    مواد و روش ها
    دراین مطالعه مروری با مطالعه کتب، مجلات چاپی و مرور پایگاه های اطلاعاتی SID، Elsevier، Google و بر اساس واژه های کلیدی؛ اخلاق حرفه ای، فلسفه و تربیت اسلامی، تربیت پرستار، حدود 50 مقاله بررسی و 20 مقاله و منبع مرتبط انتخاب شدند.
    یافته ها
    رعایت اخلاق حرفه ای در عملکردهای فنی پرستاری از مسائل عام مراقبت، حساس تر و مهم تر است. پرستاران نمی توانند مسئولیت جوابگویی به بیماران را انکار کنند. لذا بایستی قادر باشند مراقبت سالم، شایسته، قانونی و اخلاقی از تمام بیماران در تمام محیط-های مراقبتی به عمل آورند. رسالت آموزش پرستاری تربیت نیروی انسانی آگاه، متعهد، خبره و کارآمدی است، که با کسب توانائی های حرفه ای و بهره مندی از دانش روز خدمات مورد نیاز بهداشتی، مراقبتی و توانبخشی مقرون به صرفه را در بالاترین سطح استاندارد جهت تامین، حفظ و ارتقاء سطح سلامت جامعه ارائه دهد. این مهم از طریق آموزش، پژوهش و توسعه دانش پرستاری میسرمی باشد. قطعا داشتن فلسفه حرفه ای برای دانش آموخته پرستاری در این زمینه از اهمیت بالایی برخوردار است؛ بنابراین با توجه به اهمیت فلسفه در حرفه ای شدن و فقدان فلسفه ای غالب در رشته پرستاری، فلسفه و تربیت اسلامی به عنوان کامل ترین، بهترین و کاربردی ترین فلسفه، می تواند مورد استفاده قرار گیرد. با استفاده از مبانی دین مبین اسلام می توان پرستاری را تربیت نمود که دارای صفات و خصوصیات مورد نظر این رشته باشد، زیرا پرستاری همواره با دین عجین بوده است. مبانی اساسی تربیت را می توان بر حسب موضوع به پنج بخش، مبانی هستی شناختی، انسان شناختی، معرفت شناختی، ارزش شناختی و دین شناختی تقسیم نمود.
    نتیجه گیری
    اگر چه مطالعات نشان می دهد که آگاهی پرستاران از مسئولیت های اخلاقی و تعیین روش مناسب برای حل معضل اخلاقی دشواری هایی دارند اما با استفاده از تعالیم اسلامی نه تنها مسئوولیت پذیری افزایش می یابد، بلکه رعایت اخلاق حرفه ای به عنوان یک ارزش درحرفه پرستاری جایگاه خود را در تربیت پرستار پیداخواهد کرد. پرستاران با تمام وجود فعالیت می نمایند که موجب رضای خداوند متعال، رضایتمندی مددجویان، دستیابی به اهداف سازمانی و ارتقاء سطح سلامت جامعه خواهد شد.
    کلیدواژگان: اخلاق حرفه ای، تربیت پرستار، اسلام
  • جاسم نوذرپور، عبدالعلی شریعتی، مهرناز مرادی، محمود لطیفی صفحه 10
    مقدمه
    گزارش نویسی به عنوان یک چارچوب فعالیتی و یک وسیله ضروری برای ارائه و ارزیابی مراقبت های پرستاری می باشد. مهمترین روش های گزارش نویسی توصیه شده در مراکز درمانی روش های گزارش نویسی سنتی، موارد غیر طبیعی، کامپیوتری، استاندارد و روش مشکل مدار می باشد. هدف کلی این پژوهش، مقایسه تاثیر دو روش گزارش نویسی مشکل مدار و سنتی بر ویژگی های گزارش پرستاری می-باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع نیمه تجربی قبل و بعد و یک گروهه می باشد و روی پرستاران شاغل در بخش های عمومی بیمارستان گلستان شهر اهواز انجام شد. 27 پرستار به شکل تصادفی از جامعه پژوهش انتخاب و در دو گروه قبل و بعد از مداخله قرار گرفتند. جهت گروه مداخله کارگاه آموزشی گزارش نویسی مشکل مدار اجرا شد. برای جمع آوری داده ها از چک لیست استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده های آماری با استفاده از آزمون های آمار توصیفی و آزمون آماری ویلکاکسون، تی مستقل و کای اسکوئر انجام یافت.
