فهرست مطالب

فصلنامه دامپزشکی ایران
سال هشتم شماره 36 (پاییز 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/10/05
  • تعداد عناوین: 11
|
  • صفحه 5
    این پژوهش به منظور بررسی آلودگی سالمونلایی گله های ماکیان صنعتی کشور و مکان های مرتبط مانند جوجه کشی ها و کشتارگاه ها انجام گرفته است. در این بررسی از 150 گله مادر، تخم گذار، گوشتی، جوجه کشی و کشتارگاه نمونه برداری انجام شد. کلیه نمونه ها پس از ارسال به آزمایشگاه، با روش های استاندارد برای جداسازی سالمونلا کشت شدند. در مجموع 23390 نمونه جمع آوری شد که پس از مخلوط شدن تعداد 3202 نمونه برای کشت حاصل شد. کلیه جدایه های سالمونلا جهت تعیین گروه سرمی و سروتیپ با استفاده از آنتی سرم های سالمونلا موجود در آزمایشگاه تحت آزمایش قرار گرفتند. در مجموع 123 (84/3%) جدایه سالمونلا از 3202 نمونه کشت شده حاصل شد. بیشترین میزان جداسازی از تلفات جنینی و گله های گوشتی بود و کمترین میزان سالمونلاها از گله های مادر و تخم گذار جدا شد. نتایج سرم شناسی نشان داد که از 123 جدایه سالمونلا، 70 جدایه (9/56%) متعلق به گروه D، 43 جدایه (35%) متعلق به گروه C، 3 جدایه (4/2%) متعلق به گروه B بودند و 7 جدایه (7/5%) نیز به گروه های سرمی غیر از A-S تعلق داشتند. از 70 جدایه گروه D، 69 جدایه سروتیپ سالمونلا انتریتیدیس بودند. این مطالعه، اطلاعات فراوانی را در خصوص وضعیت آلودگی گله های ماکیان صنعتی ایران به سالمونلا به ویژه سالمونلا انتریتیدیس فراهم نموده است که هم از جنبه اقتصادی آن در صنعت ماکیان و هم ازجنبه بهداشت عمومی از اهمیت زیادی برخوردار است.
    کلیدواژگان: سالمونلا، ماکیان، جوجه کشی، کشتارگاه، جوجه گوشتی، تخم گذار، گله مادر، ایران
  • رضی الله جعفری جوزانی، غلامی مقدم، هادی جباری، فهیمه باقری صفحه 11
    مطالعه حاضر به منظور مقایسه اعتبار یک الیزای خانگی با یک الیزای تجاری برای به دست آوردن بهترین نقطه برش به منظور تشخیص آنتی بادی های ضد ویروس لکوز گاوی (BLV) صورت گرفت. پروتئین های ویروس لکوز گاوی به راحتی از طریق روشی که توسط سازمان مبارزه با بیماری های واگیر دام ارائه شده است، استخراج شد. برای طراحی الیزای خانگی از روش چکر بورد استفاده شد. 454 سرم از گاوداری ها تهیه و در یک الیزای تجاری که در این مطالعه به عنوان آزمایش مرجع در نظر گرفته شده است مورد آزمایش قرار گرفتند و سپس نتایج آن ها با نتایج الیزای خانگی مقایسه شدند. تمامی سرم های کنترل منفی به جز یکی (سرم استاندارد اروپایی برای پایش پاسخ سرمی به ویروس لکوز گاو، E5) از طریق الیزای تجاری انتخاب شد. تجزیه و تحلیل آماری سرم های کنترل منفی نشان از آن دارد که با در نظر گرفتن نقاط برش از 26/0 تا 30/0 مقادیر قابل قبولی از حساسیت و ویژگی نسبی به دست می آید لذا در این فاصله خطر رخداد موارد مثبت کاذب در الیزای خانگی کاهش می یابد. بهترین حساسیت (86 درصد) و ویژگی (88 درصد) نسبی با در نظر گرفتن جذب نوری 27/0 حاصل می گردد. فراوانی پاسخ سرمی مثبت در میان حیوانات مورد آزمایش به ترتیب 8 درصد و 10 درصد با الیزای خانگی و الیزای تجاری محاسبه گردید.
