فهرست مطالب

دو ماهنامه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال چهارم شماره 1 (بهار و تابستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/03/01
  • تعداد عناوین: 13
|
  • سامان نوبری، مهوش اسکویی*، فاطمه رحمتی، بهاره شقاقی، نور امیر مظفری صفحات 9-16
    زمینه و هدف
    استرپتوکوکوس پنمونیه از مهم ترین عوامل ایجاد کننده پنمونی، مننژیت، سینوزیت و اوتیت میانی است. مقاومت این باکتری به بتالاکتام وابسته به تغییر در پروتئین های متصل شونده به پنی سیلین (Penicillin binding protein; PBP) است. هدف از این مطالعه تعیین میزان شیوع مقاومت به آنتی بیوتیک های رایج در درمان عفونت های پنوموکوکی در ایزوله های جمع آوری شده از بیماران در تهران و تغییرات صورت گرفته در PBP2b بود.
    روش بررسی
    54 ایزوله ی بالینی استرپتوکوکوس پنمونیه (از 1379 الی 1387) از مراکز درمانی مختلف در تهران از جمله بیمارستان های امام خمینی، حضرت رسول اکرم ص، سینا، شهدای تجریش، حضرت علی اصغر، مرکز طبی کودکان و آزمایشگاه بهار، جمع آوری شد و با آزمایش بیوشیمیایی تعیین هویت گردید. تست حساسیت به سفوتاکسیم، اریترومایسین، تتراسایکلین، آمپی سیلین، ونکومایسین و تری-متوپریم سولفومتوکسازول به روش انتشار از دیسک انجام گرفت. MIC برای پنی سیلین به روش broth microdilution تعیین شد. ژن pbp2b از طریق PCR تکثیر و تعیین توالی گردید
    یافته ها
    از 54 ایزوله، 24 ایزوله (44.4 %) مقاومت حدواسط به پنی سیلین و 14 ایزوله (25.9 %) مقاوم به پنی سیلین بودند. 2 ایزوله (3.7 %) به سفوتاکسین، 9 ایزوله (16.6 %) به اریترومایسین، 10 ایزوله (18.51 %) به تتراسایکلین 28 ایزوله (51.9 %) به تری متوپریم سولفامتوسازول مقاوم بودند. 9 ایزوله (16.6 %) مقاومت چندگانه داشتند. تمام ایزوله های مقاوم به پنی سلین و اغلب ایزوله ها با مقاومت جد واسط دارای موتاسیون در نواحی کاتالیتیکی pbp2b بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج بیانگر شیوع سویه های استرپتوکوکوس پنمونیه مقاوم به پنی سیلین است. سویه های دارای مقاومت چندگانه، نشان دهنده بحران در درمان عفونت های پنموککی است. تغییرات در توالی اسید آمینه pbp2b عمدتا با کاهش حساسیت به پنی سیلین همخوانی نشان داد. نتایج نشان می دهد که حساسیت یا مقاومت این باکتری به پنی سیلین می تواند با تعیین تغییرات صورت گرفته در ژن pbp2b ارزیابی شود.
    کلیدواژگان: استرپتوکوکوس پنمونیه، مقاومت به پنی سیلین، مقاومت چندگانه، PBP2b
  • علیرضا ناطقیان، خدیجه ارجمندی، پروانه وثوق، عبدالله کریمی، آزیتا بهزاد، معصومه نویدنیا صفحات 17-25
    زمینه و اهداف
    انتروکوک های مقاوم به ونکومایسین (Vancomycin resistant enterococci=VRE)، در بیماران مبتلا به نقص ایمنی عامل عمدهه ابتلا و مرگ و میر هستند. هدف از این مطالعه تعیین فراوانی حاملین انتروکوک مقاوم به وانکومایسین در کودکان مبتلا به لوسمی لنفوبلاستیک حاد، تعیین اپیدمیولوژی مولکولی آن و عوامل خطرساز موثر در شیوع آن در سال 87-1386 بود.
    روش بررسی
    در یک مطالعه توصیفی مقطعی نمونه مدفوع 130 کودک مبتلا به لوسمی لنفوبلاستیک حاد مراجعه کننده به 2 بیمارستان تهران (علی اصغر و محک) بر روی محیط های انتروکوک آگار و آگار خوندار کشت داده شد. ارگانیسم های جدا شده به روش باکترویولوژی نعیین هویت شدند. حداقل غلظت بازدارنده وانکومایسین به روش macrodilution تعیین شد. سرانجام PCR با پرایمر های VanAو VanB انجام گردید. سایر اطلاعات از طریق پرسشنامه و با رجوع به پرونده بیماران تکمیل شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری STT، Mann whithney new، Chi-sqare، Fisher exactو Anova و Kruskal-Wallis استفاده شد.
    یافته ها
    از کشت مدفوع 130 کودک (با متوسط سن 6.5 سال) در 95 نمونه (73 %) انتروکوک جدا شد. از 23 سویه (24.7 %) انتروکوک مقاوم به وانکومایسین، 26 سویه (78.8 %) واجد فنوتیپ VanA و 7 سویه (21.2 %) دارای فنوتیپ VanB بودند. سابقه بستری در ICU با اکتساب انتروکوک ارتباط معنی داری داشت. (P=0.03) و با اکتساب VRE هم روندی به سمت معنی دار شدن نشان داد. (P=0.07) بین وجود VanA و VanB در سویه های VRE و متغیر سن تفاوت معنی دار مشاهده شد. (P=0.07). بین متغیرهای جنس، مدت زمان بیماریف تعداد بستری های قبلی، وجود بیماری همزمان دیگر، سابقه نوتروپنی شدید در یک ماه قبل از جمع آوری نمونه، سابقه مصرف آنتی بیوتیک در 3 ماه قبل و اکتساب VRE ارتباط معنی دار مشاهده نشد. (P>0.05)
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان می دهد که شیوع VRE در کودکان ایراتی مبتلا به لوسمی لنفوبلاستیک حاد زیاد است. اجرای برنامه های مداخله ای جهت کنترل آن بسیار ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: انتروکوک مقاوم به ونکومایسین، عوامل خطرساز، لوسمی لنفوبلاستیک حاد، کودکان
  • ندا سلیمانی، مرتضی ستاری *، سعید سپهری سرشت، سعید دانشمندی، صفورا درخشان صفحات 26-34
    زمینه و اهداف
    مصرف روزافزون آنتی بیوتیک ها علیه عفونت ناشی از باکتری ها سبب افزایش مقاومت دارویی شده است .همین امر سبب گردید تا مطالعات وسیعی بر روی داروهای ضد میکربی جدید با اثر بخشی بیشتر به-خصوص گیاهان داروئی صورت گیرد. هدف این تحقیق، ارزیابی اثرات متقابل داروئی و فعالیت ضد باکتریایی اسانس زیره سیاه (Bunium persicum) بر ضد تعدادی از باکتری های گرم مثبت و گرم منفی بود.
