فهرست مطالب

دو ماهنامه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال دوازدهم شماره 4 (مهر و آبان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/07/17
  • تعداد عناوین: 8
|
  • اکبر میرصالحیان *، مصیب دال وند صفحات 230-238
    بسیاری از متونی که محل ارجاع اعضای هیئت علمی و دانشجویان علوم پزشکی قرار می گیرد، از منابع و مراجع علمی خارجی است و تاریخچه بیماری های واگیر و نقش بی بدیل دانشمندان این کشور در شناسایی، درمان و کنترل این بیماری ها به فراموشی سپرده شده است. در این نوشتار سعی شده است تاریخچه بیماری های عفونی باکتریایی شایع در ایران بازخوانی شود. در این راستا با مرور منابع علمی اعم از کتاب های تاریخی و مقالات، سیر تاریخی بیماری های واگیر باکتریایی شایع در ایران مانند وبا، جذام، طاعون و سل معرفی شود. همچنین دانشمندانی که نقش بسزایی در کاهش و کنترل این بیماری ها داشته اند، معرفی خواهند شد. مرور تاریخچه بیماری های عفونی باکتریایی شایع در ایران موجب شد سیر تاریخی این بیماری ها به تفصیل در کتاب "تاریخچه بیماری های عفونی باکتریال و میکروب شناسی در ایران" آورده شود و مراحل انتشار آن زیر نظر فرهنگستان علوم پزشکی قرار گیرد. تالیف و تدوین منابع علمی و کتاب های دانشگاهی مرتبط با این موضوع، باید تاریخچه بیماری های عفونی شایع در ایران را در برگیرد تا به تدریج این نقص تاریخی فرهنگی به نحو شایسته اصلاح شود.
    کلیدواژگان: تاریخچه بیماری های عفونی، باکتری، شیوع در ایران
  • مرسده تاج بخش *، محمدرضا زالی، فاطمه فلاح صفحات 239-247
    زمینه و هدف
    باکتری سالمونلا یکی از مهم ترین عوامل گاستروانتریت باکتریایی و بیماری های ناشی از غذا است. تاکنون بیش از 2500 سرووار از این جنس شناسایی شده که اکثر آنها برای انسان بیماری زا هستند. ساختار فیلوژنی خانواده انتروباکتریاسه براساس توالی 16S rRNA تنوع وسیعی ندارد. بنابراین این ژن به دلیل میزان توالی بالای حفاظت شده در ساختار خود، نمی تواند مشکلات طبقه بندی را در گونه های نزدیک به هم حل کند. به این منظور برای بررسی سویه های سالمونلا، ژن 23S rRNA انتخاب شد که توانایی تفکیک سویه های مرتبط به هم را در سطح زیرگونه دارد. هدف از این مطالعه بررسی قرابت سویه های سالمونلای بالینی با استفاده از توالی ژن 23S rRNA است.
    مواد و
    روش کار
    DNA نمونه های تاییدشده سالمونلا از بیماران با علائم گوارشی، استخراج و توالی ژن 23S rRNA پس از PCR در آنها تعیین شد. درختچه فیلوژنی براساس روش Neighbor-joining و با نرم افزار MEGA 5. 05 5 رسم شد.
    یافته ها
    دو ساختار مارپیچ 25 و 45 در بین اکثر سویه ها با سروتیپ های مختلف دیده شد. در سویه های سالمونلای تیفی تنها ساختار مارپیچ 25 و در بقیه سویه ها مارپیچ 45 مشاهده شد. میزان قرابت سویه های سالمونلا براساس توالی 23S rRNA بین 100-99 درصد بود.
