فهرست مطالب

نشریه مراقبت امروز
پیاپی 8-9 (پاییز و زمستان 1386)

  • تاریخ انتشار: 1386/10/11
  • تعداد عناوین: 7
|
  • سیده فاطمه قاسمی، فاطمه ولی زاده صفحه 5
    مقدمه و هدف
    درد احساسی ناخوشایندوتجربه ای ذهنی ناشی ازصدمات احتمالی یاواقعی است. مداخلات دردناک پزشکی به صورت مکرربرای نوزادان انجام می شود که اثر آنها تامدتهای مدیددرخاطر نوزاد باقی می ماند، تحقیقات نشان داده درمانهای غیرداروئی باعث کاهش دردنوزادان هنگام مداخلات دردناک وعوارض منفی آنها میشوند. هدف از این مطالعه مقایسه اثر شیردهی ومکیدن غیرتغذیه ای بر درد ناشی از تزریق عضلانی واکسن هپاتیت B درنوزادان بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی تصادفی است که در آن 3 گروه مورد بررسی قرار گرفتند. درگروه اول یا گروه شاهد واکسن هپاتیت B برای نوزادان به صورت روتین بخش یعنی بدون استفاده ازروشی برای تسکین درد به صورت عضلانی تزریق شد. در گروه دوم استفاده از مکیدن شیر مادر از طریق پستان ودرگروه سوم مکیدن غیرتغذیه ای با استفاده ازیک انگشت پوشیده شده بادستکش استریل دو دقیقه قبل، حین و بعد از تزریق به عنوان اقدام تسکین دهنده درد استفاده شد. برای بررسی شدت درد پاسخهای فیزیولوژیک با پالس اکسمیتری، پاسخهای رفتاری با فیلمبرداری و مدت گریه با کرنومتر اندازه گیری شد. اطلاعات به دست آمده با استفاده از تست های آماری آنالیز واریانس، تی تست، کروسکال والیس، من ویتنی U وکای اسکوئرمورد بررسی وتجزیه تحلیل قرارگرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین گروه های مورد مطالعه در جریان تزریق از نظر تغییرات چهره حین تزریق (015/0P=)، تغییرات چهره بعداز تزریق (024/0P=)، آرامش بعداز تزریق (013/0= P) و مدت گریه (0 P=) تفاوت آماری معنی داری وجودداشت.
    نتیجه گیری
    یافته ها نشان داد شیر مادرازطریق پستان نسبت به مکیدن غیرتغذیه ای به طور موثرتری باعث کاهش درد تزریق عضلانی واکسن هپاتیت Bدر نوزادان شد. لذا پیشنهاد می شود از این روش غیرداروئی بی خطر، آسان، در دسترس، ارزان و عملی در هنگام مداخلات دردناک برای کاهش درد نوزادان استفاده شود.
