فهرست مطالب

مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی یزد - سال نهم شماره 1 (بهار 1393)

مجله مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی یزد
سال نهم شماره 1 (بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/04/15
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسین عقیلی، شهره طاهری مقدم، بهمن سراج، مرجان مسلمی صفحات 2-12
    سابقه و اهداف
    عوامل مختلفی در انتخاب رشته دندانپزشکی توسط دانشجویان این رشته دخالت دارند. این عوامل در ایجاد علاقه و نگرش دانشجویان نسبت به رشته خویش موثر بوده و از عوامل موثر در کیفیت ارائه خدمات توسط آنان نیز می باشد. هدف از انجام این مطالعه تعیین توزیع فراوانی انگیزه های فردی، محیطی و حرفه ای انتخاب دندان پزشکی به عنوان رشته تحصیلی در بین دانشجویان جدیدالورود دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد و علوم پزشکی تهران بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی کلیه دانشجویان جدیدالورود رشته دندان پزشکی دو دانشگاه علوم پزشکی یزد و تهران شرکت داده شدند. برای جمع آوری داده های مورد نظر از پرسشنامه ای پایا و روا شامل اطلاعات دموگرافیک و سوالاتی در مورد انگیزه های فردی، محیطی و حرفه ای ورود به رشته دندانپزشکی استفاده شد. داده های بدست آمده توسط نرم افزار آماری SPSS تحلیل شدند و از آزمون آماری t-test برای مقایسه نتایج بدست آمده استفاده شد.
    یافته ها
    مهم ترین انگیزه های فردی، محیطی و حرفه ای دانشجویان جدیدالورود دانشگاه یزد به ترتیب رسیدن به آرزوی همیشگی، رتبه آزمون سراسری و داشتن مطب مستقل بود، در حالی که در دانشجویان دانشگاه تهران مهم ترین انگیزه به ترتیب آرزوی همیشگی فردی، اعتبار رشته در میان مردم و درآمد مناسب بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج به دست آمده، به نظر می رسد که مهم ترین عوامل تاثیرگذار در انتخاب رشته دندان پزشکی برای دانشجویان جدیدالورود دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد و علوم پزشکی تهران در حیطه عوامل محیطی و حرفه ای بود و تاثیر زیاد عوامل حرفه ای نشان می دهد با اصلاح این عوامل، می توان ورود دانشجویان علاقه مند و با انگیزه به این حرفه را افزایش داد.
    کلیدواژگان: انتخاب رشته تحصیلی، دانشجویان دندان پزشکی، یزد، تهران، انگیزه
  • حمید توکلی قوچانی، احمد صادقی*، معصومه طاهر پور، مهدی طرسکی صفحات 13-23
    سابقه و اهداف

    شناخت عوامل موثر در ایجاد رضایت شغلی می تواند در افزایش رضایت شغلی اعضای هیئت علمی و ایجاد انگیزه در جهت پیشبرد اهداف آموزشی و پژوهشی مفید باشد. پژوهش حاضر با هدف تعیین میزان رضایت شغلی و عوامل مرتبط با آن در بین اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در سال 91 انجام گرفت.

    روش کار

    این تحقیق توصیفی- تحلیلی بر روی 60 نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در سال 1391 انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه استاندارد رضایت شغلی هرزبرگ بود که رضایت شغلی را در 11 حیطه مورد سنجش قرار داد. تجزیه و تحلیل اطلاعات در نرم افزارSPSS 19 و با استفاده از آزمون های آماری t، تحلیل واریانس و ضریب همبستگی پیرسون انجام گرفت.

    یافته ها

    بیشترین میانگین نمره مربوط به ماهیت کار و نحوه ارتباطات و کم ترین نمرات مربوط به خط مشی محیط، حقوق و دستمزد، امنیت شغلی و شرایط محیط کار بود. در مجموع امتیاز وضعیت کلی رضایت شغلی اعضای هیئت علمی 37/0±26/3 به دست آمد که نشان دهنده رضایت نسبی افراد می باشد. بین متغیرهای وضعیت تاهل، رتبه علمی، نوع استخدام، محل خدمت و نوع خدمات ارائه شده با رضایت شغلی رابطه آماری معنی دار مشاهده شد (05/0>P).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که رضایت شغلی در اعضای هیئت علمی دارای وضعیت متوسط بوده است؛ لذا لازم است مدیران و برنامه ریزان آموزشی به عواملی که در افزایش انگیزش و رضایت شغلی اعضای هیئت علمی و روند فعالیت آموزشی و پژوهشی آن ها اثر می گذارد، توجه بیشتری نمایند.