    نتیجه گیری
    نتایج ژن 23S rRNAتمایز بیشتری برای آنالیز در سطح زیرگونه و تفریق سروتیپ ها نشان می دهد. با توجه به تنوع سروتیپ های سالمونلا براساس تفاوت آنتی ژن های O و H سطحی، لزوم به کارگیری روش های نوین مولکولی در این راستا و جایگزینی آن با روش های سنتی ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: سالمونلا، فیلوژنی، تعیین توالی، 23S rRNA
  • فرهاد بنک دار هاشمی *، بهادر بهروز صفحات 248-259
    زمینه و هدف
    سودوموناس آئروژینوزا عامل بیماری زای فرصت طلبی است که باعث عفونت های جدی و مرگ ومیر زیاد در بیماران سوختگی می شود. هدف این مطالعه، ارزیابی اثرات حفاظت بخش کاندیدای واکسن دوگانه شامل فلاژلین تیپ A و پیلین سودوموناس آئروژینوزا در مدل موشی عفونت زخم سوختگی است.
    مواد و
    روش کار
    ژن های فلاژلین A (fliC) و پیلین (pilA) به ترتیب در وکتورهای pET-28a و pET-22b کلون شده و پروتئین های نوترکیب در باکتری E. coli BL-21 بیان گردیدند. موش ها با تزریق زیر جلدی 10 میکروگرم از مخلوط فلاژلین A و پیلین، یا فلاژلین A، یا پیلین ایمن شدند. تیتر IgG اختصاصی به وسیله الیزای غیرمستقیم و فعالیت عملکردی آنتی بادی ها با تست اپسونوفاگوسیتوز بررسی شد. در پایان میزان مرگ ومیر و بار باکتریایی در موش ها سنجیده شد.
    یافته ها
    ایمن سازی با مخلوط فلاژلین A و پیلین به طور معنی داری باعث افزایش تیتر آنتی بادی IgG اختصاصی و اپسونوفاگوسیتوز نسبت به آنتی ژن های تک جزئی شد (0/05P<). همچنین ایمن سازی با مخلوط فلاژلین A و پیلین باعث کاهش بار باکتریایی و افزایش بقای موش های در چالش با سودوموناس آئروژینوزا نسبت به آنتی ژن های تک جزئی شد (0/05P <).
    نتیجه گیری
    ایمن سازی با مخلوط فلاژلین A و پیلین باعث حفاظت موش های سوخته در برابر عفونت زخم سودوموناس آئروژینوزا می شود. کاهش بار باکتری و افزایش بقای موش ایمن شده نشان می دهد مخلوط فلاژلین A و پیلین پتانسیل کاربرد درمانی را علیه سودوموناس آئروژینوزا در بیماران سوخته دارد.
    کلیدواژگان: سودوموناس آئروژینوزا، فلاژلین A، پیلین، اوپسونوفاگوسیتوز
  • فاطمه نصراللهی بروجنی، علی اصغر دل دار * صفحات 260-268
    زمینه و هدف
    شیگلا، یک باسیل گرم منفی متعلق به خانواده آنتروباکتریاسه است و موجب شیگلوزیس می شود که نوعی عفونت حاد روده ای است. برآورد می شود فقط در آسیا، سالانه 125 میلیون عفونت و 14000 مرگ ومیر ناشی از شیگلوز وجود دارد. شیگلا سونئی عامل اصلی اپیدمی در کشورهای درحال توسعه است. IpaB فاکتور بیماری زای ضروری و چند منظوره ای در روند عفونت به شمار می رود. دستیابی به بیان پروتئین IpaB و انتقال پلاسمید حامل ژن IpaB به باکتری ضعیف شده، ساخت واکسن ژنی کارامد را علیه شیگلوز میسر می سازد.
    مواد و
    روش کار
    ژن های کدکننده IpaB و IpgC از ژنوم سویه شیگلا سونئی به روش PCR جدا شده و با هضم آنزیمی به داخل ناقل pBAD/myc-His B وارد شد. سپس به داخل میزبان های کلون سازی و بیانی وارد شده و پس از تایید بیان، آنتی ژنیسیته آن به روش لکه گذاری وسترن بررسی شد.
