فهرست مطالب

نشریه جراحی ایران
سال بیست و یکم شماره 4 (زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/12/10
  • تعداد عناوین: 12
|
  • حمیدرضا علیزاده اطاقور، سیدعباس میرمالک، مصطفی حسینی، مریم حاجی لو، ناهید محمد زاده، طلیعه زاهدی، کتایون رئیسی دهکردی صفحات 1-10
    انجمن سرطان آمریکا به طور تخمینی اعلام کرده است که سالانه 200 هزار خانم به سرطان پستان مبتلا می شوند که در این میان 7-1 درصد آنان مبتلا به مهاجم ترین نوع آن یعنی سرطان التهابی پستان هستند. در ایران سرطان پستان شایعترین سرطان در بین زنان می باشد و 4/21 درصد از تمامی سرطان های زنان را شامل می شود. عوامل محیطی و ژنتیک در ایجاد این بیماری نقش مهمی دارند که می توان از شرایط محیطی موثر، افزایش سن، وضعیت اقتصادی اجتماعی و از عوامل ژنتیکی، نژاد و جهش را نام برد. بعضی سرطان های التهابی از نوع مجرایی مهاجم هستند. تشخیص این نوع خاص از سرطان پستان به طور اخص به صورت کلینیکی است. ماموگرافی، سونوگرافی، MRI، PET/CT از جمله روش های تشخیصی در سرطان التهابی پستان هستند که هر کدام اطلاعاتی در زمینه ای خاص در اختیار ما قرار می دهد. امروزه پیشرفت هایی در ارتباط با رویکردهای درمانی آن اعم از شیمی درمانی قبل از عمل شده است که مشخصا بقای بیماران سرطان التهابی پستان را افزایش داده است.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، ماستکتومی
  • محمد مظفر، محمدرضا صبحیه*، خشایار اتقیایی، ساران لطف الله زاده صفحات 11-17
    زمینه و هدف
    سیزدهمین علت شایع منجر به مرگ در جهان غرب پاره شدن آنوریسم آئورت شکمی است. اگرچه تحقیقات قابل توجهی جهت شناسایی علت و مکانیسم گسترش آنوریسم انجام شده است، اما شناخت ناچیزی در مورد مکانیسم پاره شدن آنوریسم وجود دارد. هدف این مطالعه ارزیابی نقش احتمالی عفونت های هلیکوباکترپیلوری، کلامیدیا پنومونیه و مایکوپلاسما پنومونیه در گسترش و پاره شدن آنوریسم آئورت شکمی است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی ما به بررسی 50 بیمار مبتلا به آنوریسم آئورت شکمی مراجعه کننده به بیمارستان شهدای تجریش در مدت زمان 2 سال پرداختیم. چهار بیمار با سابقه سوء هاضمه و تحت درمان ضد هلیکوباکترپیلوری یا سابقه اخیر ابتلاء به عفونت تنفسی از مطالعه خارج شدند. بیماران را براساس اندیکاسیون عمل جراحی آنوریسم به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول تحت عمل جراحی الکتیو آنوریسم آئورت شکمی و گروه دوم تحت عمل جراحی اورژانس آنوریسم آئورت پاره شده قرار گرفتند. در حین عمل جراحی نمونه گیری از جدار آنوریسم انجام می شد. نمونه ها جهت استخراج DNA میکروب های مورد مطالعه به روش PCR سریعا به آزمایشگاه منتقل می-شد. در این مطالعه جهت مقایسه داده های کیفی از آزمون های کای اسکوار و فیشر و جهت داده های کمی از آزمون های مان ویتنی و تی تست استفاده گردید.
