فهرست مطالب

روانشناسی معاصر - سال هفتم شماره 1 (بهار 1391)

نشریه روانشناسی معاصر
سال هفتم شماره 1 (بهار 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/10/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدعلی بشارت، شبنم حمیدی، رضا رستمی، حجت الله فراهانی صفحات 3-16
    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش پسخوراند عصبی بر الگوی امواج مغزی کودکان مبتلا به نقص توجه و بیش فعالی انجام گرفت. به این منظور 16 کودک پسر 8 تا 12 ساله مبتلا به نقص توجه و بیش فعالی مراجعه کننده به کلینیک آتیه و 8 کودک پسر سالم، به شیوه هدفمند، انتخاب و همتاسازی شدند و در سه گروه آزمایش، کنترل بیمار و کنترل بهنجار قرار گرفتند. سپس هر سه گروه به وسیله الکتروانسفالوگرافی کمی مورد ارزیابی قرار گرفتند. کودکان گروه آزمایش 25 جلسه درمان نوروفیدبک (به مدت 8 هفته، هر هفته 3 جلسه) دریافت کردند. در پایان دوره درمان مجددا از هر سه گروه الکتروانسفالوگرافی کمی گرفته شد. نتایج پژوهش نشان دادند که در پیش آزمون نسبت امواج تتا به بتا در گروه آزمایش و کنترل بیمار در مقایسه با گروه کنترل بهنجار به طور معنادار بالاتر بود و پس از ارایه درمان نسبت این امواج در گروه آزمایش به طور معنادار کاهش یافت و در الگوی امواج مغزی گروه آزمایش در ناحیه FZ و CZ تغییرات معناداری ایجاد شد. بنابراین، یافته های پژوهش بیانگر این است که درمان نوروفیدبک بر تغییر الگوی امواج مغزی کودکان مبتلا به نقص توجه و بیش فعالی تاثیر می گذارد.
    کلیدواژگان: الکتروانسفالوگرافی کمی، اختلال نقص توجه و بیش فعالی، موج مغزی، نوروفیدبک
  • احمد عابدی، سمیه جمالی، سالار فرامرزی، الهام آقایی، منیر بهروز صفحات 17-34
    در سال های اخیر، روان شناسان و روان پزشکان در زمینه اختلال نقص توجه و بیش فعالی به دنبال ارزیابی و مقایسه اعتبار و کارایی مداخلات روان-شناختی، آموزشی و درمان های دارویی بوده اند. در این خصوص، فراتحلیل با یکپارچه کردن نتایج حاصل از انجام تحقیقات مختلف، میزان اندازه اثر روش های درمان را مشخص می نماید. پژوهش حاضر نیز بر آن است تا با استفاده از الگوی پژوهشی فراتحلیل، مقایسه میزان اثرگذاری مداخلات روانشناختی و درمان های دارویی را بر کاهش نشانه های اختلال نقص توجه و بیش فعالی مورد بررسی قرار دهد. برای این منظور46پژوهش که از لحاظ روش شناختی مورد قبول بود، انتخاب و فراتحلی در مورد آنها انجام گرفت. ابزار پژوهش عبارت از چک لیست فراتحلیل بود. یافته های پژوهش نشان داد میزان اندازه اثر مداخلات روان شناختی بر کاهش نشانه های کلی اختلال نقص توجه و بیش فعالی 54/0، بر علایم نقص توجه 48/0، بر بیش فعالی 59/0 و همچنین میزان اندازه اثر درمان های دارویی76/0 بود. براساس نتایج فراتحلیل حاضر نتیجه گیری می شود که میزان اندازه اثر درمان های دارویی نسبت به مداخلات روانشناختی بیشتر بوده است.
