فهرست مطالب

مطالعات روانشناسی تربیتی - پیاپی 24 (پاییز و زمستان 1395)

مجله مطالعات روانشناسی تربیتی
پیاپی 24 (پاییز و زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/11/24
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله پژوهشی
  • صغری استوار *، مسعود عابدی صفحات 1-20
    یکی از مشکلات عمده در سیستم های آموزشی، مشروط شدن دانشجویان در طول تحصیل است. با توجه به اهمیت شناسایی عوامل موثر بر افت تحصیلی، این مطالعه با هدف مقایسه باورهای انگیزشی و راهبردهای خودتنظیمی یادگیری در دانشجویان مشروط و عادی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سپیدان انجام گرفت. به منظور بررسی این هدف، 268 دانشجو شامل 59 نفر از دانشجویان مشروط (39 پسر و 20 دختر) و 209 نفر از دانشجویان عادی (129 پسر و 80 دختر) مورد مطالعه قرار گرفت. اطلاعات با استفاده از دو پرسش نامه مشتمل بر پرسش نامه ویژگی های دموگرافیک و پرسش نامه راهبردهای انگیزشی برای یادگیری (MSLQ) جمع آوری شد. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از روش آمار توصیفی و آزمون تی گروه های مستقل تحلیل شد. یافته ها نشان داد که بین دو گروه دانشجویان عادی و مشروط به لحاظ استفاده از راهبردهای خودتنظیمی یادگیری، تفاوت معنی داری وجود دارد؛ بدین معنی که دانشجویان عادی نسبت به دانشجویان مشروط بیشتر از راهبردهای خودتنظیمی یادگیری استفاده می کنند. افزون بر این، نتایج مطالعه نشان داد که بین دختران و پسران در استفاده از راهبردهای خودتنظیمی یادگیری، تفاوت معناداری وجود ندارد. همچنین، مقایسه دانشجویان عادی و مشروط در مولفه های باورهای انگیزشی (خودکارآمدی، ارزش گذاری درونی و اضطراب امتحان) بیانگر تفاوت دو گروه در این مولفه ها بود؛ اما تفاوت جنسیتی در مولفه های باورهای انگیزشی مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: افت تحصیلی، راهبردهای خودتنظیمی یادگیری، باورهای انگیزشی
  • لیلا پودینه، حسین جناآبادی، عبدالوهاب پورقاز صفحات 21-38
    جرات ورزی یکی از مولفه های مهم روابط و مهارت های اجتماعی است که می تواند تحت تاثیر عوامل مختلف از جمله سبک های فرزندپروری و انضباطی قرار بگیرد. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین سبک های فرزندپروری و سبک های انضباطی مدیران و معلمان با جرات ورزی دانش آموزان انجام گرفت. روش پژوهش توصیفی-همبستگی (از نوع رگرسیون) بود که از بین دانش آموزان دوره متوسطه دوم شهر زابل در سال تحصیلی 95-1394 به شیوه نمونه گیری تصادفی-طبقه ای متناسب با حجم تعداد390 دانش آموز از طریق سه پرسشنامه سبک های فرزندپروری دیانا بامریند (1972)، جرات ورزی گمبریل و ریچی (1975) و سبک های انضباطی درک شده مدیران و معلمان رمضانی (1389) مورد مطالعه قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل داده های پژوهش از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه استفاده شد. یافته ها نشان دادبین سبک فرزندپروری سهل گیرانه با جرات ورزی رابطه ای وجود ندارد (05/0p>). اما بین سبک فرزندپروری مقتدرانه با جرات ورزی رابطه مثبت و معنادار و بین سبک فرزندپروری مستبدانه با جرات ورزی رابطه منفی معناداری وجود دارد (01/0p<). نتایج رگرسیون نیز نشان داد که سبک های فرزندپروری 9/50 درصد از واریانس جرات ورزی را تببین می کنند. یافته دیگر این مطالعه نشان داد که بین سبک انضباطی غیرمداخله ای با جرات ورزی رابطه ای وجود ندارد (05/0p>). اما بین سبک انضباطی مشارکتی با جرات ورزی رابطه مثبت و معنادار و بین سبک انضباطی مستبدانه با جرات ورزی رابطه منفی و معنادار وجود دارد (01/0p<). نتایج رگرسیون نیز نشان داد سبک های انضباطی 3/54 درصد از واریانس جرات ورزی را تببین می کنند. بر اساس یافته ها، برگزاری دوره فرزندپروری برای والدین و دوره سبک های انضباطی برای مدیران و معلمان مدارس، به منظور افزایش جرات ورزی دانش آموزان پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: سبک های فرزندپروری، سبک های انضباطی، جرات ورزی
