فهرست مطالب

Biotechnology - Volume:11 Issue: 2, Spring 2013

Iranian Journal of Biotechnology
Volume:11 Issue: 2, Spring 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/03/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مهدی پریان، مهدی فروزنده مقدم، وحید کیا، سمیرا محمدی یگانه، عباسعلی راز، سیامک میراب سمیعی صفحه 74
    مقدمه
    بعلت وجود محدودیتهایی در روش های سرولوژیک تشخیص بیماران مبتلا به ویروس نقص ایمنی انسانی-1(HIV-1) و ویروس هپاتیت سی(HCV)، استفاده از روش های مولکولی برای ردیابی این عوامل عفونی ضروری به نظر می رسد. هر چند هزینه گزاف این روش هاو نیاز به ترموسایکلر که دستگاهی گران می باشد مهمترین مشکل استفاده از روش های مولکولی است..
    اهداف
    استفاده از روش های خانگی (In-House) برای تشخیص همزمان عفونت. HIV-1/HCV.
    مواد و روش ها
    در مطالعه اخیر یک روش چندگانه تکثیر بر پایه توالی اسید نوکلئیک (NASBA)برای تشخیص همزمان ژنوم های دو ویروس HIV-1 و HCV در پلاسمای بیماران به خدمت گرفته شد. حساسیت و اختصاصیت این روش با بکارگیری نمونه های بالینی ارزیابی شد..
    یافته ها
    با توجه به نتایج حاصل، پرایمرهای به کار برده شده برای تشخیص دو ویروس HIV-1 و HCV، هیچ تداخلی با یکدیگرو یا هر عامل دیگری در این سنجش نداشتند. حساسیت آنالیتیکی این روش برای ردیابی هریک از ویروسها 1000 کپی در میلی لیتر تعیین شد و حساسیت کلینیکی این روش برای ویروس HIV-13/93 % و برای HCV 100% بود..
    بحث و نتیجه گیری
    با بکارگیری این روش NASBA چندگانه، امکان ردیابی دو ویروس HIV-1 و HCV در پلاسمای بیماران مبتلا به یک یا هردو ویروس با حساسیت و اختصاصیت مناسب وجود دارد. بعلاوه، بعلت سادگی و امکان چندگانه سازی این روش رامی توان در آزمایشگاه های دارای امکانات محدود با شرایط مقرون به صرفه انجام داد..
    کلیدواژگان: تکثیر بر پایه توالی اسید نوکلئیک(NASBA)، ویروس نقص ایمنی انسانی، 1(HIV، 1)، ویروس هپاتیت سی(HCV)
  • سهیلا مطرودی، مصطفی مطلبی*، محمدرضا زمانی، امیر موسوی، داریوش داوودی، زهرا مقدسی، جهرمی صفحه 89
    مقدمه

    نیشکر گیاهی است تک لپه ای، که در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری جهان کشت می شود. یکی از مهمترین جنبه های انتقال ژن به گیاه نیشکر بررسی اثر عوامل فیزیکی و زیستی موثر در فرایند انتقال ژن به روش بمباران ذره ای می باشد..

    اهداف

    هدف از این تحقیق مطالعه تشکیل کالوس، کالوس جنین زا و تعیین پارامترهای کنترل کننده انتقال ژن به روش بمباران ذره ای در واریته NCo310 گیاه نیشکر می باشد..

    مواد و روش ها

    برای القای کالوس و کالوس جنین زا، ریزنمونه های برگ در محیط کشت حاوی غلظت های مختلف هورمون های گیاهی 2،4-D و Dicamba قرار داده شدند..

    یافته ها

    نتایج بدست آمده نشان داد که محیط کشت حاوی یک میلی گرم در لیتر 2،4-D نسبت به سایر غلظت های 2،4-D و Dicamba نتیجه موثری روی کالوس زایی و تشکیل کالوس جنین زا داشته است. کارآیی انتقال ژن با شمارش لکه های آبی حاصل از بیان موقت ژن gus صورت گرفت که در آن فاکتورهای فیزیکی و بیولوژیکی موثر در انتقال ژن به روش بمباران ذره ای مطالعه شد. بیشترین میزان بیان ژن در شرایط استفاده از سازه بیانی حاوی پیشبرنده Act1، فاصله 9 سانتی متر تا بافت هدف، فشار خلا 25 میلی متر جیوه، استفاده از ذرات طلا یک میکرومتر، 5/12 میکروگرم DNA به ازای هر بمباران و یک روز پیش کشت قبل از بمباران بدست آمد..

