فهرست مطالب

جراحی ایران - سال بیست و سوم شماره 2 (تابستان 1394)

نشریه جراحی ایران
سال بیست و سوم شماره 2 (تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/05/09
  • تعداد عناوین: 11
|
  • عبدالحمید شریفیان * صفحات 1-14
    ژنیکوماستی بزرگی پستان در مردان است که به واسطه تجمع چربی و پرولیفراسیون نسج غددی به وجود می آید. ژنیکوماستی بیماری شایعی است که در سه دوره سنی بوجود می آید: بلوغ، میان سالی و پیری. در این مقاله مروری، پاتوژنز، علل، ارزیابی بالینی و درمان این بیماری بررسی خواهد شد. عدم تعادل هورمونی بین استروژن و آندروژن دلیل اصلی بروز این حالت است. از علل بوجود آورنده این حالت می توان به عوامل فیزیولوژیک، اختلالات هورمونی، تومور غدد درون ریز، اختلالات غیر غددی، مصرف دارو و علل ناشناخته اشاره کرد. در ارزیابی بالینی این بیماران باید بررسی دقیقی از نظر علت بوجود آمدن این حالت انجام داد. درمان ژنیکوماستی عبارت است از: کاهش وزن، اطمینان بخشی به بیمار، درمان دارویی با تاموکسیفن و جراحی. لیپوساکشن و خارج کردن بافت غددی پستان بهترین درمان انواع طول کشیده ژنیکوماستی است.
    کلیدواژگان: ژنیکوماستی، جراحی، لیپوساکشن
  • حامد حنیف*، عرفان ایوبی، کوروش کریمی یارندی، علی اردلان، عباس امیرجمشیدی صفحات 15-22
    زمینه و هدف
    آسیب های سر، شایع ترین علت مرگ و میر سرنشینان موتورسیکلت به دنبال حوادث ترافیکی هستند. تاثیر مثبت استفاده از کلاه ایمنی در کاهش مرگ و میر موتورسواران در مطالعات بسیاری مطرح و تایید شده است. از منظر بالینی، یافتن نوع خاصی از کلاه ایمنی که در مقایسه با سایر انواع بتواند محافظت بیشتری از سر، صورت و گردن به عمل آورد، موضوع مورد بحث مطالعات بسیاری بوده است. با این حال بیشتر مطالعات در این باره گذشته نگر و یا با تعداد نمونه اندک صورت گرفته اند.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به صورت آینده نگر در بین سال های 1391 الی 1393 در مرکز تروما بیمارستان سینا صورت گرفت. مصدومین موتورسوار دارای کلاه ایمنی که تروما به ناحیه سر و گردن داشتند، بدون در نظر گرفتن سن، جنس، و شدت تروما وارد مطالعه شدند. بیماران بر اساس انواع کلاه ایمنی موجود در بازار کشور به 4 گروه تقسیم شدند. جزئیات آسیب ارگان-های بدن و همچنین شدت تروما بر اساس معیار استاندارد ISS برای هر بیمار ثبت گردید. پیگیری کوتاه مدت و بلند مدت بیماران طی مراجعه به درمانگاه نوروتروما و پزشکی قانونی بیمارستان سینا صورت گرفت. اطلاعات به دست آمده با نرم افزار SPSS 22 آنالیز و از T-TEST، X2 و رگرسیون لجستیک دو حالته و چند حالته استفاده شد.
    یافته ها
    384 بیمار (371 مرد، 13 زن) دارای کلاه ایمنی و ضربه به سر، واجد معیارهای ورود به مطالعه بودند. میانگین سنی بیماران 13±32 بود. میانگین شدت تروما بر اساس ISS در بیماران 9/6±45/8 بود. 6 مورد فوت (GOS=1) در بیمارستان (6/1%) حادث گردید. در تروماهای صورت با درجه AIS=1 کلاه های جلو باز و پوشاننده ورتکس و گوش ها نسبت به کلاه جلو بسته به ترتیب 2 برابر و 4 برابر شانس بیشتری برای آسیب صورت ایجاد نمودند (هر دو P = 0.002; 95% CI: 1.7، 10.5). این میزان در تروماهای صورت با درجه AIS=2 بیش از 14 برابر بود.(P = 0.009; 95% CI: 1.98، 122.8) سایر آسیب های جمجمه و مغز و گردن ارتباط معنی داری با نوع کلاه ایمنی نداشتند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد استفاده از کلاه جلو بسته محافظت بیشتری در برابر آسیب های خفیف، متوسط و احتمالا شدید صورت، نسبت به انواع دیگر کلاه ایمنی ایجاد می کند. ارتباطی بین نوع کلاه ایمنی و آسیب های جمجمه، مغز و گردن دیده نشد. به نظر می رسد می توان کلاه جلو بسته را به عنوان کلاه ایمنی استاندارد به موتورسواران پیشنهاد کرد.
