فهرست مطالب

دو ماهنامه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال یازدهم شماره 5 (آذر و دی 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/10/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • وحیده جاویدخجسته، علی مجتهدی، سیمین حسینی، فرحناز جوکار صفحات 83-89
    : آنفلوانزاA/H1 N1 یک بیماری حاد تنفسی است که هرچند سال یک بار به علت جهش ویروسی، ساختار جدیدی به خود می گیرد و بیماری آن شدیدتر از دیگر تایپ های پیشین افراد را گرفتار می کند. می گیرد و همین امر باعث می شود که ویروسی با ساختار آنتی ژنی سطحی متفاوتی نسبت به تایپ های پیشین ایجاد گردد. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی ویروس آنفلوانزایA/H1 N1 نمونه های ارسالی از بیماران با علائم آنفلوانزا است که به مراکز آموزشی و درمانی شهرستان های استان گیلان مراجعه کرده اند.
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، نمونه های ارسالی ترشحات دستگاه تنفسی فوقانی بیماران با علائم آنفلوانزا از شهرستان های استان گیلان در سال 1 3 9 4 ، در مرکز تحقیقات بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی گیلان به روشReal Time – PCR بررسی شده اند. داده ها توسط متد (2 χ) chi-square یا Fishers Exact Test تجزیه و تحلیل شده اند.
    از کل 1 0 8 بیمار مراجعه کننده با علائم آنفلوانزا، 5 8 نفر (5 3 /7 درصد) زن بودند. این بیماران در گروه سنی 7 8 -1 سال قرار داشتند. نتایج به دست آمده نشان داد که از کل نمونه های ارسالی به این مرکز تنها 4 نفر (3 /7 درصد؛ 1 زن و 3 مرد) به آنفلوانزای A/H1 N1 مبتلا بودند که از این میان، 1 مرد که با علائم پنومونی بستری شده بود، جان خود را از دست داد.
    کلیدواژگان: ویروس آنفلوانزای ساب تایپA، H1N1، بیماری حاد تنفسی، Real، Time Polymerase Chain Reaction، شیوع
  • فاطمه ثامنی، شهرزاد زاده مدرس، حسین دبیری صفحات 90-97
    : متاسفانه ناباروری در دو دهه گذشته،در ایران،حدود 5 0 % افزایش یافته است. فاکتورهای متعددی در ناباروری زنان و مردان نقش دارند؛ سابقه عفونت یکی از فاکتورهای خطر ناباروری است که اخیرا بسیار بدان توجه شده است. با توجه به درصد بالای ناباروری در ایران، هدف از این مطالعه بررسی باکتری های کلامیدیا تراکوماتیس، مایکوپلاسماژنیتالیوم و نایسریا گنوره آدر زنان نابارور است.
    در این مطالعه سوآب واژینال 6 5 بیمار نابارور مراجعه کننده به بیمارستان مهدیه تهران در سال 9 5 -9 4 بررسی شد. از هر بیمار نمونه های پرسش نامه و 2 سوآب واژینال تهیه شد و پس از انتقال به آزمایشگاه، استخراج DNA با استفاده از کیت و PCR با استفاده از پرایمرهای اختصاصی هر گونه باکتریایی صورت گرفت.
    درمجموع تعداد 2 1 نمونه (3 2 %) دارای عفونت باکتریایی، و 4 4 نمونه (6 8 %) بدون عفونت باکتریایی بودند و در 2 نمونه (3 %) عفونت توام نیز دیده شد. شیوع کلامیدیا تراکوماتیس، مایکوپلاسما ژنیتالیوم و نایسریا گنوره آبه ترتیب 9 (1 3 /8 %) ، 1 1 (1 6 /9 %) ، و 4 (6 /2 %) بود. رابطه ای بین سابقه سقط، مصرف قرص ناباروری، تحصیلات، سن افراد با میزان شیوع عفونت های باکتریایی دیده نشد.
