فهرست مطالب

نشریه روانشناسی معاصر
سال چهارم شماره 2 (پاییز 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/10/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • الهه حجازی*، سمیه برجعلی لو صفحه 3
    این مطالعه با هدف بررسی رابطه مولفه های تمایلات تفکر انتقادی با تعهد هویت به واسطه سبک های پردازش هویت (سبک هویت اطلاعاتی، سبک هویت هنجاری و سبک هویت مغشوش-اجتنابی) انجام شد. به همین منظور 400 دانش آموز پایه سوم رشته ریاضی-فیزیک (200 دختر، 200 پسر) به طور تصادفی از میان دبیرستان های دولتی شهر تهران انتخاب شدند و به پرسشنامه تمایلات تفکر انتقادی کالیفرنیا (CCTDI؛ پیتر فشیون، نورن فشیون و گانکرلو، 2001) و مقیاس سبک های پردازش هویت (ISI؛ برزونسکی، 1989) پاسخ دادند. یافته های حاصل از تحلیل مسیر نشان داد که مولفه های تفکر انتقادی به واسطه متغیر سبک های هویت اطلاعاتی، هنجاری و مغشوش-اجتنابی اثر غیرمستقیم بر تعهد هویت دارند. متغیرهای جستجوگری حقایق، نظام مندی و تحلیل گری به واسطه سبک هویت اطلاعاتی و متغیرهای نظام مندی و تحلیل گری با واسطه سبک هویت هنجاری تاثیر غیرمستقیم و مثبت بر تعهد هویت داشتند. از میان مولفه های تفکر انتقادی، تحلیل گری اثر مستقیم و منفی بر سبک هویت مغشوش-اجتنابی داشت. به این ترتیب نقش واسطه ای سبک های پردازش هویت در رابطه میان مولفه های تفکر انتقادی و تعهد هویت تائید شد.
    کلیدواژگان: تمایل تفکر انتقادی، سبک هویت، تعهد هویت، تحلیل مسیر
  • فهیمه فتحعلی لواسانی*، محمد کاظم عاطف وحید، علی اصغر نژاد فرید، ولی الله فرزاد صفحه 16
    هدف پژوهش حاضر، بررسی اثربخشی درمان روان پویایی حمایتی-بیانگر در بهبود پیامد درمان نگهدارنده اعتیاد به مواد افیونی بود. به این منظور در قالب یک طرح تک موردی تجربی از نوع خط پایه چندگانه بین آزمودنی ها، چهار آزمودنی که با تشخیص وابستگی به مواد افیونی تحت درمان نگهدارنده با بوپرونورفین قرار داشتند، در سه مرحله خط پایه، درمان و پی گیری مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار اندازه گیری شامل مصاحبه بالینی (SCID؛اسپیترز، ویلیامز، گیبون و فرست، 1992) و شاخص شدت اعتیاد (ASI؛ مک للان، کاکوئیلا، آلترمن، ریکون و کاریز، 2006) بود و داده ها با استفاده از نمودار، تحلیل واریانس یک طرفه با مقادیر تکراری و تحلیل روند مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که درمان حمایتی-بیانگر اثربخشی نسبی در بهبود پیامد کلی درمان و اثربخشی اختصاصی در بهبود شاخص های وضعیت روانپزشکی و مصرف مواد داشته ولی تاثیر معنا داری بر شاخص های وضعیت شغلی و خانوادگی/اجتماعی ندارد. بنابراین، نتایج فوق نشان می دهد که این درمان می تواند با موفقیت در برنامه های دارودرمانی اعتیاد ادغام شده و اثربخشی درمان را به ویژه در حوزه های وضعیت روانپزشکی و مصرف مواد بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: اعتیاد به مواد افیونی، درمان نگهدارنده با بوپرونورفین، روان پویایی حمایتی، بیانگر، شاخص های پیامد درمان
  • محمد علی بشارت* صفحه 25