    کلیدواژگان: رضایت شغلی، اعضای هیئت علمی، دانشگاه علوم پزشکی
  • معصومه همتی مسلک پاک، سمیرا اروجلو، حمیدرضا خلخالی صفحات 24-33
    سابقه و اهداف
    تفکر انتقادی بخش ضروری در تصمیم گیری بالینی و صلاحیت حرفه ای پرستاران است. یکی از روش های ایجاد چنین ویژگی در دانشجویان تعلیم آن ها با یک روش آموزشی فعال مانند یادگیری بر پایه حل مسئله است؛ لذا این پژوهش با هدف تعیین تاثیر آموزش یادگیری بر پایه حل مسئله بر مهارت های تفکر انتقادی دانشجویان پرستاری انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی، 50 دانشجوی پرستاری سال چهارم دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه در نیمسال اول سال تحصیلی 92-91 وارد مطالعه شدند. دانشجویان ترم 7 در گروه مداخله و ترم 8 در گروه کنترل قرار گرفتند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه تفکر انتقادی کالیفرنیا استفاده شد. دانشجویان گروه مداخله در سه گروه کوچک در کلاس های آموزش حل مسئله به مدت 6 جلسه دو ساعته شرکت نمودند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های تی مستقل، مجذور کای و من ویتنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که مهارت های تفکر انتقادی در دانشجویان گروه مداخله بعد از آموزش به شیوه یادگیری بر پایه حل مسئله، به طور معنی داری بهتر از دانشجویان گروه کنترل بود (001/0>P). در میانگین تفاضل نمرات تفکر انتقادی دو گروه بعد از مداخله دارای نیز تفاوت آماری معنی داری مشاهده شد (001/0>P).
    نتیجه گیری
    آموزش یادگیری بر پایه حل مسئله بیش از روش مرسوم منجر به ارتقاء مهارت های تفکر انتقادی دانشجویان پرستاری می شود، بنابراین پیشنهاد می شود استفاده از این روش در آموزش دانشجویان در اولویت قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آموزش، یادگیری، مسئله، تفکر، انتقادی، پرستاری
  • حسین ابراهیمی پور، علی وفایی نجار، امین رضا امینی، الهه لعل منفرد *، مهدیه سپاهی باغان صفحات 34-44
    سابقه و اهداف

    تدریس کارآمد و اثر بخش در آموزش پزشکی نیازمند تدوین طرح دوره برای دستیابی به آموزش اثر بخش است، در این راستا بررسی چگونگی دستیابی به اهداف مشخص شده طرح دوره از دیدگاه دانشجویان به عنوان مشتریان اصلی آموزش ضروری است. این مطالعه با هدف ارزیابی میزان تطابق محتوای تدریس شده توسط استاد با طرح دوره مصوب دروس اختصاصی از دیدگاه دانشجویان دانشکده بهداشت مشهد در سال 1391 انجام شده است.

    روش بررسی

    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، نظرات 138 نفر از دانشجویان در خصوص طرح دوره های دروس اختصاصی در نیم سال دوم سال تحصیلی 91-90 مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به سرفصل جلسات آموزشی در طرح دوره مصوب برای هر درس چک لیستی تدوین گردید که سرفصل جلسات آموزشی ذکر شده در طرح دوره به عنوان سوال (سبک لیکرت) تنظیم گردید، داده ها به صورت میدانی گردآوری شد و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون آماری t مستقل و ANOVA و نرم افزار SPSS 16 انجام شد.

    یافته ها

    حداقل میزان انطباق محتوای تدریس شده توسط استاد با رئوس مندرج در طرح دوره ها طبق دیدگاه دانشجویان، 18/18%، حداکثر تطبیق 100% و میانگین نمره تطابق سرفصل تدریس شده با سرفصل طرح دوره مصوب دانشکده 61/20±01/77 بود. همچنین نتایج نشان دهنده اختلاف معنی داری بین میانگین نمرات در مقاطع تحصیلی مختلف بود. (05/0>P، 8/5=f).