    یافته ها
    در این مطالعه 46 بیمار بررسی شدند. در هر دو گروه هیچ مورد DNA هلیکوباکترپیلوری و مایکوپلاسما پنومونیه شناسایی نشد، اما بالاترین میزان DNA کلامیدیا پنومونیه در بیماران مبتلا به آنوریسم آئورت شکمی پاره شده شناسایی شد (P
    کلیدواژگان: آنوریسم آئورت شکمی، هلیکوباکترپیلوری، کلامیدیا پنومونیه، مایکوپلاسما پنومونیه
  • فرهاد حافظی*، بیژن نقیب زاده، عباس کاظمی آشتیانی، امیرحسین نوحی، غزل نقیب زاده صفحات 17-26
    زمینه و هدف
    رشد غیر قرینه بافت استخوانی صورت در میان بیمارانی که تحت راینوپلاستی قرار می گیرند، به وفور دیده می شود. این اختلال شایع بر تمام اجزای صورت، از جمله غضروف فوقانی خارجی اثر می گذارد. این رشد نامتقارن می تواند موجب تفاوت در ضخامت، قوام، انحنا و خاصیت ارتجاعی غضروف های فوقانی خارجی شود. نادیده گرفتن این عدم تقارن تاثیر قابل توجهی در نتیجه راینوپلاستی خواهد داشت، به ویژه در بیمارانی که از کجی بینی رنج می برند.
    مواد و روش ها
    پرونده های 89 بیمار که به طور پیاپی توسط یک جراح تحت راینوپلاستی قرار گرفته بودند مورد بررسی قرار گرفت، تا اختلالات قسمت میانی در آنها مشخص شود و اقداماتی که برای هر بیمار به طور خاص انجام شده بود، بررسی گردد.
    یافته ها
    از 89 مورد راینوپلاستی، در 72 بیمار (81%) غضروف فوقانی خارجی نامتقارن وجود داشت. حدود 30% بیماران (27 مورد از 89 بیمار) همراه غضروف فوقانی خارجی غیر قرینه، سپتوم های صاف داشتند، که ترمیم کجی بینی در آنها علیرغم صاف بودن تیغه میانی بینی الزامی بود.
    نتیجه گیری
    در نظر داشتن عدم تقارن غضروف فوقانی خارجی در یک بینی کج و تلاش برای اصلاح آن، در کنار صاف کردن سپتوم، نقش کلیدی در کاهش بقایای انحرافات قسمت میانی یا بروز مجدد این عارضه بعد از جراحی دارد.
    کلیدواژگان: بینی کج، دفورمیتی، جراحی
  • عرفان محمدی، سعید رضا امیری، بابک سیاوشی*، محمدرضا گلبخش صفحات 27-33
    زمینه و هدف
    شکستگی باز تیبیا شایعترین شکستگی استخوان های بلند بدن است و یکی از اورژانس های ارتوپدی است و درمان استاندارد توصیه شده آن دبریدمان جراحی و در صورت نیاز فیکساسیون در 6 ساعت اول آسیب می باشد تا خطر عفونت کاهش یابد. زمان انجام دبریدمان جراحی مورد توافق همگان نیست. هدف از این مطالعه تعیین تاثیر فاصله زمان آسیب تا عمل جراحی در ایجاد و یا جلوگیری از عفونت بعد از عمل جراحی شکستگی های باز تیبیا می باشد.
    مواد و روش ها
    92 بیمار با شکستگی باز تیبیا کاندید عمل جراحی در بین سال-های 1392-1387 در یک مطالعه گذشته نگر توصیفی مقطعی تحلیلی وارد شدند. اطلاعات از پرونده بیماران خارج شد. بیماران برحسب فاصله زمان ایجاد آسیب تا عمل جراحی به چهار گروه تقسیم شدند. 0-6 ساعت (گروه 1)، 6-12 ساعت (گروه 2)، 12-24 ساعت (گروه 3) و بالای 24 ساعت (گروه 4). شدت آسیب شکستگی بر اساس معیارهای گاستیلو طبقه بندی شد. شیوع عفونت برای هر گروه اندازه گیری و با استفاده از آزمون تست فیشر و آزمون کای اسکوار در گروه ها مقایسه شد.