    مشکلات بین شخصی، مشکلاتی هستند که در رابطه با دیگران تجربه می شوند و آشفتگی روانی ایجاد می کنند. این دسته از مشکلات، از شایع ترین مشکلات گزارش شده به وسیله بیماران در جریان مصاحبه های بالینی و از دلایل اصلی مراجعه افراد برای روان درمانی محسوب می شوند. هدف اصلی این پژوهش، بررسی پایایی، روایی و تحلیل عاملی فرم 60 سوالی مقیاس مشکلات بین شخصی (IIP-60) در جمعیت ایرانی بود. نهصد و بیست و چهار داوطلب (490 زن، 434 مرد) از جمعیت عمومی شهر تهران با اجرای مقیاس مشکلات بین شخصی (IIP-60؛ هرویتز، روزنبرگ، بایر، یورنو و ویلاسنور، 1988)، مقیاس سلامت روانی (MHI-28؛ بشارت، 1388)، مقیاس درجه بندی حرمت خود (SERS؛ ناجنت و توماس، 1993) و مقیاس هوش هیجانی (EIS؛ شات، مالوف، هال، هاگرتی، کوپر و همکاران، 1998) در این پژوهش شرکت کردند. نتایج تحلیل عاملی اکتشافی، علاوه بر عامل کلی مشکلات بین شخصی، شش عامل را برای مقیاس مشکلات بین شخصی (IIP-60) تایید کرد. روایی همگرا و تشخیصی (افتراقی) مقیاس مشکلات بین شخصی (IIP-60) از طریق اجرای مقیاس های سلامت روانی، حرمت خود و هوش هیجانی در مورد آزمودنی ها محاسبه شد. ضرایب همبستگی میانگین نمره های آزمودنی ها در مقیاس های مشکلات بین شخصی با شاخص های بهزیستی روان شناختی، درماندگی روان شناختی، حرمت خود و هوش هیجانی معنادار بود. همسانی درونی مقیاس مشکلات بین شخصی (IIP-60) بر حسب ضرایب آلفای کرونباخ محاسبه شد و با ضرایب همبستگی از 84/0 تا 95/0 مورد تایید قرار گرفت. پایایی بازآزمایی مقیاس مشکلات بین شخصی (IIP-60) بر اساس نتایج دو بار اجرای آزمون محاسبه شد و با ضرایب همبستگی از 74/0 تا 84/0 مورد تایید قرار گرفت.
    کلیدواژگان: مقیاس مشکلات بین شخصی (IIP، 60)، پایایی، روایی، تحلیل عاملی اکتشافی
  • حامد باویلی مارالانی، امید رضایی*، بهروز دولتشاهی، ناهید نوریان صفحه 37
    پژوهش حاضر با هدف مقایسه نقایص شناختی بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی نوع I با بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی، انجام شده است. نمونه شامل 30 بیمار مبتلا به اختلال دوقطبی نوع I و 30 بیمار مبتلا به اسکیزوفرنی بود که پس از رسیدن به سطح باثبات و کاهش علایم مرضی از بین بیماران مرد بستری در سه بیمارستان رازی، آزادی و سعادت آباد شهر تهران به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. دو گروه در متغیرهای سن، تحصیلات، وضعیت تاهل، طول مدت بیماری و بستری فعلی با یکدیگر همتا شدند. سپس با استفاده از آزمون شناختی-عصبی کاگنیستات (NCSE؛ کیرنان و مولر، 1985-1987) که 5 حیطه اصلی شناختی شامل زبان، حافظه، توانایی ساختاری، محاسبات و استدلال را می سنجد، مورد ارزیابی قرار گرفتند. مقایسه نتایج با آزمون آماری t مستقل نشان داد که اختلاف آماری معنادار بین عملکرد شناختی بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی و بیماران دوقطبی نوع I در حیطه های جهت یابی، توجه و دقت، درک مطلب، تکرار، نامیدن، محاسبات، تشابهات و قضاوت وجود داشت، ولی در حافظه و توانایی ساختاری بین دو گروه تفاوت معنادار دیده نشد (0/05>P). بنابراین، می توان نتیجه گرفت که بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی عملکرد شناختی ضعیف تری نسبت به بیماران دوقطبی نوع I داشتند و این ضعف در حیطه های جهت یابی، توجه و دقت، درک مطلب، تکرار، نامیدن، محاسبات، تشابهات و قضاوت کاملا مشهود است.