    نتیجه گیری

    میزان تطابق محتوای تدریس شده توسط استاد با طرح دوره مصوب تا حدودی مطلوب ارزیابی گردید که به روز شدن سرفصل های دروس اختصاصی با همکاری وزارت بهداشت و دانشگاه ها و نظارت دقیق تر این دانشگاه ها بر اجرای طرح دوره ها به همراه توانمندسازی اساتید در خصوص نحوه تدوین و استفاده از طرح دوره، می تواند در ارتقاء کیفیت آموزش دانشگاه تاثیرگذار باشد.

    کلیدواژگان: طرح دوره، دانشکده بهداشت، دروس اختصاصی
  • سیدداود نصرالله پور شیروانی، مصطفی جوانیان، علی شبستانی منفرد، ایمان جهانیان صفحات 45-56
    سابقه و اهداف
    المپیادهای علمی با هدف ارزیابی میزان خلاقیت، مهارت حل مسئله، قدرت استدلال و تصمیم گیری و توان انجام کار گروهی داوطلبین برگزار می شود تا بدین طریق با شناسایی افراد دارای استعدادهای برتر، بهره برداری شایسته از آن ها به عمل آید. به منظور بررسی کیفیت، محتوا و سطح دستیابی به اهداف چهارمین المپیاد دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور از دیدگاه شرکت کنندگان منتخب انجام گرفت.
    روش بررسی
    مطالعه از نوع مقطعی بوده که در سه ماهه چهارم 1391 انجام گرفت. جامعه پژوهش داوطلبین منتخب چهارمین المپیاد علمی از دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور بودند که به صورت سرشماری به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بوده که روایی و پایایی آن مورد تائید قرار گرفت. داده ها در نرم افزار SPSS 18 و در سطح معنی داری 05/0>P تحلیل شد.
    یافته ها
    از بین 230 منتخب کشوری مورد مطالعه، 61 نفر (27 درصد) از منتخبین کشوری کمیت و کیفیت فعالیت های ایجاد آمادگی دانشگاه محل تحصیل خود را در سطح خیلی زیاد و زیاد، 76 نفر (34 درصد) متوسط و 88 نفر (39 درصد) کم و خیلی کم ارزیابی کردند. میانگین سطح کیفیت برگزاری آزمون کشوری 1±1/3 و میانگین سطح دستیابی به اهداف اصلی در حد 1±3 قضاوت شده است. بین سطح ایجاد آمادگی درون دانشگاهی و تیپ دانشگاهی رابطه معنی دار وجود داشت (001/0=P). بین سن، جنس، مقطع تحصیلی، ترم تحصیلی و حیطه منتخب با سطح ایجاد آمادگی، کیفیت برگزاری آزمون کشوری و سطح دستیابی به اهداف المپیاد رابطه معنی دار وجود نداشت (05/0
    نتیجه گیری
    سطح ایجاد آمادگی درون دانشگاهی، کیفیت برگزاری آزمون کشوری و دستیابی به اهداف مورد نظر المپیاد در حد متوسط بوده که نیاز به ارتقاء در دوره های بعدی دارد.
    کلیدواژگان: المپیاد علمی، مسابقات علمی، استعدادهای برتر، اهداف المپیاد
  • مریم مدی نشاط، حسین لشکردوست، محبوبه طباطبایی چهر صفحات 57-69
    سابقه و اهداف
    ایفای نقش مبتنی برحل مسئله و فیلم از روش های فعال و نوین آموزشی است. لذا این مطالعه با هدف بررسی تجارب کارآموزان پرستاری بخش روان پزشکی از آموزش به شیوه ایفای نقش مبتنی بر حل مسئله و نمایش فیلم در بیمارستان آموزشی امام رضا(ع) دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مقطعی تحلیلی بود. دانشجویان پرستاری نیم سال اول 91-90 و92-91 به عنوان بخشی از برنامه کارآموزی بهداشت روان در سناریوهای ایفای نقش مبتنی برحل مسئله و نمایش فیلم شرکت کردند. لذا انتخاب دانشجویان به روش دردسترس انجام شد. قبل و بعد از اجرای هر سناریوی مربوط به ایفای نقش و بعد از اجرای فیلم از دانشجویان خواسته شد سناریوها و فیلم را با استفاده از چک لیست ارزیابی نمایند. همچنین نظرات و عقاید دانشجویان با استفاده از بحث متمرکز و مصاحبه نیمه ساختار یافته جمع آوری گردید. اطلاعات کمی با استفاده از نرم افزار SPSS18 و اطلاعات کیفی با استفاده از روش 7 مرحله ای کلایزی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین نمره کسب شده از ارزیابی دانشجویان قبل و بعد از اجرای سناریو های ایفای نقش اختلاف معنی داری نشان داد(001/0P<). اکثریت دانشجویان تجربه این دو روش آموزشی را سودمند گزارش کردند. خلاصه ای از مهم ترین یافته های کلیدی این مطالعه که دانشجویان گزارش کردند عبارت بود از: دشواری آغازین، پویایی ذهن، تعامل و یادگیری مطلوب
    نتیجه گیری
    تجارب دانشجویان نشان داد که ایفای نقش و نمایش فیلم، روش آموزشی سودمندی به منظور یادگیری در بخش روان پزشکی می باشد و توصیه می شود جهت کسب بازخوردهای موثر این روش آموزشی تداوم داشته باشد.