    روش بررسی
    اسانس زیره سیاه از دانه آن تخلیص شد و با روش کروماتوگرافی گازی/ طیف سنجی جرمی (GC/MS) تجزیه (آنالیز) شد. برای بررسی عملکرد ضد باکتریایی اسانس از روش انتشار از دیسک و تعیین حداقل غلظت های مهارکننده (MIC) و کشنده (MBC ) بر روی 8 سویه استاندارد باکتریایی استفاده شد. در بررسی اثرات هم افزایی (سینرژیستی) و کاهندگی (آنتاگونیستی) ، سویه های استاندارد باکتریایی بر روی محیط حاوی اسانس کشت داده شد و سپس دیسک های آنتی بیوتیک بر روی آن قرار گرفت.
    یافته ها
    در اسانس زیره سیاه 13 ترکیب شناسایی شد. بر اساس آزمایش انتشار از دیسک در آگار بیشترین میزان هاله عدم رشد مربوط به باسیلوس سرئوس با قطر 45 میلی متر مشاهده شد. نتایج MIC و MBC نشان داد که اسانس بیشترین میزان مهار کنندگی و کشندگی را بر روی اشریشیا کلی دارد. نتایج مربوط به اثرات هم-افزایی و کاهندگی در مورد اشریشیا کلی نشان داد که اسانس موجب افزایش اثر جنتامیسین می شود، اما در مورد سایر باکتری ها نتایج متغیر بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این بررسی پیشنهاد می کند که اسانس زیره سیاه می تواند به تنهایی یا در ترکیب با سایر عوامل ضد میکربی برای درمان عفونت های باکتریایی موثر باشد. همچنین این اسانس می تواند عملکرد برخی از آنتی بیوتیک ها را تقویت نماید که امکان استفاده از آن را به ویژه در موارد مقاومت داروئی مطرح می نماید.
    کلیدواژگان: زیره سیاه، فعالیت ضد باکتریایی، اثرات هم افزایی و کاهندگی، اسانس، آنتی بیوتیک
  • آوا بهروزی، محمد رهبر*، جلیل وند یوسفی صفحات 36-41
    زمینه و هدف
    آنزیم های بتا لاکتاماز طیف گسترده (ESBLs ) باعث مقاومت گسترده به پنی سیلین ها، سفالوسپورین ها و منوباکتام ها می شوند. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان شیوع مقاومت ناشی از ESBLs بر روی پاتوژن های ادراری جدا شده از عفونت های ادراری در بیمارستان میلاد تهران در سال 1388 انجام شد.
    روش بررسی
    بیماران مورد مطالعه افراد بستری و سرپایی مراجعه کننده به بیمارستان میلاد بودند (اسفند ماه 1387 لغایت خرداد ماه 1388). سویه های جدا شده با آزمایش های بیوشیمیائی تعیین هویت شدند. برای آزمایش های حساسیت به آنتی بیوتیک ها و تولید آنزیم های بتا لاکتاماز طیف گسترده به ترتیب از روش انتشار از دیسک و دیسک ترکیبی، طبق دستورالعمل(Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI، استفاده شد. اطلاعات مورد نیاز (سن، جنس، سابقه مصرف آنتی بیوتیک) از طریق مصاحبه و یا مراجعه به پرونده بیماران بستری جمع آوری شد.
    یافته ها
    از 11308 نمونه ادرار بیماران سرپایی و بستری ، کشت 1020 نمونه(9%) مثبت شد. 735 سویه باسیل گرم منفی، شامل 620 ( 3/84% ) سویه اشریشیا کلی و 115 (7/15% ) سویه کلبسیلا پنمونیه جدا شد. 132 (21%)سویه اشریشیا کلی و 18 (15%) سویه کلبسیلا پنمونیه مولد آنزیم بتا لاکتاماز طیف گسترده بودند. بالاترین میزان مقاومت سویه های کلبسیلا پنمونیه به کاربنی سیلین (17 سویه، 95/99%)، آمپی سیلین (18 سویه، %100) و آمیکاسین (14 سویه، %78) ، و کمترین میزان مقاومت به افلوکساسین(5 سویه، %28) بود. در مورد اشریشیا کلی بالاترین میزان مقاومت به آمپی سیلین در 527 سویه (%85)، تتراسیکلین در 385 سویه (%62)و تری متو پریم سولفامتوکسازول در 335 سویه (%54) یود. این سویه ها کمترین مقاومت را به نیتروفورانتوئین در 3 سویه (%5/0)، به آمیکاسین در 124 سویه (%20)و به جنتامایسین در 124 سویه ( %20) نشان دادند.
    نتیجه گیری
    قریب یک پنجم سویه های اشریشیا کلی ویک ششم سویه های کلبسیلا پنمونیه جدا شده ازنمونه های ادرار مولد آنزیم بتا لاکتاماز طیف گسترده هستند که به اغلب آنتی بیوتیک های متداول نیز مقاوم می باشند.
    کلیدواژگان: ESBLs، اشریشیا کلی، کلبسیلا پنمونیه، ادرار، بیمارستان میلاد
  • شیلا جلال پور*، روحا کسری کرمانشاهی، اشرف سادات نوحی، حمید زرکش اصفهانی صفحات 42-48
    زمینه و اهداف
    لایه سطحی در اغلب باکتری ها خارجی ترین پروتئین است که با مهار ورود آنتی بیوتیک ها بیماریزایی باکتری را افزایش می دهد. نظر به نقش دست پرسنل و سطوح بیمارستان در انتقال عفونت های بیمارستانی، آلودگی منابع مزبور با سویه های باسیلوس سرئوس واجد لایه سطحی و β-لاکتاماز، منجر به گسترش عفونت های مقاوم به آنتی بیوتیک ها می گردد. هدف از این مطالعه تعیین فراوانی لایه سطحی و تولید β-لاکتاماز، هم چنین نقش لایه سطحی در مهار ورود پنی سیلین در سویه های باسیلوس سرئوس جداسازی شده از دست پرسنل و سطوح بیمارستان بود.
    روش بررسی
    این مطالعه آزمایشگاهی در سال های 1386-1384 در بیمارستان فوق تخصصی الزهرا و دانشگاه اصفهان انجام شد. 274 نمونه از دست پرسنل و سطوح بیمارستان جمع آوری شد و باسیلوس سرئوس جداسازی و شناسایی گردید. برای آماده سازی سویه ها از کشت 16 ساعته در محیط TSA)Tryptone Soy Agar) استفاده شد. پس از جداسازی پروتئین های سطحی، نمونه ها توسط 10X SDS-PAGE الکتروفورز شدند. آزمایش حساسیت میکربی به روش کربی- بائر و توان تولید β-لاکتاماز به روش اسیدومتریک انجام گرفت.
    یافته ها
    از 26 نمونه(49/9%) باسیلوس سرئوس جدا شد. از 13 سویه جدا شده از دست پرسنل 11 سویه (6/84%) و از 13 سویه جدا شده از سطوح بیمارستانی 1 سویه (7/7%) مولد نانوساختار لایه سطحی بودند. 11 سویه (3/92%) از سویه های فاقد لایه سطحی و تمام (100%) سویه های واجد لایه سطحی، به پنی سیلین مقاوم بودند. تمام (100%)سویه های باسیلوس سرئوس واجد لایه سطحی، مولد β-لاکتاماز بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج بیانگر شیوع بیشتر سویه های باسیلوس سرئوس واجد لایه سطحی در دست پرسنل بیمارستان و مقاومت بیشتر سویه های واجد لایه سطحی، به پنی سیلین است.
