فهرست مطالب

Archives of Razi Institute - Volume:70 Issue: 4, Autumn 2015

Archives of Razi Institute
Volume:70 Issue: 4, Autumn 2015

  • تاریخ انتشار: 1394/11/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رسول حسین پور، پژواک خاکی*، مجتبی نوفلی، سهیلا مرادی بیدهندی صفحات 223-227
    لپتوسپیروزیس یک بیماری زئونوز با انتشار جهانی است که توسط باکتری لپتوسپیرا اینتروگانس ایجاد می شود. تشخیص دقیق آن برای تمایز لپتوسپیروزیس از دیگر عفونت های تب زا و شایع در محل های مشابه و جهت درمان مناسب حائز اهمیت است. بنابراین یک آزمون تشخیصی مولکولی با حساسیت بالا مانند روش واکنش زنجیره ای پلیمراز ضروری است. ژن های کد کننده ی پروتئین های غشای خارجی لپتوسپیرا کاندیدای بالقوه ای برای تشخیص و تجزیه و تحلیل این بیماری هستند. در این مطالعه ژن lipL21 برای تشخیص و تمایز لپتوسپیراهای بیماریزا از ساپروفیت در آزمایش روش واکنش زنجیره ای پلیمراز مورد استفاده قرار گرفته است. ژن lipL21 لپتوسپیرا تنها در گونه های پاتوژن بیان می شود. باکتری ها در محیط کشت اختصاصی EMJH همراه با سرم خرگوش کشت داده شدند و استخراج DNA ژنومیک با روش فنل کلروفرم ایزوامیل الکل استاندارد انجام شد. پرایمرهای اختصاصی جهت تکثیر ژن lipL21 طراحی گردید. ژن lipL21 در لپتوسپیراهای بیماریزا مشاهده شد اما در لپتوسپراهای ساپروفیت دیده نشد. ویژگی و حساسیت روش واکنش زنجیره ای پلیمراز مورد بررسی قرار گرفت. روش واکنش زنجیره ای پلیمراز با ویژگی و حساسیت بالا می تواند یک روش سریع برای تشخیص لپتوسپیروزیس حاد باشد و یک کنترل مثبت برای بهینه سازی این روش تشخیصی طراحی گردید. نتایج نشان داد که تشخیص مولکولی لپتوسپیراهای پاتوژن بر اساس ژن lipL21 را می توان برای تشخیص آزمایشگاهی لپتوسپیروز مورد استفاده قرارداد.
    کلیدواژگان: لپتوسپیروزیس، واکنش زنجیره ای پلیمراز، ژن lipL21، لپتوسپراهای بیماریزا
  • مجتبی محرمی، حسین مدیرروستا* صفحات 229-235
    در میان ویروس های آلوده کننده زنبور عسل، ویروس فلجی مزمن (CBPV) به عنوان عامل بوجود آورنده زیان های قابل توجه در کلنی های زنبور عسل شناخته شده است. ویروس فلجی مزمن یک RNA ویروس تک رشته ای، پلی مورف و طبقه بندی نشده می باشد. با استفاده از تکنیک RT-PCR، عفونت با این ویروس در زنبور عسل را می توان به شیوه ای سریع و دقیق شناسایی کرد. در این مطالعه از زنبورهای بالغ کلنی های مبتلا، با علائم کاهش جمعیت، ریزش ناگهانی، فلجی، و آلودگی با وآروآ یا کلنی هایی که دارای سابقه چنین علائمی بوده اند، استفاده شده است. نمونه ها از زنبورستانهای واقع در 23 استان ایران در فاصله ماه های جولای تا سپتامبر 2011 و 2012 جمع آوری گردید. مجموعا از 160 زنبورداری نمونه جمع آوری و با رعایت زنجیره سرد برای غربالگری ویروس به آزمایشگاه مولکولار بایولوژی بخش زنبور عسل موسسه رازی انتقال یافت. از هر زنبورداری 500-100 زنبور کارگر بالغ نمونه برداری شد. استخراج RNA و RT-PCR با کیت های QIAGEN انجام گردید. پرایمرها یک قطعه bp315 را تکثیر می دادند. محصولات روش واکنش زنجیره ای پلیمراز روی ژل آگارز 2/1 ٪ (رنگ آمیزی شده با اتیدیوم بروماید) الکتروفورز شدند. به دنبال واکنش RT-PCR با پرایمرهای اختصاصی، از RNA های استخراج شده، 12 نمونه (5/7٪) با CBPV مثبت تشخیص داده شدند. در این مطالعه برای اولین بار ویروس فلجی مزمن زنبور عسل (CBPV) با روش مولکولی از تعدادی از زنبورستانهای مناطق مختلف ایران جداسازی و شناسایی گردید. لازم است مطالعات بیشتری در زمینه میزان پراکنش ویروس در زنبورستانهای مناطق مختلف ایران بر اساس شرایط جغرافیایی و آب و هوایی، نحوه پرورش و مدیریت بهداشت کلنی ها صورت پذیرد.