    کلیدواژگان: کلاه ایمنی، ترومای سر، موتورسیکلت
  • علی اصغر درزی *، بهزاد یوسفیان صفحات 23-30
    زمینه و هدف
    شناخت عواملی که موجب تبدیل جراحی لاپاراسکوپیک به جراحی باز می شود، می تواند به جراحان در انتخاب روش صحیح درمانی برای هر بیمار کمک کننده باشد. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط ضخامت جدار کیسه صفرا با میزان تبدیل جراحی لاپاراسکوپیک به جراحی باز در عمل کوله سیستکتومی است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی 619 بیمار که کاندید عمل جراحی لاپاروسکوپیک کوله سیستکتومی بودند، وارد مطالعه شدند. اطلاعات بیماران شامل: سن، جنس، تشخیص بیماری، ضخامت جدار کیسه صفرا، علل تبدیل به جراحی باز جمع آوری گردید. در پایان اطلاعات با استفاده از نرم افزاری آماری SPSS 20 و آزمون هایT-TEST، X2 و مدل رگرسیون لجستیک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در 31 بیمار (5%) جراحی باز انجام شد و 588 بیمار (95%) نیاز به جراحی باز پیدا نکردند. در این بررسی 219 مورد (47%) ضخامت کمتر یا مساوی 3 میلیمتر داشته که فقط در 4 نفر (4/1%) به جراحی باز تبدیل شد و 287 نفر (98/6%) به جراحی باز تبدیل نشدند. همچنین 328 نفر (53%) ضخامت بیشتر از 3 میلیمتر داشته که 27 نفر (8/2%) از آنها به جراحی باز تبدیل شدند. بین ضخامت جدار کیسه صفرا با تبدیل به جراحی باز از نظر آماری رابطه معناداری مشاهده شد.
    کلیدواژگان: کوله سیستکتومی لاپاراسکوپیک، کیسه صفرا، جراحی باز
  • محمد جواد فاطمی *، رقیه صمیمی، محسن صابری، پرویز نمازی، پریسا پهلوانپور، شهلا مشیری صفحات 31-40
    زمینه و هدف
    کیفیت زندگی یک نوع احساس خوب بودن است که از رضایت یا عدم رضایت از جنبه های مختلف زندگی که برای شخص مهم هستند، ناشی می شود. این تحقیق با هدف تعیین کیفیت زندگی بیماران با سوختگی مزمن انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی - مقطعی بود که بر روی 150 بیمار سوخته (حداقل 6 ماه از سوختگی آنها گذشته بود) در سال 1392 در بیمارستان سوانح و سوختگی شهید مطهری انجام شد. تمامی روش نمونه گیری مبتنی بر هدف و در دسترس بود و جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه های دموگرافیک و پرسش نامه اختصاصی کیفیت زندگی در بیماران سوختگی انجام شد. داده ها پس از جمع آوری با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های آماری ANOVA و ضریب همبستگی مورد تجزیه تحلیل نهایی قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های مطالعه نشان داد کیفیت زندگی در بعد جسمی با متغیرهای موضع سوختگی (P=0.006) فاصله سوختگی از مطالعه (P=0.001)، وضعیت تاهل P=0.005، شغل (P=0.012)، محل زندگی P
    کلیدواژگان: سوختگی، کیفیت زندگی
  • مهدی اسکندرلو *، محمد علی سیف ربیعی، رامین مردانی، علیرضا نعمتی صفحات 41-47
    زمینه و هدف
    اعتقاد بر این است که مکان قرارگیری آپاندیس در زنان حامله به دنبال رشد جنین و افزایش اندازه رحم تغییر می یابد. بنابراین انتظار می رود در صورت ابتلا زنان حامله به آپاندیسیت حاد، علائم بالینی به قسمت های بالا و کناری تر حفره شکم منتقل گردد، این موضوع می تواند در نحوه تشخیص آپاندیسیت حاد و مکان برش جراحی موثر باشد.
    مواد و روش ها
    به منظور بررسی موقعیت آناتومیکی آپاندیس در زنان حامله یک مطالعه به صورت توصیفی مقطعی بر روی 240 زن حامله انجام شد. در این بیماران هنگام جراحی لاپاراتومی یا سزارین موقعیت آناتومیکی آپاندیس نسبت به نقطه مک برنی ارزیابی گردید. بیماران در دو گروه فول ترم (سن جنین 37 ≤ هفته) و پری ترم (سن جنین 20-37 هفته) تقسیم شدند. موقعیت قرارگیری آپاندیس در 50 بیمار دیگر شامل مرد و زن غیر حامله به عنوان گروه کنترل مورد مطالعه قرار گرفت.