    کلیدواژگان: نقص شناختی، اختلال دو قطبی، اسکیزوفرنی
  • حسین قمری گیوی*، حسین شایقی، سمیه قاسم نژاد صفحه 45
    پژوهش حاضر به منظور بررسی بازداری شناختی و حرکتی در افراد مبتلا به اسکیزوفرنی، وسواس فکری- عملی و مقایسه این دو گروه با افراد بهنجار انجام شد. در این پژوهش، 90 آزمودنی مبتلا به اختلال اسکیزوفرنی، وسواس فکری- عملی و بهنجار (از هر گروه 30 نفر) و دارای دامنه سنی 45-25 سال شرکت کردند. هر یک از آزمودنی ها به صورت انفرادی و با استفاده از رایانه به تکالیف آزمون های استروپ (گولن، 1978) و تکلیف نشانه توقف (گرلاین، کیلپ، ترایون و مان، 2005) پاسخ دادند. یافته های پژوهش نشان داد که افراد مبتلا به اسکیزوفرنی در هر دو نوع بازداری شناختی و حرکتی، به طور معنا دار، ضعیف تر از گروه افراد بهنجار عمل کردند. بین افراد مبتلا به اختلال وسواس فکری- عملی و افراد بهنجار، غیر از برخی شاخص های بازداری حرکتی، تفاوت معنا دار به دست نیامد. افراد مبتلا به اسکیزوفرنی در بازداری شناختی به طور معنا دار ضعیف تر از گروه مبتلا به وسواس فکری-عملی بودند ولی در بازداری حرکتی این تفاوت معنادار نبود. با توجه به یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت که در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی، نقص در بازداری شناختی و حرکتی در آسیب شناسی این اختلال نقش دارد و در اختلال وسواس به غیر از ضعف نسبی در بازداری حرکتی باید مطالعات دقیق تری طراحی کرد.
    کلیدواژگان: بازداری شناختی، بازداری حرکتی، وسواس فکری، عملی، اسکیزوفرنی
  • نادر حاجلو* صفحه 59
    طی یک آزمایش، تاثیر اسناد رفتار ضد تصور قالبی به علل پایدار درونی، بر تغییر تصور قالبی (در شرایط ترجیح درون گروهی) آزموده شد. مطالعه مقدماتی نشان داد که دانشجویان دانشگاه های دولتی نگرشی منفی نسبت به میزان بهره هوشی دانشجویان دانشگاه آزاد در مقایسه با دانشجویان دولتی دارند. از همین تصور قالبی به عنوان وسیله ای جهت تعیین شرایط ترجیح درون گروهی استفاده شد. در آزمایش اصلی، 80 نفر از دانشجویان دانشگاه محقق اردبیلی (30 پسر،50 دختر) به طور تصادفی به 8 گروه آزمایشی تقسیم شدند. در موقعیت های آزمایشی، رفتار ضد تصور قالبی فرد هدف به علل پایدار درونی، ناپایدار درونی و یا علل بیرونی نسبت داده شد. آزمودنی های کنترل با هیچ تبیینی برای رفتار فرد هدف مواجه نشدند. مقیاس های آشکار محقق ساخته و همچنین آزمون تداعی ناآشکار (IAT؛ گرین والد، مک گی و شوارتز، 1998) نیز با تغییراتی به کار رفت. هماهنگ با نظریه ناهماهنگی شناختی، نتایج نشان داد، زمانی که رفتار ضد تصور قالبی به علل درونی پایدار نسبت داده شد، تصور قالبی آشکار بیشتر دستخوش تغییر گردید، اما سطح ناآشکار تصور قالبی از دست کاری های اسناد علی تاثیر نپذیرفت. همچنین به غیر از موقعیت آزمایشی اسناد علی درونی پایدار، در سایر موقعیت های آزمایشی همبستگی بالا بین دو سطح تصور قالبی (آشکار و ناآشکار) وجود داشت. نتایج حاکی از تغییرپذیری تصور قالبی آشکار و مقاومت تصور قالبی ناآشکار، در برابر اسناد رفتار ضد تصور قالبی به علل پایدار درونی، در شرایط ترجیح درون گروهی بود.