    یافته ها
    هیچگونه افزایش در شیوع عفونت با افزایش فاصله زمان آسیب تا جراحی دیده نشد. از 7 بیماری که دچار عفونت شده بودند، 5 بیمار در فاصله 0-6 ساعت اول تحت درمان جراحی قرار گرفته بودند و یک بیمار در فاصله زمان 6-12 ساعت و در یک بیمار دیگر بیشتر از 24 ساعت از آسیب گذشته بود که تحت درمان جراحی قرارگرفت. میزان عفونت با درجه آسیب بر حسب طبقه بندی گاستیلو ارتباط داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به معنی دار بودن ارتباط بین میزان عفونت و درجه بندی گاستیلو بر اساس آزمون فیشر (P
    کلیدواژگان: عفونت، شکستگی های باز، تیبیا
  • محسن سکوتی*، مهندس مسعود سکوتی صفحات 34-43
    زمینه و هدف
    به علت این که در مطالعات انجام شده درمان جراحی کیست هیداتید ریه ژانت بحث و جدل وجود دارد، این مطالعه بر اساس مقایسه روش های جراحی عوارض بعد از عمل کیست های هیداتید ریه ژانت و غیر ژانت صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه گذشته نگر در بیماران مبتلا به کیست هیداتید ریه در دو گروه ژانت و غیر ژانت صورت گرفته است. اندازه کیست ژانت به بیشتر از 10 سانتیمتر اطلاق می شود. بیماران به روش های جراحی حفظ پارانشیم ریه با و بدون کاپیتونا سگمنکتومی و لوبکتومی درمان جراحی شده اند.
    یافته ها
    از 612 بیمار، 59 بیمار (6/9%) در گروه ژانت و 553 بیمار (4/90%) در گروه غیر ژانت قرار گرفتند. علائم بالینی شایع گروه ژانت سرفه (100%) و دیسپنه (2/71%) بوده است. علائم سیستمیک نیز در بیماران مبتلا به کیست هیداتید پاره شده در گروه ژانت دیده شدند (001/0P
    کلیدواژگان: کیست هیداتید ژانت، ریه، لوبکتومی
  • مهدی عالم رجبی، رسول عزیزی* صفحات 43-47
    زمینه و هدف
    علیرغم تکنیک های مختلف شرح داده شده برای درمان بیماری سینوس پیلونیدال، جراحان در مورد روش درمان آبسه پیلونیدال بر روی انسزیون و درناژ اولیه اتفاق نظر دارند. هدف این مطالعه ارزیابی بلند مدت بیماران با آبسه و سینوس پیلونیدال است که تحت عمل جراحی رزکسیون و ترمیم با فلپ لیمبرگ قرار گرفته-اند.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی تحلیلی 81 بیمار مبتلا به آبسه و سینوس پیلونیدال در طی دوره زمانی 3 ساله تحت عمل جراحی رزکسیون و ترمیم محل با فلپ لیمبرگ قرار گرفته اند. داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و آزمون کای 2 مورد بررسی قرار گرفت و سطح معنی دار در تمامی آزمون ها مقدار احتمال کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    در میان بیماران مورد مطالعه 21 مورد مبتلا به آبسه (26%) و 60 مورد سینوس پیلونیدال (74%) بودند. از میان عوارض زودرس، هماتوم در دو بیمار (4/2%) و عفونت محل عمل در 3 بیمار (5%) گروه سینوس پیلونیدال بدون آبسه و 2 مورد عفونت در گروه آبسه پیلونیدال مشاهده شد. بی حسی در محل عمل جراحی به عنوان تنها عارضه بلند مدت در 12 بیمار (15%) گروه اول و 4 بیمار (19%) گروه دوم یافت شد که شیوع عوارض در دو گروه هیچگونه اختلاف آماری معناداری نداشت.
    نتیجه گیری
    انجام روش فلپ لیمبرگ در بیماران با آبسه پیلونیدال تفاوتی با بیماران بدون آبسه ندارد.
    کلیدواژگان: آبسه، پیلونیدال، لیمبرگ
  • سعید نوری، مهدیه امیر بیکی تفتی*، عبدالحسین داوود آبادی، محمدرضا شریف، محمد کاظم امیربیگی تفتی صفحات 48-53
    زمینه و هدف
    ارتباط بین تاخیر در تشخیص آپاندیسیت حاد و خطر ایجاد پرفوراسیون آپاندیس هنوز به روشنی مشخص نیست. هدف این مطالعه بررسی بیماران آپاندکتومی شده از نظر تعیین فراوانی آپاندیسیت پرفوره در میان بیماران با تاخیر در تشخیص آپاندیسیت می باشد.
