فهرست مطالب

توسعه سازمانی پلیس - سال نهم شماره 4 (پیاپی 43، زمستان 1391)

نشریه توسعه سازمانی پلیس
سال نهم شماره 4 (پیاپی 43، زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1392/04/05
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مجتبی اسکندری، حجت الله باقری صفحه 11
    دانشگاه نظامی، به مثابه مدخل ورودی و تربیت مدیران و فرماندهان آینده در رسته های مختلف، از اهمیت بسیاری برخوردار است. تجهیز مدیریت به سیستم اطلاعاتی صحیح و مطمئن، که توانایی مدیریت و فرماندهی را برای اتخاذ تصمیمات لازم درباره برنامه ریزی، سازماندهی و کنترل ارتقا بخشد، به ضرورت اساسی این عصر تبدیل شده است؛ از این رو، مدیریت و فرماندهی، برای موفقیت، از ابعاد مختلف چون منابع، محدودیت ها، تشکیلات، انگیزش و روحیه کارکنان، سیستم اطلاعات مدیریت و... باید بررسی شود. هدف از این تحقیق شناخت و توصیف سیستم های اطلاعات مدیریت دانشگاه و تاثیر آن در تصمیم گیری مدیران و فرماندهان است. نوع تحقیق کاربردی است و از روش توصیفی استفاده شده است. داده های به دست آمده از نمونه 99 نفری جامعه آماری، به کمک آمار توصیفی و سپس همبستگی اسپیرمن، تجزیه و تحلیل شده است. در یافته های توصیفی، استفاده مدیران و فرماندهان از سیستم های اطلاعات مدیریت در تصمیم گیری و در بعد شناخت و حل مسئله (ابعاد فرایند تصمیم گیری) از متوسط به بالا بوده است. تحلیل آماری نشان داد که، به طور کلی، بین سیستم های اطلاعات مدیریت دانشگاه و تصمیم گیری مدیران و فرماندهان (در همه ابعاد) و همچنین درباره شناخت مسئله و حل مسئله رابطه مستقیم و مثبت هست و شدت اثر آن ها در تصمیم گیری متوسط است؛ این رابطه در شناخت مسئله متوسط به بالا (قوی) و در حل مسئله در حد متوسط به پایین بوده است.
    کلیدواژگان: سیستم اطلاعات مدیریت، تصمیم گیری، حل مسئله
  • حمیدرضا اسعدنیا، محمد جعفری، حسن حیدری صفحه 31
    توسعه حسابرسی عملیاتی در جوامع امروز تحت تاثیر گذشت زمان قرار نگرفته است، بلکه، به علت تغییر در وظایف و فعالیت های دولت، سیاست گذاران، مدیران و استفاده کنندگان از اطلاعات واحدهای دولتی، تحت تاثیر نیاز به حسابرسی عملیاتی قرار گرفته است. اهمیت حسابرسی طرح های عمرانی به حدی است که بخش بزرگی از فعالیت های اقتصادی کشور مرتبط با اجرای طرح های عمرانی دولت است. در این میان، حسابرسان وظیفه دارند درباره فعالیت های طرح های عمرانی و چگونگی استفاده از منابع اقتصادی، از نظر کارایی، اثربخشی و صرفه اقتصادی، اظهار نظر نمایند. هدف از این تحقیق بررسی میزان تاثیر حسابرسی عملیاتی بر اجرای کارآمد طرح های عمرانی نیروی انتظامی است. برای دست یابی به این هدف، جامعه آماری شامل مدیران و حسابرسان اداره کل مالی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، کارشناسان معاونت طرح و برنامه و بودجه ستاد مرکزی، عاملان ذی حساب یگان های تابع نیروی انتظامی (مرتبط با موضوع تحقیق) و همچنین حسابرسان مجریان طرح های عمرانی معاونت مهندسی ستاد مرکزی انتخاب شدند. این تحقیق از نوع توصیفی- پیمایشی است. مهم ترین روش گردآوری اطلاعات در این تحقیق پرسش نامه و مقیاس سنجش داده های طیف لیکرت بوده است. در این تحقیق سه فرضیه مطرح شده است؛ با توزیع پرسش نامه، در قالب سی سوال، فرضیات مذکور از طریق آزمون تی و با استفاده از نرم افزار اس.پی.اس.اس. آزموده شد. یافته های تحقیق نشان دهنده این بود که حسابرسی عملیاتی بر کارآمدی طرح های عمرانی نیروی انتظامی موثر است.