    بحث و نتیجه گیری

    از این روش می-توان برای انتقال ژن با کارایی بالا و بدون آسیب به بافت هدف به واریته های نیشکر استفاده کرد..

    کلیدواژگان: نیشکر، القای کالوس، جنین زایی، انتقال DNA، بمباران ذره ای، بیان موقت ژنGUS
  • ابوالقاسم عباسی کجانی، محمدرضا مفید، خلیل عالمی سعید صفحه 96
    مقدمه
    تاکسول یکی از مهمترین داروهای ضد سرطان است که از درخت سرخدار (جنسTaxus) به دست می آید. اولین مرحله در واکنش تشکیل زنجیره جانبی تاکسول شامل تبدیل آلفا- فنیل آلانین به بتا- فنیل آلانین است که به وسیله آنزیم فنیل آلانین آمینوموتاز کاتالیز می شود..
    اهداف
    ما در این مطالعه، همسانه سازی، بیان مقدماتی و توصیف ژن کامل و cDNAی رمز کننده فنیل آلانین آمینوموتاز را برای اولین بار از سرخدار گونه Taxus baccata L. گزارش کردیم..
    مواد و روش ها
    ابتدا نمونه های DNA و RNA از سلول های تحریک شده گونه Taxus baccata L. استخراج شد. سپس به کمک آغازگرهای اختصاصی و با استفاده از روش های PCR و RT-PCR، به ترتیب توالی کامل و cDNAی ژن فنیل آلانین آمینوموتاز تکثیر و در پلاسمید pTZ57R/T همسانه سازی شد. از پلاسمیدهای نوترکیب برای توالی یابی و بیان مقدماتی ژن استفاده گردید. در نهایت توالی ژن و ساختار احتمالی آنزیم PAM با استفاده از نرم افزارهای مختلف مورد بررسی قرار گرفت..
    یافته ها
    تکثیر موفقیت آمیز cDNA تنها با استفاده از نمونه RNAی استخراج شده از سلول های کشت سوسپانسیون تحریک شده با متیل جاسمونات به دست آمد. cDNAی همسانه سازی شده شامل یک چارچوب خواندن باز 2064 نوکلئوتیدی بود که پروتئینی متشکل از 687 اسید آمینه را رمز می کرد. بررسی مقایسه ای توالی این ژن بین گونه های مختلف Taxus نشان داد که از نظر توالی نوکلئوتیدی و اسید آمینه ای بسیار مشابه (98 - 99 %) هستند و موتیف مشخصه جایگاه فعال(175ASG177) را نیز در بر دارند. مقایسه توالی ژن کامل با نسخه های دیگر ژن که در گونه های دیگر سرخدار شناسایی شده بود، مشابهت بسیار زیاد را به ویژه با گونه Taxus x media نشان داد..
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که سطح بیان این ژن در گونه Taxus baccata بسیار پایین است و بنابراین این مرحله آنزیمی می تواند مرحله محدود کننده سرعت در مسیر بیوسنتزی تاکسول باشد. ساختار آنزیم TbPAM با استفاده از ابزارهای بیوانفورماتیکی پیش بینی و بررسی شد. نتایج نشان داد که تاخوردگی کلی این پروتئین، مشابه با آنزیم تیروزین آمینوموتاز است..
    کلیدواژگان: فنیل آلانین آمینو موتاز، Taxus baccata L، _ تاکسول، همسانه سازی مولکولی
  • شیما فیاض، پژمان فرد اصفهانی، شهناز خاقانی صفحه 104
    مقدمه
    آنالیز high-resolution melting (HRM) یک روش اسکنینگ جدید برای شناسایی تغییرات ناشناخته در DNAاست. اما مزایای آن محققین را بر آن داشته است که از آن به عنوان یک روش اسکرینینگ نیز استفاده نمایند..
    اهداف
    در این مطالعه روش HRM جهت اسکرینینگ پلی مورفیسم های R188H ژن (rs3218536) XRCC2 بهینه گردید و نتایج آن با تکنیک شناخته شده PCR-RFLP مورد مقایسه قرار گرفت..
    مواد و روش ها
    نمونه های DNA ژنومی از 350 فرد سالم تهیه گردید. آنالیز PCR-HRMو PCR-RFLP همزمان انجام شد..
    یافته ها
    در آنالیز HRM سه پروفایل ذوب مربوط به سه نوع ژنوتایپ پلی مورفیسم شناسایی گردید. تفاوتی در نتایج بدست آمده از روش آنالیز PCR-HRM و PCR-RFLP مشاهده نشد..
    بحث و نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد تکنیک HRM می تواند به عنوان یک روش اسکرینینگ مناسب با سرعت بالا جهت تشخیص انواع ژنوتایپ R188H در ژن XRCC2 بکار رود..
    کلیدواژگان: HRM، XRCC2، ژنوتایپ