    کلیدواژگان: اختلال بیش فعالی، نقص توجه، مداخلات روان شناختی آموزشی، درمان، های دارویی
  • نسرین ارشدی، عبدالکاظم نیسی، مهسا دادرس صفحات 35-48
    پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین خودارزشیابی های محوری با خشنودی شغلی، عملکرد شغلی و تعهد سازمانی و نیز نقش واسطه ای متغیرهای ادراک از ویژگی های شغل، توانمندسازی سازمانی، جو سازمانی و تعهد به هدف در این روابط انجام گرفت. تعداد 294 نفر (278 مرد، 16 زن) از کارکنان شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب-منطقه اهواز با تکمیل نمودن مقیاس های خودارزشیابی های محوری (CSES)، خشنودی شغلی کلی (JIGS)، پیمایش تشخیصی شغل (JDS)، توانمندسازی سازمانی (OES)، جو سازمانی (OCS)، تعهد به هدف (GCS)، عملکرد شغلی (JPS) و تعهد سازمانی (OCS) در این پژوهش شرکت کردند. تحلیل های الگویابی معادلات ساختاری، برازندگی الگوی پیشنهادی را با داده ها مورد حمایت قرار دادند. نتایج حاکی از اثر مثبت مستقیم خودارزشیابی های محوری بر خشنودی شغلی، عملکرد شغلی و تعهد سازمانی و اثر غیرمستقیم این متغیر از طریق ادراک از ویژگی های شغل، توانمندسازی سازمانی و جو سازمانی بر خشنودی شغلی و تعهد سازمانی بودند. تعهد به هدف نتوانست در رابطه بین خودارزشیابی های محوری با عملکرد شغلی نقش واسطه ایفا کند. از آنجا که افراد با خودارزشیابی های محوری بالا، خشنودترند، عملکرد بالاتری دارند، نسبت به سازمانشان تعهد بیشتری دارند و ویژگی های شغل خویش را مثبت تر تلقی می کنند، انتخاب آنان توسط سازمان در فرایند استخدام می تواند بسیار سودمند باشد.
    کلیدواژگان: حرمت خود، منبع کنترل، توانمندسازی سازمانی، جو سازمانی
  • ابوالقاسم نوری، پرویز صباحی، افشین صلاحیان، رضا صمیم صفحات 49-60
    با توجه به اهمیت رفتارهای مطلوب در سازمانها و نقش آن در پیشبرد اهداف و بهبود اثربخشی سازمانی، هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه رضایت شغلی و عدالت سازمانی ادراک شده با رفتار مدنی سازمانی بود. هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه رضایت شغلی و عدالت سازمانی ادراک شده با رفتار مدنی سازمانی بود. به همین منظور نمونه ای به حجم 167 نفر از کارکنان یکی از شرکت های صنعتی شهر تهران به روش تصادفی انتخاب شد و افراد به پرسشنامه های رضایت شغلی مینه سوتا (MSQ)، عدالت سازمانی ادراک شده (POJ) و رفتار مدنی سازمانی (OCB) پاسخ دادند. نتایج نشان داد که بین رضایت شغلی و عدالت سازمانی ادراک شده، و عدالت سازمانی ادراک شده و رفتار مدنی سازمانی رابطه مثبت و معنادار وجود دارد. نتایج مدل رگرسیونی نشان می دهد که عدالت تعاملی در تبیین رفتار مدنی سازمانی معطوف به همکاران و عدالت رویه ای و توزیعی در تبیین رفتار مدنی سازمانی معطوف به سازمان توانسته اند وارد مدل رگرسیونی شوند. مقایسه گروه ها به لحاظ متغیرهای جمعیت شناختی نشان داد که تفاوت گروه ها در متغیرهای جنسیت، بخش و وضعیت استخدامی معنادار است. بنابراین از یافته های این پژوهش نتیجه گرفته می شود که عدالت سازمانی و زیرمقیاس های آن، رفتارمدنی سازمانی را پیش بینی می کنند.
