فهرست مطالب

علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران - سال دهم شماره 2 (پیاپی 39، تابستان 1394)

فصلنامه علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران
سال دهم شماره 2 (پیاپی 39، تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/03/21
  • تعداد عناوین: 13
|
  • علوم تغذیه
  • مالک علی محمدی، حمیده پیشوا، محمدرضا اشراقیان، محمدرضا زرین دست صفحات 1-10
    سابقه و هدف
    با توجه به تاثیر مثبت کراتین بر عملکرد شناختی در افراد سالم، این مطالعه با هدف تعیین اثر مکمل کراتین بر حافظه و یادگیری و آپوپتوز بعد از تزریق بتاآمیلوئید، در موش های صحرایی نر ویستار انجام گردید.
    مواد و روش ها
    بیست و چهار موش صحرایی نر ویستار با وزن 50±250 گرم به 3 گروه 8تایی تقسیم شدند. تزریق بتاآمیلوئید (2 میکروگرم در هر CA1) در دو گروه انجام گرفت که از این دو گروه یک گروه بعد از تزریق، شروع به دریافت رژیم غذایی حاوی 2% کراتین نموده (گروهAdCr+) و گروه دیگر رژیم غذایی معمولی دریافت کرد (گروه AdCr-). به گروه Sham تزریق نرمال سالین در ناحیه CA1 انجام گردیده و رژیم غذایی معمولی ارائه شد. شش هفته بعد از تزریق بتاآمیلوئید، آزمون ماز آبی موریس و ماز Yشکل، جهت بررسی یادگیری و حافظه انجام گرفت. در پایان آزمون تانل جهت بررسی آپوپتوز در گروه های مورد مطالعه انجام گرفته و داده ها توسط نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    دو گروه AdCr+ و AdCr- در آزمون های ماز آبی و ماز Yشکل، عملکرد ضعیف تری نسبت به گروه Sham داشتند و درصد نورون های تانل مثبت در گروه AdCr- و AdCr+ بیشتر از گروه Sham بود هیچ گونه تفاوت معنی داری میان دو گروه AdCr+ و AdCr- از نظر حافظه و یادگیری و درصد نورون های تانل مثبت مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    بعد از تزریق بتاآمیلوئید، مکمل کراتین هیچ گونه تاثیری بر حافظه و یادگیری و آپوپتوز در موش های صحرایی نر ویستار نداشت.
    کلیدواژگان: کراتین، بتاآمیلوئید، آلزایمر، حافظه، یادگیری، آپوپتوز
  • مریم رضایی، عبدالعزیز افلاک سیر، امیر حسین یاوری، نورالله محمدی، محبوبه غیور صفحات 11-18
    سابقه و هدف
    اختلالات خوردن یکی از مهم ترین اختلالات روان شناختی در زنان می باشد. علل گوناگونی همانند درونی سازی لاغری و خودشیءانگاری می توانند به وجود آوردنده اختلالات خوردن باشد. هدف از پژوهش حاضر، طراحی و آزمودن مدلی از متغیرهای درونی-سازی لاغری، خودشیءانگاری و نارضایتی بدنی به عنوان پیش آیندهای اختلالات خوردن در دانشجویان دختر می باشد.
    مواد و روش ها
    مدل طراحی شده پژوهش حاضر روی 302 دانشجوی دختر دانشگاه شیراز آزموده شد. به منظور سنجش متغیرها، پرسشنامه نگرش خوردن (Eating Attitude Test)، پرسشنامه شکل بدنی (Body ShapeQuestionnaire)، پرسش نامه خودشی ء انگاری (Self-Objectification Questionnaire) پرسش نامه درونی سازی لاغری- ایده آل (Ideal-Body stereotype scale revised) به کار برده شد. مدل پیشنهادی پژوهش بر اساس مدل سازی معادلات ساختاری (Structural Equation Modeling) و توسط ویراست هجدهم نرم افزار AMOS انجام گرفت. جهت آزمودن اثرهای واسطه ای در مدل پیشنهادی و تعیین معنی داری آن ها، روش کوهن و کوهن به کار گرفته شد.
    یافته ها
    با توجه به معنی داری مسیرهای مستقیم «درونی سازی لاغری و خودشیءانگاری»، «خودشیءانگاری و نارضایتی بدنی» و «نارضایتی بدنی و خطر اختلالات خوردن» می توان بیان داشت که میانجی گری خودشیءانگاری و نارضایتی بدنی در مسیر درونی سازی لاغری به خطر اختلالات خوردن وجود دارد.
    نتیجه گیری
    درونی سازی لاغری پیش آیندی مناسب و خودشیءانگاری و نارضایتی بدنی میانجی مناسبی برای اختلالات خوردن در دانشجویان دختر می باشد.
    کلیدواژگان: نارضایتی بدنی، اختلالات خوردن، خودشیءانگاری، درونی سازی لاغری، معادلات ساختاری
  • قدیر ذهبی صفحات 19-28
    سابقه و هدف
    در مورد تاثیر دو مکمل پروتئین و کراتین به همراه تمرین مقاومتی بر ترکیب فاکتورهای آمادگی جسمانی، سرعت، قدرت و هایپرتروفی عضله در مردان جوان تمرین نکرده مطالعات محدودی انجام شده است. هدف از این تحقیق تعیین تاثیر مکمل یاری پروتئین وی و کراتین بر شاخص های آمادگی جسمانی، سرعت و هیپرتروفی عضلانی درمردان جوان تمرین نکرده طی یک دوره تمرین مقاومتی بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی است، بدین منظور 36 مرد سالم بدون فعالیت (وزن 92/5±39/72 کیلوگرم، سن 89/1±91/22 سال) به صورت تصادفی به سه گروه 12 نفره تقسیم شدند.گروه تجربی1: مصرف مکمل (پروتئین 1260 گرم و کراتین 450 گرم)+ 6 هفته تمرین مقاومتی، گروه تجربی2: مصرف دارونما+ 6 هفته تمرین قدرتی و گروه کنترل. مدت تمرین چهار جلسه در هفته بوده و در هر جلسه 70-50 دقیقه با شدت 75-60 درصد حداکثر ضربان قلب اجرا شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار استنباطی (آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و در صورت لزوم از آزمون تعقیبی بونفرونی) و نرم افزار آماری SPSS -18 انجام شد. سطح معنی داری 05/0 ≥P در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    هیچ تفاوت معنی داری در سرعت، درصد چربی بدن و مصرف بیشینه اکسیژن رخ نداد و در هر دو گروه مکمل و دارونما قدرت بیشینه افزایش معنی داری داشتند و در گروه مکمل متغیرهای وزن، نمایه توده بدن و هیپرتروفی عضلانی نسبت به پیش آزمون و گروه کنترل و در گروه دارونما فقط نسبت به پیش آزمون افزایش معنی دار داشته و همچنین متغیر توان و استقامت عضلانی نیز در هر دو گروه مکمل و دارونما افزایش غیرمعنی داری داشتند.
    نتیجه گیری
    تمرین مقاومتی به تنهایی می تواند قدرت را افزایش دهد، اما برای افزایش بیشتر قدرت، وزن و هیپرتروفی در تمرین های سنگین مقاومتی مصرف مکمل های کراتین و پروتئین وی نیز توصیه می شود.
    کلیدواژگان: پروتئین وی، کراتین، تمرینات مقاومتی، سرعت، هیپرتروفی عضله
  • پونه دولو خونگر، سید رضا سبحانی، آزیتا حکمت دوست صفحات 29-36
    سابقه و هدف
    یکی از شایع ترین اختلالات پوستی دوران نوجوانی و بلوغ، آکنه ولگاریس می باشد. مطالعات متعدد، نتایج بحث برانگیز متفاوتی را در مورد تنوع رژیم غذایی و پاتوفیزیولوژی این بیماری بیان نموده اند. هدف از پژوهش حاضر، بررسی ارتباط امتیاز تنوع غذایی DDS (Dietary Diversity Score) و آکنه ولگاریس در دختران مدارس راهنمایی و دبیرستان های شهر تهران است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد- شاهدی بین 135 بیمار آکنه ولگاریس و 135 دختر نوجوان بدون هیچ علائمی از آکنه در سال 1393 صورت گرفت. درجه بندی شدت آکنه براساس معیار Consensus Conference On Acne Classification بود. از دو یاد آمد 24 ساعته خوراک برای ارزیابی دریافت غذایی معمول افراد استفاده شد. تنوع غذایی براساس امتیازدهی به 5 گروه غذایی بر اساس هرم غذایی دپارتمان غذا و کشاورزی آمریکا محاسبه گردید. وزن، قد و نمایه توده بدن طبق روش استاندارد اندازه گیری شد. افراد براساس محدوده چارک های امتیاز تنوع غذایی تقسیم بندی شدند.
    یافته ها
    میانگین (± انحراف معیار) امتیاز کل تنوع غذایی افراد مبتلا به آکنه و سالم به ترتیب (73/1±77/5، 85/1±64/5 و 05/0
    کلیدواژگان: امتیاز تنوع غذایی، تنوع غذایی، آکنه ولگاریس
  • مهسا ملک اجمدی، امیر منصور علوی نایینی*، ابوالقاسم جزایری، محمدرضا آقای قزوینی صفحات 37-46
    سابقه و هدف

