فهرست مطالب

هوش مصنوعی و ابزاردقیق - سال نهم شماره 4 (پیاپی 52، آبان 1394)

دو ماهنامه هوش مصنوعی و ابزاردقیق
سال نهم شماره 4 (پیاپی 52، آبان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/08/28
  • تعداد عناوین: 5
|
  • صفحه 3
    با آغاز پروژه اوترنت و قرار گرفتن مجموعه ای از ماهواره ها در جو و فضای کره زمین و آغاز پروزه اینترنت رایگان جهانی، ایرانیان می توانند با روشن کردن وای فای تلفن همراه خود امواج اینترنت را از ماهواره دریافت نمایند و از اینترنت رایگان و بدون محدودید جهانی لذت ببرند. دولت امریکا با هزینه چند میلیارد دلاری از طریق شبکه های ماهواره ای تلاش می کند تا نیمه دوم سال 2015 میلادی در سراسر جهان حتی مناطق دور دست خدمات اینترنت رایگان عرضه کند. دولت امریکا گران بودن خدمات اینترنت و محدودیت اینترنتی برخی کشورها را از علل تلاش خود برای عرضه خدمات اینترنتی رایگان اعلام کرده است. پروژه اوترنت استفاده از صدها ماهواره کوچک است که در مدار کوتاه در اطراف زمین فرستاده خواهند شد. این ماهواره ها اطلاعات را از صدها مرکز زمینی دریافت و سپس در سراسر جهان دوباره پخش خواهند کرد. این شبکه فاش کرد در ابتدای دوره آزمایشی خود برای کسانی که امکان ورود به اینترنت ندارد اینترنت عرضه خواهد کرد و یکطرفه هم خواهد بود اما هدف این سازمان آن است که دو طرفه یعنی بین کاربر و ماهواره باشد. بدین ترتیب می توان گفت که با راه اندازی رسمی این پروژه، عملا سانسور اینترنت بی معنا خواهد بود...
  • محمد میران بیگی صفحه 7
    در سیستم مدیریت زنجیره تامین تقاضای مشتری متاثر از عوامل گوناگونی همچون موقعیت جغرافیایی متقاضی، سلیقه مشتریان، طول فصل ها در سال برای تقاضای فصلی، عرضه های رقبا (عملکرد رقبا) و اساسی شدن کالاو قدرت خرید مشتری و قیمت مناسب کالا است. کارایی سیستم مدیریت زنجیره تامین در حفظ موجودی ها (بخصوص با روش پیش بین مبتنی بر مدل)، بسیار وابسته به مدلسازی مناسب از مدل زنجیره تامین و تقاضاست. تقاضای مشتری می تواند به تعداد مشتریان دارای تنوع و نامعینی باشد. همچنین تقاضا را می توان از دید ناظرهای مختلف مثل تقاضای فصلی یا تقاضا از منظر پارامترهای اجتماعی بررسی کرد. در این مقاله یک مدل از سیستم های مدیریت زنجیره تامین با در نظرگرفتن چرخه های اطلاعاتی یعنی بازی آشامیدنی به کارگرفته می شود. همچنین از روش میانگین وزندار برای پیش بینی تقاضای مجموع از دید ناظرهای مختلف استفاده می شود. درنهایت شبیه سازی ها عملکرد مناسب این روش را نشان می دهند.
    کلیدواژگان: سیستم مدیریت زنجیره تامین، تقاضا، بازی آشامیدنی، تقاضای مرکب
  • آرش عابدی، مجتبی پیشوایی، علی مددی، همایون مشگین کلک صفحه 18
    پرکاربردترین روش کنترل ژنراتور های القایی با تغذیه دوگانه (DFIG)، کنترل برداری و مستقل توان های اکتیو و راکتیو، با استفاده از کنترل کننده PI است. اما میزان سازی ضرایب kp و ki، وابستگی زیادی به تغییرات پارامترهای سیستم مانند سرعت باد، تنش های مکانیکی، دما و مقادیر مرجع توان دارد. بررسی عملکرد کنترل کننده کلاسیک در حین تغییرات گسترده ی این پارامتر ها، به ویژه در تغییرات همزمان دو یا چند پارامتر از اهمیت ویژه ای برخوردار است که متاسفانه در مقالات مختلف کمتر به این مهم پرداخته شده است. در این مقاله پس از معرفی مدل DFIG، به شرح یک روش برای کنترل مستقل توان های اکتیو و راکتیو DFIG متصل به شبکه با استفاده از کنترل کننده ی PI می پردازیم، سپس سیستم مورد نظر در محیط Simulink نرم افزار MATLAB شبیه سازی شده و نحوه عملکرد کنترل کننده یک مرتبه در تغییرات جداگانه سرعت باد و مقدار مرجع توان راکتیو و بار دیگر در تغییرات همزمان آنها، مورد بررسی قرار می گیرد. نتایج متنوع حاصل ازشبیه سازی، نشان دهنده عملکرد متفاوت کنترل کننده در مواجهه با این تغییرات است.
    کلیدواژگان: DFIG، کنترل مستقل توان اکتیو و راکتیو، کنترل کننده PI
  • مسعود حامدی، عباس شولایی، هادی آقازاده صفحه 33
    بهینه سازی سیستم انرژی از نظر تنوع منابع و اندازه هر واحد می تواند کارایی اقتصادی و فنی سیستم تغذیه را بصورت چشمگیری بهبود بخشد. در این مقاله، مطالعه امکان سنجی و نیز بهینه سازی اقتصادی برای سیستم مستقل از شبکه برای منطقه شمالغرب کشور ارائه می گردد. از نرم افزار HOMER برای اندازه یابی و نیز به عنوان ابزار بهینه سازی استفاده شده است. منابع انرژی تجدیدپذیر و تجدیدناپذیر (سوخت فسیلی)، روش های ذخیره انرژی و قابلیت به کارگیری هر کدام بر اساس هزینه و کارایی، مورد بررسی قرار گرفته است. آنالیز حساسیت برای پارامترهای سرعت باد، میزان تابش خورشید و هزینه سوخت صورت پذیرفته است. یک واحد مسکونی با مصرف انرژی kWh/d 25 و با حداکثر تقاضای بار kW 3/2 به عنوان بار مستقل در نظر گرفته شده است. بر این اساس مشخص شده که سیستم بادی-دیزلی به همراه بانک باتری در حال حاضر مناسبترین راه حل برای برقرار کردن چنین باری خواهد بود.
    کلیدواژگان: آرایه خورشیدی، باتری، توربین بادی، سیستم ذخیره انرژی، منابع انرژی تجدیدپذیر
  • صفحه 45
    در آینده، آدمیان بر مبنای هوش مصنوعی تصمیم گیری می کنند و هر گامی که برداشته می شود، با درایت هوش مصنوعی به انجام می رسد. این پیش بینی ای بود که «ری کورزویل» مدیر مرکز مهندسی گوگل چندی پیش در جریان سخنرانی خود در کنفرانس Exponential FINANCE در نیویورک انجام داد. او پیش بینی کرد که در دهه 2030 انسان، چندگانه می شود و مغز انسان به صورت مستقیم با سامانه پردازش ابری ارتباط برقرار می کند. در سامانه پردازش ابری، هزاران رایانه پیشرفته موجود هستند و این رایانه ها سطح کنونی هوش ما را به میزان قابل ملاحظه ای افزایش می دهند. او گفت در آن زمان، مغز انسان از طریق نانوباتها با فضای پردازش ابری ارتباط برقرار می کند و این نانوباتها در اصل رباتهای بسیار کوچکی هستند که از رشته های DNA ساخته می شوند.