فهرست مطالب

راهبرد فرهنگ - پیاپی 10-11 (تابستان و پاییز 1389)

فصلنامه راهبرد فرهنگ
پیاپی 10-11 (تابستان و پاییز 1389)

  • 240 صفحه، بهای روی جلد: 20,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1389/06/24
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی نقی امیری، حسن زارعی متین، محمد مهدی ذوالفقارزاده صفحه 7
    موضوع فرهنگ در نهاد آموزشعالی بهعنوان یکی از عناصر فرهنگساز جامعه، اهمیتی دوچندان می یابد. نزدیک به چهار دهه است که «فرهنگ دانشگاهی» در آثار خارجی جایگاهی ویژه یافته و دانشوران هر یک از منظر خویش به این پدیده پیچیده پرداختهاند؛ اما بهرغم چنین اهمیتی، فرهنگ دانشگاهی چندان مورد توجه پژوهشگران داخلی قرار نگرفته و این امر، فقر شدید ادبیات نظری در خصوص تبیین و فهم هر چه بهتر ابعاد این پدیده را در آثار داخلی درپی داشته که خود مستلزم بازیابی منسجم آثار خارجی است. در این مقاله، با هدف جبران این نقیصه، با استفاده از روش گونهشناسی بهعنوان روشی ممتاز و پای های در نظریهپردازی، ابتدا مطالعات فرهنگی در آموزشعالی بر حسب موضوع مورد مطالعه، مورد واکاوی قرار گرفته و در هفتگونه طبقهبندی میگردند. سپس برحسب پیشفرض هر بینش نظری نسبت به فرهنگ دانشگاه، با استفاده از «چارچوب فرانظری» مارتین در سهگونه انسجام، تمایز و تقطیع طبقهبندی میشوند. نمایان شدن خلاهای پژوهشی مهم این عرصه برای مطالعات داخلی و ارائه «چارچوبی مفهومی» برای فهم سادهتر و جامعتر پیچیدگی های فرهنگ در آموزشعالی، از نتایج مهم این پژوهش است؛ چارچوبی که میتواند راهنمای پژوهشهای گوناگون فرهنگی در دانشگاه و مفید برای مدیران دانشگاهی باشد.
    کلیدواژگان: فرهنگ دانشگاهی، فرهنگ در آموزش عالی، فرهنگ سازمانی دانشگاه، فرهنگ رشته ای، فرهنگ حرفه آکادمیک
  • ندا رضوی زاده، احمد محمدپور صفحه 41
    طی دو دهه اخیر، خیران مدرسه ساز بهعنوان بخشی از بدنه جامعه با مشارکت مالی نیکوکارانه خود بهتوسعه فضاها و امکانات آموزشی همت گماشتهاند. این مطالعه به بررسی معانی و تفسیرهای خیران از عمل مدرسه سازی پرداخته است. این پژوهش به روش مردمنگاری، با تکنیک مصاحبه و با روش تحلیل نظریه زمینهای به برساخت فرایندها، تعاملات و پیامدهای مدرسهسازی خیران پرداخته است. «جهت گیری مشارکتی نیکوکارانه» مقوله هسته نظریه زمینهای ارائه شده است که مجموعهای از بسترهای موجود، استراتژی های عاملان و پیامدهای استراتژی های اتخاذ شده را یکپارچه کرده است.
    کلیدواژگان: مشارکت، خیران مدرسه ساز، برساخت تفسیری، نظریه زمینه ای، مشهد
  • میثم لطیفی، میثم چگین، محسن فرجی صفحه 67
    مقوله انضباط بهعنوان سرفصلی مهم در مدیریت منابع انسانی، مورد توجه همه سازمانهاست. بهنظر میرسد در فضاهای آموزشی، اهمیت این مسئله دو چندان میشود. هدف این پژوهش بررسی الگوی عملکرد شوراهای انضباطی دانشجویان در دانشگاه های دولتی و انطباق آن با الگوی مطلوب انضباط تعالیبخش است.