    کلیدواژگان: طرح های تملک دارایی های سرمایه ای (طرح های عمرانی)، حسابرسی عملیاتی، صرفه اقتصادی، کارایی، اثربخشی
  • طاهره خیرخواه صفحه 45
    این مقاله برگرفته از پژوهشی است که با هدف بررسی تکریم ارباب رجوع و شناخت ابعاد و شاخصه های آن در مراکز خدمات انتظامی- اجتماعی نیروی انتظامی صورت گرفته است تا شناختی از انواع ارباب رجوع و انتظارات آن ها به دست دهد؛ چرا که یکی از راه های بهبود و اصلاح روش های خدمات رسانی به مردم نظرسنجی از خدمت گیرندگان، که همان ارباب رجوع باشند، است. به کمک این شیوه چگونگی گردش کار، نوع رفتار متصدیان با ارباب رجوع و میزان رضایتمندی آن ها شفاف و اشکالات مشخص می شود. در این مقاله انواع انتظارات ارباب رجوع در چهار بعد اصلی «شیوه اطلاع رسانی،» «تجهیزات اداری و رفاهی،» «ویژگی های کارکنان» و «کنترل و نظارت بر عملکرد» شناسایی و دسته بندی شد و شاخص های نیازمند اصلاح و بهبود در مراکز خدمات انتظامی- اجتماعی مختلف استان های بررسی شده شناسایی شد. همچنین، ضمن بررسی میانگین رضایت ارباب رجوع از خدمات در استان های مختلف به تفکیک مراکز خدماتی و نیز مقایسه مراکز مختلف به تفکیک ابعاد خدمات، مراکز و استان های نیازمند بهبود استخراج شد. علاوه بر این، نتایج انواع روش های نظرسنجی نشان می دهد که، با وجود امکان اخذ دیدگاه های مردم درباره انواع خدمات برای بهبود ابعاد تکریم ارباب رجوع و تاکید ابلاغیه به نهادهای عمومی، نیمی از مراجعان تاکنون عرصه ای برای اعلام انتقادات و پیشنهادهای خود به مسئولان نیافته اند
    کلیدواژگان: ارباب رجوع، خدمات انتظامی، اجتماعی پلیس، رضایت، تکریم ارباب رجوع
  • رمضان غلامی اواتی، سیدیاسر ابراهیمیان جلودار * صفحه 65

    با شتاب تغییرات و ورود رقبای جدید، سازمان ها و شرکت ها برای ماندن در عرصه رقابت باید از توانایی لازم برای برقراری ارتباط موثر با مشتریان برخوردار باشند. از طرف دیگر، بدون شناخت درست مشتریان و مدیریت صحیح دانش مشتری، حصول چنین هدفی امکان پذیر نخواهد بود. در سال های اخیر، سازمان ها و شرکت ها به خوبی به این نکته پی برده اند که، به جای اندوختن داده ها در سیستم مدیریت ارتباط با مشتری، باید از مدیریت دانشی استفاده کنند که به سازماندهی اطلاعات مشتریان می پردازد. بنابراین، مدیریت دانش مشتری می تواند به سازمان برای بهبود سیستم مدیریت ارتباط با مشتری یاری برساند. بر این اساس، هدف این مقاله بررسی تاثیر مدیریت دانش مشتری بر مدیریت ارتباط با مشتری است.