    کلیدواژگان: اثربخشی سازمانی، عدالت تعاملی، عدالت رویه ای، عدالت توزیعی
  • جعفر حسنی، علی محمد میر آقایی صفحات 61-72
    هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه راهبردهای تنظیم شناختی هیجان با ایده پردازی خودکشی بود. به این منظور، 120 نفر از دانشجویان دانشگاه خوارزمی (60 نفر دختر، 60 نفر پسر) انتخاب شدند و توسط پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان (CERQ) و مقیاس ایده پردازی خودکشی بک (BSSI) مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج حاکی از آن بود که راهبردهای خود سرزنش-گری، نشخوارگری، فاجعه نمایی و دیگر سرزنش گری با ایده پردازی خودکشی رابطه مثبت دارند، در حالی که راهبردهای پذیرش، تمرکز مجدد مثبت، تمرکز مجدد بر برنامه ریزی، کم اهمیت شماری و ارزیابی مجدد مثبت، به صورت منفی با ایده پردازی خودکشی همبسته بودند. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که از بین راهبردهای سازگارانه ی تنظیم هیجان، راهبردهای کم اهمیت شماری، پذیرش، تمرکز مجدد مثبت و ارزیابی مجدد مثبت به صورت منفی ایده پردازی خودکشی را مورد پیش بینی قرار دادند. همچنین، از بین راهبردهای ناسازگارانه تنظیم شناختی هیجان، راهبردهای خود سرزنش گری و فاجعه نمایی به صورت مثبت ایده پردازی خودکشی را پیش بینی کردند. نتایج پژوهش حاضر ارزش پیش بین کنندگی راهبردهای تنظیم شناختی هیجان در ایده پردازی خودکشی را برجسته نمود. بنابراین، به نظر می رسد که راهبردهای شناختی تنظیم هیجان می تواند تلویحات کاربردی مهمی در مداخلات و اقدامات پیشگیرانه خودکشی داشته باشد.
    کلیدواژگان: هیجان، تنظیم هیجان، راهبرد شناختی، خودکشی
  • تورج هاشمی، فریده مصطفوی، نعیمه ماشینچی عباسی، رحیم بدری صفحات 73-84
    تعلل ورزی، یک پدیده رفتاری است که به صورت به تاخیر انداختن تکالیف، توصیف شده و موجب ایجاد استرس، احساس گناه، کاهش شدید بازدهی فردی می شود. همچنین به دلیل عدم تعهد به تکالیف و مسوولیت ها، به عدم تایید اجتماعی منجر می شود. هدف پژوهش حاضر تعیین نقش جهت گیری هدف، خودکارآمدی در خودتنظیم گری و شخصیت در تعلل ورزی تحصیلی دانشجویان بود. تعداد 372 نفر از دانشجویان به شیوه تصادفی طبقه ای از جامعه دانشجویان دانشگاه تبریز انتخاب شدند. از پرسشنامه گرایش تعلل ورزی تحصیلی (APOQ)، هدف پیشرفت (AGI)، مقیاس انگیزش تحصیلی (SAM) و پرسشنامه پنج عاملی (NEO-FFI) جهت اندازه گیری متغیرها استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که تسلط طلبی، اجتناب از تکلیف، عملکردگریزی و عملکردگزینی به عنوان شیوه های جهت گیری هدف، خودکارآمدی در خودتنظیم گری؛ و نورزگرایی و وظیفه شناسی به عنوان ویژگی های شخصیتی وقوع تعلل ورزی تحصیلی را به صورت جداگانه و ترکیبی به طور معنادار پیش بینی کنند. یافته های پژوهش حاضر نشان داد که تعلل ورزی تحصیلی دانشجویان براساس جهت گیری های هدف، ادراکات خودکارآمدی خودتنظیم-گری و ویژگی های شخصیتی نورزگرایی و وظیفه شناسی قابل تبیین است. به-عبارتی، جهت گیری ها در زمینه اهداف پیشرفت، شامل ویژگی هایی هستند که در پیش بینی تعلل ورزی نقش متفاوتی دارند. علاوه بر این، صفات شخصیتی نیز در بسیاری از موقعیت های فردی و اجتماعی، تعیین کننده رفتارهای افراد هستند.