    کلیدواژگان: کلامیدیا تراکوماتیس، مایکوپلاسماژنیتالیوم، نایسریا گنوره آ، ناباروری زنان
  • الهه تاجدینی، سمیه طالبی *، جلیل وندیوسفی صفحات 98-106
    : لیستریا مونوسیتوژنز یکی از عوامل مهم سقط جنین و عفونت پس از زایمان در نوزادان است. این مطالعه با هدف مقایسه روش الیزا و ایمونوفلورسانس غیرمستقیم در تشخیص آنتی بادی ضد لیستریا در زنان با سقط جنین خود به خودی صورت گرفت.
    در این تحقیق از دو روش ایمونوفلورسانس غیرمستقیم و الیزا برای تشخیص آنتی بادی های ضد لیستریا استفاده شد. نمونه ها شامل 5 سی سی خون از مادران با سقط جنین خودبه خودی در سه ترم بارداری، از بخشی در بیمارستان کمالی کرج که به بررسی بیماری های دستگاه تناسلی زنان می پردازد، برای تحقیق در نظر گرفته شدند و به آزمایشگاه منتقل شدند و با استفاده از کیت ها ارزیابی شدند و برای نمونه سرمی مثبت، تیتر آن ها برای آنتی بادی های IgG و IgM نیز برای هر دو روش الایزا و ایمونوفلورسانس غیرمستقیم بررسی شد و در پایان با نرم افزار آماری SPSS نسخه 1 9 و سطح معناداری کمتر از0 /0 0 1 تیتر آنتی بادی ها مقایسه شدند.
    از 5 8 نمونه سرم گرفته شده، 2 1 نمونه ازلحاظ آنتی بادی ضد لیستریا مثبت بودند. تجزیه و تحلیل های آماری نشان داد که روش الیزا و روش ایمونوفلورسانس غیرمستقیم هر دو از حساسیت یکسانی برخوردار هستند و تفاوتی در آن ها دیده نشد، ولی از نظر آنتی بادی ها روشن شد که در دو روش تشخیص آنتی بادیIgG بهتر صورت گرفت.
    کلیدواژگان: لیستریا، الیزا، ایمونوفلورسانس غیرمستقیم، سقط جنین
  • فرزاد عالی زاده مفرد، مریم پروینی صفحات 107-114
    : بروسلوزیس یک بیماری عفونی زئونوتیک است که مسئول اختلالات در باروری جانوران و زیان های اقتصادی قابل توجهی در زنجیره گوشت و شیر می شود و به دلیل اینکه یک بیماری آنتروپوزئونوز مزمن است، اختلالاتی را در باروری جانوران به وجود می آورد؛ بنابراین هدف از انجام این پژوهش، بررسی و تشخیص گونه ها و تعیین سویه های مولد عفونت در گاوهای مبتلا با روش واکنش زنجیره ای پلیمراز چندگانه است.
    در مطالعه پیش رو از 2 2 گاو مبتلا به بروسلوزیس که دارای تست های PCR مثبت بودند، نمونه گیری خون انجام شد و سپس نمونه ها در محیط کشت خون BACTECو در دمای 3 7 درجه سلیسیوس به مدت 5 روز انکوبه و پس از آن هر نمونه روی یک پیلت حاوی بروسلا آگار کشت داده شد. در تست PCR برای تشخیص بروسلا از پرایمر 1 6 SrRNA مخصوص جنس و برای تشخیص گونه و بیووارها از پرایمر bcsp3 1 استفاده شد. محصول PCR با ژل آگارز 1 درصد الکتروفورز و با سویه های استاندارد مقایسه شد.
    با انجام PCR برای تشخیص جنس بروسلا از نمونه های جمع آوری شده گاوها، 2 2 مورد مثبت بود. از 2 2 نمونه مثبت 1 9 نمونه به عنوان بروسلا آبورتوس بیووار (1 ، 2 ، 3 ، 4 ، 5) و 3 نمونه به عنوان بروسلا ملی تنسیس بیووار (1 ، 2 ، 3) شناسایی شدند.
    کلیدواژگان: بروسلوزیس، PCR، گونه های بروسلا
  • مریم عباس والی، عزیزاله ابراهیمی کهریزسنگی، فاطمه شهریاری صفحات 115-124
    : یکی از مسائل مهم در صنعت غذا، تشکیل بیوفیلم میکروبی است که می تواند منبع بالقوه آلودگی و عامل انتقال باکتری های عامل فساد و بیماری زای غذازاد باشد. این مطالعه با هدف بررسی اثر مهاری نانوذره اکسید روی در تشکیل بیوفیلم برخی باکتری های بیماری زای غذازاد انجام گرفته است.
