فهرست مطالب

جراحی ایران - سال بیست و چهارم شماره 4 (زمستان 1395)

نشریه جراحی ایران
سال بیست و چهارم شماره 4 (زمستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/11/10
  • تعداد عناوین: 16
|
  • حمید مقدسی*، فرخنده اسدی، رضا ربیعی، زهرا مستانه صفحه 1
    زمینه و هدف
    ایجاد انسجام بین سازمان های متعدد و زنجیره فعالیت های پیوند در بستر شبکه ملی پیوند عملی می شود. این شبکه در دو کشور آمریکا و انگلستان دارای ویژگی های برجسته ای است که موجب هماهنگی فعالیت های پیوند در سطح ملی شده است. با توجه به اینکه آگاهی از این ویژگی ها می تواند برای کشورهای در حال توسعه آموزنده باشد، در این مطالعه، به بررسی آن ها در دو شبکه مذکور پرداخته می شود.
    مواد و روش ها
    بر اساس جستجو با کلید واژه های National Transplant Network، Architecture Model، Transplant Organizations and Relationships، Transplant Policies، Role of Department of Health، Data and Databases، Network Operations، and America and England یا ترکیبی از این کلید واژه ها، 123 عنوان مطلب و مقاله به دست آمد که پس از مطالعه اولیه، تعداد 96 مقاله برای پوشش اهداف مطالعه مناسب تشخیص داده شد. معیار ورود مطالب و مقالات بر اساس میزان ارتباط آنها با هدف مطالعه و به صورت موضوعی بود. کلیه مطالب از انتخاب نهایی، مورد مطالعه دقیق قرار گرفته و پس از دسته بندی و یکپارچه کردن، در قالب توالی مناسب جهت پاسخگویی به هدف مطالعه تدوین گردیدند. در این مطالعه مروری، پایگاه داده های ProQuest PubMed، Scopos، Sciencrdirect، و نیز وب سایت های علمی مربوط به پیوند دو کشور مذکور جهت یافتن مقالات و مستندات علمی مرتبط، مورد جستجو قرار گرفتند.
    یافته ها
    از برجسته ترین ویژگی های شبکه ملی پیوند در آمریکا و انگلستان، وجود هماهنگی و انسجام بین اجزای شبکه و جامعیت پوشش خدمات پیوند (ویژگی های محتوایی) و نیز نظارت کامل بالاترین نهاد بهداشتی کشور، اتخاذ سیاست های اجرایی در سطح ملی، حمایت قانونی و مالی دولت و وجود زیرساختارهای قوی کامپیوتری جهت تبادل اطلاعات بین اجزای شبکه (ویژگی های زیرساختی) می باشد.
    نتیجه گیری
    کشورهای درحال توسعه با توجه به ساختار هدفمند شبکه ملی پیوند آمریکا و انگلستان و با در نظر گرفتن ساختار نظام سلامت خود، شکل دهی شبکه ملی پیوند را باید به عنوان یک برنامه ملی در نظر گرفته و با انسجام بخشی به کلیه سازمان ها و مراکز مرتبط و نیز با ایجاد زیرساختارهای ضروری، در صدد ارائه خدمات پیوند به صورت جامع باشند.
    کلیدواژگان: آموزه ها، شبکه ملی پیوند، ویژگیهای محتوایی و زیرساختی
  • امیراسدالله خواجه رحیمی*، محمد جواد فاطمی، هیلدا حمصیان کاشان، حسین اکبری، محمدرضا آخوندی نسب، سیامک فرخ فرقانی صفحه 12
    زمینه و هدف
    فلپ های آزاد از روش های مورد استفاده برای درمان بسیاری از بیماران نیازمند جراحی پلاستیک می باشد. این مطالعه به منظور بررسی 5 ساله عوارض فلپ های آزاد در مرکز آموزشی درمانی حضرت فاطمه (س) تهران از سال 1388 تا 1393 انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مشاهده ای که به صورت یک بررسی از نوع مقطعی توصیفی انجام شد، تعداد 64 نفر از مراجعه کنندگان به بیمارستان حضرت فاطمه در سال های 1388 تا 1393 که برای آنها فلپ های آزاد گذاشته شده بود، به صورت در دسترس انتخاب شده و وارد مطالعه گردیدند و عوارض جانبی اعمال جراحی گذاشتن فلپ در آنها ارزیابی شده و ارتباط آن با سایر عوامل بررسی گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 19 تحلیل گردید و از آزمون های کای اسکوار و آنالیز واریانس برای بیان نتایج استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های حاصل از مطالعه نشان داد که در بیماران مورد بررسی نتایج در 53 بیمار (8/82 درصد) خوب بود؛ در 7 بیمار (9/10) درصد نیاز به ترمیم به علت نکروز پارشیال، در 2 بیمار (1/3 درصد) نیاز به برداشتن فلپ به دلیل نکروز پارشیال و در 2 بیمار (1/3 درصد) نیاز به برداشتن فلپ به دلیل نکروز کامل بود.
    نتیجه گیری
    در مجموع بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه چنین استنباط می شود که حدود 17 درصد از فلپ های آزاد دچار عوارض منجر به ترمیم یا برداشتن فلپ می گردند که عامل خطر خاصی برای آن در این مطالعه شناخته نشد.
    کلیدواژگان: فلپ آزاد، عوارض، نتایج
  • صدرالله معتمد*، حمیدرضا علیزاده اطاقور، محمدرضا ترحمی، امیر مولایی، الهه روحی رحیم بگلو، گلاویژ قصیری صفحه 20
    زمینه و هدف
    روش های متعددی برای درمان زخم های فشاری پیشنهاد شده است، فلپ جزیره ای میوکوتانئوس گلوتئوس ماگزیموس به طور عمده و شایع در درمان زخم های فشاری ایسکیوم استفاده می شود. مطالعه حاضر با هدف توصیف کاربرد عضله گلوتئوس ماگزیموس به عنوان یک فلپ جزیره ای میوکوتانئوس در بستن زخم های دکوبیتوس ساکرال انجام گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه در سال 1394 برای شش بیمار مبتلا به فلج اندام تحتانی دوطرفه انجام شد. اندازه زخم بطور متوسط 7×7 سانتی متر و در ناحیه ساکرال بود. بیماران تحت بیهوشی عمومی قرار گرفتند و محل دیفکت با فلپ جزیره ای میوکوتانئوس ماگزیموس و محل دهنده (دنور) نیز به طور اولیه و بدون ایجاد عارضه ای بسته شد.