    کلیدواژگان: درد، نوزاد، شیردهی، مکیدن غیرتغذیه ای
  • فرناز شیشه گر، اکرم پیمان، سولماز روشندل صفحه 15
    مقدمه و هدف
    افزایش طول مرحله دوم زایمان اغلب باعث فشار روحی بر عامل زایمان می گردد. عقیده بر این است که مرحله دوم زایمان طولانی تر با افزایش خطرات مادری و جنینی توام است. طول مدت ایده ال و بی خطر جهت مرحله دوم زایمان به خوبی تشریح نشده است و اغلب افزایش طول مرحله دوم زایمان باعث نگرانی در ماماها گردیده و به علاوه زائو را خسته و ناتوان می کند. این مطالعه با هدف تعیین عوامل مادری موثر در افزایش طول مرحله دوم زایمان انجام گردیده است
    مواد و روش ها
    این تحقیق یک مطالعه توصیفی- مقطعی است که درفاصله سالهای 86-85 در 804 زائو(400 نفر اول زا و 404 نفر چندزا) بانمایش سر و زایمان طبیعی در سه بیمارستان دولتی شهر تهران صورت گرفته است. اطلاعات توصیفی شامل سن مادر، میزان افزایش وزن مادر در طی حاملگی، تعداد زایمان، دیلاتاسیون سرویکس در موقع پذیرش در بیمارستان و دیلاتاسیون سرویکس در موقعی که کیسه آب به صورت عمدی پاره گردیده، ومدت تحریک والقای زایمان بودند. جهت بررسی ارتباط یافته ها ازآنالیز واریانس یک طرفه و آزمون t جهت متغیر های پیوسته استفاده شد.سطح معنی داری در این تحقیق 5 0/ 0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    اطلاعات به دست آمده نشان داد که متوسط طول مرحله دوم زایمان4 /52 دقیقه در شکم اول ها و89 /20دقیقه در چند زاها بود و ارتباط معنی داری بین افزایش وزن مادر در طی حاملگی(019/0= P)، سن مادر (001/0 › P)، تعدادزایمان(001/ 0 › P)، دیلاتاسیون سرویکس درموقع پذیرش در بیمارستان 001/0› P)، و دیلاتاسیون سرویکس در موقع پارگی عمدی کیسه آب(006/0 = P)، ومدت القای زایمان (001/ 0 › P) و طول مرحله دوم زایمان وجودداشت.
    نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش نشان داد که بین اداره فعال زایمان(القای زایمان، پارگی زودرس وعمدی کیسه آب، پذیرش زائو در فاز نهفته زایمان)و افزایش طول مرحله دوم زایمان ارتباط وجود دارد. بنابراین به نظر می رسد که اقدامات مداخله ای کمتر جهت خاتمه زایمان می تواند باعث بهبود پروسه زایمان گردد. در واقع هر پروسه درد زایمانی بایستی با توجه به شرایط مادری مورد تصمیم گیری قرار گیرد.
  • پرند پورقانع، ساره جفاکش، آزاده شهبازی صفحه 23
    مقدمه و هدف
    استرس به معنای فشار یا نیرویی است که از انواع عوامل درونی و بیرونی بر فرد وارد شده و بر رفتار او تاثیر می گذارد. یکی از انواع استرس، استرس ناشی از محیط کار است که بسته به عوامل استرس زای درونی خود می تواند کارکنان را تحت تاثیر قرار دهد. به طور کلی استرس شغلی نوعی استرس است که با عوامل مرتبط با محیط کاری فرد ارتباط دارد. محیط بخش های ویژه از جمله CCUجزو بخش هایی هستند که به دلایل مختلف شغلی، جسمی و روحی می توانند سبب بروز استرس در پرستاران گردند. همچنین می توان گفت افزایش خطاهای شغلی یکی از ده ها مشکلی است که با افزایش سطح استرس ارتباط مستقیمی دارد. با توجه به اهمیت موضوع، پژوهش حاضر با هدف تعیین سطح استرس پرستاران شاغل در بخش های CCU بیمارستان های شرق گیلان به عمل آمده تا با شناخت سطح استرس آنان در صورت نیاز راهکارهایی برای کاهش استرس یا سازگاری مثبت آنان ارائه شود.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر، یک پژوهش توصیفی- مقطعی است. نمونه مورد مطالعه کلیه پرستاران شاغل در بخش های CCU بیمارستان های شرق گیلان بود(39نفر). روش نمونه گیری سرشماری بود. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه استرس شغلی ((KARASEKبود. پاسخ های داده شده به صورت مواجهه 4 تایی (همیشه، اغلب اوقات، گاهی اوقات و هرگز) امتیاز بندی گردید. پرسشنامه ها به روش خود گزارش دهی تکمیل گردیدند.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد، اکثریت پرستاران (1/64%) دارای سطح استرس کم بودند. بر اساس نتایج، ارتباط معنی دار آماری بین جنس و استرس دیده نشد. بین وضعیت تاهل و شدت استرس (001/0 p<) و همچنین بین سن و شدت استرس(001/0 >p) و سابقه کار و میزان استرس(001/0 >p) نیز رابطه معنی دار آماری مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    استرس شغلی، جدا از به خطر انداختن سلامت جسمی و روحی، روانی پرستاران می تواند مسائلی همچون غیبت های مکرر، کاهش انرژی و بازده کاری و عدم ارائه مراقبت های صحیح پرستاری را به همراه داشته باشد. با توجه به نتایج کسب شده از تحقیق، به نظر می رسد به کار گرفتن پرسنل با تجربه کار بیشتر در کنار افراد کم تجربه و همچنین به کار گرفتن افراد مجرد در کنار افراد متاهل خواهد توانست تاحد زیادی از استرس موجود در بخش های مراقبت های ویژه قلبی بکاهد.