    کلیدواژگان: لایه سطحی، باسیلوس سرئوس، مقاومت آنتی بیوتیکی، β، لاکتاماز، عفونت بیمارستانی
  • تکتم کریم زاده*، فاطمه محمدی چلکاسری، مسعود شریفی، بهزاد بیژنی، محمود علیپور حیدری صفحات 49-57
    زمینه و اهداف
    کنترل و درمان عفونت های بیمارستانی ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین (methicilin resistant Staphylococcus aureus: MRSA) به علت مقاومت به بسیاری از آنتی بیوتیک ها یک معضل جهانی است. هدف این مطالعه تعیین شیوع و عوامل خطرساز اکتساب استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین در مراکز آموزشی – درمانی شهر قزوین بود.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی (85-1383) در 3 مرکز آموزشی – درمانی شهر قزوین (شهید رجایی، بوعلی سینا و کوثر) انجام شد. نمونه سواب بینی بیماران به هنگام پذیرش و ترخیص در محیط های اختصاصی کشت شد. بعد از جداسازی و تعیین هویت ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس، برای تعیین مقاومت به متی سیلین از روشOxacillin screening plates مطابق با دستورالعمل (CLSI)Clinical and laboratory standards institute استفاده شد. سایر اطلاعات از طریق پرسشنامه با مصاحبه حضوری و مراجعه به پرونده بیماران جمع آوری شد. داده ها با استفاده از آزمون مجذور کای تحلیل شد.
    یافته ها
    از 1083 بیمار به هنگام پذیرش 56 نفر (2/5%) حامل استافیلوکوکوس اورئوس (S. aureus) بودند. از این تعداد 51 نفر (7/4%) حامل سویه حساس به متی سیلین ((methicilin sensitive S. aureus: MSSA)) و 5 نفر(5/0%) حامل سویه MRSA بودند. از 793 بیمار باقیمانده به هنگام ترخیص به ترتیب 79 نفر (10%) و 15 نفر (9/1%) با سویه های مذکور کلینزه شدند. عوامل خطرساز کلونیزاسیون با MRSA، طول مدت اقامت در بیمارستان، بخش بستری، آنتی بیوتیک تجویز شده (به ویژه سیپروفلوکساسین) و استفاده از ابزار تهاجمی (آنژیوکت) بود (P< 0/05). میان سایر متغیرها با کلونیزاسیون MRSA ارتباط معنی دار یافت نشد(P> 0/05).
    نتیجه گیری
    یافته ها موید حضور سویه MRSA در جمعیت شهر قزوین است. در پی بستری بروز کلنیزاسیون با سویه های MSSA و MRSA در مقایسه با حالت حامل در بدو پذیرش با همین ارگانیسم ها به ترتیب 1/2 و 8/3 برابر است. این میزان برای MRSA افزون تر است که با طول مدت اقامت در بیمارستان، بستری در بخش-های جراحی و داخلی، مصرف سیپروفلوکساسین و تعبیه آنژیوکت همسو می باشد.
    کلیدواژگان: S، aureus، MRSA، کلنیزاسیون، آنتی بیوتیک، عوامل خطر ساز
  • ابوالفضل وهابی*، آلکا حسنی، محمدرضا نهایی، صفر فرج نیا صفحات 58-65
    زمینه و اهداف
    انتروکوک به صورت فزاینده عامل عفونت های شدید بیمارستانی است. مقاومت به آنتی بیوتیک ها، به ویژه ونکومایسین، آمپی سیلین و غلظت های زیاد آمینوگلیکوزیدها در آن شایع است. شناسائی سریع و درست انتروکوک مقاوم به ونکومایسین (Vancomycin resistant enterococci: VRE)، در مدیریت و درمان بیماران کلنیزه شده یا دچار عفونت انتروکوکی، بسیار حیاتی است و اجرای برنامه های درمانی مناسب برای پیشگیری از انتشارآن را فراهم می کند. هدف این مطالعه بکارگیری فناوری PCR، جهت شناسائی ژن های vanA و vanB در حاملین روده ای انتروکوک مقاوم به ونکومایسین بود.
    روش بررسی
    432 نمونه مدفوع یا رکتال سوآب از بیمارانی که حداقل 72 ساعت در بخش های پرخطر (ICU، هماتولوژی/انکولوژی، عفونی و سوختگی) در سه بیمارستان آموزشی درمانی تبریز (سینا، کودکان و شهید قاضی طباطبائی) بستری بودند و همچنین بیماران سرپائی (مراجعه کننده به درمانگاه انکولوژی، درمانگاه عفونی و بخش همودیالیز) جمع آوری شد (87-1386). نمونه ها در محیط های اختصاصی کشت داده شد و سویه های انتروکوک جداسازی گردید. تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) ونکومایسین، با روش Agar dilution انجام شد و سویه های مقاوم با E-test تایید گردید. فناوری PCR جهت شناسائی ژن های vanA/vanB، اجراء شد.
    یافته ها
    از 432 نمونه 291 (3/67%) سویه انتروکوک ایزوله شد. 189 سویه (9/64%) انتروکوکوس فکالیس و 86 سویه (5/29%) انتروکوکوس فسیوم تعیین هویت شدند. تعیین MIC، مقاومت کامل به ونکومایسین را در 15 (1/5%) سویه اثبات کرد که همگی انتروکوکوس فسیوم بودند. فناوری PCR، حضور ژن های vanA یا vanB با مقاومت حد واسط (MICs، 8-16 μg/ml) یا مقاومت سطح بالا≥ 256 μg/ml) (MICs، به ونکومایسین را در 54 (5/18%) سویه نشان داد. در مجموع 42 (6/66%) سویه مقاوم، انتروکوکوس فسیوم و 15 (8/23%) سویه انتروکوکوس فکالیس بودند. 54 (7/85%) سویه مقاوم به ونکومایسین از بیماران بستری و 9 (2/14%) سویه ازبیماران سرپائی بدست آمد.
    نتیجه گیری
    مقاومت کامل به ونکومایسین در انتروکوکوس فسیوم و در بیماران بستری یافت شد. مقاومت متوسط یا سطح بالای انتروکوک به ونکومایسین در بیماران بستری و سرپائی وجود دارد. فراوانی ژن vanB بیشتر از vanA است.
    کلیدواژگان: انتروکوک، ونکومایسین، کلنیزاسیون، vanA، vanB
  • شهلا منصوری، داوود کلانتر *، مصطفی شکوهی، ثمانه عباسی صفحات 66-73
    زمینه و هدف
    اشریشیا کلی از عوامل شایع عفونت های بیمارستانی از جمله عفونت های ادراری است. وجود مکانیسم مختلف ایجاد مقاومت به ویژه بتالاکتامازهای وسیع الطیف (ESBLS) درمان عفونت های حاصل از آن را با مشکل مواجه کرده است. شناسایی الگوی مقاومت و بتالاکتامازهای وسیع الطیف مانند TEM و SHV که شایع می باشند برای درمان مناسب عفونت های این باکتری ضروری است. هدف از این مطالعه تعیین میزان مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله های اشریشیا کلی جدا شده از ادرار بیماران بستری و شناسایی بتالاکتامازهای وسیع الطیف TEM و SHV در آنها بود.