    کلیدواژگان: الیزا، حساسیت نسبی، ویروس لکوز گاوی، ویژگی نسبی
  • الهه خواجه علی، سید شهرام شکر فروش، عبدالله حسین خان ناظر، حسن نجف زاده ورزی صفحه 17
    استفاده از نایسین به عنوان یک ترکیب ضدمیکروبی طبیعی به همراه روش های نوین بسته بندی از راه های موثر در حفاظت محصولات گوشتی و افزایش ماندگاری آنها است. در تحقیق انجام شده اثر نایسین (30ppm) بر روی خصوصیات میکروبی، شیمیایی و حسی کالباس های امولسیونی بسته بندی شده تحت خلاء بررسی شد. پس از تولید محصول از آن نمونه برداری شد و نمونه ها به مدت 42 روز در دمای 1±3 درجه سانتی گراد نگهداری شدند و هر هفت روز یک بار مورد ارزیابی قرار گرفتند. در طول دوره نگهداری شمارش میکروبی، اندازه گیری pH، اکسیداسیون لیپیدها، تولید نیتروزومیوگلوبین، رنگ محصول و ارزیابی حسی فرآورده مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج نشان داد که نایسین قادر است رشد باکتری های مزوفیل و سایکروتروف هوازی و باکتری های اسید لاکتیک را کاهش دهد، اما بر میزان pH، اکسیداسیون لیپیدها، تولید نیتروزومیوگلوبین و رنگ محصول تآثیری نداشت. بنابراین افزودن نایسین به کالباس های امولسیونی می تواند به افزایش ماندگاری محصول کمک کند و به کارگیری نایسین با روش بسته بندی تحت خلا قابل توصیه می باشد.
    کلیدواژگان: بسته بندی تحت خلاء، نایسین، کالباس امولسیونی
  • مهران درست قول، نعیم عرفانی مجد، نگار نیاکان صفحه 27
    این مطالعه با هدف تعیین نحوه تغییر مشخصات کمی و کیفی ساختار بافتی روده کوچک موش صحرایی ماده نژاد ویستار در مراحل اولیه رشد و تکامل پس از تولد انجام گرفت. برای این منظور، از سه قسمت دوازدهه، تهی روده و ایلئوم روده کوچک موش صحرایی ماده نژاد ویستار به ترتیب در سنین 1، 7، 14، 21، 28، 35، 42، 60 و 90 روزگی نمونه های بافتی تهیه و پس از تثبیت در فرمالین سالین 10 درصد به مدت 24 ساعت و انجام مراحل آماده سازی به روش معمول تهیه مقاطع بافتی، برش های 5 تا 6 میکرومتری تهیه و مورد رنگ آمیزی هماتوکسیلین- ائوزین قرار گرفتند. نتایج این مطالعه نشان داد که با افزایش سن در هر سه قسمت روده کوچک تعداد کرک ها کاهش یافته در حالی که ارتفاع کرک ها افزایش می یابد. بیشترین میانگین ارتفاع کرک در دوازدهه و کمترین مقدار آن در ایلئوم مشاهده شد (05/0P<). تعداد و عمق غدد لیبرکوهن در سه قسمت روده کوچک طی روند تکامل افزایش یافت. ضخامت طبقه عضلانی طی روند تکامل پس از تولد افزایش یافته و از این نظر بین سه قسمت روده کوچک اختلاف معنی داری وجود داشت (05/0P<)، به طوری که بیشترین ضخامت آن در دوازدهه مشاهده گردید. فولیکول های اولیه و ثانویه پلاک های پی یر ژژنوم و ایلئوم موش صحرایی به ترتیب در سنین 21 و 28 روزگی به طور کامل مشاهده شدند.
    کلیدواژگان: هیستومورفومتریک، روند تکامل پس از تولد، روده کوچک، موش صحرایی
  • مهرداد یادگاری، سارنگ سروری، حسین غضنفری، مرتضی طیبی صفحه 35
    استفاده از اولتراسونوگرافی برای معاینه و تشخیص عوارض ساختارهای درونی چشم در بسیاری از بیماری های چشمی ضرورت دارد و با توجه به اینکه تاکنون مطالعه ای مدون در خصوص اندازه های طبیعی چشم گوسفند نژاد لری- بختیاری انجام نشده است، به دست آوردن این اندازه ها می تواند معیاری مناسب برای تشخیص و عوارض برخی بیماری های چشم در این نژاد باشد. با استفاده از اولتراسونوگرافی، چشم های راست و چپ 20 راس گوسفند نژاد لری بختیاری سالم مورد مطالعه قرار گرفت. پس از توصیف تصاویر اولتراسونوگرافی چشم، مقادیر ضخامت عدسی، عمق اتاقک قدامی، عمق زجاجیه، طول محور قدامی خلفی چشم اندازه گیری شدند، که میانگین و انحراف معیار این اندازه ها به ترتیب 96/0±79/0، 18/0±23/0، 12/0±09/1 و 25/0±16/2 سانتی متر به دست آمد. اندازه های به دست آمده از اولتراسونوگرافی چشم گوسفند نژاد لری- بختیاری نشان داد که اختلاف معنی داری بین چشم راست و چپ و همچنین جنس نر و ماده وجود ندارد (05/0P≥). از نتایج حاصل از این تحقیق می توان به عنوان شاخص های استاندارد در ارزیابی اولتراسونوگرافی چشم گوسفند نژاد لری - بختیاری استفاده نمود.
