فهرست مطالب

دو ماهنامه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال دوازدهم شماره 2 (خرداد و تیر 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/04/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مسعود حاجیا، فرامرز مسجدیان * صفحات 68-77
    براساس گزارش های متعدد، تشخیص بروسلوزیس در ایران با تاخیر همراه است. درصد بسیاری از بیماران بستری در بیمارستان ها پیش از درمان با آنتی بیوتیک های اختصاصی عمدتا بر اثر تشخیص های نادرست با داروهای متفرقه و اغلب تک دارویی بر اثر تشخیص ناصحیح درمان شده اند. چون در بروسلوزیس، درمان های مبتنی بر شواهد آزمایشگاهی و به کارگیری روش های تشخیصی با حساسیت قابل قبول اهمیت ویژه ای در تشخیص نهایی دارد.
    مطالعات نشان داده است که افزایش جالب توجه بروسلوزیس در سال های اخیر مسلما با گسترش عفونت های دامی و نبود پوشش کافی واکسیناسیون دام ها مربوط است. اگرچه در کنار این موضوع نبودن نظارت کافی بر کارگاه های کوچک توزیع کننده محصولات دامی و لبنی آلوده و همچنین ناکارآمدی روش های تشخیصی نیز نقشی تعیین کننده دارند. البته ناهماهنگی بین مراکز مسئول و تصمیم گیرنده مثل واحدهای تابعه در وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی نیز در این خصوص بی تاثیر نیست. متاسفانه با وجود انتشار مقالات علمی متعدد به ویژه درباره اپیدمیولوژی، نهادهای مسئول در ایران تصویر روشنی از موقعیت بروسلوزیس عرضه نکرده اند.
    در این مطالعه سعی شده با نگاهی به وضعیت بیماری بروسلوزیس و شیوه تشخیص آن در ایران، جدیدترین گزارش های انتشاریافته بررسی شده و با تشریح خصوصیات تشخیصی هریک از روش ها، با شناخت بهتر محدودیت ها و مزایای آنها شناخت بهتری پیدا کنیم. بر این اساس، هدف از این مطالعه آگاهی از محدودیت ها و مزایای روش های تشخیص آزمایشگاهی بروسلوزیس است تا این شناخت منجر به اتخاذ تصمیم های صحیح در آزمایشگاه ها برای انتخاب بهترین روش تشخیصی شود.
    کلیدواژگان: بروسلوز، اپیدمیولوژی، تشخیص آزمایشگاهی
  • شهناز فتاحی، مهدی طاهری، حسین قادری، محمدرضا عربستانی * صفحات 78-87
    زمینه و هدف
    استافیلوکوکوس اورئورس یکی از شایع ترین علل مسمومیت غذایی است که با مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک ها به گروهی از آنتی بیوتیک ها مقاوم شده است. افزون بر این، قادر به تولید بیوفیلم است. هدف از این مطالعه بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و بررسی فنوتیپی تولید بیوفیلم در ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس جداشده از شیرینی های عرضه شده در قنادی های شهر همدان است.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه مقطعی توصیفی، تعداد 370 نمونه شیرینی خامه ای (280 نمونه) و خشک (90 نمونه) به شکل تصادفی از شیرینی فروشی های سطح شهر همدان جمع آوری شدند (اردیبهشت تا بهمن 96). برای جداسازی آلودگی های احتمالی میکروبی، بخشی از نمونه ها با استفاده از محیط کشت اختصاصی ارزیابی شدند. در ادامه تایید مولکولی ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده، با استفاده از PCR و تکثیر ژن اختصاصی nuc باکتری انجام شد. برای تعیین مقاومت ایزوله ها از روش دیسک دیفیوژن بر اساس دستور العمل CLSI و برای شناسایی سویه های مولد بیوفیلم از روش اصلاح شده میکروپلیت استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که 34/64 درصد از شیرینی های خامه ای و 3/33 درصد از شیرینی های خشک به استافیلوکوکوس اورئوس آلوده اند. همچنین نتایج آنتی بیوگرام نشان داد که بیشترین مقاومت مربوط به آنتی بیوتیک پنی سیلین (90 درصد) است. در بررسی کمی تولید بیوفیلم 42 سویه (42 درصد) چسبنده قوی، 17 سویه (17 درصد) چسبنده ضعیف و 41 سویه (41 درصد) بدون توانایی چسبندگی بودند.