  • فاطمه ره پرداز، محمود شیرازی* صفحات 39-52
    هدف از پژوهش حاضرتعیین نقش باور به دنیای عادلانه در پیش بینی رضایت از زندگی دانشجویان دختر بود. روش پژوهش توصیفی- تحلیلی از نوع همبستگی می باشد. تعداد 368 نفر از دانشجویان دختر دانشگاه سیستان و بلوچستان زاهدان به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. داده ها از طریق پرسشنامه های باور به دنیای عادلانه(BJWS) و رضایت از زندگی SWLS)) جمع آوری و در تحلیل آماری از همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام استفاده شد. نتایج نشان دادند که بین بعد باور به دنیای ناعادلانه با رضایت از زندگی رابطه معکوس و معنی داری و بین باور به دنیای عادلانه عمومی، باور به دنیای عادلانه برای دیگران و باور به دنیای عادلانه برای خود، رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. علاوه بر این نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام برای پیش بینی رضایت از زندگی نشان داد که در گام اول متغیر باورهای دنیای عادلانه برای خودبه تنهایی 19/0 و در گام دوم باورهای دنیای عادلانه برای خود و باورهای دنیای ناعادلانه روی هم 21/0، متغیر رضایت از زندگی را پیش بینی می کنند. بنابراین باور به دنیای عادلانه موجب کاهش حالات هیجانی منفی و تجربه های هیجانی مثبت بیشتر می شود و در کل چنین باوری رضایت بالا از زندگی را در پی خواهد داشت.
    کلیدواژگان: باور به دنیای عادلانه، رضایت از زندگی، دانشجویان، دختر
  • سید عبدالوهاب سماوی، علی اکبر شیخی فینی، نیلوفر فرج پور، موسی جاودان صفحات 53-68
    هدف از این پژوهش، طراحی آزمونی پایا و معتبر برای سنجش درک مفهومی دانش آموزان در درس علوم تجربی پایه هشتم و بررسی رابطه درک مفهومی دانش آموزان پایه هشتم در درس علوم با عملکرد تحصیلی درس علوم تجربی بود. روش تحقیق، توصیفی و از نوع پیمایشی بوده است. و جامعه آماری آن را کلیه دانش آموزان پایه هشتم مدارس متوسطه دوره اول شهر داراب در سال تحصیلی 95-1394 تشکیل می دادند.
    با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای، 376 نفر از دانش آموزان شامل 189 دانش آموز دختر و 187 دانش آموز پسر انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات، ابزاری به نام آزمون درک مفهومی علوم تجربی پایه هشتم با همکاری دبیران علوم تجربی ساخته شد. این ابزار دربرگیرنده 15 سوال چهار گزینه ای است که با توجه به محتوای کتاب علوم پایه هشتم تهیه شده است. به منظور ارزیابی سوال های آزمون، ضریب دشواری و ضریب تمیز سوالات محاسبه شد. و برای بررسی روایی آزمون از روایی محتوایی، روش لاشه (59/0 = CVR) و روش تحلیل عامل اکتشافی استفاده شد. یافته ها نشان داد آزمون از روایی مناسبی برخوردار است. همچنین پایایی آزمون نیز با استفاده از روش همسانی درونی، ضریب کودر ریچارسون 20، 86/0 و روش تنصیف برابر با 83/0بدست آمد. نتایج نشان داد که «آزمون درک مفهومی علوم تجربی پایه هشتم» برای سنجش درک مفهومی دانش آموزان پایه هشتم در درس علوم تجربی مناسب بوده و از روایی و پایایی لازم برخوردار است. در نتیجه می توان درک مفهومی دانش آموزان پایه هشتم را نسبت به درس علوم تجربی به طور غیرمستقیم و از طریق سنجش توانایی آن ها در کاربرد و استفاده از آموخته ها مورد بررسی قرار داد. علاوه بر این، نتیجه دیگر پژوهش نشان داد که بین عملکرد تحصیلی درس علوم تجربی و درک مفهومی علوم رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. وقتی دانش آموزان مطالب را به صورت مفهومی یاد می گیرند، می توانند آن ها را در موقعیت های جدید بکار گیرند و به سوالات مختلف و متفاوت پاسخ مناسب دهند.