    در این مطالعه که در سال 1 3 9 4 انجام شد، حداقل غلظت مهارکنندگی رشد نانوذره اکسید روی علیه اشریشیا کلی (ATCC 3 5 2 1 8) ، استافیلوکوکوس اورئوس (ATCC 6 5 3 8) ، سالمونلا تیفی موریوم (ATCC1 4 0 2 8) و باسیلوس سرئوس (ATCC 1 4 5 7 9) ، به روش Broth Microdilution و احیای رزازورین اندازه گیری شد. اثر مهاری نانوذره اکسید روی بر تشکیل بیوفیلم باکتری ها به روش میکروتیتر پلیت از طریق رنگ آمیزی با کریستال ویوله و اندازه گیری جذب نوری ارزیابی شد.
    حداقل غلظت مهارکنندگی رشد برای باکتری های بررسی شده بالا، به ترتیب 1 ، 0 /5 ≤ ، 1 و 2 میلی گرم در میلی لیتر و درصد مهار تشکیل بیوفیلم در حداقل غلظت مهارکنندگی رشد، به ترتیب 9 0 /2 0 ، 8 5 /6 9 ، 8 3 /6 5 و 6 1 /9 6 درصد محاسبه شد.
    کلیدواژگان: اثر مهاری، باکتری بیماری زای غذازاد، بیوفیلم، نانو ذره اکسید روی
  • محبوبه میرحسینی، سمانه هوشمند مروستی صفحات 125-135
    : اخیرا نانومواد غیر آلی با ثبات دمایی بالا و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی جدید برای درمان ضدمیکروبی در نظر گرفته شده اند. یکی از ویژگی های مهم نانوذرات، فعالیت ضدمیکروبی آن ها در برابر باکتری ها و عوامل پاتوژن غذایی است. هدف از این مطالعه بررسی خاصیت ضدمیکروبی نانوذرات اکسید مس به همراه نایسین و امواج فراصوت در برابر باکتری های پاتوژن منتقله از طریق مواد غذایی می باشد.
    در این پژوهش خاصیت ضدمیکروبی نانوذرات اکسید مس به تنهایی یا در ترکیب با عوامل ضدمیکروبی دیگر (نایسین و امواج فراصوت) علیه باکتری های اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس در محیط کشت و شیر بررسی گردید. سپس اثر نانوذرات اکسید مس و نایسین به صورت منفرد و توام بر مورفولوژی باکتری های اشریشیاکلی و استافیلوکوکوس اورئوس با میکروسکوپ الکترونی ارزیابی شد.
    نتایج نشان داد که یک اثر هم افزایی در زمان ترکیب نانوذرات اکسید مس و نایسین وجود داشت. به هرحال افزودن امواج فراصوت به نانودرات اکسید مس خاصیت ضدمیکروبی نانوذرات اکسید مس را افزایش نداد. یافته های پژوهش نشانگر آن است که در محیط شیر، اثر ترکیبی نانو ذرات اکسید مس و نایسین باعث کاهش رشد هر دو باکتری شده بود. همچنین نتایج میکروسکوپ الکترونی نشان داد که نانوذرات اکسید مس و نایسین تغییرات قابل توجهی بر مورفولوژی و یکپارچگی غشاء باکتری ها داشته و درنهایت منجر به مرگ سلول باکتری شده اند.
    کلیدواژگان: نانوذرات، اکسید مس، نایسین، امواج فراصوت، میکروسکوپ الکترونی، اشریشیاکلی، استافیلوکوکوس اورئوس
  • عالیه حسین زاده، موج خالقی، حسینعلی ساسان صفحات 136-148
    : استفاده از میکروارگانیسم ها در تولید نانوذرات فلزی روش مناسبی برای حفظ محیط زیست به شمار می آید. از سویی دیگر به این روش به دلیل توانایی میکروارگانیسم ها در تولید نانوذرات با اندازه ها، شکل ها و مورفولوژی های متفاوت در سال های اخیر بسیار توجه شده است. با توجه به این ویژگی ها، هدف از اجرای این پژوهش، بررسی اثر ضدمیکروبی نانوذرات نقره تولیدشده توسط باکتری های جداسازی شده از خاک های کشاورزی استان کرمان است.