    نتیجه گیری
    مصرف شیرینی خامه ای احتمال آلودگی به استافیلوکوکوس اورئوس را افزایش می دهد و هشداری جدی برای سیستم بهداشتی محسوب می شود. پاستوریزاسیون و نگهداری مواد غذایی در یخچال، کنترل مداوم میکروبی شیرینی جات و غربالگری کارکنان قنادی ها ممکن است میزان آلودگی میکروبی و همچنین خطر مسمومیت استافیلوکوکی را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، PCR، شیرینی، بیوفیلم
  • آذر دولت، محمدرضا محزونیه، نعمت شمس، لیدا اعتمادفر * صفحات 88-95
    زمینه و هدف
    بیماری های منتقل شونده از طریق غذا، یکی از مشکلات اصلی بهداشتی و اقتصادی بین کشورهای صنعتی و غیرصنعتی هستند. سروتیپ های سالمونلا به عنوان یکی از مهم ترین پاتوژن های غذا زاد در سراسر دنیا در نظر گرفته شده اند. طیور و تخم مرغ منابع اصلی برای سروتیپ های مختلف بیماری زای سالمونلا در نظر گرفته می شوند. هدف از این مطالعه بررسی میزان شیوع آلودگی سالمونلایی در تخم مرغ های بومی و صنعتی در خرم آباد طی سال 2015 تا 2016 بود.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه مقطعی توصیفی، در مجموع 360 تخم مرغ (180 بومی و 180صنعتی) از نواحی مختلف خرم آباد جمع آوری شد. تخم مرغ ها بلافاصله تحت شرایط استریل به آزمایشگاه میکروبیولوژی منتقل شدند. به منظور تعیین آلودگی سالمونلایی، پس از کشت براساس روش های متداول مرجع، پرگنه های مشکوک با استفاده از سروتایپینگ و PCR بررسی شدند.
    یافته ها
    نتایج حاکی از آن بود که 2 نمونه از 180 نمونه تخم مرغ بومی (1/1 درصد) با استفاده از تکنیک PCR آلودگی سالمونلایی داشتند؛ اما هیچ گونه آلودگی در تخم مرغ های صنعتی وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان می دهد اگرچه سالمونلا در تخم مرغ های صنعتی یافت نشد، اما تخم مرغ های بومی تولیدشده در مزارع کوچک ممکن است برای مصرف کنندگان خطرناک باشند و باعث گسترش سالمونلا در محیط شوند.
    کلیدواژگان: شیوع، سالمونلا، تخم مرغ، PCR
  • الهام حسین علیپور، پروفسور کریم مردانی، مهران مرادی * صفحات 96-106
    زمینه و هدف
    لاکتوباسیلوس سالیواریوس، باکتری پروبیوتیک شناخته شده ای است که از دستگاه گوارش انسان و حیوانات جدا می شود. هدف از این مطالعه، جداسازی لاکتوباسیلوس سالیواریوس از شیر خام گاومیش و شناسایی مولکولی و بررسی ویژگی های ضدمیکروبی آن در شرایط آزمایشگاهی است.