    مواد و روش ها
    پرونده 508 نفر از بیمارانی که در سال های 1391-1389 در بیمارستان شهید بهشتی کاشان تحت عمل آپاندکتومی قرار گرفتند، مورد بررسی قرار گرفت و سن، جنس، نوع آپاندیسیت و مدت زمانی که بیمار قبل از عمل آپاندکتومی علامت دار بوده است، ثبت شد. در نهایت داده های به دست آمده وارد نرم افزار 16SPSS شده و با آزمون آماری فیشر و کای اسکوار مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از 508 بیمار مورد بررسی 128 بیمار (2/25%) آپاندیسیت پرفوره داشتند. میزان پرفوراسیون در گروه بدون تاخیر در تشخیص آپاندیسیت 9/28% و در گروه با تاخیر در تشخیص آپاندیسیت 1/14% بود که از نظر آماری این اختلاف معنادار بود (P value
    کلیدواژگان: آپاندیسیت حاد، آپاندیسیت پرفوره، آپاندکتومی، تاخیر در تشخیص
  • علیرضا خاتونی، علیرضا عبدی، کامران وفایی صفحات 54-61
    زمینه و هدف
    متخصصین جراحی یکی از گروه هایی هستند که در معرض آسیب ناشی از اجسام نوک تیز و برنده در محل کار قرار دارند. این پژوهش با هدف تعیین میزان فراوانی و گزارش دهی موارد آسیب دیدگی با اجسام تیز و برنده در 6 ماهه اول سال 1391 در جراحان شاغل در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در مطالعه ای مقطعی از نوع توصیفی - تحلیلی، 29 جراح به روش سرشماری وارد مطالعه شدند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه روا و پایا استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آمار توصیفی و استنباطی (مجذور کای و من ویتنی یو) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    از 29 جراح تحت مطالعه، 5 مورد (2/17%) در طی 6 ماه دچار آسیب دیدگی با اجسام تیز و برنده شده بودند که از میان آن ها فقط یک نفر (20%) دستوالعمل مربوط به گزارش دهی و پیگیری درمان ها را انجام داده بود. شایعترین وسیله آسیب زا، سوزن بخیه (60%) بود. بین آسیب دیدگی و متغیرهای جنس (003/0=P، 612/5X2=)، تعداد بیماران (016/0=P، 40/2Z=) و ساعات کار در روز (004/0=P، 85/2Z=) در دو گروه آسیب دیده و آسیب ندیده، اختلاف آماری معناداری یافت شد.
    نتیجه گیری
    با عنایت به فراوانی نسبتا زیاد آسیب دیدگی با اجسام تیز و برنده در متخصصین جراحی و گزارش اندک آن ها، پیشنهاد می شود دستورالعمل آسیب دیدگی در اتاق عمل را به صورت کامل رعایت شود. همچنین از ابزارهای جراحی ایمن و کم خطرتر برای جراحی استفاده گردد.
    کلیدواژگان: جراح، آسیب، سوزن
  • امیر درخشان فر*، حمیدرضا خورشیدی، امین نیایش، منوچهر قربان پور صفحات 62-69
    زمینه و هدف
    تروما شایعترین علت فوت در سه دهه اول زندگی به شمار می رود. ترومای قفسه سینه، 10 تا 30% انواع تروماها را به خود اختصاص داده و مسئول بیش از 25% موارد مرگ و میر در بیماران ترومایی می باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین ویژگی های اپیدمیولوژیک تروماهای قفسه سینه در سال های 1387 و 1388 در بیماران بستری در بیمارستان بعثت همدان انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی و گذشته نگر پرونده تمام بیماران مبتلا به ترومای قفسه سینه که به بیمارستان بعثت همدان طی سال های 1387و 1388 مراجعه کرده بودند، مورد بررسی قرار گرفت. روش گردآوری اطلاعات بر اساس استخراج آنها از پرونده و ثبت داده ها در فرم جمع آوری داده ها بود.
