فهرست مطالب

میکروب شناسی پزشکی ایران - سال چهارم شماره 4 (زمستان 1389)

دو ماهنامه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال چهارم شماره 4 (زمستان 1389)

  • تاریخ انتشار: 1389/09/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • باکتری شناسی
  • مژده رضوی، شهلا منصوری، فاطمه نوروزی صفحه 7
    زمینه و اهداف
    باکتری های گرم منفی غیرتخمیری، فرصت طلب و عامل مهم عفونت های بیمارستانی هستند. شایع ترین نها سودوموناس آئروژینوزا، اسینتوباکتر بومانی و استنوتروفوموناس مالتوفیلیا هستند که مقاومت زیادی به آنتی بیوتیک ها دارند. مطالعه حاضر با هدف تعیین هویت، میزان مقاومت آنتی بیوتیکی و تولید ESBL به روش فنوتیپی در باکتری های گرم منفی غیرتخمیری در شهر کرمان طی سال های 87-1386 صورت پذیرفت.
    روش بررسی
    جمعا 110 باسیل گرم منفی غیرتخمیری از بیماران بستری و سرپایی جمع آوری شد (بیمارستان های افضلی پور، باهنر و شفا) و با روش های بیوشیمیایی شامل 93 ایزوله (5/84%) سودوموناس آئروژینوزا، 6 ایزوله (5/5%) اسینتوباکتر بومانی و 11 ایزوله (10%) استنوتروفوموناس مالتوفیلیا تعیین هویت شدند. مقاومت آنها به 11 آنتی بیوتیک رایج درمانی، به روش رقیق سازی در آگار تعیین شد. برای بررسی تولید آنزیم های بتالاکتاماز از تست نیتروسفین استفاده و تولید آنزیم های ESBL با روش دیسک ترکیبی و دوتایی، (DCDT) double disc test & combined disc test، انجام گردید.
    یافته ها
    سودوموناس آئروژینوزا شایع ترین باکتری جدا شده بود و عفونت ادراری بیشترین تعداد را داشت. مقاومت به سفوتاکسیم، سفتی زوکسیم، نالیدیکسیک اسید، آموکسی سیلین و سفالکسین بسیار زیاد بود (74تا100%). کمترین مقاومت نسبت به ایمی پنم، سفتازیدیم و سیپروفلوکساسین به ترتیب 9/0%، 6/13% و 5/24% بود. تولید بتالاکتاماز در 50 ایزوله (5/45%) مثبت بود و فراوانی تولیدESBL، 2/47% بود. میزان مقاومت آنتی بیوتیکی، تولید بتالاکتاماز و ESBL در ایزوله های اسینتوباکتر بومانی بیشتر از دو گونه دیگر بود.
    نتیجه گیری
    باسیل های گرم منفی غیرتخمیری خصوصا اسینتوباکتر بومانی در این ناحیه با مقاومت زیاد به بسیاری از آنتی بیوتیک های رایج درمانی دیده می شود. برای کنترل عفونت های ناشی از آنها می توان از آنتی بیوتیک های موثری نظیر سفتازیدیم و ایمیپنم استفاده کرد.
    کلیدواژگان: باسیل های گرم منفی غیرتخمیری، نیتروسفین، بتالاکتاماز طیف گسترده، کرمان
  • پرویندوخت بیات، عنایت الله کلانتر هرمزی صفحه 14
    زمینه و اهداف
    لیستریا منوسیتوژنز عامل سقط جنین و ناهنجاری های جنینی به خصوص در سیستم عصبی است. در آزمایش های تجربی بیشتر به بررسی ایمنولوژیک لیستر یوز در دوران بارداری پرداخته اند. به نظر می رسد که نیاز به مطالعه از دیدگاه باکتری شناسی و جنین شناسی لیستریوز در دوران بارداری وجود دارد. هدف این مطالعه تعیین نحوه آلودگی جنین با لیستریامنوسیتوژنز، اثرات آن در ایجاد سقط و ناهنجاری ها در اندام های آلوده جنین و تغییرات احتمالی اندازه طول جنین، اندازه دست و پا، تعداد انگشتان جنین بود.
    روش کار
    با استفاده از سرو تیپ های 1/2a، 1/2/b، 4ab، 4d،4c لیستریا منوسیتوژنز ابتدا دوز غیر کشنده در موش تعیین شد. به 70 سر موش c/blaB هاپلوئیدd i- H باردار در دو گروه شاهد و تجربه که در شرایط یکسان آزمایشگاهی قرار داشتند به ترتیب μl 200 سرم نرمال سالین و ml/logCFU 1/2 (دوز غیرکشنده) لیستریا منوسیتوژنز به صورت داخل صفاقی تزریق شد. در روزهای صفر تا 30 بارداری از هرموش به صورت تصادفی تعدادی انتخاب و نخاعی شدند. سپس رحم جدا شد، تعداد و محل جفت شمارش گردید و با تعداد جنین های موجود در رحم مقایسه شد، تا تعداد سقط مشخص گردد. تعداد 35 سر از مادران باردار در روز 24 بارداری سزارین شد. میزان آلودگی اعضا مشخص گردید و جنین موش هایی که به مرحله فول ترم رسیده بودند در ساعت اول تولد از نظر وزن و ناهنجاری های دست وپا و تعداد انگشتان و اندازه اندام ها مطالعه شدند. داده های معنادار با استفاده از Post Hoc مورد ارزیابی قرار گرفتند تا تفاوت بین گروه ها محاسبه شود.
    یافته ها
    سوسپانسیون سروتیپ های مختلف لیستریا منوسیتوژنز در غلظت های یکسان باعث مرگ موش باردار نمی شود. با استفاده از دوز غیرکشنده سوسپانسیون لیستریا منوسیتوژنزb4 نشان داده شد که در روزهای مختلف حاملگی میزان سقط متفاوت است. این میزان با گروه شاهد اختلاف معنادار دارد (P≤ 0.05). بین وزن و قد جنین های آلوده نسبت به گروه شاهد اختلاف معناداری وجود ندارد (P≥ 0.05). در هیچ گروهی ناهنجاری های سر و صورت، تعداد انگشتان و اندازه اندام ها دیده نشد.
    نتیجه گیری
    وزن و قد نوزادان و جنین های سزارین شده آلوده در گروه های شاهد و تجربه اختلاف معنی داری ندارد. میانگین در صد سقط جنین در فواصل زمانی مختلف بارداری و در سروتیپ های مختلف در دو گروه شاهد و تجربه تفاوت معنادار نشان می دهد.
    کلیدواژگان: لیستریامنوسیتوژنز، سقط جنین، ناهنجاری جنینی، Blab، c
  • جعفر نویدمهر، سعید زیبایی، مسعود صالح مقدم، فضل الدین فهیمی مقدم * صفحه 21
    زمینه و اهداف

    اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم باکتری فرصت طلبی است که قادر به ایجاد بیماری هایی چون اورتریت، سقط جنین، سندروم تنفسی در نوزادان و ناباروری در انسان می باشد. راه اصلی تشخیص این باکتری، کشت نمونه های بالینی است که برای آزمایشگاه های روتین تشخیص طبی به دلیل هزینه زیاد مقرون به صرفه نیست. وجود سرم نرمال اسب به عنوان منبع کلسترول در محیط کشت از دلایل مهم گران و مشکل بودن کشت آن مطرح می شود. در این مطالعه تلاش شد تا با معرفی یک جایگزین ارزان و مناسب به جای سرم اسب از سختی و هزینه بری کشت کاسته شود. این مطالعه، شیرخشک انسانی را به عنوان ترکیب جایگزین مورد بررسی قرار داده -است.

    روش بررسی

    برای به دست آوردن اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم از 71 نمونه سرویکوواژینال و کشت بر روی PPLO Broth و PPLO Agar استفاده گردید. شیرخشک با غلظت های مختلف (20، 10، 5، 5/2 و 25/1 درصد) به محیط PPLO Broth قبل از اتوکلاو شدن، اضافه شد. برای تایید اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم جدا شده از نمونه واژن و تایید رشد آن بر روی محیط حاوی شیرخشک، علاوه بر توجه به ظاهر کلنی و استفاده از کلرور منگنز، از PCR استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم می تواند در محیط حاوی شیرخشک رشد نماید. محیط های کشت حاوی غلظت های کم تر شیرخشک، رشد بیشتری از اوره آپلاسما را نشان دادند. به طوریکه در غلظت 25/1 درصد شیرخشک شاهد بیشترین رشد این ارگانیسم بودیم. این درحالی بود که محیط حاوی غلظت 20درصد شیرخشک هیچ رشدی از اوره آپلاسما را نشان نداد.