    یافته ها
    ساخت سازواره های بیانی حامل ژن IpaB و بیان پروتئین IpaB صورت گرفت. همچنین بیان ژن ترانکیت IpaB در کنار دنباله هیستیدینی در غیاب ژن IpgC در باکتری E. Coli موید نقش چپرونی ژن IpgC بر بیان و پایداری IpaB است که می تواند استراتژی مناسبی در راستای بیان IpaB تلقی شود.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه تاکنون بیان IpaB در سیستم های پروکاریوتی موفقیت آمیز نبوده است و در عین حال این پروتئین در رفتار تهاجمی باکتری نقشی محوری دارد؛ با بیان کنترل شده IpaB، امکان دستیابی به یک سویه تحت کنترل در مطالعات رفتارشناسی باکتری و نیز کاندید احتمالی برای تحریک سیستم ایمنی فراهم شد.
    کلیدواژگان: شیگلا سونئی، IpaB، IpgC، DNA نوترکیب، چپرون
  • محمد بهروزی، شهرام نظریان *، مجتبی آقایی صفحات 269-279
    زمینه و هدف
    بیماری های اسهالی ناشی از باکتری های روده ای عامل مهم مرگ ومیر در کشورهای در حال توسعه به ویژه در کودکان زیر پنج سال است. واکسن ها می توانند راه حل مهمی برای پیشگیری از این بیماری باشند. فاکتور کلونیزاسیون پیلی (TcpA) ، پروتئین غشای خارجی W و توکسین کلرا مهم ترین عوامل بیماری زایی ویبریوکلرا هستند و ویژگی های ایمونوژنیک دارند. در این مطالعه، ایمونوژنی نوترکیب سه گانه متشکل از TcpA, CTXB OMPW, طراحی شد. پروتئین کایمر که دربردارنده اپی توپ های B-cell و توالی با خاصیت ادجوانتی است، می تواند به طور بالقوه احتمال بروز پاسخ های ایمنی موثر را افزایش دهد.
    مواد و
    روش کار
    برای افزایش احتمال بیان پروتئین OTC، کدون های ژنی و انواع پارامترهای موثر در بیان بهینه شد و تجزیه وتحلیل ترمودینامیکی ساختار mRNA با هدف بررسی پایداری انجام گرفت. همچنین ساختار سوم پروتئین پیش بینی شد، کیفیت ساختارها ارزیابی، و اپی توپ های خطی و فضایی نیز تعیین شد.
    یافته ها
    پروتئین با ترتیب توالی OTC بیشترین شاخص آنتی ژنی را نشان داد. شاخص سازگاری کدون سازه کایمری به 0/89 افزایش یافت. ساختار سوم پیش بینی شده براساس سرور RaptorX کیفیت مناسبی را نشان داد. آنالیز ترمودینامیکی ساختار mRNA نشان داد ساختار پیش بینی شده پایدار است. اپی توپ های فضایی و خطی در هر سه دومین پروتئین کایمر دیده شد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد پروتئین حاصل از این ساختار طراحی شده می تواند در برابر عملکرد اتصال و توکسین باکتری ویبریوکلرا مانند یک ایمونوژن عمل کند.
    کلیدواژگان: ویبریوکلرا، کلرا توکسین، OMPW، TcpA طراحی بیوانفوراتیکی، ژن کایمر
  • مریم کوپایی، حوریه صادری، محمود امین مرعشی، پرویز اولیاء * صفحات 280-287
    زمینه و هدف
    پروبیوتیک ها میکروارگانیسم هایی سودمند برای سلامتی جوامع هستند. ساکارومیسس سرویزیه یکی از گونه های استفاده شده در بهبود کارکرد و درمان بیماری های دستگاه گوارش و مهار پاتوژن های روده ای است. پاتوتایپ های انتروهموراژیک اشریشیاکلی (EHEC) و انتروتوکسوژنیک (ETEC) دو بیماری زای روده ای شایع در جهان هستند که سبب اسهال می شوند. هدف این مطالعه، بررسی اثر ضد میکروبی عصاره مایع رویی کشت و لیز سلولی مخمر پروبیوتیک ساکارومیسس سرویزیه علیه اشرشیاکلی ETEC و EHEC است.