    مواد و روش کار
    تعداد 20 نمونه شیر خام گاومیش از دامداری های سنتی و صنعتی شهرستان ارومیه تهیه و پس از انتقال به آزمایشگاه، روی محیط MRS کشت داده شدند. در ادامه کلنی های مشکوک از نظر شکل و خصوصیات بیوشیمیایی انتخاب و به منظور تعیین گونه آنها از روش واکنش زنجیره ای پلی مراز و به دنبال آن چندشکلی طولی قطعه محدودشونده (PCR-RFLP) و تعیین توالی نوکلئوتیدی ژن 16S rRNA استفاده شد. اثرات ضدمیکروبی لاکتوباسیلوس سالیواریوس و مایع رویی آن بر علیه لیستریا منوسیتوژنز، سالمونلا تیفی موریوم، اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب به روش نقطه ای و دیسک بررسی شد. همچنین هیدروفوبیسیتی سطحی باکتری به روش اتصال باکتری به هیدروکربن گزیلن و تولئن ارزیابی شد.
    یافته ها
    از 60 جدایه مشکوک به دست آمده از شیر گاومیش، پس از تعیین توالی نوکلئوتیدی، تعداد 23 جدایه مختلف از باکتری های اسید لاکتیک شناسایی شد که فقط یک جدایه لاکتوباسیلوس سالیواریوس بود. جدایه لاکتوباسیلوس سالیواریوس اثر مهاری معنی داری در مقایسه با باکتری استاندارد، بر عوامل بیماری زای مطالعه شده داشت. بیشترین و کمترین اثر مهاری به ترتیب در استافیلوکوکوس اورئوس و سالمونلا تیفی موریوم مشاهده شد. هیدروفوبیستی باکتری نسبت به گزیلن 55/3 درصد و تولئن 55/6 درصد گزارش شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که شیوع جنس لاکتوباسیلوس در شیر گاومیش بسیار پایین است و لاکتوباسیلوس سالیواریوس جداشده از خصوصیات ضدمیکروبی منحصربه فردی در مقایسه با باکتری پروبیوتیک استاندارد برخوردار است.
    کلیدواژگان: گاومیش، لاکتوباسیلوس سالیواریوس، قدرت ضدمیکروب، هیدروفوبیستی، تشخیص مولکولی، شیر
  • مهسا قیصور، شهاب فقیهی * صفحات 107-115
    زمینه و هدف
    در این تحقیق، برای بهبود خواص زیستی و آنتی باکتریال نمونه های تیتانیومی، پوشش هایی بر پایه گرافن اکساید، پلی ساکارید کیتوسان و کامپوزیت کیتوسان و گرافن اکساید به صورت مستقل روی نمونه ها داده شده است.
    مواد و روش کار
    میزان آب دوستی و زبری پوشش ها از طریق زاویه تماس آب و میکروسکوپ نیروی اتمی و میکروسکوپ الکترونی ارزیابی و اندازه گیری شد. سپس نمونه ها در معرض سلول های استخوانی شبه استئوبلاستی و همچنین باکتری استافیلوکوکوس ارئوس قرار داده شد تا تقابل مشترک سطوح پوشش داده شده ارزیابی شود.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میزان آب دوستی و زبری سطوح در پوشش های کامپوزیتی و کیتوسانی به طور چشمگیری بهبود یافته است. چسبندگی و زنده مانی سلول ها بر این پوشش ها در مقایسه با تیتانیوم بدون پوشش افزایش چشمگیری را نشان می دهد. همچنین نتایج نشان می دهد که تیتانیوم پوشش داده شده با کامپوزیت کیتوسان/گرافن اکساید از نظر زیستی و مقاومت در برابر رشد باکتریایی می تواند پوششی مناسب برای نمونه های تیتانیومی با قابلیت کاشت در جراحی های دهان ودندان باشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل می توان ادعا کرد که کامپوزیت کیتوسان/گرافن اکساید با داشتن زیست سازگاری بالا، آب دوستی مناسب، خواص آنتی باکتریال مطلوب دارد و می تواند گزینه مناسبی برای پوشش مواد کاشتی کاربردی در جراحی های دهان و دندان باشد.