    بر اساس نتایج به دست آمده در این مقاله، مدیریت دانش مشتری قادر به ارائه اطلاعات درست و بهنگام مرتبط با مشتریان به سازمان است که این امر خود امکان برقراری ارتباط موثر با مشتریان را برای سازمان ها فراهم می کند.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، مدیریت دانش مشتری، مدیریت ارتباط با مشتری، سبک های مدیریت دانش
  • علیرضا باباغیبی ازغندی، حبیب الله سالارزهی صفحه 83
    تغییرات سریع و رشد روزافزون دانش و اطلاعات موجود در سازمان نیروی انتظامی، به مثابه یکی از مهم ترین و با ارزش ترین سرمایه های آن، این سازمان بزرگ و زیرمجموعه های پرشمار آن را ناگزیر ساخته است که به دنبال شناسایی عوامل زمینه ساز و بسترسازی برای استقرار مدیریت دانش برآیند تا بتواند در زمان مناسب از منابع دانشی خود و محیط پیرامون بهره برداری کنند. این تحقیق با مفروض دانستن اینکه مهم ترین مبانی استقرار مدیریت دانش، در هر سازمان نظام فناوری اطلاعات، فرایندهای دانش و فرهنگ سازمانی است و بهره گیری از این مبانی منجر به استفاده هرچه کامل تر از دانش موجود در سازمان می شود، در پی تبیین و سنجش وضعیت هر یک از این عوامل برای استقرار مدیریت دانش است. نتایج این تحقیق، که با نمونه آماری 325 نفر شامل کارکنان ستاد مرزبانی استان سیستان و بلوچستان صورت گرفته است، نشان می دهد که وضعیت نظام فناوری اطلاعات و فرایندهای دانش در این فرماندهی مناسب ولی وضعیت فرهنگ سازمانی نامناسب است.
    کلیدواژگان: استقرار مدیریت دانش، عوامل زمینه ای، فرماندهی مرزبانی، فرایندهای دانش، فرهنگ سازمانی
  • امیرتربتی، محسن احمدوند، پیمان قنبریان علویجه، حمزه دانش پایه صفحه 107
    نظم و ترتیب و ایمنی از مهم ترین عوامل دست یابی به موفقیت در سازمان هاست. نقش نظم و ترتیب به گونه ای است که در تمامی الگوها و استانداردهای مدیریتی و تعالی سازمانی در نظر قرار گرفته است. با توجه به منافع نظم و انضباط، سازمان های سرآمد اقدامات جدی و موثری در این باره انجام داده اند. امروزه اجرا و بومی سازی الگوهای تعالی در سازمان ها به طور چشم گیری باعث افزایش توانایی حوزه های مختلف در سازمان ها شده است. افزایش بهره وری و تعالی سازمانی از جمله مفاهیمی است که همواره تمامی سازمان ها به دنبال آن بوده و در هر مرحله از تاریخ به گونه ای آن را بیان نموده-اند. هفت سین از جمله سیستم هایی است که سنگ بنای سایر سیستم های کیفیت و بهره وری به شمار می رود. کاهش خطاها، اشتباهات، حوادث و افزایش راندمان کاری، افزایش روحیه و انگیزه کارکنان و عملکرد مدیریت، به دلیل قابل رویت شدن مشکلات، کاهش هزینه ها و کاهش مصرف انرژی و دوباره کاری ها از آثار اجرای نظام آراستگی است. در این مقاله، با معرفی اصول و مفاهیم نظام آراستگی و همچنین الگوی تعالی، اجزا، ساختار و نیز اهمیت آن، الگویی تلفیقی برای افزایش بهره وری و نظم در سازمان ها معرفی شده است. در این تحقیق روش اجرایی مناسبی برای اجرای نظام آراستگی و الگوی تعالی طرح ریزی شده است، تا، ضمن معرفی این الگوها و فنون، چگونگی به کارگیری و نهادینه کردن آن با توجه به شرایط سازمان ها تبیین شود.
    کلیدواژگان: سنجش عملکرد، الگوی تعالی بنیاد اروپایی کیفیت، نظام آراستگی هفت سین، بهره وری، نظم
  • ریچارد ال دوکس، ادوارد پورتیلوس، مولی مایلز ترجمه: سید ادیب شاهمرادی، حسن امامی صفحه 137
    در این مقاله فرایند رضایتمندی شهروندان از پلیس سنجیده می شود، تا پلیس بتواند بر جنبه های مهم خدمت تاکید کند و رضایت را در سطح بالا نگاه دارد. شهروندان کلورادو اسپرینگز (نمونه 3591) در یکی از تحقیقات چهارساله برای آزمون دو الگوی معادله ساختاری شرکت کردند؛ در یک الگو از اطلاعات سال ‎های 2002 تا 2005 و متغیرهای پنهان قربانی شدن، ایمنی محله، تعداد کافی ماموران و پاسخ گویی پلیس برای پیش بینی خدمات پلیس و الگوی دوم فقط از داده های سال 2005 به بعد و دوازده متغیر پنهان استفاده شد. الگوی پنج متغیره به خوبی با داده ها مطابق است (شاخص تناسب مقایسه 95 صدم). این شاخص از سال 2002 تا 2005 تغییر نکرده است. الگوی دوازده متغیره فرایند رضایتمندی را به طور کامل تری توضیح داد، اما تناسب کمتری داشت (شاخص تناسب مقایسه 95 صدم)؛ اما ویژگی های جمعیت شناسی پاسخ دهندگان در هر دو الگو یکسان بود. پلیس باید الگوی خدمتی فرایندمحوری را اجرا می کرد که بر حس ایمنی شهروندان در محله و پاسخ گویی پلیس تاکید کند و، در عین حال، پیش بینی کننده مهم ارزشیابی مثبت خدمات باشد. در این مقاله عواملی بررسی می شود که نگرش به پلیس (به ویژه عوامل تاثیرگذار در سطح رضایتمندی از پلیس) را شکل می دهد؛ به ویژه در سازمان هایی که به صورت کامل پلیس جامعه محور را اجرا کرده اند.