    مواد و
    روش کار
    برای تهیه عصاره مایع رویی کشت، ابتدا سوسپانسیون مخمری سانتریفیوژ و مایع رویی کشت جدا و فیلتر شد. عصاره گیری با اتیل استات برای سه ساعت انجام شد. برای تهیه لیزات، رسوب به دست آمده از مرحله قبل را شستشو داده تا رسوب سانتریفیوژ تبدیل به لیز سلولی شده و با استفاده از فیلتر استریل شود. مایع رویی پس از جداسازی، به رسوب آب مقطر استریل اضافه شد و لیز سلولی با استفاده از سونیکاتور انجام گرفت. مایع به دست آمده از سانتریفیوژ و مایع رویی آن فیلتر شد. سپس مقدار MIC و MBC آن به روش میکرو دایلیوشن، طبق دستورالعمل CLSI تعیین شد. دامنه غلظت بررسی شده μg/ml8192 - 16 بود.
    یافته ها
    MIC و MBC عصاره مایع رویی کشت در هر دو پاتوتایپ ETEC و EHEC به ترتیب برابر با μg/ml 4096 و μg/ml 8192 به دست آمد. لیزات در هیچ یک از غلظت های به کاررفته، اثر مهارکنندگی بر دو باکتری نشان نداد.
    نتیجه گیری
    مایع رویی کشت بر رشد سویه های ETEC و EHEC اثر مهارکنندگی داشت، اما لیزات سلولی فاقد چنین تاثیری بود. به عبارتی مواد ضدمیکروبی می تواند فقط در ترشحات سلولی وجود داشته باشد و احتمالا لیزات سلولی به دلیل غنی بودن از مواد مغذی لازم برای رشد باکتری و نداشتن ترکیبات ضدمیکروبی چنین تاثیر مهاری را نشان نمی دهد.
    کلیدواژگان: آنتی باکتریال، انتروتوکسیژنیک اشریشیاکلی، انتروهموراژیک اشریشیاکلی، پروبیوتیک، ساکارومیسس سرویزیه
  • محمد مهدی صباحی، رسول اسماعیلی، دارا دستان، محمدیوسف علی خانی * صفحات 288-293
    زمینه و هدف
    استافیلوکوک اورئوس، سودوموناس آئروژینوزا و اشریشیا کلی از مهم ترین باکتری های عامل عفونت های بیمارستانی هستند که مقاومت های آنتی بیوتیکی چندگانه دارند. مشکلات موجود در درمان عفونت های ناشی از ایزوله های مقاوم میکروبی، عاملی برای بررسی داروهای جایگزین از جمله گیاهان دارویی است.
    مواد و
    روش کار
    در این مطالعه تجربی- آزمایشگاهی اثر ضدمیکروبی عصاره آبی و الکلی سیر و آلوئه ورا روی 63 ایزوله بالینی سودوموناس آئروژینوزا، استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلی بررسی شده است. حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) عصاره با روش سریال دایلوشن متد انجام شد.
    یافته ها و بحث: در تست MIC و MBC ایزوله های بالینی اشریشیا کلی بیشترین حساسیت را به عصاره آبی سیر (با میانگین MIC و MBC به ترتیب 236/8 و 6/ 473 میلی گرم در هر میلی لیتر) و عصاره الکلی سیر (با میانگین MIC و MBC به ترتیب 329/6 و 659/6 میلی گرم در هر میلی لیتر) نشان دادند (0/05›P). همچنین ایزوله های بالینی استافیلوکوکوس اورئوس به ترتیب بیشترین حساسیت را به عصاره الکلی سیر، عصاره آبی سیر و الکلی آلوئه ورا با میانگین MIC به ترتیب 156/8، 188/8 و 198/4 میلی گرم در هر میلی لیتر نشان دادند. نتایج مطالعه نشان داد ایزوله های بالینی سودوموناس آئروژینوزا نسبت به هر دو عصاره سیر و آلوئه ورا مقاوم است. با توجه به اثر ضدباکتریایی قابل ملاحظه عصاره آبی و الکلی سیر و نیز عصاره الکلی آلوئه ورا روی باکتری های بیماری زا که در ایجاد انواع عفونت های مخرب و بیمارستانی نقش دارد، این عصاره ها می تواند جایگزین داروهای طبیعی شود.