    کلیدواژگان: تسلط طلبی، اجتناب از تکلیف، عملکردگریزی، نورزگرایی، وظیفه شناسی
  • حمیدرضا عریضی، مهدیه سادات خشوعی، ابوالقاسم نوری صفحات 85-98
    هدف پژوهش حاضر تعیین شایستگی و ابعاد کانون ارزیابی از طریق تحلیل شغل و فراهم سازی سازگاری در قضاوت ارزیابان و همچنین تعیین رابطه پیچیدگی شغل و ابعاد کانون ارزیابی است. تعداد 200 نفر از مدیران سازمان ها و کارشناسان روانشناسی صنعتی و سازمانی در این پژوهش شرکت داشتند. پرسشنامه تحلیل سمت مدیریتی و حرفه ای (PMPQ) بر روی مدیران اجرا و زیرمقیاس پیچیدگی شغل به عنوان ابعادی که در شایستگی مدیران نقش برجسته دارند در پژوهش مدنظر قرار گرفت. سپس ارزیاب ها با استفاده از تمرین های شبیه سازی و آزمون های صنعتی فلانگان (FIT)، مدیران را در ابعاد یا شایستگی ها مورد ارزیابی قرار دادند. نتایج تحلیل عاملی اکتشافی ارزیاب ها 6 طبقه شامل 22 بعد شایستگی را نشان داد. نتایج تحلیل عاملی تاییدی نیز برای هر یک از ارزیاب ها به طور مستقل انجام شد که دلالت بر مطلوب بودن الگوی 6 عاملی داشت. همچنین رابطه بین پیچیدگی شغل در پرسشنامه تحلیل سمت مدیریتی و حرفه ای با شایستگی های به دست آمده متناظر در سطح بالا بود. این یافته ها نشان می دهد که تحلیل شغل در کانون های ارزیابی هم در جهت اعتباربخشی به یافته ها و هم در جهت تعیین ابعاد شایستگی ها اهمیت دارد. بنابراین از کانون ارزیابی و تحلیل شغل می توان در شناسایی و سنجش شایستگی های مدیریتی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: شایستگی، تمرین شبیه سازی، پیچیدگی شغل
  • زینب خانجانی، فاطمه هداوندخانی * صفحات 99-108

    مطالعات نشان داده است که ابعاد شخصیتی مادر در ابتلای فرزندان به اختلال های برونی سازی و درونی سازی نقش دارند. هدف از این مطالعه پیش بینی اختلال های برونی سازی و درونی سازی دختران بر اساس ابعاد شخصیتی مادران شامل نورزگرایی، پسیکوزگرایی و برون گرایی بود. صد و هشت دانش آموز دختر در دامنه سنی 11 تا 16 سال و مادران آنها در این پژوهش شرکت کردند. مادران بر اساس نشانه های دختران شان به مقیاس علایم مرضی کودکان (CSI-4) و بر اساس ویژگی های شخصیتی خودشان به پرسشنامه شخصیت آیسنک (EPQ) پاسخ دادند. تحلیل ها نشان داد که فقط عامل نورزگرایی مادر پیش بینی کننده اختلال های برونی سازی و درونی سازی دختران است. ضریب بتای نورزگرایی برای پیش بینی اختلال های برونی سازی دختران اندکی کمتر از همین ضریب برای پیش بینی اختلال های درونی سازی دختران بود. ویژگی های شخصیتی پسیکوزگرایی و برون گرایی مادر پیش بینی کننده اختلال های برونی سازی و درونی سازی دختران نبودند. این نتیجه گیری را می توان بیان کرد که دختران نوجوانی که مادران آنها دارای سطوح بالایی از نورزگرایی هستند، در معرض ابتلا به اختلال های درونی سازی و برونی سازی قرار دارند.

    کلیدواژگان: نورزگرایی، اختلال رفتاری، رابطه مادر، کودک
|
  • Mohammad Ali Besharat, Shabnam Hamidi, Reza Rostami, Hojatollah Farahani Pages 3-16
    The purpose of this study was to examine the effectiveness of neurofeedback training on EEG among children with Attention Deficit/Hyperactivity Disorder (ADHD). In this study، 16 boys with ADHD and 8 boys without ADHD aged 8-12 years were recruited to the study. They were matched and assigned in 3 groups including experimental، patient control and normal control. All participants were assessed by quantitative electroencephalography (qEEG). The patients in experimental group have received 24 sessions of neurofeedback therapy (8 weeks، 3 times per week). All participants were assessed by qEEG again at the end of the course. The results showed that after finishing the course، experimental group in comparison with control groups had significantly more improvement in brain waves in FZ and PZ areas. Therefore، it can be concluded that neurofeedback training is effective on EEG among children with ADHD.
