فهرست مطالب

Archives of Razi Institute
Volume:68 Issue: 2, Autumn 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/09/08
  • تعداد عناوین: 12
|
  • صفحات 91-99
    عقرب زدگی یکی از مشکلات اساسی پزشکی و اجتماعی در بسیاری از کشورهای منطقه نیمه استوایی و استوایی از جمله خاورمیانه می باشد. در ایران بیشترین آمار عقرب زدگی در حدود 60% مربوط به استان خوزستان می باشد. در یک گزارش از 21000 مورد عقرب زدگی 12% مربوط به عقرب گادیم بوده. این درحالی است که 95% از مرگ و میرهای عقرب زدگی در اثر گزش با این عقرب گزارش شده است. برخلاف عقربهای دیگر نیش این عقرب ایجاد درد نمی کند. بلکه بعد از مدتی محل گزش دچار تورم شده که قابلیت نفوذ را دارا می باشد. در بسیاری از موارد با نکروز در محل گزش همراه بوده و به نظر میرسد توکسینهای عصبی در زهر این عقرب نقش مهمی را ایفا نکنند. از آنجا که زهر این عقرب دارای خصوصیت سیتوتوکسیک می باشد بر روی سیستم کلیوی و خون به صورت هم زمان تاثیر سمیت داشته و باعث عوارض خونی و کلیوی در مصدومین می نماید. مطالعات فارماکوکینتیک نشان می دهند که تزریق عضلانی پادزهر عقرب برای خنثی نمودن زهر بی تاثیر بوده و با اینکه یکی از گزارشات حاکی از توزیع ضعیف اجزاء زهر عقرب گادیم در بدن می باشد اما از آنجا که در صورت بروز عوارض سیتوتوکسیک زهر این عقرب برگرداندن این عوارض توسط پادزهر عقرب عملا امکان پذیر نمی باشد لذا پیشنهاد می گردد پادزهر عقرب برای درمان مصدومین عقرب گزیده توسط گادیم از طریق داخل وریدی انجام گیرد. پادزهرهای با منشا F (ab) 2 به دلیل سرعت توزیع بافتی در بافتهای مختلف بدن و همچنین زمان طولانی ماندگاری در بدن به عنوان بهترین پادزهرها شناخته شده اند.
    کلیدواژگان: کورپیوس لپتوروس، پادزهر، بروز، مدیریت درمان
  • صفحات 101-104
    ویروس فلجی حاد زنبور عسل یک ویروس کوچک و دارای RNA تک رشته ای است که اخیرا در خانواده Dicistroviridae، جنس Cripavirus طبقه بندی شده است. در این مطالعه، ما برای اولین بار ABPVرا در کلنی های زنبور عسل بیمار، با علائم از دست دادن غیر طبیعی جمعیت بالغ و مرگ و میر قابل توجه در طول سال، بررسی کردیم. هدف از این مطالعه ارزیابی آلودگی کلنی های زنبور عسل به ویروس فلجی حاد در زنبورستانهای مبتلا به کاهش جمعیت در استانهای مختلف ایران بود. نمونه های زنبور عسل بالغ بین جولای و سپتامبر 2011 و 2012 و از 23 استان با شرایط آب و هوایی متفاوت جمع آوری شد. پس از آماده سازی نمونه ها و جداسازی RNA، RT-PCR با پرایمرهای اختصاصی انجام شد. محصول واکنش روی ژل آگارز الکتروفورز گردید. پرایمرها یک قطعه bp 618 را تکثیر می دادند. نتایج حاصل ازRT-PCR برای این ویروس که برای اولین بار در ایران انجام شد نشان داد که 9 نمونه از 160 نمونه جمع آوری شده از زنبورستانها از نظر وجود ABPV مثبت بود (62/5 ٪).