  • نازنین عرفاتی، شیرین فرزادفر، رضا پوررحیم صفحه 109
    مقدمه
    ویروس موزائیک خیار (Cucumber mosaic virus-CMV) از خانواده Bromoviridae یکی از شایع ترین ویروس های گیاهی در دنیا می باشد..
    اهداف
    تعیین زیرگروه های غالب و نیز احتمال حضور آر.ان.ای وابسته در جدایه های ایرانی CMV می باشد..
    مواد و روش ها
    به منظور تعیین زیرگروه هایCMV، مزارع گوجه فرنگی استان های اصفهان، تهران، خراسان رضوی، خوزستان و گیلان طی دو سال 91-1390 مورد بررسی قرار گرفتند..
    یافته ها
    بر اساس نتایج آزمون سرولوژیکی الایزا از میان 305 نمونه برگی علائم دار، 2/48 درصد دارای آلودگی به این ویروس بودند. بیشترین درصد آلودگی در خراسان رضوی (%4/67) و پس از آن به ترتیب خوزستان (%6/50)، تهران (%48)، اصفهان (%2/38) و گیلان (%3/34) قرار گرفتند. طول کامل توالی ژن پروتئین پوششی 19 جدایه CMV مشابه و دارای 657 نوکلئوتید بود که پروتینی با 218 اسیدآمینه را کد می نماید. آنالیز تبارزایی با استفاده از توالی نوکلئوتیدی ژن پروتئین پوششی نشان داد که چهار جدایه ToKz1، ToKz2، ToKz3 و ToKz4 از خوزستان در زیرگروه IB و دیگر جدایه های ایرانی به همراه جدایه های تعیین توالی شده در این تحقیق در زیر گروه IA قرار می گیرند. آنالیز های بعدی نشان داد که جدایه های ایرانی در زیر گروه IA دارای روابط تبارزایی نزدیک تری با یکدیگر بوده و از جدایه های دو زیرگروه IB و II متمایز می باشند..
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج آزمون بیولوژیکی با استفاده از توتون گلوتینوزا (Nicotiana glutinosa) و نیز گوجه فرنگی (Solanum lycopersicum) نشان داد که علائم ایجاد شده توسط جدایه-های زیرگروه IB از خوزستان در مقایسه با جدایه های زیرگروه IA از شدت کمتری برخودار بوده و علائم ملایم تری ایجاد می نمایند. در این مطالعه وقوع و رابطه تبارزایی جدایه های زیرگروه IB ویروس موزائیک خیار از مزارع گوجه فرنگی جنوب ایران ارائه شده است..
    کلیدواژگان: ویروس موزائیک خیار، زیرگروه IB، تبارزایی، ایران
  • نعمت سخندان بشیر، آیسان قاسمزاده، ناهید مسعودی، رضا خاک ور، داود فرج زاده صفحه 115
    مقدمه
    پوتی ویروس ها عامل 40% بیماری های ویروسی در محصولات مختلف از جمله سبزیجات و حبوبات می باشند. پوتی ویروس ها از طریق شیره گیاهی، بذر و گونه های متعدد شته انتقال می بایند. به لحاظ آسانی سرایت این ویروس ها، ردیابی این چنین ویروسها به منظور کنترل بیماری های ناشی از آنها خیلی مهم می باشد..
    اهداف
    این مطالعه، بررسی کارآیی دو جفت آغازگر در ردیابی پوتی ویروس های آلوده کننده سبزیجات در شمال غرب ایران می باشد..
    مواد و روش ها
    برای تشخیص پوتی ویروس های آلوده کننده سبزیجات، آر ان ای کل تهیه شده از برگ های بیمار مورد نسخه برداری معکوس با آغازگر Oligo d(T)15،M4T یا یکی از آغازگر اختصاصی پوتی ویروس قرار داده شد و متعاقبا واکنش زنجیره ای پلیمرآز با یک جفت آغازگر دژنره شامل Sprimer/M4 یا NIb2F/NIb3R قرار داده شد که انتظار می رفت قطعات حدود 1700 یا 350 جفت باز، به ترتیب، تولید کنند. تکثیر با Sprimer/M4 از تعداد 7 نمونه انجام گرفت اما قطعات غیراختصاصی هم مورد تکثیر قرار گرفتند. با وجود این، تکثیر اختصاصی از تعداد 31 نمونه با استفاده از NIb2F/NIb3R انجام گرفت. قطعات 350 جفت باز حاصل از پی سی آر با NIb2F/NIb3R مورد همسانه سازی و ترادف یابی قرار داده شدند..
    یافته ها
    بررسی با BLAST روی داده های ترادف نوکلئوتیدی آشکار نمود که قطعات حاصله متعلق به ویروس موزاییک معمولی لوبیا (از لوبیا سبز)، ویروس موزاییک زرد لوبیا (از باقلا)، ویروس وای سیب زمینی (از سیب زمینی)، ویروس موزاییک هندوانه (از کدو، طالبی یا هندوانه)، ویروس موزاییک زوکینی (از کدو) و ویروس موزاییک سویا (از لوبیا) بوده است..