    یافته ها
    در مطالعه حاضر در مجموع پرونده 568 بیمار مورد بررسی قرار گرفت. میانگین سنی این بیماران 58/17±70/36، با کمترین سن 5 سال و بیشترین سن 98 سال بود. بیشتر این بیماران مرد (3/87%) بودند. اکثریت جمعیت مورد مطالعه (8/76%) ساکن شهر بودند. 5/68% بیماران متاهل بودند، 7/40% بیماران سیگاری و 8/8% مواد مخدر مصرف می کردند. تنها یک بیمار (2/0%) الکل مصرف می کرد. نوع تروما در 5/59% موارد غیر نافذ بود. در بیشتر موارد علت آسیب تصادف با وسیله نقلیه موتوری بود (8/43%). 6/5% بیماران فوت کرده بودند. میانگین سنی بیماران فوت شده (66/22 ±53/61 سال) به طور معنی داری بالاتر از سایر بیماران (10/16±30/35 سال) بود (000/0P =). علت مرگ در 50% موارد شوک هیپوولمیک به همراه نارسایی تنفسی بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد تصادف با وسیله نقلیه موتوری شایعترین علت آسیب در بیماران مورد مطالعه بود. شایعترین علت فوت شوک هیپوولمیک به همراه نارسایی تنفسی بود و بیشتر در سنین بالا اتفاق افتاده است.
    کلیدواژگان: تروما، قفسه سینه، اپیدمیولوژی
  • جواد باستار* صفحات 70-75
    تیمولیپوما یک نئوپلاسم بسیار نادر تیموس می باشد. گزارش ما در مورد یک خانم 34 ساله می باشد که پس از تصادف اتومبیل، به دنبال انجام رادیوگرافی قفسه سینه، یک توده حجیم مدیاستن در وی کشف شد. بیمار هیچ شکایتی نداشت و معاینه فیزیکی وی نکته خاصی نداشت. سی تی اسکن های قفسه سینه یک توده لیپوماتوز (توده چربی) را که حاوی نواحی با دانسیته بافت نرم در مدیاستن قدامی بود، نشان دادند. پس از کشف توده مدیاستن، از بیمار در مورد هرگونه علامت مرتبط پرسش شد و وی فقط به احساس ناراحتی در قفسه سینه اشاره کرد که آن را به عنوان یک مشکل در نظر گرفته و به پزشک مراجعه نکرده بود. بیوپسی های تحت هدایت سی تی، بافت تیموس همراه با عناصر برجسته چربی آشکار ساخت. بیمار تحت استونوتومی خط وسط قرار گرفت و تومور به صورت کامل خارج شد. تشخیص پاتولوژی ضایعه، تیمولیپوما همراه با تغییرات دژنراتیو بود. تیمولیپوما معمولا ابعاد بزرگی در زمان تشخیص داشته، بی علامت بوده و معمولا علائم مربوط به تحت فشار قرار گرفتن ساختارهای مجاور هستند. رزکسیون جراحی، درمان اصلی بوده و تنها راه کار علاج بخش بیماری می باشد.
    کلیدواژگان: تیمولیپوما، توده مدیاستن، جراحی
  • سعادت محرابی سی سخت، ساویز پژهان، سید رضاثاقبی، فرحناز صادق بیگی، عزیزالله عباسی دزفولی*، محمد بهگام شادمهر، ابوالقاسم دانشور کاخکی صفحات 76-80
    خانم 43 ساله ای با سرفه و خلط خونی مراجعه کرده بود. در رادیوگرافی و سی تی اسکن ریه کیست هیداتید پاره شده ریه راست گزارش شده بود. به علت رفع علائم و اینکه در رادیوگرافی ها بنظر می رسید کیست ها تخلیه شده باشند، درمان غیر جراحی پیشنهاد شد. این درمان شامل شش ماه تجویز آلبندازول 400 میلی گرم دوبار در روز بود. در پیگیری یک سال و نیم بیمار علامتی پیدا نکرد و رادیوگرافی نیز تغییری نکرد.