    کلیدواژگان: ویروس فلجی حاد زنبور عسل، ویروس، RT، PCR، زنبور عسل، ایران
  • صفحات 105-109
    روش های سریع و کم هزینه استخراج ماده ژنومی باکتری ها در آزمایشگاه های میکروب شناسی تشخیصی و تحقیقاتی معمولا از مقبولیت بیشتری برخوردار هستند. آنزیم های نوکلئاز موجود در باکتری ها که در جریان استخراج ماده ژنومی آزاد می گردند می توانند سبب تخریب ماده ژنتیکی آنها و اختلال در نتایج آزمون های واکنش زنجیره ای پلیمراز بگردند. در مطالعه حاضر هنگامی که استخراج شده از سالمونلا انتریکا انتریتیدیس به چهار روش جوشانیدن ساده در بافر TE، جوشانیدن در بافر TE محتوی پروتئیناز K، فنل- کلروفرم-آیزوآمیل الکل و بالاخره کیت تجارتی در یک آزمون واکنش زنجیره ای پلیمراز اختصاصی بنام STM2-PCR بر روی یک سروتایپ استاندارد آزمایشگاهی و یک جدایه کلینیکی بکار گرفته شدند محصولات واکنش زنجیره ای پلیمراز هر چهار روش بجز نمونه حاصل از روش جوشانیدن ساده پایداری خود در دمای 4 درجه سانتیگراد را بمدت 28 روز حفظ نمودند. این تحقیق با هدف ارزیابی امکان یافتن راهکاری برای بهینه سازی روش ساده جوشانیدن باکتری که بتواند پایداری محصولات واکنش زنجیره ای پلیمراز را تضمین نماید صورت پذیرفته است. یافته کاربردی این مطالعه آن است که جوشانیدن باکتری در بافر TE محتوی 0.02 mg/μl پروتئیناز K، ضمن آنکه بسرعت و با حداقل هزینه قابل انجام می باشد می تواند در آزمایشگاه هایی که با تعداد زیادی نمونه سالمونلا سروکار دارند مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: استخراج DNA، سالمونلا انتریکا انتریتیدیس، STM2، DNase، پروتئینازK
  • صفحات 111-116
    بروسلوز بیماری ناتوان کننده ای است که هزینه گزافی را بر اقتصاد و اجتماع تحمیل می کند. اگرچه واکسن از سقط جنین جلوگیری می کند ولی در برابر عفونت حفاظت کامل را فراهم نمی کند. عامل شایع بروسلوز در ایران بروسلا ملیتنسیس بوده و از طرفی، پروتئین BP26 این باکتری خاصیت آنتی ژنیسیته خوبی داشته و کاندیدای مهمی برای تولید واکسن است. در این مطالعه ژن bp26 بروسلا ملیتنسیس ابتدا در وکتور PTZ57R/T الحاق گردید و پس از آن در وکتور pET-28a کلون گردیده و تعیین ترادف شد. وکتور نوترکیب به میزبان E.coli BL21(DE3) منتقل شده بیان گردید و سپس پروتئین نوترکیب با ستون کروماتوگرافی Ni-NTA علیه His tag تخلیص گردید. پروتئین rOmp28 به دست آمده می تواند به عنوان ابزار تحقیقاتی در جهت تهیه کیت تشخیصی و کاندیدای واکسن باشد.
    کلیدواژگان: بروسلا ملیتنسیس، ژن bp26، OMP28، بروسلوز، کلونینگ، بیان
  • صفحات 117-124
    هماگلوتینین در مایکوپلاسما سینوویه توسط ژن لیپوپروتئین متغیر vlhA بیان می شود. هماگلوتینین در بیماریزایی، چسبندگی و کلونیزاسیون مایکوپلاسما سینوویه نقش مهمی دارد. هدف از این مطالعه تعیین توالی نوکلئوتیدی ژن vlhA جدایه های ایرانی مایکوپلاسما سینوویه جهت تشخیص تنوع نوکلئوتیدی بوده است. با استفاده از پرایمرهای الیگونوکلئوتیدی مکمل ناحیه '' 5 ژن vlhA، 10 جدایه از مایکوپلاسما های جدا شده از مزارع مرغ گوشتی 3 استان تهران، مرکزی و قزوین، حدود 400 جفت باز تکثیر یافتند. سپس قسمت حفاظت شده ژن vlhA جدایه های ایرانی مایکوپلاسما سینوویه، تعیین توالی و آنالیز شدند. نتایج نشان داد که بین توالی نوکلئوتیدی (386-1) تمام جدایه های ایرانی تشابه کامل وجود دارد و ناحیه '' 5 ژن vlhA در تمام جدایه های ایرانی بدون تغییر بوده است. در مقایسه توالی با سویه واکسینال MS-H، در تمام جدایه های ایرانی در قبل از نوکلئوتید 386 تفاوت وجود داشت، بعلاوه مشاهده گردید که تمام جدایه های ایرانی مایکوپلاسما سینوویه دارای جهش نقطه ای و تغییر ساختاری بودند. این مطالعه تفاوت بین جدایه های ایرانی و سویه واکسینال را نشان داد. این اطلاعات بیان می دارد که تغییرات در توالی ژن vlhA می تواند بر روی کدون های اسید آمینه ژن vlhA و در بیماریزایی جدایه های مایکوپلاسما سینوویه تاثیر گذار باشد.
    کلیدواژگان: مایکوپلاسما سینوویه، هماگلوتینین، ژن vlhA، آنالیز توالی نوکلئوتیدی، سویه واکسینال MS، H، ایران
  • صفحات 125-129
    فیلاریازیس یکی از بیماری های سگ سانان است که اهمیت زیادی در بهداشت عمومی و دامپزشکی دارد. لذا مطالعات پراکندگی و بهبود روش های تشخیصی این بیماری بسیار حائز اهمیت می باشد. در این مطالعه از 205 قلاده سگ، از شهرستان های مختلف استان آذربایجان شرقی خونگیری به عمل آمد. خون ها بعد از آماده سازی، به روش Knott برای بررسی حضور میکروفیلر مطالعه شدند. به منظور بررسی مولکولی از روش واکنش زنجیره ای پلیمراز و پرایمرهای عمومی Pan-filarial و اختصاصی گونه های Dirofilaria immitis، D. repens، Acanthocheilonema reconditum، A. dracunculoides، Brugia malayi و B. pahangi استفاده گردید. در بررسی میکروسکوپی شیوع کلی بیماری 77 مورد (5/37%) و در بررسی مولکولی 94 مورد (8/45%) مشاهده گردید. بیشتر ین شیوع گونه های بیمار ی به ترتیب مربوط به Dirofilaria immitis 54 مورد (4/57%) و Acanthocheilonema sp 40 مورد (6/42%) بود. بررسی توالی مربوط به ناحیه ITS-2 میکروفیلر Acanthocheilonema sp مشخص نمود که این میکروفیلر احتمالا گونه جدیدی از این خانواده می باشد. چنین مطالعاتی می تواند در مدیریت بیماری، تبیین قوانین بهداشتی و کاهش هزینه های درمانی در منطقه مورد مطالعه، موثر واقع شده و روش واکنش زنجیره ای پلیمراز به عنوان یک روش سریع و دقیق برای شناسایی گونه های فیلاریازیس به کار برده شود.