    یافته ها
    در 188 بیمار (78/3%) آپاندیس در محدوده برش مک برنی قرار داشت. در 52 بیمار (21/7%) مکان قرارگیری آپاندیس به فضای زیر کبد (28 بیمار) و فلنک راست (24 بیمار) تغییر یافته بود. در 46 بیمار سکوم در فضای زیر کبد و فلنک راست قرار داشت، فقط در 6 بیمار به طور واضح تغییر مکان قرارگیری آپاندیس به طرف بالا و کناره راست حفره شکم مشاهده گردید. مقایسه موقعیت آناتومیکی آپاندیس و سکوم در بیماران فول ترم و پری ترم با 50 بیمار گروه کنترل بر اساس آزمون کای اسکور دارای تفاوت آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    موقعیت قرارگیری آپاندیس در زنان حامله با بزرگ شدن رحم معمولا تغییر نمی کند. در اینگونه بیماران هنگام شک به آپاندیسیت حاد و بدون عارضه، مبنای آناتومیکی برای تشخیص بالینی و مکان برش جراحی مانند افراد غیر حامله بوده و ربع تحتانی راست شکم و نقطه مک برنی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: موقعیت آپاندیس، حاملگی، مک برنی
  • محسن کرمی*، یوسف امینی زاده، عادل ابراهیم پور، محمد امامی، فیروز مددی صفحات 48-56
    زمینه و هدف
    طبقه بندی Bleck، روش رایج در ارزیابی متاتارسوس ادکتوس (MA) است که با برخی محدودیت ها و مشکلات همراه است. اسکن کف پا یکی از روش های نوین در معاینه اندام تحتانی است. ما در این مطالعه به بررسی کارایی یک روش جدید بر اساس اسکن کف پا در تعیین شدت MA و میزان تطابق آن با روش Bleck پرداختیم.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، 100 نفر که به طور مساوی در یکی از 4 گروه تقسیم بندی Bleck (نرمال- MA خفیف- MA متوسط- MA شدید) قرار داشتند، بررسی شدند. اسکن پا برای این افراد انجام و در تصاویر کف پای به دست آمده، نسبت فاصله عرضی پا در سطح مفصل متاتارسوفالانژیال پنجم و خط مماس بر لبه خارجی پا (a) به عرض پا در سطح مفاصل متاتارسوفالانژیال (b) محاسبه شد. سپس این نسبت ها بین افراد 4 گروه با استفاده از آزمون Anova one-way مقایسه شد.
    یافته ها
    میانگین نسبت a/b درگروه نرمال 0/02 و با انحراف معیار 0/02 محاسبه گردید. این نسبت در MA خفیف 0/1 و با انحراف معیار 0/01 و در MA متوسط 0/159 و با انحراف معیار 0/03 محاسبه و همچنین در MA شدید نسبت مذکور 0/216 و با انحراف معیار 0/025 محاسبه شد. اختلاف گروه ها از نظر آماری کاملا معنادار بود (0/001>P). میانگین a/b در گروه ها کاملا با تقسیم-بندی Bleck همخوانی داشت و از نرمال به MA شدید بطور معناداری افزایش یافت (0/052>P).
    نتیجه گیری
    نتایج این روش جدید کاملا با تقسیم بندی Bleck همخوانی دارد و با توجه به اینکه در این روش یک مقیاس عددی تعریف می شود، پیشنهاد می شود تا در ارزیابی بیماران دچار MA از آن استفاده شود. البته نیاز است تا در مطالعات گسترده-تری، بررسی های بیشتری در این زمینه انجام شود.