    کلیدواژگان: اکینوکوکوزیس، کیست هیداتید، ریه
  • پژوهش در جراحی / پژوهشه ای جراحی در نقاط مختلف دنیا
    ترجمه و تلخیص: سیدعباس میرمالک صفحه 81
|
  • Pages 1-10
    The American Cancer Society has announced that approximately 200،000 women are diagnosed with breast cancer annually. Among which %1-%7 are diagnosed with the most invasive breast cancer type; the Inflammatory Breast Cancer. In Iran، breast cancer is the commonest cancer among women comprising 21. 4% of all cancers among females. Environmental factors and genetic susceptibility play an important role in causing breast cancer. The environmental factors include: aging، and socioeconomic status and the genetic factors include: race، mutation and repetition. Some inflammatory breast cancers are the invasive ductile type. The diagnosis of this particular breast cancer is specifically determined clinically. Sonography، MRI، PET/CT and Mammography are common ways to diagnose this type of breast cancer. They provide us with specific information in regards to inflammatory breast cancer. Generally inflammatory breast cancer is fatal but recent improvement in therapeutic approach like Pre-Surgical Chemotherapy has significantly increased the survival rate.
    Keywords: Breast Cancer, Mastectomy
  • Pages 11-17
    Introduction &
    Objective
    The thirteenth most common cause of death in the Western world is ruptured abdominal aortic aneurysm. Although considerable researches have been done about to the etiology and mechanism of aneurysm expansion، little is known about the mechanism of rupture. The aim of this study was to evaluate the possible role of helicobacterpylori and chlamydia pneumoniae and mycoplasma pneumoniae in the expansion and rupture of abdominal aorta aneurysm.
    Materials and Methods
    In this cross sectional study، we evaluated 50 patients with abdominal aorta aneurysm، in a period of 2 years at our hospital. Four patients with a history of dyspepsia and anti-Helicobacter pylori therapy or a recent history of upper respiratory infection were excluded from our study. Patients were divided into two groups، based on the indication for aneurysm surgery. The first group had undergone elective abdominal aortic aneurysm surgery and the second group had undergone emergency surgery of ruptured aortic aneurysm. During surgery، was performed sampling of the aneurysm wall was done. Samples were immediately transported to the laboratory to have the extraction of DNA of microbes by PCR.
    Results
    In this study، 46 patients were evaluated. In both groups، helicobacterpylori DNA and mycoplasma pneumoniae DNA weren’t detected. But the highest rates of Chlamydia pneumoniae DNA was detected in patients with ruptured abdominal aortic aneurysm (P
    Keywords: Abdominal Aortic Aneurysm, Helicobacterpylori, Chlamydia Pneumonia, Mycoplasma Pneumonia
  • Pages 17-26
    Introduction &
    Objective
    Facial skeletal growth and development could be asymmetrical between the two sides of the face. This deformity has influence on all structures، including ULC of the nose، its thickness، elasticity، and shape. Considering this anomaly in crooked nose patients and try to correct it، may have a positive effect on our surgical result.
    Materials and Methods
    Eighty nine rhinoplasty patient’s chart were reviewed for middle vault asymmetries and surgical procedures performed for each case were reviewed.
    Results
    Asymmetric upper lateral cartilages were observed in 81% of cases (72 cases)، and 30% of total cases had straight septum with asymmetrical upper lateral cartilages (27 cases) which needed some intervention.
    Conclusions
    The crucial point in correcting crooked nose is to keep in mind the upper lateral cartilages deformities and trying to make them more symmetrical by septal straightening. This is effective in preventing the recurrence of the problem after surgery.
    Keywords: Deviated Nose, Deformity, Surgery
  • Pages 27-33
    Introduction &
    Objective
    Tibial shaft open fractures are the most common long bone fractures and are prone to complications such as infection. Tibial open fracture is one of the orthopedic urgencies. Standard surgical technique for the management of this problem is fixation and surgical debridement within the first 6 hours. But appropriate time for the debridement is not agreed upon. We aimed to evaluate the role of delayed surgical management in prevalencies of infection in open tibial fractures.
    Materials and Methods
    The 92 patients with open tibilal fractures who were candidate for surgical management in the orthopedic ward of the university hospital، from 2008 to 2013، enrolled in this cross sectional descriptive prospective study. Analysis was done by SPSS 16. Patient were divided into 4 groups according to the average period of time from the damage (tibial fracture) to the time of surgery (0-6، 6-12-، 12-24 and more than 24 hours). The severity of injury was classified based on Gastilo criteria. The number of patients with infection was determined and compared in each group by chi2 test and fisher exact test.