    راهبرد پژوهش، نظریهپردازی دادهبنیاد است. بدین منظور با استفاده از روش مصاحبه عمیق با دبیران کمیته های انضباطی 9 دانشگاه بزرگ تهران، بهتدریج الگوی عملکرد شوراهای انضباطی دانشجویی تدوین شد. در نهایت، میزان تناسب الگوی مذکور با الگوی انضباط تعالیبخش بهعنوان الگوی اسلامی انضباط مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بررسی نشان میدهد که الگوی موجود عملکرد شوراهای انضباطی دانشجویی تا حد زیادی تحت تاثیر الگوهای رفتاری، شناختی و تدریجی انضباط است.
    حرکت بهسمت انضباط پرورشدهنده و تعالیبخش، توجه به تشویق، معرفی الگوها و اسوه ها در کنار برخورد با تخلفات، آموزش مهارتهایی به دانشجویان بهمنظور پیشگیری از وقوع تخلف، توصیه دانشجویان به تقوا و خودانضباطی در کنار تاکید بر قانون و آییننامه از جمله اقداماتی است که موجب نزدیکتر شدن وضعیت موجود به الگوی اسلامی انضباط خواهد شد.
    کلیدواژگان: انضباط، نظریه پردازی داده بنیاد، انضباط تدریجی، انضباط تعای بخش، انضباط دانشجویی، انضباط مثبت، شورای کمیته انضباطی دانشجویی
  • نوروز هاشم زهی، عباس خلجی، حجت کاظمی صفحه 91
    رهیافتهای نظری و راهبردهای عملی واژگان مهندسی فرهنگی و مهندسی اجتماعی در حوزه تمدن غرب شکل گرفته و در قالب اندیشه های اجتماعی اندیشمندان غربی بیان شده است. بنابراین، از مفاهیم نوپدید در جامعه علمی ایران بهشمار میروند. این مقاله میکوشد در چارچوب مطالعات تطبیقی، جایگاه مفهومی و رویکردهای نظری آنها را در ایران و جهان مورد مطالعه قرار دهد. بدین سان میتوان نمونهای از رویکردهای نظری موافق، مخالف و بیطرف موجود درباره مهندسی فرهنگی و مهندسی اجتماعی را در جهان و بهتبع آن در ایران دسته بندی کرد و بنیانهای فکری و شیوه های استدلال، رویکرد ایدئولوژیک و پایگاه نظریهپردازی هریک از آنها را شناسایی و معرفی نمود و سپس درباره چیستی، چرایی و چگونگی و بهطور کلی امکانپذیری یا عدم امکانپذیری مهندسی فرهنگی و مهندسی اجتماعی به داوری نشست. ارائه برخی پیشنهادها نیز پایانبخش مقاله است.
    کلیدواژگان: ایران، مهندسی فرهنگی، مهندسی اجتماعی، مهندسی فرهنگ، مهندسی جامعه
  • نادیا مفتونی صفحه 113
    فارابی در طراحی مدینه فاضله جایگاه ویژهای را به هنرمندان اختصاص داده است. هنرمند پس از طبقه حکام و فرمانروایان الهی و در کنار خطیبان و پیشوایان مذهبی جای گرفته است. برای تبیین این جایگاه میتوان چنین استدلال نمود که: -1 از نظر فارابی عامه مردم قدرت ذهنی کافی برای درک حقایق عقلی ندارند یا از انس و آشنایی کافی با امور عقلی و سعادتهای عقلانی برخوردار نیستند. -2 در عین حال بالاترین سعادت و خوشبختی، سعادت حسی و خیالی و وهمی نیست. بلکه خوشبختی عقلی است که عالیتر از آن سعادتی متصور نیست. -3 راه رساندن مردم به سعادت نهایی یا خوشبختی عقلی این است که تصویری از حقایق و سعادتهای عقلی در قوای خیالی مردم ایجاد شود. بههمین علت انبیا و جانشینان ایشان که حاکمان مدینه فاضلهاند و همه حقایق عقلی را با قوه ناطقه خویش و با براهین یقینی دریافتهاند، آنها را با شیوه های تخییلی و اقناعی به اذهان جمهور انتقال میدهند. هنرمند مدینه فاضله نیز در کنار خطبا که حقایق عقلی را با روش های اقناعی انتشار میدهند، سعی در ترویج سعادت معقول و معارف وحیانی با شیوه های تصویرسازی یا تخییل و محاکات دارد. هنرمند همچنین قادر است بین جوامع و فرهنگهای گوناگون ارتباط برقرار کند. زیرا میتواند حقیقت ثابت و یگانهای را با تصاویر و محاکیات و تشبی هات مختلف معرفی کند و سعادت وحیانی را با زبان اقوام و فرهنگهای گوناگون تجسم نماید.