    این پژوهش در سال 1 3 9 3 انجام شد. نانوذرات نقره تولیدی، با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی و آنالیزهای EDS و XRD ارزیابی شدند و اثر ضدمیکروبی نانوذرات نقره تولیدشده نیز بر روی برخی از باکتری های بیماری زا بررسی شد.
    از بین 4 0 باکتری تولیدکننده نانوذرات نقره، سویه هایی که توان تولید نانوذرات نقره با اثرات ضد میکروبی بالا و تولید شده در شرایط محیطی بودند، انتخاب شدند. نتایج میکروسکوپ الکترونی روبشی، وجود نانوذرات نقره با اشکال کروی را تایید کرد. همچنین آنالیز EDS نشان داد که میزان نقره شناسایی شده در ذرات، نزدیک به 6 0 درصد وزنی است. نتایج به دست آمده از تطبیق توالی و درخت فیلوژنتیکی نشانگر آن بود که سویه های M9 و B7 به ترتیب به باکتری باسیلوس سرئوس و سودوموناس آرجنتیننسیس به میزان 9 9 % شباهت دارند.
    کلیدواژگان: تولید زیستی، نانوذرات نقره، باسیلوس، سودوموناس، اثر ضد میکروبی
  • مهدی ذوالفقاری، مسعود رضایی ، مهدی فروزنده مقدم، اشرف محبتی مبارز، هدایت حسینی صفحات 149-158
    زمینه و اهداف
    باکتری L. monocytogenes از جمله پاتوژن های مواد غذایی است که قدرت سازگاری بالایی به شرایط نامساعد محیطی داشته و قادر به رشد در دمای یخچال می باشد. از موضوعات مهم مربوط به این باکتری، ورود به حالت «زنده اما غیرقابل کشت (VBNC) » تحت استرس های محیطی می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی قابلیت کشت پذیری این باکتری در شرایط دمایی یخچال (°C4) در ماتریکس فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان می باشد.
    مواد و
    روش کار
    بدین منظور باکتری در 4 تیمار گرسنگی در دمای یخچال، گرسنگی و شوری بالا در دمای یخچال، باکتری در ماتریکس فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان در دمای یخچال و باکتری در ماتریکس فیله ماهی شور شده در دمای یخچال طی دوره زمانی با روش های کشت استاندارد و بررسی بیان ژن 16S rRNA بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان داد که تیمار گرسنگی در دمای یخچال و تیمار گرسنگی و شوری بالا در دمای یخچال به ترتیب در روزهای 13 و 27 کشت پذیری خود را از دست دادند. از طرفی بررسی بیان ژن این باکتری ها نشان داد این باکتری ها وارد حالت زنده اما غیرقابل کشت (VBNC) شدند. نتایج تیمارهای ماهی در دمای یخچالو ماهی شور شده در دمای یخچال نشان داد که این باکتری در شرایط ماتریکس فیله ماهی در دمای یخچال کشت پذیری خود را حفظ نموده و وارد حالت زنده اما غیر قابل کشت نخواهد شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج به دست آمده در این پژوهش می توان چنین نتیجه گیری کرد که امکان ورود باکتری L. monocytogenes ATCC 19115 به حالت VBNC در دمای یخچال با توجه به شرایط محیط زیست باکتری وجود داشته و لازم است که روش های کنترل کیفیت میکروبی محصولات یخچالی مورد بازبینی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: Listeria monocytogenes، فیله ماهی، دمای یخچال، VBNC
|
  • Vahideh Javid Khojasteh Dr *, Ali Mojtahedi Dr, Simin Hosseini, Farahnaz Joukar Pages 83-89
    Background And Aims
    Influenza A/H1N1, the cause of an acute respiratory illness, undergoes genetic changes every few years, resulting in a new subtype with new surface antigenic structure. The aim of this study was to investigate the prevalence of influenza A/H1N1 virus among specimens collected from patients with influenza symptoms who were admitted to educational and training hospitals in Guilan province, Iran.
