فهرست مطالب

Archives of Razi Institute - Volume:72 Issue: 3, Summer 2017

Archives of Razi Institute
Volume:72 Issue: 3, Summer 2017

  • تاریخ انتشار: 1396/07/04
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقالات پژوهشی
  • محمد مهدی رنجبر_سعید عطایی*_غلامرضا ن یکبخت بروجنی_سالار گلابدر صفحات 147-157
    اگزون2 از BoLA-DRB3 ی کژن با چند شکلی بالا در MHC کلاس 2 بوده، نقش مرکزی در پاسخ های ایمنی و فاکتورهای تولیدی دارد. تا به حال خصوصیات مولکولی و تکاملی BoLA-DRB3.2 به مانند مولکول های معادل آن درانسانی و موشی به طور کامل درک نشده است. بنابراین آنالیز تغییرپذیری و فیلوژنی BoLA-DRB3.2 صورت گرفت و برخی یافته های کاربردی جدید در مورد تنوع بین گونه ای و حساسیت / مقاوت به بیماری، و طراحی واکسن اشاره شده است. در ابتدا آلل های BoLA-DRB3.2 و اگزون های ارتولوگ مورد نظر از پایگاه داده استخراج و ارزیابی شد. در گام بعدی ساختار دوم و سوم BoLA-DRB3.2 مدل سازی و مورد اعتبار سنجی قرار گرفت. سپس نواحی بسیار متغیر (HVRs) با رهیافت های هیبریدی مشخص گردیدند. در گام پایانی ارتباط بین گونه ای، فیلوژنی / گروه بندی آللی و تخمین میانگین واگرایی تکاملی انجام گرفت. نتایج حاکی از وجود هشت HVR و سه ناحیه مرزی در آنالیز تغییر پذیری آنتروپی شانون بود. این HVR ها در همه تحت ساختارها وجود داشته و به شکل غالب در آلفاهلیکس مشاهده شد. در بررسی فیلوژنی نیز ارتباط تکاملی بالا و تنوع پایین بین گاو، گاومیش، گوسفند و بز به دست آمد. به علاوه این شواهد حاکی از اشتقاق DRB3 قبل از گونه زایی و امکان پیشگویی متقاطع آلل های مقاومت / حساسیت را فراهم می کند. در پایان DRB3 در 7 خوشه گروه بندی گردید و رده های آللی قدیمی تر و جدیدتر شناسایی گردید. نتایج نشان می دهد که مطالعات مشابه ای نیز می بایست در سایر حیوانات صورت گیرد تا ماهیت ویژگی های DRB3 بهتر درک شود.
    کلیدواژگان: BoLA-DRB3، 2، گاو، تغییرات، مدل سازی، فیلوژنی
  • سیدعلی پوربخش *، علیرضا آبتین، عباس اشتری، بابک خیرخواه، محمدعلی بیات زاده، سلیمه آهنگران صفحات 159-164
    بیماری آگالاکسی یکی از عفونی ترین بیماری های شایع در گوسفند و بز می باشد. این بیماری از عفونت های مایکوپلاسمایی محسوب می شود که معمولا همه گیر است. مایکوپلاسما آگالاکتیه بعنوان اصلی ترین عامل این بیماری در بزها می باشد. هدف از این مطالعه جداسازی و شناسایی مایکوپلاسما آگالاکتیه از اسپرم بزهای نر بود. در مجموع 39 نمونه از اسپرم بزهای نر جمع آوری شد. تمام نمونه ها در محیط اختصاصی (PPLO broth) برای جداسازی مایکوپلاسما آگالاکتیه مورد کشت قرار گرفتند. پس از استخراج DNA باکتری ها، آزمون واکنش زنجیره ای پلیمراز بر روی