    Results
    No increase in infection was seen in operation time delay. Infection had occurred in 7، but five of the underwent the operation during the first six hours after injury. One person was in 6-12 hours group and the management (operation) was done in one patient later than 24 hours after injury. There were direct correlation the between severity of injury، ime interval between gustillo type and infection.
    Conclusions
    The prevalence of infection is related to severity of injury more than the of injury and surgical operation. So surgery can be delayed to a suitable situation.
    Keywords: Infection, Open Fracture, Tibia
  • Pages 34-43
    Introduction &
    Objective
    There is a challenge over the treatment of giant pulmonary hydatid cysts. Therefore، we aimed at comparing the surgical procedures and postoperative complications between patients with giant and non-giant hydatid cysts.
    Materials and Methods
    In a retrospective clinical study، patients operated for hydatid lung cysts were divided into giant pulmonary hydatid cysts (size >10 cm) and non-giant hydatid cysts groups. Patients were treated surgically using lung preservation (capitonnage، uncapitonnage and segmentectomy) and lobectomy procedures.
    Results
    A total of 612 patients، 59 (9. 6%) in the giant and 553 (90. 4%) in the non-giant pulmonary hydatid cysts، were recruited. The most common symptoms in the giant group were cough 59 (100%) and dyspnea 42 (71. 2%). These symptoms along with the systemic symptoms and ruptured hydatid cysts were more observed in the giant group (P
    Keywords: Giant Hydatid Cyst, Lung, Parenchymal Preservation, Lobectomy
  • Pages 43-47
    Introduction &
    Objective
    There is common view that the appropriate therapy for pilonidal abscess is simple incision and drainage. Our study aimed to investigate the surgical outcomes of limberg flap among patients with pilonidal abscess and its comparison with the cases of pilonidal sinus.
    Materials and Methods
    We studied patients with pilonidal sinus and pilonidal abscess to evaluate the results of surgery، postoperative outcomes and further complications along with the recurrence rate. Hence، 81 patients were enrolled in our study from 2008 to 2011. All the patients were treated by limberg flap.
    Results
    Of 81 patients with pilonidal disease، 60 patients had only sinus while 21 cases developed infected abscess. In the sinus group، 2 cases (2. 4%) developed hematoma، 3 cases (5%) surgical site infections، and 12 (15%) surgical site numbness. In the abscess group، 2 of the cases (9. 5%) had surgical site infection and 4 cases (19%) developed numbness.
    Conclusions
    Performing Limberg flap procedure for the case of patients with pilonidal abscess leads to the same results as the case of patients with pilonidal sinus.
    Keywords: Flap, Pilonidal, Abscess
  • Pages 48-53
    Introduction &
    Objective
    The relationship between the delay in the diagnosis of acute appendicitis and the risk of perforation is not clear yet. The aim of this study is the reviewing of appendectomy cases in order to determine the incidence of perforation due to the delay in the diagnosis.
    Materials and Methods
    Records of 508 patients who were operated on for acute appendicitis between years 2010-2012 in Shahid Beheshti hospital of Kashan were reviewed. Data gathered included age at the time of operation، gender، kind of appendicitis، duration of symptoms before diagnosis. Finally، the obtained data were entered into SPSS 16 software and were analyzed by using chi square، Fisher''s exact test.
    Results
    Out of 508 patients، 128 (25. 2%) had perforated appendicitis. The perforation rate in patients without diagnostic delay was 28. 9%، and in patients with diagnostic delay was 14. 1%. This difference was statistically significant)P-value
    Keywords: Acute Appendicitis, Perforated Appendicitis, Appendectomy, Diagnostic Delay
  • Pages 54-61
    Introduction &
    Objective
    Surgeons are one of the high-risk groups who are at the risk of injury from sharp objects at their workplace. This study was aimed to determine the prevalence and reporting rates of needle-stick injury amongst surgeons affiliated to Kermanshah University of Medical Sciences during 6 months of 2012.