    Keywords: quantitative electroencephalography, ADHD, brain wave, neurofeedback
  • Ahmad Abedi, Somaye Jamali, Salari Faramarz, Elham Aghaie, Monir Behruz Pages 17-34
    In recent years، psychologists and psychiatrists in the field of Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder have been researching for measurement of validity and efficiency of psycho educational interventions and drug treatments. In this regard، meta-analysis integrates the results of different studies، then determine the effect size of method`s of treatments. This study wants to study the effective rate of psycho educational interventions and drug treatmens on reducing ADHD symptoms، with following of meta-analysis model. So 46 Studies which were methodology accepted were selected and meta-analysis was done on it. The research tool was meta-analysis check list. study findings showed the rate of effect size of psycho educational intervention on reducing ADHD symptoms were 0/54، on ADD was 0/48، on Hyperactivity was 0/59 and the rate of effect size of drug treatments was 0/76. So it was gathered the effect size of drug treatments are more than psychological intervention.
    Keywords: Attention, Deficit, Hyperactivity¬ disorder, psycho educational interventions, drug treatments
  • Nasrin Arshadi, Abdolkazem Neisi, Mahsa Dadres Pages 35-48
    This study tested a model consisting of job satisfaction، organizational commitment، and job performance as dependent variables، core self-evaluations as independent variable، and perceived job characteristics، goal commitment، organizational climate، and organizational empowerment as mediators. Data were gathered from a sample of 294 employees (278 men، 16 women) of National Iranian South Oil Company in Ahvaz، Iran. The instruments used in present study consist of Core Self-Evaluations Scale (CSES)، Organizational Commitment Scale (OCS)، Job Performance Scale (GPS)، Job in General Scale (JIGS)، Organizational Climate Scale (OCS)، Job Diagnostic Survey (JDS)، Organizational Empowerment Scale (OES)، and Goal Commitment Scale (GCS). Structural equation modeling (SEM) analyses indicated that the proposed model fit the data properly. The results also supported the direct effect of CSE on job satisfaction، organizational commitment and job performance، and indirect effect of CSE on job satisfaction and organizational commitment through perceived job characteristics، organizational climate، and organizational empowerment. The relationship between CSE and job performance was not mediated by goal commitment.
    Keywords: self, esteem, locus of control, organizational empowerment, organizational climate
  • Abolghasem Nouri, Parviz Sabahi, Afshin Salahian, Reza Samim Pages 49-60
    According to the importance of good behavior in organizations and its role in advancing the goals and improving organizational effectiveness، the purpose of present study was investigation of relationship between job satisfaction and perceived organizational justice with organizational citizenship behavior. The purpose of present study is investigation of relationship between job satisfaction and perceived organizational justice with organizational citizenship behavior. To this purpose a group including 167 employees of an industrial company in Tehran، selected with random sampling method and responded to Minnesota Satisfaction Questionnair (MSQ)، Perceived Organizational Justice (POJ) and Organizational Citizenship Behavior (OCB) questionnairs. Results indicate that، between job satisfaction with perceived organizational justice، and perceived organizational justices with organizational citizenship behavior، there are positive and significant relations. Results of regression model indicate interactional justice in explanation of organizational citizenship behavior direct to co-worker، and procedural justice with distributive justice in explanation of organizational citizenship behavior direct to organization، entered in regression model. Groups comparing with focus on demographic variables showed that groups differences in gender (P< 0/05)، division (P< 0/05) and inductee status (P< 0/01) are significant. So، it can be concluded that organizational justice and its subscales predict organizational citizenship behavior.
    Keywords: organizational effectiveness, Interactional justice, procedural justice, distributive justice
  • Jafar Hasani, Ali Mohammad Miraghaie Pages 61-72
    The goal of current research was to assess the relationship between strategies for cognitive regulation of emotions and suicidal ideation. To do so، 120 Kharazmi University students (60 male and 60 female) were selected randomly and assessed by Cognitive Emotion Regulation Questionnaire (CERQ) and Beck Scale for Suicidal Ideation (BSSI). Results indicated that self-blame، rumination، catastrophizing and other-blame strategies have positive relation with suicidal ideation، Whereas acceptance، positive refocusing، refocus on planning، putting into perspective and positive reappraisal strategies were correlated with suicidal ideation negatively. Regression analysis showed that among adaptive cognitive emotion regulation strategies the putting into perspective، acceptance، positive refocusing and positive reappraisal strategies have predicted suicidal ideation negatively. Also، among maladaptive strategies for cognitive regulation of emotions، self-blame and catastrophizing predicted suicidal ideation positively. The present findings high light the predictive utility of strategies for cognitive regulation of emotions in suicid related behaviors. Results suggest that cognitive coping strategies carry important implications for the focus and content of programs designed for suicide interventions and preventions.