نمونه های استخراجی با استفاده از پرایمرهای اختصاصی با محصولاتی به طول 163 جفت باز در ژن 16S rRNA برای جنس مایکوپلاسما و 375 جفت باز در ژن لیپوپروتئین برای گونه مایکوپلاسما آگالاکتیه انجام شد. از مجموع 39 نمونه گرفته شده( %3/74)29نمونه مثبت بوده و دارای پرگنه در محیط کشت PPLOآگار بودند. (%4/97) 38 نمونه در آزمون واکنش زنجیره ای پلیمراز جنس مایکوپلاسما مثبت گزارش شدند و همچنین (%3/15)6 نمونه نیز در آزمون واکنش زنجیره ای پلیمراز گونه مایکوپلاسما آگالاکتیه مثبت تشخیص داده شدند که همگی آنها در آزمون واکنش زنجیره ای پلیمراز جنس مایکوپلاسما مثبت گزارش شده بودند. این مطالعه اولین گزارش جداسازی و شناسایی مایکوپلاسما آگالاکتیه از اسپرم بزهای نر در ایران می باشد. نتایج این مطالعه نشان داد که اسپرم می تواند محل مناسبی برای حضور این پاتو‍ژن و سپس انتقال آن به جنس ماده محسوب شود، لذا این عامل را می توان به عنوان یکی از عوامل ناباوری در بزهای ماده محسوب نمود.
    کلیدواژگان: مایکوپلاسما آگالاکتیه، بزهای نر، اسپرم، 16s rRNA، ژن لیپوپروتئین
  • سیده فهیمه میرحق گوی جلالی، احمدرضا جباری *، مجید اسمعیلی زاد صفحات 165-171
    پاستورلا مولتوسیدا یک باکتری گرم منفی است که عامل ایجاد بیماری های مختلفی در بسیاری از گونه های حیوانی و انسانی می باشد. آنچه که آشکار است LPS یک فاکتور بیماری زای مهم می باشد که هر تغییر کوچکی در ساختار LPS باعث اثرات اساسی در توانایی ایجاد بیماری توسط پاستورلا مولتوسیدا در میزبانش می شود و نیزLPS می تواند به عنوان یک فاکتور مهم در سیستم تایپینگ سوماتیک، برای شناسایی و طبقه بندی باکتری مورد استفاده قرار گیرد. ژنوتیپLPS جدایه های گوسفندی، با استفاده از 8 جفت پرایمر اختصاصی ژن های بیوسنتزهسته خارجی LPS تعیین شدند. سپس ژن های LPS تکثیر یافته به وسیله واکنش زنجیره ای پلیمراز، تعیین توالی شده و با توالی های موجود در بانک ژن مورد مقایسه قرار گرفتند. از 32 جدایه پاستورلا مولتوسیدای گوسفندی مورد آزمایش، 21 جدایه با فراوانی (62/65%) دارای ژنوتیپ 6L، 9 جدایه با فراوانی( 12/28%) دارای ژنوتیپ 3L، 1 جدایه با فراوانی( 12/3%) شامل هر دو ژنوتیپ 3L و 6L بودند. 1 جدایه با فراوانی (12/3%) غیر قابل تیپ بندی بود. روش LPS-PCR توانست ژنوتیپ 31 مورد از 32 جدایه فیلدی مورد مطالعه را تعیین نماید. بر اساس آنالیز فیلوژنتیکی، جدایه های ژنوتیپ L3 در دو زیر شاخه مجزا قرار گرفتند. درصد تشابه توالی ژن های LPS در بین جدایه های گوسفندی ژنوتیپ با توالی های موجود در بانک ژن بطور قابل توجهی بالا (5/99%>) بود. LPS-PCR یک روش ژنوتایپینگ دقیق است که می تواند سویه های پاستورلا مولتوسیدا را در یکی از هشت ژنوتیپ LPS طبقه بندی نماید.
