فهرست مطالب

توسعه سازمانی پلیس - سال هفتم شماره 2 (پیاپی 29، خرداد و تیر 1389)

نشریه توسعه سازمانی پلیس
سال هفتم شماره 2 (پیاپی 29، خرداد و تیر 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/06/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علیرضا سروش صفحه 11
    مدیران همواره به دنبال ابزارهایی هستند که بتوانند با اتکاء به آن ها کیفیت تحلیل های خود را از رویدادهای در حال وقوع در سازمان بهبود داده، تا قادر باشند بهترین راه کارهای ممکن را اتخاذ نمایند. از طرف دیگر، هم چنان که داده ها در سازمان افزایش می یابد، پیچیدگی اطلاعات به منظور اتخاذ تصمیمات مناسب افزایش می یابد. ابزاری که می تواند به مدیریت در حل این معضل کمک نماید، سامانه پشتیبانی تصمیم است. بدین معنی که سامانه ای برای کمک به تصمیم گیری های مناسب در چارچوب آن مجموعه یا سازمان طراحی شود که داده های کسب وکار را تحلیل نموده و نتایج را ارائه کند. بدین منظور در این مقاله پنج گروه اصلی از این سامانه ها معرفی شده و در مورد ویژگی های هر یک بحث و برخی کاربردهای آن ها در حوزه پلیس بیان می شود. پیام اصلی این کار آن است که در حوزه مدیریت اطلاعات، سامانه پشتیبانی تصمیم متناسب با نیاز سازمان می تواند از طریق تحلیل دقیق داده ها به مدیران در اخذ تصمیمات کارا کمک نماید.
    کلیدواژگان: سامانه های پشتیبانی تصمیم، فناوری اطلاعات، طبقه بندی، هوشمندی کسب وکار
  • محمود حضرتی، فرشته محمدی صفحه 35
    تئوری رهبری خدمت گزار، به عنوان یک الگوی ارزشمند رهبری و مدیریت در قرن حاضر به شمار می رود. برخورداری مدیران از ویژگی ها و خصایص خدمت گزاری می تواند به اعتماد سازمانی، رضایت و خشنودگی شغلی، رفتارهای شهروندی سازمانی، عملکرد، توانمند سازی، تعهد و وفاداری سازمانی و ایجاد نشاط در محیط کار منجر شود.
    در این مقاله سعی شده است با توجه به ادبیات تحقیق و ویژگی های ارائه شده توسط نویسندگان مختلف براساس نمونه ای شامل مدیران و کارکنان در سازمان های دولتی، ویژگی ها و مؤلفه های خدمت گزاری در مدیران بر مبنای تئوری ارزشمند رهبری خدمت گزار مورد سنجش و بررسی قرار گیرد. نتایج تحقیق نشان دهنده پائین بودن میانگین نمره ابزار اندازه گیری ویژگی های خدمت گزاری در مدیران و هم چنین وجود اختلاف میان ادراک مدیران و کارکنان در ویژگی های خدمت گزاری می باشد.
    کلیدواژگان: خدمت رسانی، تئوری رهبری خدمت گزار، خدمات دولتی نوین، سازمان های دولتی
  • علی محمد احمدوند، عبدالرحمن کشوری، غلامحسین نیکوکار، حمیدرضا حاتمی صفحه 55
    این پژوهش به منظور طراحی الگوی مناسب برای ارزیابی عملکرد برنامه های راهبردی تحقیقات ناجا انجام می شود. در این تحقیق ضمن ارائه الگوهای ارزیابی عملکرد و به ویژه الگوهای ارزیابی تحقیقات به نقد و بررسی آن ها پرداخته و از بین الگوهای رایج با به کارگیری هم زمان چارچوبه ی چهار الگوی EFQM، BSC، تحلیل ذی نفعان و ماتریس ارزیابی عملکرد، مدلی ارائه می دهد که نقاط قابل توسعه سایر الگوها را بهبود می بخشد. در این الگو 5 معیار (بعد) به عنوان توانمندساز و دو معیار به عنوان نتایج ارائه شدند. از این معیارها، چهار معیار (بعد) توانمندساز درون سازمانی است که عبارتند از: «رشد و یادگیری»، «ظرفیت و توان تحقیقاتی»، «فرایندهای داخلی پژوهش»، «بودجه و اعتبارات تحقیقاتی» و یک معیار توانمندساز خارجی با عنوان «سیاست ها و قوانین «. هم چنین این الگو دارای دو بعد رضایت ذی نفعان «و «سرآمدی و تاثیرگذاری اجتماعی» به عنوان نتایج آن است.