    کلیدواژگان: هنر، کارکرد فرهنگی، کارکرد بین فرهنگی، تخییل، تصویرسازی، مدینه فاضله
  • محمدسعید تسلیمی، علی اکبر فرهنگی، حسن عابدی جعفری، فیروز رازنهان صفحه 127
    این مقاله به بررسی چندبعدی نظریه ناسازگاری فرهنگ ملی ایران با کار جمعی و تیمی میپردازد. در این تحقیق نقش و تاثیر مولفه های فرهنگ ملی بر کارتیمی با بهرهگیری از سه رویکرد تاریخی اجتماعی، بینفرهنگی و پیمایش، بررسی و الگوی مربوط ترسیم شده است. جامعه آماری پیمایش را سه شرکت بزرگ از سه صنعت خودروسازی، بازرگانی و نیروگاهی تشکیل میدهد. دستاورد مطالعات بینفرهنگی، فرهنگ ایرانی را مستعد کارتیمی میداند و یافته های پیمایش نیز که نشاندهنده میزان بالای جمعگرایی و گرایش بهکارتیمی در نمونه 576 نفری تحقیق است آن را تایید میکند. تساویطلبی جنسی، عملکردگرایی و جمعگرایی نهادی در سطح ارزش و همچنین فضای مورد انتظار کار تیمی و آمادگی برای کارتیمی بهطور مثبت و ابهامگریزی در سطح رفتار، مشاغل سرپرستی و سطح تحصیلات بالاتر تاثیر منفی بر گرایش بهکارتیمی دارند.
    بنابراین در چارچوب مدل تحلیلی تحقیق، سهم عمده تبیین چرایی سطح پایین کارتیمی در کشور ریشه در عوامل غیرفرهنگی (ساختاری، مدیریتی و رفتاری) در سطح ملی، سازمانی و فردی دارد.
    کلیدواژگان: فرهنگ ملی، کار تیمی، گرایش به کار تیمی، جمع گرایی
  • حسن بلخاری صفحه 163
    نسبت میان هنر و اخلاق ازجمله مهمترین و بنیادیترین مباحث نظری هنر از زمانهای دور تا بهامروز است. تاثیر شگرف هنر و آثار هنری در احساسات و عواطف انسانی و نیز قدرت بینظیر آن در تبدیل ایده به کنش و مهمتر تثبیت و تحکیم آموزه های اخلاقی و حتی تعمیق ادراکات اخلاقی، از عوامل اصلی این اهمیت و جایگاه بنیادی است.
    در این باره تاکنون نظریه های مختلفی در تبیین نسبت میان این دو مطرح شده است. برخی از این نظریه ها که اصلیترین آنها در این مقاله مورد بحث و بررسی قرار گرفتهاند بر کارکرد اخلاقی هنر و لاجرم تبعیت آن از برخی حدود و قیود و مهمتر نقش آن در تعمیق باورها و ادراکات اخلاقی تاکید دارند و برخی نیز متاثر از ظهور و بروز «هنر شخصی» در جهان مدرن (که محصول پناه گرفتن در سایه عقل و علم تجزیهمحور و موجد نظریه هایی چون هنر برای هنر است) یا از لزوم تفکیک وجه اخلاقی و زیباشناختی آثار هنری سخن میگویند یا از انحطاط آن.