    کلیدواژگان: سیر، آلوئهورا، حداقل غلظت مهارکنندگی، سودوموناس آئروژینوزا، استافیلوکوکوس اورئوس، اشریشیا کلی
  • رضا خاشعی *، زهرا نوابی، سمانه محبی، ناصر صمدی صفحات 294-300
    زمینه و هدف
    ارزیابی عفونت های بیمارستانی، به ویژه در بخش مراقبت های ویژه (ICU) با هدف شناسایی هر تغییری در الگوی عفونت و مقاومت آنتی بیوتیکی آنها ضروری است. هدف این مطالعه بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی میان باسیل های گرم منفی جداشده از بیماران بستری شده در بخش های مختلف ICU بیمارستان نمازی شیراز است.
    مواد و
    روش کار
    در این مطالعه مقطعی از دی 95 تا خرداد 96، 91 نمونه بالینی از قسمت های مختلف بخش ICU جمع آوری شد. بعد از تایید کلیه ایزوله ها با روش های میکروبیولوژیک، حساسیت ضدمیکروبی آنها علیه 11 آنتی بیوتیک با روش انتشار دیسک انجام شد. همچنین تولید بتالاکتامازهای وسیع الطیف (ESBL) نیز ارزیابی شد.
    یافته ها و بحث: باکتری های جداشده شامل اسینتوباکتر بومانی (72 مورد، 79/1%) ، سودوموناس آئروژینوزا (14 مورد، 15/4%) ، و اشریشیا کلی (5 مورد، 5/5%) بود. بیشترین و کمترین میزان مقاومت به ترتیب علیه آمپی سیلین (100% و95/8 %) میان ایزوله های سودوموناس آئروژینوزا و اسینتوباکتر بومانی و ایمی پنم و آمیکاسین (%0) میان ایزوله های سودوموناس آئروژینوزا و اشریشیا کلی مشاهده شد. فراوانی ایزوله های مقاوم به چند دارو (MDR) و مولد ESBL، به ترتیب84/6 % و 19/8% بود. همچنین 23/4% از نمونه های MDR، مولد ESBL بودند. اختلاف معنی داری بین MDR و تولید ESBL مشاهده شد.
    با توجه به مقاومت بالای ضدمیکروبی در ایزوله های بالینی به دست آمده در منطقه مطالعه شده، نتایج حساسیت آنتی بیوتیکی می تواند راهنمای موثری برای درمان تجربی به کار رفته از سوی پزشکان باشد.
    کلیدواژگان: عفونت های بیمارستانی، بخش ICU، مقاومت ضدمیکروبی، ایران
|
  • Akbar Mirsalehian*, Mosayeb Dalvand Pages 230-238
    Many of the texts referenced by faculty members and medical students are from foreign sources and references, and the history of contagious diseases and the unique role of the country's scientists in the identification, treatment and control of these diseases has been forgotten. This paper attempts to review the history of prevalent bacterial infections in Iran. In this regard, it was attempted to review the scientific literature, including historical books and articles, with the historical background of prevalent bacterial infectious diseases such as cholera, leprosy, plague, tuberculosis, etc., as well as those who are hard-working and have played a significant role in difficult conditions trying to reduce the suffering of the people at that time. A review of the history of prevalent bacterial infectious diseases in Iran leading to the historical background of these diseases to be detailed in the book "History of Microbiology and Bacterial Infectious Diseases in Iran" is under the supervision of the Academy of Medical Sciences. Editing of scientific resources and academic books related to this issue should be based on the history of prevalent infectious diseases in Iran, so that in the future this historic cultural disadvantage would be corrected in an appropriate way.