    یافته ها
    میانگین نمرات گزارش پرستاری قبل و بعد از مداخله با استفاده از آزمون ویلکاکسون اختلاف معنی داری نشان داد (001>P) به طوری که در همه موارد روش مشکل مدار نسبت به روش سنتی نمرات بالاتری را به خود اختصاص داده بود.
    نتیجه گیری
    روش گزارش نویسی مشک مدار تاثیر مثبت بر ویژگی های گزارش پرستاری دارد، لذا پیشنهاد می شود این روش گزارش نویسی توسط پرستاران به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: گزارش پرستاری، روش مشکل مدار، روش سنتی
  • تیام کیانی، پوریا رضا سلطانی، اصغر دالوندی، منصوره قاصدی، محسن محمودی صفحه 18
    مقدمه
    تجربه ی تنهایی، مسئله ای جهانی است که همه ی انسان ها بیش و کم آن را تجربه کرده اند و با زندگی آنها همراه شده است. پژوهش حاضر با هدف تعیین وضعیت احساس تنهایی در دانشجویان دختر دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران اجرا شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی از نوع توصیفی–تحلیلی 118 نفر از دانشجویان دختر دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران به روش نمونه گیری آسان انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسشنامه مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه مقیاس احساس تنهایی بود که به روش خود ایفایی تکمیل شدند.
    یافته ها
    میانگین سنی مشارکت کنندگان 90/21 با انحراف معیار 022/2 سال بود . 1/88 درصد آزمودنی ها در مقطع کارشناسی و 4/11 درصد در مقطع کارشناسی ارشد مشغول به تحصیل بودند. 4/36 درصد احساس تنهایی کم، 33درصد احساس تنهایی شدید و 6/30 درصد احساس تنهایی متوسط داشتند.
    نتیجه گیری
    بیش از نیمی از دانشجویان احساس تنهایی متوسط به بالا داشتند. لذا پیشنهاد می شود ضمن فراهم کردن امکانات و شرایط مشاوره ایی مناسب و موثر برای دانشجویان، دلایل ایجاد احساس تنهایی در آن ها شناسایی و با ارائه ی راهکارهای مناسب در جهت کاهش آن، از بروز عوارضی مانند انزوا و گوشه گیری جلوگیری شود.
    کلیدواژگان: احساس تنهایی، دانشجویان، دختر، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
  • مسعود فرهادی نیا، نسرین گله دار، سعید فروغی، سیمین رضایی صفحه 27
    مقدمه
    رضایت شغلی، نگرش کلی فرد نسبت به شغلش است که از عوامل مهم افزایش بهره وری، تعلق و دلبستگی، کمیت و کیفیت کار در هر سازمان بوده و تحت تاثیرعواملی مثل ماهیت کار، حقوق و دستمزد، شرایط مناسب کاری، ارتقاء و همکاران و سبک مدیریت مدیران می باشد. این پژوهش با هدف تعیین ارتباط رضایت شغلی با ویژگی های دموگرافیک و حرفه ای کارکنان بخش مدیریت اطلاعات بهداشتی، مراکزآموزشی-درمانی دانشگاه علوم پزشکی لرستان درسال 1391 انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تحلیلی ازنوع همبستگی است. که به روش سرشماری روی 47 نفر از کارکنان بخش مدیریت اطلاعات بهداشتی مراکز آموزشی-درمانی دانشگاه علوم پزشکی لرستان درسال 1391 انجام شد. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه اطلاعات فردی، پرسشنامه توصیف شغل اسمیت (JDI)جمع آوری و برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون فراوانی، درصد، ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که رضایت مندی شغلی کلی با ویژگی های دموگرافیک و حرفه ای دارای ضریب همبستگی متوسط (552/0یا91/2) و در سطح 001/0p= معنی دار بود و ضرایب همبستگی مولفه های رضایت شغلی) ماهیت کار، حقوق و دستمزد، شرایط مناسب کاری، ارتقاء و همکاران و سبک مدیریت مدیران( با دامنه تغییرات از 35/0 تا 64/ 0همگی مثبت و معنی دارند.