    کلیدواژگان: چشم انداز، راهبرد، کارت امتیازی متوازن، ارزیابی عملکرد، تحقیقات انتظامی
  • مرتضی مرادی، مهدی جواهری کامل، علی اسعدی زنوزق صفحه 75
    به طور کلی، تحقیقات پلیس مرتبط با شناسایی مجرمین از طریق جمع آوری شواهد و مدارک که منجر به دستگیری آن ها می شود و جمع آوری و ارائه مدارک و شواهد به قصد محکومیت مجرمین می باشد. فرایند تحقیقات پلیس شامل پنج فعالیت اصلی یافتن مساله، حل مساله، انتخاب راه حل، اجرای راه حل، و کنترل و ارزیابی می باشد. در این مقاله به بررسی عوامل مؤثر بر اثربخشی تحقیقات پلیس پرداخته شده است. موفقیت تحقیقات پلیس عبارت است از انداز هایی که هر یک از فعالیت های اصلی در تحقیقات پلیس به طور موفقیت آمیزی هدایت و انجام می شود. منظور از اثربخشی تحقیقات پلیس، اثربخشی و موفقیت واحد تحقیقاتی پلیس در پنج فعالیت شناخت مسائل، یافتن دیدگاه های تحقیقاتی، انتخاب یک دیدگاه تحقیقاتی بهینه، اجرای دیدگاه تحقیقاتی بهینه و حل مساله یا مشکل است. نتایج به دست آمده از این مقاله نشان می دهد که عوامل مؤثر بر اثربخشی تحقیقات پلیس عبارتند از: فناوری اطلاعات، مدیریت دانش، فرهنگ حرفه ای و نقش های رهبری.
    کلیدواژگان: اثربخشی، تحقیقات پلیس، مدیریت دانش، رهبری، فناوری اطلاعات
  • علی کریمی خوزانی، مهدی انتظاری صفحه 89
    پیچیدگی و دشواری کار پلیس نه تنها در حال افزایش است بلکه در حال تغییر نیز می باشد. پس آموزش پلیس با توجه به این وضعیت می بایست به طور دائمی مفاد و اهداف آن تغییر و با شرایط و مقتضیات جدید مطابقت یابد. موفقیت در عملی کردن نظریات پلیس جامعه محور در عرصه اجرایی با توجه به تغییرات و تفاوت های قابل توجه مابین پلیس جامعه محور با پلیس سنتی، بسادگی قابل تحقق نیست، ابهامی که در این جا وجود دارد این است که آیا آموزش به سبک آموزش نظری می تواند انتظاراتی که از آموزش برای تربیت کارکنان پلیس جامعه محور وجود دارد را برآورده نماید؟ آموزش پلیس جامعه محور می بایست بر اساس مدل یادگیری بزرگسالان پایه ریزی گردد. لذا به منظور آموزش کارکنان، در ابتدا لازم است آن ها، با نظر و تئوری رویکرد پلیس جامعه محور به طور کامل آشنا شوند و در ادامه بر مبنای فلسفه پلیس جامعه محور، در قالب کارورزی و به صورت عملی این مفاهیم را در دنیای واقعی پیاده سازی نمایند.