    کلیدواژگان: شناسایی مولکولی، میکروفیلرهای سگ سانان، ایران
  • صفحات 131-138
    کنه هیالوما آناتولیکم آناتولیکم در بسیاری از نقاط کشور ایران پراکنده و به عنوان آلودگی اصلی کنه ای در ایران مطرح می باشد. در حال حاضر واکسن تجارتی نو ترکیب ساخته شده از روده کنه تحت عنوان” گاواک“در دنیا وجود دارد که اطلاعات زیادی از مصرف یا اثر بخشی این واکسن در ایران وجود ندارد. در این تحقیق آنتی ژن نو ترکیب مشابه Bm86 تحت عنوان HA03 در بانک ژنی به ثبت رسیده است این ژن دارای 2190 جفت باز و 664 اسید آمینه می باشد و در این تحقیق به عنوان اولین کاندیدای واکسن ازجدایه های ایرانی (جدا شده از بوشهر، مسجد سلیمان و کردان) مورد ارزیابی قرار گرفته است. مطالعات نرم افزاری روی HA03 در مقایسه با جدایه های دیگر BM86- BM95 و HA98 نشان می دهد، این آنتی ژن حاوی هفت فاکتور رشد اپیدرمی غنی از سیستئین، یک ناحیه هیدروفوبیک بین غشایی، یک سکانس راهبرنده، چندین سایت گلیکوزیلاسیون می باشد. لذا با این دستاوردها می توان گفت HA03 یک گلیکو پروتئین غشایی بوده که معادل %89، %64، %65 شباهت با HA98،BM86 و BM95 دارد. مقایسه باندهای پپتیدی روی کلاسهای MHC-I و MHC-II بیانگر این است که علاوه برشباهت زیاد با آنتی ژنهای مورد مطالعه جدایه ایرانی حاوی باندهای پ‍‍‍پتیدی بوده که بین همه آنتی ژنهای فوق مشترک است لذا شاید بتوان گفت می تواند کاندیدای برتری نسبت به HA98،BM86 و BM95در ایمن سازی علیه کنه هیالوما می باشد. نتایج حاصل از بررسی هیدروفوبیسیته این آنتی ژن و مقایسه آن با سایر آنتی ژنها دلالت بر آنتی ژنیسیته بالای HA03 دارد لذا اطلاعات بدست آمده از مقایسه نرم افزاری چهار آنتی ژن فوق بیانگر این نکته مهم است که جدایه ایرانی می تواند به عنوان اولین کاندیدای واکسن ضد کنه و نهایتا بیماری های منتقله به وسیله کنه مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: HA03، واکسن، کنه هیالوما، ایزوله ایران، آنتی ژن مخفی
  • صفحات 139-146
    در سال های اخیر، انکپسولاسیون پروتئین ها و آنتی ژن ها با استفاده از هیدروژل ها، علی الخصوص بصورت ذرات کلسیم آلژینات، بسیار مورد توجه بوده و بکار گرفته شده است. به خوبی به اثبات رسیده است که محلول آلژینات در شرایط خاص نانوپارتیکل های مناسب تشکیل می دهد که می تواند برای انتقال واکسن مورد استفاده قرار بگیرد. هدف از این کار سنتز نانوپارتیکل های آلژینات برای انتقال پروتئین ها و ارزیابی تاثیر فاکتورهای مختلف بر خصوصیات نانوذرات بوده است. برای سنتز نانوذرات از روش ژلاسیون یونی استفاده بعمل آمده است، به این ترتیب که محلول کلسیم کلراید با غلظت های مختلف تحت شرایط هموژناسیون قطره قطره به محلول های با غلظت مختلف پلیمر اضافه شده است. تاثیر سرعت و مدت زمان هموژناسیون نیز بر خصوصیات ذرات مورد مطالعه قرار گرفته است. اندازه، توزیع اندازه و مورفولوژی ذرات، ظرفیت و کارایی احتباس نیز مورد بررسی قرار گرفته است. شرایط اپتیمم برای تهیه نانوذرات مطلوب غلظت 3/0 درصد پلیمر، 1/0 درصد کلسیم کلراید، مدت زمان هموژناسیون 45 دقیقه، سرعت هموژناسیون rpm 1300 بدست آمد. می توان نتیجه گیری کرد که خصوصیات ذرات بشدت تحت تاثیر شرایط محیطی سنتز نانو ذرات می باشد و در شرایط اپتیمم می توان ذرات دارای قابلیت کاربرد برای انتقال انواع پروتئین ها و واکسن ها را تهیه کرد.