    یافته ها
    در فلپ جزیره ای میوکوتانئوس گلوتئوس ماگزیموس محدودیت حرکتی و نیاز به انجام گرافت پوستی در ترمیم دیفکت ثانویه مطرح نمی باشد، همچنین دیفکت محل دنور به طور اولیه و بدون عارضه ای بسته می شود.
    نتیجه گیری
    فلپ جزیره ای میوکوتانئوس گلوتئوس ماگزیموس یک نوع فلپ مفید، ایمن و متحرک برای ترمیم زخم های فشاری ناحیه ساکروم می باشد.
    کلیدواژگان: فلپ جزیره ای، زخم ساکرال، میوکوتانئوس گلوتئوس ماگزیموس
  • حسن جلایی خو *، محسن رجایی نژاد، مهران بهنام، منوچهر کیهانی صفحه 27
    زمینه و هدف
    استئوپروز بیماری شناخته شده ای است که بیش از 75 میلیون نفر را در اروپا، ژاپن و آمریکا مبتلا کرده و فقط در اروپا و آمریکا بیش از 3/2 میلیون شکستگی در سال ایجاد می کند. پیشگیری از استئوپروز و شکستگی های مرتبط با آن اساس سلامت، کیفیت زندگی و استقلال افراد مسن است. لذا این پژوهش با هدف بررسی رابطه کموتراپی و استئوپروز می باشد، تا در صورت وجود رابطه معنادار پیش بینی های لازم به منظور جلوگیری از این عارضه به عمل آید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت مورد - شاهدی و از نوع مقطعی - تحلیلی انجام شده است. تعداد 120 نفر مرد در دو گروه 60 نفری مورد و شاهد که در گروه سنی 60-30 ساله قرار داشتند. این افراد از شهریور ماه سال 1392 تا پایان اسفند ماه 1393 به بیمارستان امام رضا (ع) ارتش مراجعه کردند و حداقل یک سال از اولین شیمی درمانی آنها (در گروه مورد) گذشته بود. گروه شاهد مردان مراجعه کننده به درمانگاه داخلی این مرکز در همان زمان بودند. میزان تراکم استخوان هر دو گروه با روش DEXA اندازه-گیری شد. همچنین در دو گروه، مقادیر کلسیم، فسفر، آلکالین فسفاتاز و کنترل شاخص توده بدنی، ثبت و بررسی شدند. اطلاعات پس از جمع آوری توسط نرم افزار 19 SPSS تحلیل گردید.
    یافته ها
    با توجه به نتایج بدست آمده در این مطالعه میانگین شاخص توده بدنی در گروه مورد به میزان قابل توجهی کمتر از گروه شاهد بود (008/0 P =). میانگین میزان تراکم معدنی استخوانی مچ دست در گروه مورد و شاهد اختلاف معنی داری را نشان می-داد (013/0 P =) و همچنین میانگین میزان تراکم معدنی استخوان فمور و ستون مهره ای در گروه مورد و شاهد اختلاف معنی داری را نشان می داد، فمور (007/0 P =) و (ستون مهره ای 029/0 P =). استخوان مهره در گروه مورد به میزان قابل توجهی کمتر از گروه شاهد بود (029/0 P =) .
    نتیجه گیری
    در مجموع و بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه چنین استنباط می شود، بیمارانی که به علت سرطان تحت شیمی درمانی قرار می گیرند، در معرض خطر قابل توجهی از نظر شکستگی در رابطه با افزایش از دست دادن بافت استخوان هستند، و لازم است این بیماران با اندازه گیری منظم میزان تراکم معدنی استخوان برای ارزیابی اثر درمان پیشگیرانه مانیتور شوند.
    کلیدواژگان: شیمی درمانی، پوکی استخوان، سرطان
  • محمد مظفر *، پژمان خوارزم، بلال دلشاد، فواد مجیدی صفحه 34
    زمینه و هدف
    ایجاد یک روش مطمئن برای همودیالیز مزمن در بیماران نارسایی مزمن کلیوی، از مهمترین اقدامات جراحان عروق می باشد. استفاده از کاتترهای دائم، اگرچه آخرین اولویت دسترسی محسوب می شود، در بسیاری از بیماران اجتناب ناپذیر است. طبق معدود مطالعات موجود کاتترهای تونل دار ترانس فمورال نتایج ضعیف تری را نسبت به کاتترهای گردنی دارند.
    مواد و روش ها
    36 بیمار تحت همودیالیز مزمن که به دلایل مختلف امکان تعبیه دسترسی دائمی یا کاتتر گردنی در آنها نبود تحت تعبیه کاتتر دائمی از راه فمورال به روش مرسوم در مرکز شهدای تجریش قرار گرفتند و نتایج فوری و دراز مدت آنها در تامین فلوی مناسب برای همودیالیز و عوارض آنها ثبت شد.
    یافته ها
    بر اساس یافته های این مطالعه، در مقایسه با گزارش های موجود از کارایی مداوم کاتترهای دائمی گردنی و همچنین عوارض آنها، کاتترهای دائمی ترانس فمورال کارایی مداوم قابل قبول و پروفایل عوارض کم خطرتری دارند. موردی از مرگ و میر یا عوارض تهدیدکننده حیات، که احتمال بروز آنها حین تعبیه کاتترهای گردنی وجود دارد، مشاهده نشد. مداخله به موقع جهت رفع عامل ایجاد اختلال در دیالیز، نقش مهمی در حفظ عملکرد طولانی مدت این کاتترها و عدم نیاز به تعبیه دسترسی جدید دارد.
    نتیجه گیری
    کاتترهای دائمی ترانس فمورال، در صورتی که به روش صحیح تعبیه شوند، می توانند به مدت قابل قبولی نیاز بیمار به دسترسی را تامین کنند و می توانند آلترناتیو کاتترهای گردنی باشند.