    کلیدواژگان: دانشجویان پرستاری، آموزش پرستاری، ایفای نقش، یادگیری مبتنی بر حل مسئله
  • صغری یاسایی، وانه نواسانیان، عبدالرحیم داوری صفحات 70-78
    سابقه و اهداف
    قرن بیست و یکم، عصر تغییرات دایمی در عملکردهای علمی و پزشکی جدید است، لذا ضرورت سازگاری با سیستم های پیچیده به عنوان یک اولویت مهم احساس می گردد که این خود مستلزم تجهیز به سلاح تفکر انتقادی است.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی-مقطعی سطح مهارت های تفکر انتقادی در 64 دانشجوی سال اول و آخر رشته دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی یزد در سال 1392 مورد بررسی قرار گرفت. ابزار مورد استفاده آزمون مهارت های تفکر انتقادی کالیفرنیا فرم ب که حاوی 34 سوال چند گزینه ای بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها نیز از نرم افزار SPSS 17 و آزمون های استنباطی استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار نمره کل مهارت های تفکر انتقادی دانشجویان سال اول 42/2±93/13 و در دانشجویان سال آخر 94/2±78/11 بود و تفاوت آماری معنی داری بین نمره تفکر انتقادی دانشجویان سال اول و آخر رشته دندانپزشکی وجود نداشت. نمره کل و نمره هیچکدام ازحوزه های تفکر انتقادی با جنسیت و وضعیت تاهل معدل ترم قبل مرتبط نبود (05/0 P≥).
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که تفکر نقادانه در دانشجویان دندانپزشکی طی سال های تحصیل در دانشگاه پرورش نیافته و حتی به نظر سیر نزولی داشته است، ولی این سیر نزولی از لحاظ آماری معنی دار نبوده است. همچنین تفکر انتقادی با هیچ یک از خصوصیات دموگرافیک نظیر سن، جنس، وضعیت تاهل و معدل ترم قبل ارتباط معنی داری نداشت.
    کلیدواژگان: تفکر، انتقادی، دانشجو، دندانپزشکی، آزمون کالیفرنیا
  • مهشید بکایی*، تهمینه فرج خدا، بهناز انجذاب، شهناز مجاهد صفحات 79-81
|
  • H. Aghili, S. Taheri Moghadam, B. Seraj, M. Moslemi Pages 2-12
    Introduction
    One of the most important decision for everyone in life is choosing an appropriate education to undertake a profession later in life. This study aims to investigate individual, environmental and professional motivation who enrolled in dentistry courses of Shahid Sadoughi University of Medical Sciences and Health Services and Tehran University of Medical Sciences.
    Methods
    A cross-sectional questionnaire-based survey undertook involving first year dental students who enrolled at Shahid Sadoughi University (SSU) of Medical Sciences and Health Services and Tehran University of Medical Sciences، (TUMS) in 2012. The questionnaire included demographic and individuals, environmental and professional motivations of the students. After validating the questionair, it was distributed among the students. Data were entered into SPSS and analysed accordingly.
    Results
    Participation rate was 40% for SSU and 79% for TUMS. SSU students reported continual desire, in individual domain, main university entering exam, in environmental domain and possibilities for postgraduate education nad having own clinic in the professional domain. However, TUMS students were more influenced by continual desire, personal interest and family recommendation, income and possibility to have their own clinic.
    Conclusion
    Itseemes that the most important factors to dentistry by SSU and TUMS first year dental students were environment and professional factors. The significant effect of professional factors suggests that by improving these factors, the motivation of interested students may increase.
    Keywords: University, entrance, choice, dental, students
  • H. Tavakoli, A. Sadeghi, M. Taherpoor, M. Toroski Pages 13-23
    Introduction