    کلیدواژگان: پلیس، نظر عمومی، نگرش ها به پلیس، رضایت مشتری، سطوح خدمت، ایالات متحده آمریکا
|
  • Mojtaba Eskandary_Hojat … Bagery Page 11
    Military university as entering gate and training future commanders and managers in different guilds are very important. Management equipped with reliable and appropriate information system which can increase the ability of management and command to take necessary decisions in planning, organizing and controlling has become an essential cogency of this age. Therefore commandment and management should be investigated to succeed in different dimensions such as resources, limitations, organizations, motivation, personnel morale, management information system and etc. Recognition and description of university management information systems and their effects on commanders and managers decision making are the purpose of this research. it is applicatory type and descriptive method is used. The data is extracted from 99 people who have formed the population sampling. The data was analyzed using descriptive data and spearman coefficient. Descriptive findings showed that commanders and managers use of management information systems in decision making, in problem solving and problem recognition dimensions were average to high (decision making process dimensions). Data analysis in general indicated that between university management information systems and commanders and managers decision making (in all dimensions) and also between problem recognition and problem solving, there is a positive and direct relation and their effects on decision making are medium. The relation in problem recognition is average to high and in problem solving is medium to low.
    Keywords: Information, Management Information Systems, Decision Making, Problem Solving
  • Hamid Asad Niya, Mohammad Jafary, Hassan Haydary Page 31
    Operational auditing expansion in today society has not experienced time passing effects but due to changes in tasks and government activities, policy makers, managers and government unit's information users have not felt the cogency of operational auditing. Significance of construction plans auditing is to the extent that large part of country economy activities is related to government construction. Therefore auditors have duties to express their views concerning construction plans activities, how to use economy resources in respect to efficiency, efficacy and economy of scale. The purpose of the research is to study the effects of operational auditing on efficient execution of Iran police construction plans. Achieving this purpose, statistical population including managers and auditors of Iran police financial general department, central staff budget and plan and design department experts, Iran police unit's auditors (related to research subject) and also central staff engineering department construction plans executive auditors were selected. It is a metric –descriptive research. Questionnaire is the main method of collecting information and the data measurement is Likert Spectrum. In this research three hypotheses were suggested. Questionnaire with 30 questions distributed and aforementioned hypotheses through T test using SPSS software examined. The results of research indicated that operational auditing has effects on efficiency of Iran police construction plans.
    Keywords: Capital Estates Acquisition Designs (Construction Plans), Operational Auditing, Economy of Scale, Efficiency, Efficacy
  • Tahereh Kherkhah Page 45
    This article is an extract of a research carried out to study the veneration of clients and to understand its dimensions and characteristics at police social and disciplinary service centers so that different clients and their expectation can be obtained because one way of improvement and correction of service providing to people is to survey service receivers whom are the clients themselves. By this method the work process, the behavior of service providers with clients, and the extent of their satisfaction will be highlighted and the bottle neck will be determined. In this article different expectations of clients in four main dimensions of informatics, relief and administrative equipments, personnel characteristics and control and supervision over performance were recognized and classified and indicators required correction and improvement at police social and disciplinary service centers in different Iranian provinces studied and recognized. In addition to client's average satisfaction from services in different Iranian provinces based on each service providing center and comparison of different centers based on service provided were studied, provinces required improvements were also extracted. Furthermore the results of different survey methodologies showed that despite the possibility to obtain the people view concerning different services to improve veneration of clients dimension and strict orders to public organizations, half of clients have no access to send their criticism and suggestions to authorities.