    کلیدواژگان: استرس شغلی، پرستاران، بخش مراقبت ویژه قلبی
  • شهین رئوفی، علی شیخیان، فرزاد ابراهیم زاده، محمد جواد طراحی، پروانه احمدی صفحه 31
    مقدمه و هدف
    ارزشیابی استاد توسط دانشجوفرآیندی است که هدف آن سنجش اثر بخشی تدریس وارتقاء کیفیت آموزش است.در صورتیکه بطور صحیحی انجام شود گویای وضعیت عملکرد استاد بوده و ضمن تشخیص نقاط قوت وضعف بعنوان عاملی کمک کننده در جهت بهبود فعالیتهای آموزشی ایشان موثر باشد، اما شواهد پژوهشی نشاندهنده آن است که برخی از سوالات آن از دیدگاه ارزیابی شوندگان وارزیابی کنندگان مناسب نیست. این مطالعه با هدف تعیین دیدگاه های اعضا هیات علمی و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی لرستان در مورد نقاط قوت وضعف فرم ارزیابی کیفیت تدریس نظری اساتید(فرم الف) انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه از نوع توصیفی-مقطعی بوده وجامعه مورد مطالعه را 120 نفراز اساتید و420نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی لرستان تشکیل می دادند، ابزار گرد آوری اطلاعات پرسشنامه ای مشتمل بردوبخش بود، بخش اول شامل اطلاعات فردی شرکت کنندگان وبخش دوم شامل22 گویه فرم ارزیابی کیفیت تدریس نظری مصوب وزارت بهداشت ودرمان بود، که در پنج درجه ازبی نظر تا کاملا مناسب تقسیم بندی گردیده است. یافته ها با استفاده ازآمار توصیفی به صورت درصد وفراوانی و جداول توزیع گزارش گردید.
    یافته ها
    تعداد 96نفر از اساتید و340 نفر دانشجو درپژوهش شرکت کردند. از نظر5/62٪ اعضا هیات علمی قدرت اداره ورهبری کلاس و از دیدگاه دانشجویان تسلط برموضوع درس(3/70٪)، حضور به موقع در کلاس درس (8/66٪)وقدرت اداره ورهبری کلاس (6/60٪)جز جملات خوب ومناسب برای ارزیابی تدریس نظری اساتیدبودند.
    نتیجه گیری
    اغلب اساتید ودانشجویان نظر سنجی از دانشجو در ارزشیابی استاد را مناسب می دانستند والویت های ارزشیابی دربیشترموارد درتمامی گروه ها یکسان بود. اما اکثر جملات از نظر شرکت کنندگان در پژوهش متوسط تشخیص داده شد که بهتر است با درنظر گرفتن 6 حیطه دانش پژوهی و همکاری صاحبنظران وذی النفعان جملات این فرم بررسی و تقویت شوند.