    کلیدواژگان: تیتانیوم، گرافن اکساید، کیتوسان، زیست سازگاری، آنتی باکتریال
  • افشین پوراحمد *، نیلوفر موحدی صفحات 116-124
    زمینه و هدف
    آلودگی میکروبی خطر بزرگی برای سلامت انسان محسوب می شود. مطالعات نشان داده اند ترکیبات ضدمیکروبی که ساختارهای نانوذره دارند، علیه عوامل باکتریایی می توانند بسیار کارآمد باشند. نانو ساختارهای اکسیدهای فلزی پتانسیل خوبی برای کاهش آلودگی میکروبی دارند. هدف از این تحقیق بررسی اثر ضدمیکروبی نانوذرات منیزیم اکسید در ماتریس زئولیتی بر علیه باکتری های گرم مثبت و گرم منفی بود.
    مواد و روش کار
    نانوذراتMgO به طور موفقیت آمیزی با روش واکنش حالت جامد از Mg(NO3)2.6H2O در ماتریس موردنیت بزرگ سنتز شدند. نمونه های سنتزشده با استفاده از XRD، FTIR، SEM و TEM ارزیابی و شناسایی می شوند. فعالیت ضدمیکروبی نانوذرات به روش تعیین حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد و انتشار دیسک، در مقایسه با آنتی بیوتیک های استاندارد، علیه باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج XRD، پیک های پراش برای هر دو ترکیب را در نانوکامپوزیت نشان می دهد. مطالعات XRD نشان می دهد که نانوذرات منیزیم اکسید سنتزشده ساختار مکعبی دارند. میانگین سایز نانوذرات با میکروسکوپ الکترونی عبوری حدود nm14 تخمین زده شد. براساس نتایج به دست آمده این نانوذرات علیه باکتری های انتخاب شده فعالیت ضدمیکروبی دارند.
    نتیجه گیری
    MgO فعالیت ضدباکتریایی قوی ای را نشان می دهد که از گونه های اکسیژن فعال و خاصیت قلیایی آن منشا می گیرد. نانوذرات MgOبه غشای سلولی آسیب می رسانند و پس از آن باعث نشت محتویات داخل سلولی شده که به نوبه خود منجر به مرگ سلول های باکتریایی می شوند.
    کلیدواژگان: زئولیت موردنیت بزرگ، نانوذرات منیزیم اکسید، نانوکامپوزیت، فعالیت ضدمیکروبی
  • محمدحسین گلستانی، سیما راستی*، حسین هوشیار، مهدی دلاوری، سید غلام عباس موسوی، لیلا ایرانشاهی صفحات 125-132
    زمینه و هدف
    آکانتامبا شایع ترین آمیب آزادزی است که به وفور در آب، خاک و گرد و غبار وجود دارد و عامل آنسفالیت گرانولوماتوز آمیبی است. مطالعه حاضر برای تشخیص آمیب های آزادزی و شناسایی ژنوتایپ های آکانتامبا در آب های راکد شهر کاشان انجام شده است.
    مواد و روش کار
    در این مطالعه توصیفی، 138 نمونه آب راکد از مساجد و پارک های کاشان جمع آوری شد. این نمونه ها پس از عبوردادن از فیلتر 0/45 میکرونی و کشت در آگار غیرمغذی از نظر آمیب آزادزی بررسی شدند. برای شناسایی مولکولی آکانتامبا از واکنش زنجیره های پلی مراز و پرایمر های اختصاصی استفاده شد. پس از تکثیر قطعه bp490 و تعیین توالی نوکلئوتیدی، ژنوتایپ 10 ایزوله آکانتامبا شناسایی شد. pH، دما، فصل نمونه گیری و نتایج در SPSS نسخه 16 ثبت و تحلیل شد.