    کلیدواژگان: پلیس جامعه محور، رویکرد حل مساله، آموزش، آموزش عملی، کارورزی
  • منصور صادقی مال امیری، سعید لطف الله زاده صفحه 105
    دگرگونی های اجتماعی، فناوری های پرشتاب و چالشزا، تکوین رسالت های جدید درسازمانها، ضرورت انعطافپذیری و آمادگی برای رویایی با شرایط جدید را امری اجتناب ناپذیر ساخته است. فرهنگ یک سازمان، مینیاتوری از فرایند های کلان فرهنگی محیط سازمان است. بدون داشتن یک فرهنگ سازمانی اثربخش، نمیتوان انتظار فعالیت های خلاقانه را داشت. برای شناخت سازمان و رفتارها وعملکرد کارکنان، شناخت فرهنگ گامی اساسی و بنیادی است. زیرا با اهرم فرهنگ بهسادگی میتوان انجام تغییرات را تسهیل وجهتگیری های جدید را در سازمان پایدار کرد. از اینرو فرهنگ سازمانی، به عنوان یکی از عوامل اساسی در موفقیت و تحقق اهداف بلند مدت سازمان میباشد. در این مقاله ابتدا به بحث فرهنگ سازمانی و سپس به بررسی تاثیر متغیر های فرهنگ سازمانی از قبیل ابهامپذیری، چالشپذیری، ریسکپذیری، سیستم ارتباطات، آزادی بر خلاقیت پرداخته شده است. نتایج حاصل از تحقیق بیانگر تاثیر مستقیم، ابهام پذیری، چالش پذیری، ریسکپذیری، سیستم ارتباطات و آزادی بر خلاقیت میباشد.
    کلیدواژگان: خلاقیت، چالشپذیری، ریسکپذیری، سیستم ارتباطات، آزادی
  • سرینی واس آر. کاندولا ترجمه: غلام جاپلقیان صفحه 123
    مدیریت عملکرد فعالیتی یکپارچه است که هدفش تقویت و نهادینه کردن مدیریت عملکرد به عنوان سیستم زیربنایی سازمان است. هم چنین، مدیریت عملکرد فعالیت هدف گذاری، نظارت و کسب اهداف را بر عهده دارد. این مقاله به نوعی درصدد است تا ضرورت و اهمیت مدیریت عملکرد و مبانی نظری آن را تبیین نماید. بر اساس یافته های این مطالعه می توان در خصوص اهمیت مدیریت عملکرد اشاره نمود که این مدیریت می خواهد از طریق برنامه ریزی نظامند و اجرای پیش ران ها، مداخله ها و راهبردهای مدیریت عملکرد، استعدادهای انسان را به عملکرد تبدیل نماید، هم چنین به دنبال بهبود سطوح زیرین سازمان و تشدید مزیت رقابتی در محیط کسب و کار بسیار شتابان بوده و خواهان تامین نیازهای منابع انسانی به لحاظ شخصی و زندگی شغلی می باشد. دیگر این که زیربنایی نظریه مدیریت عملکرد، نظریه های یادگیری و انگیزشی می باشد.
    کلیدواژگان: مدیریت عملکرد، نظریه یادگیری، نظریه انگیزشی
|
  • Ali Reza Sorosh Page 11
    Managers constantly are looking for tools so that they can improve their analyses of what happens in organization thus they will be able to use the best possible means. Furthermore as the data in the organization increases the complexity of data for taking the right decision increases too. The tool that can help management to overcome this problem is the decision support system. It means that a system for helping the right decision in the framework of that organ or organization will be designed to analyze the business data and to present its results. Therefore in this article five main groups of these systems are presented and the characteristics and the application of each in police domain is discussed. The main message of this approach is that in the information management domain, the decision support system suitable for organization need can help managers in taking effective decision through exact analysis of data.
  • Mahmood Hazrati, Fereshte Mohammadi Page 35
    The theory of serving leadership is a worthwhile model of leadership and management in current century. Managers having serving qualities can benefit organizational trust, job satisfaction, organizational citizenship behavior’s (OCB’s), performance, empowerment, organizational loyalty and create commitment and happiness at work. This article attempts according to research literature and qualifications presented by different authors to evaluate serving characteristics of managers based on examples of managers and employees in public organizations. The results of the research indicate that the average scores of all serving qualities are low. There are, also, significant differences between managers and employees perception of serving qualities.