    کلیدواژگان: عضو هیات علمی، ارزشیابی، کیفیت تدریس
  • حشمت الله حیدری، محمد شریف مالمیر، محمد غلامی صفحه 41
    مقدمه و هدف
    اخیرا بررسی های اپیدمیولوژیک نشان داده که وابستگی و سوء استفاده از مواد مجاز و غیر مجاز در سطح جهان افزایش یافته است به طوری که در حال حاضر بالغ بر 45% درصد جمعیت کل جهان به الکل، و بیش از 5/4% درصد به داروهای غیر مجاز وابستگی دارند. فاکتورهای مختلف اجتماعی اقتصادی، زیستی، خانوادگی، فرهنگی و... از مهمترین عوامل سوء استفاده از مواد مخدر هستند هدف از این مطالعه تعیین علل سوء مصرف مواد مخدر از دیدگاه معتادین مراجعه کننده به مراکز ترک اعتیاد دولتی شهرستان خرم آباد بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی مقطعی بود. 360 نفر از معتادین مراجعه کننده به مراکز ترک اعتیاد دولتی شهرستان خرم آباد به روش نمونه گیری مستمر درپژوهش شرکت کردند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه ای دو قسمتی بود که قسمت اول آن مربوط به اطلاعات دموگرافیک و قسمت دوم آن مربوط به جمع آوری دیدگاه معتادین در مورد عوامل موثر بر سوء مصرف مواد مخدر بود. روایی ابزار از طریق اعتبار محتوی و پایایی آن از طریق آزمون مجدد(92/0r=) تعیین گردید. اطلاعات به روش خود ایفایی گردآوری و با استفاده ازآمار توصیفی مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    یافته ها نشان دادند ازمیان عوامل فردی احساس لذت جسمی(64%)، در بین عوامل خانوادگی رابطه ناسالم بین پدر و مادر(1/41%)، در بین عوامل اقتصادی قوانین موجود در زمینه تجارت مواد مخدر(8/52%)، از عوامل اجتماعی سکونت در مکان هایی که مواد مخدر به وفور در آن جا یافت می شود(8/57%) و در میان عوامل روانی دسترسی آسان به مواد مخدر(3/53%)،از مهمترین عوامل گرایش به سوء مصرف مواد مخدرگزارش شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های مطالعه حاضر و با توجه به تاثیر شدید عوامل اجتماعی و فرهنگی بر سوء مصرف مواد مخدر لزوم برنامه ریزی دقیق جهت مبارزه با این بلای خانمان سوز ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: سوء مصرف، مواد مخدر، عوامل، معتاد، مراکز ترک اعتیاد
  • منوچهر ططری، عبدالحمید حبیبی، زینب امرایی صفحه 51
    مقدمه و هدف
    در سالهای اخیر رقابتهای ورزشی و مسابقات قهرمانی گسترش فزاینده ای یافته اند، ورزشکاران با کمک تکنیکهای علمی ورزشی، از قدرت، استقامت و توان بهتری برخوردار شده اند. خوی مبارزه گری و قهرمان طلبی در صحنه بازی ها و میادین مسابقات ورزشی به گونه ای است که گاه منجر به ضایعات و آسیبهای ورزشی اجتناب ناپذیر می شود. بدین جهت آشنایی با علل وقوع این آسیبها و مشخص نمودن اهمیت عوامل موثر در وقوع آسیبها از سوی ورزشکاران دانشجو می تواند کمک شایانی در پیش بینی-های لازم جهت اجرای مهارتهای ورزشی و دستورالعمل های ویژه در خصوص کنترل و جلوگیری از وقوع آسیبها، محسوب گردد. هدف تحقیق حاضر، تعیین و مقایسه علل وقوع آسیبهای ورزشی در بین دانشجویان پسر ورزشکار دانشگاه شهید چمران اهواز بوده است.