    کلیدواژگان: نانوذرات آلژینات، عامل کراس لینکر کلسیم کلراید، ژلاسیون یونی، آهسته رهش، سیستم واکسن رسانی
  • صفحات 147-152
    بیشتر مطالعاتی که در زمینه تکوین جنین انسان به صورت سیستماتیک انجام شده است در ابتدا بر روی جنین موش آزمایش شده است. از موش ن‍ژاد NMRI بیشتر در زمینه های سم شناسی، ناهنجاری و داروسازی تحقیقات بعمل می آید. رویان موش نژاد NMRI در شرایط آزمایشگاهی دارای توقف در مرحله دو سلولی میباشد. هدف از این پروژه مقایسه چهارنوع روش کشت جهت تکوین زیگوت رویان موش نژاد NMRI بعد ازمرحله انجماد شیشه ای می باشد. رویان تک سلولی از موشهای ماده ن‍ژاد NMRI بعد از سوپراوولاسیون و جفت گیری با موشهای نر نژاد NMRI تهیه گردیده است. رویانها با استفاده از محلول EFS40 به روش انجماد شیشه ای منجمد و جمع آوری شده اند. رویانهای تک سلولی در چهار گروه مختلف کشت داده شده اند: گروه الف: رویانها در محیط M16 کشت داده شده اند. گروه ب: رویانها در محیط Ham''s F12 DMEM/ کشت داده شده اند. گروه ج: امبریوها در محیط کشت Ham''s F12 DMEM/ و هم کشتی با سلول Vero کشت داده شده اند. گروه د: امبریوها در محیط کشت Ham''s F12 DMEM/ و هم کشتی با سلول Mouse Embryonic Fibroblasts (MEFs) کشت داده شده اند. نتایج نشان داده اند که که هم کشتی رویان تک سلولی با سلولهای MEFs نه تنها باعث بر طرف شدن توقف دو سلولی شده بلکه اختلاف معنی داری با سایر روش ها جهت تکوین رویان تا مرحله بلاستوسیت داشته است.
    کلیدواژگان: سلول های فیبروبلاست، رویان موش، رویان تک سلولی، موش نژاد NMRI، سلول های VERO، هم کشتی
  • صفحات 153-158
    لیشمانیوز یک بیماری تک یاخته ای مشترک میباشد که توسط تک یاخته لیشمانیا ایجاد می شود. لیشمانیوز جلدی(CL)، یک بیماری پیچیده با طیف وسیعی از تظاهرات بالینی است. مطالعه حاضر جهت تعیین گونه این انگل به روش واکنش زنجیره ای پلیمراز در شهر اصفهان طی سال های 1390- 1389 صورت گرفت. 124 بیمار با ضایعه مشکوک به لیشمانیوز و دارای اسمیر مستقیم مثبت از ضایعه انتخاب شدند. هر نمونه برداشت شده از ضایعه پس از رشد و تکثیر در محیط NNN به منظور خالص سازی انگلها از عناصر محیط کشت اولیه به محیط کشت سلولی RPMI 1640 همراه با سرم جنین گوساله به میزان 20% به عنوان مکمل وارد شد. سپس نمونه ها برای انجام واکنش زنجیره ای پلیمراز مورد استفاده قرار گرفتند. از 124 بیمار، 111 مورد (89.51٪) به L.major و 12 مورد (9.67٪) به L.tropica آلوده بودند، با این حال تنها در یک مورد آلودگی به طور همزمان با L.major و L.tropica مشاهده شد که تشخیص این آلودگی همزمان فقط با واکنش زنجیره ای پلیمراز ممکن است. L.major شایع ترین گونه در بیماران مورد مطالعه بوده است (p-value<0.001).