    در این مقاله که هدف اصلی آن تبیین اهمیت و چگونگی نقش هنر در تعالی فرهنگی یک جامعه است، نظریه های فوق مورد بررسی و نقد قرار گرفته و مبتنی بر براهین عقلی بر نظری های تاکید می شود که ارزشهای اخلاقی و انسانی در آن نقش محوری دارند.
    کلیدواژگان: هنر، اخلاق، نظریه های هنری، فرهنگ، تعالی فرهنگی
  • حسنعلی آقاجانی، سیدعلی اکبر حسین زاده اطاقسرا صفحه 179
    کارآفرینان، نقش مهمی در حرکت چرخهای توسعه اقتصادی بر عهده دارند و تحولات بزرگی در زمینه های تولیدی و خدماتی در سطح سازمانها بهدست آنها رقم میخورد. هدف از اجرای تحقیق حاضر، تبیین اثرات شش متغیر شخصی موثر بر کارآفرینی در سطح استان مازندران است. جامعه آماری، 1511 کارآفرین مطابق با تعریف دیدهبان جهانی کارآفرینی بوده است که تعداد 291 نفر بهعنوان نمونه انتخاب شده اند، سپس با جمع آوری داده های مورد نیاز با استفاده از پرسشنامهای با ضریب هماهنگی درونی0/91 و تحلیل عاملی، فرضیات ششگانه مورد آزمون قرار گرفته است. یافته ها نشان میدهند که شش عامل روانشناختی مورد مطالعه در قالب یک مدل رگرسیون تحلیل مسیر (مدل معادله ساختاری)، ضمن تبیین کارآفرینی، به صورت مستقیم و غیرمستقیم و تعاملی، بر متغیر مذکور موثرند و از این لحاظ، بیشترین اثرگذاری کلی مربوط بهعامل موضع کنترل درونی بوده و عوامل تحمل ابهام، استقلال در کار، نیاز به پیشرفت، انگیزه و مخاطرهپذیری، بهترتیب در درجات بعدی اهمیت قرار دارند. در پایان، چگونگی توجه مدیران به این عوامل شخصی بهمنظور بهبود فرآیند کارآفرینی بررسی شده است.
    کلیدواژگان: کارآفرینی، کارآفرینان، نیاز به پیشرفت، تحمل ابهام، استقلال در کار، موضع کنترل درونی، انگیزه، مخاطره پذیری
  • حمیدرضا آراسته*، مصطفی عزیزی شمامی، علی جعفری راد، زهره محمدی جوزانی صفحه 201

    پژوهش حاضر با هدف بررسی وضعیت هوش اخلاقی دانشجویان دانشگاه های دولتی شهر تهران صورت پذیرفت. تعداد 369 نفر از دانشجویان دانشگاه های امیرکبیر، تربیتمدرس، تربیتمعلم، تهران، شهید بهشتی و صنعتی شریف بهطور تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه 40 گوی های شایستگی اخلاقی لنیک و کیل با 10 مولفه بود. نوع تحقیق توصیفی پیمایشی بوده و در تحلیل داده ها از آزمون t تکنمونهای، آزمون فریدمن و آزمون همبستگی استفاده شد. یافته ها نشان داد شایستگی های اخلاقی ثبات عملکرد، راستگویی، استقامت و پافشاری برای حق، پایبندی بهعهد، مسئولیتپذیری برای انتخابهای شخصی، اقرار به اشتباهات و شکستها، قبول مسئولیت برای خدمت به دیگران، اهمیت دادن خودجوش به دیگران، توانایی در بخشش اشتباهات خود، توانایی در بخشش اشتباهات دیگران در میان دانشجویان در حد بالای متوسط بود. نتایج آزمون فریدمن نیز نشان داد بین مولفه های هوش اخلاقی تفاوت معناداری وجود دارد. همچنین نتایج آزمون همبستگی بر رابطه مثبت و معناداری میان سن، سطح تحصیلات و هوش اخلاقی دلالت داشت.