    Materials And Methods
    This descriptive cross-sectional study was performed on upper respiratory tract discharges of patients with influenza symptoms in the counties of Guilan province, using Real-Time PCR technique in Gastrointestinal and Liver Diseases Research Center of Gilan University of Medical Sciences in 2015. The Fishers Exact Test or chi-square χ)2( was used for data analysis.
    Results
    From 108 patients with influenza symptoms, 58 (53/7%) were female. The age range of patients was between 1-78 years old. The results showed that only 4 (3/7%) patients were positive for A/H1N1virus (3 male and 1 female). This included a male who was admitted with pneumonia and expired later.
    Conclusions
    Influenza virus A/H1N1 is a mutant virus, the genetic evolution in which is constantly occurring and new subtypes can, therefore, re-infect the community. It is thus imperative that vaccination is done to prevent against novel strains of influenza.
    Keywords: Influenza virus subtype A, H1N1, Acute upper respiratory disease, Real time PCR, Prevalence
  • Fatemeh Sameni *, Shahrzad Zadeh Modarees, Hossein Dabiri Pages 90-97
    Background And Aims
    Infertility rate has increased by 50% during the last two decades in Iran. There are several factors affecting infertility among women and men, amongst which infections have gained a lot of attentions recently. Given the high percentage of infertility in Iran, the present study has aimed to investigate the prevalence of Chlamydia trachomatis, Mycoplasma genitalium and Neisseria gonorrhea amongst infertile women referring to a hospital in Tehran, Iran.
    Materials And Methods
    In the current descriptive study, 65 infertile women referring to Mahdieh Hospital in Tehran during 2016-2017 were included and two vaginal swabs and a questionnaire were taken for each patient. In the laboratory, DNA extraction using kit and PCR using specific primers were carried out.
    Results
    Of the 65 vaginal swab specimens, 21 (32%) had bacterial infection and 44 (68%) had no bacterial infections, and 2 (3%) had the mixed infection. The prevalence of C. trachomatis, M. genitalium and N. gonorrhea were 9 (13.8%), 11 (16.9%) and 4 (6.2%) isolates, respectively. There was no relationship between history of abortion, use of oral contraceptive pills, education or age, with the prevalence of bacterial infections.
    Conclusions
    Based on the results of this study, M. genitalium, N.gonorrhea, and C.trachomatis were quite prevalent among infertile females and it can, therefore, be concluded that on-time control and treatment of infections caused by these organisms, together with other factors, could be important in prevention and treatment of women's infertility and the community’s health.
    Keywords: Chlamydia trachomatis, Mycoplasma genitalium, Neisseria gonorrhea, female sinfertility
  • Elaheh Tajedini, Somayeh Talebi *, Jalil Vandyousefi Pages 98-106
    Background And Aims
    Listeria monocytogenes is one of the most important causes of abortion and postpartum infection in newborns. This study aimed to compare the indirect ELISA and immunofluorescence methods for the detection of anti-Listeria antibodies among women with spontaneous abortion.
    Materials And Methods
    In this study, indirect ELISA and immuno-fluorescence methods were used for the detection of anti-Listeria antibodies. Five milliliters of blood sample were collected from mothers with spontaneous abortion during the third trimester of pregnancy in a ward that examines the diseases of female genital tract in Kamali Hospital of Karaj, Iran. The samples were then transferred to the laboratory for examination using relevant kits. The serum titers of positive samples were also assessed via both ELISA and indirect immunofluorescence for evaluation of IgG and IgM antibodies. The antibodies titers were compared using SPSS software while P values
    Results
    From the 58 evaluated serum samples, 21 were positive for anti-Listeria antibody. Statistical analysis showed that ELISA and indirect immunofluorescence methods had identical sensitivity. Moreover, it was shown that identification of IgG antibody was better performed in both diagnostic methods.
    Conclusions
    Both ELISA and indirect immunofluorescence methods are suitable methods for the detection of antibodies against Listeria.