    دیس لیپیدمی به اختلال در سطوح ترکیب چربی خون از جمله سطح تری گلیسرید، کلسترل تام، لیپوپروتئین با دانسیته ی کم و لیپوپروتئین با دانسیته ی بالا گفته می شود به نظر می رسد ویتامین های C و E به عنوان آنتی اکسیدان بر روی فراسنج های لیپیدی نقش داشته باشند. هدف ما در این مطالعه تعیین اثر مکمل یاری توام وینامین های C و E بر روی فراسنج های لیپیدی در سالمندان ساکن شهر اصفهان می باشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه کارآزمایی بالینی دو سو کور روی 210 سالمند60 -75 ساله اجراشد که براساس گروه های سنی و جنسی در دو گروه مداخله و کنترل بطور کاملا مشابه تقسیم شدند. گروه مداخله روزانه 300 میلی گرم ویتامین Eو400 میلی گرم ویتامینC و گروه کنترل دارونما به مدت یک سال مصرف کردند. در بدو مطالعه اطلاعات زمینه ای از طریق پرسشنامه ی عمومی جمع آوری شد و دریافت غذایی با استفاده از یادداشت سه روزه خوراک هر دو ماه یکبار جمع آوری گردید. سطوح پیراسنج های لیپیدی در شروع، بعد از 6 ماه و در انتهای مطالعه اندازه گیری شد.

    یافته ها

    دریافت های غدایی به غیر از درصد چربی از انرژی دریافتی و کلسترول غذایی، بین دو گروه مداخله و کنترل هیچ تفاوت معنی داری نداشت. نتایج تحلیل واریانس با کنترل متغیرهای مخدوش کننده ی کلسترول دریافتی و درصد چربی، برای کیب چربی بیانگر آن است که در طول زمان بین دو گروه تفاوت معنی داری وجود ندارد (05/0 p>)، اثر زمان نیز معنی دار نبود (05/0 p>)، هم چنین اثر متقابل گروه و زمان معنی دار نبود (05/0 p>).

    نتیجه

    این مطالعه نشان می دهد که مکمل یاری توام ویتامین های E،C باعث بهبود فراسنج های لیپیدی در سالمندان نشده است.