    کلیدواژگان: پاستورلا مولتوسیدا، گوسفند، هسته خارجی LPS، تعیین تیپ با روش واکنش زنجیره ای پلیمراز
  • سکینه زندیه، محسن لطفی*، مرتضی کمال زاده، نادیه شیری، عفت پرمور، علی اسحاقی، شهین مسعودی، محمدحسن حبل الورید، عبدالحمید شوشتری، حسین گودرزی، سید محمد جواد طاهر مفرد، سعید امانپور صفحات 173-179
    بیماری بورس عفونی (بیماری گامبورو) از سراسر دنیا گزارش شده و اهمیت اقتصادی- اجتماعی بیماری در سطح بین المللی قابل ملاحظه است. برای کنترل بیماری چندین نوع واکسن تجاری معرفی شده اند که یا بر پایه کشت سلول و یا بر پایه کشت در تخم مرغ جنین دار هستند. چنانچه واکسن های بر پایه سلولی بیماری گامبورو بی ضرر و کارا باشند، بسیار مقرون به صرفه هستند. سلول اولیه فیبروبلاست جنین جوجه (CEF) پر مصرف ترین سلول برای تهیه واکسن بورس عفونی بر پایه سلولی است. تهیه و استفاده از سلول CEF بسیار سخت و زمانبر است. در این مطالعه برای اولین بار توجه به رفرنس TRS 978 Annex3، WHO یک سلول سوسپانسیون با منشاء لنفوئیدی گوسفند (H1 Cell Line) که حساسیت خود را به ویروس واکسینال گامبورو نشان داده است، تعیین ویژگی گردید. این سلول تمام آزمایش ها را با موفقیت پشت سر گذاشت و برای تکثیر ویروس بورس عفونی مناسب است.
    کلیدواژگان: سلول اولیه فیبروبلاست جنین جوجه، بیماری بورس عفونی طیور، تعیین ویژگی سلول، سلول لاین لنفوئیدی گوسفند، بیماری گامبورو
  • ناصر رزم آرایی، علیرضا محجل نایبی، شیوا احدی خسروشاهی، صفر فرج نیا * صفحات 181-187
    این مطالعه با هدف ارزیابی مقایسه ای ظرفیت آنتی اکسیدانی و همچنین بررسی سمیت سلولی عصاره دانه انگور (GSE)، کروسین (CRO) و فنی توئین (PHEN) برروی سلول های سرطان پستان انجام گردید. عصاره متانولی (MeOH) این ترکیبات تهیه گردید و فعالیت آنتی اکسیدانی این ترکیبات با استفاده از روش DPPH اندازه گیری شد در این آزمایش از Quercetine (QUER) به عنوان کنترل مثبت استفاده گردید. تست MTT نیز برای ارزیابی سمیت سلولی این ترکیبات بر روی رده سلول های سرطانی MCF-7 (سلول های سرطان پستان) مورد استفاده قرار گرفت و در این آزمایش از دوکسوروبیسین (DOX) به عنوان کنترل مثبت استفاده گردید. نتایج این مطالعه نشان داد که فعالیت آنتی اکسیدانی و سمیت سلولی GSE از CRO و PHEN بیشتر بود و همچنین یک ارتباط مستقیم بین فعالیت های آنتی اکسیدانی و سمیت سلولی این ترکیبات وجود دارد. با توجه به فعالیت آنتی اکسیدانی و سمیت سلولی GSE بر روی سلول های سرطانی احتمالا می توان از این ترکیب به همراه سایر ترکیبات ضد سرطان در درمان سرطان استفاده نمود و برای تکمیل نتایج این تحقیق نیاز به بررسی های بیشتر می باشد.