    کلیدواژگان: ویروس فلجی مزمن زنبور عسل، T، PCR، زنبور عسل
  • محسن لطفی، مهران بخشش، روزبه فلاحی * صفحات 237-243
    روتا ویروس های گروه A عامل عمده ایجاد اسهال در گوساله های زیر یک ماه بوده و همه ساله خسارات اقتصادی هنگفتی ببار می آورد. جهت تشخیص سریع بیماری می توان از روش های سرولوژی و مولکولی استفاده کرد ولی برای جداسازی ویروس به روش های خاص کشت سلولی و نیز تیره سلولی مناسب احتیاج است. در این تحقیق تعداد 41 نمونه از گوساله های اسهالی تا سن یک ماه، از گاوداری های صنعتی و نیمه صنعتی استان های تهران و البرز تهیه شد. نمونه ها در تشخیص آلودگی روتا ویروسی با انجام روش RT-PCR با پرایمرهای ژن VP6، مثبت بودند. پس از آماده سازی و تلقیح بر کشت سلولی MA104، در لوله های کشت سلول در دستگاه Roller Tube Culture و نیز در فلاسک های کشت سلول ثابت، ضایعات سلولی(CPE) مشاهده گردید. کشت های واجد ضایعات سلولی، با انجام روش RT-PCR دو مرحله ای با استفاده از پرایمرهای ژن VP6 مورد تایید قرار گرفتند. جهت ژنوتایپینگ G، از پرایمرهای ژن VP7، روش Semi-nested PCR انجام گرفت که 11 نمونه از نظر ژنوتایپ، G6 و 2 نمونه G10 بودند. این اولین گزارش جداسازی و تعیین هویت روتا ویروس های عامل بیماری اسهال ویروسی گوساله ها در ایران می باشد. نتایج این بررسی اشاره می کند که در تهیه واکسن مناسب برای پیشگیری از اسهال روتا ویروسی در ایران می توان از این دو تایپ روتا ویروسی، بعنوان سوش های غالب استفاده کرد.