    Keywords: Clients, Police Social –Disciplinary Service, Satisfaction, Client's Veneration
  • Ramazan Gholamy Avati, Sayeed Yasser Ebrahimiyan Jelodar Page 65

    Acceleration of changes and coming of new competitors, have prompted organizations and companies to have necessary ability to communicate with customers effectively to remain in competition arena. Furthermore without customer's appropriate recognition and customer's knowledge accurate management, achievement of such target will be impossible. In recent years instead of data accumulation in customer relation management system, the organizations and the companies have understood this point quite well that they should use a knowledge management that organizes customer's information. Therefore customer's knowledge management can help organization to improve customer's relation management system. So the purpose of this article is to study customer's knowledge management effects on customer's relation management. Based on the results of this article, customer knowledge management can offer customers related information to organization just in time and accurately and finally results in effective relation of customers with organizations.

    Keywords: Knowledge Management, Customer Knowledge Management, Customer Relation Management, Knowledge Management Styles
  • Ali Reza Baba Ghaybi Azghandy, Habib… Salarzehi Page 83
    Fast changes and knowledge increasingly growth and current information in Iran police organization as its most important and most valuable capitals have forced this large organization and its outnumber subsidiaries to search for recognition of background factors and providing the field for deployment of knowledge management so that at suitable time the organization knowledge and the knowledge of its environment can be utilized. This research presuppose that the most important bases of knowledge management deployment in any organization are information technology system, knowledge processes and organization culture therefore using these bases lead to comprehensive usage of current knowledge in organization and try to clarify and measure the condition of each of these factors in deployment of knowledge management. The results of this research indicated that the condition of knowledge processes and information technology system in this command is suitable but the condition of organization culture is unsuitable. The statistical sampling is carried out among 325 personnel of sistan and baluchestan province frontier staff.
    Keywords: Knowledge Management Deployment, Background Factors, Frontier Command, Knowledge Processes, Organization Culture
  • Amir Torbati, Mohsen Ahmadvand, Payman Ghanbarian Aliwecheh, Hamzeh Danesh Payeh Page 107
    Discipline, arrangement and safety are significant factors in achieving success in organizations. The role of Discipline and arrangement are as such that they are considered in all models and organization excellent and management standards. Excellent organizations have done effective and serious measures in the field of order and discipline. Today, execution and customization of excellent models in organizations have dramatically increased the ability of different domains in organizations. Productivity increase and organization ascendancy are among concepts that organizations have always followed and expressed differently in each stage of history. 7S is among systems that is considered the cornerstone of other productivity and quality systems. Accidents, mistakes and errors reduced and work output, personnel motivation and morale and management performance increased because problems are visible and expenses and energy consumption and work redundancies decreased because of decent system. In this article, decent system concepts and principles and also excellent model constituents, structures and significance of combination model for order and productivity increase in organization introduced. In this research, a suitable execution method has been designed for execution of excellent model and decent system to introduce the technique and models and the way they are applied and internalized according to organizations conditions.
    Keywords: Performance Measurement, European Foundation for Quality Management, 7S Decent System, Productivity, Discipline
  • Richard L. Dukes, Edwardo Portillos, Molly Miles Page 137
    This paper aims to examine the process of citizen satisfaction with police service, so police can emphasize important aspects of service and maintain high satisfaction. Citizens of Colorado Springs (n ¼ 3591) participated in one of four yearly surveys (2002-2005) to test two structural equations models. One model used data from 2002-2005 and latent variables of victimization, neighborhood safety, enough officers and police response to predict satisfaction with police service. A second model used data only from 2005 and 12 latent variables. The five-variable model fits the data very well (CFI ¼ 0.95). It did not vary from 2002 to 2005. The 12-variable model explained the satisfaction process more completely but fits less well (CFI ¼ 0.91). Neither model varied by demographic characteristics of respondents. Police should implement a process-based model of service that emphasizes citizens’ feelings of neighborhood safety and police response as important predictors of positive evaluations of service. The paper offers insight into the factors that shape attitudes toward police (ATP, in particular satisfaction with police service) within an organization that has fully implemented community policing.
    Keywords: Police, Public Opinion, Attitudes to the Police, Customer Satisfaction, Service Levels, United States of America