    کلیدواژگان: درک مفهومی، آزمون درک مفهومی، عملکرد علوم
  • افسانه علیزاده، افسانه توحیدی*، محبوبه سادات حسینی سلطان نصیر صفحات 69-88
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف پیش بینی فرسودگی تحصیلی براساس ناگویی خلقی، هیجانات منفی و عزت نفس در دانشجویان انجام شده است. در این راستا گروهی مشتمل بر 407 دانشجو از میان دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی کرمان با روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند و چهار مقیاس فرسودگی تحصیلی، مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس (DASS)، ناگویی خلقی، و عزت نفس را تکمیل کردند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون نشان داد که عزت نفس تمام ابعاد فرسودگی تحصیلی را به طور منفی پیش بینی می کند. به علاوه ناگویی خلقی، بدبینی تحصیلی و خستگی تحصیلی را به طور مثبت پیش بینی می کند. هم چنین نتایج نشان داد که هیجان های منفی (افسردگی، استرس و اضطراب)، ابعاد فرسودگی تحصیلی را پیش بینی نمی کنند.
    نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش موید نقش عزت نفس و ناگویی خلقی در فرسودگی تحصیلی است. از آنجا که فرسودگی تحصیلی مانعی برای پیشرفت تحصیلی دانشجویان است، لازم است دست اندرکاران امر آموزش، برنامه های پیشگیرانه ای را در زمینه کاهش اثرات منفی متغیرهای یاد شده تدوین و اجرا کنند.
    کلیدواژگان: فرسودگی تحصیلی، ناگویی خلقی، هیجانات منفی، عزت نفس
  • علی فرنام * صفحات 89-108
    هدف این پژوهش بررسی تاثیر آموزش رفتارهای سالم بر سبک های حل مسئله و راهبردهای مقابله ای سازنده در دانش آموزان ناحیه 2 آموزش وپرورش زاهدان بود. جامعه آماری پژوهش تمامی دانش آموزان پسر دوره متوسطه بودند. یکی از دبیرستان ها به صورت تصادفی ساده انتخاب و پیش آزمون در پایه سوم اجرا گردید. سپس 50 نفر از دانش آموزانی که کمترین نمره را کسب کرده بودند انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه جایگزین شدند. طرح پژوهش آزمایشی از نوع پیش آزمون - پس آزمون و پیگیری با گروه گواه بود. گروه آزمایش آموزش رفتارهای سالم با تاکید بر حل مسئله را در 10 جلسه 90 دقیقه ای (دو ماه) دریافت نموده و گروه گواه در این مدت هیچ آموزشی را دریافت نکردند. پس از اتمام جلسات، پس آزمون و دو ماه بعد از اتمام جلسات، پیگیری اجرا گردید. برای جمع آوری اطلاعات از مقیاس سبک های حل مسئله (PSS) و مقیاس راهبردهای مقابله ای نوجوانان (ACS) استفاده شد. داده ها با بهره گیری از آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیری و تک متغیری تحلیل گردید. نتایج نشان داد که آموزش رفتارهای سالم با تاکید بر حل مسئله در مرحله پس آزمون و پیگیری در افزایش سبک های حل مسئله سازنده و مقابله سازش یافته موثر بوده است (01 (P <0/00.