    کلیدواژگان: روتا ویروس، جدا سازی، ایران
  • محمد اسلام پناه، نادر مصوری، محمدحسن حبل الورید صفحات 245-254
    خوکچه های هندی نر حساسیت بالا به بورخولدریا مالئی نشان می دهند و به عنوان الگوی حیوانی در مطالعات مشمشه استفاده شده اند. هدف ما از این مطالعه روشن کردن تطبیقی سیر بیماری زایی مشمشه در خوکچه های هندی بود. ما تغییرات بافتی و مجزا سازی باکتریایی را که در طول زمان در خوکچه های هندی با دو سویه بورخولدریا مالئی تلقیح شده به صورت داخل صفاقی (IP) ایجاد شده را در اینجا ارایه نموده ایم. ده سر از خوکچه های هندی نر به صورت داخل صفاقی با سویه استاندارد بورخولدریا مالئی و سویه بورخولدریا مالئی جداشده از ببر سیبری در باغ وحش تهران، به صورت جداگانه تلقیح شده و سپس در زمان های چندگانه پس از تلقیح آسان مرگی گردیدند. تغییرات هیستوپاتولوژیک در هر دو گروه مشابه بود و شامل التهاب پیوگرانولوماتوزی بود. در خوکچه های هندی مورد مطالعه با سویه استاندارد، تغییرات برای اولین بار پس از 48 ساعت پس از تلقیح در کبد و قلب و سپس در طحال، ریه و کلیه در روز سوم پس از تلقیح دیده شدند. به طور کلی حداکثر بروز و شدت این تغییرات به روز سوم پس از تلقیح رسیده، اما در مقام مقایسه در همه بافت ها به جز کبد، ریه و کلیه کاهش یافته است. تغییرات برای اولین بار در خوکچه های هندی مورد مطالعه با سویه جدا شده از ببر سیبری نیز در 48 ساعت پس از تلقیح در ریه، کبد و طحال دیده شد. در روز سوم پس از تلقیح، تغییرات موجود در کبد، طحال و گره های لنفاوی میان سینه ای بود. بیشینه این تغییرات در روز های چهارم و پنجم پس از تلقیح بودند. در مقایسه تفاوت های از بروز و شدت بین دو سویه مورد مطالعه خوکچه هندی وجود داشت. یافته های ما بر اساس مطالعه هیستوپاتولوژیک نشان می دهد که سویه ببر سیبری دارای شدت بیشتری در معاینه ظاهری و کالبد گشایی داشته اما در ضایعه آسیب شناسی به لحاظ کیفی مشابه بود. همچنین، با جداسازی باکتریایی، حضور بورخورلدریا مالئی نیز تایید گردید.
    کلیدواژگان: بورخولدریا مالئی، سویه ببر سیبری، سویه استاندارد، ضایعه آسیب شناسی
  • محمدحسن متدین، غلامرضا نیکبخت بروجنی*، محمد جواد رسایی، عباس زارع میرک آبادی صفحات 255-261
    مسمومیت ناشی از مارگزیدگی در انسان در بسیاری از کشورهای گرمسیری و نیمه گرمسیری یک تهدید جدی محسوب می گردد. بهترین درمان قابل قبول برای اشخاص مارگزیده استفاده از پادزهرها می باشد. با این حال این پادزهرها بدلیل یکسری مشکلات اقتصادی و پزشکی نیاز به بهبود بیشتری دارند. در این تحقیق، یک کتابخانه ژنی ترکیبی انسانی برعلیه تعدادی از مارهای زهری ایرانی ساخته شده است. RNA تام از لنفوسیتهای خون محیطی دو نفر از مصدومین مارگزیده بهبود یافته تهیه شد. از روش واکنش زنجیره ای پلیمراز ترنس کریپتاز معکوس برای ساخت cDNA و ازدیاد زنجیره های سنگین(Fd) و سبک کاپای ایمونوگلوبولین جی استفاده شد. بعد از هضم زنجیره Fd با آنزیمهای SpeI و XhoI و همچنین زنجیره کاپا با آنزیمهای XbaI و SacI، این زنجیره ها به طور پشت سرهم به داخل حامل pComb3x کلون شدند و سپس برای ساخت کتابخانه فب، این حاملهای نوترکیب به داخل باکتری تی جی یک رانده شدند. برای تعیین تعداد وکتورهای حاوی قطعه فب، پلاسمیدهای دوازده پرگنه کتابخانه استخراج و بعد با آنزیم SfiI هضم گردیدند. طول زنجیره های Fd و کاپای تکثیر شده 650 تا 750 جفت باز بود. تعداد اعضای اولیه کتابخانه 105×9/4 تعیین گردید که نیمی از آنها حاوی قطعه ای به اندازه قطعه فب بودند. این نتیجه، با نتیجه تحقیق بعضی از محققین دیگر مشابهت داشته و نشان می دهد که این روش می تواند اسباب مناسبی برای تولید قطعه فب آنتی بادی پری کلونال انسانی برای استفاده در درمان مصدومین مارگزیده باشد.