    کلیدواژگان: همودیالیز، کاتتر دائمی فمورال، نارسایی مزمن کلیه
  • ناهید نفیسی*، فتانه ضیایی، محمد اسماعیل اکبری صفحه 43
    زمینه و هدف
    سرطان سینه شایعترین سرطان در بین بانوان است و برداشتن کل پستان به عنوان یک روش جراحی همچنان مورد قبول و انجام بسیاری از جراحان است. ماستکتومی علاوه بر تغییرات ایجادی روی حلقه استخوانی شانه و ستون فقرات باعث تغییر تصویر ذهنی بیمار می شود، لذا تعداد بسیاری از بیماران جهت بازسازی سینه مراجعه می کنند که بر اساس کیفیت پوست محل عمل، رادیوتراپی، میزان آتروفی عضله پکتورال نوع جراحی انتخاب می شود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نتایج انجام بازسازی پستان در 54 بیمار که در طی شش سال در بیمارستان خاتم الانبیاء و توسط یک تیم جراحی تحت جراحی بازسازی سینه قرار گرفتند، بررسی می شوند. در این بیماران از دو نوع فلپ اتولوگوس استفاده شده .گروه اول فلپ جدار شکم شامل پوست و چربی زیر جلدی و عضله رکتوس روی پایه عروق اپیگاستریک فوقانی و گروه دوم به کمک پوست پشت قفسه سینه و عضله لاتیسموس دورسی روی پایه عروق توراکودورسال به همراه استفاده از پروتز. اطلاعات بیماران توسط نرم افزار 20 SPSS آنالیز شده است. میزان رضایتمندی بیماران با VAS Scale با نمره 10-1 سنجیده شده است.
    یافته ها
    از تعداد 54 بیمار، در 31 بیمار (4/57%) جراحی فلپ لاتیسموس دورسی و در 23 بیمار (5/42%)جراحی فلپ شکمی استفاده شد. در گروه اول فقط در دو بیمار لبه کوچکی از زخم نکروز پوستی پیدا کرد و فقط یک بیمار (2/3%) دچار نکروز پارشیال فلپ شد. در گروه دوم 4 بیمار (3/17%) دچار نکروز پارشیال فلپ شدند که فقط در یکی از این بیماران به علت اختلاف زیاد سایز نیاز به تزریق چربی جهت اصلاح محل بازسازی و همسان سازی حجم پستان شد.
    نتیجه گیری
    جهت سنجش میزان رضایتمندی بیماران از عدد 10-1 استفاده شد و به 4 گروه تقسیم شدند، بیش از 80% بیماران رضایتمندی کامل داشتند و عدد 3 و 4 را انتخاب کردند و از اصلاح تصویر ذهنی خویش احساس خرسندی کردند، بطوری که فقط گروه کمی جهت بازسازی کمپلکس نیپل آرئول مراجعه کردند که برای ترمیم آرئول از تتو و برای بازسازی نیپل از یک فلپ پوستی استفاده شد.
    کلیدواژگان: بازسازی پستان، فلپ شکمی رکتوس، فلپ پشتی لاتیسموس
  • مریم اصغرنیا *، صدیقه پاک سرشت، فاطمه حسین زاده، سودابه کاظمی، فاطمه روجایی صفحه 52
    زمینه و هدف
    با وجود حیات بخش بودن تزریق خون در بیماران زنان و مامایی، استفاده غیرمنطقی آن می تواند، طیفی از واکنش های ناخواسته را به دنبال داشته باشد. واکنش حاد رایجترین این واکنش ها بوده که در مواردی می تواند منجر به افزایش موربیدیتی و مرگ و میر گردد. هدف از این مطالعه تعیین میزان واکنش حاد ناشی از تزریق خون و بررسی عوامل مرتبط با آن در زنان بستری در مرکز زنان و زایمان رشت بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی - تحلیلی و گذشته نگر، از ابتدای فروردین 1388 تا انتهای اسفند 1392، تعداد 1702 مورد بستری شده در بیمارستان الزهرا (س) رشت که تزریق فراورده خونی داشته اند، تحت بررسی قرار گرفتند. اطلاعات جمع آوری شده شامل سن، سابقه بارداری، گروه خونی، بیماری زمینه ای و واکنش های حاد ناشی از تزریق خون بوده که توسط نرم افزار SPSS نسخه 19 و به کمک آزمون های کای اسکوار و Mann-Whitney U test تجزیه و تحلیل آماری شد.
    یافته ها
    در مجموع 60 مورد (5/3%) واکنش حاد ناشی از تزریق خون گزارش شد که رایجترین آنها، تب و لرز (50%) و کهیر (6/26%) بوده و در افراد دارای سابقه آنمی (006/0=P ) و اختلالات خونریزی دهنده (009/0=P ) بیشتر مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    شاید بتوان با اصلاح یا کنترل آنمی و اختلالات خونریزی دهنده پیش از عمل جراحی و یا زایمان، به کاهش مصرف فراورده های خونی و در نتیجه عوارض ناشی از آن در گروه های زنان و مامایی کمک نمود. پایش دقیق عوارض و بررسی عوامل همراه جهت انجام اقدامات پیشگیرانه ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: تزریق خون، زنان و مامایی، واکنش حاد ناشی از تزریق
  • محمد جواد فاطمی *، پرویز نمازی نویسنده فرعی، پریسا پهلوانپور، رقیه صمیمی صفحه 61
    زمینه و هدف
    سوختگی در تمام جوامع یک چالش عمده بهداشت و سلامت است و بیش از هر نوع ترومای دیگر برای بیمار و خانواده بیمار اختلال جسمی، روانی و بار بهداشتی و اقتصادی به دنبال دارد. بیشترین آمار سوختگی در مناطق توسعه نیافته و در حال توسعه دیده می شود که بیشتر به دلیل بی توجهی و عدم آگاهی افراد جامعه است. اسید هیالورونیک (هیالورونان) به عنوان یک ترکیب کلیدی در ماتریکس خارج سلولی می باشد و از طریق چندین مکانیسم شناخته شده در فرایند ترمیم زخم نقش دارد. هدف ما در این مطالعه بررسی اثربخشی کرم اسید هیالورونیک و سیلورسولفادیازین در درمان زخم سوختگی بوده است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به منظور تعیین اثربخشی کرم اسید هیالورونیک و سیلورسولفادیازین در درمان زخم سوختگی در مرکز آموزشی درمانی شهید مطهری انجام شد. تعداد 60 بیمار در دو گروه شاهد و گروه پژوهش انتخاب شدند و بصورت یک سوکور در یک ناحیه بر اساس روش جاری طبق دستور پزشک از پماد سیلورسولفادیازین و در ناحیه دیگر از کرم حاوی اسید هیالورونیک اسید و سیلورسولفادیازین استفاده شد. در این تحقیق اندازه گیری درد و خارش با معیار عددی (10-0) و ترمیم زخم با مقیاس آنالوگ بصری که با گرفتن عکس و سپس تجزیه و تحلیل آن با برنامه تصویری با نظر متخصص زخم انجام شد. در این مطالعه از آزمون های ناپارامتری نمونه های وابسته ویلکاکسون و آزمون T مستقل جفت شده و جدول آماری آنالوگ بصریاستفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصله از این پژوهش نشان می دهد که تفاوت معناداری بین میزان خارش با معیار عددی (10-0) در دو روش درمان (دو نوع پماد استفاده شده) وجود ندارد (655/0P-value = ). همچنین تفاوت معناداری بین میزان درد با معیار عددی (10-0) در دو روش درمان نیز دیده نمی شود (053/0P-value = ) اما بین مدت زمان ترمیم در دو نوع شیوه درمان تفاوت معنادار در پماد ترکیبی اسیدهیالورونیک و سیلور دیده می شود (040/0= P-value).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج کسب شده در دو روش مقایسه ای پماد ترکیبی سیلور و اسید هیالورونیک با پماد سیلور سولفادیازین و کوتاه تر شدن زمان اپی تلیالیزاسیون استفاده از این پماد برای پانسمان زخم های سوختگی درجه 2 و 3 توصیه می شود.