    بحث و نتیجه گیری
    این مطالعه کارایی بالای NIb2F/NIb3R درردیابی پوتی ویروس ها را ثابت نمود و آلودگی ها به تنوعی از گونه های پوتی ویروس در شمال غرب ایران را آشکار کرد. در این مطالعه، ویروس موزاییک سویا برای اولین بار در ایران با پی سی آر مورد ردیابی واقع شد..
    کلیدواژگان: ویروس موزاییک معمولی لوبیا، ویروس موزاییک زرد لوبیا، فیلوژنتیک، ویروس وای سیب زمینی، ویروس موزاییک هندوانه
  • سهراب آقابزرگی صفحه 123
    مقدمه
    P. atrosepticum از نظر اقتصادی اهمیت زیادی دارد. این باکتری باعث بیماری های blackleg در طول دوره رویشی و نیز soft rot در دوران بعد از برداشت محصول سیب زمینی می گردد. این ویژگی به خاطر ترشح دپلیمرازها و سایر عوامل ویرولانسی به وسیله مکانیسمهای مختلف از جمله T3SS صورت می گیرد..
    اهداف
    در این مقاله تاثیر سیستم ترشحی نوع سوم یا T3SS بر روی گونه های مختلف گیاه سیب زمینی یاSolanum tuberosum (S. tuberosum) و ارتباط این سیستم با بیان شدن ژنهای مقاومت دهنده سیب زمینی بر علیه باکتری های مهاجم بررسی شده است..
    مواد و روش ها
    ابتدا ژن hrpW مربوط بهP. atrosepticum کلون و سپس تعیین توالی شد و در نهایت یک درخت فیلوژنتیک برای مقایسه باکتری یاد شده نسبت به سایر فیتوپاتوژنها ترسیم شد. خواص وویژگی های ویرولانسی سویه های مختلف P. atrosepticum مورد سنجش قرار گرفته و در مرحله بعد ی گونه های مختلف سیب زمینی از نظر مقدار حساسیت یا مقاومت در برابر باکتری مربوطه آزمایش شدند. ژنهای PR-5 و HIN براساس تعداد نسخه های تولید شده در سیب زمینی های آلوده شده به باکتری یاد شده مورد بررسی قرار گرفتند..
    یافته ها
    نتایج بدست آمده نشان داد که برشهای سیب زمینی آلوده شده به P. atrosepticum جهش یافته از نظر ژنهای T3SS نسبت به سویه های طبیعی به مراتب بیشتر باعث فاسد شدن این برشها می شوند. ضمنا معلوم شد که بیان شدن ژنهای HIN و PR-5 به عملکرد T3SS بستگی دارد..
    بحث و نتیجه گیری
    دراین مقاله نشان داده شده است که باکتری های جهش یافته درژنهای مرتبط با سیستم ترشحی نوع سوم به مراتب بیش از انواع ظبیعی باعث گندیدگی سیب زمینی می شوند و نیز اینکه بیان شدن ژنهای ایمنی زای PR-5 و HIN از نظر کمیت بستگی به عملکرد سیستم ترشحی نوع سوم این باکتری دارند..
    کلیدواژگان: جهش در ژنهای T3SS، Hrp، t درخت فیلوژنتیک، T3SS، فساد بافتی، PR، 5، HIN
|
  • Mahdi Paryan, Mahdi Forouzandeh Moghadam, Vahid Kia, Samira Mohammadi, Yeganeh, Abbasali Raz, Siamak Mirab Samiee Page 74
    Background
    Due to some limitations of serological methods in diagnosis of patients infected with HIV-1 (human immunodeficiency virus) and HCV (hepatitis C virus), it is profoundly important to use molecular methods for the detecting of these infectious agents. However, the most significant problems are the exorbitant cost of these methods and the need of a thermocycler which is an expensive instrument..
    Objectives
    The current research recruits a multiplex Nucleic Acid Sequence Base Amplification (NASBA) in order to simultaneously detect HIV-1 and HCV genomes in patients’ plasma samples. Sensitivity and specificity of this method have been evaluated using clinical samples..
    Materials And Methods