    کلیدواژگان: مکمل یاری، ویتامین E، ویتامین C، چربی خون، سالمندان
  • علوم و صنایع غذایی
  • میلاد روحی، رضا محمدی، زهرا سرلک، اقدس تسلیمی، مریم ذبیح زاده، امیرمحمد مرتضویان صفحات 47-58
    سابقه و هدف
    شیرکاکائو در زمره یکی از پرطرفدارترین و پرمصرف ترین محصولات لبنی غیر تخمیری قرار دارد ولی بدلیل مقادیر زیاد ساکارز، می تواند باعث بروز دیابت، چاقی و پوسیدگی دندان در کودکان شود. بنابراین، جایگزینی قند ساکارز با D-تاگاتوز اهمیت می یابد. همچنین در صورت استفاده از شیرکاکائو به عنوان حامل پروبیوتیک ها، می توان بر خواص فراویژه این محصول افزود.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش، اثر متغیرهای نسبت قند ساکارز به تاگاتوز (100:0، 50:50 و 0:100) و نوع کشت پروبیوتیک (ل. اسیدوفیلوس، ل. کازئی، ل. رامنوسوس و ب. لاکتیس) بر ویژگی های بیوشیمیایی، میکروبیولوژیک و حسی شیرکاکائوی سین بیوتیک طی 21 روز نگهداری یخچالی در C°5 مورد بررسی قرار گرفت. تیمارهای بدون تلقیح پروبیوتیک بعنوان شاهد در نظر گرفته شدند.
    یافته ها
    تیمارهای دارای ل. اسیدوفیلوس، ل. کازئی، ل. رامنوسوس و ب. لاکتیس به طور معناداری تغییرات بیشتری در خواص بیوشیمیایی در مقایسه با تیمارهای غیر پروبیوتیک داشتند. بیشترین قابلیت زیستی در پایان دوره نگهداری یخچالی مربوط به تیمار های T-R (تیمار دارای قند D- تاگاتوز و ل. رامنوسوس) و T-C (تیمار دارای قند D- تاگاتوز و ل. کازئی) بود. همچنین قند D- تاگاتوز نسبت به ساکارز، قابلیت زیستی لاکتوباسیلوس ها را بیشتر بهبود بخشید. با این وجود، قابلیت زیستی ب. لاکتیس به طور قابل توجهی در محیط حاوی قند ساکارز نسبت به D- تاگاتوز بهتر بود. به طور کلی بهترین تیمار ها (از نظر قابلیت زیستی، ارزیابی حسی و خواص عملکردی قند تاگاتوز) در این مطالعه، تیمار های T-R، ST-R (تیمار دارای قند D- تاگاتوز و ساکارز به همراه ل. رامنوسوس)، T-B (تیمار دارای قند D- تاگاتوز و ب. لاکتیس) و ST-B (تیمار دارای قند D- تاگاتوز و ساکارز به همراه ب. لاکتیس) بودند.
    نتیجه گیری
    استفاده از D- تاگاتوز به عنوان یک قند طبیعی با خواص فراویژه و جایگزین مناسب ساکارز در شیرکاکائوی پروبیوتیک، سلامت بخشی این فرآورده را افزایش می دهد. اما نسبت قند ساکارز به تاگاتوز و همچنین نوع سوش پروبیوتیک مورد استفاده اهمیت زیادی در کیفیت نهایی محصول دارند.
    کلیدواژگان: شیرکاکائو، D، تاگاتوز، کم کالری، پروبیوتیک و سین بیوتیک
  • سعیده فلاح جوشقانی، ناصر همدمی صفحات 59-66
    سابقه و هدف
    نان تازه دارای زمان ماندگاری کوتاهی است و مقبولیت آن نزد مصرف کننده با افزایش فاصله زمانی بین پخت تا مصرف به نحو چشمگیری کاهش می یابد. یکی از راه های مقابله با مشکل مذکور استفاده از تکنولوژی خمیر منجمد می باشد. از این رو در این تحقیق اثر پیش سرد کردن و پیش تخمیر بر کیفیت خمیر و نان سنگک حاصل از آن مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    نمونه های خمیر سنگک (با V/W 100% آب) برای 10 یا 40 دقیقه تخمیر شده و پس از پیش سرد شدن (کاهش دمای خمیر تا ̊C4 و یا با یک ساعت نگهداری در ̊C4) و یا بدون پیش سرد شدن در دمای ̊C25- در فریزر جریان هوای سرد منجمد شدند. پس از 24 ساعت نگهداری در فریزر ̊C18-، بررسی کیفی خمیر سنگک پس از رفع انجماد و نان حاصل از آن در قالب اندازه گیری درصد مخمر زنده مانده و توان تولید گاز پس از یخ زدایی و اندازه گیری دانسیته و سفتی بافت و تغییرات رنگ پس از پخت ارزیابی گردید.
    یافته ها
    سرد کردن خمیر پیش از انجماد اثرات مثبتی بر زنده مانی مخمر و حجم خمیر داشته و ویژگی های کیفی نان حاصل شامل دانسیته، بافت و رنگ بهبود یافته است (05/0p<). همچنین 40 دقیقه پیش تخمیر به طور معنی داری باعث بهبود حجم گاز تولید شده در خمیر شده اما روی کیفیت نان تاثیر معنی داری نداشته است (05/0p<).
    نتیجه گیری
    استفاده از تیمار پیش سرد کردن باعث بهبود کیفیت خمیر منجمد و نان حاصل از آن می شود.
    کلیدواژگان: خمیر منجمد، پیش سرد کردن، پیش تخمیر، نان سنگک
  • محمد فرجی، پریسا امینی کادیجانی صفحات 67-76
    سابقه و هدف
    آمیتراز آفت کش و حشره کشی است که به دلیل فعالیت کرم کشی فوق العاده قوی به صورت گسترده برای کنترل آلودگی های بیولوژیک استفاده می شود. هدف از این تحقیق تلاش جهت توسعه و معتبرسازی تکنیک استخراج فاز مایع با فیبر های تو خالی (HF-LPME) به منظور تعیین مقدار باقیمانده آمیتراز در نمونه های عسل می باشد.
    مواد و روش ها
    روش میکرو استخراج فاز مایع با فیبر های تو خالی (HF-LPME) به عنوان روشی ساده، سریع، کم هزینه و حساس برای اندازه گیری آفت کش آمیتراز در نمونه های عسل به وسیله دستگاه کروماتوگرافی گازی مجهز به آشکار ساز یونیزاسیون شعله ای به کار برده شد. اثر پنج فاکتور تجربی: نوع حلال استخراج کننده، pH محلول، سرعت همزدن، زمان استخراج و درصد نمک کلرید سدیم مطالعه و بهینه شدند.
    یافته ها
    آنالیز واریانس نشان داد که درصد نمک و سرعت هم زدن بیشترین تاثیر را روی میزان استخراج دارند (05/0=p). گستره خطی روش در محیط عسل بین 20 تا 1000 نانوگرم بر میلی لیتر با ضریب همبستگی برابر با 9901/0 و انحراف استاندارد نسبی کمتر از 14% در آب به دست آمد. فاکتور تغلیظ 75 و همچنین بر پایه 3 S/N = حد تشخیص 10 نانوگرم بر میلی لیتر به دست آمد.
    نتیجه گیری
    با توجه به درصد بازیابی بالا (بالاتر از 90%) با استفاده از روش HF-LPME برای اندازه گیری آمیتراز در نمونه عسل، این روش به عنوان روشی ساده، سریع و حساس پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: آمیتراز، میکرو استخراج فاز مایع با فیبر های تو خالی، طراحی آرایه اورتوگونال، نمونه عسل
  • سلماز زارعان شهرکی، نگین احمدی، کیانوش خسروی دارانی، امیرمحمد مرتضویان، پالیز کوهی کمالی صفحات 77-84
    سابقه و هدف
    پروپیونی باکتریوم ها قادر به تولید بسیاری از محصولات مهم صنعتی مثل اسید پروپیونیک، ویتامین ب12 و باکتریوسین ها هستند و فواید پروبیوتیکی و عوامل محرک رشد باکتری های مفید روده ای هم دارد. هدف تحقیق حاضر بررسی اثر متغیرهای فرایند بر تولید ویتامین ب12 در نوشیدنی تخمیری حاوی اسید پروپیونیک با به کارگیری طراحی پلاکت-برمن است.
    مواد و روش ها
    فرایند تخمیر در فرمانتور L 3 با محیط پایه و منبع کربن ملاس آغاز شد و پس از طی h 36، خوراک دهی به مدت 9 و/یا h 12 انجام شد. هر h 24 به منظور اندازه گیری توده سلولی و ویتامین ب12 از فرمانتور نمونه برداری صورت گرفت. میزان توده خشک سلولی با روش خشک کردن انجمادی و میزان تولید ویتامین ب 12 با روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) اندازه گیری شد.
    یافته ها
    تجزیه و تحلیل آماری نتایج فرایند نشان داد که همه متغیرهای فرایند تاثیر معنی دار بر فرایند داشتند. نتایج نشان داد که بیشترین غلظت نهایی ویتامین ب12 (mg/L 30) و بیشترین بهره وری آن (mg/L.h 5/7) از تیمار 9 به دست آمده است در حالی که شرایط 9 متغیر در بهترین حالت بود. نوع منبع نیتروژنی و نوع منبع خوراک موثرترین فاکتورهای به کار رفته در این تخمیر بودند به طوری که به کارگیری شربت ذرت خیسانده و لاکتوز به طور معنی داری باعث افزایش بیتر تولید ویتامین شده اند.
    نتیجه گیری
    دمای °C 36، 5/6pH=، g/l 25 ملاس، به کارگیری g/l 10 شربت ذرت خیسانده به جای عصاره مخمر، h 96 تخمیر، استفاده از مایه تلقیح حاوی پروپیونی باکتریوم فرئودنریچی یی با حجم تلقیح 5% و خوراک دهی پیوسته لاکتوز با سرعت l/h 04/0 بهترین شرایط تخمیر برای تولید ویتامین ب12 است. استفاده از کشت همزمان و نوع خوراک دو متغیری بودند که در این مطالعه تاثیر زیادی روی تولید ویتامین ب12 نداشتند.
    کلیدواژگان: تولید آزمایشگاهی نوشیدنی لبنی تخمیری حاوی ویتامین ب 12 در فرمنتور سامانه ناپیوسته خوراک دهی شده
  • مهندس مینا سیف زاده، علی اصغر خانی پور، یزدان مرادی صفحات 85-94
    سابقه و هدف
    تاکنون برای عمل آوری میگو با استفاده از عصاره دانه انگور و فرولیک اسید در ایران تحقیق نشده است. این تحقیق با هدف مقایسه تاثیر فرولیک اسید و عصاره دانه انگور با متابی سولفیت سدیم روی کیفیت حسی و شیمیایی میگوی پرورشی (Litopenaeus vannamei) پا سفید غربی طی نگهداری انجام شد.
    مواد و روش ها
    برای اجرای این تحقیق چهار تیمار شامل میگوی غوطه ور شده در غلظت 3 % فرولیک اسید، عصاره دانه انگور به غلظت 5/1 درصد، متا بی سولفیت سدیم با غلظت 3% و میگوی شاهد (بدون آنتی اکسیدان) در نظر گرفته شد. تیمارها به مدت 6 ماه در سردخانه 18- درجه سلسیوس نگهداری شدند. کیفیت نمونه ها با استفاده از آزمایشات شیمیایی و حسی مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    پارامتر حسی رنگ (ملانوزیس) در تیمارهای عصاره دانه انگور و فرولیک اسید در مقایسه با شاهد بدون آنتی اکسیدان تفاوت معنی دار نشان داد (05/0 (P<. اما در مقایسه با تیمار متا بی سولفیت سدیم تفاوت معنی دار نداشتند (05/0.(P> بین تیمارهای عصاره دانه انگور و فرولیک اسید از نظر شاخص های شیمیایی، حسی و مدت زمان ماندگاری در سردخانه تفاوت معنی دار مشاهده نشد (05/0.(P> فاکتورهای پراکسید، تیوباربیتوریک اسید، اسید چرب آزاد و TVB-N در تیمارهای فرولیک اسید و عصاره دانه انگور در مقایسه با شاهد بدون آنتی اکسیدان تفاوت معنی دار داشتند (05/0(P<. اما در قیاس با تیمار متا بی سولفیت سدیم تفاوت معنی دار نداشتند (05/0.(P> فاکتورهای PH، ترکیبات تقریبی غذایی، تری متیل آمین و پروتئاز در این تیمارها در مقایسه با شاهد متا بی سولفیت سدیم و بدون آنتی اکسیدان کاهش معنی دار نشان ندادند (05/0.(P>
    نتیجه گیری
    فرولیک اسید و عصاره دانه انگور می توانند جایگزین مناسبی برای متا بی سولفیت سدیم و افزایش کیفیت حسی و شیمیایی در میگوی پاسفید غربی پرورشی طی شش ماه نگهداری در سردخانه باشند.
    کلیدواژگان: میگوی سفید، نگهداری در سردخانه، لکه سیاه، فرولیک اسید، عصاره دانه انگور
  • عزیز همایونی راد، اصلان عزیزی، رامین تیموری، عطا خداویردی وند کشتیبان*، امیر امینی، ندا لطف اللهی صفحات 95-102
    سابقه و هدف