    یافته ها
    88/4 درصد از نمونه ها آلوده به آمیب آزادزی بودند که با استفاده ازPCR 59/4 درصد آنها به عنوان آکانتامبا شناسایی و تایید شدند. از میان نمونه های تاییدشده 80 درصد مربوط به ژنوتایپ آکانتامبا T4 و 20 درصد T2بودند. بین فصول نمونه گیری و آلودگی با آمیب آزادزی ارتباط معنی داری مشاهده شد (0/01 = P). بیشترین میزان آلودگی آب راکد به آمیب آزادزی و آکانتامبا در 7pH مشاهده شد. در این مطالعه ارتباط معنی داری بین pH و دما با آلودگی آمیب آزادزی و آکانتامبا مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که آلودگی آب های راکد به آمیب آزادزی و آکانتامبا در کاشان بالا است. همچنین ژنوتیپ غالب آکانتامباT4 است که از سویه های بیماری زا است. با توجه به عوارض خطرناک ناشی از این آمیب، آموزش بهداشت برای افزایش آگاهی در زمینه انتقال و نیز اقدامات بهداشتی برای پیشگیری از آلودگی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: آب های راکد، آمیب آزادزی، آکانتامبا، ژنوتایپ
  • روح الله فاتح، مهناز دهقانی پور، فریده زینی، معصومه مهدوی اورتاکند، زهرا صالحی، مونا غضنفری، شیرین فرهیار، سمیرا سالاری، اعظم فتاحی * صفحات 133-139
    زمینه و هدف
    کریپتوکوکوزیس توسط گونه های مختلف قارچ کریپتوکوکوس ایجاد می شود. کریپتوکوکوس گتی عمدتا از درختان اوکالیپتوس جدا شده است و راه ورود آن از طریق استنشاق است. مطالعه حاضر به منظور بررسی میزان آلودگی درختان اوکالیپتوس کامالدولنسیس در بعضی از پارک های شهر تهران و ورامین به قارچ کریپتوکوکوس گتی انجام گرفت.
    مواد و روش کار
    تعداد 88 نمونه درخت اوکالیپتوس (برگ، ساقه، میوه و خاک اطراف ریشه) از برخی مناطق تهران، ورامین و شهرری طی بهار و پائیز 1395-1393 جمع آوری شدند. شناسایی گونه های کریپتوکوکوس براساس رشد کلنی های قهوه ای در نایجر سید آگار، تولید اوره آز، تست جوهر هندی و کورن میل آگار با توئین 80 انجام گرفت.
    به منظور افتراق اختصاصی گونه های کریپتوکوکوس از یکدیگر، از تست جذب قندهای مختلف با دو روش کیت API 20C AUX و دیسک گذاری، همچنین رنگ کلنی در محیط Canavanine Glycine Bromothymol Blue و Glycine-Cycloheximide-Phenol Red استفاده شد.
    یافته ها و بحث: از مجموع 88 نمونه جدا شده از درخت اوکالیپتوس، 6 مخمر از نظر گونه های کریپتوکوکوس مثبت شدند. از این 6 گونه تاییدشده 4 گونه به عنوان کریپتوکوکوس آلبیدوس شناسایی شدند؛ اما گونه 2 نمونه دیگر با روش های استفاده شده قابل شناسایی نبود. با وجود اینکه از نمونه های جمع آوری شده قارچ کریپتوکوکوس گتی جدا نشد اما این به معنی نبودن آلودگی در درختان اوکالیپتوس استان تهران نیست و بررسی های بیشتری برای تعیین دقیق میزان آلودگی درختان این استان لازم است.
    کلیدواژگان: اوکالیپتوس کامالدولنسیس، آلودگی، کریپتوکوکوس گتی، تهران
|
  • Massoud Hajia Dr, Faramarz Masjedian * Pages 68-77
    Based on the frequently reports, final diagnosis of brucellosis is facing delay problem. Significant percentage of hospitalized patients has been under unspecified and mostly single treatment. Therefore laboratory evidence and use of highly sensitive methods have an important role in final diagnosis.
    The increasing of brucellosis in recent years is due to increasing livestock infections and insufficient coverage of vaccination; we should also consider absence of active supervision on the distribution of livestock products specifically in local manufacturers and inefficient diagnostic procedures. Lack of coordination between responsible and decision-making centers such as subsidiaries of Ministry of Health and Agriculture has an important role. Unfortunately, despite the publication of numerous scientific papers, especially in the field of epidemiology, no clear picture of the status of brucellosis has been presented by the responsible authorities in Iran.