    کلیدواژگان: متاتارسوس ادکتوس، اسکن پا
  • حمیدرضا خورشیدی*، رامین مردانی، امین نیایش صفحات 57-65
    زمینه و هدف
    پیشتر چنین تصور می شد که طحال یک ارگان با اهمیت و با عملکرد ویژه ای نیست، بنابراین درمان انتخابی بیماری های طحال انجام اسپلنکتومی کامل بوده است. با شناخت بیشتر عملکرد طحال و نقش مهم آن در فیزیولوژی بدن مشخص شد که اسپلنکتومی کامل باعث افزایش ایجاد نقص سیستم ایمنی در فرد می گردد و آنها را مستعد به بعضی عفونت های خاص و همچنین ابتلاء به ترمبوآمبولی می کند. مطالعه حاضر با هدف بررسی دقیق تر تغییرات سیستم ایمنی از جمله سطح ایمنوگلوبولین ها در همراهی با بررسی تغییرات بافتی و میزان رژنراسیون قطعات طحال پیوند شده از خود بیمار، طراحی گردید تا در صورت کارایی مناسب بتوان هرچه بیشتر از عوارض اسپلنکتومی ناگریز به خصوص در اثر تروما کاست.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه مداخله ای مقطعی، 19 بیمار بالای 12 سال مبتلا به ترومای غیرنافذ که در سال های 92-1393 دچار ترومای بلانت شدید طحال شده و به تشخیص پزشک معالج، کاندید اسپلنکتومی کامل بودند، به صورت سرشماری و با اخذ رضایت کتبی وارد مطالعه شدند. پس از تایید شدن کاندید بودن بیمار برای اسپلنکتومی توضیحات لازم به بیمار ارائه و عدم وجود معیارهای خروج، بیماران مورد ارزیابی قرار گرفتند و در نهایت جراحی پیوندی انجام گرفت. در نهایت تمامی اطلاعات بیماران وارد نرم افزار SPSS نسخه 16 شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. برای تحلیل داده ها در قسمت آمار توصیفی از شاخص های مرکزی و پراکندگی (میانگین و انحراف معیار) جداول و نمودارها بهره گرفته شد و در قسمت آمار استنباطی در آزمون اندازه های تکراری و در صورت نرمال نبودن داده ها از معادل آن، آزمون فریدمن استفاده شد.
    یافته ها
    در مطالعه حاضر، در مجموع 19 بیمار با میانگین سنی 78/18±58/42 که 14 نفر (73/7%) آنها مرد بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج آنالیز تک متغیره نشان داد که میزان لنفوسیت در طول زمان (قبل از جراحی، 3 ماه پس از جراحی و 6 ماه پس از جراحی) اختلاف معنی دار آماری داشت (P=0.024)، ولی متغیرهای هموگلوبین (P=0.192)، گلبول قرمز (P=0.177)، هماتوکریت (P=0.192)، پلاکت (P=0.221) و لکوسیت (P=0.071) در طول زمان اختلاف معنی داری نداشتند. وجود یا عدم وجود اجسام هاول در طول زمان اختلاف معنی داری داشت (P=0.042) به طوری که اجسام هاول در 6 ماه پی از جراحی کمتر از 3 ماه پس از جراحی مشاهده شد. میانگین فاگوستیک طحال در 3 ماه پس از جراحی و 6 ماه پس از جراحی اختلاف معنی داری داشت (P=0.044)، به طوری که در میانگین فاگوستیک طحال در 6 ماه پس از جراحی بیشتر از میانگین فاگوستیک طحال در 3 ماه پس از جراحی بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مطالعه حاضر، با افزایش قطعه های پیوندی می توان اختلاف بین افراد با پیوند طحال از خود بیمار و افراد با طحال سالم را به کمترین میزان ممکن رساند. پیوند قطعاتی از طحال خود بیمار نشان داده است که می تواند یک جایگزین درمانی بسیار مناسب برای اسپلنکتومی باشد.
    کلیدواژگان: اسپلنکتومی، تروما، طحال
  • هادی شریف مقدم *، ثریا ضیایی، مریم سلامی، رحیم علیجانی صفحات 66-75
    زمینه و هدف
    استناد به معنی سند قرار دادن چیزی، تکیه به چیزی کردن و یا سخنی را سند قرار دادن و بدان تمسک جستن می باشد. استناد بیانگر نوعی استفاده از دانش پیشین است که به طور کلی نوشته های علمی فقط بر خود متکی نیست، بلکه بر بسیاری منابع پیشین هر موضوع استوار است. بنابراین هر چه یک پژوهش، استناد بیشتری به آن شده باشد، زیربنایی بودن و کیفیت آن را می رساند. با این اوصاف پژوهش حاضر مولفه های مختلف را با توجه به استنادات تولیدات علمی ایرانیان حوزه جراحی مورد بررسی قرار داده است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش با بهره گیری از روش علم سنجی، بررسی میزان دفعات استناد به مقالات پژوهشگران ایرانی در حوزه جراحی با استفاده از داده های پایگاه اطلاعاتی آی.اس.آی مورد بررسی قرار داده است. روش کار بدین طریق بود که ابتدا داده های مورد نظر در رابطه با پژوهشگران ایرانی در حوزه جراحی، از این پایگاه استخراج سپس به صورت دستی مولفه هایی مانند تعداد نویسندگان داخلی و خارجی، جنسیت نویسندگان، انواع تولیدات علمی، تعداد صفحات، تعداد منابع و غیره بدست آمد، سپس داده ها وارد نرم افزارSPSS نسخه 20 گردیده و برای تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های آمار توصیفی و آزمون های آماری مثل همبستگی پیرسون، برای آزمون فرضیه دوم از آزمون t گروه های مستقل و برای آزمون فرضیه های سوم و چهارم از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه استفاده شده است.