    مواد و روش ها
    نوع مطالعه،علی مقایسه ای گذشته نگر و نمونه گیری این پژوهش از نوع انتخاب همگن در گروه های ورزشکارمورد نظربود. 300نفر از دانشجویان منتخب در 3 رشته ورزشی فوتبال، والیبال و بسکتبال با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته مورد ارزیابی قرار گرفتند. پس از جمع آوری اطلاعات لازم، داده ها با استفاده از روش های آماری جداول توافقی و تست کروسکال والیس در سطح معنی داری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در کل عدم درمان کامل آسیب دیدگی های قبلی(8/76%)، کفش ورزشی نامناسب (8/75%)و عدم گرم کردن مناسب(3/67/0) مهمترین دلایل وقوع آسیبهای ورزشی بودند. مهمترین دلیل آسیبهای ورزشی در رشته ی بسکتبال عدم درمان کامل آسیب یا آسیب دیدگی های قبلی (84%). در رشته ی فوتبال زمین ورزشی نامناسب (93%) و در رشته ی والیبال عدم استفاده از کفش ورزشی مناسب(3/83%) شناخته شد. در مقایسه بین ورزشهای گروهی، زمین ورزشی نامناسب در بوجود آمدن آسیبهای ورزشی تفاوت معنی داری را نشان داد (000/0=p) و عامل ضعف آمادگی جسمانی اولیه تفاوت معنی داری را نشان نداد (987/0= p).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصله در خصوص علل مهم وقوع آسیبها باید بپذیریم که فراهم کردن امکانات مثل زمین و کفش مناسب و استفاده ازکادر ورزشی مجرب(بخصوص متخصصین ارتوپدی، طب ورزش و فیزیوتراپیست ها)جهت درمان به موقع آسیب ها و پیشگیری از آسیب های ورزشی اجتناب ناپذیر است، ضمن اینکه می توان استنباط کرد که سهم آگاهی و اطلاع ورزشکار و مربی از اصول طب ورزش بویژه در خصوص نوع آسیبها و خطرات مترتب بر آنها،نه کمتر شاید نقش آفرین تر باشد.
    کلیدواژگان: آسیبهای ورزشی، علل وقوع، دانشجویان منتخب، تیمهای ورزش
  • فاطمه محمدی پور، فرزانه محمدی پور، پرستو کردستانی مقدم صفحه 59
    مقدمه و هدف
    در حال حاضر تجربیات و انتظارات بیماران در حیطه اداره بالینی بسیار مهم است. اولویتهای بیماران ممکن است با فراهم کنندگان مراقبت سلامت تفاوت داشته باشد. تاکنون هیچ مطالعه ای درباره انتظارات بیماران ازسنگ شکن برون اندامی برای سنگهای کلیوی انجام نشده است. این مطالعه با هدف کمی کردن اهمیت اصول درمانی از دیدگاه بیماران تحت سنگ شکن برون اندامی برای سنگهای کلیوی انجام شد و امکان تخصیص صحیح منابع و بهبود خدمات با تمرکز بر بیماران را فراهم می کند.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی مقطعی بوده و با روش نمونه گیری غیراحتمالی و مبتنی بر هدف از280 بیمار مراجعه کننده به مرکز سنگ شکنی بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد که معیارهای ورود به مطالعه را داشتند درخواست شدکه پرسشنامه اصول درمانی بیماران تحت سنگ شکن برون اندامی را پر کرده و میزان اهمیت این عوامل را درجه بندی کنند. داده ها با استفاده از نرم افزار sigma stat، آمار توصیفی و آزمون مجموع رتبه های من ویتنی تحلیل شدند.
    یافته ها
    مهم ترین عامل درمانی عاری از سنگ شدن با میانگین 35/1 ± 55/9 بود و بیهوشی در زمان درمان با میانگین 59/3 ±01/5 کمترین اهمیت را به خود اختصاص داد. پی گیری به دنبال ترخیص و توضیح رویه و عوارض ممکن در رتبه دهم و یازدهم و کنترل درد در رتبه هشتم درجه بندی شده بودند.