    روش بررسی
    این بررسی بر روی 115 ایزوله اشریشیاکلی جدا شده در سال های 87-1386 از بیماران مبتلا به عفونت ادراری بستری در سه بیمارستان شهر کرمان انجام شد. حداقل غلظت ممانعت کنندگی از رشد برای آنتی بیوتیک های مختلف با روش رقت در آگار تعیین شد. از روش دیسک ترکیبی برای تعیین ESBLS استفاده شد. ازDNA پلاسمیدی و کروموزومی جهت شناسایی ژن بتالاکتامازهای TEM و SHV با روش PCR استفاده شد.
    یافته ها
    86 ایزوله (7/74%)حداقل به سه آنتی بیوتیک از کلاس های مختلف مقاوم بودند که به عنوان ایزوله هایی با مقاومت چندگانه در نظر گرفته شدند. کمترین میزان مقاومت به سفتیزوکسیم در 7 (7/14%) ایزوله و بیشترین مقاومت به آموکسی سیلین و تری متوپریم/ سولفامتوکسازول به ترتیب در 108 (94%) و 110 (95%) ایزوله بود. جمعا 76 ایزوله (66%) تولید کننده ESBLS بودند. در آزمایش PCR بر روی DNA پلاسمیدی و کروموزومی در مجموع 48 ایزوله (7/41%) دارای ژن TEM و 39 ایزوله (9/33%) دارای ژن SHV و 20 ایزوله (3/17%) دارای هر دو ژن بودند.
    نتیجه گیری
    مقاومت چندگانه در ایزوله های اشریشیاکلی در عفونت های ادراری زیاد است. به علت مقاومت بالا، تری متوپریم/ سولفامتوکسازول و آموکسی سیلین جهت درمان عفونت های ادراری ناشی از این باکتری توصیه نمی شوند. در مجموع فراوانی ژن TEM بیشتر از SHV است.
    کلیدواژگان: عفونت بیمارستانی، عفونت ادراری، بتالاکتامازهای وسیع الطیف، مقاومت چندگانه، اشریشیاکلی
  • مریم رضایی*، رزیتا عدالت، امیر سهرابی، سید داور سیادت، مهدیه معتمدی راد، جلیل وندیوسفی، شهاب مدرس گیلانی صفحات 74-79
    زمینه واهداف
    انتریک آدنوویروس های تیپ Ad40و Ad41 به عنوان دومین عامل گاستروانتریت حاد کودکان معرفی شده اند.این مطالعه به منظور تعیین اپیدمیولوژی مولکولی گاستروانتریت حاد ناشی ازانتریک آدنوویروس-های Ad40و Ad41 درکودکان زیر 5 سال بستری در بیمارستان بهرامی تهران در سال 88-1387انجام شد.
    روش بررسی
    از تابستان 1387 تا پایان بهار 1388 جمعا 100 نمونه مدفوع از کودکان زیر 5 سال، که با علایم بالینی گاستروانتریت حاد در بیمارستان بهرامی تهران بستری بودند، جمع آوری شد. با استفاده از کیت استخراج DNA، ژنوم ویروسی نمونه ها استخراج شد. سپس به کمک پرایمر های اختصاصی و با روش PCR جنس و تیپ انتریک آدنوویروس های Ad40وAd41 شناسایی شدند.
    یافته ها
    از 100 نمونه مدفوع، 8 نمونه (8%) ازنظر انتریک آدنوویروس Ad40وAd41 مثبت شدند. بیشترین موارد مثبت در کودکان گروه سنی کمتراز24 ماهگی ،6 مورد (75%) بود. تعداد موارد مثبت در دختران 5 مورد (62.5%)و در پسران 3 مورد (37.5%)مشخص شد. بیشترین موارد مثبت در فصل زمستان 3 مورد(37.5%)، بیشترین موارد مثبت در کودکان تغذیه شده با شیرخشک 5 مورد (62.5%) و کمترین موارد در کودکان تغذیه شده با شیر مادر 1 مورد (12.5%) بود.
    نتیجه گیری
    با انجام روش های تشخیص مولکولی، با حساسیت و ویژگی بالا، می توان گام موثری درتشخیص این عوامل برداشت تا بتوان راهکارهای مناسبی را اتخاذ کرد
    کلیدواژگان: اپیدمیولوژی مولکولی، آدنوویروس، گاستروانتریت حاد، PCR
  • علی محمد بهرامی، مرتضی شمسی*، رضا هوشمندفر صفحات 80-86
    زمینه و اهداف
    عفونت ناشی از ویروس سینسیتیال تنفسی گاو (BRSV : Bovine respiratory syncytial virus) بیشتر در گوساله های از شیر گرفته شده و گوساله های جوان و دام هایی که در محیط بسته نگهداری می شوند، دیده می شود. در موارد حاد بیماری، برونکوپنمونی عارض می شود وموجب مرگ دام می گردد. هدف از انجام این مطالعه تعیین شیوع آلودگی ویروس سینسیتیال تنفسی و میزان آنتی بادی ضد BRSV در گاو داری های استان ایلام بود.
    روش بررسی
    این مطالعه در طول یک سال (پاییز 1386 لغایت پاییز 1387)، با خون گیری از 400 راس گاو با سنین مختلف که 356 راس(89%) ماده و 44 راس (11%) نر بودند به صورت خوشه ایتصادفی از شهرستان های مختلف استان، در فصول مختلف سال به نسبت 85% از مراکز صنعتی و 15% از مراکز سنتی انجام گردید. اطلاعات کلی از قبیل سن، جنس، تاریخ و محل نمونه گیری، نحوه تغذیه و سابقه مشکلات تنفسی دام ثبت می شد. شناسایی آنتی بادی ضد BRSV با روش الیزا انجام شد. داده ها با نرم افزار آماری SPSS و آزمون مجذور کای تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    در مجموع 319 (79.7%) راس گاو، شامل 298 راس گاو ماده (83.7%) و 21 راس گاو نر (47.7%)، دارای آنتی بادی ضد BRSV بودند. بین میزان آلودگی در گاوها برحسب فصول مختلف سال اختلاف معنی دار مشاهده نشد(0.05> P)، اما بر حسب جنسیت معنی دار بود(0.05< P). بالا ترین (85%) و پایین ترین (71%) میزان آلودگی به ترتیب در شهرستان های ایلام و ایوان بود. کمترین(64%) و بیشترین(90%) میزان آلودگی به ترتیب در گروه سنی هفت سال و سه سال برآورد شد.
    نتیجه گیری
    میزان آلودگی چشمگیر است و با عواملی چون جنسیت، سن و مشکلات تنفسی وابستگی مستقیم دارد. با اعمال مدیریت صحیح و اصولی و بررسی تاثیر آلودگی بر روند سلامتی و تولید در استان، می توان از راهکار های مناسب جهت پیشگیری از بیماری بهره برد.