    نتیجه گیری

    اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم قادر است در محیط کشت اختصاصی خود که در آن شیرخشک به عنوان منبع کلسترول (به جای سرم نرمال اسب) افزوده شده است رشد نماید.

    کلیدواژگان: اوره آپلاسما اوره آلیتیکوم، شیرخشک انسانی، سرم نرمال اسب
  • ویروس شناسی
  • آرش آرش کیا، فرزین روحوند، آرش معمارنژادیان، شهاده علیزاده، فاطمه متولی، ملانیا ابراهیمی صفحه 30
    زمینه و اهداف
    تاثیرات سرکوب کنندگی برخی از کلیدی ترین پروتئین های ویروس هپاتیت c بر سیستم ایمنی و جهش سریع ویروس، توجه را به واحدهای ایمونوژن کوچک و پایدار جلب نمود. لذا، واکسن های مولتی اپی توپ به منظور تمرکز پاسخ ایمنی بر این واحدها معرفی شدند. ولی، به دلیل پاسخ ایمنی نسبتا ضعیف علیه این واکسن ها، افزایش ایمنی زایی نیازمند تمهیدات بیشتری است. این مطالعه با هدف ساخت پلاسمیدهای حامل اپی توپ های CTL ویروس هپاتیت C به روش مدل سازی ایمونوانفورماتیک و تعیین اولیه ایمنی زایی آنها انجام شد.
    روش بررسی
    یک اپی توپ H-2Dd و دو اپی توپ HLA-A*0201 از نواحی E2، E1 و core در HCV انتخاب شد و با ابزارهای ایمونوانفورماتیک برای بهترین ترادف آنالیز شد. توالی مولتی اپی توپ به روش SOEing-PCR ساخته شد و در ناقل pcDNA3.1+ کلون گردید. توالی های ارتقاء دهنده PADRE، سیگنال رتیکولوم آندوپلاسمیک (ER signal sequence: ERss) و HBsAg به انتهای ''5 توالی مولتی اپی توپ متصل شد و بیان پلاسمیدها به صورت in-vitro به روش های RT-PCR، دات-بلات، وسترن-بلات و ایمونوفلورسانس بررسی شد. ارزیابی اولیه ایمنی زایی به صورت in-vivo با آزمایش ازدیاد حساسیت تاخیری (Delayed type hypersensitivity: DTH) انجام شد. نتایج با آزمون های Non parametric Mann-Whitney و ANOVA ارزیابی شدند.
    یافته ها
    نتایج آزمایش های in-vitro، بیان پلاسمیدها را تائید کرد و ارزیابی های اولیه in-vivo، پردازش و عرضه اپی توپ H-2Dd را در موش BALB/c نشان داد. همچنین در حالیکه اثرات ارتقاء پاسخ برای ERss و PADRE نشان داده شدند، اتصال HBsAg تاثیری در افزایش پاسخ نداشت.
    نتیجه گیری
    این مطالعه ارزش پیش بینی های ایمونوانفورماتیک و آزمایش DTH را، برای آنالیز اولیه واکسن-های داوطلب مولتی اپی توپی در موش های BALB/c، نشان داد. نتایج، تائید کافی برای بررسی بیشتر سازه های طراحی شده را در موش ترانس ژنیک (تراریخته) HLA-A2 فراهم می کند.
    کلیدواژگان: ایمونوانفورماتیک، تقویت کننده ایمنی، مولتی، اپی توپ، بیان یوکاریوتی، ویروس هپاتیت C
  • انگل شناسی
  • علی اکبر خاصه، مهدی فخار، مسعود سوسرایی، سمانه صادقی صفحه 41
    زمینه و اهداف
    از مباحث مهمی که در دهه کنونی به آن توجه وافر شده است مسئله تولید علم می باشد. هدف از این مطالعه، تعیین وضعیت تولیدات علمی محققین ایرانی رشته انگل شناسی در عرصه بین المللی بود.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مطالعات علم سنجی است. جامعه پژوهش را تولیدات علمی ایران در رشته انگل شناسی تشکیل داد، که از طریق جستجو در نمایه نامه های استنادی آی.اس.آی در محدوده زمانی 1980 تا 2009 و محدوده مکانی کشور ایران صورت گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تولید علمی ایران 72229 مدرک و 392 مدرک (54/0%) مربوط به رشته انگل شناسی بود. مجله Parasitology Research با چاپ 65 (6/16%) مدرک بیشترین سهم را در انتشار مقالات حوزه انگل شناسی ایرانی داشته است. پژوهشگران ایرانی رشته انگل شناسی بیشترین میزان همکاری علمی را با همتایان خود در کشور انگلستان داشته اند. محبعلی با تولید 26 مدرک پرکارترین نویسنده ایرانی در زمینه انگل شناسی بود. همچنین دانشگاه علوم پزشکی تهران با 114 مدرک، از نظر میزان تولیدات علمی در حوزه انگل شناسی رتبه اول قرار داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان می دهد اگر چه تولیدات علمی محققین ایرانی در زمینه انگل شناسی در طی سه دهه گذشته شاهد فراز و فرود بوده، اما از سال 2008 به بعد رشد صعودی چشمگیری داشته است.