    کلیدواژگان: عصاره دانه انگور، کروسین، فنی توئین، سایتوتوکسیسیتی، فعالیت آنتی اکسیدانی
  • مقالات کوتاه
  • بابک نریمانی، ناصر حقوقی راد *، پرویز شایان، صادق رهبری صفحات 189-195
    تیلریوز گاوی، بیماری کنه برد مهمی است که توسط تک سلولی داخل اریتروسیتی از جنس تیلریا ایجاد می گردد. این بررسی برای تعیین وضعیت جاری عفونت تیلریایی در گاوهای استان آذربایجان غربی ایران توسط روش های مولکولی و میکروسکوپی به کار برده شد. در این تحقیق، 484 نمونه خون کامل از گاو بومی و گاومیش چهار شهر در طی مارس تا جولای 2014 جمع آوری شده است. دام های مورد مطالعه بر اساس نژاد، جنس، سن، ماه و شهر طبقه بندی شده بودند. تمام گسترش های نازک خونی از هر دام، توسط رنگ گیمسا برای مطالعه انگل شناسی رنگ آمیزی شدند. تکنیک های واکنش زنجیره ای پلیمراز و Semi-nested PCR آزمون های دیگری بودند که برای تشخیص DNA ی تیلریا اورینتالیس، جفت 18S rRNA ویژه به کار گرفته شدند: مجموعه پرایمری Tbs-S/Tbs-A برای تکثیر تیلریایی و سپس مجموعه پرایمری To/Tbs-A برای تکثیر تیلریا اورینتالیس. تکنیک مولکولی، 40 عدد از 484 (26/8 %) نمونه را از لحاظ جنس تیلریا مثبت و 17 عدد از 484 (51/3 %) نمونه را از لحاظ تیلریا اورینتالیس مثبت، آشکار کرد. میزان شیوع تیلریا اورینتالیس در گاوهای بومی 33/8 % و برای نخستین بار در گاومیش ها 68/0 % بوده و بین گروه های گاوبومی و گاومیش اختلاف معنی دار مشاهده گردید. (P<0.05) این تکنیک مولکولی اذعان داشت که تیلریا اورینتالیس در گاو بومی و به خصوص گاومیش در مناطق شمال غربی ایران وجود دارد.
    کلیدواژگان: تیلریا اورینتالیس، گاومیش، گاو، واکنش زنجیره ای پلیمراز، ایران
  • عبدالحسین دلیمی*، فرنوش جامعی، آنیتا محمدیها، محمد براتی، سهیلا مولایی صفحات 197-201
    گونه های هپاتوزون تک یاخته های آلوده کننده حیواناتی مانند پرندگان، خزندگان، دوزیستان، و گوشت خواران هستند. اگر چه هپاتوزونوز سگ در ایران گزارش شده است، اما تشخیص بر اساس روش های مولکولی آن انجام نشده است. هدف اصلی این مطالعه تشخیص مولکولی هپاتوزون کانیس سگ با روش واکنش زنجیره ای پلیمراز و تعیین توالی آن بوده است. بدین منظور 104 نمونه خون از سگ های شهرستان مشکین شهر (استان اردبیل) جمع آوری و DNA آنها با کیت DNG-PLUS استخراج و سپس با روش واکنش زنجیره ای پلیمراز معمولی قطعه ژن18 SrRNA تکثیر و توالی آن تعیین گردید. باندی به طول تقریبی 897 جفت باز برای نمونه مثبت بدست آمد و 24 نمونه از 104 نمونه (٪7/23%) از لحاظ هپاتوزون کانیس مثبت مشاهده شدند. این درصد آلودگی در سگ های استان اردبیل نسبتا بالا می باشد. در مقایسه با دیگر نتایج ثبت شده در بانک ژنی، توالی مولکولی قطعه مورد نظر 99٪با آنها مشابه بوده است. این اولین گزارش تشخیص مولکولی هپاتوزون کانیس در ایران است.