    کلیدواژگان: اولتراسونوگرافی، چشم، گوسفند لری، بختیاری
  • اثر پودر سیر بر میزان کلسترول سرم، کبد و عضلات جوجه های نر گوشتی
    علی شهریاری، رمضانعلی جعفری، سید رضا فاطمی طباطبایی، سجاد مامی صفحه 39
    در طیور، کبد نقش مهمی در سنتز لیپیدها و ترشح آنها به داخل پلاسما دارد. ترشح لیپیدها از کبد طیور و ذخیره آنها در عضلات از نظر بهداشت تغذیه ای مهم است. گزارشات متفاوت و متناقضی از تاثیر سیر بر لیپیدهای سرم و کبد ارائه شده است. در این پژوهش اثرات جیره های حاوی مقادیر مختلف پودر سیر بر میزان کلسترول تام سرم، کبد و عضلات سینه و ران بررسی شده است. برای این منظور به جیره های 4 گروه 36 قطعه ای جوجه نر گوشتی 3 هفتگی به ترتیب صفر، 1، 2 و 4 درصد پودر سیر اضافه شد. در پایان هفته های پنجم و هفتم، 15 جوجه از هر گروه به صورت تصادفی خون گیری شده و پس از کشته شدن، کلسترول، کبد و عضلات استخراج و همراه با کلسترول سرمی با روش اسپکتروفتومتری اندازه گیری شدند. نتایج نشان داد تا پایان هفته پنجم هیچکدام از جیره های حاوی مقادیر مختلف سیر نتوانسته است تاثیر معنی داری برمیزان کلسترول تام سرم، کبد و عضلات ایجاد نماید (05/0P>)، ولی در پایان هفته هفتم، جیره های 2 و 4 درصد پودر سیر به ترتیب سبب کاهش 15 و 22 درصدی کلسترول کبد نسبت به گروه شاهد شده اند (05/0P<). همچنین جیره حاوی 4 درصد پودر سیر به ترتیب باعث کاهش 14، 23 و 26 درصدی کلسترول سرم، عضله ران و عضله سینه ای نسبت به گروه شاهد شده است (05/0P<). به نظر می رسد کاهش همزمان کلسترول سرم، کبد و عضلات ناشی از مصرف پودر سیر با یک روند وابسته به دوز، به واسطه مهار سنتز و یا ترشح آن از کبد باشد.
    کلیدواژگان: سیر، کلسترول تام، جوجه گوشتی
  • بهار طاهری دزفولی، اردشیر نجاتی جوارمی، مختار علی عباسی، جمال فیاضی، محمد چمنی صفحه 45
    در این تحقیق، اطلاعات عملکرد تولید و تولید مثل مربوط به 526 گله گاومیش از سطح استان خوزستان، جمع آوری شده توسط معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان طی سال های 1371 تا 1388، مورد بررسی قرار گرفت. به منظور بررسی عوامل محیطی موثر بر صفات مورد مطالعه، از روش GLM نرم افزار SAS استفاده شد. مولفه های واریانس و وراثت پذیری هر صفت نیز با استفاده از روش حداکثر درستنمایی محدود شده و با برنامه DFREML برآورد گردید. میانگین و خطای معیار مقدار شیر تولیدی یک دوره 5/6±76/1939 کیلوگرم، مقدار چربی شیر 48/0±27/120 کیلوگرم، درصد چربی شیر 01/0±1/6 درصد، مقدار پروتئین شیر 40/0±94/83 کیلوگرم، درصد پروتئین شیر 004/0±9/3 درصد، طول دوره شیردهی 44/0±34/200 روز، میزان تولید شیر به ازاء هر روز فاصله بین دو زایمان 02/0±68/4 کیلوگرم و میزان تولید شیر به ازاء هر روز طول دوره شیردهی 04/0±58/9 کیلوگرم برای گاومیش های خوزستان، برآورد گردید. میانگین و خطای معیار صفات تولید مثلی نیز برای صفت طول دوره خشکی 89/1±27/240 روز، تعداد روزهای باز 05/2±156 روز، فاصله بین دو زایمان 05/2±21/465 روز و سن دام در اولین زایمان 02/0±68/3 سال، معادل 1325روز، به دست آمد. اثر عوامل محیطی گله، سال زایمان دام و دوره شیردهی برای تمامی صفات مورد مطالعه معنی دار به دست آمد (05/0P<). در مقابل عامل فصل زایمان دام بر صفات درصد پروتئین، فاصله بین دو زایمان و تعداد روزهای باز معنی دار نبود (05/0P>). مقادیر وراثت پذیری صفات تولیدی و تولیدمثلی برای گاومیش خوزستان، به جز صفت سن دام در اولین زایمان (21/0h2=)، صفر برآورد شد. عواملی همچون مدیریت نادرست تغذیه و پرورش در گله های گاومیش و خصوصا خطاهای موجود در امر رکوردگیری شیر، ثبت شجره و روابط خویشاوندی از دلایل اصلی این برآورد پایین می باشد.