    Materials and Methods
    In a cross-sectional descriptive-analytic study، 29 surgeons were recruited for this study by the census sampling method. A valid and reliable questionnaire was used for data collection. Data was analyzed by using SPSS-16 software and descriptive and analytic statistics including Chi-squared test and Mann-Whitney U.
    Results
    Of the 29 selected surgeons، 5 (17. 2%) had a needle-stick injury during the last 6 months. Only 1 of the 5 (20%) who has suffered from a needle-stick injury، had followed the established confined plan. The most common cause of needle stick injuries was suture needle (60%). There were a statistically significant differences between needle-stick injury and sex (P=0. 003، X2=5. 612)، the numbers of patients (Z=2. 40، P=0. 016) and the amount of working hours per day (Z=2. 85، P=0. 004) in both injured and non injured groups.
    Conclusions
    Considering the relatively high prevalence of needle-stick injury among the surgeons and their neglect of reporting and tracking this issue، it is recommended that needle stick protocols should be completely adhered to in the operating rooms. The tools used for operation should be safe and less risky.
    Keywords: Surgeon, Injury, Needle
  • Pages 62-69
    Introduction &
    Objective
    Trauma is the most common cause of death during the first three decades of life. Chest trauma apply for 10 to 30% of all traumas and is responsible for 25% of death in trauma patients. Present study was done with the aim of assessing epidemiologic features of chest traumas in admitted to Hamedan Beasat hospital، during 2008-2009.
    Materials and Methods
    In this descriptive retrospective study all patients with chest trauma who had referred to this hospital during years 2008 and 2009 were assessed. Data collection was done by obtaining information from dossiers and registering them in data collection forms.
    Results
    In the present study 568 patients were assessed. The mean age of these patients was 36. 70±17. 58 years، the minimum age was 5 years and the maximum age was 98 years. Most of these patients were male (87. 3%)، and the majority of them (76. 8%) were living in cities; 68. 5% of the patients were married، and 40. 7% of patients were smoking cigarette and 8. 8% of them were using narcotics. Only one patient (0. 2%) was using alcohol. In 59. 5% of the cases، the type of trauma was non-penetrating. In most cases cause of injury was motor vehicle accident (43. 8%). 5. 6% of patients died. The mean age of the dead patients (61. 53 ± 22. 66 years) was significantly higher than other patients (35. 30 ± 16. 10 years) (P = 0. 000). The cause of death was hypovolemic shock، with respiratory failure in 50% of the cases.
    Conclusions
    The results of the present study showed that motor vehicle accident was the most common cause of injury in the studied patients. The most common cause of death was hypovolemic shock، with respiratory failure and it was mostly seen in older patients.
    Keywords: Trauma, Chest, Epidemiology
  • Pages 70-75
    Thymolipoma is a very rare benign neoplasm of the thymus. We present the case of a 34-year-old female with a massive mediastinal tumor discovered on a chest X-ray after a car accident. The patient had no complaints and her physical examination was unremarkable. Chest CT scans revealed a lipomatous mass containing areas of soft tissue density in the anterior mediastinum. After discovering the mediastinal mass، patient was asked about any related symptom، and she mentioned just chest discomfort، which she did not consider it as a problem and so did not visit a physician. CT guided biopsy of the mass revealed thymic tissue associated with a prominent fatty component. The patient was submitted to median sternotomy، which resulted in the complete excision of the tumor. The pathological diagnosis was thymolipoma with degenerative changes. Thymolipoma usually attains enormous dimensions by the time of diagnosis، are usually asymptomatic، and the occasional symptoms are related to the compression of adjacent structures. Surgical resection is the treatment of choice and offers the only possibility of cure.
    Keywords: Thymolipoma, Mediastinal Mass, Surgery
  • Pages 76-80
    A 43 years old woman was admitted، complaining from cough and bloody sputum. In the chest radiography and pulmonary CT scan، perforated hydatid cyst was reported. Because the patient was asymptomatic and because radiography indicated that cysts were drained spontaneously، non-surgical treatment was recommended. This treatment included the administration of albendazole 400 mg twice daily. Patient did not develop any symptoms and no radiological changes in the first 18 months follow up.
    Keywords: Echinococcosis, Hydatid Cyst, Lung