    Keywords: History, Bacterial infection, Prevention
  • Mercedeh Tajbakhsh *, Mohammad reza Zali , Fatemeh Fallah Pages 239-247
     
    Background and Aims
    Salmonella Spp. is one of the most common causes of bacterial gastroenteritis and foodborne diseases. More than 2500 serotypes of Salmonella have been identified which most of them cause infections in humans.
    Phylogenetic analysis of the family Enterobacteriaceae has not been subjected to extensive variation based on 16S rRNA sequences. In fact 16S rRNA gene was not thought to solve taxonomic problems concerning closely related species because of its highly degree of conservation in own structure. So, 23S rRNA gene which has a potential to classified related strains under sub-species level were candidate to analysis of Salmonella spp.
    The aim of this study was to evaluate the clinical Salmonella strains’ relationship using
    23S rRNA gene sequence.
    Materials and Methods
    DNA of identified Salmonella spp. from patients with acute diarrhea was extracted. Sequences of 23S rRNA were determined after PCR tests. The whole gene sequences were used to generate phylogenetic trees based on Neighbor-joining method by MEGA 5.05 5.
    Results
    Helix (25 and 45) structures were detected in the most of different serotypes isolates. All S.Typhi included helix-25 in ribosomal structure, but in the other strains, helix-45 was also observed. The similarity between Salmonella spp. was 99-100% based on 23S rRNA.
    Conclusions
    23S rRNA gene sequence data was better to analyze at subspecies level and differentiation between serovars. According to variety in Salmonella serotypes based on difference in Anti gene O and H, application of new molecular methods and substituting them with traditional assays are needed.
    Keywords: Salmonella, Phylogeny, Sequencing, 23S rRNA
  • Farhad B. Hashemi *, Bahador Behrouz Pages 248-259
     
    Background and Aims
    Pseudomonas aeruginosa is an opportunistic pathogen that causes serious infections and high mortality among burn patients. The aim of this study is to evaluate the protective effects of a candidate divalent vaccine containing type A flagellin and pilin of P. aeruginosa in a burn wound mouse model.
    Materials and Methods
    Recombinant flagellin A and pilin proteins were generated by expressing fliC and pilA genes (cloned in pET-28a and pET-22b vectors, respectively) in E. coli BL-21. Groups of mice were immunized by injection of 10 µg of either flagellin A and pilin, or flagellin A, or pilin. Specific IgG titer was measured by ELISA. The functional activity of antibodies was evaluated by opsonophagocytosis assay. The protective effects of the vaccine were evaluated by measuring mortality and bacterial load in mice.
    Results
    Immunization with flagellin A and pilin mixture significantly increased the specific IgG antibody titer as well as opsonophagocytosis compared to monovalent antigens (P<0.05). Immunization with flagellin A and pilin mixture significantly reduced the bacterial load, and increased the survival of mice challenged with P. aeruginosa, as compared to the monovalent antigens (P<0.05).
    Conclusions
    Immunization with flagellin A and pilin mixture provides effective protection against P. aeruginosa wound infection in burned mice. Reduced bacterial load, and high survival rates among immunized mice suggest that flagellin A and pilin candidate vaccine shows therapeutic potential against P. aeruginosa infections among burn patients
    Keywords: Pseudomonas aeruginosa, Flagellin a, Pilin, Opsonophagocytosis
  • Fateme Nasrollahi Boroujeni, Dr Ali Asghar Deldar * Pages 260-268
    Background and Aims
    The virulence plasmid of the Gram negative pathogen Shigella generates many virulence factors within the Ipa-mxi-spa region. Shigella spreads via fecal-oral and person-to-person transmission which causes human bloody diarrhea. In Asia alone, it is estimated that there are 125 million infections and 14,000 deaths due to shigellosis annually. IpaB is essential for Shigella infection and pathogenicity.