    کلیدواژگان: گاومیش، خوزستان، تولید، وراثت پذیری، تولیدمثل
  • سید شمس الدین قائم مقامی، محمد خسروی، مهدی احمدی، علی دنیکو، محمد مهدی حقدین صفحه 54
    بیماری یون یا پارا توبرکولوزیس توسط باکتری مایکوباکتریوم پاراتوبرکولوزیس ایجاد می گردد و در گونه های متعدد نشخوار کنندگان گزارش شده است. در گاو بالاتر از 19 ماه، اسهال مزمن، لاغری مفرط و هیپوپروتئینمی در حیوانات از علائم اختصاصی این بیماری است. هدف از این مطالعه، بررسی شیوع بیماری یون در استان مرکزی و ارزیابی آزمون الیزا به عنوان یک روش تشخیصی جهت مشخص نمودن پادتن ضد مایکوباکتریوم پاراتوبرکولوزیس بود.
    این مطالعه در طی سال های 1387 و 1388 بر روی 1724 راس گاو با سن بیش از 2 سال متعلق به 12 گله گاو شیری در حومه شهرستان اراک انجام شد. اندازه گیری میزان شیوع بیماری با روش الیزای جذبی و با استفاده از کیت تجاری برای جستجوی پادتن ضد مایکوباکتریوم پاراتوبرکولوزیس انجام شد. براساس نتایج حاصل از آزمایش الیزای جذبی تعداد 274 راس دام (5/15%) مثبت تشخیص داده شدند. حداقل و حداکثر آلودگی در گله ها به ترتیب 4 و 6/58 درصد بود. نمونه بافتی و سرم خون از 87 راس گاو مشکوک به بیماری یون در کشتارگاه جمع آوری گردید، حساسیت و ویژگی آزمون الیزای جذبی جهت تشخیص بیماری در مقایسه با آزمون هیستوپاتولوژی به ترتیب 36/47 و 100 درصد بود. با توجه به یافته های این مطالعه آزمون الیزای جذبی به دلیل هزینه اندک و سهولت کاربرد در تشخیص بیماری یون به عنوان یک آزمون غربالگری مناسب مطرح می باشد.
    کلیدواژگان: پاراتوبرکلوزیس، گاو، شیوع، استان مرکزی، الیزا
  • مهرزاد مصباح، غلام حسین خواجه، مصطفی سبزواری زاده، زهرا ایزد خواستی صفحه 60
    تعیین برخی پارامترهای بیوشیمیایی خون ماهی شیربت پرورشی سالم و بررسی اثر دمای آب در دو فصل سرد و گرم بر چگونگی تغییرات این پارامترها هدف مطالعه حاضر بوده است. به این منظور تعداد صد و چهار قطعه ماهی شیربت بالغ از هر دو جنس (نر 53 و ماده 51) در دوفصل سرد (64 قطعه) و گرم (40 قطعه) از استخرهای پرورش ماهی اطراف شهرستان شوشتر و اهواز صید گردید و خون از ورید ساقه دمی اخذ و پارامترهای بیوشیمیایی سرم شامل گلوکز، اوره، اسیداوریک، ازت اوره (BUN)، کلسترول، تری گلیسیرید به روش های متداول آزمایشگاهی مورد سنجش و میانگین پارامترها در دو جنس و در دو فصل سرد و گرم تعیین و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت. نتایج نشان داد که میزان اسید اوریک در فصل سرد و میزان کلسترول و تری گلیسرید در فصل گرم به طور معنی داری بالاتر می باشد‍ (05/0P<)، هم چنین میزان تری گلیسرید و گلوکز در جنس ماده به طور معنی داری بالاتر از جنس نر بود (05/0P<)، ضمنا در فصل گرم میزان گلوکز در جنس ماده بالاتر از جنس نر بود (05/0P<). در کل شاید بتوان چنین نتیجه گرفت که برخی از پارامترهای بیوشیمیایی سرم خون ماهی شیربت پرورشی تحت تاثیر دمای محیط (آب) و در نتیجه تغییر جیره غذایی و هم چنین جنس قرار دارد.