    نتیجه گیری
    در مجموع ارتباط رضایت مندی شغلی با ویژگی های دموگرافیک و حرفه ای کارکنان بخش مدیریت اطلاعات بهداشتی در حد متوسط بود. تامین رضایت شغلی کارکنان بخش مدیریت اطلاعات پزشکی موجب سلامت جسمی و فکری، ارائه بهینه خدمات و توسعه و گسترش بهره مندی از منابع ذی-قیمت این حوزه خواهد شد.
    کلیدواژگان: رضایت شغلی، ویژگی های دموگرافیک، کارکنان بخش مدیریت اطلاعات بهداشتی
  • اعظم گراوندی، غزال جمشیدی، فاطمه عبدالهی، شیدا سپاهی، مهوش گراوندی صفحه 38
    مقدمه
    آلودگی به شپش یک مساله اجتماعی و گریبانگیر بسیاری از جوامع بشری می باشد و از جمله معضلات بهداشتی است که در مدارس شایع است. این مطالعه با هدف تعیین شیوع ابتلا به شپش سر و عوامل مرتبط با آن، در میان دانش آموزان مدارس ابتدایی شهرستان جوانرود درسال 1390 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این تحقیق یک مطالعه مقطعی- توصیفی بود. جامعه مورد مطالعه کلیه مدارس ابتدایی دخترانه شهر جوانرود، و جمعیت نمونه شامل 865 دانش آموز مشغول به تحصیل می باشد. نواحی مختلف شهر، بر اساس موقعیت (شمال–جنوب) به عنوان طبقات تقسیم و از هر طبقه 2 مدرسه به تصادف انتخاب گردید. انتخاب مدارس، کلاس ها و افراد نیز به روش تصادفی انجام شده است. جمع آوری اطلاعات با استفاده از معاینه سر و پر کردن چک لیست جهت دانش آموزان صورت پذیرفت. داده های بدست آمده با استفاده از آزمون کای اسکوئر تجزیه و تحلیل شد
    یافته ها
    از میان دانش آموزان مورد مطالعه، 72 نفر (3/8 درصد) آلوده به شپش سر بودند. بین میزان آلودگی به پدیکلوز و تحصیلات مادر (006/0 =P) و پدر (001/0 =P) ارتباط معنی دار وجود داشت همچنین، ارتباط معنی داری بین میزان آلودگی به پدیکولوزیس و شغل پدر دیده شد (006/0 =P) بین میزان آلودگی به پدیکولوزیس و دفعات استحمام دانش آموز ارتباط معنی داری وجود داشت (022/0 =P).
    نتیجه گیری
    شیوع بیماری در بین دانش آموزان اکثر مدارس مورد بررسی با عواملی مثل، دفعات استحمام، تحصیلات والدین، شغل پدر، موقعیت مدرسه، عدم توجه کافی به رعایت بهداشت فردی و سایر عوامل مرتبط بود.
    کلیدواژگان: شپش سر، عوامل خطر، دانش آموزان مقطع ابتدایی
  • کتایون وکیلیان، افسانه کرامت صفحه 47
    مقدمه
    در سیاست های نهادهای بین المللی مشارکت مردان در بهداشت مورد توجه قرار گرفته است. هدف این مطالعه مقایسه نگرش زنان نسبت به مسئولیت پذیر ی مردان در بهداشت باروری و حیطه های آن قبل و بعد از شرکت در کلاس های مشاوره قبل از ازدواج بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع پیش آزمون و پس آزمون بود که بر روی 205 نمونه از زنان در شرف ازدواج که به مراکز بهداشتی درمانی شهر شاهرود مراجعه کرده بودند، انجام گرفت. نمونه گیری به روش در دسترس و روش جمع آوری داده ها پرسشنامه پژوهشگر ساخته دارای 2 قسمت مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه نگرش زنان نسبت به مشارکت مردان به بهداشت باروری شامل 16 سوال در 6 حیطه شامل درمان های نازائی (1)، تنظیم خانواده (6)، پیشگیری از بیماری مقاربتی ( بهداشت جنسی) (5)، بارداری (2)، خشونت (2) و تربیت فرزند (1) بود. سوالات در طیف لیکرت 5 تائی با حداقل نمره 16 و حداکثر 90 امتیاز بود.. جمع آوری اطلاعات قبل و بعد از شرکت در کلاس های مشاوره ازدواج به روش خود ایفایی انجام شد و پایایی پرسشنامه به روش بازآزمایی (8/0= r) و ضریب آلفای کرونباخ (65/0=α)مورد تائید قرار گرفت. نتایج با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های کای دو و ویل کاکسون تجزیه و تحلیل شدند .