    کلیدواژگان: اسناد علی، تصور قالبی آشکار، تصور قالبی ناآشکار، تغییر تصور قالبی، ترجیح درون گروهی
  • ابراهیم مسعود نیا* صفحه 71
    شناخت عوامل تعیین کننده شیوه های مقابله افراد با موقعیت های استرس زا به منظور تقویت توانایی های آن ها در مدیریت و کنترل استرس، یکی از موضوعات اساسی در مطالعات رفتاری است. مطالعه حاضر با هدف تعیین نقش شدت استرس ادراک شده در شیوه های مقابله افراد در موقعیت های استرس زا انجام شد. داده های مطالعه حاضر، از 373 نفر از دانشجویان دانشگاه یزد که با روش نمونه گیری تصادفی، از هفت گروه آموزشی انتخاب شده بودند، در خرداد ماه 1385 گردآوری شد. شرکت کنندگان در پژوهش، به پرسش های مقیاس اصلاح شده راهبرد های مقابله (CSS-R؛مسعودنیا، 1384) و مقیاس شدت استرس ادراک شده (PSS؛ نیوکام، هوبا و بنتلر، 1981) پاسخ دادند. تفاوت معناداری بین افراد با سطوح مختلف استرس ادراک شده، در زمینه شیوه های مقابله به طور کلی و تنها دو مولفه مقابله اجتنابی و مقابله فعالانه مشاهده شد. هیچ گونه تفاوتی بین افراد از نظر سایر مولفه های شیوه های مقابله مشاهده نشد. تحلیل رگرسیون چندگانه سلسله مراتبی، نشان داد که متغیر شدت استرس ادراک شده هیچ سهمی در تبیین واریانس متغیر شیوه های مقابله نداشت. مطابق با مدل باور تندرستی و مدل رفتار مقابله لازاروس و فولکمن (1984الف)، انتظار می رفت افراد با سطوح بالای شدت استرس ادراک شده بیشتر از شیوه های مقابله هیجانی و افراد با سطوح پایین شدت استرس ادراک شده بیشتر از شیوه های مقابله مساله محور استفاده کنند. مطالعه حاضر غیر از دو مولفه مقابله اجتنابی و مقابله فعالانه، هیچ گونه تفاوتی را بین افراد با سطوح متفاوت شدت استرس ادراک شده از نظر شیوه های مقابله نشان نداد.
    کلیدواژگان: استرس، استرس ادراک شده، راهبرد مقابله
  • خدیجه فولادوند*، ولی الله فرزاد، مهرناز شهر آرای، علی اکبر سنگری صفحه 81
    چکیدههدف اصلی این پژوهش بررسی روابط بین حمایت اجتماعی، خودکارآمدی تحصیلی، استرس تحصیلی و سلامت روانی-جسمانی بود که در قالب یک مدل پیشنهادی به روش تحلیل معادلات ساختاری، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. سیصد و بیست دانشجو (188 دختر، 132 پسر) در این پژوهش شرکت داشتند. از دانشجویان خواسته شد به پرسشنامه های خودکارآمدی تحصیلی دانشجویان (CASEA؛ اون و فرانمن، 1988)، مقیاس حمایت اجتماعی (SSA؛ ثامتی، نجاریان و شکرکن، 1376)، پرسشنامه استرس زاهای دانشجویی (SSQ؛ پولادی ری شهری، 1374) و پرسشنامه سلامت روانی- جسمانی (SF-36؛ ویر، 1996) پاسخ دهند. نتایج این پژوهش نشان داد که سطوح بالاتر سلامت روانی و جسمانی از طریق نمرات بالاتر حمایت اجتماعی و خودکارآمدی تحصیلی و نمرات پایین تر استرس تحصیلی پیش بینی می شود. همچنین، رابطه بین حمایت اجتماعی و سلامت روانی-جسمانی از طریق خودکارآمدی تحصیلی و استرس تحصیلی و رابطه بین خودکارآمدی تحصیلی و سلامت روانی-جسمانی از طریق استرس تحصیلی میانجی گری می شود. تمام روابط بین متغیرها نیز از نظر آماری معنادار بوده و متغیرهای پیش بین مدل، 0/19 از واریانس سلامت روانی و جسمانی را تبیین کردند.
    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی، خودکارآمدی تحصیلی، استرس تحصیلی، سلامت روانی، جسمانی
|
  • Page 3
    Abstract The purpose of this study was to investigate the effect of critical thinking dispositions on identity commitment through the mediating role of identity processing orientation (informational, normative, diffuse-avoidant). For this reason 400 high school students (200 girls, 200 boys) who were chosen randomly completed 2 scales: California Critical Thinking Disposition Inventory (CCTDI; Peter Facione, Noren Facione & Giancarlo, 2001) and Identity Styles Inventory (ISI; Berzonsky, 1989).The data from path analysis indicated that, factors of critical thinking via mediating the informational and normative and diffuse-avoidant identity styles had an indirect effect on commitment. Truth seeking, systematic and analytical orientation via informational style and systematic and analytical orientation through normative style had an effect on commitment Critical thinking had a direct and negative effect on diffuse-avoidant identity. The results confirmed our conceptual model.