    کلیدواژگان: هپاتوزون کانیس، واکنش زنجیره ای پلیمراز، سگ، اردبیل، ایران
  • زهرا سلطانی، داود کشاورزی *، مصطفی ابراهیمی، ابوذر سلطانی، محمد جعفر مومن بالله فرد، فیروز سلطانی، حسین فرامرزی، کامیار امرایی صفحات 203-208
    پشه های کولیسیده مهمترین ناقلین بندپا از نظر بهداشت هستند زیرا مسئول انتقال تعداد زیادی ازعفونت ها هستند. مطالعه حاضر از ماه آوریل تا سپتامبر 2012 در پنج منطقه جمع آوری در شهرستان فیروزاباد صورت گرفت. نمونه برداری به وسیله تکنیک ملاقه زنی برای جمع آوری لاروها و تکنیک توتال کچ برای بالغین انجام شد. در مجموع 689 بالغ و 1313 لارو جمع آوری گردید که شامل سه جنس و شش گونه بود. این گونه ها عبارت بودند از انوفل سوپرپیکتوس، انوفل دتالی، کولکس سیتایتیکوس، کولکس تایلری، کولکس مایمتیکوس و کولیستا لونجیئوراتا. در بین این ها گونه کولکس تایلری با مجموع 613 لارو و 247 بالغ غالب بود. بیشترین فراوانی در ماه ژوئن بود (31.1 درصد) و کمترین آن در ماه می (3.4 درصد). میانگین دمایی در ماه ژوئن 31.3 و در ماه می 28.2 درجه سانتی گراد بود. بر اساس این مطالعه، برخی از ناقلین بالقوه از نظر پزشکی و دامپزشکی در شهرستان فیروز آباد وجود دارند و اغلب در ماه ژوئن و جولای فعالیت بیشتری دارند.
    کلیدواژگان: کولیسیده، فراوانی ماهیانه، فارس، جنوب غرب ایران
|
  • Mohammad Mehdi Ranjbar, Saeed Ataei *, Gholamreza Nikbakht Broujeni, Salar Golabdar Pages 147-157
    L’exon 2 de BoLA-DRB3 est un gène lié au MHC classe 2, jouant a un rôle central dans la réponse immunitaire et les facteurs de production. Jusqu’à présent, les caractéristiques moléculaires et évolutives de BoLA-DRB3.2 ainsi que pour des molécules équivalentes comme HLA2-DRB3 chez l’homme et H2-DRB3 chez la souris n’ont pas été suffisamment comprises. A cet effet, des analyses de variabilité, phylogénétiques, structurelles et de séquencage de BoLA-DRB3.2 ont été menées. Cet article présente quelques nouveaux résultats aidant à determiner la variation entre les espèces et la sensibilité / résistance à cette maladie pour la conception d’un nouveau vaccin. En premier lieu, les allèles de BOLA DRB3.2 et les exons orthologues ont été extraits de la base des données afin d’être analysées. Ensuite, les structures secondaire et tertiaire de BoLA-DRB3.2 ont été visualisées et vérifiées. Les régions très variables (HVR) ont été identifiées par des approches hybrides. La dernière étape consistait à étudier les relations interspécifique, comme la phylogénie et le regroupement des allèles ainsi que lestimation moyenne de la ivergence évolutive. Les résultats de ces analyses ont montré huit HVR et trois frontières dans lanalyse de la variabilité de lentropie de hannon. Ces HVR ont été détectés dans toutes les sous structures et étaient plus particulièrement localisés au niveau sde l’alpha hélix. Les analyses phylogéniques montraient une relation évolutionnaire élevée et une faible diversité parmi les bovins, les buffles, les moutons et les chèvres. De plus, ces données suggèrent que DRB3 est exprimé avant la spéciation pouvant, de ce fait, permettre la prédiction et la sélection des allèles responsables de la résistance / sensibilité sur la base de la similitude entre ces espèces. Enfin, DRB3 a été divisé en sept groupes et les classes dallèles anciennes et plus récentes ont été identifiées.