    نتیجه گیری
    بر خلاف مطالعات متعددی که در مورد روش های کاهش درد این بیماران صورت گرفته، این عامل از دید بیماران اهمیت کمی دارد و بهتر است مطالعات درباره کارآیی سنگ شکن و عوامل موثر بر عاری از سنگ شدن باشند. بر عکس باید به بیماران نیز آموزش کافی داده شود که عاری از سنگ شدن ممکن است به صورت صد در صد و تنها با سنگ شکنی امکان پذیر نباشد. همچنین سنگ شکن یک روش کاملا بدون عارضه نیست و در برخی بیماران ممکن است نیاز به پیگیری وجود داشته باشد.
    کلیدواژگان: سنگ شکن برون اندامی، دیدگاه های بیماران، اصول درمانی
|
  • Ghasemi Sf¹, Valizadeh F Page 5
    Background and Aim
    Pain is a subjective and undesirable sense resulting from actual or probable injuries. Infants routinely undergo painful invasive procedures whose effects will last for a long time in the infants mind. Research shows that non-pharmacological treatments result in less pain during painful invasive procedures and their negative effects. The aim of this study was to compare the effects of breastfeeding and non nutritive sucking on the pain resulting from intramuscular injection of HBS vaccine on infants.
    Material And Methods
    This study is a randomized clinical trial in which 3 groups were investigated. For the first group the HBS vaccine was injected routinely and without any intervention for pain relief. The second group was breast fed, and the third group was sucking on a finger covered with a sterile glove. To determine the intensity of pain physiological, behavior response and the crying time were examined, 2 minutes before, during and 2 minute after the vaccination.
    Results
    There was no significant difference in physiological responses caused by pain between 3 groups. But in the crying time (P=0), facial changes during injection (P=0.015), facial changes after injection (P=0.024) and calming after injection (P=0.013), there was a significant difference between the 3 groups.
    Conclusion
    Findings of study indicates that breast feeding effectively reduces pain of intramuscular injections in term neonates.
    Keywords: Newborn, Breast feeding, Pain, Nonnutritive sucking
  • Shishehgar F., Payman A., Roshandel S Page 15
    Background and Aim
    An increased duration of the second stage of labor is a time of particular anexiety for midwives. It is believed that the longer second stage of labor takes the higher risk for fetus and mother. The ideal length of second stage of labor is poorly defined. Moreover an increased duration of second stage of labor is often a time when mothers and midwives are physically and mentally exhausted. The aim of this study was to investigate the impact of maternal parameters influencing the duration of the second stage of labor in vaginal deliveries.
    Material And Methods
    This study was a descriptive – cross sectional research which has been conducted between 2006- 2007. There were 804 consecutive patients delivering of a singleton fetus in cephalic presentation in 3 governmental hospitals in Tehran. A population of 400 nulliparous women and 404 multiparous women with spontaneous vaginal deliveries were analyzed. Descriptive statistics are reported for maternal age, maternal weight gain during pregnancy, parity, the duration of induction, the cervical dilatation on admission and the dilation of cervix at which water bag intentionally was ruptured.
    Results
    The mean duration of second stage of labor was 52.4 min in nuliparous and 20.89 min in multiparous. Univariate analysis identified, maternal weight gain (P=0.019), and t test identified parity (P<0.001), maternal age, cervical dilatation on admission (P<0.001), cervical dilatation at which membrane was ruptured (P=0.006) as significantly correlated with second stage duration.
    Conclusion
    Our data show a correlation between the policy of active management of labor and an increased second stage of labor. We conclude that a less intervention attitude towards labor can improve the progress of it. We suggest that every labor progress should be evaluated individually taking into account the maternal factors.