    Keywords: Listeria, ELISA, IFA, abortion
  • Farzad Alizadehmofrad, Maryam Parvini Pages 107-114
    Background And Aims
    Brucellosis is an infectious zoonotic disease responsible for reproductive disorders among animals and significant economic losses to the meat and milk supplychain. The purpose of this study was therefore to evaluate and diagnose the species and strains of Brucella isolates among cattles via multiplex polymerase chain reaction.
    Materials And Methods
    In this study, blood samples were taken from 22 cows diagnosed as having brucellosis by PCR test. Blood samples were cultured in BACTEC vials and incubated at 37 degrees Celsius for 5 days following which each sample was cultured on Brucella agar and kept for 3 days under Co2 condition.The 16SrRNA gene was used as the target for the detection of Brucella genus and the bcsp31 gene was used for the detection of Brucella biovars. The PCR products were electrophoresed on %1 agarose and compared with standard strains.
    Results
    The PCR results showed a total of 22 positive samples for Brucella among cattles. Out of the 22 cattle positive samples, 19 were identified as B.abortus (biovars 1, 2, 3, 4, 5) and 3 as B. melitensis (biovars 1, 2, 3).
    Conclusions
    Brucella abortus biovars 1 and 3 and B .melitensis biovar 1 are the most prevalent biovars among cattles in Lorestan province, Iran. Moreover, multiplex PCR method could be used to improve the qualitative level and the Brucella diagnosis speed in laboratories.
    Keywords: Brucellosis, PCR, Brucella species
  • Maryam Abbasvali *, Azizollah Ebrahimi Kahrizsangi, Fatemeh Shahriari Pages 115-124
    Background And Aims
    One of the most important factors in food industry is the formation of microbial biofilm which can be the potential source of food products contamination with food spoilage and foodborne pathogenic bacteria. This study was conducted to evaluate the inhibitory effects of zinc oxide nanoparticles on biofilm formation of some foodborne bacterial pathogens.
    Materials And Methods
    This research was carried out in 2015. Minimum inhibitory concentration (MIC) of zinc oxide nanoparticles for E. coli (ATCC 35218), Staphylococcus aureus (ATCC 6538), Salmonella typhimurium (ATCC 14028) and Bacillus cereus (ATCC 14579) was determined by using 96-well microplate and resazurin reduction method. Biofilm formation inhibition was assessed with microtiter plate method based on crystal violet staining and measurement of optical density using microplate reader.
    Results
    MIC of zinc oxide nanoparticles for the above mentioned bacteria was respectively 1, ≤ 0.5, 1 and 2 mg/mL. The inhibition percentages of biofilm formation at the MIC of the nanoparticles were 90.20, 85.69, 83.65 and 61.96, respectively.
    Conclusions
    In this study, zinc oxide nanoparticle showed the ability to inhibit the formation of biofilm even in sub inhibitory concentrations or Sub-MICs. No significant difference (P>0.05) was observed in the biofilm inhibitory effects of ZnO nanoparticles at MIC and 1/2×MIC between E. coli and S. aureus. Results of this study showed the inhibitory effects of zinc oxide nanoparticles on biofilm formation of the studied foodborne bacterial pathogens. According to the importance of these bacteria in public health, ZnO nanoparticle can be used as a cleaning agent for the surfaces, apparatus and production lines in food plants in order to prevent foodborne bacterial biofilm formation.
    Keywords: Biofilm, Foodborne bacterial pathogen, Inhibitory effect, Zinc oxide nanoparticle
  • Mahboubeh Mirhosseini *, Samaneh Houshmand Marvasti Pages 125-135
    Background And Aims
    Recently inorganic nano materials characterized with high level thermal stability and new physical and chemical properties were considered for antimicrobial therapy. One of the important feature of nanoparticles is their antimicrobial activity against bacteria and food borne pathogens. The aim of this study was to investigate antibacterial activities of copper oxide nanoparticles in combination with nisin and ultrasound against foodborne pathogens.