    کلیدواژگان: فب، فب، Fab، کتابخانه ترکیبی، کتابخانه ترکیبی، مار، مار، PComb3x، پادتن
  • مریم فخری، محمد یخچالی * صفحات 263-268
    کوکسیدوزیس روده ای ناشی از عوامل ایمریایی از آلودگی های با اهمیت اقتصادی در صنعت پرورش طیور در دنیا است. هدف از این مطالعه، شناسایی تعیین فراوانی گونه های مختلف ایمریا در بستر مرغداری های طیور گوشتی اطراف شهرستان خوی آذربایجان غربی، ایران بود. 26 مرغداری طیور گوشتی در دوره های مختلف پرورشی به صورت تصادفی در سال 1392 انتخاب شدند. از هر مرغداری بستر دو مرغداری دو بار در هفته نمونه برداری تصادفی گردید و مطالعه شدند. ارزیابی شدت آلودگی بستر به اووسیست هر یک از گونه های ایمریا بر اساس تعداد اووسیست در گرم بستر به روش شناورسازی و مک ماستر انجام شد. تنوع گونه ای ایمریاها به روش اسپرولاسیون توسط دیکرومات پتاسیم 2درصد تعیین گردید. نتایج نشان داد بستر 08/23درصد مرغداری های گوشتی (6:26) آلوده به اووسیست های ایمریا بودند. بیشترین شدت آلودگی (103×5/7) در هفته پنجم پرورشی بود. شدت آلودگی بستر با نوع آبخوری، دانخوری، تهویه و تراکم در مرغداری ارتباط معنی داری داشت. بستر به پنج گونه ایمریا آلوده بود: ایمریا ماکسیما (67/32درصد) در6 مرغداری (07/23درصد)، ایمریا میتیس (24درصد) در6 مرغداری (07/23درصد)، ایمریا اسرولینا (18درصد) در 5 مرغداری (23/19درصد)، ایمریا تنلا (67/14درصد) در 4 مرغداری (38/15درصد) و ایمریا نکاتریکس (67/10درصد) در3 مرغداری (58/11درصد) بود. نتایج این مطالعه بالا بودن میزان آلودگی بستر به گونه های مختلف ایمریا را در مرغداری های طیور گوشتی تحت مطالعه را نشان داد که بیانگر ضرورت ارتقا راهبردهای مدیریت بهداشتی در منطقه بود.
    کلیدواژگان: طیور گوشتی، اپیدمی، بستر، گونه های ایمریا، خوی، ایران
  • ناصر محمدپور دونیقی*، محسن مهرابی، محمدرضا عوادی، حسین ذوالفقاریان، مهدی رضایت صفحات 269-277
    در سال های اخیر کاربرد نانوذرات کیتوزان بعنوان سیستم آنتی ژن رسانی بطور گسترده ای مورد بررسی بوده است. در این تحقیق نانو ذرات حاوی زهر مار افعی جعفری با استفاده از روش ژلاسیون یونی تهیه شده و خصوصیات فیزیکوشیمیایی، پایداری و فعالیت بیولوژیک سم انکپسوله شده مورد مطالعه قرار گرفته است. مطالعات نشان دادند که نانوذرات دارای شکل کروی بوده و گروه های تری پلی فسفریک عامل کراس لینکر با گروه های آمونیوم پلیمر کیتوزان پیوند برقرار کرده اند. اندازه ذره ای بهینه بدست آمده برای نانوذرات کیتوزان و نانوذرات کیتوزان حاوی سم مارجعفری به ترتیب 89 و 116 نانومتر بدست آمده است. ظرفیت و بازده احتباس بهینه در غلظت اولیه 500 میکروگرم بر میلی لیتر سم بدست آمده است. بررسی ها نشان داد که در طی فرآیند انکپسولاسیون زهر هیچ گونه آسیبی ندیده و فعالیت بیولوژیک خودش را بطور کامل حفظ کرده است. در طی مطالعه پایداری نیز کاهش قابل ملاحظه ای در فعالیت بیولوژیک زهر مشاهده نشده است. براساس نتایج بدست آمده می توان گفت نانوذرات تهیه شده در این پژوهش احتمالا«قابلیت جایگزینی ادجوانت های سنتی و رایج که درحال حاضر مورد استفاده هستند؛ را دارا می باشند.