    یافته ها
    با توجه به تعداد نمونه 2931 نفری، یافته ها نشان داد که با افزایش نویسندگان هر مقاله میزان استناد به آن مقالات نیز افزایش می یابد و همبستگی مثبت و معنی داری برابر با0/056 وجود دارد.
    کلیدواژگان: تولیدات علمی، جراحی، پایگاه اطلاعاتی آی، اس، آی
  • فریبرز رشنو *، ضیاء عبیداوی صفحات 76-81
    علیرغم آن که درمان بیماران مراجعه کننده به مراکز درمانی به علت بلع اجسام خارجی مساله ای شایع است، اما انجام جراحی در این بیماران در کمتر از 1 درصد موارد مورد نیاز می باشد. علت این مساله را می توان به پیشرفت تکنیک های آندوسکوپی نسبت داد. بیمار آقای 32 ساله ای بود که با شکایت استفراغ های مکرر و حالت تهوع به بخش اورژانس مراجعه کرده بود. بیمار سیگاری و مبتلا به اختلالات سایکولوژیک بوده، به علاوه سابقه اعتیاد در چند سال قبل را نیز ذکر می کرد. استفراغ وی از صبح روز مراجعه شروع شده، دفع مدفوع و گاز بیمار نیز از دو روز پیش از مراجعه کاهش یافته بود. بیمار خوردن دو عدد سنجاق قفلی متصل به هم را چهار روز پیش از مراجعه ذکر می کرد. در گرافی شکم دو عدد سنجاق قفلی در قسمت ترمینال ایلئوم و نیز دیستانسیون لوپ های روده باریک مشاهده شد. بیمار با تشخیص انسداد نسبی روده باریک چهار روز تحت نظر قرار گرفت. پس از چهار روز به علت بدتر شدن حال بیمار، کاندید لاپاراتومی شد. پس از بازکردن شکم به صورت مایل در ناحیه مک برنی، اجسام خارجی گیرافتاده در ناحیه ترمینال ایلئوم که انسداد نسبی روده را به دنبال داشتند تا ژژنوم کشیده شدند و انتروتومی انجام پذیرفت. هدف از این گزارش توجه ویژه به بیماران دچار اختلالات سایکولوژیک مراجعه کننده با نمای انسداد دستگاه گوارش می باشد.
    کلیدواژگان: ترمینال ایلئوم، لاپاراتومی، انسداد روده
  • امین کریمی*، یوسف امینی زاده، عادل ابراهیم پور، رضا زندی، پژمان مرادی صفحات 82-86
    پارگی در تاندون آشیل بیشتر از سایر تاندون ها رخ می دهد و چنانچه تشخیص آن بیش از چهار هفته به تاخیر بیفتد، پارگی مزمن نامیده می شود که در آن به علت اثر انقباضی عضله گاستروکنمیوس، بین دو انتهای پارگی فاصله ایجاد می شود و در نتیجه روش ترمیم پارگی مزمن متفاوت تر و دشوارتر از پارگی حاد می باشد. اکثر موارد گزارش پارگی مزمن تاندون آشیل تاکنون در بالغین بوده است و قبلا تنها یک مورد پارگی مزمن در کودکان گزارش شده است که با روش تقویت تاندون آشیل با استفاده از تاندون های پلانتاریس و گراسیلیس اصلاح شده است. نویسندگان مقاله حاضر یک مورد درمان موفقیت آمیز پارگی تروماتیک تاندون آشیل همراه با 7 سانتیمتر فاصله بین دو انتهای پارگی را در پسر بچه 9 ساله شش هفته پس از آسیب با روش ترمیم انتها به انتها گزارش می دهند.