    Keywords: Duration, Second stage of labor, Maternal factors
  • Pourghane P., Gafakesh S., Shahbazy A Page 23
    Background and Aim
    stress is a force that incoming to person and affect on his (her) behavior. One kind of stress is job stress that can affects on employees. Generally job stress is one of the stresses that is related with job and its factors. This problem is the second factor of being absent in work place. Job environment and nursing itself are threatening factors that create stress in nurses Intensive care unit as CCU are wards that can create high stress in nurses. This research's aim was to determine stress level of CCU nurses in hospitals of east Guilan. With awareness stress level in them, we can present some methods for decrease or positive adaptation.
    Material And Methods
    It was a descriptive cross sectional study. The population was all nurses employee in these CCU wards in hospitals of east Guilan wards. Sampling was census method (42) nurse. The instrument of data collection was the questionnaire of job stress (KARASEK). Responses scored to 4 item (always, often, sometimes, never) nurses completed questionnaires.
    Results
    The results showed that the most of nurses (64/1%) had low stress level. There wasnt relation between sex and stress. There was significant relation between marriage and level of stress (p<0.001) and also between age and level of stress.
    Conclusion
    Because job stress can threat physical and mental health in nurses and impact on energy decrease, burn out and absence in work place and this can companion with undesirable nurse performance, therefore with attention to factors that create this stress, we can plan for remove or decrease these factors. Collaboration expert nurse besides novice nurse and single nurse besides married nurse can aids to decrease stress in CCU.
    Keywords: Job stress, Nurse, CCU
  • Raoufi Sh, Sheikhian A., Abrahimzadeh, Tarahi Mj¹, Ahmadi P Page 31
    Background and Aim
    Teacher's evaluation is a process to assess the effectiveness of teaching activity and to promote its quality. If it is done properly, it can reflect the teacher's education quality and can be exploited to improve it. For assessing theoretical teaching quality of teachers, we use a special form (A) with 22 items. Previous evidence indicate that all its items are not appropriate, so we decided to determine weak and strong items of this form in Lorestan university of medical sciences.
    Material And Methods
    This study was a cross-sectional research. Study sample included 120 persons of faculty members and 420 students of Lorestan university of medical sciences. Demographic data was gathered by a questionaire. The approperiateness of the evaluation form items was assessed by participants from very approperiate to very inappropriate in likert 5 levels scale. Data was analyzed by descriptie statistics.
    Results
    96 teachers, and 340 students participated in the study. 62.5% of faculty members declaring that teacher's leadrshiping ability in the class, and 70.3% of student declaring the importance mastery on teaching subject, on time attendance at classroom, and teacher's ability of leadershing in class were the best items for evaluating teaching quality.
    Conclusion
    Assessment of teacher educational quality by students is considered by many faculty members and students as an acceptable approach. But, they think many items of evaluation form are not completely approperiate and should be modified. So it is recommended to revise its items by considering the six standards of scholarship in teaching and the opinions of stakeholders.
    Keywords: Faculty members, Evaluation, Teaching quality
  • Hidari H., Malmir M., Gholami M Page 41
    Background and Aim
    Recent epidemiologic surveys have demonstrated that the use of, and dependency on, licit and illicit substances is widespread in world population. Approximately %48 of the global population is current consumers of alcohol, whereas %4.5 are current users of illicit drugs. Variant factors such as socio-economic, biological, familial, cultural and … are most cause’s of substances abuse. Therefore the aim of this study was detection of reasons of addiction to narcotic substances from addict's point of view.
    Material And Methods
    In this descriptive-cross sectional study 360 clients were selected continually, from the treatment centers of addiction. A two part questionnaire was employed to collect data about addict’s demographic characteristic and their opinions about the causes of addiction. The reliability and validity of the questionnaire was determined by test-re-test(r=0.92) and validation of it’s contents, Then the Collected data was analyzed using descriptive statistics.