    In this study, we tried to look at the situation of brucellosis in Iran and to find out more about the limitations and advantages of each method by describing the diagnostic properties of each method. The aim of this study is to provide routine diagnosis limitations and errors to undertake necessary revision in diagnostic measures, in particular at the health labs level.
    Keywords: Brucellosis, Epidemiology, Laboratory Diagnosis
  • Shahnaz Fatahi, Mahdi Taheri, Hossein Ghaderi, Mohammad Reza Arabestani * Pages 78-87
    Background And Aims
    Staphylococcus aureus is one of the most common causes of food poisoning, which due to excessive use of antibiotics has become resistant to different antibiotics. In addition, it is also capable of producing biofilm. The aim of this study was to investigate antibiotic resistance patterns and phenotypic study of biofilm production in S. aureus isolates separated from confectionary pastries in Hamadan.
    Materials And Methods
    In this descriptive- cross-sectional study, 370 samples of creamy (280) and dried (90) pastries were collected randomly (May to February 2017). To separate possible microbial contaminations, part of samples were cultivated with conventional microbiological methods. The separated S. aureus isolates were confirmed using polymerase chain reaction (PCR) and nuc gene amplification. The antibiotic susceptibility pattern of all isolates was determined by disk agar diffusion (DAD) method based on CLSI guideline and also, microplate modified method was used to identify biofilm strains.
    Results
    The results showed that 34.64% of the creamy pastries and 3.33% of the dried pastries were infected with S. aureus. Antibiogram results showed the highest resistance was related to penicillin (90%). In the quantitative study of biofilm production, 42 strains (42%) were strongly adhesive, while 17 (17%) and 41 (41%) strains were weakly adhesive and lacking adhesive ability, respectively.
    Conclusions
    Consumption of creamy pastries increases the risk of infection with S. aureus and is a serious warning to the health system. Pasteurization and storage of food stuff in the refrigerator, continuous microbial control of pastries and the screening of the confectionary staff can reduce the level of microbial contamination and the risk of staphylococcal poisoning.
    Keywords: Staphylococcus aureus, Sweets, PCR, Biofilm
  • Azar Doulat, Mohammad Reza Mahzounieh, Nemat Shams, Lida Etemadfar * Pages 88-95
    Background And Aims
    Foodborne diseases are one of the major health and economic problems in industrialized and non-industrialized countries. Salmonella serotypes have been considered as one of the most important foodborne pathogens around the world. Poultry and eggs are considered as major sources for different pathogenic Salmonella serotypes. The aim of this study was to investigate prevalence of Salmonella contamination in indigenous and industrial chicken eggs in Khorramabad during 2015-2016.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, a total of 360 (180 indigenous and 180 industrial) eggs were collected from different part of Khorramabad area. The eggs were immediately transferred to microbiology laboratory in aseptic conditions. In order to determine Salmonella, after culture according to the reference conventional methods, the suspected colonies were confirmed using Serotyping and PCR
    Results
    The results showed that two samples of 180 indigenous eggs (1.1%) were contaminated to salmonella, but there was no contamination in industrial eggs.
    Conclusions
    The findings of the current study indicated that although Salmonella was not found in industrial egg samples but indigenous eggs produced in small farms may be harmful to consumers and cause the spread of salmonella contaminations in the environment.
    Keywords: Prevalence, Salmonella, contamination, Eggs, PCR
  • Elham Hossein Alipour, Karim Mardani Prof, Mehran Moradi Dr * Pages 96-106
    Background And Aims
    Lactobacillus salivarius is a well-known probiotic bacterium, which is commonly isolated from gastro-intestinal tract of human and animals. The objectives of the present study were isolation, molecular detection and antimicrobial characterization of L. salivarius from buffalo’s raw milk.