  • Ali Mohammad Ahmadvand, Abdol Rahman Keshvari, Gholam Hossein Nikokar, Hamid Reza Hatami Page 55
    This research is intended to design a suitable model to appraise the performance of Iran police research strategic planning. In this research in addition to performance appraisal models the research appraisal models are particularly criticized and among the current models by simultaneously using the framework of models of BSC AND EFQM the analysis of stockholders and the performance appraisal matrices are carried out and a model is presented that can improve the extendable points of other models. In this model five criteria (dimensions) as empowerment and two criteria as results were introduced. Of these criteria four criteria (dimensions) are intra organization empowerment which includes growth and learning, capacity and research potential, research internal processes and research budgets and one criterion of external empowerment as laws and policies. This model has also two dimensions of stockholder satisfaction and superiority and social effectiveness as its results.
  • Morteza Moradi, Mehdi Javahery Kamel, Ali Asadi Page 75
    In general, police investigations is concerned with the identification andconviction of criminals through gathering documents and evidence and the collection and presentation of evidence and testimony that lead to their arrest. Police investigation process includes five primary activities: problem finding and problem solving, solution choice, solution execution, and control and evaluation.In this article the factors affecting the police investigation effectiveness are investigated. police investigation success is the extent in which each of these five primary activities of police work is achieved effectively. police investigation effectiveness is the success of police investigation unit in understanding problems, finding investigation outlooks, choosing an optimal investigation outlook, implementing the optimal investigation outlook, and solving the problem. Result of this study indicated that Factors affecting the police investigation effectiveness are: Information technology, knowledge management, professional culture, and leadership roles.
  • Ali Karimi Khozani, Mehdi Entezari Page 89
    The complexity and the difficulty of police work is not only increasing but it is changing. Therefore regarding this situation the police training should always check and change its objectives and contents according to new conditions. The success of community policing in administration area regarding the changes and the noticeable differences between community policing and traditional policing are not materialized easily. The ambiguity here is whether the theoretical training can ensure the exceptions of community policing training. The community policing training should be based on adult training. So training the personnel they should first know completely the communities policing theories and views and then based on community policing these concepts are materialized in real world in the form of training and in practice.
  • Mansoor Sadeghi Mal Amiri, Saeed Lotfallah Zadeh Page 105
    Social changes, High speed and challenging technologies, Development of modern duties in organizations, have necessitated flexibility and preparation to face new situations. Organizational culture is a symbol of macro – cultural processes in the organizational environment. As CHESTER BARNARD claims "Culture in organization is similar to human personality". Without an effective organizational culture the creative activities could not be expected. The first and the fundamental step in understanding the organization, behaviors and the performance of personnel is the recognition of culture.”Because by leverage of culture changes can be facilitated and new directions in organization can be sustained. Thus the organizational culture is the most important factor in organization long – term purposes.These papers focuses on organizational culture and then study the effect of variables such as accepting ambiguity, challenge taking, risk taking, communications systems and freedom on the creativity respectively.The findings indicate that accepting ambiguity, challenge taking, risk taking, communications systems and freedom have direct impression on creativity.
  • Srinivas R. Kandula Page 123
    Performance management is an integrated activity which intends to reinforce and internalize the performance management as a basic system in organization. performance management is also committed to carry out the activity of target setting, monitoring and target achievement. This article somehow intends to explain the necessity and the importance of performance management and its theoretical foundations. Based on the results of this research, it can be said that the performance management intends through systematic planning and execution of derivers, intervention and performance management strategies to transform the human potential to performance. The improvement of organization basic levels and intensification of competitive advantage in business environment have also been very accelerated and provided human resource needs in professional and personal lives. Furthermore the basic theory of performance management is the theories of motivation and learning.