    تاکنون روش های مختلفی مثل فومیگاسیون، انواع بسته بندی، اشعه دهی، استفاده از ازن و استفاده از سرما برای افزایش زمان ماندگاری خرما مورد استفاده قرار گرفته است که هر یک معایب و مزایای خاص خود را دارد. با این وجود هنوز هم حدود 20% از تولید خرمای کشور تبدیل به ضایعات می شود؛ بنابراین به یک روش جدیدی برای افزایش زمان ماندگاری خرما نیاز داریم. لذا این مطالعه با هدف تولید کمپوت خرما با بهره گیری از تکنولوژی هردل انجام شد.

    مواد و روش ها

    تعداد 27 تیمار مختلف کمپوت خرما از ترکیب سه هردل (مانع) pH (در سه مقدار 5/4، 0/4 و 5/3)، دما (حرارت دهی در °C100 به مدت 30، 25 و 20 دقیقه) و aw (با افزایش بریکس شربت به 70، 65 و 60 درصد) از خرمای رقم زاهدی تولید شد. از شیره خرما به عنوان شربت استفاده شد. مقدار pH و بریکس، ویژگی های میکربی و ویژگی های حسی (رنگ، طعم، بافت، شکل ظاهری و پذیرش کلی) در طول شش ماه اندازه گیری شد. سختی بافت خرما نیز پس از شش ماه از تولید تیمارها مورد ارزیابی قرار گرفت. طرح آماری از نوع ساده بود، از تحلیل آماری t استیودنت برای ویژگی های فیزیکوشیمیایی و رئولوژیکی و از تحلیل واریانس برای ارزیابی حسی استفاده شد.