    کلیدواژگان: هوش اخلاقی، دانشگاه، دانشجویان، ایران
  • جمیله فاطمی صفحه 215
    در پژوهش حاضر با روش تحلیلی تلاش شده است تا علاوه بر بررسی میزان خردورزی ومنطق گرایی در امثال وحکم فارسی، تاثیرپذیری آنها از آموزه های علم منطق وبازتاب مفاهیم و اصول این علم در آنها مورد بحث قرار گیرد. یافته های این تحقیق نشان میدهد که مثلسازان نکتهسنج وخردمند نسبت به اصول منطقی بیتوجه و ناآگاه نبودهاند.گرچه این آگاهی ممکن است فطری و به دلیل تیزبینی وهوش خدادادی آنها باشد.بهعلاوه برخی از اصول منطقی به عینه یا با تغییری اندک به کتب امثال راه یافتهاند. برخی از مثلها نیز بهنحو غیرمستقیم بر درک یک اصل منطقی توسط واضع اولیه آن دلالت میکنند.
    نویسنده دراین مقاله به ارزش تنبهی اما غیراستدلالی بسیاری از مثلها واقف شده ودر نتیجه بر پرهیز کاربران از اتکاء بهآنها در استدلال های روزمره مربوط به مباحث اجتماعی و سیاسی تاکید نموده است.
    تمایل واضعان امثال به صدور احکام کلی وعدم گرایش آنها به احکام جزئی وتحلیل این پدیده، از یافته های دیگر این پژوهش است. همچنین نگارنده، امثال را از منظری منطقی تقسیمبندی نموده که ارزیابی آنها را آسانتر میکند.
    کلیدواژگان: منطق، منطق گرایی، ضرب المثل، تقسیم منطقی، ارزش منطقی
|
  • Alinaqi Amiri, Hassan Zarei Matin, Mohammad Mahdi Zulfaqarzadeh Page 7
    The issue of culture, as one of culture-making elements, gains more significance in the institution of higher education. It is about four decades now that the “university culture” has found a special place in foreign works and different scholars have discussed this complicated issue through their own approach. However, despite this significance, the university culture has not yet drawn the attention of domestic researchers. As a result, there is a shortage of theoretical literature in domestic works on recognition and explanation of this phenomenon, which requires an organized study of foreign works. Aiming at eliminating this fault, the present paper is an attempt, through typology, which is a basic method in theorization, to topically review the cultural researches in higher education, analyze and classify them in seven types. In the next step, on the basis of presuppositions of each theory regarding university culture, they are classified in three categories, integration, differentiation, and fragmentation, using the Martin’s “meta-theoretical framework”. The main achievements of this research are: to shed light on the research lacunas in this field in domestic research; and to offer a “conceptual framework” for better and more comprehensive understanding of cultural complexities in higher education. The said framework would be useful for different cultural researches and also for university managers.
    Keywords: University Culture, Culture in Higher Education, University Organizational Culture, Discipline Culture, Culture Of Academic Profession
  • Neda Razavizadeh, Ahmad Mohammadpour Page 41
    Over the past two decades some benevolent people, as part of the body of society, by donating money for construction of schools, have contributed to the development of educational places and facilities. The present paper is an attempt to study the meanings and interpretations of the benevolent donors of the charitable act of school building. Through a ethnographical method and by using interview and grounded theoretical analysis, the processes, interactions and consequences of school building of the donors have been constructed. The “charitable contributive orientation” is the main core of grounded theory that has integrated a set of existing contexts, actor’s strategies and consequences of the adopted strategies.
    Keywords: Contribution, Charitable School Builders, Hermeneutical Construction, Grounded Theory, Mashad
  • Meisam Latifi, Meisam Chegin, Mohsen Faraji Page 67
    Discipline in organization is an important subject, especially in human resource management. This subject also has twofold importance in educational institutions. The present research is an attempt to study the performance of university student discipline committees and their compatibility with transcendental discipline. The present study was conducted on the basis of Grounded Theory through nine deep interviews with the secretaries of committees of Tehran major universities. After preparing the model of conduct of discipline committees, its compatibility with Transcendental Discipline model as an Islamic model was assessed. The results show that the existing model of committees’ performance is to a great extent influenced by behavioural, cognitive and progressive models of discipline. Beside the existing rules and regulations, some of the following measures would help get closer to Islamic discipline model: changing in approaches to discipline concept from control to direction, attention to reward, introduction of role models and epitomes on the side of dealing with violations, training the students with skills to prevent violation, recommending the students to observe virtue and self-discipline.