    Materials And Methods
    The antibacterial properties of copper oxide nanoparticles (CuO NP) were investigated alone or in combination with other antimicrobials (nisin and ultrasound stimulation) against Escherichia coli and Staphylococcus aureus in culture media and milk. Also effect of nanoparticle were investigated by scanning electron microscopy individually and combination of CuO and Nisin on morpholohy of S. aureus and E. coli bacteria.
    Results
    The results show that there was an increasing synergistic effect between CuO NP in combination with nisin. However, the addition of ultrasound stimulation to CuO NP did not enhance the antibacterial activity of CuO. The results show that combined effect of copper oxide nanoparticles and nisin in milk medium were reduced the growth of bacteria. Also the results of the SEM were revealed that CuO nanoparticles and nisin leads to significant change in cell morphology and membrane integrity on bacteria and could be the cause of cell death.
    Conclusions
    Copper oxide nanoparticles and nisin with regard to the allowed concentration, have a significant effect on the bacteria and perhaps they can be used in food industry, pharmaceutical can be used.
    Keywords: Nanoparticles, Copper oxide, Nisin, ultrasound stimulation, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Electron microscopy
  • Alieh Hoseynzadeh, Mouj Khaleghi, Hoseynali Sasan Pages 136-148
    Background And Aims
    The use of microorganisms in the synthesis of metal nanoparticles is known as an eco-friendly method. Moreover, because of the ability of microorganisms to synthesize nanoparticles of various sizes, shapes and morphologies, this method has gained extreme attentions in recent years. The aim of this study was, therefore, to investigate the antimicrobial effects of silver nanoparticles synthesized by bacteria isolated from agricultural soils of Kerman, Iran.
    Materials And Methods
    This study was carried out in 2014. Silver nanoparticles were characterized by SEM, EDS and XRD analyzes. The antimicrobial effects of silver nanoparticles were also assessed against some pathogenic bacteria.
    Results
    Of the 40 silver nanoparticle producing bacteria, the strains that were able to produce silver nanoparticles with high antimicrobial activity yielded under different environmental conditions, were selected. The results of scanning electron microscopy (SEM) confirmed the presence of silver nanoparticles with a spherical shape. EDS analysis showed that silver content of the particles was about 60 wt %. Sequence alignment and phylogenetic tree results showed that M9 and B7 strains are closely related to Bacillus cereus and Pseudomonas argentinensis, respectively, with 99% homology.
    Conclusions
    The results showed that the M9 and B7 strains can synthesize silver nanoparticles with high antimicrobial effects under different environmental conditions.
    Keywords: Biosynthesis, Silver nanoparticles, Bacillus Cereus, Pseudomonas, Antimicrobial effect
  • Mehdi Zolfaghari , Masoud Rezai , Mehdi Forozandeh Moghaddam , Ashraf Mohabbati Mobarez , Hedayat Hoseini Pages 149-158
    Background and Aims
    L. monocytogenes is a foodborne pathogen which has a high ability for adapting to unfavorable conditions and is able to growth at refrigerator temperature. An important subject about these bacteria is entering into Viable but non-culturable (VBNC) state under stress. The aim of the present study is considering the culturability of this pathogen under refrigeration (4°C) in rainbow trout fillet matrix.
    Materials and Methods
    For this purpose bacteria was considered in four treatments: starvation at refrigerator temperature, starvation and high salinity at refrigerator temperature, fish fillet matrix at refrigerator temperature and salted fish fillet matrix at refrigerator temperature during time period by standard cultural methods and 16SrRNA gene expression.
    Results
    The obtained results showed that starvation at refrigerator temperature and high salinity at refrigerator temperature treatments lost their culturability at 13 and 27 days, respectively. The results of gene expression of these bacteria also showed they enter in to viable but non culturable state. The results of fish fillet matrix at refrigerator temperature and fish fillet matrix at refrigerator temperature treatments showed that these bacteria in fish fillet matrix at refrigerator temperature keep their culturability and did not enter in to viable but non-culturable state.
    Conclusions
    Regarded to obtained results in this study could conclude that there is the entering possibility of L. monocytogenes in to VBNC state at refrigerator temperature in view point of bacteria environment and it is necessary to review the microbial quality control methods for refrigeration products.
    Keywords: Listeria monocytogenes, Fish fillet, Refrigerator Temperature, VBNC