    Keywords: critical thinking disposition, identity style, commitment, path analysis
  • Page 16
    Abstract The aim of this research was to examine the effectiveness of supportive-expressive therapy in improving the maintenance treatment outcome for opioid dependency. For this purpose, a single case experimental design across subjects was used in which four opioid dependent subjects were assessed during baseline, intervention and follow-up phases. The assessment measures included Structured Clinical Interview for DSM (SCID; Spitzer, Williams, Gibbon & First, 1992) and (ASI; McLellan, Cacciola, Alterman, Rikoon & Carise, 2006) ANOVA and Polynominal contrasts were used to examine the effectiveness of professional psychotherapy in improving treatment outcome. The findings showed that supportive-expressive therapy significantly improved treatment outcome in the psychiatric and substance use status domains, but had no significant effects on employment and family/social status. Supportive-expressive psychotherapy is effective in improving the maintenance treatment outcome for addiction and therefore it is recommended that it should be integrated into the maintenance treatments of drug dependency.
    Keywords: opioid dependency, buprenorphine maintenance treatment, supportive, expressive therapy, treatment outcome indices
  • Page 25
    Abstract Interpersonal problems are difficulties that an individual experiences in relating to others and are sources of subjective distress. These are among the most prevalent complaints that patients report during clinical interviews and are a major reason that people seek psychotherapy. The main purpose of this study was to examine reliability, validity, and exploratory factor analysis of a short form of the Inventory of Interpersonal Problems (IIP-60) in an Iranian general population. Nine hundred and twenty one volunteers (490 females, 434 males) from the general population in Tehran, Iran were included in this study. All participants were asked to complete the Inventory of Interpersonal Problems (IIP; Horowitz, Rosenberg, Baer, Ureno, & Villasenor, 1988), the Mental Health Inventory (MHI-28; Besharat, 2009), the Self-Esteem Rating Scale (SERS; Nugent & Thomas, 1993), and the Emotional Intelligence Scale (EIS; Schutte, Malouff, Hall, Haggerty, Cooper et al., 1998). Results of explarotary factor analysis supported six factors for the IIP-60 as well as a single general factor for interpersonal problems. The convergent and discriminant validity of the IIP-60 were supported by an expected pattern of correlations between the scale and the measures of mental health, self-esteem, and emotional intelligence. All correlation coefficients between the mean scores on the IIP-60 and scores of the MHI-28, the SERS, and the SEI were statistically significant. Coefficient alpha estimates of internal reliability were between. 84 and. 95 for the IIP-60 subscales. Test-retest reliability of the IIP-60 was also calculated at the range of. 74-.84. All correlations were statistically significant.
    Keywords: Inventory of Interpersonal Problems (IIP, 60), reliability, validity, exploratory factor analysis
  • Page 37
    The purpose of this study was to compare cognitive deficits in patients with bipolar disorder type I with schizophrenic patients. The samples were comprised of 30 male patients with bipolar disorder type I and 30 male patients with schizophrenia (these disorders were diagnosed by a psychiatrist) after they had reached stability level and showed a decreased in their signs. This sample was chosen from the inpatients who were accessible from three hospitals (Razi, Azadi, and Saadat Abad) in Tehran, Iran. Two groups were matched in age, education, marital status, in terms of time of the onset of the disorder and time of hospitalization. In addition, they were examined by Cognistat, a Neurobehavioral and Cognitive Status Examination (NCSE; Kiernan & Mueller, 1985-1987) which assesses five major cognitive ability areas: language, memory, construction, calculation and reasoning. Data were analyzed by use of independent T-test and results showed that there were significant differences between the cognitive functions of schizophrenic and bipolar disorder type I patients in: orientation, attention, comprehension, repetition, naming, calculation, similarities, judgment. There were no significant differences between the two groups in memory and construction (P<0/05). It can be concluded that schizophrenic patients have poorer cognitive function than patients with bipolar disorder type I. This deficit is seen in orientation, attention, comprehension, repetition, naming, calculation, similarities and judgment.