    Keywords: Discipline, Grounded Theorization, Progressive Discipline, Transcendental Discipline, Student Discipline, Positive Discipline
  • Nouruz Hashemzehi, Abbas Khalaji, Hojjat Kazemi Page 91
    Theoretical approaches to and practical strategies for concepts such as cultural engineering or social engineering have developed in the Western civilization and have been explained within the framework of social thoughts of Western thinkers. Therefore, they are among new concepts in Iranian academic society. The present paper is a comparative study to determine the conceptual status and theoretical approaches to them in Iran and the world. Hence, the theoretical approaches to cultural engineering and social engineering can be classified into positive, negative and neutral in the world and consequently in Iran. This will facilitate the identification of their intellectual foundations, methods of argument, ideological approach and their theorization base. In the next step, it will become possible to discuss the whatness, whyness and possibility or impossibility of social engineering and cultural engineering. Some suggestions have been given at the end of the article.
    Keywords: Iran, Cultural Engineering, Social Engineering, Cultural, Social Engineering of Society
  • Nadya Maftuni Page 113
    In articulating his utopia, Farabi allocates a special place to artists. Next to the divine rulers, artists enjoy a rank equal to orators and religious leaders. The following arguments shed light on the reasons for this stratification: 1 – In Farabi’s viewpoint, the public do not have proper understanding of intelligible matters or are not acquainted enough with intelligible happiness. 2 – At the same time, the highest level of happiness is not that of sensational, imaginary or illusive one, rather it is intelligible happiness superior to which is not conceivable. 3 – So, intelligible truths and happiness should be envisaged somehow to/for the people to help them achieve a happy life. Prophets and their successors, i.e. rulers of utopia, who have realized the intelligible truths through their faculty of speech and definite evidences, transfer these truths to people's imagination through imaginary and convincing methods. The artists of the utopia, on the side of the orators, who promote intelligible truths through convincing methods, try to promote rational happiness and the revealed teachings through imagery or imagination. The artists are able to establish relations between different societies and cultures, for they can introduce a constant, unique truth through images and allegories and also can depict revealed happiness in the language of different communities and cultures.
    Keywords: Art, Cultural Function, Intercultural Function, Imagination, Imagery, Utopia
  • Mohammad Said Taslimi, Ali Akbar Farhangi, Hasan Abedi Jafari, Firouz Raznahan Page 127
    The present paper focuses on studying dimensions of the theory of incompatibility of Iranian national culture with collective work and teamwork. Attempts have been made to study the effect of characteristics of Iranian national culture on teamwork through using historical, social and cross-cultural approach and a survey and then the related model has been depicted. The statistical population of the survey included the people of three great car manufacturing, commercial and power plant companies. The findings of cross-cultural studies show that Iranian culture is suitable for teamwork, acknowledged by the findings of the survey showing a high level of collectivism and inclination towards teamwork in a sample consisting of 576 people. The following factors have positive effects on inclination towards teamwork: gender egalitarianism, performance orientation, institutional collectivism at the value level, expected organizational climate for teamwork and readiness for teamwork, while other factor such as uncertainty avoidance at the practice level, supervisory jobs, and high educational level leave a negative impact on teamwork. Therefore, within the analytical framework of the present research, the main share of the explanation for low level of teamwork in the country goes to noncultural (structural), managerial, and behavioural factors at national, organizational and individual levels.