    کلیدواژگان: تاندون آشیل، پارگی
  • سیدعباس میرمالک * صفحات 87-100
    برای یک پزشک، در لحظه بروز بیشترین نگرانی نسبت به بیمار، درک سیر طبیعی بیماری های درمان شده و درمان نشده، اساسی بوده و پایه اغلب تصمیم گیری ها در مورد مدیریت درمان را تشکیل می دهد. پزشک با سئوالات بی شماری راجع به خطرات، وقایع خاص و سیر طبیعی موقعیت های مختلف بیماری ها مواجه می شود. در بیماری فرضی دارای سن و جنسیت معین، احتمال بروز و پیشرفت بیماری علامت دار عروق کرونر قلب در 5 سال آینده چقدر خواهد بود؟ احتمال وجود بیماری ویژه عروق کرونر قلب در یک چنین بیماری همراه با نتایج اقدامات تشخیصی معین، چقدر است؟ در صورت وجود یک سلسله ویژگی ها در بیمار کاندید جراحی ترمیم عروق کرونر، احتمال زنده ماندن او حداقل به مدت 5 سال پس از انجام عمل جراحی چقدر است؟
|
  • Pages 1-14
    Gynecomastia is characterized by the enlargement of male breast، due to glandular proliferation and fat deposition. Gynecomastia is a common condition which occurs in three different age groups: adolescents، adults and old people. In this review the pathogenesis، etiology، evaluation and treatment of this condition will be discussed. A hormonal imbalance between estrogen and androgen is the key cause of the gynecomastia occurrence. Physiologic factors، Endocrine dysfunction، endocrine tumors، non endocrine disorders، drug usage and idiopathic causes are among the etiologic factors of gynecomastia. In the clinical evaluation، a thorough etiologic investigation should be considered. Therapeutic options for gynecomastia can be listed as: weight loss، reassurance، medical treatment with Tamoxifen، and surgery. Liposuction and mammary، adenectomy as a combined surgery، gives the best result for long standing gynecomastia.
    Keywords: Gynecomastia, Surgery, Liposuction
  • Pages 15-22
    Introduction &
    Objective
    Head injuries are the leading cause of death in motorcycle crashes. In this way، the benefit of head protection devices has been shown in the literature. From the clinical point of view، many investigations have tried to find a standard helmet type but they have had limitations such as، small number of cases have been studied or have been a retrospective data analysis.
    Materials and Methods
    During a prospective observational study from April 2012 to 2014، victims of motorcycle crash accidents، with head trauma، were included، regardless of their age، sex، severity of trauma and type of helmet used. Details of trauma to each organ were recorded and injury severity score (ISS) calculated. Four groups of patients were analyzed based on four types of helmets available in the Iranian market.
    Results
    This study included 384 patients (371 male، 13 female). The average age of patients was 32±13 and the mean ISS was 8. 45±6. 9. The mortality rate was 1. 6%. The group of patients using “vertex covering” or “open face” helmets had 4 fold higher risk of face injuries of (AIS=1) in comparison to patients with “full face” helmets (P = 0. 002; 95% CI: 1. 7، 10. 5). The risk was 14 fold in cases with more severe AIS=2 face injuries (P = 0. 009; 95% CI: 1. 98، 122. 8). There was no correlation between helmet type and the types of head and neck injuries.
    Conclusions
    In comparison with other types of motorcycle helmets، using full face helmet can provide more protection against mild، moderate and perhaps severe face injuries. In the context of head or neck injuries، there were no significant differences between various types of helmets. Full face helmet may be offered to motorcyclists as a standard helmet.
    Keywords: Helmet, Head Trauma, Motorcycle
  • Pages 23-30
    Introduction &
    Objective
    Understanding of the factors that cause the conversion of laparoscopic to open surgery is a good way for helping surgeons to choose the right treatment for each patient. The purpose of this study was to investigate the relationship between the gallbladder wall thickenings for the change of laparoscopic cholecystectomy to open surgery.
    Materials and Methods
    619 patients who were candidates for laparoscopic cholecystectomy surgery enrolled in our cross-sectional study. Patients’ information including: age، gender، diagnosis، gallbladder wall thickness، and conversion factors were collected. SPSS version 20، T-test، X2 test and Logistic regression model were used for statistical analysis.
    Results
    31 cases (%5) were led to conversion، and 588 patients (%95) did not need conversion to open surgery. In this study، 219 patients (%47) had thicknesses less than or equal to 3 mm of which 4 patients (%1. 4) were converted to open surgery and 287 patients (%98. 6) were not. Also، among 328 patients (% 53) who had thicknesses more than 3 mm، 27 patients (%8. 2) were converted to open surgery. There were a significant relationship between gallbladder wall thickness and conversion (P)
    Keywords: Laparoscopic Cholecystectomy, Gallbladder, Open Surgery
  • Pages 31-40
    Introduction &
    Objective
    The quality of life is a good feeling of satisfaction or dissatisfaction with those aspects of life that are important to the person involved. This study was conducted to determine the quality of life in patients with chronic burns.
    Materials and Methods
    This descriptive cross-sectional study was done on 150 burn patients with a minimum history of 6 months. Data was collected، using a demographic questionnaire and a QOL questionnaire in burn patients (BSHS). Sampling was done with purposive sampling using the available method. The collected data were analyzed using descriptive statistics، statistical tests ANOVA and Pearson correlation coefficient.