    کلیدواژگان: ویروس سینسیتیال تنفسی، گاو، سرولوژی، الیزای غیر مستقیم، ایلام
  • حشمت الله طاهرخانی، مصطفی انصاری، محمد فلاح، صبا صادق، صفورا شریعتی، غلامرضا روشندل* صفحات 87-90
    زمینه و اهداف
    ژیاردیازیس علائم بالینی گسترده ای دارد و شیوع ابتلاء به آن در استان همدان به طور قابل توجهی بالا است. لذا این مطالعه با هدف تعیین شکایات اصلی و سایر علائم بیماران مبتلا به ژیاردیازیس علامت دار در شهر همدان صورت پذیرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی و از نوع توصیفی می باشد. مطالعه بر روی 64 بیمار مبتلا به عفونت ژیاردیا، از میان 4000 مراجعه کننده جهت آزمایش مدفوع،انجام شد، که 320 نمونه مشکوک به ژیاردیا با علائم مورد نظر وجود داشت. 26 نفر (6/40%) زن و 38 نفر (4/59%) مرد بودند. جهت تفکیک علائم ژیاردیازیس از سایر بیماری های گوارشی مانند بیماری سلیاک، تست سرولوژی آنتی گلیادین و TTG)Anti-tissue transglutaminase antibody) انجام شد. نتیجه حاصل از آزمایشات با آزمون2χ تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بیشترین آلودگی به ژیاردیا در گروه سنی 20-16 سال (13 نفر، 3/20%) و در جنس مذکر (38 نفر، 4/59%) و نیز در سطح تحصیلات مقطع ابتدایی (20 نفر، 25/31%) دیده شد. شایع ترین شکایت مبتلایان شکم درد(27 نفر، 1/42%) بود. پس از آن نفخ و اسهال به ترتیب با شیوع 4/23% و 4/9% در رتبه های دوم و سوم قرا گرفتند.
    نتیجه گیری
    علائم اصلی مشاهده شده مشابه علائم برخی از بیماری های غیر انگلی مانند بیماری های گوارشی نظیر سلیاک و بیماری های باکتریایی است. توصیه می شود در بررسی بیماران مبتلا به علائم گوارشی، احتمال عفونت با ژیاردیا در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: عفونت انگل روده ای، ژیاردیازیس، تظاهرات بالینی، همدان
  • محمدحسن شاه حسینی*، محمد نعمتیان سوته، محمد قهری، سارا سعادتمند، سید احمد حسینی صفحات 91-99
    زمینه و هدف
    شاهد شیوع عفونت های قارچی از جمله کاندیدا و شیوع بیشتر بیماری ایدز، بدخیمی ها و افزایش اختلالات سیستم ایمنی هستیم. این امر زمینه را برای افزایش شیوع کاندیدیازیس سیستمیک و سپتی سمی کاندیدایی خصوصا با گونه های غیر آلبیکنس کاندیدا فراهم کرده است. هدف از این مطالعه تعیین هویت گونه های کاندیدا جدا شده از نمونه های کشت خون با استفاده از روش Seminested PCR بود.
    روش بررسی
    2516 نمونه کشت خون در بیمارستان بقیه الله در سال 1388 از نظر رشد عوامل مخمری بررسی شد. نمونه های مثبت از جهت حضور کاندیدا با آزمون های فنوتیپی (مورفولوژی، بررسی رنگ کلنی روی محیط کروم آگار کاندیدا، آزمون لوله زایا و تولید کلامیدوسپور)و ژنوتیپی (Seminested PCR)، بررسی شد. DNAی همه نمونه ها به طور مستقیم ازکشت خون و با استفاده از کیت DNG-plus استخراج شد. برای PCR مرحله اول از پرایمرهای CTSF و CTSR که قطعه ITS2) Internal Transcribed Spacer2) را تکثیر می کند استفاده شد. محصول مرحله اول به عنوان DNAی الگو برای انجام PCR مرحله دوم با استفاده از پرایمر عقبی مرحله اول(CTSR) و در حضور پرایمرهای اختصاصی گونه به نام های CADET، CPDET، CTDET، CGDET و CDDET استفاده شد. پرایمرهای اختصاصی به ترتیب برای شناسایی گونه های کاندیدا آلبیکنس، کاندیدا پاراپسیلوزیس، کاندیدا تروپیکالیس، کاندیدا گلابراتا و کاندیدا دابلینینسیس بود. گونه مخمر با توجه به الگوی باندهای ایجاد شده روی ژل و اندازه آن تشخیص داده شد.
    یافته ها
    از14 (0.5%) نمونه کشت خون 16 ایزوله کاندیدا جدا و شناسایی شد. از این تعداد، 6 ایزوله کاندیدا آلبیکنس، 4 ایزوله کاندیدا پاراپسیلوزیس، 4 ایزوله کاندیدا گلابراتا، 2 ایزوله کاندیدا تروپیکالیس بود. در دو نمونه خون، به طور همزمان دو گونه کاندیدا مشاهده و تعیین هویت شد(عفونت مخلوط). کاندیدا دابلینینسیس از هیچ نمونه ای جدا نشد.
    نتیجه گیری
    با استفاده از روش مولکولی Seminested PCR، امکان تشخیص سریع گونه های پاتوژن کاندیدا از نمونه های خون با حساسیت و ویژگی بالا، فراهم شد.
    کلیدواژگان: کاندیدا آلبیکنس، کاندیداهای غیر آلبیکنس، کشت خون، Seminested PCR، ITS2
  • علی نجفی، حمیدرضا توکلی*، علی مهرابی توانا، مهدی قربانعلی زادگان، رضا رنجبر صفحات 100-103
    زمینه و اهداف
    ساب تایپ H5N1 ویروس انفلوآنزا، که با قدرت کشندگی بالا می باشد، در سال های اخیر باعث تلفات زیادی در منطقه آسیا و به ویژه در کشورهای آسیای شرقی و خاور میانه شده است. هدف این مطالعه تعیین فیلوژنتیک ویروس انفلوآنزا A، ساب تایپ H5N1، در همسایگان ایران طی سال های 2006-2003 بود.
    روش بررسی
    از الگوریتم های بیوانفورماتیکی همترازی سکانس ها استفاده شد. سکانس های ژنی و پروتئینی ژن هماگلوتینین ساب تایپ H5N1 ویروس انفلوآنزا که در بانک های ژنی و پروتئینی کشور های همسایه ایران گزارش شده بود، استخراج شد و مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    بین سال های 2006-2003، از بروز عفونت انفلوآنزا ساب تایپ H5N1 در کشورهای همسایه ایران 237 گزارش به بانک ژنوم (GenBank) گزارش شده بود. پس از بررسی 64 مورد سکانس غیر تکراری استخراج شد. در نهایت 64 سکانس ژن و پروتئین هماگلوتینین با استفاده از الگوریتم بیوانفورماتیکی Clustal و نرم افزارهای clustalW و MEGA4 سکانس ژنومی و اسیدآمینه بررسی و تجزیه و تحلیل شد. سرانجام درخت فیلوژنتیکی این ویروس ها تعیین گردید. تجزیه و تحلیل فیلوژنتیکی ژن هماگلوتینین نشان داد که این ویروس از مرز های شمالی کشور به ویژه روسیه و کشور های تازه استقلال یافته آسیای میانه وارد ایران شده است. سپس از منطقه شمالی در داخل کشور گسترش یافته است.
    نتیجه گیری
    ویروس انفلوانزای نوع H1N1 از طریق کشورهای همسایه شمالی وارد کشور ایران شده است.
    کلیدواژگان: فیلوژنتیک، انفلوآنزا A، H5N1، ایران
|
  • Nobari S., Oskoui M.*, Rahmati Ghezelgeh F., Shaghaghi B., Amirmozaffari N Pages 9-16
    Background And Objectives
    Streptococcus pneumoniae is one of the most important bacterial pathogens associated with pneumonia, meningitis, sinusitis, and otitis media. β-Lactam resistance in clinical S.pneumoniae strains is mediated by altered PBPs, specifically PBP2b. The purpose of this study was to determine the rates of penicillin and other antibiotics resistance in clinical strains of S. pneumoniae and to analyze possible mutations in pbp2b.
