فهرست مطالب

هوش مصنوعی و ابزاردقیق - پیاپی 62 (تیر 1396)

دو ماهنامه هوش مصنوعی و ابزاردقیق
پیاپی 62 (تیر 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/04/15
  • تعداد عناوین: 5
|
  • آشکارسازی خطا با مدلهای محلی فازی در یک شیر کنترل الکتروپنوماتیکی صنعتی
    حوا کریمی، حمیدرضا مومنی صفحه 1
    در این مقاله، طرحی مبتنی بر مدلهای محلی فازی و شبکه عصبی به منظور FDI در شیرهای کنترل ارائه شده است. مبنای طرح ارائه شده الگوریتم LOLIMOT است. الگوریتم LOLIMOT بسیار ساده است، به راحتی قابل به کارگیری است و بسیار سریع است. در ضمن، در این الگوریتم با مشکل افزایش انفجاری ابعاد مواجه نیستیم. این الگوریتم از درجه مقاوم بودن بالایی نیز برخوردار است. ورودی های غیرمربوط و ورودی هایی که خروجی را به صورت خطی تحت تاثیر قرار می دهند، مشخص می شوند و فضای ورودی در طول ابعادی که تاثیر غیرخطی بر فرایند دارند، تقسیم می شود و مدلهای فازی محلی برای هر قسمت از فضای ورودی تخمین زده می شوند و سپس به کمک توابع توزین با هم تلفیق می شوند.
    کلیدواژگان: آشکارسازی خطا، تخمین پارامترها، شبکه عصبی، شیر کنترل، مدلهای محلی فازی
  • روش های پرداخت الکترونیک با تلفن همراه در کاربردهای مدیریت ترافیک شهری
    حمید کریمی صفحه 2
    افزایش تردد خودروهای شخصی در مناطق پرازدحام شهرهای بزرگ دنیا هم اینک به صورت یک مشکل مشترک جهانی تبدیل شده و تبعات آن مشکلات عدیده ای را در حوزه مدیریت شهری به وجود آورده است. از این رو تنظیم جریان تردد خودروها در محدوده مرکزی شهرها و جلوگیری از هرگونه راه بندان در این مناطق یکی از مسائل عمده در مدیریت ترافیک شهری به حساب می آید که برای حل آن طرحهای مختلفی پیشنهاد شده است. این مقاله به برخی از مسائل موجود در مدیریت ترافیک شهری پرداخته و راهکاری را برای مدیریت درست این مسائل و اخذ عوارض الکترونیکی ارائه می نماید. دریافت عوارض در این طرح با استفاده از تلفن همراه و به صورت پیش پرداخت شده و کاملا مکانیزه انجام گرفته و صاحبان خودروها می توانند به راحتی از خدمات توقفگاهی در سطح شهر (پرداخت پارک بها) و یا سایر خدمات نیازمند به پرداخت الکترونیکی مانند پرداخت عوارض بزرگراهی و محدوده های طرح ترافیک استفاده نمایند. شایان ذکر است که راهکار پیشنهادی، با صرف هزینه اندکی قابل پیاده سازی است و تحول شگرفی را در مدیریت ترافیک شهری به وجود می آورد.
    کلیدواژگان: تلفن همراه، خودرو، عوارض الکترونیکی، کنترل، مدیریت ترافیک
  • مسیریابی بهینه خطوط انتقال برق با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی
    مهیار سجادیان، ناهید سجادیان، فاطمه حسینی بنی جمالی صفحه 3
    امروزه روز به روز بر اهمیت شبکه های انتقال و توزیع نیروی الکتریکی به سبب اهمیتشان در افزایش و یا کاهش بازده صنعت برق، افزوده می گردد و روش ها و الگوریتمهای متنوعی در راستای مسیریابی بهینه این شبکه ها پیشنهاد و اجرا می شود. در ایران نیز شبکه ای گسترده از خطوط انتقال و توزیع برق وجود دارد که روز به روز گسترده تر می گردد. اما مشکل آن است که میزان تلفات انرژی در این شبکه بالاست، رضایت مشتریان آنچنان که باید فراهم نیست و مسائل زیست محیطی در این باره فراوان است. به نظر می رسد که الگوریتم بهبود یافته ACO با روش AHP و توانایی های تحلیل مکانی سامانه اطلاعات جغرافیایی قادر باشد که در امر مسیریابی بهینه خطوط انتقال و توزیع برق به منظور افزایش بازده و جلوگیری از تلفات انرژی، افزایش رضایت مشتریان و در نظر گرفتن مسائل زیست محیطی با دید جامع نگر که در این سامانه ها نهفته است، کمک شایانی را بنماید.
    کلیدواژگان: الگوریتم، AHP، سامانه اطلاعات جغرافیایی، مسیریابی
  • الگوریتم جامعه مورچگان با هدف کمینه کردن مجموع دیرکرد کارهای نت
    فرزاد بهرامی، داود شیشه بری، قاسم مصلحی صفحه 4
    با توجه به کاربرد مسائل زمان بندی جریان باز کارگاهی در برنامه ریزی و کاهش هزینه های مرتبط با نگهداری و تعمیرات دستگاه ها و ماشین آلات، در این مقاله مسئله زمان بندی جریان باز کارگاهی منقطع با هدف کمینه کردن مجموع دیرکرد کارها، مورد نظر قرار گرفته است. در این مسئله با افزایش تعداد متغیرها، دستیابی به جواب بهینه عملا غیرممکن است. از این رو روش های ابتکاری و فراابتکاری، راهکارهای مناسب تری به نظر می رسند. با در نظر گرفتن کارایی بالای الگوریتم جامعه مورچگان در مسائل زمان بندی مشابه، در این مقاله از این الگوریتم به منظور کمینه کردن دیرکرد کارهای تعمیرات و نگهداری در مسائل جریان باز کارگاهی منقطع استفاده شده است.
    کلیدواژگان: زمان بندی جریان باز کارگاهی، انقطاع، دیرکرد، نگهداری و تعمیرات، الگوریتم جامعه مورچگان
  • ماشینهای مولکولی (نانو ماشینها)
    صفحه 5
    ماشین مولکولی یا نانوماشین به عنوان تعدادی اجزای مولکولی جدا از هم تعریف می شود که حرکات مکانیکی را به عنوان خروجی و در پاسخ به محرک ورودی انجام می دهند. به بیان عمومی تر این نام برای مولکولهایی به کار می رود که اعمالی را نمایش می دهند که در ابعاد ماکروسکوپی رخ می دهند. تعدادی ماشینهای پیچیده مولکولی در جهت ساخت یک مونتاژگر مولکولی به وجود آمده اند و می توان این ماشینهای مولکولی را به دو گروه عمده تقسیم نمود: مصنوعی و طبیعی.