    Keywords: BoLA DRB3.2, vache, les changements, la modélisation, la phylogénie
  • Seyed Ali Pourbakhsh *, Alireza Abtin, Abbas Ashtari, Babak Kheirkhah, Mohammadali Bayatzadeh, Salimeh Ahangran Pages 159-164
    La maladie agalactie est lune des maladies les plus infectieuses chez les moutons et les boucs. Cette maladie est dans la catégorie des infections à mycoplasme et est habituellement endémique. Mycoplasma agalactiae est la principale cause de cette maladie chez les boucs. Le but de cette étude était lisolement et lidentification du Mycoplasma agalactiae à partir du sperme de bouc. Au total, 39 échantillons de sperme de boucs ont été prélevés. Une culture cellulaire a été effectuée sur tous les échantillons dans un milieu de culture adapté et spécifique (PPLO Broth) au Mycoplasma agalactiae. Après extraction de lADN des bactéries, des tests PCR ont été menés sur tous les échantillons en utilisant des amorces spécifiques à une séquences du gène 16S rRNA de 163 pb de longueur pour l’identification du genre Mycoplasma et une deuxième de 375 pb composant une partie du gène d’une lipoprotéine spécifique à l’espèces Mycoplasma agalactiae. Sur un total de 39 échantillons analysés, 29 échantillon (74.3%) étaient positifs dans le mileu de culture PPLO. Nos analyses par PCR spécifique au genre Mycoplasma ont révélé que 38 des 39 échantillons (97.4%) étaient positifs parmi lesquels 6 (15.3%) étaient également positifs au test PCR spécifique à l’espèce Mycoplasma agalactiae. Ce travail représente la première étude sur lisolement et lidentification du Mycoplasma agalactiae présent dans le sperme des boucs en Iran. Les résultats de cette étude ont montré que le sperme pourrait être un endroit approprié pour la présence de cet agent pathogène et sa transmission à la femelle. Par conséquent, ce facteur peut être considéré comme lune des causes potentielles dinfertilité chez les chèvres.
    Keywords: boucs, gène lipoprotéine, Mycoplasma agalactiae, sperme, 16s rRNA
  • Seyede Fahimeh Mirhaghgoye Jalali, Ahmad Reza Jabbari *, Majide Esmael Zad Pages 165-171
    Pasteurella multocida est une bactérie Gram négative pathogène chez de nombreuses espèces animales ainsi que pour l’homme. De toute évidence, les lipopolysaccharides (LPS) représentent un facteur pathogène important et le moindre changement dans leur structure peut fondamentalement affecter le pouvoir pathogène de Pasteurella multocida.De plus, les LPS peuvent être utilisés comme un facteur important dans le système de typage somatique pour lidentification et la classification des bactéries utilisées. Les génotypes des LPS des isolats de moutons ont été déterminés avec 8 paires damorces spécifiques à certains gènes exprimés par le noyau externe des LPS. Ensuite, les séquençages des gènes de LPS amplifiés par PCR ont été déterminées et ont été comparées aux séquences déjà existantes dans la banque de gènes. Parmi les 32 isolats de Pasteurella multocida de mouton testés, 21 isolats (62.65%) avaient le génotype L6, 9 isolats (12.28%) le génotype L3 , 1 isolat (3.12%) montraient les deux génotypes L3 et L6 ; et un isolat (3.12%) était inclassable. La méthode LPS-PCR a été en mesure de déterminer le génotype de 31 des 32 isolats étudiés. Sur la base de lanalyse phylogénétique, les isolats montrant le génotype L3 ont été regroupés en deux sous-catégories. Le pourcentage de similitude des séquences des gènes LPS entre les différents isolats génotypiques de mouton répertoriés dans la banque de gènes était considérablement élevé (>99.5%). Cette étude montre que la LPS-PCR est une méthode de génotypage précise qui peut classifier les isolats de Pasteurella multocida dans lun des huit génotypes des LPS.