    کلیدواژگان: پماد سیلورسولفادیازین، هیالورونیک اسید، ترمیم زخم سوختگی
  • حمیدرضا خورشیدی *، حسین مرادیان فرد، علی شریفی، امین نیایش صفحه 67
    زمینه و هدف
    پلورال افیوژن با علت نامعلوم شامل بیمارانی می شود که با علایم سرفه و تنگی نفس مراجعه کرده و در طی بررسی بیشتر اسمیر سل منفی از نوع اگزوداتیو با ارجحیت سلولی لنفوسیت هستند. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی نتایج و عوارض روش توراکوسکوپی تک تروکاره در بیماران با پلورال افیوژن با علت نامشخص در بیمارستان بعثت همدان انجام شد.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه توصیفی، 45 بیمار که با پلورال افیوژن با علت نامعلوم (اسمیر سل منفی و اگزوداتیو با ارجحیت سلولی لنفوسیت) در سال های 1391 تا 1394 به بیمارستان بعثت همدان مراجعه کرده بودند به روش بررسی موارد وارد مطالعه شدند. این بیماران با روش توراسکوپی و توسط یک جراح ارزیابی و تحت حداقل 3 عدد بیوپسی پلور قرار گرفتند. سن و جنس بیماران، نیاز به درمان طبی و یا عمل جراحی باز، ایجاد عوارض مرتبط و غیرمرتبط با توراکوسکوپی، تعداد روزهای بستری و نتایج پاتولوژی بافت پلور از نظر بدخیمی و یا خوش خیمی در چک لیست های از پیش طراحی شده ثبت گردید. داده های جمع آوری شده توسط نرم افزار آماری STATA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند و از آمار توصیفی و در موارد مورد نیاز برای بررسی معنی داری ارتباطات از آزمون های آماری تی تست و کای اسکور استفاده گردید. سطح معنی داری آزمون ها کمتر از 05/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    از 45 بیمار مورد بررسی 28 بیمار (62% ) مذکر بودند. میانگین سنی بیماران 6/17 ± 2/56 سال بود. در 9 بیمار (20% ) عوارض غیرمرتبط با توراکوسکوپی رخ داد که 5 بیمار (11%) نیاز به جراحی باز پیدا کردند. در 20 بیمار (5/44%) درمان طبی شروع شد. نتایج بیوپسی پلور در 30 بیمار (6/66%) خوش خیم و در 15 بیمار (4/33%) بدخیم بود. میانگین سنی بیماران با پاتولوژی خوش خیم (8/18 ± 8/52 سال) و بدخیم (9/12 ± 63 سال) با هم تفاوت معناداری نداشتند (096/0P =). در مقایسه پاتولوژی خوش خیم و بدخیم در گروه جنسی مونث (11 بیمار خوش خیم و 6 بیمار بدخیم) و مذکر (19 بیمار خوش خیم و 9 بیمار بدخیم) هم تفاوت معناداری نداشتند (828/0P =).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مطالعه حاضر، توراکوسکوپی با یک عدد تروکار یک اقدام جراحی کم تهاجمی می باشد که امکان اقدام تشخیصی و درمانی را همزمان دارد، روش مناسبی بوده و توصیه می گردد. مطالعات تکمیلی با حجم نمونه بیشتر و امکان مقایسه با سایر روش ها از جمله جراحی باز از نظر اثر بخشی و عوارض توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: توراکوسکوپی، پلورال افیوژن، اگزوداتیو
  • علیرضا ملک زادگان *، علیرضا سرگزی صفحه 75
    هرنی دیافراگماتیک مادرزادی به دلیل عدم تشکیل نرمال قسمت های عضلانی دیافراگم رخ می دهد. میزان وقوع هرنی دیافراگماتیک مادرزادی یک تولد در هر 5000 تولد زنده است و هایپوپلازی ریوی و فشار خون ریوی از عوامل مرتبط در افزایش میزان ابتلا و مرگ و میر این بیماری هستند. ما خانم 68 ساله ای را با درد و تندرنس ناحیه یک چهارم فوقانی سمت راست شکم به دلیل هرنی دیافراگماتیک مادرزادی گزارش کردیم. این هرنی ابتدا با استفاده عکس رادیوگرافی قفسه سینه و سپس با کمک سونوگرافی قفسه سینه و شکم و سی تی اسکن با کنتراست و بدون کنتراست وریدی - خوراکی تشخیص داده شد. در تصاویر یک ضایعه در قسمت خلفی - طرفی دیافراگم راست به همراه هرنی امنتوم و کولون عرضی به درون آن مشاهده گردید و از روش توراکوتومی خلفی - طرفی راست جهت ترمیم ضایعه استفاده شد. سی تی اسکن و عکس رادیوگرافی قفسه سینه برای تشخیص هرنی دیافراگماتیک مادرزادی در این بیمار بسیارکمک کننده بود. با این حال تشخیص قطعی هرنی دیافراگماتیک مادرزادی قبل از عمل به دلیل موارد نادر و تظاهرات مختلف آن دشوار است. همچنین در جهت بهبود کیفیت مراقبت های درمانی در بیماران بزرگسال مبتلا به هرنی دیافراگماتیک مادرزادی پیگیری دراز مدت بیماران و گزارش بیماران بیشتر توصیه می شود.