    کلیدواژگان: نانوذرات کیتوزان، تری پلی فسفات، زهر، ژلاسیون یونی، پایداری
  • مهران احمدی بلوطکی، منصور میاحی، حمیدی نجات، سمیه بهرامی * صفحات 279-281
    مطالعه حاضر به منظور بررسی حضور DNA انگل نئوسپورا کانینوم در بافت مغز گنجشک به روش واکنش زنجیره ای پلیمراز انجام گردید. در این مطالعه از میان 210 نمونه مورد آزمایش6 نمونه مغز (8/2 درصد) آلوده به انگل نئوسپورا بودند. این اولین گزارش از جداسازی انگل نئوسپورا از گنجشک در استان خوزستان می باشد. به نظرمی رسد که گوشت گنجشک می تواند منبعی برای آلودگی سگ باشد.
    کلیدواژگان: نئوسپورا کانینوم، گنجشک، روش واکنش زنجیره ای پلیمراز، استان خوزستان
|
  • R. Hoseinpur, P. Khaki *, M. Noofeli, S. Moradi Bidhendi Pages 223-227
    Leptospirosis is a zoonotic disease with global distribution that caused by pathogenic spirochetes of the genus Leptospira. Accurate diagnosis for differentiation of leptospirosis from other pyrogenic infections prevailing in the same locality and is imperative for proper treatment. Therefore a molecular diagnostic test with high specificity and sensitivity such as PCR is essential. Gene encoding of outer membrane proteins of Leptospira are potential candidates that may be useful as diagnostic and analysis of the disease. In this study, lipL21 gene was used for detection and differentiation of pathogenic from saprophytic leptospiral serovars in PCR assays. The leptospiral lipL21 gene expressed only in pathogenic Leptospira spp. The bacteria were inoculated into the EMJH (with 5% rabbit serum) and extraction of the genomic DNA was done by standard Phenol-Chlorophorm method. The specific primers for proliferation of lipL21 gene were designed. The lipl21 gene was observed in pathogenic leptospira and was not in saprophytic leptospires. The specificity and sensitivity of PCR was evaluated. PCR assay with high specificity and sensitivity may prove to be a rapid method for diagnosing acute leptospirosis and designed a positive control to optimize this diagnostic test. The results showed that molecular detection of pathogenic leptospiras based on lipL21 gene can be used for laboratory diagnosis of leptospirosis.
    Keywords: Leptospirosis, lipL21 gene, PCR, pathogenic leptospires
  • M. Moharrami, H. Modirrousta* Pages 229-235
    Among the viruses infecting honey bees, chronic bee paralysis virus (CBPV) is known to induce significant losses in honey bee colonies. CBPV is an unclassified polymorphic single stranded RNA virus. Using RT-PCR, the virus infections in honey bees can be detected in a rapid and accurate manner. Bee samples were collected from 23 provinces of Iran, between July-September 2011 and 2012. A total of 160 apiaries were sampled and submitted for virus screening. RNA extraction and RT-PCR were performed with QIAGEN kits. The primers lead to a fragment of 315 bp. The PCR products were electrophoresed in a 1.2 % agarose gel. Following the RT-PCR reaction with the specific primers, out of the 160 apiaries examined, 12 (7.5 %) were infected with CBPV. This is the first study of CBPV detection in Iranian apiaries. We identified CBPV in the collected samples from different geographic regions of Iran.