    یافته ها
    میانگین سن شرکت کنندگان 856/3 ± 91 /22 سال بود. میانگین نگرش زنان قبل از شرکت در کلاس 284/8 ±20/69 و بعد از آن 6/9± 8/ 72 بود که تفاوت معنی داری نداشت (05/0p=).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به نظر می رسد باید در زمینه نگرش زنان نسبت به مسئولیت پذیری مردان در امور بهداشت باروری در این کلاس ها تاکید شود و به خصوص محتوی و متد های آموزشی متناسب با اهداف آموزشی برای کلاس های مشاوره ازدواج تدوین شود.
    کلیدواژگان: بهداشت باروری، مشاوره ازدواج، مشارکت مردان، نگرش زنان
  • محمدعلی محمدی، مریم میرزایی، الهام سپهوند صفحه 56
    مقدمه
    آگاهی از سرطان دهانه رحم و نحوه پیشگیری از آن در کاهش ابتلا به بیماری و افزایش میزان بقای بیماران، تشخیص زودرس و مرگ و میر ناشی از آن نقش به سزایی دارد. این مطالعه با هدف تعیین آگاهی از سرطان سرویکس در زنان سنین باروری مراجعه کننده به مراکز بهداشتی–درمانی شهر اردبیل در سال 1390 شده است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش توصیفی- تحلیلی بصورت مقطعی در سال 1390 روی 395 نفر از زنان سنین باروری مراجعه کننده به مراکز بهداشتی – درمانی شهراردبیل با روش نمونه گیری خوشه ایسپس تصادفی–طبقه ای انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته در 4 بخش شامل مشخصات دموگرافیک، آگاهی از عوامل ایجاد کننده بیماری، آگاهی از علایم سرطان گردن رحم و آگاهی در مورد پاپ اسمیر بود. روایی ابزار با روش روایی محتوا و پایایی آن با آزمون مجدد (86%=r) تائید شد. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون کای اسکوئر تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    آگاهی کلی از سرطان سرویکس در 6/51% از زنان ضعیف و همچنین سطح آگاهی زنان در مورد تست تشخیصی پاپ اسمیر (3/59%)، آگاهی از عوامل خطر (1/55%) و آگاهی از علایم بیماری (64%) ضعیف بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه اکثر زنان آگاهی کمی در مورد سرطان سرویکس و نیز در مورد لزوم استفاده از روش های غربالگری سرطان داشتند، به کارگیری روش های نوین آموزشی از طریق رسانه های جمعی در جهت تغییر نگرش و عملکرد افراد و افزایش سطح آگاهی آن ها و کمک به تشخیص و درمان به موقع این بیماری ضروری است.
    کلیدواژگان: سرطان گردن رحم، آگاهی، زنان سنین باروری، اردبیل
|
  • Toulabi T., Sadeghzadeh A., Niazi S Page 1
    Background and Aim
    The professional ethics, is a vital aspect of nursing care and growth in ethical competence is essential for the present and future of the nursing practice. As Islamic teachings are the most complete and functional in response to the physical, psychological, and spiritual needs of human beings, the present study was conducted to review the ethics of nursing and nurse training from the Islamic perspective.
    Materials And Methods
    Through studying books, published articles and search in databases like Elsevier. SID and Google and searching the following keywords: "professional ethics, Islamic philosophy and education, nurse training", about 50 papers were reviewed and 20 articles and related resources were selected.
    Results
    Observance of professional ethics in technical performance of nursing is more sensitive and more important than typical care issues. Nurses cannot deny the responsibility of accountability to patients. Therefore, they must be able to provide correct, competent, legal and ethical care to all patients in all care settings. The nursing education mission is to train informed, committed, qualified and efficient resources with professional competences and benefit from the updated knowledge of health care and affordable sanitation services in order to offer the highest standards to ensure, protect and promote the health of society. Considering the importance of philosophy in being professional and lack of a dominant philosophy in nursing, the Islamic philosophy and education can be used. The nurses can be trained with the foundations of Islam that have the attributes of this field as nursing has always been associated with religion. The basic principles of education can be divided into five parts of ontological, anthropological, epistemological, cognitive value and theological.