    Keywords: Pasteurella multocida, mouton, noyau externe de LPS, le typage PCR
  • Sakineh Zandieh, Mohsen Lotfi *, Morteza Kamalzadeh, Nadieh Shiri, Effat Parmour, Ali Eshaghi, Shahin Masoudi, Mohammad Hasan Hablolvarid, Abdolhamid Shoushtari, Hosein Goudarzi, Seyyed Mohammad Javad Taher Mofrad, Saeid Amanpour Pages 173-179
    La bursite infectieuse (maladie de Gumboro) a été rapportée de partout dans le monde et limportance socio-économique de cette maladie est considérable au niveau international. Plusieurs types de vaccins commerciaux ont été introduits pour contrôler cette maladie. Ces vaccins sont produits par culture cellulaire ou dans des œufs embryonnés. Si les vaccins à base de cellules contre la maladie de Gumboro s’avèrent sans danger et efficaces, ils seront beaucoup plus abordables pour le traitement de la maladie. Les fibroblastes embryonnaires de poussin (CEF) sont les cellules les plus populaires pour la production du vaccin contre la Bursite infectieuse par culture cellulaire. Le procès de préparation et dutilisation des cellules CEF est très long et difficile. Dans cette études, l’attention est portée pour la première fois sur la référence Annex3 TRS 978, WHO, une cellule en suspension de moutons dorigine lymphoïde (H1 Cell Line) ayant montré une sensibilité au virus vaccinal de Gumboro. Cette cellule a passé avec succès tous les tests et a été adaptée à la réplication du virus de la Bursite infectieuse.
    Keywords: Cellule embryonnaire fibroblastique de poussin, Bursite infectieuse des volailles, Caractérisation des cellules, Lignée cellulaire lymphoïde de mouton, La maladie de Gumboro
  • Nasser Razmaraii, Hossein Babaei, Alireza Mohajjel Nayebi, Shiva Ahadi Khosroshahi, Safar Farajnia * Pages 181-187
    L’objectif de cette étude était d’évaluer et de comparer la capacité antioxydante et la cytotoxicité des extraits de pépins de raisin (GSE), de crocine (CRO) et de phénytoïne (PHEN) sur les cellules cancéreuses du sein. Les extraits de méthanol (MeOH) de ces composés ont été préparés et lactivité antioxydante de ces composés a été mesurée à laide de la méthode DPPH en utilisant de la quercétine (QUER) comme témoin positif. Le test a été utilisé pour l'évaluation de la cytotoxicité de ces différents composés sur des lignées cellulaires cancéreuses MCF-7 (cellules cancéreuses du sein). Dans cette expérience la doxorubicine (DOX) a été utilisée comme témoin positif. Les résultats de cette étude ont montré que lactivité anti-oxydante et la cytotoxicité de GSE sont plus élevées que CRO et PHEN, ainsi quil existe un lien direct entre lactivité anti-oxydante et la cytotoxicité de ces composés. Étant donné lactivité antioxydante et la cytotoxicité de GSE contre les cellules cancéreuses, cet extrait pourrait probablement accompagner dautres composés dans le traitement du cancer. Des études supplémentaires sont nécessaires pour compléter ces résultats.