    کلیدواژگان: انگل شناسی، علم سنجی، تولیدات علمی، پایگاه های استنادی آی، اس، آی، ایران
  • میکروب شناسی مواد غذایی
  • حسین تاجیک، فرنود شکوهی ثابت جلالی صفحه 51
    زمینه و اهداف
    اسیدهای چرب و مشتقات آنها ترکیباتی هستند که به فراوانی در فرآوردهای طبیعی گیاهی و دامی یافت می شوند. هدف از انجام این مطالعه تعیین اثرات مهاری اسیدهای چرب (اسیدلوریک، اسیدکاپریک، اسید پالمیتولئیک، اسید اولئیک) و منوگلیسریدهای آنها (منولورین، منوکاپرین، منوپالمیتولئین، منولئین) بر سویه O157: H7 اشریشیا کلی بود.
    روش بررسی
    به منظور ارزیابی اثرات ضد باکتریایی، از روش رقیق سازی در محیط مایع (Broth dilution) به روش میکرو استفاده گردید. به محیط کشت، همراه با باکتری، میزان لازم از هر یک از اسیدهای چرب و منوگلیسرید آنها اضافه شد تا غلظت نهایی آنها در داخل محیط کشت، 16/0، 31/0، 63/0، 25/1 و 5/2 میلی مول گردد. سپس نمونه ها در دمای 37 درجه سانتی گراد گرمخانه گذاری شد. نمونه های حاوی باکتری و بدون اسیدهای چرب و منوگلیسیریدها به عنوان کنترل در نظر گرفته شد. برای پردازش داده ها از نرم افزار SPSS version 11.0.01 و برای تجزیه و تحلیل نتایج از آزمون آنالیز واریانس یکطرفه ANOVA استفاده شد.
    یافته ها
    اسید کاپریک و منوگلیسرید آن نسبت به سایر اسیدهای چرب مورد آزمایش به طور معنی دار اثرات ضد باکتریایی بیشتری بر روی سویه O157: H7 نشان دادند (P<0.05). همچنین اسید کاپریک در غلظت 63/0 میلی مول و بیشتر قدرت ضد باکتریایی قابل ملاحظه ای داشت.
    نتیجه گیری
    اسیدهای چرب و منوگلیسیریدهای آنها، به ویژه اسید کاپریک و منوگلیسرید آن بر سویه O157: H7 اثر ضد باکتریایی دارند. این تاثیر با افزایش غلظت اسید کاپریک بیشتر است.
    کلیدواژگان: اسیدهای چرب، منوگلیسریدها، ضدباکتریایی، اشریشیا کلی، O157: H7
  • ناهید رحیمی فرد، هما حاجی مهدی پور، محمدحسین هدایتی، سیدمحسن اسماعیلی صفحه 59
    زمینه و اهداف
    علاوه بر استفاده از ترکیبات شیمیایی در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی، استفاده از ترکیبات گیاهی و طبیعی نیز افزایش یافته است. به نظر می رسد مواد و ترکیبات طبیعی در مقایسه با ترکیبات شیمیایی دارای عوارض جانبی، جهش زایی و سرطان زایی کمتری باشند، اما استفاده از آنها نیز می تواند با عوارض جانبی و سمیت همراه باشد. اثرات دارویی قابل توجهی برای زعفران اثبات شده است، که لزوم بررسی سمیت گیاه را آشکار می سازد. هدف این مطالعه تعیین اثرات سایتوتوکسیک زعفران روی رده های سلولی Vero، HeLa و Hep2 به روش MTT بود.
    روش بررسی
    ابتدا از کلاله زعفران توسط حلال متانول:آب 80:20 با روش ماسراسیون عصاره گیری شد. اثرات سایتوتوکسیک عصاره زعفران، روی رده سلولی طبیعیVero و رده های سرطانی HeLa و Hep2 به-روش MTT assay در میکروپلیت96 خانه، با مجاور سازی رقت های مختلف عصاره زعفران بررسی شد. قرائتOD) optical density) با دستگاه microplate reader انجام شد و IC50 (Inhibition Concentration 50%) عصاره روی هر رده سلولی محاسبه گردید.
    یافته ها
    عصاره آبی- متانولی زعفران بر روی رده های سلولی Vero، HeLa و Hep2 به ترتیب دارای IC50 معادل g/mlμ 162، 653 و 208 بود.
    نتیجه گیری
    زعفران دارای اثرات سمی روی رده سلولی نرمال Vero می باشد. بنابراین، در استفاده غذایی و دارویی گیاه در غلظت های زیاد باید احتیاط نمود. همچنین عصاره این گیاه دارای اثرات سمی روی دو رده سلول سرطانی Hep2و HeLa بوده ولی سمیت آن به خصوص روی رده سلولی HeLa کمتر از رده سلولی نرمال Vero بود.
  • حمیدرضا توکلی، رضا رنجبر، حسین رستمی*، مرجان دلخوش، مهدی نورآبادی، فریده رستمی، جمشید یزدانی صفحه 66
    زمینه و هدف