    کلیدواژگان: هرنی دیافراگماتیک مادرزادی راست، هرنی بوخدالک، توراکوتومی
  • فرنوش فرضی *، گلاره بی آزار، کتایون هریالچی، سمانه غضنفر طهران، یاسمین چایی بخش، مونا نعمت اللهی ثانی صفحه 81
    بیماری شارکوت ماری توث یک نوروپاتی ارثی حسی - حرکتی بوده که بیشتر اندام های تحتانی را متاثر می سازد. شیوع این بیماری یک مورد در هر 2500 نفر می باشد. برخی داروهای هوشبر می توانند باعث ریسک بدتر شدن نوروپاتی در این بیماری شوند. در این مطالعه موردی، یک زن باردار مبتلا به شارکوت ماری توث که تحت عمل جراحی سزارین اورژانس به روش بیهوشی عمومی قرار گرفت، معرفی می شود.
    کلیدواژگان: بیهوشی عمومی، جراحی سزارین، داروهای بیهوشی
  • غلامرضا احتجاب* صفحه 87
    سرطان های مری و معده در تمام دنیا از جمله معضلات بزرگ سیستم های بهداشتی و درمانی محسوب می شوند. این دو سرطان به شدت مرگبار بوده (85% میزان مرگ و میر در سرطان مری و 75% در سرطان معده) و اغلب در مراحل پیشرفته کشف می شوند.1 سرطان های ناحیه اتصال مری به معده (Esophagoastric Junction) یا EGJ از جمله نقاط آناتومیک می باشند که در سه دهه گذشته در جوامع غربی بروز آدنوکارسینوما در آنها رشد چشمگیری داشته است (تصویر 1). در تمام دنیا، SCC سرطان غالب مری می باشد در حالی که در کشورهای غربی آدنوکارسینوما به عنوان شایعترین سرطان جایگزین SCC شده است.2 در ایران نیز سرطان معده شایعترین سرطان در بین آقایان بوده و حداقل در سطح کلینیک، به نظر می رسد با تغییر الگوهای تغذیه ای و سبک زندگی در ایران سرطان ناحیه EGJ در حال پیشی گرفتن از تومورهای دیستال معده و تومورهای میانی ناحیه مری باشد.3 آدنوکارسینوم ناحیه EGJ از نظر اپیدمیولوژیک، اتیولوژیک، پاتوژنز و سیر بالینی با تومورهای ناحیه دیستال معده متفاوت بوده و بسیار مهاجم تر و مرگبارتر می باشد تا آنجائیکه بسیاری از صاحب نظران این بیماری را یک بیماری کاملا منحصر بفرد و مجزا در نظر می گیرند.4و5
  • میترا زندیه *، حمیده مظفری صفحه 93
    زمینه و هدف
    عفونت های شغلی (HIV، HBV، HCV) معظل جدی سیستم های بهداشتی درمانی هستند. گزارش شده است که بیش از 35 میلیون کارکنان بهداشتی (HCWS) در سرتاسر دنیا در معرض صدمات پوستی با وسائل تیز آلوده هستند. این عفونت ها از طریق خون و مایعات بدن بیماران حین مراقبت های درمانی از طریق فرو رفتن سوزن آلوده و پاشیده شدن خون یا مایعات به HCWS منتقل می شود. بخش جراحی و اتاق عمل به لحاظ انجام روش های درمانی تهاجمی، تماس مکرر با خون و مایعات بدن بیماران و استفاده از انواع وسائل برنده در معرض خطر بالا ابتلا به عفونت های شغلی هستند.
    مواد و روش ها
    در این بررسی مروری براساس معیارهای ورود به مطالعه (انجام پژوهش هائی که در 10 سال اخیر در محیط های بهداشتی درمانی انجام شده بودند) و به منظور تعیین عوامل خطر و میزان اثربخشی راهکارهای موثر برای کاهش بروز عفونت های شغلی 17 مقاله خارجی و 10 مقاله داخلی انتخاب و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج پژوهش ها نشان دهنده شیوع بالای وقوع تماس با مایعات بدن بیماران (80-30%) هستند. بیشترین تماس ها در اتاق عمل، در پرستاران، حین بخیه کردن و درپوش گذاری سوزن رخ می دهد و برای کاهش بروز فرو رفتن سوزن آلوده و تماس پوستی با مایعات آلوده، رعایت احتیاطات استاندارد در تمام محیط های بهداشتی درمانی اکیدا توصیه می شود. حین عمل جراحی بکارگیری روش هائی چون منطقه ایمن در میز جراحی، روش ایمن جابجائی وسائل تیز، پوشیدن دو دستکش در تمام جراحی-ها، استفاده از وسائل حفاظتی و وسایل تیز ایمن و گزارش تماس اثربخشی قابل ملاحضه ای را نشان داده اند. مطالعات عواملی چون استرس کاری، عجله، کمبود پرسنل، تجربه کاری، خستگی، اورژانسی بودن اقدامات و ازدحام کار را از علل بروز حوادث معرفی می-کنند.
    نتیجه گیری
    پیشگیری از فرو رفتن سوزن آلوده و آسیب های شغلی به لحاظ شیوع بالا از اولویت های بخش های جراحی و اتاق عمل است. مدیران بیمارستانی و مسئولین پرستاری می توانند با توجه به ویژگی های کاری و بر مبنای ثبت دقیق آسیب ها، استراتژی های پیشگیری مناسب را اتخاذ کنند.
    کلیدواژگان: پیشگیری، فرو رفتن سوزن آلوده، تماس پوستی
  • ترجمه: دکتر سیدعباس میرمالک*، گروه مترجمین صفحه 100
    برای طرح های تحقیقاتی که بار علمی و مالی زیادی را دارند و تقریبا همیشه حمایت دولتی دانشگاهی را نیاز دارند، موارد مناسبی برای ایجاد نگرش به جوانب مختلف طرح های ملی است که پیوند پانکراس یکی از موارد مناسب مثال زدنی می باشد. نوشتار ذیل جزئیات سیر طراحی و به انجام رساندن طرح تحقیقاتی پیوند پانکراس در دانشگاه مک گیل را شرح می دهد.
