فهرست مطالب

توسعه سازمانی پلیس - سال چهاردهم شماره 3 (پیاپی 62، پاییز 1396)

نشریه توسعه سازمانی پلیس
سال چهاردهم شماره 3 (پیاپی 62، پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/09/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • سیدمهدی احمدی بالادهی، علی اسحاقی اطربی صفحات 11-35
    بهره وری در سازمان های نیروهای مسلح می تواند تابعی از متغیرهای گوناگونی باشد که در میان آن ها سبک رهبری و فضای سازمانی نقش عمده دارند. هدف پژوهش حاضر، تبیین ارتقای بهره وری نیروی انسانی ناجا بر اساس سبک رهبری و فضای سازمانی می باشد. این پژوهش از نظر هدف، از نوع کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها از نوع تحقیقات توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری آن را مدیران ستادی و پلیس های تخصصی فرماندهی انتظامی استان مازندران تشکیل می دهد. نمونه آماری شامل 174 نفر که به روش تصادفی ساده انتخاب شده اند. جمع آوری داده ها با استفاده از روش میدانی انجام گردید. به این منظور از پرسش نامه محقق ساخته برای اندازه گیری بهره وری و از پرسش نامه استاندارد سبک رهبری و فضای سازمانی استفاده گردید. پایایی سوالات با استفاده از فرمول آلفای کرانباخ به ترتیب 0.702 ، 0.718 و 0.778 مورد سنجش و تایید قرار گرفت. داده های حاصل با استفاده از نرم افزار SPSS به دو روش توصیفی و استنباطی(آزمون کولموگروف- اسمیرنوف، ضریب همبستگی و رگرسیون) تحلیل شده اند. نتایج تحلیل آماری با استفاده ضریب همبستگی اسپیرمن بیانگر رابطه معنادار بین بهره وری نیروی انسانی و سبک رهبری مدیران می باشد. هم چنین رابطه بین بهره وری نیروی انسانی و فضای سازمانی نیز معنادار می باشد. رابطه بین سبک رهبری مدیران با فضای سازمانی نیز در مجموع معنا دار است.
    کلیدواژگان: بهره وری، نیروی انسانی، سبک رهبری، فضای سازمانی، انتظامی مازندران
  • محسن کمالو، اصغر مشبکی اصفهانی، اسدالله کرد ناییج صفحات 36-64
    امروزه با توجه به افزایش رقابت در فضای کسب وکار حاکم بر سازمان ها و موسسات خدماتی،تغییرات قابل توجهی در رفتار مشتریان حاصل شده است.در چنین فضایی شاهد تلاش چشمگیر موسسات خدماتی در جهت حفظ مشتریان فعلی و جذب مشتریان جدید هستیم.در این راستا شرکتها باید در جهت حفظ مشتریان خود به مزیت رقابتی توجه داشته باشند.از این رو ایجاد و عرضه خدمات بصورت بر خط (online) یکی از موثرترین و کارامدترین شیوه های خدمت رسانی بخصوص در سازمان های بزرگ می باشد.از طرفی دیگر فاکتورهای دیگری مثل طراحی مدل رضایت سنجی نیز نقش بسیار مهمی در بقاء و ادامه حیات یک سازمان خدماتی که در پهنه کشور اقدام به خدمت رسانی می کند دارد.هدف از این پژوهش طراحی مدل سنجش رضایتمندی مشتریان در دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی (پلیس+10) مطالعه موردی شرکت پژوهش و توسعه ناجی می باشد.از این رو پس از مطالعه مبانی نظری پژوهش،ابعاد متغیر های تحقیق شناسایی شد و پس از نظرسنجی از خبرگان،پرسشنامه تحقیق حاضر و در جامعه آماری توزیع و جمع آوری گردید .همچنین به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش معادلات ساختاری(SEM) در قالب نرم افزار لیزرل استفاده شده است.یافته های تحقیق نشان می دهد که کلیه فرضیه های موجود در تحقیق مورد تایید قرارگرفته است.کلیه مشتریان از شاخص های کیفیت خدمات ،هزینه اخذ خدمات،دسترسی به خدمات،ویژگی خدمات و همچنین از نحوه اداره شکایات و در آخر نیز از اطلاع رسانی درباره محصولات و خدمات قابل ارائه راضی می باشند.
    کلیدواژگان: رضایت مشتری، خدمات الکترونیک انتظامی، مدل سروکوال، مزیت رقابتی
  • مهدی حسنی، سیداحسان امیرحسینی، حسن ادریسی، علی پیرزاد صفحات 65-85
    زمینه و هدف
    هدف پژوهش حاضر تبیین نقش تعدیل گری تفکر استراتژیک در رابطه ی میان هوش سازمانی با فراموشی و چابکی سازمانی بوده است.