    یکی از راه های ارزیابی وضعیت بهداشتی انواع گوشت، بررسی آلودگی باکتریایی آنها در مراکز تهیه و تولید است. در دهه اخیر کاربرد ازن به عنوان یک عامل ضدعفونی کننده مناسب در مواد غذایی مختلف مانند سبزیجات، میوه جات و انواع گوشت مطرح شده است. هدف از انجام این مطالعه تعیین تاثیر گاز ازن در کاهش آلودگی باکتریایی لاشه های گوشت مرغ در یکی از کشتارگاه های صنعتی تهران بود.

    روش بررسی

    در این مطالعه تجربی 210 لاشه مرغ در 7 گروه (یک گروه کنترل و 6 گروه مورد) به طور تصادفی انتخاب و بر اساس غلظت و مدت زمان استفاده از ازن گروه بندی شدند. سپس با استفاده از روش های استاندارد، شمارش تعداد کلی باکتری ها و آلودگی به سالمونلا انجام پذیرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و شاخص های آمار توصیفی و آزمون آماری ANOVA تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    تعداد کلی باکتری ها در نمونه های گروه کنترل به طور میانگین cfu/g 5 10 × 02/1 و در غلظت ppm 4 در زمان های 4 و 10 دقیقه به ترتیب 104× 14/9 و 104× 76/1، در غلظت ppm 6 به میزان 104× 51/3 و103× 15/1، و در غلظت ppm 8 به مقدار 102× 32/5 و102× 06/1 تعیین گردید. همچنین غلظت ppm 8 در هر دو زمان مورد استفاده، باعث حذف سالمونلا شد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد استفاده از ازن در کاهش بار میکربی لاشه های گوشت در کشتارگاه تاثیر زیادی دارد و می تواند به عنوان یک ماده ضدعفونی کننده مناسب مورد استفاده قرار گیرد.