    Materials And Methods
    A total number of 20 buffalo milk samples were collected aseptically from traditional buffalo farms in Urmia city, Iran. Milk samples were cultured and incubated on MRS agar, then suspected colonies were primarily determined according to their appearance and biochemical characteristics. Bacteria species were confirmed by polymerase chain reaction accompanied by restriction fragment length polymorphism (PCR-RFLP) and nucleotide sequencing of 16s rRNA gene. Antimicrobial activity of L. salivarius against pathogenic bacteria including Listeria monocytogenesis, Escherichia coli, Salmonella typhimurium, and Staphylococcus aureus was examined using agar-spot and agar-disk diffusion methods. Cell surface hydrophobicity of L. salivarius was also investigated according to microbial adhesion to xylene and toluene hydrocarbons.
    Results
    From 60 suspected colonies which were selected according to phenotypic characteristics, 23 colonies were confirmed as lactic acid bacteria based on the molecular identification. Only one isolate belonged to L. salivarius. The antimicrobial activity results showed a significant growth inhibitory effect of L. salivarius on pathogenic bacteria comparing to standard bacteria. L. salivarius had the most inhibitory effect on S. aureus while it had the least inhibitory against S. typhimurium. The hydrophobicity of L. salivarius to xylene and toluene were 55.3% and 55.6% respectively.
    Conclusions
    Based on the results, the frequency of the Lactobacillus genus s was very low in buffalo milk. In addition, isolated L. salivarius had strong antimicrobial activity against pathogenic bacteria.
    Keywords: Buffaloes, Lactobacillus salivarius, Antimicrobial Capacity, Hydrophobicity, Molecular Diagnostics, Milk
  • Mahsa Gheysoor, Shahab Faghihi Dr* Pages 107-115
    Background And Aims
    In this study graphene oxide based coatings are applied on the titanium substrates in order to improve their biocompatibility and antibacterial properties of titanium substrate.
    Materials And Methods
    Chitosan, graphene oxide and their composites separately are coated on the substrates and their hydrophilicity and roughness are measured using contact angle measurement and atomic force microscopy. The coated substrates are then exposed to MG63 osteoblasts and Staphylococcus aureus in order to evaluate the interactions.
    Results
    The results show that titanium samples that are coated with chitosan and composites have better surface hydrophilicity and higher roughness compared to other samples and uncoated titanium. Cell adhesion is also improved on the coated substrates. Regarding the antibacterial property the composite coating show the best results.
    Conclusions
    It is concluded that the titanium substrate which is coated with nanocomposite of graphene oxide and chitosan has higher hydrophilicity and roughness that resulted to enhance biocompatibility and antibacterial property. This may lead to a higher success rate in the application of these substrates in maxillofacial implant surgeries.
    Keywords: Titanium, Graphene Oxide, Chitosan, Biocompatibility, Antibacterial
  • Afshin Pourahmad Dr *, Niloofar Movahedi Pages 116-124
    Background And Aims
    Microbial contamination is a great threat to human health. Studies have shown that antimicrobial compounds made from a variety of NPs have high antimicrobial activity. The potential effects of nanostructured metal oxides on the reduction of microbial contaminants are well established. The present study aimed to investigate the antimicrobial activities of magnesium oxide nanoparticles in zeolite matrix on Gram-positive and Gram-negative bacteria.
    Materials And Methods
    MgO nanoparticles were successfully synthesized from Mg (NO3)2.6H2O in large mordenite matrix through a solid state reaction method. The synthesized samples were characterized by XRD, FTIR, SEM and TEM. Disk diffusion method and MIC were used to evaluate the antimicrobial activity of MgO nanoparticles on Staphylococcus aureus and Escherichia coli compared to commercial antibiotic disks.
    Results
    XRD results reveal diffraction peaks for each of the two compounds in the nanocomposite. The XRD studies show that the synthesized magnesium oxide NPs have cubic structure. Average size of the NPs was estimated by transmission electron microscopy around 14 nm. Based on the results, these nanoparticles have antimicrobial activity against selected bacteria.