    Conclusion
    Although studies show that nurse's awareness of ethical responsibility and determination of the appropriate method to resolve the ethical dilemma have some difficulties, the use of Islamic teachings (work will be worship) not only increases the accountability but also adheres to professional ethics as a value in the nursing profession. This will find its place in nurse training causing nurses do their best to achieve God’s and the patient’s satisfaction leading to achieve organizational goals and health promotion of society.
    Keywords: Professional ethics, Nurse training, Islam.
  • Nozarpor J., Shariati A., Moradi M., Latifi M Page 10
    Background and Aim
    Report writing as a framework and important means for providing and evaluating nursing care is essential. The most important recommended methods for reporting in medical centers are traditional reporting, abnormal cases reporting, computerized reporting, standard and problem-oriented reporting methods. The aim of this study was to compare the effect of problem-based and traditional reporting methods on the characteristics of nursing reporting.
    Material &
    Methods
    This was a quasi-experimental, before and after (semi-experimental one group) study carried out among the nurses in the public Ahvaz Golestan Hospital. 27 nurses were randomly selected from the population and were placed in two groups of before and after intervention. Problem-based reporting workshop was held for experimental group. Data was collected with checklist. The data were analyzed using descriptive statistics and Wilcoxon signed ranks test, T-test and chi square tests were performed using SPSS version 21.
    Results
    The findings showed a significant difference using the Wilcoxon test between the mean scores of nursing report and the two groups of before and after intervention (P
    Conclusion
    According to the findings, teaching problem-based reporting has positive impact on the characteristics of nurse reporting. Accordingly using this method by nurses is suggested.
    Keywords: Nursing report, Problem, oriented approach, The traditional approach
  • Kiany T., Soltani Pr, Dalvandi A., Ghasedi M., Mahmmodi M Page 18
    Background and Aim
    The experience of loneliness is a universal problem that more or less everyone has experienced and is associated with life. The aim of the present study was to determine the State of loneliness among the female students of Tehran Welfare and Rehabilitation Sciences University.
    Materials And Methods
    This was a cross-sectional study in which 118 female students of Tehran University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences In 2013 were the samples. The data was collected through a demographic & Loneliness Scale questionnaire that was completed by self-management.
    Results
    The mean age of participants was 21/90 with SD 2/022 Year. 88/1% and 11/4% were enrolled respectively in undergraduate and graduate school. 36/4% felt a low level of loneliness, 33% felt a high level of loneliness and 30/6% had moderate feelings of loneliness.
    Conclusion
    According to the findings more than half of students felt lonely from moderate to up. Therefore, it is recommended to provide an appropriate and effective consultation times for the students, identify the causes of loneliness in them and provide appropriate solutions for the reduction and prevention of secondary complications such as Loneliness and isolation.
    Keywords: Loneliness, Students, Girl, University of Social Welfare, Rehabilitation Sciences
  • Farhdinia M., Galehda N., Foroghi S., Rezaee S Page 27
    Background and Aim
    Job satisfaction is the attitude of employees about their jobs. Job satisfaction is considered as an important factor in increasing productivity of workers belonging and attached to the work environment and improving the quantity and quality of work. These are influenced by facilities and working environment, salary and benefits, supervision, and relationships with colleagues. The aim of this study was to determine Job Satisfaction and individual characteristics of health information management Staffs in Medical- Educational Centers of Lorestan University of Medical Sciences in 2013.
    Material and
    Methods
    This was a descriptive- correlation analytic study. 47 individuals were selected randomly by proportional counting method. Collecting data was carried out using Smith job satisfaction (JDI) and individual characteristics questionnaires. With colleagues and improve their job by attitude measuring likert scale. Data analyzing was done using of descriptive statistics.
    Results
    The results show there was significant correlation between job satisfaction and individual characteristics of staff. Satisfaction in current job, aspects of supervision, partners’ relationship, upgrading and promotion, salary and benefits and work conditions style at 0.35 to 0.64 shows changes are all positive and significant.
    Conclusion
    Job Satisfaction and demographic conditions of the workplace of staff at educational-health centers showed a meaningful relationship of a mediocre level. Optimal service expansion and development in this area will benefit the valuable resources.