    کلیدواژگان: رفتارهای سالم، سبک های حل مسئله، راهبردهای مقابله ای، نوجوانان
  • بهمن کرد*، آرزو باباخانی صفحات 109-126
    هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین خوددلسوزی و ذهن آگاهی با استرس تحصیلی در دانش آموزان دختر بود. روش پژوهش این مطالعه همبستگی است. جامعه آماری شامل دانش آموزان دختر دوره دوم متوسطه است که مشتمل بر 2900 نفر دانش آموز بود. روش نمونه گیری مطالعه حاضر، نمونه گیری تصادفی خوشه ایچند مرحله ای و دربرگیرنده 341 نفر از دانش آموزان دختر بود. ابزارهای گردآوری داده ها شامل پرسش نامه مقیاس خوددلسوزی نف، ذهن آگاهی بائر و پرسش نامه استرس تحصیلیزاژاکووا است. یافته ها نشان داد که بین ذهن آگاهی با استرس تحصیلی در سطح (01/0P<) و بین خوددلسوزی با استرس تحصیلی در سطح (01/0P<)، رابطه معنادار وجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که 32 درصد از واریانس استرس تحصیلی توسط ذهن آگاهی و خوددلسوزی قابل پیش بینی است؛ در نتیجه، ذهن آگاهی و خوددلسوزی به عنوان سازه های مثبت، نقش بسزایی در کاهش استرس تحصیلی دانش آموزان دختر دارد.
    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، خوددلسوزی، استرس تحصیلی
  • فرشته گل پرور، رحیم بدری صفحات 127-150
    برنامه های ضد قلدری معلم محور از جمله اقدامات تربیتی اخیر در کنترل شیوع این رفتار در مدارس می باشد. پژوهش حاضر با هدف تعیین رابطه باورهای معلمان درباره قلدری و راهبردهای مدیریت رفتار در کلاس انجام شد. روش پژوهش، توصیفی و از نوع همبستگی بود که به منظور اجرای آن 207 نفر به روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی از بین معلمان زن و مرد دوره ابتدایی شهرستان اهر انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه های رفتار اجتماعی دانش آموزان و راهبردهای مدیریت رفتار کلاس(تروپ و لاد، 2002) استفاده شد. داده ها با استفاده از روش تحلیل همبستگی کانونی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و نتایج یک مجموعه معنادار بین باورهای معلمان(هنجاری، اجتنابی و جراتمندانه) و راهبردهای مدیریت رفتار قلدری(جدا کردن دانش آموزان، اجتناب از دفاع، درگیر کردن والدین و جراتمندی دفاع) را نشان داد، بطوریکه باورهای هنجاری معلمان با راهبردهای جدا کردن دانش آموزان از یکدیگر و اجتناب از دفاع و باورهای اجتنابی با راهبردهای اجتناب از دفاع و درگیر کردن والدین دارای رابطه مثبت و معنادار بود. با توجه به اینکه نتایج پژوهش نشان دادند که میزان آگاهی و باورهای معلمان درباره ماهیت قلدری و دانش آموز قلدر در انتخاب راهبردهایی که آنها برای مدیریت رفتارهای کلاس بکار می برند، تاثیر دارد، روشن می شود که انتخاب راهبردهای نامناسب برای مدیریت بد رفتاری های کلاس و مداخله با دانش آموز قلدر و قربانی به افزایش چنین رفتارهایی در کلاس بینجامد. بر اساس این یافته ها می توان گفت که در طراحی برنامه های ضد قلدری مدرسه محور باید افزایش آگاهی و شناخت معلمان درباره پدیده های رفتاری کلاس نظیر قلدری و راهبردهای مناسب برای مدیریت آنها در کلاس مد نظر قرار گیرد
    کلیدواژگان: قلدری، باورهای معلمان درباره قلدری، راهبردهای مدیریت رفتار
|
  • Soghra Ostovar *, Masood Abedi Pages 1-20
    One of the major problems in educational systems is student's probation during their course of study. With regard to the importance of identifying factors affecting on the probation, this study was performed to determine the status of use self-regulating learning in normal and probation students of Islamic Azad University Sepidan Branch.