    Conclusions
    MgO indicate strong antibacterial activity related to alkalinity and active oxygen species. MgO nanoparticles damage the cell membrane and then cause the leakage of intracellular contents which in turn lead to death of the bacterial cells.
    Keywords: Large Mordenite Zeolite, Magnesium Oxide Nanoparticles, Nanocomposite, Antimicrobial Activity
  • Mohammad Hossein Golestani, Sima Rasti *, Hossein Hooshyar, Mahdi Delavari, Gholam Abbas Mousavi Seyed, Leila Iranshahi Pages 125-132
    Background And Aims
    Acanthamoeba, the causative agent of granulomatous amebic encephalitis )GAE), is among the most prevalent free-living amoebas (FLA) existing in water, soil and dust. This study was conducted to determine FLA and identify Acanthamoeba genotypes isolated from stagnant water in Kashan, Iran.
    Materials And Methods
    In this descriptive study, 138 stagnant water samples were collected from Kashan mosques and public parks. The samples were filtered (0.45µm) and cultured onto non-nutrient agar for the presence of FLA. Acanthamoeba spp. was identified by polymerase chain reaction (PCR) using specific primers, which amplified a 490 bp fragment. Among ten sequenced isolates of Acanthamoeba, different genotypes were determined by sequence analysis. The parameters such as pH, temperature, sampling season and related results were recorded and analyzed using SPSS16.
    Results
    The rate of FLA was 88.4 %, 59.4% of which were confirmed as Acanthamoeba spp. using PCR method. The rate of Acanthamoeba T4 and T2 genotypes were 80% and 20%, respectively. There was a significant relation between FLA rate and sampling season (P= 0.01). The highest rate of FLA and Acanthamoeba was observed at pH 7. There was no significant relationship between FLA and Acanthamoeba spp. with pH and temperature.
    Conclusions
    The rate of FLA and Acanthamoeba in stagnant water were high in Kashan. The dominant Acanthamoeba genotype (T4) is pathogen. Due to serious amoeba-induced complications, hygienic education is recommended to increase the public awareness on transmission and health/preventive measurements.
    Keywords: Free-living amoeba, Acanthamoeba, Stagnant water, Genotype
  • Roohollah Fateh Dr, Mahnaz Dehghani Pour, Farideh Zaini Dr, Maasoumeh Mahdavi-Ourtakand Dr, Zahra Salehi Dr, Mona Ghazanfari, Shirin Farahyar Dr, Samira Salari Dr, Azam Fattahi Dr * Pages 133-139
    Background And Aims
    Cryptococcosis is an infection caused by Cryptococcus species. Cryptococcus gattii is mostly isolated from Eucalyptus trees and is acquired via inhalation of basidiospores. The present study was performed to isolate Cryptococcus sp. from Eucalyptus trees and evaluate C. gatti contamination of the Eucalyptus camaldulensis trees in some parks of Tehran and Varamin.
    Materials And Methods
    88 trees (leaves, stalk, fruit and soil) were collected from different areas of Tehran, Varamin and Shahr Ray in 2014-2015 during spring and fall. Identification of Cryptococcus sp. were performed based on colony color on niger seed agar medium, urease production, india ink test and pseudohyphae formation on corn meal agar with tween 80. Specific differentiation of Cryptococcus sp. were performed using sugar assimilation by API 20C AUX, disk approaches, colony color on Canavanine Glycine Bromothymol Blue and Cycloheximide-Phenol Red Agar medium.
    Results and
    Conclusions
    6 out of 88 samples of Eucalyptus trees were identified as Cryptococcus sp. Accordingly, four species were identified as Cryptococcus albidus while species of two other isolates were not detectable by used methods. Although Cryptococcus gattii was not isolated from the collected samples, this does not mean that Eucalyptus trees of Tehran are not contaminated.
    Keywords: Eucalyptus camaldulensis, Contamination, Cryptococcus gattii, Tehran