    یافته ها

    میزان pH و بریکس در طول زمان مطالعه در مورد تمامی تیمارها به صورت معنی داری (05/0>p) افزایش پیدا کرد. نتیجه کشت های میکربی انجام یافته در تمامی موارد منفی بود. همچنین اثر گذشت زمان بر ویژگی های حسی معنی دار نبود (05/0

    کلیدواژگان: خرما، زمان ماندگاری، روش های نگه داری، کمپوت خرما
  • مقاله مروری
  • بهناز احسانی، نازنین مصلحی، پروین میرمیران * صفحات 103-114
    سابقه و هدف

    تغییرات در ترکیب رژیم غذایی می تواند در کاهش چاقی که نقش محوری در تشدید اختلالات تولید مثلی و متابولیکی ناشی از سندرم تخمدان پلی کیستیک(PCOS) دارد، مفید باشد. هدف این مطالعه مروری، بررسی اثرات رژیم غذایی کم انرژی و ترکیب رژیم غذایی بر اختلالات تولید مثلی و متابولیکی در افراد مبتلا به PCOS است.

    مواد و روش ها

    واژگان کلیدی«Diet»، «Protein»، «Carbohydrate»، «Lifestyle»، «Weight» و«Glycemic Index» در ترکیب با واژه «polycystic ovary syndrome» جهت جستجو در سایت های PubMed، Science Direct وgoogle scholar بین سال های 2003 تا 2014، استفاده شد. کارآزمایی های بالینی و مقالات مروری با کیفیت مطلوب جمع آوری شدند.

    یافته ها

    مطالعات نشان دادند که کاهش %5 تا %10 وزن بدن که در طی محدودیت طولانی مدت انرژی رژیم غذایی به دست می آید، می تواند اختلالات تولید مثلی و متابولیکی را بهبود بخشد. مطالعات نتوانسته اند اثرات مثبت بیشتری را در تبعیت از رژیم های غذایی کم انرژی پر پروتئین در مقایسه با رژیم های غذایی کم انرژی با پروتئین استاندارد، نشان دهند. در مطالعات نشان داده شد که رژیم های غذایی با شاخص (GI) یا بار گلیسمی (GL) پایین می توانند حتی بدون تغییر در مقدار انرژی رژیم غذایی، در بهبود عوامل تولید مثلی و متابولیکی موثر باشند.

    نتیجه گیری

    محدودیت انرژی رژیم غذایی مستقل از ترکیب آن منجر به بهبود اختلالات تولید مثلی و متابولیکی در افراد مبتلا به PCOS می شود. با توجه به نتایج مطالعات، در حال حاضر نمی توان ترکیب مناسب رژیم غذایی را تعیین کرد، ولی به نظر می رسد رژیم های غذایی با GI یا GL پایین در بهبود اختلالات تولید مثلی و متابولیکی، مفید باشند.