    Materials and Methods
    Expression plasmid based on the araBAD promoter is designed for tight control of background expression and l-arabinose dependent graded expression of the target proteins. IpgC and IpaB genes were amplified using polymerase chain reaction (PCR) with designed primers. In the next step, the products were then cloned into pBAD/myc-HisB expression vector. The presence of the insert was confirmed by restriction digestion. In order to confirm the chaperone role of IpgC on IpaB protein stability, the 300-bp is removed from the N-terminal portion of IpaB and His6-tagged CPD is fused to the C-terminus of target proteins in the pET28b.
    Results
    The construction of IpaB gene expression plasmid and expression of IpaB protein was achieved. Also, expression of the gene truncation of IpaB along with the His6 tag sequence in the absence of the IpgC gene in Escherichia coli revealed that the role of the IpgC chaperone gene on IpaB expression can be considered as an appropriate strategy for expression of IpaB.
    Conclusions
    In the present study IpgC and IpaB genes were successfully cloned and expressed under the control of arabinose-dependent promoters to provide IpaB expressing plasmid. The role of the IpgC as a chaperone protein on IpaB expression and stability can be considered as an appropriate strategy for expressing IpaB. The induced vector can be used for future analysis of Shigella vaccine development.
    Keywords: : Shigella sonnei, IpaB, IpgC, Recombinant DNA, Chaperone
  • Shahram Nazarian*, Mojtaba Aghaie Pages 269-279
    Background and Aims
    Diarrhea caused by intestinal bacteria is a major cause of mortality, especially in children under the age of five in developing countries. Vaccines can be considered as an important solution to prevent these diseases. Toxin-coregulated pilus (TcpA), OMPW and cholera toxin are the most important virulence factors of vibrio cholera and have immunogenic characteristics. In this study, a recombinant immunogen consisting of TcpA, Outer Membrane Protein OMPW, and cholera toxin B-subunit (CtxB) was designed. This chimeric protein, which contains B-cell epitopes and an adjuvant sequence, can potentially increase the likelihood of developing effective immune responses.
    Materials and Methods
    To increase the probability expression of the OTC protein, gene codons and various parameters effective in expression were optimized. The thermodynamic analysis of the mRNA structure was performed to verify stability. The third structure of the protein was predicted and the quality of the structures was evaluated. Linear and conformational epitopes were also determined.
    Results
    Protein with the sequence of OTC showed the highest antigenicity index. Codon Adaptaion Index of chimer increased to 0/89. The third predicted structure based on the RaptorX server showed good quality. The thermodynamic analysis of the mRNA structure showed that the predicted structure is stable. Conformational and linear epitopes were observed in all three domain of chimeric protein.
    Conclusions
    The results showed that the protein produced from this structure could act as an immunogen against the binding and toxin function of Vibrio cholera bacteria.
    Keywords: Vibrio cholerae, Cholera toxin, OMPW, TcpA, Bioinformatic design, Chimeric gene
  • Maryam Koopayee , Horieh Saderi , Mahmood Amin Marashi , Parviz Owlia* Pages 280-287
    Background and Aims
    Probiotics are useful microorganisms for health of communities. Saccharomyces cerevisiae is one of the effective microorganisms for treating of functional and gastrointestinal diseases in order to control pathogens. Enterohemorrahgic Escherichia coli (EHEC) and Enterotoxogenic (ETEC) are common pathogenic strains in all the world. The aim of this study was to evaluate the inhibitory effect of S. cerevisiae probiotic yeast on the growth of ETEC and EHEC.
    Materials and Methods
    For preparation of the supernatant extract, the yeast suspension was centrifuged, and then, the supernatant was filtered. Extraction with ethyl acetate was performed in three hours. For preparation of lysate, the precipitate was washed and centrifuged. The supernatant was removed and sterilize distilled water was added. Cell lysis was performed by sonication and the liquid was centrifuged and filtered. Then, the MIC and MBC were determined by micro dilution method. The concentration range was 16-8192 μg/ml.
    Results
    The MIC and MBC of the supernatant against both ETEC and EHEC were 4096 μg/ml and 8192 μg/ml, respectively. Lysate in any of the concentrations showed no inhibitory effects on strains.