    Keywords: cognitive deficit, bipolar disorder, schizophrenia
  • Page 45
    The present research was designed to investigate the cognitive and motor inhibition in persons suffering from obsessive compulsive and schizophrenic disorders and comparing them with a normal group. 90 persons with obsessive compulsive and schizophrenic disorders and normal persons (30 persons in each group) age range between 25-45 were selected. The participants were asked to answer individually the computer based form of the stroop test (Golen, 1978), as index of cognitive inhibition and stop signal task (Gorlyn, Keilp, Tryon & Mann, 2005), of motor inhibition. Results indicated that persons with schizophrenic disorder in both the cognitive and motor inhibitions performed significantly poorer than obsessive compulsive and normal persons but there was no significant difference between obsessive compulsive and normal groups. The group with schizophrenic disorder performed significantly poorer than the obsessive compulsive group in cognitive inhibition but there was no significant difference in motor inhibition between these two groups. Therefore, on the basis of results it can be concluded that poor cognitive and motor inhibition have an important role in the pathology of schizophrenic disorder and in obsessive compulsive disorder, despite relative poor motor inhibition, is a need for there designing more careful studies.
    Keywords: cognitive inhibition, motor inhibition, obsessive compulsive disorder, schizophrenia
  • Page 59
    The effects of causal attributions on stereotype was examined in an experiment. Preliminary study showed that student studying in public universities have negative attitude towards IQ of Azad University students as compared with public university students. This stereotype was used as a means to determine the ingroup favoritism condition. In the main experiment, 80 Mohaggeg Ardabili university students (30 male and 50 female) and were assigned to 8 experiment groups, randomly. In experiments conditions, target individual’s positive or negative counter stereotype behavior was attributed to stable internal, unstable internal and situational causes. Control subjects were exposed to no attribution for target individual’s behavior. The following instruments were used: Explicit Scales designed by researcher as well as Implicit Association Test (IAT; Greenwald, McGhee & Schwartz, 1998) were used with some modifications. Consistent with cognitive dissonance theory, results of the experiment showed a change in explicit stereotype when counter stereotype behavior was attributed to stable internal causes, but implicit stereotype was not affected by causal attribution manipulations. Moreover, explicit and implicit levels of stereotype were correlated in experimental conditions, except the stable internal causal attribution condition. Result is that, manipulation for correcting the individual’s explanation style, changes the explicit stereotype whereas the implicit stereotype perseveres.
    Keywords: causal attribution, explicit stereotype, implicit stereotype, stereotype change, ingroup favoritism
  • Page 71
    The recognition of determinants in individual's coping strategies with stressful situations to empower their abilities in management and control of stress, has been a substantial issue in behavioral studies. The aim of this study was to determine the role of perceived severity of stress in individual's coping strategies with stressful situations. Using data were collected from 373 students of Yazd University, from seven educational groups, between 22 June and 22 July 2006. These Students were selected randomly. Students then responded to the following standardized scales: Coping Strategies Scale (CSS-R, Masoudnia, 2005), and Perceived Severity of Stress (PSS, Newcomb, Huba & Bentler, 1981). The results showed significant differences among students with different levels of perceived severity of stress concerning coping strategies, in general, and in regard to merely two components of coping strategies namely avoidance coping and active coping. No significant difference among groups concerning others components of coping strategies were found. Hierarchical multiple regression analysis showed that the perceived Severity of Stress was failed to explain the variance in coping strategies. according to Health Belief Model and Lazarus and Folkman's Coping Behavior Model, it was expected that individuals with high levels of perceived severity of stress would show higher levels of emotional coping strategies as compared to individuals with lower levels who would be expected to use more avoidance and active coping. However, results of the present study showed no significant differences.
    Keywords: stress, perceived stress, coping strategies
  • Page 81
    This study was aimed to investigate the direct and indirect effect of social support on mental and physical health which was analyzed according to a structural equation modeling method in a propositional model. The target populations of this research were undergraduate students of Tarbiat Moallem University. Three hundred and twenty students (188 females, 132 males) were included in this study who were selected using multi-stage cluster sampling method. All students were asked to complete College Academic Self-efficacy Scale (CASEA, Owen & Fronman, 1988), Social Support Inventory (SSA, Sameti, Najarian & Shokrkon, 1997), Students Stressors Questionnaire (SSQ, Pooladyereyshahri, 1995) and Mental and Physical Health Questionnaire (SF-36 Version 2, Ware, 1996). The results of this study revealed that a higher level of mental and physical health was accompanied with both by higher level of social support and academic self-efficacy, and low level of academic stress. Also, relationship between social support and mental and physical health was mediated by academic self-efficacy and academic stress. The relationship between academic self-efficacy and mental and physical health was mediated by academic stress. All of the relations between the variables were statistically significant, and model's predictor's variables accounted for 0.194 of the mental and physical health variance. Results and implications are discussed.
    Keywords: social support, academic self, efficacy, academic stress, mental, physical health