    In order to achieve this goal, 268 students were selected that included 59 probation students (39 male, 20 female) and 209 normal students (129 male, 80 female). Data was gathered by two questionnaires including demographic characteristics questionnaire and Motivated Strategies for Learning Questionnaire (Pintrich & DeGroot, 1990). Independent sample t-tests were performed to identify the presence of significant differences in the scale scores at group level. The analyses of data showed that, normal students reported significantly higher scores for cognitive and meta-cognitive strategies compared to the probation group of students. The same group also reported higher scores for, motivational beliefs, which is more of a surface strategy. But, no significant difference was found among girls and boys in motivational components and self-regulated learning strategies.
    Keywords: Educational decline, Probation, Self, regulating Learning strategies, Motivational Beliefs
  • Leila Podine, Hossein Jenaabadi, Abdol Wahab Pourghaz Pages 21-38
    Assertiveness is an important component of social relationships and social skills that can be influenced by various factors such as parenting styles and discipline styles. Thus this study aimed to investigate the relationship between parenting styles and discipline styles with assertiveness of students was conducted. The research method was descriptive-correlation (the regression type). That among high school students in the city of Zabol in the academic year 2015-2016. A stratified random sampling of 360 students that through three parenting styles questionnaire responded Diana (1972), Dare Interrupt Gambrills and Ritchie (1972) and disciplinary practices perceived Ramezani (2010) were studied. To analyze the data, Pearson correlation coefficient and multiple regression were used. Results showed Permissive parenting style is associated with assertiveness (p>0.05). But between authoritative parenting style with assertiveness positive and significant relationship and there is a significant negative relationship between authoritarian style of assertiveness (p0.05). But between disciplinary partnerships style with assertiveness there is positive and significant relationship and there is significant negative relationship between arbitrary disciplinary styles with assertiveness (p
    Keywords: Parenting Styles, Discipline Styles, Assertiveness
  • Fateme Rahpardaz, Mahmood Shirazi * Pages 39-52
    The present study aimed to determine the role of the belief in a just world in predicting life satisfaction among female university students. The method of this study was descriptive-analytical followed a correlational design. 368 female students at University of Sistan and Baluchestan were selected using the cluster sampling method. The data was collected using the Beliefs in a Just World Scale (BJWS) and the Satisfaction with Life Scale (SWLS) and in the data analysis, the Pearson correlation coefficient and stepwise regression analysis were used. The results indicated that the dimension of the belief in an unjust world was significantly and diversely related to life satisfaction and the beliefs in a just world for everyone, in a just world for others, and in a just world for self were significantly and positively correlated with life satisfaction. Moreover, the results of stepwise regression analysis conducted to predict life satisfaction revealed that in the first step, the beliefs in a just world for self alone predicted 0.19 and in the second step, the beliefs in a just world for self and the beliefs in an unjust world together predicted 0.21 of the variations in life satisfaction. Therefore, the belief in a just world decreases negative emotional states and increases positive emotional experiences and, in general, such a belief leads to high levels of satisfaction with life.
    Keywords: Belief in a Just World_Life Satisfaction_University Students_Female
  • Seyad Abdol Wahab Samavi, Ali Akbar Sheikhi Fini, Niloofar Faraj Poor, Mosa Javedan Pages 53-68
    The aim of this study was to develop a reliable and valid test to measure student's conceptual understanding in science course of eighth grade and investigate the relationship between conceptual understanding and academic performance in science among eighth grade students. The research method is descriptive that performed via survey. The study population consisted of all secondary school eighth grade students in the academic year 2015-2016 in Darab city. Using multi-stage random sampling method, 396 students, including 189 girls and 187 boys were selected. To collect data, a tool called Eighth Grade Science Conceptual Understanding Test (EGSCUT) was made in collaboration with eighth grade science teachers. It consists of 15 multiple-choice questions that have been prepared according to the eighth grade science book. To evaluate the test questions, difficulty level and discrimination index was calculated. And to check the TEST validity, content validity, CVR (0.59) and confirmatory factor analysis were used. The results showed that the test is valid enough. The test reliability using internal consistency, Kuder Richardson 20 and split-half obtained 0.86 and 0.83 respectively. The result showed that “Eighth Grade Science Conceptual Understanding Test (EGSCUT)” was appropriate to assess conceptual understanding in science among eighth grade students and has required validity and reliability. As a conclusion, conceptual understanding of eighth grade students in science can be accessed via assessment of their ability to apply and use knowledge. In addition, results showed that there is a significant positive relationship between academic performance and conceptual understanding of science. When students learn content conceptually, they can apply them in new situations and respond appropriately to different questions.