    Understanding determinants of job satisfaction may increase faculty member's motivation towards their educational and research goals. This study aims to determine job satisfaction among faculty members of North Khorasan University of Medical Sciences in 2012.

    Method

    This is a cross sectional analytic study carried out on 60 faculty members of North Khorasan University of Medical Science in 2012. Herzberg standard questionnaire which had 11 sections of job satisfactions were used to collect data. Data Analysis were done using SPSS V. 19.

    Results

    The highest average score were reported for the nature of the academic activities and related communications and the lowest scores were reported for the political environment, salary, job security and work environment. In total, the overall job satisfaction rating of faculty members was 3.26±0.37. There were statistical significant relationship between marital status, academic position, type of employment, place of work, type of provided services and job satisfaction (P-value<0.05).

    Conclusion

    The results showed that job satisfaction of the faculty members was average. Thus, it is essential for university managers to take more attention to the factors that may increase motivation and satisfaction of faculty members in North Khorasan University of Medical Sciences.

    Keywords: Job satisfaction, faculty member, medical Sciences
  • M. Hemmati Maslak Pak, S. Orujlu, Hr Khalkhali Pages 24-33
    Introduction
    Critical thinking is an essential part of clinical decision making and professional competence of nurses. One of the proposed ways to create such traits in students is their education with an active and problem-oriented method such as problem based learning. This study was conducted to determine the effect of problem based learning training on critical thinking skills of fourth-year nursing students studying at Faculty of Midwifery at Urmia University of Medical Sciences (UUMS).
    Method
    This is a quasi-experimental study undertook in semester 1 -2013 with 50 year four nursing students participated from Faculty of Midwifery of UUMS. Seventh semester nursing students was recruited to the intervention arm and eighth semester nursing students to the control arm. Data collection tool was a standard California Critical Thinking Skills Questionnaire. All participants completed the questionnaires before and after problem based learning training workshops. Students in the intervention arm attended in the three small groups of problem solving education classes for six sessions.
    Results
    Critical thinking skills in the intervention arm was significantly better than the control arm after problem based learning training (P<0.001). Comparing the two arms, the mean difference in critical thinking scores in both arms was significantly difference between the two arms after intervention (P<0.001).
    Conclusion
    Problem based learning training promotes critical thinking skills over the traditional learning in nursing students. Therefore, this method is suggested to be used in training nursing students.
    Keywords: Training, problem based learning, critical, thinking, skills, nursing.
  • H. Ebrahimipour, A. Vafaee Najar, Ar Amini, E. Lael, Monfared, M. Sepahi Baghan Pages 34-44
    Introduction

    Developing course plan is essential for an effective education. to evaluate the course plan implementation, students can be surveyed. This study aim to assess the compliance between what the teacher's taught and the course plans of various courses from the viewpoint of students who enrolled in the School of Public Health (SPH) of Mashhad University of Medical Science (MUMS.(

    Methods

    In this descriptive and cross- sectional study, 138 students were asked about specialized course plans implementation in the second semester of the academic year 2011-2012 year. A6-scale Likert questionnaire which has been designed for each course separately were used to gather data which has been analyzed using descriptive statistics, t-test and ANOVA by SPSS 16.5 at 0.05 significant level.

    Results

    Minimum and Maximum compliances were 18.8% and 100% respectively. On average, the compliances was 77.0±20.6. No significant correlations were observed between academic rank and compliances of taught content. The results showed a significant difference between the mean scores of different educational levels (P<0.05, f=5.8).

    Conclusion

    Monitoring of implementation of the curriculum, along with empowering the teachers about developing and using their own course plan may improve the Alignment between the course plans and the taught materials.