    کلیدواژگان: پارامترهای بیوشیمیایی، سرم، شیربت، خوزستان، فصل
  • مرضیه کبیریان، داور شاهسونی، حمیدرضا کازرانی صفحه 67
    دسترسی به مقادیر طبیعی پارامترهای سرمی از اهمیت ویژه ای جهت ارزیابی درمانگاهی و تشخیص بیماری ها در حیوانات مختلف و از جمله آبزیان برخوردار است. جهت تعیین مقادیر طبیعی برخی از آنزیم های سرم خون ماهی سفید، خون گیری از ساقه دمی 25 ماهی نر و 25 ماهی ماده صید شده از صیدگاه رودخانه تجن انجام گرفت. پس از جدا کردن سرم، مقادیر پارامترهای ALT، AST، ALP، CPK و LDH اندازه گیری گردید. علاوه بر تعیین مقادیر طبیعی جهت کل جمعیت ماهی سفید، مقادیر طبیعی مربوط به دو جنس نر و ماده نیز از نظر آماری با هم مقایسه شد. به علاوه میزان همبستگی هر یک از پارامترهای مورد مطالعه در جمعیت کل و همچنین در جنس های نر و ماده با دیگر پارامترها مورد ارزیابی قرار گرفت. بر این اساس در کل جمعیت ماهی سفید: AST: 30/561-375±00/455، ALT: 50/34-50/15±00/20، ALP: 50/150-79±50/101،: CPK 00/655-50/39±50/241 و LDH: 2727-1701±2163 واحد بین المللی بر لیتر بود. مقادیر ALT، AST و ALP به طور معنی داری در جنس نر بالاتر بود. بین مقادیر CPK و LDH در هر دو جنس همبستگی منفی وجود داشت. همچنین بین مقادیر ALT با AST و ALP و نیز بین ALP و AST در کل جمعیت همبستگی معنی داری وجود داشت. نتایج حاضر می تواند بخش مهمی از خلاء موجود در زمینه مقادیر طبیعی برخی از آنزیم های سرم خون ماهیان سفید را پوشش دهد.
    کلیدواژگان: خون، آنزیم، سرم، ماهی سفید
  • حسین نورانی، مهرداد خسروی، خداداد پیر علی خیر آبادی صفحه 73
    سنوروز خرگوش در اثر مرحله لاروی تنیا سریالیس، کرم نواری سگ و سایر گوشتخوران ایجاد می شود. این مرحله لاروی یا سنوروس سریالیس بیشتر در بافت زیر پوست خرگوش یافت می شود. سنوروس دارای چندین پروتواسکولکس بوده که آن را از سیستی سرکوس که فقط یک پروتواسکولکس دارد، تفریق می نماید. این مقاله اولین گزارش سنوروس سریالیس در یک خرگوش وحشی شکار شده در شهرکرد از ایران می باشد که خصوصیات ماکروسکوپی و میکروسکوپی آن و ضایعات همراه را توصیف می نماید. از نظر ماکروسکوپی، یک کیست 4 سانتی متری و پر از مایع با خوشه های سفید رنگ پروتواسکولکس ها در عضلات ناحیه لگن مشاهده شد. در سطح داخلی این کیست تعداد 147 پروتواسکولکس وجود داشت. مطالعه هیستوپاتولوژیک عضلات درگیر چندین مقطع پروتواسکولکس، قلاب ها و تعداد زیادی اجسام آهکی را آشکار ساخت. بافت عضلانی احاطه کننده کیست تحت فشار قرار گرفته و دچار آتروفی شده بود. تکثیر بافت همبند و سلول های التهابی بیشتر از نوع لنفوسیت، پلاسما سل و ماکروفاژها در داخل عضلات این نواحی حضور داشت. کیست بر اساس خصوصیات مرفولوژیک، میزبان واسط و عضلات درگیر شده، سنوروس تنیا سریالیس شناخته شد. با توجه به حضور گونه های تنیای تشکیل دهنده سنوروس در ایران و توانایی بالقوه آنها به عنوان یک بیماری مشترک و ایجاد ضررهای اقتصادی در صنعت دامپروری، توجه بیشتر به کنترل بیماری سنوروز توصیه و تاکید می گردد.