  • کاظم عباسیون صفحه 106
    تحقیقات یکی از متخصصین قلب نشان داده است که حملات قلبی ممکن است به دنبال کم آبی بدن رخ دهد. این اطلاعات مفید از مایو کلینیک به دست آمده است. شما چند نفر را می شناسید که بگویند نمی خواهند قبل از خواب مایعات بنوشند، زیرا دوست ندارند در نیمه های شب از خواب بیدار شوند؟ حمله قلبی و آب نوشیدن: یک لیوان آب پیش از خواب از بروز سکته مغزی یا حمله قلبی جلوگیری می کند. سوال دیگری که از پزشکان پرسیده شد، این است که چرا افراد در طول شب احساس ادرار کردن بیشتری دارند؟ پاسخ از زبان یک متخصص قلب: هنگامی که ایستاده اید، نیروی گرانش آب را در قسمت های پایینی بدن نگاه می دارد (پاها ورم می کنند). هنگامی که دراز می کشید و قسمت های پایینی بدن (پاها و غیره) با کلیه ها هم سطح می شوند، کار دفع آب برای کلیه ها آسان تر می شود.
  • حسین صالح صفحه 108
    در مورد این مقاله لازم دانستم مطالبی را به شرح زیر برای شما بنویسم تا چنانچه صلاح دیدید برای اطلاع خوانندگان در مجله چاپ شود. آنچه از این مقاله بدست می آید بیمار شخصیتی است سیاسی و شناخته شده که توانائی دریافت کمک درمانی از بزرگترین و البته مشهورترین پزشکان و جراحان را در سطح جهانی دارد.
|
  • Dr H. Moghadasi *, Dr F. Asadi, Dr R. Rabiei, Z. Mastane Page 1
    Introduction &
    Objective
    Integrating various organizations and transplant activities chain is applicable by formation of National Transplant Network. These networks in America and England have characteristics that lead to coordination of transplantation activities in national level. Because of knowing these characteristics can help for developing countries, in current study are reviewed the dominant characteristics of said networks.
    Materials and Methods
    A literature search was carried out using ProQuest, PubMed, Scopos, and sciencedirect database and transplant related websites. The search strategy included keywords on America and England National Transplant Network, Architecture model, Transplant Organizations and Policies, Data and Database. The retrieved articles were then assessed for relevance and then were examined.
    Results
    Most important characteristics include coordination amongst organizations of network and comprehensive coverage of transplantation services (content characteristics), and supervision of the highest health authority, creating policies at the national level, legal and financial supports of government, and powerful computerized infrastructure for data exchange (infrastructural characteristics).
    Conclusions
    According to goal-oriented architecture of National Transplant Network in America and England, and taking into account own health structure; developing countries should be considered forming of NTN as a national programme, and by integrating all organizations, also creating necessary infrastructures provide transplant services comprehensively.
    Keywords: Remarks, National Transplant Network, Content, Infrastructural Characteristics
  • Dr Aa Khajerahimi *, Dr Mj Fatemi, Dr H. Hamsiyankashan, Dr H. Akbari, Dr Mr Akhondinasab, Dr S. Farokhfarghani Page 12
    Introduction &
    Objective
    Free flaps are one of the procedures used to treat patients that need to plastic surgery. This study was performed to determine the complications of free flaps in patients in Hazrat-e-Fatemeh Hospital in five-year period since 2009 to 2014.
    Materials and Methods
    In this observational study that was performed as a cross-sectional descriptive survey, 64 consecutive patients under free flap surgery in Hazrat-e-Fatemeh Hospital in five-year period since 2009 to 2014 were enrolled and the complications of free flaps and contributing factors were determined among them. Data were analyzed using SPSS software, version 19 and chi-square test and analysis of variance was used to express the results.
    Results
    The findings from the study showed that in patients results in 53 patients (82.8%) was good; in 7 patients (10.9%) percent need repair due to partial necrosis in 2 patients (3.1%) required to remove the flap due to partial necrosis in 2 patients (3.1%) due to the need to remove the complete necrosis flap.
    Conclusions
    According to the obtained results, it may be concluded that nearly 17 percent of patients under free flap surgery may experience some complications that cause to repair or removal flap which it would have no known contributing factors to be developed.
    Keywords: Free Flap, Outcomes, Complications
  • Dr S. Motamedi *, Dr Hr Alizade, Dr Mr Tarahomi, Dr A. Molaei, E. Roohirahim Page 20
    Introduction &
    Objective
    Many procedures have been proposed for the treatment of pressure sores and a gluteus maximusmyocutaneous island flap are most commonly used in the treatment of ischial pressure sores. This study conducted to describe the use of muscle Gluteus maximus as a gluteus maximusmyocutaneous island flap in the closure of sacral decubitus ulcers.
    Materials and Methods
    This study was performed for six patients, in 2015. Average wound size was 7×7 cm, in sacral region. The patients were under general anesthesia and the defect was reconstructed by a gluteus maximusmyocutaneous island flap and the donor site be closed primarily and without complication.
    Results
    In the gluteus maximusmyocutaneous island flap is no limited mobility and the need for skin graft on the secondary defect. Also, the donor site can usually be closed primarily without any difficulty.
    Conclusions
    The gluteus maximusmyocutaneous island flap is a useful, safe and versatile flap for the repair of sacral decubitus ulcers.
    Keywords: Island Flap, Sacral Sore, Gluteus Maximusmyocutaneous
  • Dr H. Jalaeikhoo*, Dr M. Rajaeinejad, Dr M. Behnam, Dr M. Keyhani Page 27
    Introduction &
    Objective
    Osteoporosis is a Known Disease that more than 75 million people in Europe, Japan and North America suffering from it and in Europe and America along with over 2.3 million fractures per year. Prevention of osteoporosis and related fractures is the health basis, quality of life and independence of older people. Therefore, this study examined the relationship between chemotherapy and osteoporosis if there is any significant effect, measures to prevent these complications occurs.
    Materials and Methods
    In this case – control study, case group was selected among the 60-30 year old patients with cancer admitted to blood unit of Imam Reza Hospital and control group was selected among the patients were admitted to the internal medicine clinic. The bone density for 2 groups was measured using DEXA. Also the serum levels of CA, P, Alk. P were measured among both case and control groups.
    Results
    120 patients were enrolled in two groups of 60 persons contained case and control. Patient age ranged from 30 to 60 years. The average age of the people who participated in the study was 48.05 ± 7.99 years. This rate in the treatment group and the control group was 47.96 ± 8.20 years was 48.15 ± 7.84 years. The mean BMI was significantly lower in the case group then the control group (P-value = 0.008). The mean of serum blood calcium, phosphorus and alkaline phosphates no statistically significant difference between the two groups. Average wrist bone mineral density in case group was -2.85± 1.13 and -2.29 ± 1.29 in controls. Wrist bone mineral density was significantly lower in cases then controls (P-value = 0.007). The average amount of vertebral bone mineral density in patients was – 1.87 ± 1.27 and -1.37± 1.31 in controls. Spine bone mineral density was significantly lower in the case group then the control group (P-value = 0.039).