    Keywords: Teamwork, Iran, Iranian Culture, Organization, Individual, Cross, Cultural
  • Hassan Bulkhari Page 163
    Since long time back, investigation about relationship between art and ethics has been among the most fundamental theoretical issues of art. Among the main factors for the significance of this issue, mention may be made of the astonishing effect of art and artistic works on human emotions and feelings, it’s unique power to idea to action, and consolidation of ethical doctrines and even deepening of ethical perceptions. There are different theories explaining the relationship between the two. Some theories (the most important of which is discussed in this paper) emphasizes the moral function of art and consequently its limitation to some constraints as well asits role in deepening ethical beliefs and perceptions. Other theories, under the influence of emergence and advent of “personal art” in the modern world (which is the result of resorting to reason and separation-based science, leading to notions such as art for art), either emphasize on the separation of ethical and aesthetic aspects of artistic works or speak of its decline. The main focus of this paper is to discuss the significance and role of art in cultural transcendence of a society. Hence, the above mentioned theories have been critically studied and based on rational arguments emphasis has been laid on a theory in which ethical and humane values have a pivotal role.
    Keywords: Art, Ethic, Art Theories, Culture, Cultural Transcendence
  • Hassanali Aqajani, Seyed Ali Akbar Hosseinzadeh Otaqsara Page 179
    Entrepreneurs play a very important role in economic progress and create great developments in the field of production and services in organizations. The present paper is an attempt to study the effects of six personal variables on entrepreneurship in the Mazandaran Province. According to the definition of the Global EntrepreneurshipMonitoring, there are 1511 entrepreneurs in Mazandaran province out of which 291 were chosen as the sample for the present study. The data collection tool was a related questionnaire which passed factor analysis, with a 0.91 level of internal consistency? The collected data related to the six variables were analyzed using a path analysis regression model (structural equation modeling). The findings showed that the above-mentioned factors explain entrepreneurship and affect it directly,indirectly, and also internationally. The highest degree of effect belongs to internal locus of control. Other factors affecting entrepreneurship are respectively ambiguity tolerance, independence at work, need to progress, motivation, and risk taking. Finally, based on these results, some suggestions have been given on how managers can improve entrepreneurship process by heeding these six personal factors.
    Keywords: Need to Progress, Ambiguity Tolerance, Independence at Work, Internal Locus of Control, Motivation, Risk Taking
  • Hamidreza Arasteh, Mostafa Azizi Shomami, Ali Jafari, Rad, Zohreh Mohammadi Jozani Page 201

    The present study is an attempt to study the ethical intelligence of the students of state universities in Tehran. A total of 369 students from Amirkabir, Tarbiat Modaress, Tarbiat Moallem, Shahid Beheshti and Sharief Technical Universities were randomly selected. The required data was collected with the help of MCI questionnaire to examine 10 factors and 40 variables. The present research is a descriptive survey using single sample t test, Friedman test, and Spearman test of correlation to analyze the data. The findings of the study indicate that moral competencies such as consistently with principles, values and beliefs, telling the truth, standing up for what is right, keeping promises, taking responsibility for personal choices, admitting mistakes and failures, embracing responsibility for serving others, actively caring about others, ability to forgive one’s own mistakes and ability to forgive others’ mistakes were above average. Friedman’s test results show that there is a significant difference between moral intelligence factors. Furthermore, the results of correlation test demonstrate a significant positive relationship between age and level of education with ethical intelligence.

    Keywords: Moral Intelligence, Mci, University, Students, Iran
  • Jamileh Fatemi Page 215
    Attempts have been made in the present paper to analytically study the level of rationality and logicality of Persian proverbs. Moreover, the influence of teachings of logics and reflection of the concepts and principles of this discipline on Persian proverbs have been studied as well. The findings of the present paper indicate that sagacious, meticulous composers of proverbs were not unaware of or heedless to principles of logics; this awareness and insight might have been due to their Godgiven intellect though. Moreover, some principles of logic have entered the books of proverb either intact or with slight alteration. Some of the proverbs indirectly connote to the comprehension of a logical principles by their earl inventors.Much of these proverbs have some educational, but non- argumentative, values. Hence, it is suggested that the users would not use them in their daily arguments related to social and political issues. The findings of the present study indicate that the early coiners of the proverbs tried to issue general rules while avoiding particular ones. The proverbs were classified from logical point of view to make their analysis easier.
    Keywords: Logic, Logicism, Proverb, Logical Classification, Logical Value