    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، ترکیب رژیم غذایی، رژیم کم کالری، شاخص گلیسمی، رژیم غذایی پر پروتئین
  • مقاله کوتاه
  • بهزاد ساکی، مجتبی پایدار اردکانی، زهرا امرایی، امین صالحی ابرقویی صفحات 115-120
    سابقه و هدف
    تمرین استقامتی طولانی مدت شاخص های رئولوژی را هنگام استراحت و فعالیت ورزشی بهبود می بخشد. افزایش سیالیت خون با مصرف سیر می تواند این آثار مفید را تقویت کند و بنابراین می تواند عملکرد استقامتی را افزایش دهد. لذا این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مصرف مکمل سیر بر عملکرد هوازی مردان غیر ورزشکار انجام شد.
    مواد و روش ها
    20 مرد غیر ورزشکار سالم به طور تصادفی به دو گروه مکمل (با میانگین سنی 1/2±2/24 سال) و دارونما (با میانگین سنی 1/2±6/23 سال) تقسیم شدند. آزمودنی های هر دو گروه ابتدا آزمون دوازده دقیقه دویدن کوپر را انجام دادند. سپس به یک گروه مکمل سیر (به شکل کپسول های500 میلی گرمی) و به گروه دیگر دارونما (کپسول های 500 میلی گرمی گلوکز) داده شد و از آنها خواسته شد پس از صرف صبحانه و شام یکی از کپسول های دریافتی را به مدت 7 روز مصرف کنند. در روز هشتم، آزمودنی ها مجددا آزمون کوپر را اجرا کردند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون t مستقل و وابسته استفاده شد. سطح معنی داری در تمامی آزمون ها 05/0>p در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین میانگین مسافت دویدن آزمودنی ها در مرحله قبل از مصرف مکمل و دارونما تفاوت معنی دار وجود ندارد (91/0p=) اما پس از مصرف مکمل سیر و دارونما به مدت 7 روز تفاوت معنی داری دیده شد (007/0p=). همچنین 7 روز مکمل یاری با مکمل سیر باعث تفاوت معنی دار در حداکثر اکسیژن مصرفی نسبت به گروه دارونما گردید (007/0p=).
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش حاضر نشان می دهد که به نظر می رسد مصرف کوتاه مدت سیر تاثیر معنی داری بر عملکرد هوازی افراد غیر ورزشکار دارد.
    کلیدواژگان: مردان غیر ورزشکار، مصرف بیشینه اکسیژن، سیر، عملکرد ورزشی
|
  • M. Alimohammadi, H. Pishva, Mr Eshraghian, Mr Zarindast Pages 1-10
    Background And Objectives
    Considering the positive effects of creatine supplement on cognitive performance in healthy individuals, the present study was performed with the aim of determining the effects of creatine supplementation on learning, memory and apoptosis after injection of Amyloid β(Aβ) in male wistar rats.
    Materials and Methods
    Twenty four male wistar rats (weighting 250±50 grams) were randomly divided into three groups (n=8 for each groups). Two groups were given a bilateral amyloid beta injection in the CA1 hippocampus (2μg per CA1), one of them received a cho containing 2% creatine monohydrate (AdCr+ group) and other group continued to receive normal cho(AdCr-). The sham group were injected by normal saline in CA1 hippocampus and received normal cho during the study. After six weeks, the Morris Water Maze (MWM) and Y-maze tests were administered, and learning ability and memory retrieval were measured. After scarification of the animals, TUNEL test for an anti-apoptosis assay was performed.
    Results
    The sham group performed better in Y-maze and MWM compare to the AdCr- and AdCr+ groups. The apoptotic neurons count in the sham group were less than in the AdCr+ and AdCr- groups; however, the results indicated no differences between the AdCr+ and AdCr- groups in learning, memory retrieval, and percentage of TUNEL positive neurons.
    Conclusion
    After Aβ injection, creatine supplementation had no effect on learning, memory and apoptosis in male wistar rats.
    Keywords: Alzheimer, Creatine supplementation, Learning, Memory, Apoptosis
  • M. Rezaei, A. Aflakseir, Ah Yavari, N. Mohamadi, M. Ghayour Pages 11-18
    Background And Objectives
    Eating disorders are one of the most important psychological disorders in females. There are many causes of eating disorder, like thin internalization, and self-objectification. Therefore, the aim of this study was to design, and test a model of thin internalization, self-objectification and body dissatisfaction as precedents of eating disorder risk in female university students.
    Materials And Methods
    The model was designed and tested in a sample of 302 female students in Shiraz University, Iran. Eating Attitude Test (EAT-26), Body Shape Questionnaire (BSQ-8), Self-objectification Questionnaire (SOQ) and revised Ideal-Body Stereotype (TBS) scale were used as measurement instruments. The proposed model was tested based on Structural Equation Modeling (SEM) using AMOS (18th edition) software. To test the mediating effects of the proposed model and determine their significance, Cohen & Cohen method was used.
    Results
    Due to the significant direct paths "thin internalization and self-objectification", "self-objectification and body dissatisfaction" and "body dissatisfaction and eating disorderrisk", the results suggest that the relation between thin internalization and the eating disorder risk was mediated by self-objectification and body dissatisfaction.
    Conclusion
    Thin internalization was good precedent, and self-objectification and body dissatisfaction were good mediators for eating disorder risk in female students.
    Keywords: Body dissatisfaction, Eating disorders, Self, objectification, Thin internalization, Structural Equation Modeling
  • Gh Zahabi Pages 19-28
    Background And Objectives
    A few studies have been conducted on the effect of protein and creatine supplementation combined with resistance training on the fitness, speed, strength and muscle hypertrophy of untrained young men. The purpose of the present study was investigating the effect of whey protein, creatine supplements and resistance training on fitness, velocity and muscle hypertrophy in untrained young men.
    Materials And Methods
    The present study was conducted as a quasi-experimental. Thirty-sixth non-active healthy men (weight 72.39±5.92 kg, age 22.91±1.89 year) volunteered to participate in this research. They were randomly assigned into three groups: Experimental group 1: Supplementation (protein 1260gr and creatine 450gr (+ 6 weeks of strength training, Experimental group 2: placebo + 6 weeks of strength training, and control group. Duration of training was 6 weeks; 4 sessions per week, and each session lasted 50-70 minutes with the intensity of 60-75 percent of maximal reserve heart rate. Data analysis was done using inferential statistics (repeated ANOVA, and Bonferroni post hoc test, when necessary) and employing the SPSS software (version 18). Significance level of p≤0/05 considered.
    Results
    No significant changes in speed, percent body fat, and maximum oxygen uptake were occurred. A significant increase was observed in themaximum power in both groups of supplementation and placebo, and there was a significant increase in the Supplementation group in the variables of weight, BMI and muscle hypertrophy compared to the pre-test and the control groups, as well as the placebo group compared to the pre-test group. The variables of power and muscular endurance were increased non-significantly in both groups of suplementation and placebo.
    Conclusion
    Strength training alone can increase power, but to further increase the strength, weight and hypertrophy in heavy exercises, long-term consumption of supplements of creatine and protein recommended.
    Keywords: Protein whey, Creatine, Resistance training, Speed, Muscle hypertrophy
  • P. Davallo, R. Sobhani, A. Hekmatdoost Pages 29-36
    Background And Objectives
    One of the most common skin disorders during adolescence is acne vulgaris. The role of dietary diversity in the pathophysiology of acne vulgaris is highly controversial. The present study was conducted to report the relationship between dietary diversity score (DDS) and acne vulgaris among Tehranian girls.
    Materials And Methods
    This case-control study was conducted among 135 teenage acne vulgaris patients as cases and 135 teenage girls without any signs of acne as controls in 2014. "Consensus Conference on Acne Classification" was used to determine acne severity. Their usual dietary intake was assessed by two 24-hour recall questionnaires. DDS was calculated according to the scoring of the five food groups based on the US Department of Agriculture Food Guide Pyramid. Weight, height and Body Mass Index (BMI) were measured according to the standard methods. The participants were categorized on the basis of quartile cut-off points of DDS.
    Results
    The means (± SD) of DDS in the case and control group were (5.77 ± 1.73, 5.64 ± 1.85, P>0.05) respectively. The meat and egg food group in the cases (1.02 ± 0.52) and grain food group in the controls (1.02 ± 0.57) had the lowest DDS. Although there was no significant association between DDS and acne vulgaris after adjustment for confounders, the participants in the highest quartile of DDS were less likely to have acne vulgaris (Odds ratios in the highest quartiles: 1.16, 1.30, 1.34, 1.23 and 1.42).
    Conclusions
    No significant difference was observed between DDS and acne among Tehranian girls. Further prospective studies are needed to confirm these findings.
    Keywords: Dietary diversity score, Dietary diversity, Acne vulgaris
  • M. Malekahmadi, A. Alavi Naeini, A. Djazayery, Mr Aghaye Ghazvini Pages 37-46
    Background And Objectives

    Hyperlipidemia is defined as a disorder of blood lipid profile, including triglyceride level (TG), total cholesterol (TC), low density lipoprotein (LDL-c) and high density lipoprotein (HDL-c), and known as a risk factor for cardiovascular diseases (CVDs). Vitamins C and E as antioxidants are effective on lipid profile.

    Materials And Methods

    This randomized double-blind study was conducted on 210 elderly people aged 60-75 during 1 year. People with full consent were classified according to sex and age groups into intervention and control groups. The intervention group received 400 and 300 mg daily of vitamin C and E in tablet form, respectively, the control group received the placebo for one year. General background information was collected through a questionnaire, and dietary intake using three-day food records was collected every two months. Lipid profile, including total TC and HDL-c levels was measured by enzymatically– colorimetry methods and LDL-c level was measured by using the formula at the beginning, and 6 and 12 months after the study.

    Results

    The results of analysis of variance with covariates controlling cholesterol and fat intake, for TG, TC, LDL, and HDL showed that there was no significant difference between the intervention and control groups over time (P>0.05). Our study also showed no significant interaction between time and group (P> 0.05).

    Conclusion

    This study shows that combined supplementation with vitamins E and C did not differ significantly between the intervention and control groups in terms of lipid profile.