    کلیدواژگان: جداسازی، لیشمانیوز جلدی، واکنش زنجیره ای پلیمراز، L، major، L، tropica
  • صفحات 159-164
    مطالعه ای ملکولی جهت شناسا یی تی لریا در گوسفندان و کنه های ناقل شهرستان های فسا و کازرورن در سالهای 1390-1391 انجام گرفت. دراین بررسی تعداد 100 نمونه خون بهمراه کنه از گوسفندان مناطق مختلف شهرستانهای فسا و کازرون پس از معاینه بالینی جمع آوری گردید. گسترش های خونی تهیه شده از ورید گوش با گیمسا رنگ آمیزی گردیدند. کنه های جمع آوری شده براساس گونه و جنس کنه به مجموعه های 5 تایی تقسیم شدند. آنگاه نسبت به جدا سازی غدد بزاقی در نرمال سالین با استفاده از استری و میکروسکوپ اقدام شد و سرانجام خون و غدد بزاقی کنه های جمع آوری شده با روش Semi-nested PCR مورد آزمایش قرار گرفتند. در بررسی میکروسکپی آلودگی تی لریا در 46 % گسترش های خونی مشاهده شد، در صورتی که با استفاده ازروش Semi-nested PCR، 76 نمونه خون (76%) آلوده به تی لریا بودند. همچنین با این روش در 43 نمونه خون (43%) آلودگی به تی لریا اویس، 3 نمونه خون (3%) آلودگی به تی لریا لستوکاردی و 30 نمونه خون (30%) آلودگی مخلوط به دو گونه اویس ولستوکاردی تعیین گردید.هی چگونه تفاوت معنی داری در فراوانی آلودگی تی لریا در گوسفندان این دو شهرستان مشاهده نشد. در مطالعه حاضر، کنه رپی سفالوس تورانیکوس به میزان 48 % به عنوان شایع ترین کنه و سپس کنه های هیالوما آناتولی کم به میزان 42% و هیالوما مارژی ناتوم به میزان 8% بودند. در این مطالعه در یک مجموعه از غدد بزاق ی کنه ریپی سفالوس تورانی کوس آلودگی به تی لریا اویس تعیین گردید. بر پایه نتایج بدست آمده فراوانی آلودگی تی لریا اویس در مقایسه با تی لریالستوکاری بالاتر بود و همچنین رپی سفالوس تورانی کوس می تواند به عنوان ناقل تی لریا اویس مطرح باشد.
    کلیدواژگان: تیلریا، Semi، nested PCR، گوسفند، استان فارس، ایران
  • صفحات 165-171
    ل ی شمان ی وز، از جمله ب ی مار ی های مهم و شای ع مشترک ب ی ن انسان و دام بوده و از لحاظ بهداشت عموم ی قابل توجه می باشد. در مطالعه حاضر، در مجموع 195 گربه خانگی و از سنین مختلف، برای تعیین آنتی بادی ضد انگل ل ی شمان یا اینفانتوم، در نمونه های سرمی و به روش سنجش ایمونوکروماتوگرافی مورد مطالعه قرار گرفتند. گربه های مورد مطالعه از ب ی ن موارد ارجاعی به بیمارستان دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز، در جنوب غرب ای ران و در فاصله زمانی اردیبهشت ماه 1388 تا اسفند ماه 1390 انتخاب شده بودند. تقسیم بندی بر اساس سن، جنس، نژاد، منطقه و فصل انجام گرد ی د. گربه های مورد مطالعه بر اساس سن به 3 گروه (کمتر از 1 سال، 1 تا 3 سال و بالای 3 سال) و بر اساس منطقه به 5 ناحیه (شمال، شرق، غرب، جنوب و مرکز) تقسیم بندی شدند. نتایج بدست آمده با استفاده از آزمون مربع کای، آزمون دقیق فیشر و آزمون Z مورد آنالیز قرار گرفتند. هجده نمونه از کل 195 نمونه سرمی (23/9 درصد)، دارای آنتی بادی ضد انگل ل ی شمان یا ای نفانتوم بودند (فاصله اطم ی نان 95 %: 3/13-1/5 %). شیوع عفونت در گربه های بالغ ب ی شتر از 3 سال (57/28%؛ 14 عدد از 49 مورد) به طور معنی داری در مقایسه با گربه های می انسال 1 تا 3 سال (57/3%؛ 3 عدد از 84 مورد) (نسبت شانس= 8/10) و کمتر از 1 سال (61/1%؛ 1 عدد از 62 مورد) (نسبت شانس= 4/24) بیشتر بود (001/0 P <). شیوع عفونت در گربه های نر (82/9 درصد؛ 11 عدد از 112 مورد) نسبت به گربه های ماده (43/8 درصد؛ 7 عدد از 83 مورد)، در فصل بهار (04/13%: 6 عدد از 46 مورد) و منطقه شمال (89/13%: 5 عدد از 36 مورد) بالاتر بود، اما تفاوت بین شیوع عفونت از نظر جنس، فصل و منطقه معنی دار نبود (05/0< P). در قسمت نتیجه گیری، تاکید می گردد که جهت کاهش خطر انتقال عفونت به د ی گر ح ی وانات و انسان، جمعیت گربه ها بو ی ژه گربه های بالغ در این منطقه، کنترل شوند.
    کلیدواژگان: لیشمانیا اینفانتوم، گربه، شیوع، سنجش ایمونوکروماتوگرافی، اهواز
|
  • A. Zare Mirakabadi Pages 91-99
    Scorpionism is a known significant problem of medical and social importance in many tropical and subtropical regions including the Middle East. In Iran، highest prevalence of scorpion sting about 60% of all the stings has been reported from Khuzestan province. Among the 21،000 cases of reported scorpion stung patients، 12% were caused by H. lepturus، but contributed to 95% of all moralities in scorpion stung patients. The sting of H. lepturus does not produce an immediate pain as does the sting of other scorpions، rather cause delayed swelling that may diffuse and is often accompanied by late necrosis at the sting site suggestive of less significant role of the nervous system stimulation. Since the venom from H. lepturus is cytotoxic in nature and the renal response and blood toxicity are normally simultaneously manifested، it is suggested that the toxin binds to kidney tissue and potentially induce acute renal failure in stung patients. Pharmacokinetic analysis revealed that Intramuscular) i. m) injection of antivenoms is ineffective in neutralizing the action of venoms. Although some reports mention the slow distribution rate of H. lepturus venom following sting، but since the cytotoxic effect of venom from this scorpion is irreversible by antivenom once it occurs، it is recommended to use antivenom through intravascular (i. v) route. Antivenoms of F (ab) 2 fraction are the best choice of treatment for their fast extravasation، their ample distribution into the extracellular space، and their prolonged retention time.