  • واژه گزینی در میکرب شناسی - قسمت 5
    صفحه 75
|
  • Mojdeh Razavi, Shahla Mansouri, Fatemeh Norouzi Page 7
    Background
    Nonfermenting Gram-Negative Bacteria (NFGNB) are opportunistic pathogens responsible for many nosocomial infections. The most prevalent NFGNB species are Pseudomonas aeruginosa, Acinetobacter baumannii, Stenotrophomonas maltophilia. These bacteria expressed high level of resistance to antibiotics usually through the most general mechanism of resistance by production of Extended-Spectrum β-lactamases (ESBLs). The present study was conducted to determine the prevalence rate of NFGNB, their antibiotic resistances and ESBLs production during 2007-2008 in Kerman.
    Material And Methods
    A total of 110 NFGNB isolates from hospitalized patients and outpatients (Afzali Poor, Bahonar, and Shafa hospitals) were collected during 2007-2008 in Kerman. The isolates were identified by biochemical methods as 93 isolates (84.5%) of Pseudomonas aeruginosa, 11 isolates (10%) of Stenotrophomonas maltophilia and 6 isolates (5.5%) of Acinetobacter baumannii. The minimum inhibitory concentrations (MICs) of the isolates to 11 common antibiotics were determined using agar dilution method. These isolates are capable of producing β-lactamase, and they were determined using nitrocefin disks. The ESBL producing isolates were detected by DCDT method (double disk test & combined disk test).
    Results
    P. aeruginosa was the most common isolate among all isolated NFGNB. Resistance to cefotaxime, ceftizoxime, nalidixic acid, amoxicillin, cephalexin, for all the isolates was very high (74-100%), whereas the lowest rate of resistance was observed against imipenem, ceftazidime and ciprofloxacin with the rate of 0.9%, 13.6% and 24.5% respectively. β-lactamase production was positive for 50 (45.5%) of the isolate and 47.2% of the isolate were ESBL producers. Antibiotic resistance, β-lactamase and ESBL production were more common in Acinetobacter baumannii isolates.
    Conclusion
    NFGNB, especially Acinetobacter baumannii, showed high antibiotic resistance to common drugs. Ceftazidime and imipenem are still useful antibiotics and they can be used for the treatment of infections caused by these bacteria.
    Keywords: Nonfermenting gram_negative bacteria_Nitrocefin_Extended_spectrum β lactamases_Kerman
  • Parvindokht Bayat, Enayatallah Kalantar Hormozi Page 14
    Background And Objectives
    Listeria monocytogenes is a gram-positive, facultatively intracellular, non spore forming bacillus and enters a human body after ingestion of contaminated foods such as milk products, meats and vegetables. Epidemiological studies were shown that this bacterium is the cause of abortion and fetal abnormalities in a human. Although the immunological aspect of listeriosis was much studied experimentally during pregnancy, it needs to be studied from the viewpoints of bacteriology and embryology as well. In this study, haploid mice, the sensitive model to listeriosis was used to evaluate abortion and fetal abnormalities caused by experimental listeria infection.
    Materials And Methods
    Unlethal dose of different serotypes (1/2a, 1/2b,4ab, 4a, 4c, 4d) of L. monocytogenes was determined in mice. Seventy inbred BALB/c gestating pregnant mice were divided in two groups as a control and a test group. In control group, mice were injected intraperitoneally with normal saline and in test group; mice were injected with 200µl of 1/2 logCFU/ ml L. monocytogenes. On day zero of pregnancy to 30, a few numbers of mice were randomly selected to remove their uterus after sedation. The position and number of placenta were checked and counted. They were compared with the position and number of fetuses in each uterus to determine the number of abortions. Remaining pregnant mice were delivered by cesarean section on day 24 of pregnancy to determine contaminated organs, size of organs, abortion numbers, embryo weights, embryo abnormalities during the first hour of delivery. Groups comparison was made by Post Hoc.
    Results
    Injection of different serotypes of L.monocytogenes in equal concentrations showed no death in pregnant mice in both test and control groups. There was a significant difference (P≤ 0.05) in abortion rates between test and control groups that were injected with suspension of L.monocytogenes strain 4b. There were also no significant differences in weight and height of fetuses in both groups. No fetal abnormalities were observed in heads, number of fingers and size of the organs in the embryos of all mice groups.
    Conclusion
    No significant differences in weights and heights in the embryos of pregnant mice were observed. In both test and control groups the abortion rates were found to be significantly different.
    Keywords: L.monocytogenes, abortion, embryonic abnormalities, Balb, c mice
  • Jafar Navidmehr, Saeed Zibaei, Masoud Salehmoghadam, Fazlodin Fahimi Moghaddam Page 21
    Background And Objectives

    Ureaplasma urealyticum is an opportunistic bacteria which is able to cause some human diseases, such as: urethritis, abortion, respiratory dysfunction syndrome in infants and infertility. Culture of clinical specimen is the main diagnosis method of U. urealyticum which is not normally done in clinical laboratories due to unreasonable costs. One of the important reasons for difficulty and costly of U. urealyticum culture is presence of normal horse serum in its media as a source of cholesterol. In this study, it was tried to reduce the rate of expenses and difficulty of U. urealyticum cultivation with proposing an inexpensive and suitable complement instead of horse serum. In this research dry milk was examined as an alternative complement.

    Materials And Methods

    Vaginal specimen sampling and cultivation on PPLO broth and PPLO agar was used for isolation U. urealyticum. Different concentrations of dry milk (20, 10, 5, 2/5, 1/25%) was added into PPLO Broth medium before autoclaving. PCR was used for confirmation of presence of U. urealyticum in vaginal specimen (and also confirmation of growth of U. urealyticum on media with dry milk) as well as attention to colony shape and using of MnCl2.