    A multiplex NASBA assay for simultaneous detection of HCV and HIV-1 by the use of specific primers were designed and validated. A well-conserved region in the HIV-1 pol gene and 5’-NCR of HCV genome were used. A total of 40 samples of HIV-1 (20 samples) and HCV (20 samples) were used in the NASBA assay. The specificity and sensitivity of the assay were evaluated..
    Results
    Our results have demonstrated that the primers used in the assay had no interrelation with each other and other possible interfering agents in the assay. The analytical sensitivity of the assay for both HIV-1 and HCV was determined to be 1000 copies/mL and the clinical sensitivity and specificity were 93.3% and 100%, respectively..
    Conclusions
    By exploiting this multiplex NASBA assay, it is possible to detect HIV-1 and HCV infection/co-infection in patients’ plasma with a suitable sensitivity and specificity. Furthermore, due to its simplicity and multiplexing feature, it could be used in limited access laboratories in a cost-effective manner..
    Keywords: Nucleic Acid Sequence_Based Amplification_Human Immunodeficiency Virus_1_Hepatitis C Virus_Co_infection
  • Abdul Qader Abbady, Ayman Al Mariri, Moutaz Zarkawi Page 80
    Background
    Brucellosis is still considered as one of the major zoonosis afflicting Syrian health and economy. This disease is caused by members of the genus Brucella which are gram-negative bacteria living facultatively within mammalian cells during infection..
    Objectives
    In this paper, a strategy was developed to introduce a new generation of binders called Nanobodies (Nbs) in our combat against Brucella. Nbs are genetically engineered camelid-derived single-domain antibody fragments that are very stable and highly soluble, making them promising tools in numerous biotechnological and medical applications..
    Materials And Methods
    In our previous work, three Nb-displaying phages (Nb-phage), referred to as NbBruc01, 02 and 03, were retrieved by a phage display panning of a Nb library constructed from Brucella- immunized camel. In this work, soluble Nbs were produced after recloning their genes in protein expression plasmid followed by purification with affinity chromatography..
    Results
    Interestingly, two of these soluble Nbs (NbBruc02 and 03) were able to detect Brucella antigens from two main Brucella species (B. abortus and B. melitensis) and distinguish them from those of Yersinia. This is remarkable as the camel IgG failed in such antigen discriminations. High similarity, mainly in the structure of lipopolysaccharides (LPS) of these different types of bacteria, causes regular serum cross reactivity and thus lack of specificity urging the need for more accurate diagnostic techniques, e.g. a multiplex PCR. Furthermore, NbBruc02 and 03 targets may represent Brucella immunodominant proteins as shown by immunoblotting..
    Conclusions
    In addition to their own importance, identifying these antigenic targets will open new perspectives for diagnosis, vaccines and treatment of Brucellosis..
    Keywords: Brucella, Camel, Nanobody, Yersinia
  • Soheila Matroodi, Mostafa Motallebi, Mohammadreza Zamani, Amir Mousavi, Daryoush Davoodi, Zahra Moghaddassi, Jahromi Page 89
    Background