    کلیدواژگان: سنوروز، تنیا سریالیس، خرگوش وحشی
|
  • Page 5
    This research was conducted to study the Salmonella infection in Iranian poultry flocks and the related industry such as hatcheries and abattoirs. In this study, 150 breeder, layer, and broiler flocks, hatcheries, and abattoirs were sampled. All samples were dispatched to the laboratory and cultured for Salmonella isolation using standard procedures. In total, 23390 samples were collected and pooled to obtain 3202 samples that were cultured. All bacterial isolates that were identified as Salmonella by bacteriological cultures were tested for serogroup and serotype determination using Salmonella antisera available in the laboratory. In total, 123 (3.84%) Salmonella isolates were obtained from 3202 cultured pooled-samples. The most frequent Salmonella isolation occurred among samples from embryo mortalities and broilers, and the least isolation frequency was from breeder and layer flocks. Serology results showed that from 123 Salmonella isolates, 70 isolates (56.9%) belonged to serogroup D, 43 isolates (35%) belonged to serogroup C, 3 isolates (2.4%) belonged to serogroup B, and 7 isolates (5.7%) belonged to serogroups other than A-S. From 70 Salmonella serogroup D isolates, 69 were Salmonella Enteritidis. This study has provided enormous data regarding the Salmonella, in particular S. Enteritidis, infection in Iranian poultry flocks which are of utmost importance for both poultry industry and public health.
    Keywords: Salmonella, Poultry, Hatchery, Abattoir, Broiler, Layer, Breeder flock, Iran
  • Page 11
    The aim of this study was to compare the validation of a Domestic Indirect-ELISA with a Commercial Indirect-ELISA in order to find the optimum cut off value for detection of antibodies to Bovine Leukemia Virus (BLV). BLV proteins harvested easily as described by OIE and used in DI-ELISA. A domestic ELISA was adapted by checker board methods. 460 sera from different herds were applied in the commercial ELISA as a reference test and then compared with the domestic ELISA. All the negative control sera except one (E05 serum) were chosen by commercial ELISA. Statistical analysis of negative sera showed that consideration of a cut off value, from 0.26 to 0.30 will provide acceptable relative specifity, relative sensitivity and can reducing the risk of false positive results for Domestic Indirect ELISA. The best relative sensitivity (86%) and specifity (88%) was yielded in 0.27 optical density (OD). As calculated, frequency of seropositive animals was 8% and 10% by domestic and commercial ELISA respectively.
    Keywords: ELISA, Relative sensitivity, Bovine leukemia virus (BLV), Relative specifity
  • Page 17
    The application of nisin, as one of the most common natural antimicrobial compound, and packaging techniques are effective to extend the shelf-life, preserve the safety and organoleptic characteristics of meat products. In the present study, effect of nisin (30 ppm) on chemical, microbial and sensory properties of emulsion type sausage stored under vacuum packages were investigated. The samples stored for 42 days at 3±1 ºC. One sample from each experiment group was then used every 7 days of storage. Microbial count, pH, CIE L*, a* and b* color parameter, lipid oxidation, production of nitrosomyoglobin and sensory properties were assessed throughout the storage period. The data showed that nisin was able to reduce the growth of mesophilic, psychrotrophic and lactic acid bacteria. But it had not significant effect on pH, color, oxidative reactions, production of nitrosomyoglobin and sensory properties. Therefore, the nisin can lead to better quality preservation of the emulsion type sausages and in extending their shelf life
    Keywords: Emulsion, type sausage, Nisin, Vacuum packaging
  • Page 27
    Quantitative and qualitative analysis of small intestine structure was performed during early postnatal development in female Wistar rats. For this purpose, tissue samples were taken from three segments; duodenum, jejunum and ileum of rats small intestine on birth day and 7, 14, 21, 28, 35, 42, 60 and 90 days of age and fixed in formal saline10%. For microscopic studies, following routine tissue processing, 5-6µm sections were made and stained with haematoxylin-eosin. The results showed that pronounced histological and histometrical changes occur during physiological growth. Mean number of villi were decreased, but their mean of height increased during maturation in all segments of small intestine. The mean height of villi were greatest in duodenum and decreased in jejunum and ileum, respectively (p<0.05). Number and depth of crypts increased in all segments of small intestine with the age. The thickness of tunica mascularis was increased with age significantly (p<0.05). It was most prominent in duodenum in compare to jejunum and ileum. Primary and secondary lymphoid follicles of the Peyer’s patches in jejunum and ileum were seen clearly at 21 and 28 days old rat, respectively.