    Keywords: CBPV, honey bee, RT, PCR
  • M. Lotfi, M. Bakhshesh, R. Fallahi* Pages 237-243
    Rotaviruses group A are the major cause of diarrhea in calves under one month and every year causes enormous economic losses. Serological and molecular techniques can be used for rapid detection of rotaviruses but virus isolation requires specific methods of cell culture and suitable cell lines. In this study, 41 samples were collected from diarrheal calves up to the age of one month, from industrial and semi-industrial farms in Tehran and Alborz provinces. The samples were positive by RT-PCR on VP6 gene. After preparation and inoculation onto MA104 cells in roller tube culture and constant cell culture system, the cytopathic effect (CPE) was observed. Eligible cultured with CPE, were confirmed by two-step RT-PCR using VP6 gene primers. Semi-nested PCR using VP7 gene primers was also performed for G-genotyping in which 11 and 2 samples were detected as G6 and G10, respectively. This is the first report on isolation and identification of rotaviruses, one of the causative agents of viral diarrhea in Iran. The results of this research suggest that, these two types, can be used as the dominant strains for manufacturing a suitable vaccine against the rotaviruses in Iran.
    Keywords: rotavirus, Isolation, Iran
  • M. Eslampanah*, N. Mosavari, M.H. Hablolvarid Pages 245-254
    Male guinea pigs show high susceptibility to Burkholderia mallei and have been used as animal models in glanders studies. The purpose of our study was to elucidate glanders comparative pathogenesis in guinea pigs. We present here the histological changes and bacterial isolation that develop over time in guinea pigs inoculated intraperitoneally (IP) with two strain of B. mallei. Ten male guinea pigs were inoculated intraperitoneally with either the standard strain of Burkholderia mallei or B. mallei strain from Siberian tiger at the Tehran zoo individually, then euthanized at multiple time points post inoculation. Histopathologic changes were similar in both groups and consisted of pyogranulomatous inflammation. In the standard strain study guinea pigs, changes were first seen at 48 hours in liver and heart then in spleen, lung, and kidney at day 3. These changes generally reached maximal incidence and severity by day 3 but decreased by comparison in all tissues except the liver, lung and kidney. Changes were first seen in Siberian tiger strain study guinea pigs also at 48 hours in lung, liver and spleen. At day 3, changes were present in liver, spleen and mediastinal lymph nodes. These changes were maximal at day 4 and 5. In contrast there are differences in incidence and severity between the two strain study guinea pigs. Our findings based on histopathological study indicate that Siberian tiger strain has more severity in gross and necropsy examination but in pathologic lesion was qualitatively similar generally. Additionally, by bacterial isolation, we confirmed the presence of B. mallei.
    Keywords: Burkholderia mallei, Siberian tiger strain, standard strain, pathologic lesion
  • M.H. Motedayen, G. Nikbakht*, M.J. Rasaee, A. Zare Mirakabadi Pages 255-261
    Human snake bitten poisoning is a serious threat in many tropical and subtropical countries such as Iran. The best acceptable treatment of envenomated humans is antivenoms; however they have a series of economic and medical problems and need more improvements. In this study a combinatorial human immunoglobulin gene library against some of Iranian snakes venoms was constructed. Total RNA prepared from peripheral blood lymphocytes of two recovered snake victims. RT-PCR was used for cDNA synthesis and amplification of the heavy (Fd segment) and kappa light chains of IgG antibody. After digestion of the heavy chain with SpeI and XhoI and light chain with XbaI and SacI enzymes, inserted successively into the cloning vector pComb3x, and then recombinant vector transformed to TG1 bacteria to construct the Fab library. For determination insertion rate of Fab segment into cloning vector, plasmids of 12 clones of library were extracted and digested with SfiI. Length of amplified Fd and κ chains, were 650 - 750 bp. Primary library size was determined to contain 4.9×105 members out of which half of them contained the same size of Fab fragment. This result is comparable to some researchers and shows that this method could be appropriate tool for the production of human polyclonal Fab fragment antibodies for management of poisonous snake bitted victims.