    Keywords: Conceptual understanding test, conceptual understanding, academic performance in science
  • Afsane Alizade, Afsane Tohidi *, Mahbobe Sadat Hosseini Soltan Nasir Pages 69-88
    Purpose
    The present research was aimed to investigate predicting academic burnout based on alexithymia, negative emotions and self-esteem in university students. For this purpose, participants who were a group of 407 students of Kerman Islamic Azad University and were selected via multi-stage cluster sampling method; completed four scales including academic burnout, mental severity (negative emotions: depression, anxiety, and stress), alexithymia and self-esteem.
    Findings: Results of regression analysis showed that self-esteem negatively predicts all of academic burnout dimensions. Alexithymia, stress and self-esteem, positively predict academic apathy. In addition, alexithymia positively predict academic exhaustion and academic apathy. The results also showed that the anxiety does not significantly predict dimensions of academic burnout.
    Conclusion
    findings indicate the role of self-esteem, alexithymia, stress and depression in academic burnout. As this phenomenon is an obstacle in the academic improvement pathway, it is necessary for educators to develop and apply special programs for preventing academic burnout while considering above mentioned variables.
    Keywords: Academic burnout, Alexiathymia, negative emotions, self-esteem
  • Ali Farnam* Pages 89-108
    The present study aimed to investigate the effectiveness of healthy behavior training in problem solving styles and strategies of coping with problems in adolescent students in second education and training region of Zahedan. The study population of research consisted of all high school male students. At first stage, one high school was selected by simple random sampling method and pre-test was administered among third grade students. The sample population involved 50 participants that were randomly selected and placed into two experimental and control groups. The study method was experimental with pre-test, post-test and follow up. In order to collect data, two scales were administered: Problem Solving Styles (PSS) and Adolescent Coping Scale (ACS). The experimental group received 10 ninety minute sessions of healthy behavior training with emphasis on problem solving but the control group received no training. All subjects were assessed in before training, after training and after 2 months follow up stages. To analyze data, Multivariate Analyze of Covariance (MANCOVA) and Analysis of Covariance (ANCOVA) were used. The results indicated that healthy behavior training with emphasis on problem solving was effective in enhancement of constructive problem solving styles and adjusted coping styles in both post and follow up stages (P
    Keywords: Healthy Behavior, Problem Solving Styles, coping strategies, coping styles, High school Students
  • Bahman Kord*, Arezo Babakhani Pages 109-126
    The main purpose of this research was the relationship between the self-compassion and mindfulness with female student's academic stress. Research method is correlation. The population consisted of 2,900 female students. Sampling method was multistage random cluster which includes 341 female students. Measurement tools included Neef’s self-compassion, Baer’s mindfulness and Zajacova’s Academic Stress. The results showed that significant relationship mindfulness with academic stress (P
    Keywords: self-compassion, mindfulness, academic stress
  • Fereshte Golparvar, Rahim Badri Pages 127-150
    Teacher-targeted anti-bullying programs are recent educational proceedings to control the prevalence of bullying in schools. This study aim was to determine the relationship between teacher's beliefs about bullying and behavior management strategies in class. The research method is descriptive and correlation. In order to implement these research 207 male and female teachers were selected from ahar elementary schools by using stratified random sampling. The student's social behavior scale and classroom behavior management strategies (Troop & Ladd, 2002) were used to gather information. Based on the results, there is a positive and significant relationship between normative beliefs of teachers and strategies of separation of students and advocate avoidance, also there is a positive and significant relationship between avoidance beliefs of teachers and strategies of advocate avoidance and parent's involving. Given the role of teachers’ knowledge and beliefs about students bullying and bullies, it can be predicted that the inappropriate behavior management strategies to increase the bullying behavior in class. According to this, increase teachers’ knowledge about behavioral phenomena such as bullying and appropriate classroom behavior management strategies should be considered as an important part in school- based anti-bullying programs.
    Keywords: Bullying, Teacher's beliefs about bullying, behavior management strategies