    Keywords: Job Satisfaction, Health information management, Individual Characteristics
  • Geravandi A., Jamshidi G., Abdollahi F., Sepahi S., Geravandi M Page 38
    Background and Aim
    Lice infestation is a social problem affecting many human societies, and one of the health problems that are common in schools. This study aimed to determine the prevalence of head lice and its related factors among elementary school students of Javanrood city in 2011.
    Materials And Methods
    This study was a cross-sectional study. All of the elementary school girls in Javanrood which resulted in a sample of 865 students studying in different areas of the city were studied. Based on the position (North- South) the samples were divided into categories and in each category 2 schools were selected randomly. The schools, classes and individuals were also selected at random. Data was collected using a full examination and the filling of the checklist for students to be accepted. Data were analyzed using chi-square test.
    Results
    Of the students surveyed, 72 (8.3%) were infected with head lice. Infection rate in Pediculosis and mother's education (p=0.006) and father’s education (p=0.001) there was a significant correlation. Also, significant correlation was found between the prevalence of father and job Pediculosis (p=0.006), but no significant correlation was found between the prevalence of maternal job and Pediculosis (p=0.678). Pediculosis infection rate and frequency of bathing had a significant correlation (p=0.022).
    Conclusion
    The prevalence among students was relevant to factors such as frequency of bathing, parental education, parental occupation, location, school, lack of attention to personal hygiene and other factors.
    Keywords: Head louse, Pediculosis, Effective factor, Primary school students
  • Vakilian K., Keramt Page 47
    Background and Aim
    Male involvement in maternal health is one of the policies promoted by International reproductive health bodies. This study was performed to determine knowledge and attitude of couples before and after attending marriage consultation in Shahroud 2011.
    Materials And Methods
    This descriptive cross-sectional study was performed on 205 women referring to health centers in Shahroud. Convenient sampling was used. The data-gathering tool was a researcher made questionnaire containing 2 forms. The first form included demographic questions and 18 attitude questions in likert 5 range were responsibility female in 5 area with 16 in less and 90 in high score including in fertility(1), family planning(6), , sexual disease prevention (sexual health)(5),pregnancy(2) , parenting(1) infertility (1)Violence(2). Assessment was done pre and post consultation marriage class. Test re test reliability and Cronbach’s alfa were respectively 0.8 and 0.65. Descriptive statistics and analytics such as, χ2, Wilcoxon, were used for analyzing the data.
    Results
    Mean age of the females under study was 22.91±3.856 years. Mean of women attitude from 69.20±8.284 (before consult) to 72.8±9.6 after invention (P=0.05).
    Conclusion
    Regarding data ¡ it seems attitude should be improved in the field of reproductive health and specially emphasize on content and appropriate educational method in marriage class.
    Keywords: Reproductive Health, Marriage counseling, Male Participation
  • Ali Mohammadi M., Mirzaeii M., Sepahvand E Page 56
    Background and Aim
    Knowledge of cervical cancer and how to prevent it can be effective to reducing disease and increasing survival rate, early detection and its mortality. This study was performed to survey of knowledge of cervical cancer in women in reproductive age covered by the Ardabil health- centers.
    Materials And Methods
    This cross sectional study was done on 395 women of reproductive age referred to the Ardabil health centers in 2011. They were selected by cluster sampling then random stratified. Data collection tool was a research made questionnaire in four sections which included: Demographic characteristics, knowledge of the factors responsible for the disease, awareness of the symptoms of cervical cancer, and women's knowledge about Pap smears. The validity of tool was certified using content validity and its reliability with test-retest (r=86%) was confirmed. Data were analyzed using descriptive and chi- square tests.
    Results
    Overall awareness of cervical cancer in 51.6% of women was poor. The level of knowledge in case of Pap smear test was 59.3%, knowledge of risk factors was 55.1% and the knowledge of disease symptoms in 64% of people was poor.
    Conclusion
    Most women about cervical cancer and importance of using screening methods had little knowledge. It is essential to use the new method of education through the mass media to change attitudes and increase the performance of individuals and awareness and to help them diagnose and treat this disease in early harvesting steps.
    Keywords: Cervical cancer, Awareness, Women of childbearing age, Ardabil