    Material And Methods
    Susceptibility testing was done by disc diffusion method for oxacillin, erythromycin, cefotaxime, cotrimoxazole, ampicillin, vancomycin and tetracycline. MIC was determined by broth micro dilution method for penicillin. Pbp2b gene was amplified by PCR and sequenced.
    Results
    From all 54 isolates, 44.4% (24 isolates) were penicillin intermediate, 25.9% (14 isolates) werepenicillin resistant, 51.9% (28 isolates) were cotrimoxazole resistant, 16.6% (9 isolates) were erythromycin resistant, 3.7% (2 isolates) were Cefotaxime resistant, and 18.51% (10 isolates) were tetracycline resistant. All penicillin resistant and the most penicillin intermediate resistant isolates had mutations in catalytic regions of PBP2b.
    Conclusion
    Our results showed the increase of penicillin resistance in S. pneumoniae isolates, however prevalence of multiple resistant strains revealed a crisis in treatment of pneumococcal infections. Our investigation demonstrates that alterations in PBP2b tended to parallel with reduced susceptibility to penicillin. We have shown that susceptibility of S. pneumoniae to β-Lactams can generally be estimated by determining alterations in pbp2b gene.
    Keywords: Streptococcus pneumoniae, penicillin resistance, multiresistance, PBP2b
  • Nateghian Ar, Arjmandi K., Vosough P., Karimi A., Behzad A., Navidnia M Pages 17-25
    Background And Objectives
    The infection due to vancomycin resistant Enterococcus in immune deficient patient is a significant factor for increase in morbidity and mortality. The aim of this study was to determine VRE carriage rate and it’s molecular epidemiology and to identify risk factors for acquisition of VRE in children with ALL in Iran.
    Material And Methods
    In a cross-sectional study, stool samples of children with ALL in Aliasghar and Mahak hospital were randomly analyzed for detection of VRE. All isolates were sent to a reference centre for further investigation. Enterococci strains were identified by conventional methods and vancomycin resistance was studied by disk diffusion method and E-test. Van gene characterization was performed by a multiplex polymerase chain reaction (PCR).
    Results
    Of 130 children with ALL, 33 patients were colonized with vancomycin-resistant strains (VRE) and 62 patients were colonized with vancomycin-sensitive strains (VSE). Twenty- six isolates (78.8%) of VRE showed VanA phenotype and seven isolates (21.2%) exhibited VanB phenotype. In the univariate analysis, history of ICU admission (P=0.03) was significantly associated with Enterococcus colonization and had a trend with VRE colonization. Age (P=0,007) was significantly associated with VRE phenotype. There was no significant relationship between gender, duration of disease, number of admission, another disease, history of severe neutropenia among one month ago and history of antibiotic use in three month ago and VRE colonization.
    Conclusion
    Our study demonstrated that VRE prevalence is high in children with ALL in Iran and indicated a prompt intervention strategy in the control of VRE particulary in PICU.
    Keywords: VRE, risk factors, Acute lymphoblastic leukemia, children
  • Neda Soleymani, Morteza Sattari*, Saeed Sepehriseresht, Saeed Daneshmandi, Safoora Derakhshan Pages 26-34
    Background And Objectives
    Increasing uses of antibiotics against bacterial infections have resulted in emergence of antibiotic resistance so extensive studies have been done on new antimicrobial drugs with higher efficacies particularly herbal drugs. The aim of this study was to evaluate the reciprocal pharmaceutical effects and antibacterial activity of Bunium persicum essential oil against some Gram positive and Gram negative bacteria.
    Materials And Methods
    Bunium persicum essential oil was purified from its fruit, and was subsequently analyzed chemically by gas chromatography and mass spectroscopy. Disk diffusion method and MIC (minimum inhibitory concentration) determination method were used for the evaluation of the essential oil effects on some standard bacterial strains. To determine synergistic and antagonistic effects, bacterial strains were cultured on a medium containing essential oil and then antibiotic disks were placed on the medium.
    Results
    Chemical analysis revealed the extracted essential oil to contain 13 different chemicals. According to disk diffusion method, the largest growth inhibitory zone belonged to Bacillus cereus with 45 millimeter diameter. MIC and MBC results showed that the essential oil has the most inhibitory and bactericidal effect on Escherichia coli. The synergistic and antagonistic surveys showed synergistic effects of essential oil on gentamicin against Escherichia coli, but these results were variable against other bacterial strains.
    Conclusions
    Bunium persicum essential oil, singly or in combination with other antimicrobial agents, can be effective in the treatment of microbial infections. Also this essential oil can strengthen the effects of some antibiotics which particularly propose its usefulness in antimicrobial resistance cases.
    Keywords: Bunium persicum, antimicrobial activity, synergistic, antagonistic effects, essential oil, antibiotic
  • Ava Behrouzi, Mohhamad Rahbar*, Jalil Vand Yousefi Pages 36-41
    Background And Objectives
    Extended – Spectrum beta – lactamase (ESBLs) are certain enzymes that are produced by Gram- negative bacilli such as K. pneumoniae and E .coli¡ which cause resistance of these organisms to penicillins¡ cephalosporins¡ and monobactams. The aim of this study was to determine prevalence of Extended-Spectrum β-lactamase (ESBL) producing E. coli and K. pneumoniea isolated from urine cultures in Milad hospital of Tehran in 2010.
    Material and
    Methods
    This study was performed on 735 Gram negative bacilli isolated from urine of patients admitted to Milad hospital of Tehran from March to June 2009 and which included 620 (84.3%) strains of E. coli and 115 (15.7%) strains of K. pneumoniea isolates. From antibacterial susceptibility testing as well as for beta-lactamase production disk diffusion method and combined disk diffusion technique were employed respectively¡ as recommended clinical laboratory standards institutes (CLSI).
    Results
    ESBLs resistance was detected in 132 (21%) of the E.coli isolates and 18 (12%) of the K. pneumoniae strains. Of the 150 patients which had positive ESBLs isolates¡ 104 of them were outpatients and the other 46 were hospitalized. Resistance of ESBLs producing isolates of K. pneumoniae to carbenicillin¡ ampicillin and amikacin was 99.95%¡ 100% and 78 %¡ respectively. The least percentage of resistance among ESBLs positive isolates were observed against ofloxacin (28%). We observed high rate of resistance among isolates of E.coli to ampicillin (85%)¡ tetracycline (62%)¡ and trimethoprim /sulfamethoxazole (54%). However¡ the least rate of resistance was observed among 3 (0.5%) ESBLs positive isolates of E. coli against nitrofurantoin.
    Conclusion
    About one fifth of the E. coli and roughly one sixth of the K. pneumoniae isolates were producers of ESBLs. Resistance to other commonly used antibiotics among ESBLs producing isolateswere prevalent.