    Results
    Quality of life، in the physical status، was significantly different with the history interval of 6 months (P=0. 001)، marital status (P=0. 005)، job (P=0. 001)، the place of living (P=0. 00)، and education level (P=0. 004). Quality of life in emotional status (9. 3% were unfavorable and 42. 7% relatively unfavorable) and overall it was relatively unfavorable. As far as social status was concerned 16% were unfavorable، and 45. 3% were relatively unfavorable، and overall were relatively unfavorable.
    Conclusions
    The quality of life in the study population was relatively unfavorable. This could be due to the effect of burn on the mental image of burn patient. Life skills، effective communication skills، establishing and maintaining interpersonal relationships and coping with emotions and coping skills is recommended for these patients.
    Keywords: Burn, Quality of Life
  • Pages 41-47
    Introduction &
    Objective
    It is believed that the appendix location changes with the growing of uterus during pregnancy. Therefore، it is expected that pregnant patients with acute appendicitis، pain and tenderness shif to the superolateral part of abdominal cavity. This can affect both the diagnostic and surgical approach to the acute appendicitis of these patients.
    Materials and Methods
    A descriptive study was carried out over 240 pregnant women. During laparotomy and cesarean section anatomical position of the appendix was evaluated with respect to the Mcburney point and incision. The patients were grouped into A (full term with gestational age > 37 weeks) and B (preterm with gestational age 20-37 weeks). Also anatomical location of the appendix evaluated in 50 other men and non pregnant women as control group. Comparison of anatomical location of the appendix and cecum in 240 studied patients in their respect to the 50 patients in the control group revealed no significant statistical difference with chi square test.
    Results
    In 188 (78. 3%) patients the appendix was located in the limit of Mcburney point and incision. In 52 patients (21. 7%) the anatomical location of the appendix had been changed to Subheptic space (28 Case) and right flank (24 cases). In 46 patients، the location of the cecum was at subheptic and right flank. Gross change of the appendix position toward the upper and lateral part of the peritoneal cavity was seen only in 6 patients. No statistical analysis difference was seen on the change of appendix location between 223 full term and 17 preterm pregnant patients relative to the 50 patients of the control group.
    Conclusions
    Usually، the anatomical position of the appendix does not change with the growing of uterus during pregnancy. Therefore، Mcburney point and right lower quadrant is the landmark location in simple acute appendicitis for both clinical diagnosis and surgical approach.
    Keywords: Appendix Location, Pregnancy, Mcburney Point
  • Pages 48-56
    Introduction &
    Objective
    Bleck classification is the common method of assessing Metatarsus Adductus (MA) which is associated with some limitations and problems. Foot scan is one of the new methods in the examination of lower extremities. The present study aimed to study the efficiency of a new method based on foot scan in determining the severity of MA and its compliance with Bleck classification.
    Materials and Methods
    In this cross-sectional descriptive research، 100 subjects were equally divided into each of the four categories of Bleck classification. Their foot were scanned and the ratio of foot transverse distance on the fifth metatarsophalangeal joint (MTP) to the tangent to the outer edge of the foot (a)، and the foot width on the metatarsophalangeal joints (b) were measured from the images obtained. Then، these ratios were compared between the 4 groups by the One-way ANOVA analysis.
    Results
    The mean ratio of a/b in normal group 0. 02، with a standard deviation of 0. 02. This ratio in the mild metatarsus addactus was 0. 1، with standard deviation 0. 01; in the moderate metatarsus addactus was 0. 159 with standard deviation 0. 03 calculated، and the ratio in sever metatarsus addactus was 0. 216، with standard deviation 0. 025 was calculated. In addition، a significant difference was found between the groups (P)
    Keywords: Metatarsus Adductus, Foot Scan, Bleck Classification
  • Pages 57-65
    Introduction &
    Objective
    Previously it was thought that spleen is not an important organ with special function. Therefore the elected treatment of spleen diseases has been full splenectomy. By greater recognition of the spleen function and its important role in the body physiology، it was found that full splenectomy causes immunocompromised increasing in the individuals and made them prone to certain infections and the risk of tromboemboli. The present study was conducted for precise analysis of the immune system changes، including immunoglobulin levels with regard to the study of tissue changes and the regeneration of the transplanted spleen، in order to achieve proper performance with the hope of reducing the complications of inevitable splenectomy especially due to post-traumatic ones.
    Materials and Methods
    In an interventional and cross-sectional study، 19 patients over 12 years old with blunt trauma، who، were suffering from severe splenic blunt trauma in 2013/14، based on the treating physician’s diagnosis were full splenectomy candidates، came under our study. Patients with census and giving written consent were included in study. After the approval of the patient Candidacy for of splenectomy، necessary explanations were provided to the patients and lack of exclusion criteria، patients were evaluated and eventually graft surgery was performed on them. Finally، all the patients’ informations were entered into SPSS version 16 and were analyzed. Measures of central tendency and dispersion (mean and standard deviation) of charts and graphs were used for data analysis in descriptive statistics. In inferential statistics، repeated measures test were used and in case of abnormal data its equivalent Friedman test were used.