    Keywords: Fab, Fab, Combinatorial library, Combinatorial library, snake, snake, PComb3x, PComb3x, immunoglobulin, immunoglobulin
  • M. Fakhri, M. Yakhchali* Pages 263-268
    Intestinal coccidiosis, caused by Eimeria species, is an economically-important disease of poultry production industry worldwide. This study was designed to investigate the prevalence of different Eimeria species in the farmed broilers of Khoy city, West Azarbaijan, North West Iran. A total of 26 broiler farms of different production capacities were arbitrarily selected and examined in 2013. In each of the farms, Litters of two broilers farms were randomly sampled twice a week and examined. The intensity of infection with each of the Eimeria species was assessed on the basis of number of oocysts per gram of litter using Clayton-Lane and McMaster methods. Eimeria species diversity was determined by using oocyst sporulation technique in 2% potassium dichromate solution. Results indicated that 23.08% (6/26) of the broiler farms were infected with Eimeria oocysts. The maximum litter infection rate (7.5×103) was observed in fifth week of the rearing period. The litter infection rate was significantly correlated with kinds of water dispenser, feeder, ventilation, and density. The litters were infected with five Eimeria species; E. maxima (32.67%) in 6 farms (23.07%), E. mitis (24%) in 6 farms (23.07%), E. acervulina (18%) in 5 farms (19.23%), E. tenella (14.67%) in 4 farms (15.38%), and E. necatrix (10.67%) in 3 farms (11.58%). Results of this study uncovered high rates of litter infection with various Eimeria species in the studied farms, suggesting the establishment of firm health management strategies in the region.
    Keywords: broiler, Epidemiology, litter, Eimeria species, Khoy, Iran
  • N. Pomohammadur Dounighi*, M. Mehrabi, M.R. Avadi, H. Zolfagharian, M. Rezayat Pages 269-277
    The chitosan nanoparticles used widely as a drug delivery systems recently. In the present study the Echis carinataus snake venom loaded chitosan nanoparticles were prepared based on ionic gelation of tripolyphosphate and chitosan. The nanoparticles physicochemical characteristics, stability and biological activity of encapsulated venom were studied. The particles were spherical in shape and the tripolyphosphoric groups of TPP were linked to the ammonium groups of chitosan. Optimum particle size of chitosan and venom loaded nanoparticles were 89 and 116 nm, respectively. Optimum loading capacity and loading efficiency obtained by 500 µg/ml concentration of venom. The biological activity of venom remained intact during nanoparticle formation and showed no considerable reduction in stability analysis. Our results suggested that Chitosan nanoparticles, which prepared in this work possibly, could be used as an alternative for traditional adjuvants.
    Keywords: chitosan nanoparticles, tripolyphosphate, Venom, Ionic gelation, stability
  • M. Ahmadi Baloutaki, M. Mayahi, H. Hamidinejat, S. Bahrami* Pages 279-281
    The present study reports the presence of N. caninum DNA by PCR in brain tissues of house sparrows. The results showed that 6 (2.8%) of brain samples were positive for N. caninum. This is the first report for detection of N. caninum in sparrows, in Khuzestan Province. The results suggest that the meat of infected sparrows can be the source for dog's infection.
    Keywords: Neospora caninum, Sparrows, PCR, Khuzestan province