    Keywords: Supplementation, Vit. E Vit. C, Blood fat, Elderly
  • M. Rouhi, R. Mohammadi, Z. Sarlak, A. Taslimi, M. Zabihzadeh, Am Mortazavian Pages 47-58
    Background And Objectives
    Chocolate milk is one of the most popular non-fermented dairy products. However, it has been criticized lately for being a contributor to diabetes, child obesity and child tooth decay because of the higher sugar content than white milk. Therefore, it is important to substitude its sucrose with D-tagatose. Also this product has potential to be a probiotic carrier.
    Materials And Methods
    In this research, the effects of different ratios of Sucrose/D-Tagatose (100:0, 0:100 or 50:50), as well as the type of probiotic culture (L. acidophilus, L. casei, L. rhamnosus or B. lactis) on the biochemical, microbiological and sensory characteristics of synbiotic chocolate milk were studied during 21 days in refrigerated storage (at 5°C). The control samples were without probiotic.
    Results
    The treatments inoculated with L. acidophilus, L. casei, L. rhamnosus and B. lactis showed significantly higher biochemical properties compared to non-probiotic ones. The greatest viability at the end of storage was related to the treatment of D-tagatose with L. rhamnosus (T-R), as well as D-tagatose with L. casei (T-C). In general, the treatments T-R, ST-R (sucrose and D-tagatose with L. rhamnosus), T-B (D-tagatose with B. lactis) and ST-B (sucrose and D-tagatose with B. lactis) were realized as the best ones in terms of probiotic viability, functional property and sensory attributes of D-tagatose.
    Conclusion
    D-Tagatose could be successfully used as a natural sugar substitute with functional properties for probiotic chocolate milks enhancing their health benefits, but the proper selection of sucrose/D-tagatose ratio and type of probiotic strain is recommended.
    Keywords: Chocolate milk, D, tagatose, Low, calorie, Probiotic, Synbiotic
  • Saideh Fallah Joshaghani, Nasser Hamdami Pages 59-66
    Background And Objective
    Fresh bread has a short shelf life, and its acceptability by consumer would be dramatically reduced by increasing the time between baking and consumption. One of the solutions for this problem is frozen dough technology. Therefore, in this study, the impact of cold pre-treatment and pre-fermentation in Sangak frozen dough and its bread was evaluated.
    Materials And Methods
    Dough samples (with 100% V/W water) were fermented for 10 min and 40 min and after pre cooling (until temperature of dough reaching 4 ˚C or holding 1 hour at 4 ˚C after reaching to this temperature) or without cooling, they were frozen under -25 ˚C in air blast freezer. After 24h storage at -18 °C, Sangak frozen dough and its bread quality were assessed by measuring yeast survival and gassing power after thawing, and by measuring density, texture and color variation after baking.
    Results
    Cooling dough before freezing had a positive effect on the viability of yeast and dough volume; it also improved the quality properties of bread prepared from it, such as density, texture and color (p< 0.05). In addition, pre-fermentation for 40 min improved the gassing power of dough significantly; however, it had no significant effect on its bread (p< 0.05).
    Conclusion
    Use of pre-cold treatment improved frozen dough and its bread quality.
    Keywords: Frozen dough, Pre, cooling, Pre, fermentation, Sangak bread
  • M. Faraji, P. Aaminnaseri Pages 67-76
    Background And Objectives
    Amitraz is an insecticide and pesticide that, due to exceptionally strong parasiticide activities, is widely used for biological pollution monitoring. The purpose of this research was to develop and validate a liquid phase extraction technique with hollow fibers (HF-LPME) in order to determine amitraz residue in honey samples.
    Materials And Methods
    Method of Hollow fiber liquid phase microextraction (HF-LPME) was used as simple, fast, low cost and sensitive method for determination of the amitraz from honey samples by gas chromatography flame ionization detection. Effects of five experimental factors: type of the extracting solvent, pH of the sample, stirring rate, extraction time and percent of NaCl were studied and optimized.
    Results
    Analysis of variance showed that percent of salt and stirring rate have major effect on the extraction of amitraz (p = 0.05). Method in honey matrix was linear in the range from 20 to 1000 ng/mL with RSD lower than 14% and r2> 0.9901. Enrichment factor was 75; also the limit of detection (LOD) based on S/N = 3 was 10 ng/mL.
    Conclusion
    According to obtained high recovery (>90%) of Amitraz by applying HF-LPME method in honey samples, this method is suggested as simple, rapid and sensitive technique.
    Keywords: Amitraz, Hollow fiber liquid phase microextraction, Orthogonal array design, Honey sample
  • S. Zarean Shahraki, N. Ahmadi, K. Khosravi, Darani, Am Mortazavian, P. Koohi, Kamali Pages 77-84
    Background And Objectives
    Propionibacterium is capable of producing important industrial products such as propionic acid, vitamin B12 and bacteriocin. They have also probiotic benefits and growth factors for the intestinal useful bacteria. The goal of this research was evaluation of the influence of process variables on vitamin B12 production in fed-batch fermentation of a dairy beverage containing propionic acid by Propionibacterium freudenreichii ssp. shermanii.
    Materials And Methods
    Fermentation was conducted in a 3-L fermentor containing base medium and molasses as the carbon source to which the feeding was added after 36 hours. Sampling was done for biomass and vitamin measurements in 24 h intervals. The content of dry biomass and vitamin B12 was measured by freeze drying method and HPLC, respectively.
    Results
    Statistical analysis of the results showed that all process variables had significant effect on the response of the system (P<0.05). The final concentration of vitamin B12 (30 mg/L) and productivity (7.5 mg/L.h) was obtained from Treatment 9 while the condition of this treatment was the best. In this research, inocula and their volume as well as feeding had no significant impact on the productivity of vitamin B12 fermentation (P>0.05). Type of nitrogen source and feeding strategy were the most significant factors in this research, so using corn steep liquor and lactose significantly increased vitamin B12 production.
    Conclusion
    The best conditions for vitamin B12 production include: 30 °C, pH=6.5, 25 g/L molasses, 10 g/L corn steep liquor instead of yeast extract, 96 h fermentation, using Propionibacterium freudenreichii with 5% v/v, and continuous feeding of lactose by 0.04 L/h rate. The results showed that the highest level of vitamin B12 was at concentration of 30 mg/L, production yield of 14.48 mg/g, and productivity of 7.5 mg/L.day.
    Keywords: Vitamin B12, Propionibacterium freudenreichii ssp. shermanii, Fed Batch System, Plackett, Burman Design, Fermentor
  • M. Seiazadeh, Aa Khanipour, Y. Morady Pages 85-94
    Background And Objectives
    Seemingly no research has investigated so far to shrimp processing by grape seed extract and Frulic acid in Iran. This paper intends to study the effects of ferulic acid and grape seed extract treatment with sodium metabisulfite on the sensory and chemical properties of whiteleg shrimp (Litopenaeus vannamei) during storage period.
    Materials And Methods
    Four treatments were used to implement this study. The treatments included immersed shrimp ferulic acid and grape seed extract (at a concentration of 3 % and 1.5%, respectively), sodium metabisulfite (at a concentration of 3%) and without antioxidant shrimp. Qualities of the samples were evaluated by chemical and sensory tests at a temperature of -18 °C in frozen storage for 6 months.
    Results
    Sensory factors including color (melanosis) of ferulic acid and grape seed extract treatments showed significant difference compared to the control samples (without antioxidant); however, they showed no significant differences to the sodium metabisulfite treatment (P>0.05). Sensory quality and shelf life had no significant difference in the ferulic acid treatment compared to the grape seed extract treatment (P>0.05). Peroxide value, thiobarbituric acid, free fatty acids and TVB-N factors showed significant differences in the ferulic acid and grape seed extract treatments compared to the control samples(P<0.05). But they showed no significant differences to the sodium metabisulfite treatment (P>0.05). pH, protease, approximate composition and trimethylamine had no significant difference in the experimental samples compared to the control samples (sodium metabisulfite and without antioxidant)((P>0.05).
    Conclusion
    Black spot was not formed in the experimental treatments and in the sodium metabisulfite treatment till the end of the storage period; however, melanosis was formed in the control samples (without antioxidant) until the end of the first month being kept in frozen storage. According to the results, ferulic acid and grape seed extract could be proper substitutes for sodium metabisulfite for sensory and chemical quality increasing in whiteleg shrimp during 6 months of storage time.
    Keywords: Whiteleg shrimp, Being kept in frozen storage, Black spot, Ferulic acid, Grape seed extract
  • A. Homayouni Rad, A. Azizi, R. Teymori, A. Khodaverdivand, A. Amini, N. Lotfollahi Pages 95-102
    Background And Objectives