    Results
    The results showed that among personal factors physical enjoyment (%64), among familial factors wrong relationship between the parents (%41), of economic factors existing rules in this connection to narcotic substances trade (%52.8), in social factors living in places that narcotic substances are found abundantly (%57.8) and finally among psychological factors easy access to narcotics were reported as important factors for having tendency to narcotics abuse.
    Conclusion
    The findings of the study and considering the severe correlation among sociocultural and narcotic substance abuse, necessity of exact planning for war on this calamity is necessary.
    Keywords: Narcotic, Substances abuse, Cause, Addicts, Addiction treatment centers
  • Tatari M., Habibi A., Amraei Z Page 51
    Background and Aim
    In recent years, sport’s competitions and championships have been increasingly expanded, scientific sports techniques help athletes to promote their, power endurance and power. Gary temper and fighting militancy in the scene hero games sport’s fields is such that sometimes leads to waste and sports injuries are inevitable. Therefore familiar with the causes of these damages and identify important factors in the occurrence them by the athletic students can help significantly in the prediction of necessities, point promote athletic skills and giving special instructions regarding injury control and prevention. Aim of this study was to investigate and compare the causes of the occurrence of sport’s injuries among male student athletes in Chamran University of Ahwaz 2007.
    Material And Methods
    It was a comparative retrospective study Sampling was the selected homogeneous of athletes groups, information were gathered through a questionnaire that provided by the researcher. The view points of 300 students were selected from three sports team; football, volleyball and basketball. Their view points about the most important causes of sport’s injuries were evaluated. Data were analyzed using statistical methods table's agreement and test Kruskal Wallis test. Significance level was.
    Results
    Non-treated injuries from previous injury (76.8%), bad sneakers (75.8%) and lack of proper warm-up (67.3%) were main reasons in the occurrence of sports injuries. In basketball group untreated injuries or previous injury (84%), in football field unsuitable Sport’s ground (93%), in Volleyball group lack of proper sports shoes (83.3%) were the main reasons for sports injuries. Unsuitable sport’s ground for group sports significantly affected on the sport’s injuries (P<0.001), but poor physical fitness did not have any effect on sport’s injuries in group sports (P= 0.987).
    Conclusion
    According to the results we must accept that providing suitable facilities such as proper ground and sneakers and use of experienced sports physicians (especially orthopedists and physiotherapists) is inevitable, while it can be inferred that share knowledge and inform athletes and coaches of sports medicine principles, particularly regarding injury and risks to them, not less than might be actors.
    Keywords: Sport's injuries, Causes, Athletic Selected students, Sport's teams
  • Mohammadipour F., Mohammadipour F., Kordestani Moghadam P Page 59
    Background and Aim
    Currently Patient's experience and expectations are very important in the clinical management. Patient's priorities may be different a health care providers. However, there is lack of independent study on patient's expectations from of treatment principles of ESWL for renal stone diseases. This study was aimed to quantify what aspects of ESWL are important from the patient's prospective and allow ones to put the appropriate focus on the result of patient expectations rates researches in order to allocate resources and improve service appropriately.
    Material And Methods
    In this descriptive research, with non randomized purposeful sampling of 280 patients refer to ESWL unit of Shohadaye Ashayer hospital in khoramabad who has inclusion criteria for this study were asked to complete a questionnaire and rate each aspect based on numerical scale from 1 to 10. Data were analyzed with sigma stat program, descriptive statistics and Mann-Whitney rank sum test.
    Results
    Stone clearance was the most important aspect of treatment with mean 9.55±1.35 and general anesthesia with mean 5.01±3.59 had the least importance. pain control was rated only 8 th. Follow up at the end of treatment and explanation of procedure and possible complication were the 10 th and 11th.
    Conclusion
    Despite many studies that focus on pain relief in these patients, pain control has a little importance in their views. Patients should be educated that stone clearance isn’t possible as 100% and may be need for other treatment option. Patient should be aware that ESWL has some compilations and may be needs to follow up.
    Keywords: ESWL, Patient expectations, Treatment principles