    Conclusions
    The supernatant of S. cerevisiae has an inhibitory effect on growth of ETEC and EHEC. The lysate, probably due to the richness of the nutrients required for bacterial growth and not containing antibacterial compound, did not lead to such a repressive effect.
    Keywords: Antibacterial, Enterohemorrhagic Escherichia coli, Enterotoxogenic Escherichia coli, Probiotic, Saccharomyces cerevisiae
  • Dr Mohammadmahdi Sabahi , Dr Rasool Esmaeili Dara Dastan , Dr Mohammad yousef Alikhani* Pages 288-293
     
    Background and Aims
    Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa and Escherichia coli are the most important bacteria responsible for hospital infections with multiple antibiotic resistance. Problems in the treatment of infections caused by resistant isolates have been the factor for the investigation of alternative drugs, including medicinal plants.
    Materials and Methods
    In this experimental study, antimicrobial activity of aqueous and alcoholic extract of Garlic and Aloe vera on 63 strains of P. aeruginosa, S. aureus and E. coli isolated from clinical specimens were investigated. Minimum Inhibitory Concentration (MIC) and Minimum Bactericidal Concentration (MBC) was carried out by tube dilution method.
    Results and
    Conclusion
    In the MIC test, E. coli isolates showed the most sensitivity to the aqueous (with mean MIC, MBC 236.8 and 473.6 mg/ml, respectively) and alcoholic extract of the Garlic (with mean MIC, MBC 329.6 and 659.2 mg/ml, respectively) (P<0.05). Clinical isolates of S. aureus showed the highest susceptibility to garlic alcoholic extract, followed by aqueous extract of garlic and alcoholic extract of aloe vera (with mean MIC, 156.8, 188.8 and 198.4 mg/ml, respectively). The results showed that the isolates of P. aeruginosa were resistant to both garlic and aloe vera extracts.
    Considering the significant antibacterial effects of alcoholic and aqueous extracts of garlic and alcoholic extract of aloe vera on pathogenic bacteria, that contribute to the development of various types of infectious and nosocomial infections, these extracts can be considered as natural and alternative drugs
    Keywords: Garlic, Aloe vera, MIC, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli.
  • Dr Reza Khashei* , Zahra Navabi ., Samaneh Mohebi , Naser Samadi Pages 294-300

    Background and Aims: The monitoring of the causative agents of nosocomial infections (Nis), particularly in the Intensive Care Unit (ICU) ward to detect any change in pattern of infection and their resistance profile are crucial. The aim of this study was to investigate the antibiotic resistance pattern among Gram-negative rods isolated from inpatients in different wards of ICU in Shiraz, Iran.
    Materials and Methods: In this cross-sectional study from Jaunary to June 2017, 91 different clinical samples were collected from Nemazi teaching hospital ICU wards. After confirming all the isolates by the conventional microbiologic methods, their antimicrobial susceptibility pattern against 11 antibiotics were investigated using the disk diffusion test. Extended-spectrum β-lactamase (ESBL) production was also examined.
    Results and Conclusions: The isolated bacteria were Acinetobacter baumannii (n=72, 79.1%), Pseudomonas aeruginosa (n=14, 15.4%), and Escherichia coli (n=5, 5.5%). The highest and the lowest resistance rates were observed against ampicillin (100% and 95.8%) among P. aeruginosa and A. baumannii and imipenem and amikacin (0%) among P. aeruginosa and E. coli isolates, respectively. The frequency of multidrug-resistant (MDR) and ESBL-producing isolates was found 84.6% and 19.8%, respectively. Of the MDR isolates, 23.4% were ESBL producers. A significant difference was determined between ESBL production and MDR isolates.
    Regarding the high rate of antimicrobial resistance among clinical isolates in the study area, the antibiotic susceptibility results may be a useful guide for empirical therapy used by physicians.
    Keywords: Nosocomial infections, ICU, Antimicrobial Resistace, Iran