    Keywords: Histomorphometric, Postnatal development, Small intestine, Rat
  • Page 35
    Using of ultrasonography is necessary to inspect and diagnose the disorder of internal structure of the eye in many ocular diseases. As there has been no collated study undertaken on the natural measurements of Lori – Bakhtiari sheep's eye, obtaining these measurements could be a benchmark to diagnose some of the diseases and eye problems of this breed. In order to undertake this study, the left and right eyes of twenty Lori – Bakhtiari sheep were evaluated by using ultrasonographic B-mode real time technique and normal ultrasonographic images of the eyes have been taken. After description of the images, measurements of the lens thickness, depth of anterior chamber, depth of vitreous and length of anterior- posterior axis of the eye were measured on the recorded images. The average and standard deviation of the measurements are recorded 0.79 ± 0.96cm, 0.23 ± 0.18cm, 1.09 ± 0.12cm, 2.16 ± 0.25cm respectively. There have been no significant between left and right eyes and between male and female sheep’s eyes (P≥0.05). The result of this study can be used as normal value measurements in ultrasonographic evaluation of Lori – Bakhtiari sheep's eye.
    Keywords: Ultrsonography_Eye_Lori – Bakhtiari sheep
  • Effect of garlic powder on serum cholestrol, liver and muscles of male broilers
    Page 39
    In poultry, liver is the main organ in synthesis of lipids and their secretion into plasma. Secretion of lipids from liver and their storage in muscles is important in human nutrition. There are controversial reports about garlic effects on TC (total cholesterol) content of serum and liver in poultry. In this study the effect of diets containing various percents of garlic powder on TC content of serum, liver and muscles has been investigated. For this purpose, four groups (36 pieces each) of three- week male chickens were fed by diets containing 0, 1, 2 and 4 percent of garlic powder. At the end of 5th and 7th weeks 15 pieces of each group were bled and then scarifised. The liver, pectoral and femoral muscles TC content were extracted and measured by specterphotometric method. Results showed that all diets containing 1%, 2%, 4% garlic had no effect on TC of Serum, muscle and liver at the end of 5th week, while at the end of 7th week, 2% and 4% diets, in liver and 4% diet in serum and muscles, significantly decreased TC in comparison with control (P<0.05) respectively. It was concluded that, simultaneous reduction in serum, liver and muscle TC content, may be due to inhibition of hepatic TC synthesis and or secretion as a dose dependent manner.
    Keywords: Garlic, Total cholesterol, Broiler chicken
  • Page 45
    In this research, production and reproduction performance data of 526 buffalo herds of Khuzestan, collected by the deputy of improving livestock production of Agriculture Organization of Khuzestan from 1992 to 2009, were studied. The GLM method of SAS software was used to study the effect of none genetic factors on considered traits. Variance components and hertabilities were also estimated by restricted maximum likelihood using DFREML software package. The average and standard error were estimated as 1939.76 ± 6.5 kg for milk yield, 120.27 ± 0.48 kg for fat yield, 6.1 ± 0.01 % for fat percentage, 83.94 ± 0.40 kg for protein yield, 3.9 ± 0.004 % for protein percentage, 200.34 ± 0.44 days for lactation length, 4.68 ± 0.02 kg for milk yield per day of calving interval and 9.58 ± 0.04 kg for milk yield per day of lactation length, respectively. The average and standard error of reproductive traits were estimated as 240.27 ± 1.89 days for dry period, 156 ± 2.05 days for the number of open days, 465.21 ± 2.05 days for calving interval and 3.68 ± 0.02 years for age at first calving, respectively. The effect of herd, calving year and parity were significant for all traits. However, calving season had not significant effect on protein percentage, calving interval and the number of open days. The estimated heritability coefficient was zero for all studied traits, except age at first calving with heritability of 0.21. Some factors such as inappropriate feeding and breeding management in these buffalo herds and particularly errors in milk recording, pedigree registering and relationships were some of main reasons for this estimating
    Keywords: buffalo, Khuzestan, Production, Heritability, reproduction
  • Page 54
    John`s disease or paratuberculosis is an infectious disease caused by Mycobacterium paratuberculosis and has been described in numerous ruminate species. In cattle, intractable diarrhea, emaciation, and hypoproteinemia in animals older than 19 months characterize the disease. The objectives of this study was to survey the prevalence rate of the John's disease in Markazi province and evaluation of the ELISA for detection of anti- Mycobacterium paratuberculosis antibodies and its possible adoption as a diagnostic method in field conditions. This study performed during the years of 2008 to 2009 and 1724 mature cattle older than 2 years age from 12 herds in Markazi province were enrolled in this study. Serologic testing was done for determine prevalence with a commercially (ID. Vet, France) available absorbed ELISA kit for antibodies against Mycobacterium paratuberculosis. In this study 274 cows in herds (15.5 %) were found to have positive sera. Minimum and maximum of contamination rate in herds were 4% and 58.6% respectively. Blood and histological samples were taken from 87 cows suspected to paratuberculosis in slaughter house. Sensitivity and specificity of absorbed ELISA for detection of John's disease in comparison with histophathology was 47.36% and 100% respectively. In conclusion, according to representing an easy-performing and low cost method, ELISA has shown to be satisfactory for diagnostic as screening test.