    Numerous methods have been used to prolong the shelf life of date fruit including fumigation, packaging, irradiation, ozonation, cold storage, freezing, etc. Each of these methods has some advantages and disadvantages. However, the amount of loss dates in Iran is approximately 20% annually. The aim of this study was to apply a new method (hurdle technology) to prolong the shelf life while keeping the natural mode of the date fruit.

    Materials And Methods

    There were 27 different treatments of canned date in this study by the combination of three hurdles: pH (4.5, 4.0 and 3.5), temperature (boiling in date syrup for 30, 25 and 20 minutes) and aw (by increasing the total soluble solids to 70, 65 and 60%). Zahidi variety and date syrup were used to produce the treatments. The pH value and total soluble solids, as well as microbial and sensory properties (colour, taste, texture, appearance and overall acceptability) were evaluated in six months. The hardness of date flesh was evaluated after six months of production. T-test was used to analyze the pH, brix and hardness, and ANOVA test was used to evaluate the effect of time on sensory properties.

    Results

    The pH value and total soluble solids significantly (p<0.05) increased in the date syrup during six months. No growth was seen on the microbial media. The effect of time on the sensory properties of canned date was not significant (p>0.05), and the treatment number 5 had the best overall acceptability point.

    Conclusion

    The canned date - produced using hurdle technology- had satisfactory microbial and sensory properties. So, this process can be applied for replacing the traditional and contemporary methods for preserving date fruit.

    Keywords: Date, Shelf life, Preservation methods, Canned date
  • B. Ehsani, N. Moslehi, P. Mirmiran Pages 103-114
    Background And Objectives

    Alteration in dietary composition can be effective in reducing obesity that plays a pivotal role in exacerbating reproductive and metabolic disturbances of polycystic ovary syndrome (PCOS). The current review was conducted to investigate the effects of hypo-caloric diet and diet with different compositions on reproductive and metabolic disorders in women with PCOS.

    Materials And Methods

    PubMed, Science Direct and Google scholar were searched for studies published between 2003 and 2014. “Diet”, “Protein”, “Carbohydrate”, “Lifestyle”, “Weight” and “Glycemic Index” in combination with “Polycystic Ovary Syndrome” were used as search terms. Clinical trials with high quality and review articles were collected.

    Results

    A weight reduction by 5% to 10% of initial body weight through long-term restriction in calorie intake can improve reproductive and metabolic disturbances in PCOS women. There is no evidence supporting that adherence to low calorie, high protein diet has an additional beneficial effect versus low calorie diet with standard protein. Diet with low glycemic index (GI) or low glycemic load (GL) may improve reproductive and metabolic disturbances, independent of calorie intake.

    Conclusion

    Restriction of energy intake, independent of the composition of the diet can lead to improvement in reproductive and metabolic disturbances of PCOS. The optimal composition of diet to improve the reproductive and metabolic disturbances of PCOS remains to be elucidated though low GI or GL diets might be effective.

    Keywords: Polycystic ovary syndrome, Dietary composition, Hypo, caloric diet, Glycemic index, High protein diet
  • B. Saki, M. Paydar, Z. Amraei, A. Salehi Abarghuei Pages 115-120
    Background And Objectives
    Long-term endurance training improves the rheological parameters during the rest and exercise time. Increased blood fluidity as a result of consuming garlic can boost these beneficial effects, and therefore, can increase endurance performance. The purpose of this study was to investigate the effect of consuming garlic supplement on aerobic performance in non-athlete men.
    Materials And Methods
    20 healthy, non-athlete men were randomly selected and divided into two groups: supplement (mean age, 24.2 ± 1.2 years) or placebo (mean age, 23.6 ± 2.1 years). Subjects in both groups completed the Cooper Test. Then one group received garlic supplement (in the form of capsules, 500 mg, Nature Made, America) (n=10), and the other group received placebo ((in the form of capsules, 500 mg of glucose) (n=10). Next they were asked to take capsules after each breakfast and dinner for 7 days. On the eighth day, the subjects performed the Cooper Test again. In order to analysis the data, the researcher used t-test. In all tests, the significance level was considered as p < 0.05.
    Results
    The results showed that means of subject's running distance of the two groups before supplementation were not significantly different (p=0.91) But after taking garlic supplements or placebo for 7 days, a significant difference was observed (p=0.007) as well as, Supplementation with garlic supplements for 7 days resulted in a significant difference in peak oxygen consumption compared with that of the placebo group (p=0.007).
    Conclusion
    In conclusion, according to the findings of this study, it seems short-term consumption of garlic has a significant effect on aerobic performance in non-athlete men.
    Keywords: Non, athlete men, Maximum consumed oxygen, Garlic, Exercise performance