    Sugarcane is a monocotyledonous crop that is cultivated in the tropical and subtropical regions of the world. One of the most important criteria, influencing the efficiency of the sugarcane transformation is known to be related to physical and biological factors during the transformation procedure..

    Objectives

    The objective of this research was to study the response of callus induction and embryogenic callus production and to identify the major parameters controlling DNA delivery by particle bombardment into sugarcane (Saccharum officinarum L.) cv. NCo310..

    Materials And Methods

    For callus induction and embryogenic callus production, leaf base segments were subjected to in vitro culture medium supplemented with two plant growth regulators (2,4-D and Dicamba). Results showed that 1 mg.L -1 2,4-D was significantly influential in callus induction and embryogenic callus production. Considering both physical and biological factors, the efficiency of DNA (uidA gene) delivery was assessed by scoring transient GUS (gene (β-glucuronidase)) expression in bombarded tissues..

    Results

    The highest transient GUS expression was obtained when callus was bombarded with the construct harboring rice Act1 promoter, and having 9 cm target distance, 25 inHg vacuum pressure, 1 µm gold particles, 12.5 µg DNA per bombardment and one day pre-culture prior to the bombardment..

    Conclusions

    A bombardment procedure suitable for elite sugarcane varieties was developed, which allowed high-efficiency DNA delivery combined with reduced damage to target tissues..