    Results
    In the present study، a total of 19 patients with an average age of 42. 58±18. 78 years old of which 14 (%73. 7) were male، were studied. The results of the univariate analysis showed a statistically significant difference (P=0. 024) in the rate of lymphocyte over time (before the surgery، 3 months after the surgery and 6 months after the surgery). However the variables hemoglobin (P=0. 192)، red blood cells (P=0. 177)، hematocrit (P=0. 192)، platelets (P=0. 221)، and leukocytes (P=0. 071) revealed no significant difference. The presence or absence of Howell bodies indicated a significant difference (P=0. 042)، over time so that the Howell bodies in the 6 months before surgery were less than 3 months after surgery. The difference between average spleen phagocytic at 3 months after surgery and 6 months after surgery was significant (P=0. 044). In fact، the average spleen phagocytic at 6 months after the surgery was higher than that of 3 months after the surgery.
    Conclusions
    Based on the results of this study، by increasing the time as well as transplanted chips، the difference between the individuals with auto transplanted spleen and those with healthy spleen can be reduced to the lowest possible rate. Auto transplantation of Spleen has been proved to be a very appropriate alternative therapy to splenectomy.
    Keywords: Splenectomy, Trauma, Spleen
  • Pages 66-75
    Introduction &
    Objective
    Citation means to document something، to lean something، or to document an utterance and referring to it. Citation expresses a kind of using previous knowledge، which means that scientific writings do not merely lean on themselves، but benefit from various previous references. Therefore، the more a study receives citations، the more it shows to be fundamental and of quality. With this in mind، the current research has investigated different elements concerning Iranian surgery scientific productions’ citations.
    Materials and Methods
    This research uses Scientometric method to investigate، the rate of citations of Iranian researchers in the field of surgery by using data from ISI database. We first retrieved the needed data about Iranian researchers in the field of surgery from this database، and then we manually got the elements regarding this research، like the number of domestic and foreign authors، sexuality of authors، types of scientific productions، the number of pages، the number of references، etc. Then our data were entered into the SPSS Software، version 20، and for analyzing data we used scales of descriptive statistics and statistical tests such as Pearson – Moment Correlation، for testing second hypotheses، independent group T- test and for testing third and fourth hypotheses، one way ANOVA.
    Results
    With regard to the sample of 2931 researchers، the findings showed that with an increase in the number of authors of each article، the rate of citations to them increases and there is a positive correlation and significance equal to 0. 056، so that at the level of (P)
    Keywords: Scientific Production, Surgery, ISI Database
  • Pages 76-81
    Although the treatment of patients referred to medical centers due to foreign body ingestion is a common problem، but surgical intervention is required in less than 1% of cases. This can be attributed to the development of endoscopic techniques. The patient was a 32 years old man who come to the emergency ward with complaint about repeated vomiting and nausea. The patient is a smoker with psychological disorders، and a history of addiction in the past few years. The patient''s vomiting had started on the morning of referral، and his defecation and gas passage had been reduced from two days before the referral. He noted ingestion of two connected safety pins، four days before presentation. Abdominal radiography revealed two safety pins in the terminal ileum and distension of small intestinal loops. The patient was hospitalized for four days with the diagnosis of partial obstruction of small intestine، and finally underwent laparotomy due to the worsening of his general condition. After McBurney incision in abdominal wall، impacted foreign bodies were drawn from terminal ileum to jejunum، and then enterotomy was done. The aim of this report is to attract especial attention to the case of patients with psychological disorders who refer to a hospital due to gastrointestinal tract obstruction.
    Keywords: Terminal Ileum, Laparotomy, Bowel Obstruction
  • Pages 82-86
    The Achilles tendon rupture occurs more often than any other tendon، and if the diagnosis is delayed for more than four weeks، it is called chronic rupture. In this case، due to gastrocnemius muscle contractile effect، a distance is created between the two ends of the rupture. As the result، chronic rupture''s healing method is different and more difficult than that of acute rupture. Most cases of chronic Achilles tendon rupture have been reported، previously، in adults. Only one case has been reported in children with chronic ruptured، and that was healed by plantaris gracilis tendon augmentation treatment. The authors of the present study report a case of successful treatment of the traumatic rupture of the Achilles tendon، with 7 cm distance between the two ends of the rupture، in a 9-year-old boy، six weeks after the injury، using end to end treatment method.
    Keywords: Achilles Tendon, Rupture