    Keywords: Hemiscorpius lepturus, antivenom, manifestations, management
  • M. Moharrami*, H. Modirrousta Pages 101-104
    Acute bee paralysis virus (ABPV) is a small single stranded RNA virus recently classified within the family Dicistroviridae، genus Cripavirus. Here، we describe the first study of ABPV in unhealthy bee colonies، which has been an unusual loss in adult bee population and significant honey bee mortality during the year. The aim of this study was evaluation of ABPV infection in honey bee colonies in apiaries with loss of population in different geographical provinces in Iran. Adult bee samples were collected between July - September 2011 and 2012 and were originated from 23 provinces with different geographic areas of Iran. Following the RT-PCR reaction with the specific primers on the isolated RNA، an approximately 618 bp product was detected. We demonstrated the presence of ABPV RNA in 9 (5. 62 %) out of 160 samples collected from Iranian apiaries.
    Keywords: Acute Bee Paralysis, Virus, RT, PCR, Honey bee, Iran
  • N. Karimnasab, K. Tadayon, P. Khaki, S. Moradi Bidhendi, R. Ghaderi, M. Sekhavati, F. Asadi Pages 105-109
    In diagnostic and research bacteriology settings with budget and staff restrictions، fast and cost-effective genome extraction methods are desirable. If not inactivated properly، cellular and/or environmental DNA nucleases will degrade genomic material during the extraction stage، and therefore might give rise to incorrect results in PCR experiments. When crude cell extracts، proteinase K–treated templates and purified DNAs prepared by phenol-chloroform-isoamylalcohol method as well as a commercial extraction kit were subjected to the Salmonella enterica Enteritidis specific STM2 PCR، with exception of crude cell extract، PCR products from all other three methods saved their integrity for 28 days post-generation. This work aimed to find out whether improvement to boiling method can guaranty stability of PCR products. As results showed، treatment of crude cell extracts from S. Enteritidis with proteinase K offers an inexpensive، fast and effective DNA extraction method suitable for high-throughput laboratories.
    Keywords: DNA Exrtaction, Salmonella enterica Enteritidis, STM2, DNase, proteinase K
  • S.D. Hosseini, M. Azizpour*, N. Akbari, H. Basiri, A.M. Behrozikhah, S. Eskandari Pages 111-116
    Brucellosis is a debilitative disease that imposes costs on both economy and society. It is shown that although the vaccine can prevent abortion، it does not provide complete protection against infection. In Iran، Brucella melitensis is a common causative agent for brucellosis and BP26 protein of this bacterium having a good antigenesity and an important vaccine candidate. In this study B. melitensis bp26 gene was cloned first in to PTZ57R/T vector and accessed on the PET28a vector and sequenced. Recombinant vector transformed and expressed in to E. coli BL21 (DE3) and then recombinant protein was purified with Ni-NTA column of chromatography against His tag. Obtained rOmp28 could be used as a research experimental tool to find its potential as a detection kit and vaccine candidate.
    Keywords: Brucella melitensis, bp26 gene, OMP28, brucellosis, cloning, experssion
  • S.A. Pourbakhsh*, M. Maghami, A. Ashtari, M.A. Bayatzadeh, S. Ahangaran Pages 117-124
    Mycoplasma synoviae expressed variable lipoprotein haemagglutinin (VlhA) is believed to play a major role in pathogenesis of the disease by mediating adherence and immune evasion. The aim of this study was sequencing Iranian M. synoviae isolates for the detection of nucleotide variation in the M. synoviae vlhA gene. Using oligonucleotide primers complementary to the single-copy conserved 5´ end of vlhA gene، amplicons of ~400 bp were generated from 10 M. synoviae isolated from commercial broiler chicken farms in Iran، afterward the conserved domain of the vlhA gene of M. synoviae was sequenced and analyzed for Iranian isolates. The results showed that، there was a complete concordance between all Iranian isolates nucleotide sequence (1-386 nt). In comparison with vaccine MS-H strain sequence، all Iranian isolates; entire vlhA sequence downstream of nucleotide 386 was different. It was also observed in all Iranian M. synoviae isolates، point mutations and frame-shift mutation. This study was demonstrated a difference between Iranian isolates and live commercial vaccine MS-H strain. Furthermore، these data indicated that changes in the vlhA gene sequence could introduce into the expressed vlhA gene amino acid codons and effective in pathogenesis rate in flocks.