    Keywords: Sugarcane, Callus Induction, Embryogenic, DNA Delivery, Particle Bombardment, Transient GUS Expression
  • Abolghasem Abbasi Kajani, Mohammad Reza Mofid, Khalil Alami Saeid Page 96
    Background
    Taxol is one of the most important anti-cancer drugs, which is obtained from yew trees (Taxus sp.). The first step in side chain assembly of taxol is catalyzed by phenylalanine aminomutase, which converts α-phenylalanine to β-phenylalanine..
    Objectives
    In this study, for the first time, we report on the cloning, preliminary expression and characterization of a full-length gene and cDNA encoding phenylalanine aminomutase from Taxus baccata L..
    Materials And Methods
    Comparison of the full-length gene with other ones identified from the Taxus species showed high similarity, particularly with Taxus x media..
    Results
    The results showed that the expression level of this gene in Taxus baccata is very low and therefore this enzymatic step could be a rate limiting step in the taxol biosynthesis pathway. Successful amplification of the cDNA was only obtained from RNA samples isolated from methyl jasmonate elicited suspension cells of Taxus baccata. The cloned cDNA contained a 2064 bp open reading frame encoding a protein composed of 687 amino acids. Sequence comparison analysis revealed that the gene is very similar (98 - 99 %) with respect to the nucleotide and amino acid sequences in different Taxus species and also share the signature active site motif (175ASG177)..
    Conclusions
    The predicted structure of TbPAM was analyzed using bioinformatic tools. The results indicated that the protein has similar overall folding to tyrosine aminomutase..
    Keywords: Molecular Cloning, Phenylalanine Aminomutase, Taxol, Taxus baccata
  • Shima Fayaz, Pezhman Fard, Esfahani, Shahnaz Khaghani Page 104
    Background
    The High Resolution Melting (HRM) method is a new scanning method for detecting unknown changes in DNA and its advantages have persuaded researchers to recruit it as a screening method..
    Objectives
    Here, we developed a HRM method to screen R188H SNP (rs3218536) of XRCC2 and compared the results with a well known PCR-RFLP technique..
    Materials And Methods
    Genomic DNA samples from 350 healthy individuals were obtained. PCR-HRM analysis and PCR-RFLP method were performed simultaneously..
    Results
    Three different melting profiles corresponding to three different genotypes recognized by HRM analysis. The results of PCR-RFLP showed no discrepancy..
    Conclusions
    We concluded that the HRM technique can be used as a screening method for rapid discrimination of R188H genotypes in XRCC2 gene..
    Keywords: HRM, XRCC2, Genotyping
  • Nazanin Arafati, Shirin Farzadfar, Reza Pourrahim Page 109
    Background
    Cucumber mosaic virus (CMV) from the Bromoviridae family, is one of the most widespread plant viruses in the world..
    Objectives
    In the present study tomato fields in Guilan, Isfahan, Khorasan Razavi, Khuzestan and Tehran provinces were surveyed to determine the presence of CMV subgroups during 2011-2012..
    Materials And Methods
    Out of 305 symptomatic leaf samples tested by Enzyme-linked immuno sorbent assay (ELISA), 147 samples (48.2 %) were found to be infected by CMV with the highest percentage in Khorasan Razavi (67.4%) followed by Khuzestan (50.6%), Tehran (48%), Isfahan (38.2%) and Guilan (34.3%). The coat protein (CP) gene in the 19 sequenced CMV isolates composed of 657 nucleotides (nt) in a size that encodes 218 amino acids. Phylogenetic analysis based on the nt CP gene showed that the ToKz1, ToKz2, ToKz3 and ToKz4 from Khuzestan fell into subgroup IB and the rest of the Iranian isolates including those sequenced in this study fell into subgroup IA..
    Results
    Subsequent analyses showed that the Iranian CMV isolates belonging to subgroup IA of CMV were most related phylogenetically to each other and they were distinct from the subgroup IB and subgroup II isolates. Bioassay on Nicotiana glutinosa and Solanum lycopersicum showed that the symptoms caused by subgroup IB isolates from Khuzestan were milder than those caused by CMV isolates from subgroup IA under this study..
    Conclusions
    In Iran only subgroups IA and II have been reported, however for the first time this study shows the occurrence and phylogenetic relationships of CMV subgroup IB isolated from tomato fields in West Asia, Iran..
    Keywords: Cucumber Mosaic Virus, Subgroup IB, Phylogeny, Iran
  • Nemat Sokhandan, Bashir, Aisan Ghasemzadeh, Nahid Masoudi, Reza Khakvar, Davoud Farajzadeh Page 115
    Background
    Potyviruses are accounted for 40% of viral diseases of various crops including vegetables and legumes. Potyviruses can be transmitted through plant sap, seeds and many aphid species. Due to ease of spread of these viruses detection of such viruses are crucial as to the control of the incited diseases..
    Objectives
    This study compared the efficiencies of two couples of primers in their detection of potyviruses infecting vegetables in North-West of Iran..
    Materials And Methods
    To identify potyviruses infecting vegetables, total RNA preparations from leaves of diseased plants were subjected to reverse transcription (RT) with oligo d(T)15, M4T or a potyvirus-specific primer, followed by polymerase chain reactions (PCR) with two pairs of degenerate primers including Sprimer/M4 or NIb2F/NIb3R that would yield ~ 1700 or 350 bp fragments, respectively. Amplification was achieved from 7 samples when Sprimer and M4 were used, but non- specific fragments were also amplified. However, specific amplifications from 31 samples were achieved with NIb2F2 and NIb3R. PCR products resulting from the use of NIb2F/NIb3R were subjected for cloning and sequencing..
    Results
    BLAST analysis of the sequenced data revealed that the PCR-amplified fragments belonged to Bean common mosaic virus (green bean), Bean yellow mosaic virus (broad bean), Potato virus Y (potato), Watermelon mosaic virus (squash, muskmelon or melon), Zucchini yellow mosaic virus (squash), and Soybean mosaic virus (bean)..
    Conclusions
    This study demonstrated the efficiency of NIb2F2/NIb3R in detection of potyviruses and revealed the extent of infections with diverse potyviruses species in the northwest part of Iran..
    Keywords: Bean cmmon mosiac virus, Bean yellow mosaic virus, Phylogenetic, Potato virus Y, Watermelon mosaic virus
  • Sohrab Aghabozorgi Page 123
    Background
    P. atrosepticum is a commercially important pathogen. It causes blackleg in the field and soft rot of tubers after the harvest. This effect is due to secretion of depolymerases and other virulence factors by several mechanisms including T3SS.
    Objectives
    The effect of bacterial T3SS on Solanum tuberosum (S. tuberosum) varieties and its relationship with S. tuberosum resistance gene expression were studied..
    Materials And Methods
    A P. atrosepticum HrpW gene was cloned, sequenced and constructed a phylogenic tree with some phytopathogen. The virulence properties of P. atrosepticum strains were investigated and then S. tuberosum varieties were tested for their sensitivity against P. atrosepticum. PR-5 and HIN genes copy-number for infiltrated S. tuberosum tubers were assessed..
    Results
    The results show that infiltrated tubers of P. atrosepticum T3SS mutants were significantly more macerated than the wild type ones..
    Conclusions
    PR-5 and HIN expression amounts were depended on bacterial T3SS function..
    Keywords: HIN, Hrp, Maceration, Phylogenetic Tree, PR, 5, T3SS, T3SS Mutant