    روش تحقیق: این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت و روش توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه مورد مطالعه، کارکنان فرماندهی انتظامی استان چهارمحال و بختیاری بوده که تعداد آن ها بالغ بر 160 نفر بوده است. که برای تعیین حجم نمونه براساس جدول گرجسی- مورگان 113 نفر به صورت تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری در این پژوهش شامل 4 پرسشنامه تفکر استراتژیک، هوش سازمانی، فراموشی سازمانی و چابکی سازمانی بوده است. که روایی و پایایی ابزار مورد تایید قرار گرفت.
    یافته ها
    تحلیل رگرسیون و بررسی ضرایب همبستگی بین نشان داد که نمره های انحرافی هوش سازمانی و نمره های انحرافی متغیر تفکر استراتژیک با فراموشی سازمانی رابطه معکوس معنی دار و با چابکی سازمانی رابطه مستقیم معنی دار دارند. تعدیل گر بودن متغیر تفکر استراتژیک در رابطه ی میان متغیر هوش سازمانی بر چابکی سازمانی اثبات می شود.
    نتایج
    یافته ها نشان داد که نمره های انحرافی هوش سازمانی و نمره های انحرافی متغیر تفکر استراتژیک با فراموشی سازمانی رابطه معکوس معنی دار و با چابکی سازمانی رابطه مستقیم معنی دار دارند.
    کلیدواژگان: تفکر استراتژیک، هوش سازمانی، فراموشی سازمانی، چابکی سازمانی، تعدیل گری
  • محمد محمد ظاهری، رضا سپهوند، محمودرضا اسماعیلی صفحات 86-109
    امروزه سازمان ها با توجه به شرایط رقابتی و پویایی محیط ،نشاط سازمانی را به عنوان نیازی بلندمدت و استراتژیک قلمداد می کنند.در این پژوهش ضمن بررسی و مطالعه دانش موجود 30 عامل اثر گذار بر نشاط سازمانی در سه حوزه نهاده های سازمانی،شرایط و اقدامات داخلی و عوامل محیطی دسته بندی ،استخراج و در قالب پرسشنامه با طیف لیکرت از بیشترین(5) تا کمترین اثر(1)در اختیار 25 تن ازخبرگان مدیریت و مدیران سازمان های کوچک استان همدان(به شیوه گلوله برفی) قرار گرفت سپس 8 عامل که بیشترین اثر را بر نشاط سازمان های کوچک استان همدان داشتند احصا و با کمک مدیران این سازمان ها و از طریق روش تحلیل سلسله مراتبی( AHP ) و با کمک نرم افزار Expert choiceبه ترتیب:عقلانیت سازمانی ،عدالت سازمانی،کارمندیابی،جبران خدمت،ارزش های اخلاقی،نیمرخ ذی نفعان،یادگیری سازمانی،ساختاراولویت بندی شدند.
    کلیدواژگان: نشاط سازمانی، نهاده سازمانی، تحلیل سلسله مراتبی، اقدامات داخلی، عوامل محیطی
  • علیرضا عبداللهی، بهروز حیدری، ابراهیم علیپور صفحات 110-133
    هدف از این تحقیق بررسی رابطه مولفه های مدیریت دانش با بهره وری نیروی انسانی در ستاد فرماندهی مرزبانی استان گیلان است. روش تحقیق حاضر از نوع توصیفی – همبستگی و نوع تحقیق کاربردی است. جامعه آماری تحقیق را کارکنان ستاد فرماندهی مرزبانی استان گیلان تشکیل می دهند که بین آنان 48 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. به منظور گردآوری اطلاعات از دو پرسشنامه مدیریت دانش و پرسشنامه بهره وری منابع انسانی استفاده شد.از آمار توصیفی برای طبقه بندی یافته ها و آزمون فرضیه های تحقیق، از آزمون کولموگروف اسمیرنوف به منظور بررسی طبیعی بودن توزیع داده ها و از آزمون همبستگی پیرسون برای تعیین ارتباط استفاده شد. نتایج آزمون همبستگی نشان داد که رابطه مثبت و معناداری در سطح 04/0 بین تمام ابعاد مدیریت دانش و کل مدیریت دانش با بهره وری منابع انسانی در ستاد فرماندهی مرزبانی استان گیلان وجود دارد.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، بهره وری نیروی انسانی، مرزبانی
  • هلن کلر مارتین ، کلین روگرز ، آنتونی جان ساموئل ، مارتین رولینگ صفحات 121-139