    Results

    This study showed that U. urealyticum can grow on a media with dry milk as a cholesterol source complement. Media containing less concentration of dry milk showed more to provide U. urealyticum growth. The maximum growth was found in a medium with 1.25% of dry milk while a medium with 20% dry milk did not show any growth of U. urealyticum.

    Conclusion

    U. urealyticum can grow on media that horse serum is replaced by dry milk as a cholestrol source.

    Keywords: Ureaplasma urealyticum, human dry milk, normal horse serum
  • Arash Arashkia, Farzin Rouhvand, Arash Memarnejadian, Shahadeh Alizadeh, Fatemeh Motevalli, Mekania Ebrahimi Page 30
    Background And Objectives
    High mutation rate and immunosuppressive effect of some key proteins of hepatitis C virus (HCV) encouraged researchers to find conserved and small immunogenic units to induce immune responses. Thus epitope-based vaccines were introduced to find out any potential immunogens. However, the relatively weak immune responses against these vaccines require a creation of additional measures. This study aimed to construct plasmids carrying CTL epitope of hepatitis C virus using immunoinformatics modeling method and assessment of their preliminary immunogenicity.
    Materials And Methods
    One H-2Dd and two HLA-A*0201-restricted CD8+ T-cell epitopes from E2, E1 and core regions of HCV were selected and immunoinformatically analyzed for optimum sequentiality. The multiepitope sequence was constructed by SOEing PCR and cloned in pcDNA3.1+ vector. PADRE, endoplasmic reticulum signal sequence (ERss) and hepatitis B surface antigen (HBsAg) immuno-enhancer sequences were fused to the 5′ end of multiepitope constructs. In vitro, expression of each plasmid was analyzed by RT-PCR, dot-blot, Western-blot and immunofluorescence techniques. Preliminary in vivo immunogenicity of the construct was assessed by delayed-type hypersensitivity (DTH) response in BALB/c mice.
    Results
    In vitro, analyses confirmed the expression of plasmids. Preliminary, in vivo assessments indicated the processing and presentation of the H-2Dd epitope in BALB/c mice. Moreover, although the immunostimulation effects of ERss and PADRE were shown, fusion of HBsAg did not enhance the DTH response.
    Conclusion
    This study shows the value of immunoinformatics prediction of hepatitis C virus epitopes as a multiepitope vaccine candidate and DTH assay for preliminary analysis using BALB/c mice. Data obtained, provide enough support for further evaluation of the designed constructs in HLA-A2 transgenic mice.
    Keywords: Hepatitis C Virus_Immunoinformatics_Multiepitope vaccine_In vivo expression_Immunostimulant
  • Aliakbar Khasseh, Mahdi Fakhar, Masoud Soosaraei, Samaneh Sadeghi Page 41
    Background and Objectives
    In the present decade, the term ‘scientific production’ was considered as an important topic. The aim of this study was to investigate current international situation of Iranian researchers in parasitology field.
    Methodology
    This scientometric study was performed using bibliographic records from the ISI databases during a period of 1980-2009 related to Iranian parasitology researches.
    Results
    Out of 72,229 papers written by Iranian scientists during 1980-2009, a total of 392 articles (0.54 %) were in the domain of parasitology. Some of these articles were collaborative works and some were non-collaborative. Iranian parasitologist had many collaborative works with their counterparts in United Kingdom (U.K). Mohebali as one of the Iranian parasitologist, with 26 articles was the most productive scientist and Tehran university of medical sciences with 114 records (29.08%) was the most productive institution in the field of parasitology.
    Conclusion
    Our results indicate that the trend of scientific researches and papers on the base of parasitology works were increased significantly since 2008.
    Keywords: Parasitology, Scientometrics, Scientific productions, ISI citation databases, Iran
  • Hossein Tajik, Farnood Shokouhi Sabet Djalali Page 51
    Background And Objectives
    Fatty acids and their derivatives were found in many plant and animal products. The aim of this study was to investigate the inhibitory effects of fatty acids (lauric acid, capric acid, palmitoleic acid and oleic acid) and its monoglycerids (monolaurin, monocaprin, monopalmitolein and monolein) derivatives on E.coli O157:H7.
    Material And Methods
    Antibacterial efficiency of the agents was determined according to the broth dilution test in BHI broth. Among with bacterial inoculum, appropriate quantities of each agent were added to BHI broth to give final concentrations of 0.16, 0.31, 0.63, 1.25 and 2.5 Mm.Then samples were incubated at 37°C. Control samples consisted of inoculated broth without fatty acids and their monoglycerids. Data were analyzed by ANOVA test.
    Results
    The results showed that capric acid and its monoglycerid in comparison with other fatty acids showed significantly higher inhibitory effect on E. coli (P<0.05). The antibacterial effects of capric acid were marked at 0.63 Mm and higher dilution.
    Conclusion
    Fatty acids and their monoglycerids, especially capric acid and its monoglicerid have antibacterial effects on strain O157: H7. The effectiveness is directly correlated with capric acid concentration.
    Keywords: fatty acid, monoglycerid, antibacterial, Escherichia coli, O157: H7
  • Nahid Rahimi Fard, Homa Haji Mahdipour, Mohhamad Hosein Hedayati, Mohsen Esmaili Page 59
    Background And Objective
    In addition to the use of chemicals in food, pharmaceutical, cosmetic and hygiene industries, use of herbal and natural compounds have also increased. It seems natural ingredients compared with the chemical components show less side effects, such as mutagenicity and carcinogenesis; however, their use can also be associated with side effects and toxicity. Some significant medicinal effects of saffron have been proven, which reveals the necessity to investigate the toxicity of the plant. This study aimed to evaluates the cytotoxic effects of saffron on cell lines Vero, HeLa, and Hep2 using MTT assay method.
    Material And Method
    Firstly the stigma of saffron was extracted by methanol: water 80:20 using maceration method. Cytotoxic effects of different dilutions of saffron extract on Vero normal cell lines and HeLa and Hep2 cancerous cell lines was investigated using MTT assay method in a 96 well microplate. Reading optical density (OD) was done by microplate reader apparatus and IC50 (Inhibition Concentration 50%) was calculated for each cell line.
    Results
    Aqueous - methanolic saffron extract on cell lines Vero, HeLa, and Hep2, showed IC50 equal 162, 653 and 208 μg/ml respectively.
    Conclusion
    Saffron has a toxic effect on normal Vero cell line. Therefore, must be cautious to not to use it in food and as herbal medicine in high concentrations. Also the extract of this plant revealed toxic effects on two cancerous cell lines, Hepa2 and Hela. However, its toxicity, especially on HeLa cancerous cell line was lower than the Vero normal cell line.
    Keywords: Saffron, Cytotoxic, Vero, Hela, Hep2
  • Hamidreza Tavakoli, Reza Ranjbar, Hossein Rostami, Marjan Delkhosh, Mehdi Noorabadi, Farideh Rostami, Jamshid Yazdani Page 66
    Background And Objectives