    Keywords: Mycoplasma synoviae, Haemagglutinin, VlhA gene, Sequence analysis, Vaccine MS, H strain, Iran
  • N. Razmaraii*, S. Sadegh, Eteghad, H. Babaei, H. Paykari, K. Esmaeilnia, L. Froghy Pages 125-129
    Filariasis in dogs is caused by several species of filariids. Because of importance of this infection in veterinary medicine and public health، it is necessary to carry out an epidemiological and cross sectional studies in various geographical areas and use of well-adapted diagnosis methods. In this study 205 capillary and whole blood samples were collected from doges in various counties of East-Azerbaijan province. Samples after preparation were examined by Knott`s test and light microscope for presence of microfiler. In molecular identification، Pan-filarial and species-specific PCR perimers was used to differentiate among Dirofilaria immitis، Dirofilaria repens، Acanthocheilonema reconditum، Acanthocheilonema dracunculoides، Brugia malayi and Brugia pahangi. Descriptive statistics were used for data analysis. Total infection prevalence with the microscopic evaluation was 77 (37. 5 %) and in PCR test was 94 (45. 8 %). The most common species of canine filarial parasite identified in this study was D. immitis 54 (57. 4 %) followed by Acanthocheilonema species 40 (42. 6 %). The molecular evidence on the sequence of the ITS-2 region provided strong evidence that the canine microfilariae discovered in this study belong to a novel species of Acanthocheilonema. Information about infection prevalence helps us to improve disease management practices in the studied area، apply new hygiene policy and reduce extra costs of therapeutic agents and PCR is a quick and accurate molecular genetics method for detection of filarial species.
    Keywords: Molecular Characterization, Canine Microfilariae, Iran
  • A.M. Mohammadi, K. Aghaiypour*, H. Keywanfar, H. Paykari, H. Tajbakhsh, A.H. Jalali, H. Safavieh, S.R. Ghorbani, A. Foroghi Pages 131-138
    In the last decades researchers had focused on developing a vaccine against tick based on protective antigen. Recombinant vaccines based on concealed antigen from Boophilus microplus have been developed in Australia and Cuba by the name of TICKGARD and GAVAC (De La Fuente and Kocan، 2006). Further studies on this antigen have shown some extent of protection against other species (De Vos et al.، 2001). In Iran most important species is Hyalomma anatolicum and limited information about its control are available. This paper reports structural and polymorphic analysis of HA03 as an Iranian candidate concealed antigen of H. a. anatolicum deposited in Gen-Bank. (Aghaeipour et al. GQ228820). The comparison between this antigen and other mid gut concealed antigen that their characteristics are available in GenBank showed there are high rate of similarity between them. The HA03 amino acid sequence had a homology of around 89%، 64%، 56% with HA98، BM86، BM95 respectively. Potential of MHC class I and II binding region indicated a considerable variation between BM86 antigen and its efficiency against Iranian H. a. anatolicum. In addition، predicted major of hydrophobisity and similarity in N-glycosylation besides large amount of cystein and seven EGF like regions presented in protein structure revealed that value of HA03 as a new protective antigen and the necessity of the development، BM86 homolog of H. a. anatolicum HA03 based recombinant vaccine.
    Keywords: HA03, Concealed Antigen, BM86 Homologous, Hyalomma
  • F. Saraei, N. Mohamadpour Dounighi *, H. Zolfagharian, S. Moradi Bidhendi, P. Khaki, F. Inanlou Pages 139-146
    In recent years, encapsulation of drugs and antigens in hydrogels, specifically in calcium alginate particles, is an interesting and practical technique that was developed widespread. It is well known that alginate solution, under proper conditions, can form suitable nanoparticles as a promising carrier system, for vaccine delivery. The aim of this study was to synthesis alginate nanoparticles as protein carrier and to evaluate the influence of various factors on nanoparticles properties. Alginate nanoparticles were prepared by ionic gelation method. Briefly, various concentrations of CaCl2 were added to different concentrations of sodium alginate dropwisly by homogenizing magnetically at 1300 rpm. The effects of homogenization time and (-) rate were investigated on nanoparticle feature. Nanoparticles were characterized for their morphology and size distribution. Evaluation of loading capacity and loading efficiency of nanoparticles were performed by using various concentration of BSA. The concentration of 0.3%w/v sodium alginate and 0.1%w/v CaCl2 solution, homogenization time 45 min and homogenization rate 1300 rpm were observed as suitable condition - to prepare optimized nanoparticles. It can be concluded that the properties of nanoparticles are strongly dependent on the physicochemical conditions. The optimum concentrations of alginate and CaCl2and appropriate condition led to forming desirable nanoparticles that can be used as carrier for drug and vaccine delivery.