    Keywords: ESBLs, Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae, urine
  • Jalalpoor S. *, Kermanshahi Rk, Noohi As, Zarkesh Isfahani H Pages 42-48
    Background And Objectives
    S-layer proteins form the outermost cell envelope component of a broad spectrum of bacteria and archaea which inhibits antibiotic entry into the bacterial cells. The aim of this research was to study the role of nanostructured surface layer and production of β– lactamase in penicillin resistant Bacillus cereus strains isolated from staff hands and hospital surfaces.
    Material And Methods
    This research was carried out on 274 samples during the years 2005-2007 in Azzahra hospital and Isfahan University. Bacterial strains were cultured in TSA for 16 h then surface proteins were separated using electrophoresis with 10X SDS-PAGE. Antibiogram was performed according to Kirby Bauer method. β–lactamase production was investigated using acidimetric method.
    Results
    Isolation frequency of B. cereus strains was %9.49. Eleven (84/6%) and one (7/7%) strains of B. cereus isolated from staff hands and hospital surfaces were producer of nanostructured surface layer respectively. Unlike to S-layer producer strains, non S-layer producer strains were more sensitive to antibiotics. All S-layer producer strains produced β–lactamase.
    Conclusion
    A high prevalence of β–lactamase and S-layer producer B. cereus strains was observed in our setting that can contribute to an increase of the antibiotic resistance in nosocomial infection.
    Keywords: S, layer, Bacillus cereus, Antibiotic resistance, ?, lactamase, Nosocomial Infection
  • Taktom Karimzadeh*, Fatemeh Mohammadi Tchelkasari, Masoud Sharifi, Behzad Bijani, Mahmood Alipour Haydari Pages 49-57
    Background And Objectives
    Control and treatment of Nosocomial infections due to methicillin resistant Staphylococcus aureus (MRSA) is a worldwide problem. The study aimed to detect the prevalence and risk factors of acquired methicillin resistant Staphylococcus aureus in educational and medical centers in Qazvin from 2005 to 2007.
    Materials And Methods
    This cross sectional study was performed in three educational and medical centers in Qazvin (2005-2007). The nasal samples were obtained from patients on admission and after discharge. Isolation and detection of S. aureus isolates using Oxacillin screening plates were performed according to Clinical and laboratory standards institute (CLSI) procedure. Other personal informations were obtained by questionnaire, face to face conversation or from patient's documents. The data were analyzed by qui-square test.
    Results
    From the 1083 patients upon admission, 56 (5.2%) carried S. aureus, of which 51(4.7%) of them were methicillin sensitive S. aureus (MSSA) strains, and 5 (0.5%) were found to be MRSA. From the 793 remaining patients at the time of discharge, 79 (10%) and 15 (1.9%) were colonized with these strains, respectively. Risk factors of MRSA colonization were hospitalized duration, admission, prescribed antibiotics (especially Ciprofloxacin) and using Angiocat (P<0.05). There was no significant relation between other variations and MRSA colonization (P>0.05).
    Conclusion
    These findings showed the existence of MRSA strains in Ghazvin population. The incidence of MSSA and MRSA colonization with hospitalizing increased 2.1 and 3.8 respectively in comparison with the carrier state on admission. This will be increased for MRSA and its isolation seems to have a direct relation with the length of hospitalization, especially in surgery and internal medicine words, ciprofloxacin use, and use of Angiocat.
    Keywords: Staphylococcus aureus, MRSA, antibiotics, colonization, risk factors
  • Vahhabi A., Hasani A., Nahaei Mr, Frajnia S Pages 58-65
    Background And Objectives
    In recent years, Enterococci have been increasingly witnessed for causing serious clinical and nosocomial infections. Resistance to multiple antimicrobial agents, especially vancomycin, ampicillin and high levels of aminoglycosides is typical in these isolates. Rapid and accurate identification of vancomycin-resistant enterococci (VRE) is crucial in the management and treatment of both colonized and infected patients, to allow selection of appropriate antimicrobial treatment and to prevent the spread of VRE.
    Materials And Methods
    In this study 432 stool or rectal swab samples were studied for detection of VRE species. Minimum inhibitory concentration (MIC) of vancomycin for enterococcal species isolated from stool specimens were determined by agar dilution and/or E-test. PCR was carried out to detect the presence of vanA/vanB and also E. faecalis/E. faecium genes.
    Results
    Of 291 Enterococci species isolated by culture, (64.9%) were E. faecalis and (29.5%) were E. faecium. MICs determination confirmed resistance to vancomycin in 7.3% strains. PCR confirmed vanA and vanB genes with moderate (MICs, 8-16 μg/ml) and high level resistance to vancomycin (MICs, ≥256 μg/ml) in this species.
    Conclusion
    According to findings of this study, prevalence of intestinal colonization by vancomycin resistant Enterococci among hospitalized patients is a medical concern proposing improvement in antibiotic policies.
    Keywords: Enterococci, Vancomycin, Colonization, vanA, vanB
  • Shahla Mansouri, Davoud Kalantar*, Mostafa Shokouhi, Samaneh Abbasi Pages 66-73
    Background And Objectives
    Escherichia coli is the most common cause of nosocomial infection including urinary tract infections (UTIS). Due to the presence of various resistance mechanisms against antibacterial agents specially extended spectrum β -lactamases (ESBLs), the treatment of infections caused by these bacteria is problematic. Since detection of bacterial resistance and SHV and TEM type ESBLs which are the common type of β - lactamases is required for a better management of infection caused by these bacteria, the aim of this study was to determine the antibacterial resistance pattern and the prevalence of bla SHV and blaTEM lactamases genes in clinical isolates of E.colifrom urine of hospitalized patient in Kerman.
    Material And Methods
    This study was performed on 115 E.coli strains isolated from urine specimens of hospitalized patients in 3 hospitals in Kerman. Agar dilution method was used for determination of minimum inhibitory concentration to selected antibacterial agents. ESBLs production was detected by combined disc method. TEM and SHV type β -lactamases were detected by PCR method using plasmid and chromosomal DNA.
    Results
    Of the total isolated bacteria, 86(74.7%) showed resistance to 3 antibacterial agents from different classes and were considered as multiple drug resistance (MDR). Totally, 76 (66%) of the isolates produced ESBLs. The PCR assay performed on the plasmid and chromosomal DNA, totally 48 (4107%) of the isolates showed TEM, 39 (33.9%) showed SHV, and 20 (17.3%) of the isolates had both TEM and SHV genes. The lowest level of resistance, only in 7 of the isolates (14.7%), was seen towards ceftizoxim. The highest level of resistance was detected to amoxicillin and trimethoprim /sulfamethoxazole which was in the order of 108 (94%) and 110 (95%) isolates, respectively.
    Conclusion
    MDR trait in urine isolates is common in this area. Due to high resistance to trimethoprim /sulfamethoxazole and amoxicillin, these antibacterial agents are not recommended for treatment of urinary tract infections. In general, the prevalence of TEM gene was found to be much higher than the SHV.
    Keywords: nosocomial infection, urinary tract infection, ESBLs, Multi drug resistance, Escherichia coli
  • Maryam Rezaei*, Rozita Edalat, Amir Sohrabi, Seyed Davar Siadat, Mahdiye Motamedirad, Jalil Vand Yousefi, Shahab Modarres Gilani* Pages 74-79
    Background And Objectives
    Human Adenoviruses are one of the most common and serious etiologic agents of acute gastroenteritis in children younger of 5 years old in word wide¡ especially developing countries. The purpose study was a survey of molecular epidemiology of enteric Adenoviruses in acute gastroenteritis in hospitalized children in Bahrami hospital in Tehran¡ 2008-2008.