    Survey on bacterial contamination is one of the most important ways for hygienic evaluation of meats at different points of processing and marketing. In the last decade application of ozone as an antiseptic agent was proposed in foods (meats, vegetables, fruits, etc.) processing. The aim of this study was to evaluate the effects of ozone gas for reduction of bacterial contamination of poultry meats at an industrial slaughterhouse in Tehran.

    Materials And Methods

    In this study, 210 whole chicken carcasses in 7 groups (one control group and 6 test groups) randomly were selected and exposed to ozone gas with various concentration of 4, 6, and 8 ppm, and exposure time of 4 and 10 minutes. Standard methods were used for total bacterial count and detection of Salmonella in the samples. Data were analyzed using descriptive statistical indices and ANOVAs test.

    Results

    The results showed that the mean of total number of bacteria in the control group was 1.02×105 cfu/g while in the test groups with two exposure times of 4 and 10 minutes consisting of groups; with the gas concentration of 4 ppm were 9.14×104 and 1.76×104, with the gas concentration of 6 ppm were 3.51×104 and 1.15×103 and with the gas concentration of 8 ppm were 5.32×102 and 1.06×102 cfu/g, respectively. There was no Salmonella bacterium in the samples of the test groups of 8 ppm gas concentration with both exposure times of 4 and 10 minutes.

    Conclusion

    The results of this study are indicated that application of ozone as an antiseptic agent on poultry carcasses at slaughterhouse has a proper positive effect on microbial load reduction of the meats.

    Keywords: Ozone, Bacterial contamination, Poultry carcasses, Slaughterhouse