    Keywords: Paratuberculosis, Cow, Prevalence, Markazi province, ELISA
  • Page 60
    Determination of biochemical parameters in healthy fish has the particular importance in prevention of some nutritional and metabolic fish diseases. Blood samples were taken from caudal vein of 104 mature fishes (53 male and 51 female) in cold (n=64) and warm (n=40) seasons. Biochemical parameters of serum (glucose, urea, uric acid, BUN, cholesterol and triglyceride) were measured using the conventional methods. The mean serum uric acid was significantly higher in cold than the warm season (p<0.05). The mean serum cholesterol and triglyceride were significantly higher in warm than cold season (p<0.05). Significant differences were observed in serum glucose and triglyceride of females than males (p<0.05). The interaction of season and sex on serum triglyceride and glucose were not significantly different (p>0.05). The sexual characteristics and biological activity of females and environmental temperature may contribute in these biochemical profiles
    Keywords: Biochemical parameters, Serum, Shirboat (Barbus grypus), Khouzestan, Season
  • Page 67
    Normal values for serum parameters are of great importance in clinical evaluation and diagnosis of diseases in different species, including aquatic animals. In order to determine the normal values for some serum enzymes in Caspian roach, blood samples were collected from peduncles of 25 male and 25 female fish, captured from Tajan river. Following separation of the serum, the values for ALT, AST, ALP, CPK and LDH were determined. In addition to measuring the normal values for the whole population, the values in the male and the female were statistically compared. Possible correlations between different studied parameters in the whole population, as well as within each sex, were also studied. Accordingly, the normal values for the whole population were: AST: 455/00±375-561.3, ALT: 20/00±15.5±34.5, ALP: 101.5±79-150.5, CPK: 241.5±39.5-655/00, LDH: 2163±1701-2727 IU/L. The serum values for ALT, AST and ALP were significantly higher in the male. A significant negative correlation existed between CPK and LDH in both sexes. In the whole population, the values for ALT had significant correlations with those of AST and ALP. The values for ALP and AST were also significantly correlated. The current results provide valuable information regarding the normal values for some serum enzymes in Caspian roach
    Keywords: Blood, Enzyme, Serum, Rutilus frisii kutum kammenskii
  • Page 73
    Rabbit coenurosis is caused by the larval stage of Taenia serialis, a tapeworm of the dog and other carnivores. This larval stage or Coenurus serialis is found chiefly in the subcutaneous tissue of rabbits. Coenurus contains multiple protoscoleces, which distinguishes it from a cysticercus, which contains a single protoscolex. This article is the first reported case of Coenurus serialis in a wild rabbit from Shahrekord suburbs, Iran that describes its macroscopic and microscopic features and associated lesions. Grossly, a 4-cm-diameter, fluid-filled cyst with white clusters of protoscolices was observed in the hip area muscles. There were 147 protoscolices attached to the internal layer of the cyst. Histopathological examination of the affected muscles revealed sections of multiple protoscolices, hooklets and numerous calcareous corpuscles. The muscular tissue surrounding the cyst was compressed and atrophied. Proliferation of connective tissue, inflammatory cells mostly lymphocytes, plasma cells and macrophages were present in these regions. The cyst was identified as coenurus of Taenia serialis based on morphological appearances, intermediated host and affected muscles. Due to the presence of coenurus forming Taenia species in Iran and its potential ability as a zoonotic disease and in creating of economic losses in animal husbandry, further attention to control of coenurosis is recommended and emphasized.
    Keywords: Coenurosis, Taenia serialis, Wild rabbit