    Keywords: emotion, emotion regulation, cognitive strategy, suicide
  • Touraj Hashemi, Farideh Mostafavi, Naimeh Mashinchi Abbasi, Rahim Badri Pages 73-84
    Procrastination is a behavioral phenomenon، described as the act off putting off the tasks، which may result in stress، a sense of guilt، severe loss of personal productivity، as well as social disapproval for not meeting responsibilities or commitments. The present study aimed to investigate the role of goal orientation، self- efficacy in self-regulation and personality in the academic procrastination. Using a random stratified method، 372 students were selected from the whole students of Tabriz University. They were assessed by Academic Procrastination Orientation Questionnaire (APOQ)، Achievement Goal Inventory (AGI)، Scale of Academic Motivation (SAM)، and NEO Five-Factor Inventory (NEO-FFI). The results showed that mastery-approach، work-avoidance، performance-avoidance، and performance-approach as methods of goal orientation as well as self-efficacy in self-regulation and personality characteristics such as neuroticism and conscientiousness could predict procrastination differentially and in a combined method. Therefore، based on the study results it could be concluded that students'' academic procrastination could be explained based on goal orientation، self-efficacy of self-regulation and personality characteristics such as neuroticism and conscientiousness. In other words، any orientation on achievement goals includes characteristics that have different roles in the prediction of procrastination. Besides، in most of personal and social situations، personality traits determine the individual behaviors.
    Keywords: mastery, approach, work, avoidance, performance, avoidance, neuroticism, conscientiousness
  • Hamid Reza Oreizy, Mahdieh Sadat Khoshouei, Abolghasem Nouri Pages 85-98
    The aim of the current research was to determine Assessment Center (AC) competencies and dimensions via job analysis and provide consistency of assessor''s judgment، also determine relation between job complexity and AC dimensions. Statistical population consisted of all managers of the different organizations of Isfahan، whom 200 mangers were selected via convenient method and assessors were trained، considering seven steps of AC and integrated by same frame of reference in their judgment. Managers’ job analysis was performed via the Professional and Managerial Position Questionnaire (PMPQ) and the complexity subscale of job analysis was considered as dimension with salient role in manager competency. Then، assessors scored managers via simulation exercises and Flanagan Industrial Test (FIT) on dimensions or competencies. The six category embedded 22 dimension was specified via exploratory factor analysis. The confirmatory factor analysis findings were administered for each of evaluators in dependently and indicate desirability of six factor model. Also، the relation between job complexity in job analysis and correspondent obtained competencies were high. The findings indicate that job analysis is important in two aspects، first validation of AC finding، second in determining competencies dimensions. Thus، Assessment centers and job analysis can be used to diagnose and assess managerial competencies.
    Keywords: competency, simulation exercise, job complexity
  • Zeinab Khanjani, Fatemeh Hadavand Khani Pages 99-108

    Studies have showed that personality traits of mother have important role in externalizing disorders (ED) and internalizing disorders (ID) of girls. The objective of this study was predicting of ED and ID on the basis of mother’s personality traits including neuroticism، psychoticism، and extraversion. One hundred and eight normal girl students، ranging from 11 to 16 years old and their mothers participated in this study. Mothers answered to Child Symptoms Inventory (csi-4) on the basis of their girls symptoms، and also to Eysenck Personality Questionnaire (EPQ) on the basis of own personality characteristics. Analysis showed that mother’s neuroticism is predictor of ED and ID in girls. Beta coefficient of neuroticism for predicting ED was lesser than that for predicting ID IN girls. Psychoticism and extraversion weren’t predictors of ED and ID. In summary the data suggest that girls who their mother have increased level of neuroticism are at risk for ED and ID.

    Keywords: neuroticism, behavioral disorder, mother, child relationship