    Keywords: Course plan, faculty, specialized, course
  • Sd Nasrollahpour Shirvani, M. Javanian, A. Shabestani Monfared, I. Jahanian Pages 45-56
    Introduction
    Scientific Olympiads aim to evaluate the level of creativity, problem-solving skills, ability to reasoning, decision- making and team working skills among the participants. Talented students can be recognized by Olympiads to provide them more focused mentorship and training. This study aims to evaluate the quality and content of the 4th Medical Student' Scientific Olympiad (Med Olympiad) in Iran.
    Methods
    This cross -sectional study was conducted in 2012-2013 on the participants of the 4th Med Olympiad of Iran. The research sample was selected by census. Data collection was performed by a researcher-made questionnaire validated by the investigators.
    Results
    Among the 320 participants from four groups, 61 students (27%) reported the coaching activities of their university high and very high, 76 students (34%) moderate and 88 students (39%) low and very low. The quality of Med Olympiad competition reported 3.1/5±1 and the achievmnet of goals was reported 3.1±1. There was a significant correlation between the level of preparedness in medical universities and ranking of the university (P=0.001). There was no significant correlation between age, sex, academic grade, education, the domain in which the students participated, preparedness level, quality of the competition and access to Med Olympiad goals (P>0.05).
    Conclusion
    Preparation of universities, quality of Med Olympiad and achieving the goals were area for improvements for the next Med Olympiad.
    Keywords: Olympiad, academic competitions, talented, students, education, goals
  • M. Maddi Neshat, H. Lashkardoost, M. Tabatabaei Chehr Pages 57-69
    Introduction
    Role-playing according to problem-solving and educational video clips are new and effective methods of training midwifery students. This study aimed to assess nursing student's experiences of training using role playing, based on problem solving, and displaying video clips in the psychiatric department of Imam Reza Hospital of North Khorasan University of Medical Sciences.
    Method
    Nursing students in the first semester of 2011-2012 and 2012-2013 participated in a mental health training programs using role playing scenarios, based on problem solving skills, and were displayed educational video clips. Before and after performing each scenario, students completed a checklist related to role playing and videos, and were asked to evaluate them. The views and opinions of students were collected using focus group discussions and interviews. Quantitative and qualitative data were analyzed using SPSS (V 18) and the 7-step method of Colaizzi, respectively.
    Results
    The mean score of students before and after role playing based on problem solving and displaying educational videos showed a significant difference (P<0.001).The majority of students reported that experiencing the two training methods was useful. A summary of the key findings of this study demonstrated that the students reported some difficulties including; the dynamics of mind, interaction and optimal learning.
    Conclusion
    Student's experience showed that role-playing and videos are useful training methods to learn psychiatric subjects. It is recommended to continue these training methods to obtain effective feedback.
    Keywords: Nursing students, nursing education, role, playing, learning, problem solving
  • S. Yasayi, V. Navasanian, Ar Davari Pages 70-78
    Introduction
    The twenty-first century is a new era of permanent changes in the scientific and medical practices. Critical thinking is essential to solve complex system's problems. This study aims to investigate critical thinking skills of dental students of Shahid Sadoughi University of Medical Sciences.
    Methods
    This is a cross sectional descriptive study. Sixty four dental students enrolled in Faculty of Dentistry of Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran. Was investigated in 2013. The California Critical Thinking Test, Form B (CCTST, FB) including 34 multiple choice questions was used to assess the critical thinking skills of the students. The collected Data were analyzed by SPSS software using T-test, ANOVA, Spearman and Pearson Correlation coefficient.
    Results
    The mean of critical thinking skills in the first year students was 13.9±2.4 and in last year was 11.8 ±2.9 There was no significant difference between the first and last year student's scores. Dimensions of critical thinking were not related to demographic factors, gender, last year score, marital status, and academic level (P>0.05).
    Conclusion
    The mean scores of critical thinking skills in the first year students was higher than the last year students. Critical thinking was not enhanced among dental students while studying at the university. Lecturers in dental universities should focus more on nurturing critical thinking skills of the students to improve the clinical competency of dental students.
    Keywords: Critical, thinking, dental, students, ability, California test
  • M. Bokaie, T. Farajkhoda, B. Enjezab, S. Mojahed Pages 79-81