    Materials And Methods
    We obtained 100 stool specimens from hospitalized children under 5 years of age with clinical presentation of acute gastroenteritis in Tehran from June 2008 to June 2009. Viral DNA was extracted by extraction kit of DNA. Then extracted viral DNA by use of PCR method with genus specific and type 40¡ 41 primers¡ enteric Adenoviruses were diagnosed.
    Results
    Adenoviruses Ad40¡ Ad41 have been detected in 8 (8%) of patients with diarrhea. The highest prevalence of infection occurred in children aged 0 to 24 months (75%). The rates of infection were 60% for male and 40%for females. Our data indicated that the outbreaks of Adenoviruses infection were in winter(50%).The frequency of the Adenoviruses Ad40¡Ad41 among breast-fed and bottle-fed¡ was 12.5%and 62.5%respectively.
    Conclusion
    Molecular diagnostic methods should be with high features such as PCR and effective step in the recognition of these factors can be harvested as the appropriate strategy for treatment adopted.
  • Ali Mohammad Bahrami, Morteza Shamsi, Reza Hoshmandfar Pages 80-86
    Background And Objectives
    Bovine respiratory syncytial virus (BRSV) are from the pneumovirus genus and belongs to Paramixoviridea family. The growth place of this virus is the respiratory tract. The infection mostly appears in calves and young animals which are often kept in close stables. For serological and identification antibody study of this virus¡ natural serum test¡ indirect heamoglutanation and ELISA assays can be used. The percentage of sensitivity of these tests for antibody presence against virus in serum is 92%¡ 95%¡ and 100%¡ respectively. The aim of this study was to analyze the rate of prevalence of BRSV antibody infection in dairy farms cattle population of Ilam province.
    Materials And Methods
    This study had been performed from autumn 2008 to the end of autumn 2009. Blood samples were collected from 400heads of dairy cattle with different ages. 356 (89%) female and 44 (11%) male cows were randomly selected from different regions in the province and in different seasons of the year. In overall¡ 85% of the samples were from industrial and the remaining 15% were from native dairy farms. %% Antibody against BRSV were measured using a specific ELISA assay. The data were analyzed using qui-square test.
    Results
    Of the total number of cows under study¡ 298 (83.7%) heads of female and 21(47.7%) heads of male cows had antibody against BRSV. This was equivalent to 79.9% (319 cows) of the total animal population under study.
    Conclusion
    The rate of cattle infection is significantly highin Ilam province and it appears as though the infection rate has a direct correlation with features like sex¡ age¡ and season. Therefore¡ it is postulated that by proper management and effective handling of the respiratory ailments¡ we can observe a significant improvement on cattle health¡ as well as¡ in milk and beef production.
    Keywords: Respiratory Syncytial virus, cattle, serology, ELISA, Ilam
  • Taherkhani H., Ansari M., Fallah M., Saba S., Shariati S., Roshandel G.* Pages 87-90
    Background And Objectives
    Giardiasis has multiple clinical manifestations and its prevalence is relatively high in Hamadan province. This study was conducted to determine the most frequent clinical sign and symptoms of giardiasis in Hamadan province in 2006.
    Material And Methods
    In a descriptive cross sectional study, sixty four patients infected with Giardia were recruited. Anti glidin anti-body and TTG tests were done to roll out celiac disease. The chi-square test was used for statistical analysis.
    Results
    Giardiasis was the most common in cases aged 16-20 years old (20.3%), in males (59.4%) and in patients with educational status of primary school (31.25%). The most frequent symptom was abdominal pain (42.1%). Bloating and diarrhea with 23.4% and 9.4% were the next ones.
    Conclusion
    We found that the clinical manifestations of giardiasis are similar to other gastrointestinal diseases such as celiac, so giardiasis should be considered as probable diagnosis in patients with gastrointestinal problems.
    Keywords: Intestinal parasitic infection, Giardiasis, Clinical manifestations, Hamadan
  • Mohhamad Hossein Shahhosseiny*, Mohhamad Nematian Soteh, Mohhamad Ghahri, Sara Saadatmand, Seyed Ahmad Hosseiny Pages 91-99
    Background And Objective
    In recent decades, the incidence of fungal infections has increased. Invasive Candida nfection is an increasing cause of morbidity and mortality in the immunocompromised patients, for example, neuropenic patient with hematological malignancies, recipients of allogeneic transplants and HIV-infected individuals. There is an increasing incidence of bloodstream infections caused by Candida species. In this study, we applied Seminested PCR for detection and identification of Candida species in blood specimens.
    Materials And Method
     A total of 2516 blood culture samples in Baghiyetollah hospital were investigated for the presence of yeast cells duringthe year 2009. Fourteen blood samples which were found to be infected with Candidaspecies, as proved by culture, were analysed. All yeasts cells were identified by germ tube test, chlamydospor production on cornmeal agar and using CHROMagar Candida medium. DNA was extracted by DNG-plus kit from whole blood. The universal outer primers (CTSF & CTSR) amplified the Internal Transcribed Spacer2 (ITS2). The species-specific primers (CADET, CPDET, CTDET, CGDET and CDDET), complementary to unique sequences within the ITS2 of each test species, amplified speciesspecific DNA in the reamplification step of snPCR. PCR products were identified by electrophoresis.
    Results
    Among the 14 (0.5%) blood samples, 16 Candidaspecies were detected and identified by using snPCR. Using snPCR for Candidaspecies identification indicated that 6 isolates were C. albicans, 4 isolates of C. parapsilosis, 4 isolates of C. glabrata, and 2 isolates of C. tropicalis. Two of the patients had dual infection with C. tropicalisand either C. albicansor C. glabrata. C. dubliniensiswasn’t detected in blood samples.
    Conclusion
    The Seminested PCR that was applied and evaluated in this study is a rapid, specific and sensitive method for the diagnosis of candidemia or hematogenous candidiasis caused by common pathogenic Candidaspecies.
  • Ali Najafi, Hamidreza Tavakoli*, Ali Mehrabi Tavana, Mahdi Qorbanalizadgan, Reza Ranjbar Pages 100-103
    Background And Objectives
    Influenza viruses, especially the subtype H1N1, arecontinuously evolving viruses, which have caused significant morbidity and mortality in Eastern Asian countries as well as in the Middle East. The aim ofthis study was to analyze genetic variations in hemaglutinin (HA) gene of the H1N1 viruses circulating in the countries neighboring Iran during 2003 till 2006.
    Material And Methods
    In this study we used multiple sequence alignment software for analysis of sequences. Genetic analyses were performed on 64 hemagglutinin gene in influenza A(H5N1) viruses derived from GeneBank reported in Iran and neighboring countries between 2003 and 2006.
    Results
    HA phylogenetic analysis of these viruses showed multiple clades circulated around the world with regional prevalence patterns. Our analysis seems to indicate that the H1N1 viruses have initially entered Iranian borders from its northern bordering countries, such as Russia and the other CIS countries. They have subsequently spread inward towards the interior of mainland Iran.
    Conclusion
    This study suggested that influenza A (H5N1) viruses might have migrated from neighboring countries of Iran to this country.
    Keywords: Phylogenetic, influenza A, H5N1, Iran