    Conclusions
    We believe that patients who receive chemotherapy for cancer are at increased risk of bone loss. These patients should be evaluated by measuring BMD regularly monitored to assess the effectiveness of preventive treatment. Taking special measures for early detection and prevention of chemotherapy – induced osteoporosis can significantly reduce the Morbidity and Morbidity in this field and improved the quality of life of patients who are undergoing chemotherapy.
    Keywords: Chemotherapy, Osteoporosis, Cancer
  • Dr M. Mozafari *, Dr P. Kharazmi, Dr B. Delshad Page 34
    Introduction &
    Objective
    Creation and maintenance of a durable access for hemodialysis in end stage renal disease (ESRD) patients, is one of the most important interventions of vascular surgeons. Tunneled catheters, although as the last option for permanent access, are inevitable in many patients. Femoral catheters have inferior results in terms of patency and complications comparing jugular catheters based on current evidences.
    Materials and Methods
    Thirty six ESRD patients on chronic hemodialysis were scheduled for transfemoral insertion of tunneled hemodialysis catheters as the last resort, after failure of permanent accesses and inability to insertion of catheters via cervical veins using our technique in Shohadaye Tajrish medical center. Results were recorded in terms of patency in various intervals and complications.
    Results
    Catheter insertion was successful in all patients. Short term and long term patency rates and complication profiles were comparable to recorded results for tunneled jugular catheters, based on several studies. Life threatening complications were significantly lower than jugular catheters.
    Conclusions
    Transfemoral catheters, if preciously inserted, can provide a durable access for hemodialysis and even can be good alternatives for jugular catheters in patients dependent to catheters for hemodialysis.
    Keywords: Hemodialysis, Catheters, Femoral
  • Dr N. Nafisi *, Dr F. Zeyaei, Dr Me Akbari Page 43
    Introduction &
    Objective
    Breast cancer is the most common female cancer and modified radical mastectomy is one of the most standard procedure that is used by general surgeons. Mastectomy instead of change in shoulder girdle and spinal column, can change body image of patients, so some of them return for breast reconstruction and the type of this surgery has been chosen according to skin quality, Radiotherapy, pectoral muscle atrophy, surgical history.
    Materials and Methods
    This study is the result of 54 breast reconstructions by autologous TRAM and Lattismus Dorsi flap plus implant at 6 years in one hospital by one surgical team. Unipedicled TRAM flap that is based on the superior epigastric artery and in this procedure lower abdominal skin, subcutaneous tissue and Rectus muscle is rotated from upper abdominal tunnel. Lattismus Dorsi muscle and skin of posterior chest wall is rotated based on Thoracodorsal vessels for coverage of implant.
    Results
    From 54 patients, TRAM flap was done on 23 (42.5%) patients, 4 partial necrosis (17.3%) was seen in this group. Lattismus Dorsi flap plus implant was done for 31 patients (57.4%) and only one partial necrosis was reported in this group. There wasn’t any total necrosis in each group. In only one patient for correction of asymmetry, fat injection was done in reconstructed breast for increase the size of flap.
    Conclusions
    Satisfaction estimation was done by calculation of number 1 to 4 and the result showed 80% of patients were chosen 3 or 4 and satisfied from the esthetic result and correction of their body Image, so few of them return for nipple areola reconstruction. Areola was created by Tattoo and nipple by skin flap.
    Keywords: Breast Reconstruction, TRAM, Lattismus Dorsi
  • Dr M. Asgharniya*, Dr S. Pakseresht, Dr F. Hoseiinzade, Dr S. Kazemi, Dr F. Rojaei Page 52
    Introduction &
    Objective
    Although blood transfusion is life saving for obstetric and gynecologic patients, it is responsible for a series of adverse reactions if transfusion not done rationally. Acute transfusion reaction is the commonest one and it can increase the morbidity and mortality. The aim of this study was to evaluate acute transfusion reaction and their associated factors in women who had blood transfusion in the obstetric and gynecologic center of Rasht.
    Materials and Methods
    This was a retrospective descriptive study conducted among 1702 women who underwent blood transfusion at the Al-Zahra teaching hospital in Rasht, during the 5 years period from March 2009. The parameters observed were age, parity index, blood group, underlying disease (anemia, bleeding disorders, hypertension, hypo and hyperthyroidism, diabetes, malignancy, cardiac disease, renal failure and liver disease) and acute transfusion reactions. Statistical analysis was done using SPSS version 19 and Data analyzed with chi-square and Mann-Whitney U test.
    Results
    A total of 60 (3.5%) acute transfusion reactions were reported and the commonest ones were chills (50.0%) and urticaria (26.6%). Acute transfusion reactions were more in patients with anemia (P = 0.006) and bleeding disorders (P = 0.009).
    Conclusions
    Blood transfusion and accordingly its acute reactions may be decrease in gynecologic and obstetric patients with correction or control of anemia and bleeding disorders prior to surgery or delivery. It seems necessary to monitor carefully these reactions and the associated factors to carry out preventive measures.
    Keywords: Blood Transfusion, Obstetrics, Gynecology, Acute Transfusion Reaction
  • Dr Mj Fatemi *, P. Namazi, P. Pahlavanpuor, R. Samimi Page 61
    Introduction &
    Objective
    Burn is a major health challenge in all communities and more than any other trauma creates physical disorders, mental health and economic to the patient and the patient’s family. Most burn can be seen in undeveloped and developing countries mostly due to ignorance and lack of awareness of the population. Hyaluronic acid (Hyaluronan) is a key component of the extracellular matrix and is known to be involved in several mechanisms of the wound healing process. We aimed to compare improve and accelerate of healing process in burn wounds.
    Materials and Methods
    This study is a clinical trial to determine the effectiveness of Hyaluronic acid and silver sulfadiazine cream in the treatment of burn wounds in Motahari Hospital. Sixty patients with acute burn wound were selected in the two groups. 60 patients were selected as single - blind study and in one area based on the current routine, silver sulfadiazine ointment and in the other area Silver Sulfadiazine cream containing Hyaluronic acid were used. In this study pain and itching were assessing with numeric criteria (0-10), and wound healing was conducted by Visual Analog Scale and then analyzed with Image J program by expert person. The Wilcoxon singed-rank test, paired T-test and Visual Analog Scale were used.