    Keywords: extrait de pépins de raisin, crocine, phénytoïne, cytotoxicité, activité antioxydante
  • Babak Narimani, Hoghooghi-Rad Naser *, Parviz Shayan, Sadegh Rahbari Pages 189-195
    La theilériose bovine est une maladie importante causée par une cellule intra-érythrocytaire de Theileria. L’objectif de cette étude est de déterminer à l’aide de méthodes moléculaires et microscopiques l'état actuel de l’infection de Theileria chez les vaches de la province de lAzerbaïdjan occidental en Iran. Dans cette étude, 484 échantillons de sang ont été prélevés entre mars et juillet 2014 à partir de vaches et buffles indigènes provenant de quatre villes différentes. Les animaux étudiés avaient été classés selon la race, le sexe, l’âge et la ville. Tous les échantillons sanguins des animaux étudués ont fait l’objet d’une coloration de Giemsa pour les observations parasitologiques . Les techniques de PCR et semi-nested PCR ont été également utilisées pour détecter lADN de Theileria orientalis à l’aide des paires d’ARN ribosomiques 18S: les ensemble d’amorces Tbs-S/Tbs-A et To/Tbs-A ont été respectivement utilisés pour l’amplification de Theileiria, et Theileria orientalis. . Les analyses moléculaires sur 484 échantillons ont détecté 40 échantillons infectés par le Theileria (8,26%) et 17 (3,51%) échantillons positifs pour le Theileria orientalis. La prévalence de Theileria orientalis chez les vaches indigènes et les buffles était respectivement de 8.33% et 0.68%, révélant pour la première fois une différence significative entre ces deux groupes (p
    Keywords: Theileria orientalis, buffles, vaches, réaction en chaîne de polymérase, Iran
  • Abolhossein Dalimi *, Farnoosh Jameie, Anita Mohammadiha, Mohammad Barati, Sohila Molaei Pages 197-201
    Les espèces d’hépatozoonose sont des protozoaires infectant les animaux tels que les oiseaux, les reptiles, les amphibiens et les carnivores. Bien que l’hépatozoonose canine ait été rapportée en Iran, elle na pas encore été détectée par des méthodes moléculaires. Lobjectif principal de cette étude était le diagnostic moléculaire de l’hépatozoonose canine par la méthode PCR et la détermination de sa séquence nucléotidique. A cet effet, 104 échantillons de sang provenant des chiens de la ville de Meshkinshahr (Province Ardabil) ont été recueillies et les ADNs ont été extraites à l’aide du kit DNG-PLUS. Ensuite le gène SrRNA 18 a été amplifié par PCR conventionnelle afin de déterminer sa séquence. Une bande denviron 897 pb a été identifiée dans les échantillons positifs et 24 des 104 échantillons analysés (23.7%) étaient infectés par une hépatozoonose canine. Ce pourcentage dinfestation chez les chiens de la province Ardabil est relativement élevé. La séquence moléculaire du fragment étudié était 99% similaire à celles enregistrées dans la banque de gènes. Cette étude représente le premier rapport sur la détection de l’hépatozoonose canine en Iran.
    Keywords: Hépatozoonose canine, PCR, Chien, Province dArdabil, Iran
  • Zahra Soltani, Davood Keshavarzi *, Mostafa Ebrahimi, Aboozar Soltani, Mohammad Djaefar Moemenbellah-Fard, F. Soltani, Hosssein Faramarzi, Kamyar Amraee, Arezo Elyasigomari Pages 203-208
    Les moustiques (Culicidés) sont les plus importants vecteurs de maladie parmi les arthropodes, ils sont responsables de nombreuses infections. cette étude a été réalisée entre les mois d’avril et septembre 2012. Cinq sites de collections ont été sélectionnés au hasard parmi les installations existantes dans la ville de Firouzabad. L'échantillonnage a été effectué à l’aide d’une technique de trempage pour la collecte des larves et «total catch» (total des captures) pour les moustiques adultes. Au total, 689 moustiques adultes et 1313 larves de Culicidés ont été recueillis, comprenant 3 genres et 6 espèces de Culcidés identifiés; à savoir: Anopbutuperpictus, Anophelesdthali, Culexsitaiticus, Culextheileri, Culexmimeticus et Culisetalongiareolata. Cx. theileri était le moustique culicidé le plus fréquent à Firouzabad, avec un total de 613 et 247 spécimens de larves et de moustiques adultes respectivement collectés. Le nombre le plus élevé de moustiques a été recueilli en juin (31, 1%) et le plus bas en mai (3, 4%). Les températures moyennes durant les mois de juin et de mai étaient respectivement de 31, 3°C et de 28, 2 °C. Cette étude a démontré qu’il existaient parmi les moustiques collectés à Firouzabad, des vecteurs potentiels de maladies transmissibles à l’homme et à l’animal. Ces vecteurs sont plus actifs au cours des mois de juin et juillet.
    Keywords: Culicidés, Fréquence mensuelle, Fars, louest de la province de Iran