    Keywords: Alginate nanoparticles, CaCl2 cross linking agent, ionic gelation, sustain release, vaccine delivery
  • F. Abedini *, M. Moharrami, H. Adeldust, M. Ebrahimi, M. Daliri, R. Fallahi, M. Lotfi, L. Mokhber, Alsafa Pages 147-152
    Most of the systematic studies used in the development of human embryo culture media have been done first on mouse embryos. The general use of NMRI outbred mice is a model for toxicology، teratology and pharmacology. NMRI mouse embryo exhibit the two-cell block in vitro. The objective of this study was to evaluate and compare the effects of four kinds of culture media on the development of zygotes (NMRI) after embryo vitrification. One-cell mouse embryos were obtained from NMRI mice after superovulation and mating with adult male NMRI mice. And then randomly divided into 4 groups for culture in four different cultures media including: M16 (A)، DMEM/Ham، F-12 (B)، DMEM/Ham''s F-12 co-culture with Vero cells (C) and DMEM/Ham''s F-12 co-culture with MEF cells (D). Afterward all of the embryos were vitrified in EFS40 solution and collected. Results of our study revealed، more blastocysts significantly were developed with co-culture with MEF cells in DMEM/Ham''s F-12 medium. More research needed to understand the effect of other components of culture medium، and co-culture on NMRI embryo development.
    Keywords: Mice, 2, cell block, Mouse Embryonic Fibroblast Cell, Blastocyst, Vero Cells
  • H.R. Azizi, S.H. Hejazi, A. Borjian Boroujeni, M. Jafari, N. Taghizadeh Pages 153-158
    Leishmaniasis is caused by parasitic protozoa of the genus Leishmania. Cutaneous leishmaniasis (CL) is a complex disease with wide spectrum of clinical manifestations. In order to identify leishmania species causing CL in Isfahan by a definite molecular technique (PCR method)، this study was undertaken over 2010- 2011. 124 Patients with suspicious lesion of Leishmaniasis and positive direct smear from lesion were selected. Samples were cultured in NNN and RPMI 1640 media Negative and positive control and clinical samples was applied for PCR in the same condition. In the next step، standard PCR was carried out using classic protocol. From 124 patients، 111 (89. 51%) cases were infected as L. major and 12 (9. 67%) cases were infected by L. tropica، However only in one patient simultaneous infectious with both L. major and L. tropica was identified by PCR techniques which could not be possible in microscopy. L. major was the most prevalent species in the studied patients (p-value<0. 001).
    Keywords: Characterization, Cutaneous Leishmania, L. major, L. tropica, PCR
  • Pages 159-164
    A molecular survey was performed for identification Theileria spp in sheep and ticks during from 2010-2011 in Fasa and Kazeroun areas، Fars province، Iran. A total of 100 sheep from different flocks were clinically examined and blood samples with ixodid ticks collected. The prepared blood smears from capillary vein of ear were stained with giemsa methods and examined by using light microscope. The collected ticks were separated into tick pools with five ticks according to their species and sex. Then، the salivary glands were dissected out in 0. 85% saline solution under stereomicroscope. The boold and tick salivary glands samples were examined by using semi-nested PCR. The Theileria spp infection was observed in 46% of blood smears، while 76 % of blood samples were positive by using semi-nested PCR. T. ovis، T. lestoquardi and mixed infection were detected in 43 (43%)، 3 (3%) and 30 (30%) of positive samples، respectively. Any significant difference was not observed between the frequency of Theileria spp infection in sheep of Kazeroun and Fasa areas. In the present study، the most prevalent ticks were R. turanicus 48. 8% and followed by H. a. anatolicum 42. 2% and H. marginatum 8. 8%. The results were shown that one pool belong to salivary glands of H. turanicus were infected with T. ovis. Based on the obtained results، it is concluded that T. ovis have high prevalence with compared to T. lestoquardi and also، R. turanicus could be the vectors T. ovis in this area
    Keywords: Theileria, semi, nested PCR, sheep, Fars Province, Iran
  • B. Mosallanejad*, R. Avizeh, M.H. Razi Jalali, M. Pourmehdi Pages 165-171
    Leishmaniasis is an important and common zoonotic disease with a great impact on public health. In the present study، a total of 195 companion cats of different ages were examined for serum antibody detection against Leishmania infantum by immunochromatography assay. The cats were selected from those referring to Veterinary Hospital of Ahvaz University، south west of Iran from May 2009 to March 2012. Classification was made by age، sex، breed، region and season. The studied cats were divided based on age into three groups (<1 year، 1 – 3 years and > 3 years) and based on area into five regions (north، east، west، south and central). The results were analyzed by using Chi-square analysis، Fischer''s exact test and Z test. Eighteen of 195 serum samples (9. 23%) had antibody against Leishmania infantum (%95 Confidence Interval: 5. 1-13. 3%). Prevalence was significantly higher in adult cats above 3 years (28. 57%; 14 out of 49) compared with mean-age cats 1- 3 years (3. 57%; 3 out of 84) (Odds Ratio: 10. 8) and less than 1 year (1. 61%; 1 out of 62) (OR: 24. 4) (P<0. 001). Prevalence was higher in male cats (9. 82%; 11 out of 112) than females (8. 43%; 7 out of 83)، the spring season (13. 04%; 6 out of 46) and north region (13. 89%; 5 out of 36)، but the difference was not significant between the prevalence of infection relative to host gender، season and region (P>0. 05). In conclusion، it is necessary to control cat''s population in these area particular adult cats to reduce risk of infection transmission to other animals and human.
    Keywords: Leishmania infantum, Cat, Prevalence, Immunochromatography assay, Ahvaz