    Results
    The results of this study show that due to the P-value = 1.000, there is no significant difference in itching with numeric criteria (0-10) between the two groups. Also according to the P-value = 0.317 can be concluded that a significant difference cannot be seen in pain with numeric criteria (0-10) between the two methods. Due to P-value = 0.040, that is lower than 0.050, it can be concluded that there are significant differences between two types of treatment in healing time.
    Conclusions
    According to the results obtained by the two methods of comparison the combined ointment Silver and Hyaluronic acid with silver sulfadiazine ointment And shorter time in healing time, using of this ointment for burn wound dressing in Grade 2 and 3 is recommended.
    Keywords: Silver Sulfadiazine Cream, Hyaluronic Acid, Burn Wound Healing
  • Dr Hr Khorshidi *, Dr H. Moradiyanfard Page 67
    Introduction &
    Objective
    Unknown pleural effusion etiology contain patients whose came with these symptoms (cough, dyspnea) and in evaluation Pleural Effusion TB smear was negative & it was exudative with lymphocyte predominant. Present study was done to assess the results and complications of single port thoracoscopy.
    Materials and Methods
    In a descriptive study, 45 patients with pleural effusion of unknown origin (smear-negative tuberculosis and exudative with preferred lymphocyte cell) that had been admitted to Hamedan Besat Hospital in the years 2012 to 2015, were included the study by case review method. The patients were assessed by a surgeon with thoracoscopic method and placed under at least 3 pleural biopsy. Age and gender of patients, the need for medical treatment or open surgery, developing complications related and non-related with thoracoscopy, duration of hospital stay and pathological results of pleural tissue in terms of malignancy or benignity were recorded in a pre-designed checklists. The data collected were analyzed by statistical software STATA, and descriptive statistics and t-test and chi-square tests were used for evaluating the significance of relationships, if needed. Significance level of tests was considered less than 0.05.
    Results
    In this study 45 patients was evaluated and 28 cases (62%) was male. The mean age of the studied patients was 56.2±17.6 years. In 9 cases (20%) complications was happen but unrelated to thoracoscopy. In 5 cases (11%) needs to open surgery. In 20 cases (44.5%) needs to medical treatment. Pathologic results in 30 cases (66.6%) was benign & in 15 cases (33.3%) was malignant. The average age of patients with benign pathology (18.8 ± 52.8 years) and malignant pathology (12.9 ± 63 years) did not differ significantly (P = 0.096). There was no significant difference for comparing benign and malignant pathology in the group of female sex (11 benign patients and 6 malignant patients) and male (19 benign patients and 9 malignant patients) (P = 0.828).
    Conclusions
    Based on the results of this study, single port thoracoscopy is a minimally invasive surgical procedure that allows diagnostic and therapeutic procedures at the same time, is a suitable method and is recommended. Complementary studies with larger sample sizes and enabling comparison with other methods such as open surgery in terms of efficacy and side effects are recommended.
    Keywords: Pleural Effusion, Thoracoscopy, Exudative
  • Dr Ar Malakzadegan *, Ar Sargazi Page 75
    Congenital diaphragmatic hernia is caused because of abnormal formation of muscular parts of diaphragm. The incidence of CDH in common births is ranged from 1:2000 to 1:5000. Pulmonary hypoplasia and pulmonary hypertension are factors that increase mortality and morbidity of CDH. We reported a 68 years Old Iranian woman with pain and tenderness in right upper quadrant area because of CDH. This hernia first diagnosed with CXR and then chest and abdomen sonography and high resolution CT scan and venous-oral CT scan without contrast. In images we observed a defect in posterolateral right diaphragm with Omentum hernia and transverse colon inside it, and we used right posterolateral thoracotomy to cure this defect. In this case CT and CXR was very useful for diagnosing CDH, in spite of all that CDH diagnosis before operation is too difficult because of rare cases and different types of CDH. Also In Order To Improve Clinical Cares in Adult CDH patients, it is recommended to investigate more cases and following them in long term periods.
    Keywords: Congenital Diaphragmatic Hernia, Bochdalek Hernia, Thoracotomy
  • Dr F. Farzi *, Dr G. Biaazar, Dr K. Hariyalchi Page 81
    Charcot Marie Tooth disease is a hereditary motor and sensory neuropathy with the prevalence of 1.2500. A part of anesthetic drugs can aggravate the neuropathy. In this case report we present a 23 years old woman known case of scheduled for emergency Cesarean section under general anesthesia.
    Keywords: General Anesthesia, Cesarean Surgery, Anesthetic Drugs
  • M. Zandiye*, H. Mozafari Page 93
    Introduction &
    Objective
    Occupational infections (HIV, HBV, and HCV) are serious problem of health systems. It is reported; over 35 million health care workers are exposed to mcucutaneous injuries caused by contaminated sharps objects. These infections transmit to through blood and body fluid of patients during cares by needle stick and splashes the blood or body fluids (BBF) to personnel. Surgical ward and the operating room personnel are at high risk of developing occupational infections due to perform invasive procedures, repeated exposure to BBF of patients and using sharp instruments.
    Materials and Methods
    In This literature review study based on Inclusion criteria (Researches that were done in the last 10 years in health care settings) and in order to determine the risk factors and effectiveness of strategies to reduce the incidence rate of occupational infections, 17 external and 10 internal articles were selected and analyzed.
    Results
    The results of the researches show a high prevalence (30%-80%) of NSI and mucocutaneous exposure to BBF. It is reported a high prevalence among nurses and in operating room. The most mucocutaneous exposures are accrued in operating room (26.6% - 76%), among nurses (44% - 73%), during suturing and recapping of needle. To prevent NSI and mucocutaneous exposures, standard precautions in all health care setting are strongly recommended. It has been shown, during surgery to perform the measures such as use of the neutral zone, use of protective equipment and safety sharp instruments, safe handling of sharps, wearing two gloves in all surgeries, and report sharp injuries, have considerable effectiveness. The studies introduce the factors, include work Stress, high volume work, fatigue, work experience, urgency of the procedures, rush, and the small number of personnel as causes of injuries.
    Conclusions
    Prevention of needle stick injuries due to the high prevalence is considered priorities of surgical wards and operating room. On the basis of the work features and accurate record of exposures, Health care facilities Managers and nursing administrators, can perform appropriate prevention strategies.
    Keywords: Prevention, Needle Stick, Mucocutaneous Exposure